A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ***Babaproject 2007***

Jó reggelt!

A francos netünk nem működött jó sokáig!!

Milyen fantasztikus hírrek csatlakozok be??? Olik nagyon nagyon nagyon örülök a 2 csíkos tesztednek!!

Pandácska: hogy vagy? Tudsz pihengetni?

Jaimee: lemaradtam a hétfői uh-dról, mert szar volt a gép :( Mi volt a dokinál?

Kamilla: mindenképpen kérdezz rá szerintem is a HSG-re...

Judy: vegyél be egy kis magnéziumot, hátha ellazítja a hasidat!

Babszi: új friszkó?

Betty, Omnia? : Hogy vagytok?

Szép napot mindnekinek!

Heni

Kép
Kép
csheni26

Ebben a topikban mindenki kismami lesz hamarosan!!! :D

Heni

Kép
Kép
csheni26

Heni,
Tudok! Tegnap este olyan égő érzés volt a méhembe úgy látszik hogy bográcsoznak Pöttömék :lol: még most is olyan fura a hasam.
Vendég

Heni!
Hát, "azon kevesek közé tartozom, aki nem képes 2x ugyanolyan hajjal távozni a fodrászatból" - ezt pont tegnap mondta a fodrász.
Szóval, kicsit új. Attól mindenesetre új, h megint vörösödöm. (10év után barnára váltottam, de nem jött be) :lol:

babszika

A nevetésről találtam:

Filozófusok, esztéták és pszichológusok keresik - és vélik mindannyiszor megtalálni - a nevetés értelmét, immár kétezer év óta. A mostani eredmények azonban azt mutatják, két okból is hibás nyomon indultak el. Egyrészt a nevetést alapvetően emberi sajátságnak vélték. Arisztotelész például úgy tartotta, az ember "nevető állat", az egyetlen olyan élőlény, amely képes nevetni. Másrészt a nevetés lényegét valamennyien a humor vagy a komikum alapján próbálták meghatározni. Úgy tűnik, egyik alapfeltevésük sem volt helyes.

babszika

Az agykutatók, akik lehetőség szerint állati modelleken is vizsgálják az emberi viselkedést, a nevetés esetében is ezt a módszert alkalmazták. Nemcsak emberi csecsemőket, hanem csimpánzokat, sőt patkányokat is csiklandoztak, hogy kiderítsék, állatoknál is megjelenik-e az emberi nevetéshez hasonló reakció. Az eredmények meggyőzőek voltak. Jaak Panksepp, a Washington State University idegtudósa és pszichológusa például az egyik kísérletében felfedezte, hogy a patkányok, amikor csiklandozzák őket, ultrahangon csipognak. Ezzel az ember számára külön készülék nélkül nem hallható hanggal kellemes érzésüket fejezik ki, amit az is mutatott, hogy minduntalan visszatértek további csiklandozásért.

A tudósok szerint az emberi "ha-ha" őse a főemlősök "pant-pant"-ja, amelyet játék közben hallatnak, amikor egymást csiklandozzák vagy ha kergetőznek. A nevetés tehát sokkal ősibb és ösztönösebb reakció, mint korábban gondolták. Amikor a kutatók visszafejtették a nevetés evolúcióját, eljutottak az "őseredeti viccig": az első olyan akcióig, amelynek célja a nevetés fizikai érintkezés nélkül való kiváltása. Ez az ősvicc, amely a főemlősök körében született meg, a tettetett csiklandozás volt: olyasmi, amit olykor a szülők is játszanak gyermekeikkel.

babszika

A nevető agy

Panksepp úgy gondolja, az emlősök agya eredendően huzalozva van a nevetésre, éspedig azért, hogy a fiatal állatok megtanuljanak egymással játszani. A nevetés stimulálja az ún. "agyi jutalmazó köröket", egyben biztosítja a többi állatot, hogy játékról és nem harcról van szó. Az első nevetés Pansepp szerint a baráti interakcióra való készség jelzőeszközeként fejlődött ki, s mint érzelmileg pozitív mechanizmus segítette a "társas agy" és a társas együttműködés kifejlődését.

Vicces-e, amin nevetünk?

Robert Provine, a Nevetés című, 2000-ben megjelent könyv szerzője húsz évvel ezelőtt kezdett el vizsgálódni a témával kapcsolatban. Első kísérletei nem jártak sikerrel. Ahogy az idegtudományi kísérleteknél szokás, laboratóriumában ültette le a jelentkezőket, hogy nézzenek meg egy-egy komikus filmet. Ám azok nem sokat nevettek ebben a helyzetben. Provine ezért új módszert választott: hétköznapi nevetési epizódokat figyelt meg az utca embereinél. Azt a meglepő felfedezést tette, hogy a nevetések 80-90 százalékát semmiféle tréfásnak számító közlés nem előzte meg. Olyasmik hangzottak el, mint "tudom", vagy "viszlát, srácok". Ha voltak is viccek, ezek ritkán mentek túl annak színvonalán, hogy "Olyan szagod van, mint egy jó erőedzés után". A legtöbb nevetést megelőző párbeszéd olyan - vonta le Provine a következtetést -, mint egy véget nem érő folytatásos televíziós komédia, amelynek forgatókönyvét egy rendkívül tehetségtelen író követte el. Így az sem véletlen, hogy inkább a beszélők nevettek, mint hallgatóik. Különösen nők használták a nevetést a mondat végi pont helyén.

Az eredmények egyértelműen kétségessé teszik, hogy a nevetés feltétlenül valami humorosat követ. Sőt, a nevetésnek többnyire kevés köze van a humorhoz: éppen az a kivétel, amikor valami igazán vicces dolgon nevetünk. A nevetés ösztönös túlélési eszköz, nem a viccre való intellektuális reakció.

babszika

Bocsi, de én érdekesnek találtam.... :)

babszika

Babszi: szerintem jó volt..

Tudtok valamit Jaimeeről?

Heni

Kép
Kép
csheni26

Én már aggódom a Jaimee miatt is..... bár, én ma különösképpen aggodalmaskodó hangulatban vagyok.... :oops:

babszika

sziasztok, jó reggelt!

Olik, irigykedhetünk rád az tuti.... de azért halkan gratulálok :D

Szegéyn Jaimee, jó lenne ha legalább jelentkezne hogy mi van :(

Bocsi, ha nem reagálok mindenkire, kicsit káptalan a fejem... valahogy úgy érzem jól fog jönni a pünkösdi pihi... bár az sem, vidékre kell menni és itt a KELL -en a hangsúly

Kép
mercure

Szia Mercure!

Most már mindjárt itt van pünkösd! Döntöttél a kivizsgálatással kapcsolatban?

Heni

Kép
Kép
csheni26

már kinéztem 2-3 dokit, most még várok tapasztalaot az egyikkel kapcsolatban és akkor felhívom, aztán reményeim szerint elkezdem

Kép
mercure

No, kicsit megnyugodtam... Andi él! :lol: :lol:

Viszont lassan ledob a net.... :cry: :cry:
Elköszönök, h ha lekapcsolnak, akkor ne maradjatoka köszönésem nélkül. :D de azért még olvasok ám! :wink:

Napsütéses szép napot kívánok nektek!!!!!!

babszika

Babszika,
Kép
Vendég

Jó reggelt Mercure,

Ditke,

Ezt nem tudhatod, lehet már ott bújkál a kis pöttömke. :lol: :lol:

Pandi,

Igazad van, Hanna is kismamai lesz. :lol: :lol:

Szép napot és jó munkát Babszika. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Olik!
Ez szuper hír! Gratulálok! Úgy látom, hogy a 13.nap volt pé-d. Mikor akcióztatok?
:wink:
Vendég

Sziasztok lányok!

Napsugaras jó reggelt mindenkinek! :D

Olik: Jaj de jóóóóó!!! Nagyon halk gratula!! Én tudtam, hogy hamar összejön.

Panda: Örülök, hogy minden jól ment, pénteken sokat gondoltam rád két róka között. :wink:

Judy: Nálad mizújs?

Nem voltam már napja, úgyhogy nem baj, ha regényt írok??

Itt vagyok, itt vagyok újra. Legalábbis egyelőre. Pénteken talán még emlékeztek, hazavitt a párom a munkahelyről. Olyan rosszul voltam, hogy nagyon megijedtem, semmi nem maradt meg bennem és a végére jártányi erőm sem volt. A helyzet kicsit javult a hétvégén, nem hánytam, de nagyon rosszul voltam, gyakorlatilag minden szag öklendezést, illetve egyre inkább hányást okozott, legyen az egy banán, sült csirke vagy tej.. :shock: Csak fekve voltam viszonylag jól, de csak abban a tekintetben, hogy akkor nem hánytam, viszont legyengültem és fogytam, fogytam....Hasonló lehet a helyzetem Ninikéhez....

A legkellemetlenebb, hogy nem tudni, mikor csap meg egy illat vagy szag, amit másodperceken belül róka követ. Lehet ez a nyílt utcán, vagy buszon is....

Aztán tegnap új probléma merült fel, ha eddig nem lett volna elég, rengeteg a gyomorsavam. Tudtok erre valami megoldást? Alig tudok enni, mindentől rókáznék, de a sav csak termelődik és termelődik, a gyomrom fáj és én most piszokul félek, hogy gyomorfekélyem lesz. Most folyamatosan teázom és kekszet eszem, jobb is...Van valami savkötő, amit várandósan lehet szedni???

Hétfőn megvolt az UH. A doki kiidegelt, mert legalább egy idegörlő percen keresztül semmit nem mondott, csak nézelődött, majd elkezdett diktálni a védőnőnek. Nem sokra emlékszem, mert arra figyeltem, hogy vajon van e szívhang. Végül nem bírtam tovább és megkérdeztem. Néz rám a doki nagy szemekkel: Hát persze, hogy van!!!- én meg elszégyeltem egy kicsit magam. SZóval a babó akkora, amennyinek lennie kell, illetve 2 nappal van "lemaradva", ha lehet ilyet mondani. Azt mondta a doki, hogy nagyon elbújt, máris szégyellős. Mint az anyja. :lol: :lol: :lol:

Kövi időpont: június 4, ha addig nem lesz semmi gikszer és nem nyúvadok ki....

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Jaimee,
Tudtam hogy minden oké csak a kismamaság gyötör :lol: Igen van Rennie amit reklámoznak.
Vendég

Vendég

Panda, te mindig a vesémbe látsz! Köszi a tippet a Rennie-re, kipróbálom!

jaimee

Jaimee,
És örülök hogy a babával minden okés :lol: junius 4-én uh lesz?
Vendég

Panda: Igen, illetve megbeszéljük a továbbiakat. Gondolom, elküld a terhesgondozóba, esetleg kiskönyvet ad, ilyenek.

jaimee

Jaimee,
Még nem voltál védőnőnél? Ő adja a kiskönyvet és ilyenkor már szokott lenni nővéremnek is volt amikor már látták a szívhangot.
Vendég

Sziasztok!!!!

Én is köszi az aggódást!!!
Élek,és virulok!!! :oops:
Ugyan 100%, hogy nem tegnap volt a ciklusom csúcspontja,de kihasználtuk az édes kettest :oops:
Én csak Dani miatt érek be 8re,mert a suli után már az irodába jövök.Mivel ma nem kellett kelnem,nem kapkodtam el.

Dzsémi: örülök,hogy minden rendben veled,és a többi kismamival!!!

Olik: halk gratula...valahogy éreztem,mert nagyon csöndben voltál (semmi nyavajgás)

Babszika: pont elkerültök egymást,de felhívlak majd!!!

Nem tudom ki írta,de persze,hogy mindenki kismami lesz,ez nem kérdés!!!!!!
vedresandi

Panda: Nem, még nem voltam. Úgy tudom, a dokim a 11-12 hét után küldi a kismamákat a kiskönyvért a terhesgondozásra.

jaimee

Sziasztok!

Olik!
Halk gratula! De jó! :lol:

Jaimee!
Sejtettük, hogy rókakomával vannak gondjaid, azért nem jössz. Nagyon izgultunk érted! Naponta többször is hiányoltunk.

Pandus!
Lehet, hogy bográcsoznak a pici pandák! :) Hány nap múlva tudunk hivatalos eredményt? Nagyon drukkolok.

Heni!
Nálatok minden ok?

Andi!
Köszi az energiákat! Ma is 36,7. :lol:

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Jaimee,
Hát akiket én ismerek kismamikat már a szívhang után kapnak könyvet és a védőnő elküld vérvételre is még a 12 hét elött meg megméri a vérnyomásod ilyenek.

Chris,
8 nap.
Vendég

Jaj lányok, képzeljétek, tegnap "anyósomnak" is elmondtuk a naaaagy hírt, hogy babát várunk. Két megjegyzése volt:
1. Karácsony táján születik?! Abban a hidegben?!
2. Mikor házasodtok össze?
:shock: :shock: :shock:
Azért észbe kapott és gratulált, örült + minden, bár már van 2 unokája, úgyhogy....

jaimee

Panda: Váltsak orvost, mit javasolsz? Nem tudom, mit tehetnék. Rókás természetem egyébként is megakadályoz, hogy fél napot üljek a terhesgondozáson.

A védőnő kérdezett valamit, amire a doki azt mondta, hogy még ne, várjunk egy időpontnyit. Hogy miről volt szó, nem tudom, mert még akkor is a szívhanggal voltam elfoglalva.

jaimee

SZiasztok!

Remélem nem haragszotok, ha csatlakozom hozzátok! Már egy párszor beleolvastam a topikba és nagyon tetszik az itteni hangulat! Na és persze, mert itt hamarosan MINDENKI babás lesz! :lol: Én is az akarok lenni!!!!!

Olik! Én is szeretnék halkan gratulálni! Bár szerintem itt már lehet hangosan is, mert a fiacskádnak kistesója lesz!!!! Jaj de szuper érzés lehet!!!!!!!!

Kép
Kép
zsebi30*

Jaimee,
Ezért nem kell dokit váltani.
Vendég

Szia Zsebi!

Jól tetted,hogy idejöttél!
Üdv minknálunk :lol: :lol: :lol:

Mielőbbi babásodást Neked is!!!!
vedresandi

Zsebi,
Üdv! látom csak ide találtál :lol: van egy jó kis táblink ha szeretnél benne lenni akkor beraklak. Amúgy itt rohamosan nő a ksimamák száma szóval jó helyre jöttél :wink:

Jaimee,
nem kaptál képet uh-ról? mert felrakhatnád :wink:
Vendég

Zsebi: Szia! Üdv közöttünk! Valamit magadról?

Panda: Nekem mindig kétségeim vannak a dokikkal kapcsolatban, párszor már megjártam és ez a doki sem régi bútordarab a portfolómban, hogy úgy mondjam.

jaimee

Panda: Nem, képet nem kaptam, de mivel hasi UH volt, sokat nem is lehetett látni a gyakorlatlan szemnek.

jaimee

Szia Zsebi!
Üdv közöttünk!

Pandus!
Akkor már vágod a centit?! :) Ma is pihizel?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Jaimee! Látom Te is gyakran váltogatod a dokikat! Hát én is így vagyok vele. Valahogy úgy érzem, hogy még mindig nem találtam meg az "igazit", akiben teljesen megbízom, és minden kétségemet megbeszélhetném vele. Olyat szeretnék, akihez nem gyomorgörccsel megyek, de ilyet még nem találtam. Doki fóbiám van, ha meglátok egy fehér köppenyt, már rosszul vagyok!

Magamról! Háááááááát 30 éves vagyok /még leírni is utálom, mert amikor tízenéves voltam nekem az ilyenkorúak már öregnek számítottak/. Van már egy gyerkőcöm. Már útban volt tavaly a második is, ahogy elterveztük, de sajnos elvetéltem. Ez annyira megviselt, hogy odáig jutottam, hogy szakemberhet kellett mennem. Most jött el az idő, hogy újra neki merek vágni, és azt érzem, hogy képes vagyok rá, és nem fogom túlaggódni az egészet. Hamarosan elmúlik a mensim és durr bele, jöjjön aminek jönnie kell! :lol: Én a gyógyteákban hiszek, ezért a pé-ig cickafark teát iszom, utána palástfüvet. Hőmérőzöm is, bár elfelejtettem a régi jelszavamat a fertyben, és nem enged újra regisztrálni, így egyenlőre csak excelbe pötyögtem, de majd valamelyik másik helyen beregisztrálom magamat.

Pandácska! Milyen adatok kellenek a táblázatba?

Kép
Kép
zsebi30*

Zsebi!
Hány éves a gyerkőcöd? Hogy hívják? Bocs, hogy ilyen kíváncsi vagyok. :oops:
A ciklus.hu-n tudod vezetni a görbédet. Nem olyan, mint a ferty, de megteszi. Én is ott vezetem.

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Chris,
Igen ma is és holnap is meg a hétvégén is :lol: ez márjólmegy nekem :wink:

Zsebi,
Hány naposak a ciklusaid? mióta próbálkoztok? hány gyereked van? vitaminok gyógyszerek gyógyteák? És valami megjegyzés ide szoktuk pl a sikertelen terhességet írni :(
Vendég

Pandácska!
Nagon irigyellek... Olyan fáradtnak érzem magam. Legszívesebben lefeküdnék. De nem tahatam, mert ha lefekszem, elalszom. És nekem most sajnos tanulnom kéne. :cry:

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

tahatam=tehetem

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Zsebi: Hát nekem is nagyon kell igyekezzek, hogy bízzam ebben a dokiban. Ő most a harmadik a sorban, remélem az utolsó. Van egy óriási érdeme, neki köszönhetem, hogy terhes lettem, hiszen az ő ötlete volt a HSG és ő is vitelezte ki. És meg álltam a sarat.... :D :D Lehet, hogy véletlen, de eltalálta, mi volt nálunk a gond.

Emellett eddig tényleg semmi rosszat nem mondhatok el róla, emberileg szerintem az egyik legjobb a helyi kórházban, és ahogy hallom szakmailag is, mert olyan ügyeket elintéz, úgymond, amivel mások Pestre küldik a betegeket.

Nekem is volt dokifóbiám, de mostanában sokkal találkozom, kezdek rájuk immunissá válni. :D :D Régebben a nőgyógyikkal a világból ki lehetett zavarni, most már nem érdekel a téma.

jaimee

Chris: Kitartás, már nincs sok hátra!! :D

jaimee

Christell! Csináltam vonalzót a kicsi fiamnak is! :wink:
Már én is néztem a ciklus.hu-t csak ott nem jelöli a pé-t. Én meg azt úúúúgy szeretem látni!

Panda:
Ciklusaim: 30 naposak
május 15-től próbálkozunk, vagyis majd mostantól
1 kis zsebibabánk van
gyógyteák: cickafark+palástfű
és hát a megjegyzés: vetélés 10. héten :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
zsebi30*

Zsebi: :shock: 10. héten...Nemár...Nekem most épp az jön!

jaimee

Jaimee! Nyugi!!!! Én selejtes vagyok, Te meg nem! :lol: :lol:

Kép
Kép
zsebi30*

Zsebi: Hogy lennél selejtes?!?! Látom ám a vonalzód!! :D

jaimee

Jaimee! Csak úgy megnyugtatásként írtam! :wink: Látom Te a parás kismamik közzé tartozol! :lol: Nem baj, majd együtt parázunk, ha nekem is összejön! :wink:

Kép
Kép
zsebi30*

Kép
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?