A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Napsütéses reggelt mindenkinek,

Vanda, feltnnéd a görbémet a zebrafarmra? (tudod, amit voltál olyan kedves megcsinálni)
Doris, küldöm a görbémet mailben.
Timea, egyrészt a kínai horoszkóp miatt, másrészt a hõgörbe és az akciók alapján gondoljuk. (lányok lassabbak, tovább élnek - ha 2-3 nappal ovi elõtt volt akció, nagyobb az esély lányra. A fiúk gyorsabbak, de rövidebb ideig élnek - ha ovi környékén volt móka, esélyesebbek a fiúkák)

Iszom az 1000 mg-os C vitamint, ma már jobban vagyok.

Szorítok az esélyeseknek, vigyázzatok magatokra és ne stresszeljetek! - tapasztalatból mondom

Lora
Lora

LoraKép
Köszi a görbédet és a magyarázatotKép Nagyon rendi vagy, hogy elküldtedKép Jobbulást Nektek és vigyázz a babuciraKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok, szép reggelt mindenkinek!

Hömérö témához: én digitálissal mértem, a higanyosom iszonyu dundi. Olyan értékelhetetlen mostanában a görbém, hogy csak na. 8. napon vagyok, és csak egyszer volt eddig 37 alatt, ált. 37,1-37,2. 4 napja mérem a higanyossal is (egyszerre, a két also helyen) a higanyos ált. 2 tizeddel mér kevesebbet.
Szoval én is elhatároztam, hogy higanyozok (bár rettegek töle, mert könnyen törik nálam), viszont akarok venni valami soványabbat.

Vanda, benne vagyok, hogy egyszerre csikozodjunk. És mindent meg is teszek érte.
Már megettem egy doboz Clostyt, hétfön megyek UH-ra, aztán édesen elcsábitom a párom...
Eni

Sziasztok lányok!
Nem tudom sírjak vagy nevessek, mert egy vírus szétszedett több éves munkámat, és a legutóbbin egy hónapig dolgoztam.. Kész volt nincs. KépKép

A mai tábla:
<pre>
Nick Ciklus Lakhely Életkor
Kisvuk 4 c 97 cn Svájc 27 év
Újpocok 8 c 83 cn Budapest 33 év
Gabó 31 c 81 cn Miskolc 27 év
Monchy 7 c 63 cn Budakeszi 32 év
Sugár 4 c 61 cn Salgótarján 23 év
Lora 16 c 48 cn Várpalota 25 év
Szami 12 c 46 cn Budapest 30 év
Klari 9 c 45 cn Budapest 31 év
Fércegér 5 c 41 cn Dunaújváros 27 év
Gitta 10 c 38 cn Tatabánya 29 év
Melinda 7 c 34 cn N-o. 26 év
Mzsperx 6 c 32 cn Budapest 28 év
Éva 34 c 29 cn Nyíregyháza 27 év
Khjutka 41 c 26 cn Vidék 30 év
Edus 5 c 25 cn Svajc 25 év
Indigo 4 c 24 cn Budapest 25 év
Moni 10 c 24 cn Törökbálint 28 év
Cipomama 5 c 23 cn Los Angeles 35 év
Kamilla 5 c 22 cn Budapest 26 év
Pilinke 2 c 22 cn Budapest 26 év
Kakukkfû 4 c 20 cn Budapest 25 év
Marcsi 5 c 20 cn Budapest 27 év
Doris 11 c 17 cn Budapest 29 év
Edelweiss 11 c 17 cn Szeged 32 év
Orsoly 3 c 17 cn Nagytarcsa 27 év
Sien 18 c 15 cn Budapest 29 év
Timea 4 c 15 cn Miskolc 29 év
Zsuzsó 12 c 14 cn Budapest 30 év
Edi 12 c 13 cn Maglód 33 év
Mamacs 15 c 11 cn Budapest 24 év
Alma 9 c 9 cn Györ 29 év
Eni 7 c 9 cn Pécs 27 év
Vanda 11 c 8 cn Szolnok 26 év
Alice 37 c 7 cn Budapest 29 év
</pre>

A piros név jelenti most a csíkozódást Kép Szerintem így esztétikusabb a tábla.

Puszi
Vanda
Vanda

Jó reggelt Lányok!Kép

Doris!Kép Képzeld, ma reggel váratlanul felugrott 37,1-re a hõm! Kíváncsi vagyok mi fog ebbõl kisülni, hisz 36,6-nál alacsonyabb értékem nem volt eddig...(???)
Lora!KépJó hallani Rólatok!Kép Jobbulást, és vigyázz nagyon Magatokra!Kép
Timici! Légy üdvözölve körünkben!Kép
Mzsperx!Kép Mi újság? Teszteltél?

Pusz, Sien.
Sien

Zulejka!
Én mikor írtad rögtön vettem sót. Horváth Rozi Jódozott sóját. 1 kg.ot beleöntöttem a vízbe, még szerencse hogy nem volt tele a kád, mert olyan koszos szinte sáros lett a víz, hogy azonnal leengettem, pedig az még csak 1 kg volt, és nekünk nagyon nagy a kádunk. Szóval nem tudom, hogy az a só koszos volt-e , mert akkor rémisztõ, hogy azt eszem. De egyébként én is tudom, hogy a tengervíz jót tesz a gyermekáldás szempontjából, meg a kismamáknak is.

Kakukkfû mostmár inkább abbahagyom a hõmérõzést, mert annyira felzaklat a cilus második felében ahogy látom hogy pl. 1 tized fokot esett a hõm.

Marcsi
Marcsi

Sien!

Nekem a serophennel mostmár jó a görbém, de nálam peteéréskor ált. 36.6 ig szokott leesni a hõm, és utána felmegy 37 fölé. Nekem kb. ennyi a minimumom, lehet hogy neked is. Az a lényeg hogy a 3 fázis egyértelmûen kiolvasható legyen belõle.

Marcsi
Marcsi

Mi ez a sofurdo?
Mikor kell, es a ferjunkkel egyutt? Kép)
Meleg, vagy langyos viz? Mennyi ideig?
Tulajdonkeppen mit jelent az, hogy jot tesz a gyermekaldas szempontjabol?
Udv,
Kakukk
kakukkfu

Szia Marcsi!Kép

Néha én is úgy érzem, hogy jobb lenne nem idegeskedni még a hõ miatt is, de mostanában meglepve tapasztalom, hogy reggelente egyszerûen csak nyugodtan konstatálom az aznapi értéket és nem borít ki igazán a dolog. Persze ez sincs azért mindig így, úgyhogy teljesen megértem az érzéseidet.
Amúgy az elõzõ hónapban 36,2 volt a legalacsonyabb értékem, ezért nem értem, hogy most csak 36,6-ig ment le.
Beszti!Kép Szerinted van ilyen?

Pusz, Sien.
Sien

Sien!

Igen, van ilyen. A lényeg az, hogy meglegyen a megfelelö emelkedés (kétfázisu (még jobb, ha háromfázisu KépKép) görbe kell, nem igazán érdekes, hogy mennyi az adott honapban a minimum). A 37 fölötti már nagyon jó!

Pilinke!

Mindjárt küldöm a táblázatot (azt hiszem Word formátumban).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Marcsi,
A víz a jódtól lett olyan színü amilyen. Köztudott, hogy a jódnak vörösesbarna a színe és amikor beleöntötted mind kioldódott. Nem koszos, hanem csak jódos. Kép

Sien,
Igen lehetséges Kép. Nekem hónapok óta 36,6-on reped megKép. Minden hónap változó lehet még akkor is, ha gyogyit szedsz.

Üdv mindenkinek,
Ilyenkor nem az irodában kellene ücsörögnünk, hanem sétálnunk a Margit szigeten.

Moni
mj

Beszti,
A görbém három fázisú, de nem azért mert babás vagyok Kép hanem azért mert kicsit jobb lett a progitermelésem az elmúlt 4 napban Kép (Avagy a többnapos 36,75-röl felment 36,9-re, söt már mutatott 37-et is 1 napig tegnap, de ma már csak 36,8)

Marcsi,
Ha a HSG után ha jól leszek és nem lesz vérzésem, vagy rettenetes fájdalmam, lázam, vagymittudoménmi, akkor tuti, hogy aznap este beülök egy langyoska Sárvári Kristály Fürdöbe. Just in case... Jövõ héten be is szerzem. Csak jönne már meg!!! Kép

Vanda,
Te gépeled a könyvet? Nagyon várom a folytatást. Olyan sokmindent megtudtam belöle.

Például azt, hogy a cervix nyákban (vagyis az ovulációs, ösztrogénnel hormonnal vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli peteéréses nyákban a kis fickók célirányosan kezdenek el mozogni, vagyis nem össze vissza, hanem egy irányba, felfelé!

Ebböl logikusan az következik, hogy ha a párod eredménye normozoospermia (vagyis jó) akkor valszinü elég az 1-2-3 órás fekvés akció után, mert ugye az ondó 20 perc után folyósodik el, vagyis ennyi idö kell neki, hogy a védöpajzsát levesse. És ha 1-3 órát fexel, akkor a matyik a gravitáció ellenére a cervix nyákban (amibe másodpercek alatt belefúrják magukat) felfelé törnek, mind azonos irányba.Kép Azért gondolom, hogy ez csak a normál spermaleletre illik, mert ugye a "beteg" matyikat feltétlenül segíteni kell céljuk elérésében Kép

Én sokszor nem bírok ki 1 éjszakát, mert van úgy hogy délután avagy délelött akciózunk és ilyenkor mindig kétségeim voltak, hogy csak 2 órákat maradtam ágyban.

Üdv,
Moni
mj

SienKép
Tegnap vettem új hõmérõt (ez is dundiKép ) és ma emelkedett a hõm. Már nagyon vártam ezt és arra leszek kíváncsi, hogy fent marad-e végre a ciklus második felében. Azt sem tudom van/volt-e pé-em. RemélemKép
MarcsiKép
Ne sokkold magad, tényleg jobb, ha hanyagolod a hõmérõzést csak az a baj ezzel, hogy ha becsíkozódsz végre akkor nem tudod majd elküldeni a hõgörbédetKépEgyébként a Holt-tenger is egész sötét színûKép
BesztiKép
A két fázissal már tisztában vagyok, de mi is az a 3. fázis? Hol kéne látnom? Az elsõ fele ugye alacsonyabb és egy hõzuhanás utáni emelkedés majd 37. körüli vagy fölötti érték a második fázisKép
MóniKép
Jöjjön már meg tényleg, nagyon szorítokKépÁtérzem a helyzeted mert nekem is olyan szörnyû volt az a hetvenakárhány napos ciklusom... KitartásKép

doris

Doris,
Nézd meg Lora (feb 25-i hozzászólások között), Klári, vagy Pucur, Kata görbéit. Látható, hogy pé után megemelkedik a hö és úgy 10-12 nap körül a terhesség bekövetkezte után mégfeljebb tornázza magát. Ezért 3 fázisú.

Üdv,
Moni
mj

MóniKép
Nagyon köszi a görbéket és így már teljesen viliKép Én most még annak is nagyon örülnék, ha kétfázisut tudnék produkálniKép

doris

Beszti, Móni, Doris!Kép

Köszi a megnyugtató válaszokat!KépKép
De jól is jönne most egy háromfázisú görbe!!(óhajtójel)

Pusz, Sien.
Sien

Köszi Lányok a felvilágosítást a jódozott víz színérõl, akkor majd legközelebb bevetem. Vagy a sárvári termálkristály jobb, jobban hasonlít a tengervízhez?
Mert tengerhez max. nyáron jut el az ember.

Doris!
Inkább nem mérem, jobban vagyom a nyugalomra mint a tudásra.

MJ!
Ezek szerint te is fogsz a HSG-s ciklusban próbálkozni a babával? Igaz az enyém ultrahangos lesz.

Marcsi
Marcsi

Reni! Mzsperx!

Hol vagytok mi van veletek.
Már nagyon izgulok miattatok.
Írjatok már valamit plííííízzzzKép

Alice
Alice

Marcsi,
Azt hiszem attól függöen fogunk vele próbálkozni, hogy hogy érzem magam ott lent, bensöleg és hogy mit mond az orvos.

Elek Cs. könyvégen (vagy máshol? talán az E. topikban?) azt olvastam, hogy az a minimális rtg sugár egyátalán nem árt a petének úgyhogy emiatt nem is aggódom. A kontrasztanyag pedig remélem elég hamar kiürül. Szóval azt hiszem a szitutól fog függeni.

Üdv,
Moni
mj

Móni, MarcsiKép
Annyira együttérzek VeletekKép Úgy szeretném ha már egy hónappal idõsebbek lennénkKép
MarcsikaKép Ne hõmérõzz inkább lazítsKép Nem akartok elmenni egy klassz helyre amirõl egyszer már meséltem Neked egy hosszú hétvégére? Ha gondolod nézd meg a www.szidonia.hu címenKép Szervezd meg titokban és bízhatsz bennem, szinvonalas, kultúrált és kérhetnétek jó kis stresszoldó masszázstKépKép
SienKép
Minden reggel elsõ gondolataim közt vagy amikor magamra hintem a DKNY-tKép
CipómamaKép
Most már aggódom értetek? Mi újság?

doris

Hahó!
Nem látta valaki Brinkmann professzort!!!!

Csak vicceltem,az elveszett lányokat keresem.
Nem tudjátok hogy miért nem irnak????

Alice
Alice

AliceKép
Besztike biztosan babázik, Edelweiss kúrálgatja magát, Ancsika meg biztosan baba-simizikKép Renirõl és a többiekrõl nem tudok semmit de ténylegKép Hol vagytok Lányok???KépKép

doris

DorisKép

Hát ez az!KépKépKép

Hova tüntek a lánykák????

Pusz Alice
Alice

Jelentem itt vagyok! Csak kötöttem a férjemre biztosítást, a legjobbat. Tudod Doris vasárnap utazik külföldre. De a mostani hétvégénk jó lesz, megyünk weekendezni egy nagy társasággal, játék, paintball, akadályverseny, szellemi vetélkedõk (én csak abban veszek részt, semmi leterhelõben) lesznek. Mondjuk 6 leszünk egy faházban, de már az életbevágó akciókon túlvagyunk.

Csak kicsit aggódom, mert Vasárnap hazajövünk, berakjat a bõrööndöt a kocsiba és már indul is Németo-ba egyedül vezet. Remélem nem lesz túl fáradt.

Amit te ajánlottál nekem annakidején, azt láttam az interneten, csak azért nem választottam mert messze van ugye? De biztos elmegyünk majd tavasszal, meg Lillafüredet is tervezzük.

Marcsi
Marcsi

Sziasztok Lányok,
Én itt vagyok, engem nem is hiányoltok?Kép
Breki
Breki

Na és mi van Caldeával, Orsollyal és Ányezzel?

Ányez ir az indexes lombikbébi topikba KépKépKép, onnan tudom, hogy 7 petesejtet szivtak le nála és most van folyamatban a megtermékenyítés. Talán holnap vissza is ültetik neki a babákat.

Caldea is látogatja az indexet Képés úgy tudom, szedi a gyogyikat szépen.

Orsolyt mintha láttam volna az indexen úgyszintén csak nem a lombikos topikban, hanem a felkészülés a terhességrében. Holnap talizni megy velük KépKépKép

Szóval lányok hol vagytok?Kép Ide is bekukkanthatnátok néha. Nem illik elpártolni ilyen hosszú idöre Kép

Breki KépKép
Jó látni!

DorisKép
Nagyon édi vagy! Köszi az empátiát. El vagyok ragadtatva.

Puszi mindenkinek,
Moni
mj

hahó láyok!
nehezen írok napközben, mert de dologzok, ott nincs net, du elolvaslak titeket offline, ekkor néha írok is, de leginkább este lógok a neten :-)

a helyzet a következõ: még mindig semmi. se mensi, se poz teszt. viszont elküldtem besztinek a görbéimet, és ettõl okosabb lettem

beszti! köszönöm a leírást, ugye nem baj, hogy itt válaszolok? jól tippeltél, ez még nem lezárt ciklus (a hetedik) nem szokott extrahosszú lenni, illetve nem tudom, mert nagyon sokáig tablettát szedtem, az elõtte valókra meg nem emlékszem. úgyhogy ennyi van, ami a tabletta abbahagyása után keletkezett. szóval remélem, hogy abban van igazad, hogy a 26. cn-on volt ov. mert aznap volt eksön :-)). akkor még tényleg sokáig várhatok... szóval bennem ez fel sem merült, aszittem, megkergült a görbém. az indexes doki amúgy azt mondta, hogy ilyen teljesen káoszos görbénél is simán lehet teherbe esni! szóval egyelõre nem aggódok, és az asztrológia is mostanra ad egy esélyt :-)))

ha van valami azonnal beszámolok!!!!
mzsperx

Lányok,
Sajnos rossz hírem van, ma megjött illetve nem tudom ez az-e, mert kissé pirosas, és nagyon kevés.
A tesztet nem csináltam végül meg, mert pont ma akartam.
Hát ennyi..
Reni
Reni

Doris!

Érdekelne ez a Szidónia dolog.
Hol van ez pontosan, milyen volt, mennyit fizettetek? Megnéztem a honlapját, de nagyon lassu. Ott akadtam el, hogy 295.000 valami nászutas program. Gondolom, ti sem ilyenen voltatok.
Lécci irj valamit, ugy elmennék valahova, valami romantikus helyre összehozni a babát.

Eni
Eni

Reni
Nem akarlak megijeszteni, de a helyedben mostmár feltétlenül megcsinálnám a tesztet. Ha pozitív, akkor pedig irány az orvos és lehet aggódni. Ha negatív lehet tovább szomorkodni és próbálkozni. Szerintem baba van a dologban, csak valamiért pirosozódsz.

Nem jó, hogy idáig húzod, lehet, hogy azért van mert annyira "türelmes' vagy ezzel a rohadt teszteléssel, közben pedig lerágtad már a 10 körmödet és totál stresszes vagy miatta, hogy nem tudod mi van. Azt hiszem lelkileg teljesen kiborító lehet.

Szóval a tesztet csináld meg. Egy negatív a piroskánál rosszabb már nem lehet!!!! Ennél nagyobbat már nem csalódhatsz, ergo semmi vesztenivalód nincs. Nem jelent semmit ha negatív, legfejjebb megerösít abban, hogy végre tudod mi a helyzet. Vesztesz rajta cirka 900 forintot, de nem stresszelsz tovább, és legközelebb jövö hónapban is veszel tetsztet.

Puszi,
Moni
mj

Haho LanyokKép

Moni: nem is igaz, hogy eltuntem, en mindennap elolvaslak titeket, csak neha nincs mirol irnomKép Mint pl most sincs, csak gondoltam jelzem, hogy meg elekKép Majd hetfon lesznek uj hireim, akkor megyek megint uh-raKép

Marcsi: szerintem nyugodtan beszallhatsz a vetelkedokbe, nem hiszem hogy barmelyik is nagyon megterhelo volna....En pl minden szivfajdalom nelkul lemegyek kosarazni a ciklus 2. feleben is. Kép Es elvezemKépKép

Pusssz: orsoly
orsoly

OrsolyKép
Örülök, hogy itt vagyKép
Mikor mész újra UH-ra?

Marcsi,
Egyetértek Orsollyal. Tudod a terhesség nem betegség, lehet töle futni, tornázni, mozogni. Nem versenysportra gondolok persze.
Üdv,
Moni
mj

Sziasztok, én is itt vagyok ám Kép

Most kicsit háttérbe vonultam.
Olyan "holt" idõben vagyok: hõm még sehol, ovimat a 18. cn-on várom, de lehet, hogy a Bromocryptin most bekavar. Úgyhogy most várok, elvagyok..
Tegnap a dokim hihetetlenül örült, hogy negatív lett a hipofízis vizsgálatom! Bevallom nagyon jól esett. KépKép

Holnap reggel megyek vérvételre....Kép De mi is ez, ahhoz képest, amiket ki kell állnia másoknak.

Moni! Kép
Ezt a klassz Elek Csaba könyvet Lorának köszönhetjük!
Kép KÖSZI Kép
Õ gépeli szorgalmasan, elküldi nekem, én meg felteszem a farmra.

Lányok, bárkinek van anyaga bármilyen témában, nyugodtan tegye fel a farmra, vagy küldje el nekem, és felteszem!

Lora Kép
Vissza kell keresnem a görbédet, most hirtelen nem is tudom, lehet az otthoni gépemen van meg.
Mélt is írok hamarosan! Kép

Reni Kép
Ez a fránya pirosozás.. Mi lehet ez? Hallgass Monira, csinálj azért egy tesztet, biztos ami biztos. Annyira kismama tüneteid voltak, hogy szerintem itt mindannyian meggyõzõdtünk a bébidrõl. Csinálsz egy tesztet akkor? Kép

Vanda
Vanda

Mzsperx! Kép
Ha a 26. napodon volt pé, akkor a 40. napra NEM várod a mensidet. Ha a 43. napon sem jön meg, a 44. nap reggel csinálj egy tesztet! Kép De izgi! Kép
Én is szeretnék már ott tartani, hogy teszteljek.

Doris Kép
Szióóóóóóó, de titokzatossss vagy, mi az a DKNY? KépKép

Férdegér! KépKép
Merre vagy?
Látjátok lányok ti is, hogy elõtte-utána bébizebrások vannak, és fércegérrõl meg semmit nem tudunk... Csak nem? Kép

Vanda
Vanda

Reni!

Én is egggyetértek Móni-val.Tessék tesztelni,de azonnal.
és vigyázz ám magadraKép
Meglátod minden jó lessz.

Mzsperx!

Örülök hogy jelentkeztél végreKépte isKépmost hogy áll a hõd?

Annyira drukkolok Nektek LányokKép

Puszi Alice
Alice

Fércegér!
Jaj ne haragudj, hogy elírtam a nevedet.
Vanda
Vanda

Mzs! hat ezt muszaj vagyopk megirni BesztinekKépKépKép

Idezet az indexrol:

"A babaneten egy hõmérsékleti görbe-szakértõ megnézte a görbémet, és esélyesnek lát egy 24-26. napi ovulációt, ami azt jelenti, hogy a cikluson jelentõsen meghosszabbodott."

Hat ez kesz de nagyon aranyosKépKépKépKépKépKép

Mzs: egyebkent hol szoktatok csetelni, en sem az indexre nem tudok felmenni, sem az extran nem talallak titeket!

Doris: megneztem a Szidoniat de baromi draga szerintemKép Vagy csak le vagyok maradva arilag?

orsoly
orsoly

Sziasztok Lányok!

Az elõbb eltünt minden, most kezdhetem elõlrõl!

Szóval holnap megyünk lombik megbeszélésre, nagyon izgulok. Ráadásul állítólag most már nem olyan alacsony a sperma szám (mitõl lenne jobb-vannak kétségeim), így ez elég lehet az inszem-hez. Úgyhogy lehet, hogy nem lesz semmi a dologból!

Eni!
Mindent bele, szorítok!

Hétfõn majd beszámolok róla mi történt.

Anett
Anett

Haliho!

Én is itt vagyok, kedden jártunk dokinál, azt mondta, hogy a babaház szépen növekszikKép, meg adott vasat.
A vas egy kicsit ma kikezdte a gyomromat, ugyhogy alukáltam.

Mzsperx!

Örülök, hogy megkaptad a méljeimet.KépKép
Ki tudja, lehet, hogy tényleg jó helyen volt akció.Kép

Marcsi!

Minden rendben lesz!KépKép
Szerintem egy ilyen hétvége csak pihentetö lehet, még ha fizikailag ki is fárad. Te is minél több mindenben vegyél részt, nem feltétlenül csak szellemiben!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Orsoly!

KépKépKép

Tessék, átmentem högörbe-szakértöbe!KépKép

Mindenkit figyelmeztetekKépKépKép:

Én egy icipici-laikus "högörbe-szakértö" vagyokKépKép, természetesen nem tévedhetetlen!
Ha valaki orvosi értékelést akar, keresse meg E.-t!

Mzsperx!

Ugye azt sem felejtetted el, hogy akár anov. is lehet a ciklus?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vanda!

Elkuldened nekem, hogy tudom megnezni a zebrafarmot? Elek Cs. konyve engem is nagyon erdekelne.

Lanyok!
Akinek a parja szed kapszulat, azt a bizonyos Pepponel (??? jol emlekszem) tokmagolaj kapszulacskat kapja, amibol 100 db van egy dobozban es 1000 Ft korul van az ara? Tegnap lattam, de nem mertem megvenni, nehogy valami hulyeseggel tomjem a ferjemet.

Nalunk semmi fejlemeny. Ez meg csak a elso Norcolutos honap. (3 lesz belole) Nem tudom mennyire hasznal a gyogyi, viszont a homet megdobta rendesen. 37.3-ig meg soha nem ment fel. Bizom benne, hogy ez csupa jot jelent.

A babasok vigyazzanak magukra es a pocakjukra! A tobbieknek pedig kitartast es turelmet. Ez utobbibol sajnos nekem is nagyon keves van.

Andi
andi28

Vanda!

Hetek ota nem volt idom megnezni a postaladamat, most lattam csak,hogy irtal nekem.
Sajnos a gepem nem tudja az ekezeteket kezelni,igy viszont egyszeruen nem tudom kiolvasni, hogy mit irtal. Probalnal nekem azok nelkul irni?
Koszi!
Andi
andi28

Andi28Kép Igen, PEPONEN kapszula, es allitolag telleg jot tesz a ferfiak matyijanakKép

orsoly

Ps: BesztiKépKépKépKépKép
orsoly

alice: a hõm fenn van :-)
vanda: igen, persze a 40. napra nem várom, amennyiben tényleg ez az igaz. beszti, persze, hogy benne van a pakliban az anovulációs görbécske is... de akkor miért nem jön meg? :-)) na, csak próbálok pozotív lenni. és talán visszanyerem hitem a hõmérõzésbe, amit már kezdtem elveszteni.
orsoly: az indexen, este 7-8 órától, a baások szobában szoktunk lenni. legjobban jársz, ha mirc-et használsz. ha nem tudod, mi ez, vagy bármi nem vili, a szülõi munkaközösségben nézd meg a cseteljünk együtt topikot, ott minden okosság le van írva. ha valami még akkor sem oké, írj! :-) és várunk!

ma regényezõs napom van :-)

KépKép Kép
mzsperx

Remélem ezt az üzit sikerül elküldenem.. írtó lassú most a net.... Kép

Andi28 Kép
Küldök majd mélt a farmról!
A peponen kapszulát én kb. 990 Ft-ért vettem a DM.ben, és ahogy Orsoly írja: a matyiknak kitûnõ. Szedi is szorgalmasan a párom (és amikor "véletlenül" elfelejtené bevenni, én kedvesen figyelmeztetem KépKépKép)

Mzsperx Kép
Bár én nem láttam a görbédet, csak az itteni írásokból következtettem azokra, amiket írtam.
az anovulációs görbének pont az a baja, hogy nem tudni, mikor jön meg, - hisz anovulációs..... Az anov.ciklusok általában hosszúak (és megtévesztõ lehet annak, aki nem hõmérõzik). De ne keseredj el, nekem azt hiszem a 4-el ezelõtti ciklusom anovnak indult, aztán a 28. napomon volt PÉ-em, majd 42. napra meg is jött. Elhúzódott a ciklusom elsõ fele, mert nagyon sokat éjszakáztam, tanultam és rettentõen izgultam az államvizsgám miatt.

Vanda
Vanda

Sziasztok Lányok!

Vanda, Doris, Sien köszönöm a kedves sorokat, nagyon jól esett, azt eddig is tudtam, hogy nagyon kedvesek vagytok, de arra nem számítottam, hogy örülni fogtok nekem. Örülök, hogy befogadtatok.

Vanda,
igen 5 hónapja próbálkozunk, de látod Te is csináltattál hormon tesztet és nem hiába. Sajnos néha a menzesz elött van egy két barnás csepp, így gondolom, hogy gond lehet a hormonokkal, de a nõgyógyász szerint, nem kell aggódni, mert ettõl még teherbe eshetek. Hát eddig ez nem igazolódott be. :-(

Azt olvastam az egyik topicban, hogy a higanyos hõmérõbõl is a japán a jó, de eddig sehol sem kaptam ilyet, nekem otthon szintén dundi van, mint Dorisnak és ráadásul 10 perces, amit nem gyõzõk kivárni.

Doris,
köszi a tippet a mérés helyét illetõen, de sajnos nekem a hüvelyben mérés nem fog menni, mert a kutyám amint látja, hogy megmozdulok az ágyban már nem hagy élni...Ha szájban mérem, akkor csak keveset kell mozognom, így tudok még néhány percet lopni magamnak. Tudom ez most hülyén hangzik, de így van. Nem arról van szó, hogy egybõl le kell vinnem, csak nagyon örül és ezt nyöszörgéssel, ugrálással adja tudtomra, ami hízelgõ, de elég fárasztó(és néha idegesítõ).

Remélem nemsokára mindenki babás lesz, olyan jó olvasni amikor újabb pozitív tesztrõl adtok hírt.

Mindenkinek boldog Nõnapot holnapra és jó hétvégét, sajnos a héten már nem tudok jelentkezni.
Sok puszi,
Timici

U.i.: valamit elronthattam a bejelentkezésnél, mert most látom, hogy névtelenként vagyok regisztrálva, lehet ezzel kezdeni valamit?
U.U.i.: Tudnátod küldeni nekem egy minta hõgörbét? Elõre is nagyon kösyönöm. timea_k@egon.gyaloglo.hu
Névtelen

Szia Gitta,

Nagy-nagy gratula, vigyázz nagyon magatokra.

Szia Vanda,

Én benne vagyok, hogy egyszerre legyen kitöltve az elsõ oszlopunk.

Szia Mzsperx,

Nagyon izgulok érted, mi újság?

Sziasztok Lányok,

Túléltem! Szerencsére minden rendben volt, mindkét petevezetékem átjárható. Nem mondom, hogy nem fájt, de lelkileg jobban megviselt, mint testileg. A szobában volt egy 17 hetes kismama, akinek genetikai vizsgálata volt a kora végett,nála lombikkal sikerült rögtön az elsõre, mert a petevezetékei el voltak záródva. Egy kismama akinek ikerterhességét a 20. héten meg kellett szülnie, s midkét kisbaba meghalt. Rettenetes mégcsak belegondolni is. Késõbb hoztak még egy HSG-s pácienst. Egyébként fogalmam sincs, miért kellett elõzõ nap bemennem, nem csináltak velem semmit. Tegnap kb. 10 órakor vittek be a röntgenbe és 3 órakor már haza is mehettem, igaz még egy napra benn akartak fogni, mondván, hogy hivatalosan ez 3 napos dolog. A papírjaim úgy szólnak, hogy mégcsak ma reggel engedtek haza. Szóval bevittek a röntgenbe és fel kellett ülnöm a gépre úgy, hogy csak a végén ültem felhúztam a lábaimat amiket két asszisztens fogott, s az orvos meg ott csücsült elõttem. El tudjátok képzelni? Az orvosom bevezette a kacsát majd fertõtlenített és utánna meg kellett fognia a méhszájat két helyen, na akkor majdnem besz.. a fájdalomtól. Olyan érzés, mint mikor nagyon görcsölsz és még a görcs meg is tekeri a hasadat. A legvégén bevezették a kontrasztanyagot, amit egy hatalmas injekcióstûvel szívtak fel. Gondolom az orvos láthatta tekintetemet, amit egy pillanatra sem vettem le a tûrõl, s megnyugtatott, hogy az csak a felszíváshoz kell. Úgy ahogy voltam terpesztett felhúzott lábakkal betoltak a röntgen alá és ott le kellett tennem a lábaimat kinyújtva. Csináltak pár mûvészi fotót, s visszafelé eljátszottuk az egészet a kontrasztanyag nélkül.
Most egy kicsit bajban vagyok, s annyira amennyire kellene örülni sem tudok a jó eredménynek, mert ha semmi bajom sincs, akkor miért nincs még baba? A doki azt mondta, hogy most kell próbálkozni, mert soknak sikerült a HSG után teherbe esni, ezért tegnap rásegítéskép, hogy még egy kicsit növeljem az esélyeimet vettem Maca Vibe-t és már el is kezdtem szedni. Tegnap még nem igazán bírtam magam rávenni, de ma biztos elkapom a párom egy kis hancurra.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam. Sajnos a mai termést még nem sikerült elolvasnom.

Puszi
Alma
Alma

Timici Kép

Nem tudom mit szúrhattál el, hogy Névtelen lettél. Próbáld meg, hogy csak az azonosítóhoz írod be a nevedet és kész. A többi rubrikával ne foglalkozz!

Ha barnás pöttyökkel kezdõdik a mensid, akkor az alacsony progeszteron szintet jelenthet. Az orvosodnak igaza van, attól még teherbe lehet esni, csakhogy sokan vagyunk itt alacsony progiszintûek, és sajnos olyanok is, akik emiatt elvetéltek. Nem akarlak ezzel elijeszteni és gondolom olvasgattál is már minket.
A progeszteron szintre progipótlást adnak a dokik, (Duphaston, Utrogestan), amit a terhesség alatt nagyon fontos szedni (ill. az Utrogestan hüvelykúp). Van nekünk egy nagyon kedves és segítõkész doktornénink: Erazmusz, az "Anyaság" topic alatt megtalálod az õ topicját is. Abból is sok okos infót megtudhatsz, és ha valamiben bizonytalan vagy, meg is kérdezheted E.-t.
Természetesen egy hormonszintmérés azonnal kimutatná, hogy nálad is errõl van-e szó! Ezt a fentit csak tájékoztatásul írtam le Neked!
Próbáld meg az orvosodat rávenni, hogy egy hormonszintméréssel nyugodtabb lennél és hogy legyen oly szíves utaljon be a laborba! Nem hiszem, hogy elzárkózna felõle.

Milyen mintagörbére gondoltál? Babásra? Vagy egy "sima" görbére, amivel minden oké, csak mégsem lett baba? Meg vannak "nem oké" görbék is.

Vanda
Vanda

reni: szerintem is tesztelj, ugyanis elõfordul, hogy valaki terhes létére vérzik egy kicsit a mensi várható idejében!!!!
mzsperx

Reni,

Az egyik rokonomnak 30-35 napos volt a ciklusa mindigis. A legelsõ hónapban, amikor nem védekeztek teherbe esett (fogalma sincs, hogy mikor termékeny meg ilyenek). A 32. napon elkezdett barnásan vérezgetni, de neki mindig így jött meg. Szóval elõször pöttyöcskék és másnap menzi. Most is ugyanez volt csak másnap nem volt menzi, aztán két nap múlva megint pecsételõ vérzés, újabb két napig semmi. A teszt pozitív lett, miközben egy kicsit vérzett. Három hónapon keresztül, amikor meg kellett volna, hogy jöjjön, vérezgetett. Azóta van egy gyönyörû kislánya, aki a jövõ héten lesz egy éves.
Szóval, ha terhes vagy, a teszt nagy eséllyel kimutatja, ha nem, legalább nem maradsz további bizonytalanságban.
Fel a fejjel!
Zsuzsó
zsuzsó

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?