A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

GaluskaKép
Az egy kicsit nehezíti a dolgokat, hogy külföldön vagytok. A Párodat mielöbb meg kéne vizsgáltatni de azért aggodalomra nincs ok. Fél év célirányos akció még nem ad okot a pánikra. Egy csomó egyéb lelki dolog (stressz, feszültség, túlságos akarás...stb) is befolyásolja a babásodástKép Ha hazajöttök nézességek meg a Párodat is. Az akciókat kétnaponként célszerû idõzíteni (úgy hogy utána néhány órát mindenképp fekve tudj maradni) de annál nem gyakrabban.

bnemethmKép
Persze, nagyon is esélyes még a hõd a babáraKép Végy egy tesztet és ha a 31. napra sem jön meg (ugye az a leghosszabb ciklusod?) és nem is esik le a hõd akkor másnap érdemes tesztelnedKép

CipómamaKép
Mi hír rólatok? Anyukádnak van már eredménye? Ha igen írj kérlek magánban? Én is leírom a részleteket.

Puszi: Doris
doris

Eni
Köszönöm a tanácsot, szerintem is kellene egy hormonvizsgálatot csináltatnom, bár tudod milyen a legtöbb orvos, ha valaki még nem elég régóta próbálkozik, szépen hazaküldik és nyugalomra intik.
Már arra is gondoltam, hogy ha most sem sikerül, elmegyek egy másik orvoshoz és azt mondom neki, hogy már 1 éve próbálkozunk. Tudom, hogy nem szép dolog hazudni, de ahogy Edelweiß is mondta korábban, ilyen esetben ez kegyes hazugság.
Galuska, Bnemethm
sziasztok! mind a hárman ma csatlakoztunk a csapathoz, de ahogy látom Bnemethm Te nem sokáig akarsz maradni! Kép Azt kívánom Neked, hogy pocaklakó legyen a hasadban, szerintem megvan rá minden esélyed! Kép
Galuska! Neked is ezt kívánom! Melyik országban élsz?
Én budapesti vagyok (1 éve).
Zsuzsu
zsuzsu

Edelweiss Kép
Akkor majd küldök emilkéket, ha lesz idõm rá Kép

Zsuzsu, bnemethm Kép üdv nektek is, és ne maradjatok sokáig ám Kép

Zsuzsu Kép
Ha a hõd hat nap alatt egy tizedenként mászik fel 37,1 körülire, az nem túl jó ám.

bnemethm Kép
Nagyon jó a hõd! A vérezgetés lehet, hogy ál-mensi, azaz már ott a babó a pocakodban. Kép Ha reggel tesztelsz, még lehet, hogy korai, de miért ne próbálnád meg. Kép

Galuska Kép
A hõd a leírásod alapján korrekt, sõt nagyon jóó. Az alhasi és deréktáji fájdalom járhat a babóval is Kép

Breki Kép
Szijjjaaa null prolis! Kép Mi újság?
A zebrafarmról akkor küldök emailkát. Bár Edelweiss írását biztosan olvastad, hogy épp "költözõ-félben" van! Kép

Doris Kép képzeld még mindig nem jött meg. Kép Most meg már ez dühít.

Vanda
Vanda

Breki Kép
Nem lehet, hogy a szúrkálások az ovidat jeleznék? (Vagy az meg volt már?) Ha volt már ovid, én szerintem a szúrka-piszka jókat jelenthet: valami "folyik" odabennt Kép Kép Ez most nagyon értelmetlen volt

Vanda
Vanda

Zsuzsu, Galuska, Bnemethm

Üdv köztünk, s minnél elõbb nyomás átt a másik csapatba!

Doris,Vanda, mj

Köszi a bíztatást, az eszemmel mindezzel tisztába is vagyok, csak a szívem hasad meg újra és újra. Ez a nap ma ilyen, de ígérem legközelebb ha szükséges, ámbár ne legyen, majd én erõsítem bennetek a hitet, hogy csak nem feladni.
De azért nagyon szomorú vagyok. Egyébként az akciók biztos jó idõpontban voltak, kispárna a fenék alá, nem felkelni. Macát is szedtem, ezért mondtam, hogy sajnos kifogytam az ötletekbõl. Mégegyszer is köszönöm, azért már kezd visszatérni a hitem. Most elterveztem, hogy biztos ami biztos megpróbálkozom LH teszttel is behatárolni a peteérést. Egyszerûen muszály valamit tennem.

Pusz
Alma
Alma

VandaKép
A hõd hogy is áll ma?
AlmaKép
Ne szomizz kérlekKép Tudom, hogy nehéz de hidd el a buksiban kell elõször rendet tenni és utána jön a babócaKép Szomorú pocakot nem választanak ám maguknak a csemetékKépKépSemmi stressz meg idegeskedésKép (könnyû ezt mondani)
CipómamaKép
Írtam Neked levelet.

doris

Marcsi, SienKép
Hol vagytok? Nagyon eltûntetekKép

doris

Vanda

Én is azt gondolom, hogy a hõmérséklet ilyen csigalassú emelkedése nem túl jó és valószinûleg progihiányra utal, bár a természetes fogamzásszabályozás könyvben ezt írják: "Van, akinek csökken a hõmérséklete a tüszõrepedés napján, és másnap megemelkedik. Megint más nõknél fokozatosan, tizedfokonként emelkedik."
Bár én is azt gondolom, hogy valami nem stimmel ezen a területen nálam, bevallom, titkon abban reménykedtem, hogy én is a "megint más nõknél" közé tartozom. Kép

Egyébként csak érdekesség gyanánt, de képzeljétek el Lányok, az egyik ismerõsöm is babát akart, mérte a hõjét (szájban) és a legmagasabb nála, amikor saját elmondása szerint szinte már lázas is volt, 36,3 - 36,4 volt!Egyébként még a 36-ot sem érte el. Ez így volt februárban is, és terhes lett. Most van kb a 12-ik hétben. Jó,mi?Kép
Szóval ez a 37 fok sem szentírás. Szerintem ami fontos az az emelkedõ tendencia a hõben az ovi után, lehetõleg 1-2 nap alatt, és a min 3-4 tized fok különbség a ciklus elsõ feléhez képest.
Ti nem így gondoljátok?

Alma
Köszönöm az üdvözlést. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült ebben a hónapban sem. Hidd el, annak ellenére, hogy én még a "fiatal" próbálkozók közé tartozom, nagyon átérzem a mostani szomorúságodat. De vígasztaljon az, hogy teljesen egészséges vagy Te és a Párod is, jön a tavasz és hidd el, beindul a babaesõ!Kép

Zsuzsu
zsuzsu

ZsuzsuKép
Én mindkét helyen mérem a hõmet és szájban nekem sem igazán éri el a 37 C-ot. Viszont a görbe vonalán kívül nem igazán lehet másra következtetni míg a hüvelyben mért eredmények választ adhatnak progihiányra, anovulációra...stb. Ezt Vanda vagy Beszti doki néni pontosabban el tudja magyarázniKép

doris

Doris Kép
szerinted úgy is lehet valakinek progihiánya, hogy mindig rendesen megjön (29-31 nap), semmi barna trutyi nincs, tehát a hõmérsékleten kívül semmi arra utaló jel. Hacsak nem az, hogy a menstruációm amikor megjön, mindig nagyon fáj a hasam. Bár ez szerintem nem a progihiánnyal van kapcsolatban. Vagy mégis?

Neked vannak/voltak ilyen panaszaid?

Zsuzsu
zsuzsu

Galuska,
A görbéd tökéletes, nemcsak jónak mondható, hanem egyenesen szuper, egyátalán nem utal hormonzavarra. Azt javaslom egyelöre ne kezdj bele végeláthatatlan vizsgálatokba ilyen jó görbével, hanem a párodat küldd el vizsgálatra. Ahhoz még beutaló sem kell KépKépKép Ha jók az eredményei csak utána kezd magad vizsáltatni, de szerintem nem nálad van a kutya elásva.

Zsuzsu,
A csigalassú emelkedés nem jó, de legalább megüti a 37-et. Szóval ettöl simán be-babásodhatsz. KitartásKépKépKép

Bnemethm Kép
Ha még nem tapasztaltál ilyen vérezgetést, és a höd 37,2 annak biza lehet valami más oka isKépKépKép Drukkolok és értesíts minket a holnapi hödröl.

Üdv,
Moni
mj

Zsuzsu,
A nagyon fájdalmas menzinek az oka lehet az endometriozis (biztos rosszul írtam). A ciklusaid nagyon jók, mindig közel azonosak, a höd felmegy rendesen (igaz lassan).

Azt javaslom egyelöre ne kezdj bele végeláthatatlan vizsgálatokba. 4-6 hónap hidd el még az egészséges pároknál is szükséges. Légy egy kicsit türelemmel hisz ti nagyon az elején jártok. Tudom könnyü mondani.KépKépKép Nem lesz gond. Ha mégis úgy döntesz elmész dokihoz mondd azt, hogy már több mint 1-2 éve nem védekeztek. Ez elég meggyözö szokott lenni.KépKépKép

A GYNEVAC kúrát viszont mindenkinek melegen ajánlom. 3 -4 -en novemberben fejeztük be és 3-4 hónapra rá meglett az eredménye mindegyikünknél. Szerintem ez nem véletlenKépKépKép A gynevac jótékony hatását 3-4 hónap alatt fejti ki. Ezt ne felejtsétek.KépKépKép

Üdv,
Moni
mj

Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy spermavizsgálatnál mennyi idõ után van meg a lelet? És vitt anyagból megcsinálják, vagy mindenképpen a helyszínen kell produkálni. Vagy ahány hely annyi szokás? Elõre is köszi a segítséget. Lorella
lorella

lányok, miért nem jó az hogy ha lassan megy fel a hõ?
nekem volt egyszer ilyen...

mzs

KépKép Kép
mzsperx

Doris,
Megkaptam a leveled, valaszolok meg ma.

lorella,
Az en paromnak ket nap alatt keszult el a lelete. Nem szemelyesen ment el, erre az "aldozatra" nem volt hajlando. Ugyhogy reggel levetettem vele a mintat, egy zokniba csomagoltam az uvegcset, a labam koze fogtam (hogy testmelegben maradjon) es 15 perccel kesobb mar a laborban voltam vele. Allitolag 45 percen belul kell az anyagot eljuttatni vizsgalatra....

Cipomama
Cipomama

LányokKép
Megfogadom a tanácsokat, de elõbb még megvárom a mostani ciklus végkifejletét. Az ugye nem bajKép ? Addig is: akció kétnaponta, kispárnát az ágy mellé készíteniKép aztán páromat az õt érintõ vizsgálatokra elküldeniKép Már meg is beszéltem vele: a cél érdekében mindenre képes. Nagyon elszánt, csak ezzel a két nappal nincsen kibékülveKép
ZsuzsuKép
Finnországban lakunk 9 hónapja (pont egy babányi idõKép ), de elõtte mi is budapestiek voltunk, kb. 6 hónapig. Elõtte hol laktatok? Mi a Balatonn mellõl költöztünk Pestre.

KépKép
galuska

Kedves Vanda Eni és Mindenki!

Higanyos hõmérõvel mérem magam, popsiban 5 percig.
A mensim elsõ napján nem mértem de a második naptól 2 napig 37,1 voltam majd újabb 2 napig 37 utána 5 napig 36,9 majd ismét emelkedni kezdett 37-re 3 napig, majd 37,1-re (3 napig), majd fölment 37,3-ra majd naponként egy fokot csökkent 37,1-ig, ismét emelkedés 37,3-ra majd két napja 37,2 most itt tartok jövö hétre várom a mensim. Nem tudom hogy számotokra ebbõl mi olvasható le, én nem tudok leolvasni róla semmit.
A dokimmal azt beszéltem meg hogy 2 honapig mérem magam aztán visszamegyek hozzá. A páromat elküldte sperma vizsgálatra, de még nem ment el, de azt ígérte, hogy a hétem elmegy.
Lehet, hogy csak nem jó idõpontokban próbálkoztunk?

Kata
Kata

Sziasztok!

Pár napja nem tudtam írni, de most mindent elolvastam visszamenõleg!

Üdv Galuska, Bnemethm, Zsuzsu!

Megszületett az elhatározás, hogy kivizsgáltatom magam, de a biztonság kedvéért még megvárom a ciklus végét. Most a 24. napnál tartok, de már vannak enyhe elõjelek. Sajnos.
Én eddig nem jártam rendszeresen orvoshoz, tehát nincs fix dokim, az ismerõseim között pedig nincs senki, aki hasonló problémával küszködne, sõt, minden barátnõmnél sorban születnek a babák... Szóval továbbra is nagy segítség lenne, ha tudnátok ajánlani valakit, mert nem szeretnék csak úgy találomra bekopogni valakihez. Légyszi adjatok tippet, ha meg vagytok elégedve a tiétekkel! (Akár privát is)

Elõre is köszi,

Mati
mati

Doris Kép
A hõm ma reggel már csak 36,5 volt.
23. nap: 36,8
24. nap: 36,8
25. nap: 36,7
26. nap: 36,6
27. nap: 36,5 (ma)
A mensis elõjeleket egyfolytában érzem, de még mindig semmi. Kép

Alma!
Bízz egy kicsit magatokban, hidd el, mosolyogni is fogsz még, de még mennyit KépKép

Zsuzsu Kép

Szerintem a barátnõdnek nem volt jó a hõmérõje, vagy nem higanyos volt, - vagy nem szabályosan méregette. Az erõs hasfájásod nem hiszem, hogy összefüggésben lenne bármilyen szintû progi hiánnyal. Nekem sosem szokott görcsölni (lekopogom), pedig bizonyítottan alacsony progijú vagyok.

Attól, hogy valakinek nem éri el a 37 fokot a hõje, még szerintem lehet babás, csak rögtön progi pótlást kell, hogy kapjon, nehogy vetélés legyen a vége. A 37 fok, vagy afölötti hõ a progeszteron szint helyes mértékérõl ad tájékoztatást, ezáltal a terhesség is könnyebben jön létre (és marad meg pótlás nélkül).
És létezik "alacsonyabb alaphõ" is, tehát az átlagosnál alacsonyabb szintû az ébredési hõje az illetõnek. Az a kérdés még itt nem merült fel sosem, hogy ha ez az eset áll fenn, akkor a ciklus második felében valóban el KELL érni a 37 fokot a hõnek? (Hiszen ott lenntebbrõl indul az alaphõ.)
Moni, Beszti, Breki, Lányok Kép Szerintetek?? És egyáltalán mi számít "alacsony alaphõnek"?

mzsperx Kép
Ha lassan megy fel a hõ ovi után, az progi problémát jelent.

Kata Kép
Most is kikerekedett a szemem.. Másfél hónapja 37 fok környékén van a hõd...... TESZTELTÉL a "múltkor"? Hanyadik napon (napokon)??? Nem lehet, hogy a vérzésed nem is mensi volt??? Kép
(Ha teszteltél és negatív volt, abszolút nem tudok mit mondani. E.-t megkérdezhetnéd. Reggel nézd meg több "helyen" a hõdet, mérj egy hüvelyit, hátha lesz különbség; esetleg ha van türelmed szájban is nézd meg Kép)

bnemethm Kép
Mindjárt reggel, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy zebrás vagy-e! (Ha igen, Te leszel a legrövidebb megint megjöttös -1 napos KépKép-)

Jó éjt!
Vanda
Vanda

Mati Kép
Még nem írtad, hogy merre laksz, - jobban tudnánk segíteni Kép Bpesti dokikkal el fognak árasztani a lányok Kép
Vanda
Vanda

Sziasztok!

Nagyon megható, hogy ennyire izgultok értem, köszönöm mindenkinek. Kép A hõm ma 37,3 volt, de mindenképpen meg akarom várni a holnapot, mert az elõzõ ciklusaim is 30-31 naposak voltak, tehát korai lenne még a teszt. Az a tegnapi vérezgetés csak annyi volt, egy-két csepp.
Viszont tegnap fájt a torkom, és úgy néz ki megfáztam, ma már nem fáj, bár olvastam olyat is hogy ezek is lehetnek "tünetek". Kép
Szerintem ha valami baci lenne, akkor nem csak egy napig fájt volna a torkom, és lázas lennék.
Nem tudom, hogy a megfázás okozhat-e hõemelkedést, de akkor meg magasabb kellene, hogy legyen. Egyékbént a közérzetem meg tök jó, szóval....nem értem, na mindegy. Nemsokára minden kiderül.

Ha most nem jött össze, még akkor is van egy tippem amin változtatni kell, ugyanis kedves párom imádja magát áztatni a kádban, úgyhogy...
Szigorú zuhanyzást fogok elõirni neki, no meg magamnak is! Kép

Galuska
Te a ciklusod melyik szakaszában jársz??? Szoritok nektek! Kép

Üdv
bnemethm
bnemethm

Szép jó reggelt mindenkinekKép
ZsuzsuKép
Igen, a menzi szabályos megjövetele nem jelenti azt, hogy tökéletes a progiszinted. A görcsös, fájdalmas menzi mást is jelezhet pl. endometriosist ahogy Móni írta. Nekem is az van... A menzid színe, összetétele normális?
CipómamaKép
Örülök, hogy a nehezén túlvagytok. Írok magánban. Vigyázzatok MagatokraKép
MatiKép
Szívesen ajánlanám az orvosomat, de nem tudom, hogy vidéki vagy Bp.-i vagy-e és ha Bp.-i akkor helyileg melyik korház, kerület érdekel Téged?
VandaKép
Sajna a hõd alapján ismét a menzid közelegKép Sajnálom...
SienKép
Mi újság van Veled?
MarcsiKép
Nagyon drukkolokKépKépKép

doris

Kata
Tuti nem vagy babás? Nagyon furcsa ez a magas hö. A hömérödet mindenesetre cseréld le, japán higanyosra.

bnemethm
Nagyon jó a hödKépKépKép

Vanda,
Szerintem alacsony alaphönek számíthat a 36,3 alatti folyamatos értékek a görbe elsö fázisában. Ez általában másnál 36,5; 36,6, 36,7 szokott lenni és a peteéréskor megy lejjebb.

Üdv,
Moni
mj

bnemethm
Nehogy elszomorodj, de a torokfájás szerintem egyátalán nem függ össze a babásodással. Nem kell mindenfélét besorolni a tünetek közé (föleg amikor már szinte járvány dúl) viszont a magas höt azt feltétlenül érdemesKépKépKép.

BesztiKépKépKép, lányok!
Mit csináljak, ha elkapok valami nyavalyát? A megfázással még ellennék, de van ez a lázzal járó influenza és mindenki beteg a környékemen, pedig kerülöm öket mint a tüzet. Úgy félek, hogy rámtör. Mit ajánlott csinálni, ha lázas influenzás leszek? Csak szeretnék felkészülni.

Egyelöre még csak az nagyon enyhe torokfájásnál tartok, de semmi más. Szedem a vitaminokat, gargalizálok, és tegnap este ettem egy egész citromot, olyan jól esett, más meg le se ment volna a torkomon.
Szerencsére tavaly beadtam magamnak az influenza oltást és most reménykedek, hogy pont az a kórokozó "pusztít" amelyikre már védett vagyok.

Üdv,
Moni
mj

Sziasztok,

Udv az ujaknak ! Ne maradjatok sokaig !

Valaki kerdezte a gorcsoket (Breki ? Bocs nem emlekszem pontosan) : Nekem is a 21.napon kezdett el erdekesen gorcsolgetni a hasam, es egeszen a 25 napig fajt ( nem egeszen mensis de hasonlo + szurkalt).Aztan mintha elvagtak volna es a 27.napon ketcsikos lett a teszt Kép Szerintem ez jot jelent !

Galuska : Finnorszag ! Dejo... hol , Helsinki ? En igen Kép

ciaoKép
kamelia
kamelia

Kép Szijjasztok Kép

Moni!
Nekem 36,4-36,5 között ingázik, Ovi 36,3-on volt. Akkor ez alacsony alaphõ szerinted? (Szerintem igen.)
Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, hogy még arra is kíváncsi vagyok, hogy az ilyen esetben (=alacsony alaphõ) a ciklus második felében mennyi az elérni kívánt fok?? Ilyenkor is 37-nek KELL lennie? Mert ha nem, akkor lehet, hogy nincs is progi hiányom. (Nem tudom számít-e, de nekem mindig békahideg kezem lábam, akár nyár van, akár tél)

bnemethm Kép
Tetszik a türelmed! Kép Holnap tuti két erõs csíkot látsz majd Kép

Doris Kép
Hát igen, tudom, de még mindig nem jött meg - és ez idegesít (mert tudom, hogy meg kell jönnie, meg várom is!).

Vanda
Vanda

Vanda,
Igen, szerintem lehet, alacsony alaphö. Volt már progiszint mérésed? Mennyi lett az eredménye?

A lényeg az, hogy a tüszörepi után 1-3 nap múlva legalább 0,4 tizedet elemlkedjen és maradjon is ott folyamatosan. Szóval nálad szerintem alacsony lenne a 36,7-es érték, de a 36,8-36,9 már elfogadható lehet. De ez mind csak feltételezés! Egy vérvétel progiszint mérés mindent eldönthetne, amit érdemes a pé utáni 7. napon csinálni.

Üdv,
Moni
mj

Lányok,
A tanácsotok érdekelne: ma életemben elõször megmértem hüvelyben a hõmet és 37,2 volt, ma tartok a 22 napon és két napja nagyon érdekesen szúrkál, fájdogál a hasam oylan mintha meg akarna jönni, de ez még nem lehet az, mert a ciklusaim 22-28 naposak és csak elõtte egy nappal érzem ezeket mint amit most.
Breki
Breki

Kedves Lányok,

Igy ismeretlenül is nagyon csodálom a kitartásotokat és õszintén remélem, hogy minél hamarabb sikerül babásnak lenni. A Gynevac kúra fogott meg és ez késztetett a "tollragadásra", ugyanis nem tudom ki irhatja fel. Körzeti orvos, nõgyogyi, vagy ki? És ki adhatja be?
Ugy néz ki hogy nõgyógyászt fogok váltani és már nem akarok visszamenni hozzá feliratni. És milyen indokkal menjek pl a körzetihez (elég kukacoskodó, ugy csinálja, mintha az õ pénzébõl kérnék Kép)?

Elõre is köszi a válaszokat
Ribizli
Ribizli

Breki,

Valaszoltam neked a furcsa gorcsokre, szurkalasra ...
Nezdd meg a hozzaszolast kettovel a tied elott !

udv
kamelia Kép
kamelia

Moni, Doris Kép
nem hiszem, hogy endometriozisom van, mert úgy tudom, hogy annak az egyik tünete a nagyon fájdalmas mensi, méghozzá fõként a 3-4 napon. Nekem ezzel szemben csak akkor fáj, amikor megjön és ha villanypárnával melegítem vagy meleg vízbe ülök elmúlik. (ált. 1-2 óra alatt, gyógyszer nélkül) A menzesz további napjain semmi fájdalmam nincs. Színe normális piros. Amit megfigyeltem, hogy nálam az elsõ nap szinte ömlik (bocs), második nap kevesebb és a 3. és 4. nap már csak alig van valami. E mellett az utóbbi idõben elég sokszor jártam nõgyógyásznál, ahol mindig csináltak ultrahangot is és mindig mindent rendben találtak. Vagy az endót nem lehet ultrahanggal kimutatni?

GaluskaKép
Én debreceni vagyok amúgy, még csak 1 éve élünk Pesten.

Lányok
az szerintetek normális, hogy középidõben a hõmérsékletesés csak 1 tized fok?

Mati Kép
a kivizsgálás szerintem jó ötlet, bár lehet hogy már nem lesz szükséged rá. Kép Dokit sajnos nem tudok ajánlani, mert én is most gondolkozom azon, hogy egy másikhoz átpártolok. Valahogy nem tudok a mostaniban megbízni, és azt hiszem bizalom nélkül ez a dolog nem mûködik. Úgyhogy Lányok én is szívesem fogadnám, ha tudnátok egy jó orvost ajánlani. Kép

Zsuzsu (úgy látszik én rövid levelet nem tudok írni.)
zsuzsu

MóniKép
Igyál sok C vitamint és én a helyedben egy-két hétre otthon maradnékKép Vigyázz nagyon MagatokraKép
VandaKép
Szerintem hamarosan megjön...sajnos. Az idegeskedés is befolyásolhatja.
RibizliKép
Sajna nem tudok Neked segíteni.Nincs még ilyen tapasztalatom.

doris

Ribizli
www.elender.hu/gynevac/
Olvasd el figyelmesen. A körzeti dokinak vidd el és kérd meg hogy írja fel. Ha nem tudja, hogy kell felírni akkor a weboldalon megtalálod a felírási módját is. Ezt is érdemes kinyomtatni és elvinni hozzá. Ha húzódszkodik, mondd meg hogy neked ez nagyon fontos, nemcsak a saját de a születendö gyereked miatt is, mert ugye nagyban csökkenti a koraszülések számát. Szóval ne hagyd magad. Ha kukacoskodik olvassa el az egész anyagot.

Az én körzetim se hallott még soha sem róla, de minden további nélkül felírta. Ha számítógépes vényírást csinál, akkor sem foghatja arra, hogy nincs benne a gépben, mert benne van! Ne hidd el neki, hogy nem találja, csak keresse ki a növérke. Azt hiszem az én dokim növérkéje lactobacilus név alatt találta meg.
Üdv,
Moni
mj

Szép napot mindenkinek!

Üdvözlöm az ujjonnan érkezõket és remélem nem maradnak sokáigKép

Velem semmi váltpzás voltam megnézni a hugicám picibabáját és én hoztam haza õket a korházból.
Annyira aranyos olyan picike és olyan szépKépremélem hamarosan mindenki követi a hugitKépKépKépés a neve Dávid Szebasztián lett vágül.

Én ma vagyok a 27-ik napon de szerintem megint nem jött össze mert a ma reggeli hõm 37,1 volt.A ciklusaim 28-30 naposak tehát majd legközelebb sikerül.

Pusszantás mindenkinek
Alice
Alice

Zsuzsu,

Az endometriozisrol, nekem volt ( remelem mar nics , mert mutottek miatta masfel eve ).
Nallam egyreszt nagyon eros fajdalmak voltak, annyira, hogy sokszor kiegyenesedni nem birtam + hanyinger. A masik , hogy bar a ciklusaim normalisak de a mensi maga 7-8 napig tartott.A fajdalmak pedig ket mensi kozott is megvoltak enyhebb formaban ugyan de minden magyarazat nelkul ( ertsd.belgyogyaszati kivizsgalas, urologiai vizsgalatok minden negativ).

Kesobb rendszeres ultrahang vizsgalattal ( kb.3 havonta) allando jelleggel tobb cisztat lattak a hasuregben.
Ezt majdnem egy evig figyelgettek aztan dontottek a mutet mellett - laparoszkopia. Talaltak is nem kicsi feluleten endometriozist amit allitolag kivettek-leegettek lezerrel.

u.i. Nallam harom evig tartott amig idaig eljutottak ...

"az endometriozis maga : mehnyalkahartya sejtek amik a mehen kivul helyezkednek el , es a ciklus alatt ugyanugy mukodnek mint a mehben levo tarsaik.A mehen kivul a verzes cisztakat hoz letre , ezek okozhatjak a fajdalmat, osszenoveseket.
A hasuregben barhol elofodulhatnak, nincs ra magyarazat miert ... "

Bocs ha pontatlan volt a megfogalmazas, nekem ezt igy az orvosom magyarazta el.

udv
kamelia
kamelia

Kamelia,
Köszi megtaláltam, szerinted ez lehetséges? Neked is a hõd 37 feletti volt?
Breki
Breki

Breki,

En nem mertem a homet , mert LH teszteltem.A kettot egyutt meg soknak tartottam volna. De kivancsisagbol megmertem nehanyszor a homet es 37,1 meg 37,2 voltak ket egymast koveto reggelen.De ez igazabol nem mervado, mert egyreszt honaljban mertem masreszt nincs viszonyitasi alap milyen volt elotte.Nekem az elozo ciklusok 27,26,26 naposak voltak ezert teszteltem mar a 27 napon es ketcsikos lett Kép
Ha visszakeresed a marc.14 vagy 15.-ei hozzaszolasokat en ugyanezeket kerdeztem a tobbiektol es eleg sok valaszt kaptam ra !

drukkolok , turelem (tudom mondani konnyu) ... meg par nap es kiderul!!!

kamelia
kamelia

AliceKép
De jó, hogy itt vagy és milyen jó, hogy babázhattálKép Aranyos lehet a PiciKép Hugicád is jól van?
ZsuzsuKép
Nekem Kaméliával ellentétben "alig" okozott panaszokat az endom és még most is meg van. Nekem kizárólag a menzi alatt fáj a hasam és most már konkrétan érzem a helyet ahol az endo van. A vérzésem összetétele, színe, mennyisége változott meg és egy kivizsgálás alkalmával tapintotta ki az orvosom amit aztán szövetminta vétel támasztott alá. Én csak azt tudom javasolni, hogy érdemes egy alapos kivizsgálást csináltatni, de ha Nálad már volt ilyen akkor nem kell erre gyanakodnodKép

doris

mj, Moni,

Köszönöm, már ki is nyomtattam. Elviszem a körzetihez és az orra alá dugomKép. Remélem hatok rá és nem lesz semmi zûr.

Még egyszer köszönöm
Ribizli
Ribizli

Sziasztok Lányok!

Alice
Ne legyél pesszimista. Amíg nem jön meg, addig van remény.

Vanda
Az alacsony alaphõvel kapcsolatosan csak annyit fûznék hozzá, hogy nekem volt olyan is, amikor még a 36-ot is alig ütötte meg, és a ciklus elején általában 36,2-36-5 között mozog. Ettõl függetlenül az orvosom azt mondta, hogy ez még a 37-et sem éri el a ciklus második felében. Csináltak hormonvizsgálatot, a ciklus elején minden szép és jó, de a másodikban kevés a progreszteronom. Szóval egy vérvételt szerintem megér, hogy kiderítsd mitõl alacsony a hõd.
Javítsatok ám ki, ha hülyeséget beszélek! Kép

Puszi,
Edelweiss

És a mai vízállás jelentés:

<pre>
Nick Ciklus Lakhely Életkor
Kisvuk 4 c 117 cn Svájc 27 év
Újpocok 8 c 103 cn Budapest 33 év
Gabó 31 c 101 cn Miskolc 27 év
Monchy 7 c 83 cn Budakeszi 32 év
Sugár 4 c 81 cn Salgótarján 23 év
Szami 12 c 66 cn Budapest 30 év
Fércegér 5 c 61 cn Dunaújváros 27 év
Melinda 7 c 54 cn N-o. 26 év
Éva 34 c 49 cn Nyíregyháza 27 év
Indigo 4 c 44 cn Budapest 25 év
Moni 10 c 44 cn Törökbálint 28 év
Cipomama 5 c 43 cn Los Angeles 35 év
Pilinke 2 c 42 cn Budapest 26 év
Orsoly 3 c 37 cn Nagytarcsa 27 év
Timea 4 c 35 cn Miskolc 29 év
Zsuzsó 12 c 34 cn Budapest 30 év
Eni 7 c 29 cn Pécs 27 év
Vanda 11 c 28 cn Szolnok 26 év
Alice 37 c 27 cn Budapest 29 év
Kamilla 6 c 19 cn Budapest 26 év
Mzsperx 7 c 16 cn Budapest 28 év
Edelweiss 12 c 15 cn Szeged 32 év
Khjutka 42 c 14 cn Vidék 30 év
Edus 6 c 12 cn Svajc 25 év
Marcsi 6 c 11 cn Budapest 27 év
Kakukkfû 5 c 10 cn Budapest 25 év
Sien 19 c 9 cn Budapest 29 év
Doris 12 c 5 cn Budapest 29 év
Mamacs 16 c 5 cn Budapest 24 év
Alma 10 c 2 cn Györ 29 év
Edi 13 c 2 cn Maglód 33 év
</pre>

Hivatalos kismamáink

<pre>
Lora 16 c 68 cn Várpalota 25 év
Klari 9 c 65 cn Budapest 31 év
Gitta 10 c 58 cn Tatabánya 29 év
</pre>
edelweiss

Moni Kép
Tüszõrepi után szépen megy fel a hõm, 2-3 nap alatt 5-6 tizedet is. Tehát a ciklus második felében 36,75-36,9 között mozog-mozgott a hõm. Sajnos volt egy visszaesés, ami egyébként is szembetûnõ volt: ovi után PONT a 7. napon (!) visszaesett 36,6-ra ( - majd másnap már 36,9).
Ez a visszaesés pont a 7. napon (akkor ágyazódna be a bébi) mégis csak progi hiány... nemdebár? Kép

KépBreki Kép
Nem akarom elkiabálni, DEEEEE KépKépKép gyanús vagy a köbön KépKép

Alice Kép
Mibõl gondolod, hogy most sem sikerült? Hiszen a hõd szép magas! Kép

Lányok, aki használ LH tesztet, - mi a neve, mennyibe kerül, milyen kiszerelésûek vannak? Szeretnék venni én is.
Köszi Kép

Vanda
Vanda

Doris!

A hugicám is jól van sõt annyira jól néz ki mint aki nem is szült volna hasa semmi.
A baba is jól néz ki mint az anyukája és gyönyörü.

Edelweiss!

Na jó akkor reménykedemKép

Ugyanis a 20-ik napon enyhén fájt a hasam két napig a harmadik napon egyszer begörcsöltem meg 2 napig hányingerem is volt aztán semmi.A 24 25-ik napon megint fájt a hasam enyhén aztán most megint semmi.
Bízzunk benne hogy ez jó jel.

Pusz
Alice
Alice

Breki
A höd nagyon jó, hogy ilyen magas, de mivel csak ma mérted 1x életedben hüvelyben sajnos nem lehet túl sok következtetést levonni belöle, ugyanis az ilyen hö babásodás nélkül is elképzelhetö.

Még egy kis türelem és kiderülKépDrukkolok mindenkinek!

Alice
a 37,1 még nem nevezhetö leesésnek.Kép

Vanda,
A beágyazódás nem feltétlenül van a 7. napon! Lehet akár az 5-en is vagy a 8-9-en.Kép És nem feltétlenül ugrik meg a hö rögtön beágyazódás után ugyanis a HCG hormon termelése fokozza a progreszteronszint emelkedését. Szóval a kettö összefüggésben van. De a HCG termelésnek idöre van szüksége, ergo a progiszint további megemelkedésnek is idöre van szüksége amiböl egyenes ágon az következik, hogy a höd emelkedésének is idöre van szüksége.

Mint egy korábbi levelemben írtam általában a pé utáni 8-12. napon megy fel a hö, de van akinél csak a 14. napon ugrik tovább és lesz 3 fázisú.

Zsuszu,
Ahogy mondtam, légy kicsit türelmesebb magadhoz. Hidd el lesz eredményKép Különben nem hinném, hogy endód van.Kép

Moni
mj

Doris, Kamelia Kép

Köszönöm, hogy leírtátok a tapasztalataitokat.Kép
Ezek alapján azt hiszem akkor nekem nincs ilyen betegségem.
Képzeljétek el, az elõbb a mellékhelységben voltam és kicsusszant belõlem egy legalább 15 cm hosszú nyák. A 19. napon! Ezek szerint lehet, hogy azért nem ment még fel a hõm (36,6), mert még nem volt peteérésem Kép és csak most van. Én meg mindig azt gondoltam, hogy a 16. nap körül van nekem. A múlt hónapban egyébként nem tapasztaltam ilyen jellegû nyákot. Lehet hogy akkor nem is volt rendesen peteérésem? Rendesen össze vagyok most zavarodva.
Mindegy, egyet eldöntöttem: MA AKCIÓ!Kép Kép Kép
Ha holnap sem megy fel a hõm, akkor nincs több ötletem. De erre most nem gondolok. Jó elõérzetem van. Kép

Alice
szerintem a 37,1 az nagyon jó. A lényeg, hogy lentebb ne menjen. Van valami tüneted? Esetleg mensis elõjelek?

Zsuzsu
zsuzsu

Zsuzsu,
Mit akció! AKCIÓHEGYEK!!! Nagyon jó jel a jól nyújtható nyák!!!!! Igyekezzetek ma este ám nagyon!!! Én bírom benne, hogy már most összefog jönniKép Igen, az tuti, hogy még nem volt péd, mert nem ment fel a höd. Hajrááááááááááááááááá
Moni
mj

Alice Kép
Most látom, hogy már válaszoltál is a kérdésemre.Kép
Szerintem a tüneteid nagyon bíztatóak. Kép Még egy kis türelem. Jó mi, bagoly mondja verébnek! Kép

Moni Kép
Megpróbálok türelmes lenni és nem csak ezzel a témával foglalkozni reggeltõl estig. Bár azt hiszem ez nem fog menni. A nõvérem azt mondta, hogy tiszta monomániás vagyok. Kezdem elhinni neki. Kép

Zsuzsu
zsuzsu

Moni Kép
Igazad van, nem biztos, hogy pont a 7. napon, de akörül. Csak nekem szemet szúrt egybõl.
Az elõbb említett fura hõleesésem utáni emelkedéssel csak azt akartam írni, hogy a hõm visszamegy az eredeti szintjébe, - lehet hogy félreérthetõen írtam.
Jól emlékszem, hogy szerettél volna progipótlást kapni a babód érdekében? Szedsz végül valamilyen gyogyit?
Doris Kép
Fáj még a torkod?
Sien Kép
Merre jársz?

Vanda
Vanda

Moni Kép
Nagyon aranyos vagy. Köszönöm a bíztatást. Kép
Igyekezni fogok ezerrel! Kép Kép Kép

Zsuzsu
zsuzsu

Alice,
Gratula a húgicádhozKépKép
Vanda,
A ciklusaim 26-28 naposak ma a 22 napon vagyok és hétfõ óta fájdogál a pocakom mindkét oldalon, nem állandó jelleggel (ma hõt mértem elõször életemben és meg is lepõdtem mert hüvelyben 37 felett volt. Szerinted lehetséges ilen hõ a mensi elõtt pár nappal. Egyet azonban már most eldöntöttem, hogy a köv. ciklusban (már ha leszKép )HÕMÉRÕZNI fogok, mondjuk elég macerás de csinálni fogom.
Egy valami azoban nagyon izgat, nem bírom a kávét meginni ha nem tejezem fel jól, a szagától roszul vagyok pedig nagyon kávé függõ vagyok.
Breki
Breki

VandaKép
Sajna még fáj, de nem vészesKépJobb már a kedved? Remélem.
ZsuzsuKép
Mindent beleKép
AliceKép
Irigykedem a hugicádra. Sok-sok tejcsit kívánok NekikKép

doris

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?