2005.12.09 14:34
2005.12.09 15:33
2005.12.12 09:19
2005.12.12 13:03
Remélem ezt az évet még egyben kihúzzuk. 2005.12.12 18:05
2005.12.12 21:44
(Ez most inkább pironkodós mosoly). Jó neked, hogy 2 hetente meetsz UH-ra, itt nálunk ilyen nincs, sőt, László doki ebben is konzervatív, "ne piszkáljuk a babát azzal a hangos műszerrel". Van összesen 4 UH a Bajcsyban (mind pár perc), a következő kb. 19 hetesen lesz. Úgyhogy beneveztünk egy 4D-sre jövő hétfőn a Praxisba (sajnos tudtommal nem Hajdú Kriszta lesz aznap, hanem Győrffy, de őt is nagyon dicsérik), apa is jön, mozizni szeretne. Akkor leszek 15.hét közepén. Tudom, kis pálcikaemberkét fogunk látni zsírszövetek hiányában, de ha úgy vesszük, pl. apa utoljára gumimacit látott a Kaáliban 5 hete, úgyhogy ez neki mindenképp haladás lesz...
Kismama gatyót is vettem (elég drágán), ami éppen jó, gumis betét van benne, a fazon pedig M-es, de sztem az február után már nem fog rámjönni, olyan középidős vékonyabbaknak való szabás. A többi, amit anyós vett nekem, még óriási.
A másik részeredmény negatív, ami szerint a hasüregben nincs semmi kóros elváltozás. Talán holnap kiderül, akkorra ígérték.
Jézusom, jól elrepült az idő! 2005.12.13 08:53
) 2005.12.14 14:39
Szerettem volna még a boszorkányos Lucát, de a macsekot már úgy hívják nálunk, és így megzavarodott volna szólítgatáskor.
2005.12.15 09:46
2005.12.15 10:43
Én mindig úgy gondoltam, elsőre fiam lesz, aztán ahogy terhes lettem, én egyre inkább kislányt képzeltem magam elé, nem tudom, miért. Ennek ellenére anyum azt mondogatja, hogy fiam lesz, mert egyszer se hánytam (igaz, erős gyomorégések, néha öklendezések voltak azért). Hát nem tudom, lassan kiderül. Tehát tulajdonképpen azért szeretném tudni mielőbb, hogy helyre rakjam magamban a dolgot. Mert gondold el, még ha nem is tudatosan, de kislányként képzelem magam elé 8 hónapig... és kibújik majd egy kis ordító tökös. Szerintem az mégsem lenne OK szegénykémre nézve...
Nekünk fekete-fehér tarka, de a pofiján fekete napszemüveg van, mintha Zorro lenne, amiben villog a zöld szeme, úgyhogy kétség sem fért hozzá, hogy ezt a nevet kapja meg. Ráadásul olyan rámenős, hogy mikor elmentünk menhelyre, a sok kismacska közül ő engem szabályosan megrohamozott: háttal guggoltam neki (épp egy másikat vizslattam), ő meg szépen rámugrott, aztán befúrta magát az ölembe. Nem volt kérdéses, hogy ő választott ki minket.
De igazad van. Viszont én azt gondolom, ha már fiunk lesz, valószínűleg nagyon érzékeny alkat lesz, és meleg szívű. Lehet, hogy nagy pofájú, mint én, és néha karcos
, de alapvetően érzelmes. Ezért nem érzem tőle távol a Bencét. Még ha kopaszodik is.
2005.12.15 10:46
2005.12.15 13:27
2005.12.15 16:42
A Szabolcs nevet már hosszasabb tanakodás után választottuk. A másik választásunk a Zétény lett volna, így azt meghagyjuk a 3. gyerkőcnek (ebből is láthatjátok mennyire optimista vagyok
). Mi is nagyon szerettük volna tudni a babák nemét, egyrészt azért, amit Nóri is írt, hogy már lélekben is felkészülhessünk, másrészt én szerettem volna minél hamarabb nevén szólítani a kisbabát.
2005.12.15 18:01
Volt nekem egy ilyen latinos csoporttársam gimiben, kicsit művészlélek volt a szentem, már akkor Jamiroquai-t hallgatott meg Soundgardent, és hosszú haja volt, azt hiszem ez mindent elmond.

2005.12.15 22:55
2005.12.16 08:35
2005.12.16 09:20
Biztos vagyok benne, hogy az egész család megkönnyebbült most, nem is kellett ennél szebb karácsonyi ajándék, ugye?
És persze a Singles volt az etalon film. Azóta már benőtt a fejem lágya.
Akkor már inkább a vérvételes vizsgálat, drága, de kockázatmantes. Amúgy meg tényleg korszerűtlen vizsgálat az AFP, sokszor ad téves eredményt.
Ez nagyon megnyugtató volt, legalábbis, hogy nem egy fásult valaki vizsgált.
Úgy vagyok ezzel a kérdéssel, hogy a nagy globalizáció közepette legalább valami emlékeztessen arra, honnan is jöttünk
Készülődünk-készülődünk
2005.12.19 18:12
Tegnap éjszaka rátettem a hasamra a kezemet, és kopogtatás volt rá a válasz... 2-3 apró ütés, majd szünet, és ismét. Mire Zoli elkapta volna, már abbahagyta sajnos... Most is éreztem mozgást, de nem kopogtatósat, hanem kidomborodott a tenyerem alatt, aztán elúszott. Jaj, annyira édes ez a kicsi gyerek! Olyan megható érezni, ahogy mocorog!
-nem egy egyszerű eset! 2005.12.19 19:03
Győrffy tényleg szuper pasas. Külön méltányoltam, hogy mindenét részletesen megvizsgálta Babocskának. Fejtől popóig 9 centi, lábaival együtt már 13-14 cm. Viszont nem tudjuk most sem a nemét, mert nem igazán volt együttműködő, sőt, minta morci lett volna az UH miatt...
Aludt, nagy nehezen felébresztettük, pózolt párat, aztán szépen befordult, majdhogynem azt üzente, hogy nyasgem. De lába közé, azt nem nézhettünk. Na majd legközelebb.

2005.12.19 20:23
Különben is, ha kislány, két férfi előtt nem fogja mutogatni magát, mit gondoltál!
2005.12.20 10:27
2005.12.20 23:32
vagyok, azóta ez sokkal érzékenyebben érint, persze nem nagyon bírok enni, folyton hányingerem van, ha eszem azért, vagy ha nem eszem, azért. Nem bánom, de néha már nagyon frusztrál. És nem is eszem eleget, pedig nagyon odafigyelek. Van valami tippetek? Keksz kizárva, nem bírok rá se nézni az édességre, szinte csak zöldséget és gyümölcsöt bírok enni.
nagyon nagyon örülök, hogy anyukáddal minden rendben lett, így most nagyon boldog Karácsony előtt álltok! Annyira aranyos a babátok a fotón, szívem szerint megsimogatnám, annyira drága!
sajnálom ami történt, de ez már fél siker! A következő sikerülni fog! Nagyon drukkolunk neked!!!! Négyen drukkolunk 8-an! 

Ha érted mire gondolok
Vigyázz nagyon magadra, én most látom, hogy mennyire kell figyelni a cukrosoknál az étkezésre, a nagymamámnak most állították újra be a cukrát, 4x kap inzulint, ő 180 g szénhidrátot ehet egy nap. Szegény, nagyon szenved. Nálatok UH fotó??? Nagyon klassz érzés lehet érezni a kisbabát a pocidban, most már mindig fogod.

2005.12.21 08:45
De lesz majd pocakos fotó, a férjem kölcsönkérte a főnöke digitális fényképezőgépét.2005.12.21 15:44
2005.12.22 08:26
Ennyit tudok az ügyről. De a weben sok oldalon találsz infót róla, elég, ha a google-n beütöd a toxoplazma szót. 2005.12.23 12:05
Én is tök ártatlan dolgokat utáltam meg. De hát ez ilyen.
Máris kijön minden terhességi navalya? 28-án veszik le az AFP-t, a doki szerint a 16.hét betöltése napján lehet a legkésőbb megcsinálni.
2005.12.23 12:29
Zsombi beteg lett így most elég káosz van itthon, semmi segítségem, férjemnek ma is be kellett mennie dolgozni. 2005.12.23 22:23
Már süt-főz, mindent előkészített.
Szegény, biztos az ijedtség miatt... 2005.12.26 12:39
Most írjam le, hogy az epefesték (bilirubin) nálam a felső határérték kétszerese (Gilbert-kór) és szívbillentyű-elhajlásom is van (rendetlen pulzus), plusz ugye ez a látens diabétesz? Szerintem ez mind-mind a traumás koraszületésem következménye. Nem foglalkozom velük, engem annak idején a SOTE Belgyógyászaton figyelgettek éveken keresztül, de végülis semmit nem csináltak. A terhesség meg mint tudjuk, minden navalyát fokozottabban előhoz. Igazából csak azért aggódom, mert látványosan ragadnak rám a kilók (már túlléptem a 4-et, a doki tiltása ellenére, mire visszamegyek hozzá, lesz ez 5 is), most az ünnep alatt is híztam szerintem. Azt nem tudom megtenni, hogy nem eszem, de nem is zabálok. Ez van. Tartok tőle, hogy simán meglesz a 16-18 kg súlygyarapodás, annak ellenére, hogy tényleg nem ülök egyfolytában a fenekemen. 2005.12.26 23:03
remélem jól vagytok a babával, vigyázz nagyon magatokra! Köszönöm a jótanácsokat az étkezésre vonatkozóan, kb. azt bírok enni, amit írtál, krumplipűrét, és paradicsomos dolgokat, meg joghurtot. Slussz. Nóri szerint tuti megundorodom tőle, már most érzem, hogy néha alig megy le
.
gratula a fotelhoz, nagyon szép ajándék! Kismami vagy és meglepődtél? Ez nagyon kedves ajándék a párodtól. Ne aggódj a súlygyarapodás miatt, bár én nem értek hozzá, a 18kg még nem vészes. És ha odafigyelsz, akkor nem lesz több. Nem lehet mindenki Rubint Réka
továbbra is drukkolok neked! Szerintem is vetesd le ezt a vizsgálatot, mert nekem az előző terhességnél megcsinálták, és utólag tudtam meg, hogy még sosem estem át ezen a betegségen, úgyhogy nagyon veszélyeztetett vagyok, vagy hogy is hívják, úgyhogy fokozottan kell vigyáznom. Ez a biztos, nem érdemes kockáztatni. Olvass utána, ha az első trimeszterben fertőződsz meg, akár a magzat el is mehet, ha később, akkor már tudnak gyógyszert adni ellene, de károsodhat a baba. Egy vérvétellel több
. ÉS megnyugszol
nagyon örülök, hogy Szabolcskával minden rendben. Nagyon boldog új évet nektek is!
múlt héten hétfőn készült

2005.12.27 19:45
Egyébként négykézláb állt, és valamiért rángatózott, mintha csuklott volna. Állítólag ez is normális, de engem mondjuk nem nyugtatott meg a látvány. (Merthogy még nem tud elvileg csuklani, csak feszeng ilyenkor).
Mekkorának mérték? Ami a kajálást illeti: a legtöbb kismama 2-3 kg-ot is fogy a hányások és étvágytalanság miatt. Amit tudsz, tegyél meg, és kész, ennyi. Csak egy példa: éhező, auschwitzi asszonyoknak is születtek szívós, erős babáik
) 2005.12.29 10:09
2005.12.29 10:19
csak Zsombinak szünet van az oviban és minden percemet leköti. Majd keddtől le is tudok ülni a gép elé, végre. A jóslófájásaim teljesen elmúltak, a végén majd úgy kell kiimádkozni SZabolcsot a pocakomból. Lehet, arra pályázik, hogy a bátyjával egy napon szülessen, az lenne már csak az igazi móka
Barátnőm 6 éve ugyanezt tette, majd szeptember végén kopogtatott a gólya Náluk! 2005.12.29 20:24
2005.12.30 21:37
nagyon örülök, hogy nem utaztatok el! Kicsit megijedtem, ahogy olvastalak, iszonyú tömegbaleset volt az M1-esen ma.
nagyon jó kikapcsolódást kívánok az új év kezdetéig, azután pedig egy babócát iskolakezdésre
.
Tényleg, mikor is született Zsombi? Az ám a móka! Egy barátnőmnek a két fia között 3 nap híjján 2 év van.

2005.12.31 18:20
A kóla, pláne ha kikevered a szénsavat belőle, még hányinger csillapító is. Nekem a hideg ételek jöttek be leginkább, bár akkor nyár volt és jól is esett. Pl. a jégkrém, főleg a citromos
Egyre jobb...
2006.01.02 09:17

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|