A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

A szrkálásrol irjatok pliiiiiz!!!!
mamacs

szurkálásKép
mamacs

MamacsKép
Akkor várjunk türelemmel, kíváncsi leszek ismeri-e onnan valaki? Számomra idegen... Kihez jártál eddig? Nem voltál megelégedve vele? Ha gondolod megpróbálhatod az én orvosomat...

Puszi: Doris
doris

Galuska, bnemethm Kép

Küldöm a smiliekat!

Pusz
Noémi
noémi

Doris!

Voltam Horváth Ernõnél és Béres Lászlonál. Egyikben sem volt tul nagy bizodalmamKép Ezért szeretnék másikat!
Remélem ir rola valaki, bár asszem 1* már feltettem a kérdést, de nem sok választ kaptamKép
mamacs

Bea!
Betettelek a listába, hogy szerencsét hozzon neked! Kép

Doris!
Mekkora az ablakotok?? Az is számít ám! Kép

Mamacs!
Sokaknak a szúrkálás az ovit jelzi, sokaknak hogy bébi van a dologban. Nekem semmit. Szerintem ez egyéntõl függ.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vanda

Köszönöm, én is remélemKép
Bea

Hát hoközepi szurkálásom már volt soxor, de asszem ebben a honapban nem éreztem ilyesmitKép én olyan kis gagyi vagyokKép de a bébis szurka is valamelyik oldalon van? vagy középen? vagy hol? és olyan mint az ovis szurka? huuu, micsoda szlengKép
mamacs

Sziasztok!

Sajnos új ciklust kezdtem, ma vagyok a 3. napon.
Valaki javítson ki legyetek szívesek!

A jövõ hónapban remélem meglesz az elsõ lombik. Ha tudok valami újat, azonnal megírom nektek.

Sziasztok

Éva
Éva

Csajok!

Az ovinál hogyan változik meg a hüvelyváladék?
mamacs

Mamacs!
Ezt így nem lehet meghatározni. Ha szokott lenni hasi szúrkálásod, és utána megjönt, akkor az a "mensis szurkálásod". Ha ciklus közepén van, és a végén megjön, feltehetõen az volt az "ovis szúrkálásod". Ha pedig a megszokottól teljesen más "szúrka" van, akkor lehet gyanakodni. Elég hülyén hangzik így leírva, azért is írtam, hogy ez önmegfigyelés kérdése. Egyébként én nem hiszek ezekben a szúrkálásokban.
Csak a másikfajtában! ..Kép
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Mamacs Kép

"A hüvelyváladék vizsgálata

A nemi ciklus lényege a fogamzásra történõ felkészülés. A fogamzás érdekében a belsõ-nemiszervekben is jellemzõ változások történnek, amik jelzik a tüszõrepedés idejét, vagyis a termékeny idõszakot. A termékenység egyik megnyilvánulása a méhnyakban termelõdõ nyák állagának jellemzõ alakulása.

A hüvelyváladék naponkénti, vagy esetleg a ciklus középsõ idõszakában történõ ellenõrzésével következtetni lehet a méhnyak-nyák állapotára. A természetes hüvelyváladék milyensége ugyanis elsõsorban a méhnyak-nyáktól függ, ami pedig szorosan összefügg a fogamzóképes termékeny idõszakkal.

A hüvelyváladék ellenõrzésére két módszer kombinálása ajánlható. Egyrészt a fehérnemûn vagy a tisztasági betéten látható váladéknyom is figyelembe veendõ. Másrészt, s ez a fontosabb, a hüvelybemenetnél található váladék két ujjal (általában a hüvelyk és mutatóujjal) történõ tapintásos ellenõrzésére is sor kerülhet. A természetes méhnyak-nyák nyúlós, ezért széthúzható. (A hüvelyi-folyás nem húzható szét, mivel nem nyúlós.)

A havivérzés utáni napokban szinte nincs méhnyak-nyák, a hüvely száraz. A következõkben a hüvelyváladék sûrû, tapadós, fehéressárgás, tésztaszerû, majd a tüszõrepedés közeledtével mind hígabbá és tejszerûbbé válik. A tüszõrepedéskor a váladék olyan, mint a tojásfehérje: bõ, üvegszerû és nyúlós és ez jelzi a termékeny idõszakot. A ciklus második felében a hüvelyváladék mennyisége csökken, ragadós, némelykor egészen lisztszerû, tehát megint száraznak tûnik."

Pusz
Noémi
noémi

Noémi!
Köszi,
bnemethm
bnemethm

Ohhh, köszönöm Vanda! De ezek a rendkivüli szurkák mikor jönnek? Mármint idöben? de végülis ha ez egyéni akkor mind1!
Most melovanKép
mamacs

Szia Éva!
Hú de rég voltál már.
Drukkolok hogy a lombikkal sikerüljön!Kép

Lányok!
Úgy fájnak a melleim, pedig én nem vagyok terhes. Én nem tudom mi ez lehet hogy csak a hormonok szórakoznak. A melltartóm majd lepattan rólam.

Andy
Andy

Andy!

Te most hol tartasz??? Benne vagy a táblázatban vagy én vagyok vaksi???

Pusz,
bnemethm
bnemethm

Doris! (Asszem te kerdeztedKép) Szal szerdara virradoan megmertem hajnalban is, es reggel is. Ott is eltelt 3 ora, de kicsit kesobb ebredtem mint szoktam. hajnalban 36.9 volt, reggel meg 37.1.

Beszti! Az a baj, hogy kiszamolni sem tudom hogy mikor fog pisilni kelleni. Volt hogy 1 korul ebredtem, ugye most meg negyed 4-kor....Ugyhogy ha fel is huznam 5-re mondjuk, szeruintem addig reg felebrednekKép

orsoly
orsoly

ÉvaKép
Mikor lesz a lombikod? Nagyon drukkolunk ámKépKép Írj egy kicsit többet ha tudszKép
VandaKép
Az ablak nem kicsi, de légyszi szólja gólyának, hogy az emeleti ablakba repüljön mert pont alattunk van az anyósomék hálószobája...hát nem hinném, hogy ott sikerrel jána... Kép Kép
AndyKép
Ugye Te nem régen fejezted be a hormonkezeléseket? Hányadik napon jársz? (az utolsó szuritól számítva...)
MamacsKép
Sajnos õket sem ismerem... Remélem valaki válaszol majd a kérdésedre.

doris

OrsolyKép
Értem már, sajna nincs javaslatom csak tippem, hogy mitõl lehet...és bízom benne, hogy tényleg attól vanKépKép Mikor nem kéne megjönnie? (a leghosszabb ciklusodat értem...)

doris

Doris!
Koszi szepen megmondom neki! Remelem segit es hamarosan egeszsegesen kezdhet hozza egy egeszseges kistestver projectbe.

Edina
edina

Doris!
Ez nagyon jóóóó! KépKépKépKépKépKépKép akkor anyósodékhoz ne menjen?? Biztos?? KépKépKépKép
Vanda

Vanda

Kép
vanda

NoemiKép
Nem erkezett meg a mailKép
Elkuldened megegyszer?
Koszke
Galuska

KépKép
galuska

Galuska Kép
Hát pedig küldtem, na nekirugaszkodom megint.Kép
Noémi
noémi

Noémi!
Én sem kaptam meg! Kép
bnemethm
bnemethm

Bnemethm, Doris!
Én most fél úton tartok az utolsó hormon szuri és a mensi közt. Szóval várom hogy végre megjöjjön már. Április 4-én kaptam a szurit utoljára és azt mondta a doki 6 hét, de azt mondták az endos lányok hogy lesz az 8 hét is. Még nem vagyok benne a táblázatban mert nem volt értelme.Majd ha megjön akkor bekéretzkedek.

Doris!
Te tapasztaltál ilyen mellduzzadást? Majd megõrülök annyira fáj. Nem lehet hogy mégis megjön hamarabb?

Pussz

Andy
Andy

bnemethm!

Jajj ne má, pedig egyszerre ment. Akkor küldöm külön-külön.

Noémi Kép
noémi

Noémi!

Oksi izgatotta várom! Kép

bnemethm
bnemethm

AndyKép
Akkor jól emlékeztem... De, tapasztaltam pont ilyen tüneteket és aztán a tipikus menzis görcsök is jelentkeztek, csak a menzim nem... 6 hét után elmentem az orvosomhoz aki kétféle gyógyszert írt fel és amikor beszedtem az összeset (kb.2 hétig tartott)akkor a 75.napon végre-végre-végre megjött a menzim... És ne lepõdj meg (bocsi)nagyon darabos volt és sokszor rémisztõen nagy darabok "csúsztak" ki belõlem...
EdinaKép
Szívesen és remélem segíteni fog...
VandaKép
Hát oda már hiába megy, kifutottak az idõbõl...és félek elkergetnék ha látnák szegény gólya-babátKépAztán lehet, hogy nem lenne bátorsága visszajönni a "házhoz" és akkor mi lesz velünk??

doris

NoemiKépKépKép
MegerkezettKépKépKép
Koszi, koszi, kosziKép
Mikor megirtam a "legyszikuldelmegegyszer"-t, nem akarta elfogadni azonositasi hiba miatt. Aztan mikor ujra probalkoztam, megkerdezte, hogy bizti akarom-e. Egeszen biztosan tudott valamitKépKépKép Legkozelebb hallgatok raKép
Galuska

KépKép
galuska

Doris!
Már alig várom hogy haza érjek és megszabaduljak a melltartómtól. Én meg abban reménykedtem hogy hátha megjön hamarabb. Azért jó hogy szóltál mert biztos megijedtem volna a darabos izéktõl. Képzeld mostanában begörcsöl a hasam és addig görcsöl amíg hasmenésem nem lesz. Tudni kell hogy székrekedéses vagyok és kicsit furinak találom.

Andy
Andy

ZSUZSU,
félrebeszéltem, ma a 24. napon vagyok, már teljesen bedinkultam a sok melótól. Most viszont nemsokára megyek haza, a férjuram meghivott fagyizni, hmmmm, de jó lesz KépKépKép

Na, megyek is, jött a telefon! Mindenkinek további szép napot!

Pussz,

KnéRita
knérita

AndyKép
Mintha csak én írtam volna ezeket a tüneteket...Nekem is volt ilyen többször is de lehet, hogy ez a menzidet is jelentheti. (én is szorulásos vagyok...) Szerintem egyénenként eltérõ, hogy hány nap után "tud" megjönni a menzi ilyen esetben. Engem az 45. napon (utolsó szuritól számítva)nézett meg az orvosom UH-on és tisztán látszódott, hogy a méhnyálkahártyám még nem épült fel tehát távoli a menzi. Ezért kaptam a gyógyszereket, melyek segítették felépülni majd meghozták a menzimet. Nagyon együtt érzek most Veled de kitartás... Egyébként tudod már, hogy hogyan reagált az endod a kezelésekre? Mondott valamit az orvosod?

doris

Doris!
Nem tudom hogy hatásos volt-e a kezelés, mert a doki csak annyit mondott hogy ha megjött utána jelentkezzek be a klinikára UH-ra. De mit fog nézni, mikor tavaly se látta hogy endom van? Majd ha megcsinálja a lapart akkor fogok tudni biztosat addig szerintem semmit.

Andy
Andy

AndyKép
Akkor nekünk valószínûleg eltérõ az endonk, mert nekem belsõ UH-al érezhetõ (talán látható is) volt, de manuális vizsgálattal ill. a rákszûrésnél használatos kacsán keresztül bekukkantva tapintható és látható is... Az UH-on szerintem a méhnyálkahártya vastagságát, felépülését fogja nézni az orvosod... KitartásKép A laparról csak most fogunk majd konzultálni az orvosommal.Kép

doris

Bnemeth,

Kép Sajnálom nagyon, de azér annak örülök, hogy ilyen jókedvûen állsz a dologhoz. Ilyen nyugodt körülmények között biztosan nem kell már sokat várnotok és hozzátok is beköltözik egy kisbaba.

Kamilla,

Kép Nagyon boldog babavárást kívánok.

Mamacs,

Mit hallok, úgye, hogy az az 1% is mûködik? Kép
Az azért nem lenne semi, ha most jönne össze! Kép Nagyon szorítok, s majd húzol magaddal, megígéred?

Pusz
Alma
Alma

Hahó!!!

Üdv Mindenkinek!
Kamilla gratulálok!!!!!!
Elfelejtettek lerakni a tábla aljára, pedig már 2-szer is írtam...szóval 8c 6cn!!!!!

Köszi:Hermi
Hermi

Sziasztok!
Bocsi, de csak most jutottam net közelbe.
Kamilla Kép
Óriási gratula !! KépKép
Doris
Kérdezted, hogy inszem után mi újság. Hát én semmit nem érzek Kép. A hasfájásom (ami biztos attól volt, hogy megbolygatták a méhemet) elmúlt. Egy talán érdekes dolog, hogy nem jó hason feküdnöm,vagy aludnom. Nem fáj, csak olyan nem is tudom, valahogy nem jó érzés. A hõm az inszem napján 36,8 volt, másnap 36,9 , utána 37, 2 és azóta (4 napja)ott stagnál. Szerintetek ez jó? Nem valami magas Kép és ez elkeserít. Holnap megyek doki bácsihoz.
Marcsi, Sien nálatok mizújs?????
Lujza
lujza

LujzaKép
De jó, hogy írtálKép Szerintem a hõd jó és valaki említette, hogy nem tud hason feküdni... Nagyon drukkolokKép

doris

Visszaolvasva látom, hogy megint van új kismamánk! Kamilla!Kép Óriási gratula!KépKép
Bnemeth!Kép Sajnálom, ami veled történt, pedig én már olyan biztos befutónak vettelek!
Edelweiss!Kép Örülök, hogy beindult végre nálatok is a dolog!Kép
Lujza!Kép Én nem mérem a hõmet egyenlõre, így errõl nem tudok beszámolni, de szerintem egyáltalán ne keseredj el, mert a 37,2 igenis szép magas érték!Kép Én még most is érzem néha a hasamat, néha olyan szurkálás-félét, néha meg csak azt, hogy van. Ezt is csak a jobb oldalamon érzem, így nem tudom, hogy amiatt, hogy a jobb oldalon volt most a domináns a tüszõ, vagy mert állítólag az én méhem jobbra hajló!! Hallott mát valaki ilyenrõl? Hátrahajlóról már hallottam, de jobbra hajlóról???

Pusz, Sien.
Sien

Szia Lujza!

Szerintem ez nagyon jó hõKép)) Szorítunk!

Hermi
Hermi

Bnemeth, nagyon sajnálom én is, de ahogy írtad, nem szabad elkeseredni!!! Most örülj az új munkahelynek, aztán jön a baba isKép

Hermi
Hermi

Sziasztok lányok!
Nem semmi munkát adtok itt ezzel a sok beirással, de ez a legkedvencebb "munkám"!!!
Gratulálok a legfrissebb kismamánknak, Kamillának!Kép

Úgy örültem,hogy most ilyen sokat irtatok a teáról, mert én már két hete rendszeresen iszogatom. Szerintem biztosan használ, egyrészt valószinûleg hétvégén produkáltam egy peteérést, másrészt érzem minden rezdülésést a belsõ dolgaimank....Hétfõn szurkált egész nap, remélem jót jelent. Bár a hõm csak lassan emelkedik (ez ugye nem a legjobb jel), de legalább emelkedik.Idáig négy héten keresztül meg se moccant, már azt hittem anovulációs ciklusom lesz. Szóval szerintem a tea csak használ, és palástfû és cickafark keveréket iszom.

Orsoly, nagyon szurkolok neked, tudod kicsit hasonló az elõéletünk, jó lenne látni,hogy sikerül neked a baba!!!Kép

Sziasztok,ahogy a Maci is integet:Kép
Barbi
Barbi

Sziasztok!

Vanda!
Azt a gólyát hozzánk is küldheted! Igaz, mondd meg neki, hogy még egy kiscsit várnia kell, de utána ne késlekedjen egy napot sem! Kép

Kamilla!
Gratulálok! Vigyázz magatokra! Kép

Mindenkinek jöhetne már a gólya! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok Lányok!

Tegnap el szerettem volna menni a doktorbácsihoz, hogy rávegyem kövezkezõ ciklusban csinálja meg a tesztet, ami kimutatja, hogy termel-e a szervezetem ellenanyagot vagy sem. Erre nem épp, most nem tudtam elszabadulni a munkahelyemrõl! Kép Már úgy rákészültem milyen érveket fogok felhozni, hogy meggyõzzem.
Ebben a hónapban csak egyszer volt akció, de az jókor, ugyanis szinte percre pontosan meg tudom mondani mikor volt tüszõrepedés nálam, amit a hõm is igazolt. De talán mivel bevettem az agyamba, hogy biztos ellenanyagot termelek s úgysem esem teherbe spontán, így most nem is görcsölök, semiféle praktikát nem vetettünk be akció közben, s után sem.

Bocs, egy kicsit hosszúra sikerült.

Pusz
Alma
Alma

Sziasztok!

VANDA,
mondom a cimet, ahova a gólyának jönnie kell Kép

BARBI,
valami hasonlót éreztem én is kéthetes tea-kúra után, tehát ez már jó jel, biztos jó dolgokat csinált odabent.

LUJZA,
szerintem is nagyon jó az a 37,2! Csak igy is maradjon, sõt, még feljebb is araszolhat. Szoritunk!

Na, megyek, mert ugyebár dolgozni is kéne valakinek Kép

Szép napot mindenkinek!

Pusszancs,

KnéRita
knérita

Sziasztok!
Vízállásjelentés következik Kép

<pre>
Nick Ciklus Lakhely Életkor [size=-2]Megjegyzés[/size]
Indigo 4 c 81 cn Budapest 25 év [size=-2]valós adat?[/size]
Cipomama 5 c 80 cn Los Angeles 35 év [size=-2]valós adat?[/size]
Panka 3 c 67 cn Miskolc 26 év [size=-2]valós adat[/size]?
Mzsperx 7 c 53 cn Budapest 28 év [size=-2]pozitív teszt[/size]
Kakukkfu 5 c 48 cn Budapest 26 év [size=-2]pozitív teszt[/size]
Zsuzsó 13 c 44 cn Budapest 30 év [size=-2]pozitív teszt[/size]
Edi 13 c 39 cn Maglód 33 év
Orsoly 4 c 34 cn Nagytarcsa 27 év
Bea 4 c 30 cn Budapest 28 év
Kamilla 7 c 29 cn Budapest 26 év [size=-2]pozitív teszt[/size]
Ildi 1 c 27 cn Budapest 27 év
Zsuzsu 4 c 26 cn Budapest 28 év
KnéRita 5 c 25 cn Kiskunhalas 31 év
Galuska 9 c 24 cn Helsinki 27 év
Tücsi 19 c 22 cn Debrecen 32 év
Lujza 15 c 21 cn Budapest 33 év inszem
Khjutka 43 c 20 cn Vidék 30 év
Marcsi 7 c 19 cn Budapest 28 év inszem
Sien 20 c 18 cn Budapest 29 év [size=-2]inszem 16cn-on[/size]
Edus 7 c 16 cn Svajc 25 év
Mamacs 17 c 16 cn Budapest 24 év
Alexandra 9 c 15 cn Budapest 22 év
Timici 7 c 15 cn Budapest 28 év
Doris 13 c 14 cn Budapest 29 év
Alma 11 c 13 cn Györ 29 év
Judit 12 c 10 cn Budapest 33 év
Eni 9 c 8 cn Pécs 27 év
Hermi 8 c 7 cn Pécs 25 év
Edelweiss 14 c 6 cn Szeged 32 év
Vanda 13 c 6 cn Szolnok 26 év
Alice 39 c 5 cn Budapest 29 év
Éva 38 c 4 cn Nyíregyháza 27 év [size=-2]lombik felkészülés[/size]
Bnemethm 5 c 3 cn Tatabánya 22 év
</pre>

Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok lányok!

Alma: a fõnöknekKép, a spontaneitásnakKép

Ma vagyok a 30. napon, pedig már évek óta nem volt 29 napnál hosszabb ciklusom (általában 28-29).Tegnap még reménykedtem, de sajnos a hõm három tizedet esett ma reggelre. Viszont egyszerûen semmi hasfájást nem érzek, pedig nekem a 20. naptól folyamatos, egyre erõsödõ hasfájásom van.Ebben a hónapban viszont elkezdtem inni teát (palástfû, körömvirág, borsmenta, kakukkfû...). Szerintetek elképzelhetõ, hogy ez tolta ki? Hát babát nem valószínû hogy hozott. Kép
Bea
Bea

Sziasztok Lányok!

Sajnos jövõ hétig sokat dolgozom, nem tudok sokat benézni csak átfutlak titeket.

Sien, Lujza!
Sien, örülök hogy te is túl vagy az inszemen és Te sem találtad kellemetlennek.
Én sokfélét érzek a hasamban - szurkálást, húzódást, ha rosszul ülök nyomok valamit - egyébként nem merek sokat dolgozni, ami elég nehéz mert örök nyüzsgõ vagyok. Szerintem sajnos ez nem biztos hogy jó jel, a stimulálástól is lehet. A jobb oldalamat többet érzem, de ezt már orvos és látó természetgyógyász is megállapította, hogy a bal oldalam lustább. Ott nincs vagy csak 1 tüszõ érik, a jobb oldalon szokott lenni 1 v. több.
Én magnéziumot, duphastont (progesteron) és 2*max.1dl. vörösbort szedek, de nekem mensi elõtt és után is van pecsételõ vérzésem, gondolom ezért kaptam a gyogyikat.
Nem mérem a hõmet, nekem már hónapok óta szép szabályos a görbém, meg egy kicsit stresszel is ahogy lefele mozog.
Kaptam egy tesztet is amit jövõ szombaton kell megcsinálnom.

Puszi: Marcsi
Marcsi

Vanda!Kép

Én Edelweiss táblájában már lent voltam. 14c 7 cn.
Javíts légyszi a tiédben is. Köszi.Kép

Edi
Edi

LányokKép Szép jó reggelt mindenkinekKép
VandaKép
Babácska nagyon helyesKép
MarcsiKép
Remélem jövõ szombaton pozitív eredménye lesz a tesztednek...drukkolokKép
BarbiKép
Jól teszed, hogy teázgatsz, biztos segítKép
OrsolyKép
Nagyon ígéretes a táblázatban szereplõ adat....mi újság? Nem érzel valamit? Hogy áll a hõd?
GittaKép
Ahogy nézem a gólyának jó sok dolga lesz de szerintem néhány hónap múlva Hozzátok is ellátogatKép

doris

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?