A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Doris!Kép A holnapi naphoz sok erõt kívánok! Gondolok majd rád!Kép

Pusz, Sien.
Sien

SienKép
Én is gondolok mindenkire, hisz most ez a baba-project tartja bennem a leket.... Ha nem lenne én nem is tudom mit kezdenék magammal, így legalább van egy komoly cél amit el akarok érni és van miért küzdeni.
VandaKép
Breki görbéje engem is érdekel. Szerintem viszonylag sokan érintettek a témában, úgyhogy ha gondolod ide is felrakhatodKép

Puszi: Doris
doris

Mi az uj zebrafarm cime? geocities..... nem emlékszemKép

Holnap Mátrafüredre utazok, sajna ugy néz ki, egyedül fogom érlelni a petémet, a páromtol és a matyiktol távol. Azért reménykedek, hogy tartja magát péntekig.

Mindenkinek jo hetet és hétvégét.

Eni
Eni

Vanda, lányok!

Teljesen beparáztam ettõl a toxoplazma dologtól. Mennyire gyakori ez? (Ismertem egy lányt, akinek emiatt elvették a babáját.) Nekem még nem csináltak ilyen vizsgálatot, tudom, hogy most aztán semmi értelme, hogy ezen rágódjak, de... Szombaton megyek orvoshoz, gondolom hétfõn küld el laborba és egy újabb hét amíg eredmények lesznek. Amúgy tök jól vagyok.
S.O.S
Zsuzsó
zsuzsó

Zsuzsó

Én úgy tudom, 10 emberbõl 9 átesett ezen a betegségen, vagy lehet, hogy még kisebb az aránya azoknak, akik még nem, úgyhogy kicsi az esélye, hogy Te a kisebbséghez tartozol.
Ne aggódj, minden rendben lesz.

Ha valaki babás és megkapja ezt a betegséget, én úgy tudom, ki lehet kezelni antibiotikummal, bár biztos attól is függ, hogy hanyadik héten van a terhességében.

Én sajna a kisebbséghez tartozom a labor szerint, tehát még soha nem kaptam el a toxoplazmát, amit nagyon nem akarok elhinni, mert gyerekkorom óta mindig volt macskám, akiket rendesen "dögönyöztem" meg puszilgattam, plusz eddig minden szembejövõ állatot megsimogattam az utcán is. Most már figyelek erre, bár mivel nagy állatbarát vagyok, elég nehezen megy a dolog.

Szerintetek van olyan, hogy a labor téved?
Mert, ha nem, akkor kész csoda, hogy én még nem voltam toxoplazmás.

Zsuzsu
zsuzsu

Köszi Lányok a biztatást!
Igazából tudom, hogy hülyén hangzik, de attól félek, hogy ez az eredményem is jó lesz, egyébként ellenanyag termeléses vizsgálatra kellene rávennem magamat és a dokimat. Ha jó lesz ez az eredményem is, már nincs mibe kapaszkodnom, ha rossz akkor legalább tudjuk hol a bibi és mehetünk tovább. Eddig mindig volt valami ötletem, ami biztos tippnek indult, de nálam sajna egyik sem vált be. Kifogytam az ötletekbõl, s nem értem miért nem sikerül.Nem akart lehangoló levél lenni, úgy érzem már elfogadom a helyzetet, hogy nekünk egy kicsit több idõ kell, de azért még mindig el tudok keseredni.

Pusz
Alma
Alma

EniKép
Próbálj meg pihenni és kikapcsolódni aztán mindent beleKép
EdiKép
Ancsikának nagyon örülök és puszilom. Vigyázzon nagyon MagukraKép
Drága AlmaKép
Úgy látom pont egymás alatt vagyunk a táblicskuban és még a korunk is egyezik... Szerintem próbálj meg elhoppolni egy maréknyit az optimizmusomból. Hidd el elöbb-utóbb sikeredni fog Nektek isKép Addig is húzlak magammal fölfelé aztán ha esni kezdenék akkor mindenképp szólni fogokKép

doris

Zsuzsu,
Köszi a biztatást. Én azt olvastam, hogy a nyugati lakosság 50% esett már át rajta. Az se baj, ha nem, csak ne pont terhesen kapd el. Gondolom, tényleg nem lehet túl gyakori, különben szinte kötelezõen elküldenének. Nem? Azért... Életemben akkor hallottam elõször az egészrõl, amikor egy ismerõs lánynak emiatt elvették a babát. Ehhez képest elég nagy hülye vagyok, hogy amikor majdnem egy éve kezelésre jártam a gombás ferõzésem miatt, nem csináltattam ilyen vizsgálatot. Csak akkor olyan távolinak tûnt (fél év sikertelenség után), hogy valaha összejöhet.

Alma,
Tényleg szinte nevetséges, hogy aggódsz. Azt mondják, hogy 1-1,5 év teljesen normális. Nekünk a 13. ciklusban sikerült pedig semmi speciálisat nem csináltunk csak azt, amit eddig is. Jó, fokozottan odafigyeltünk, hogy a kritikus idõszakban 2 naponta legyen akció, de ez se teljesen jött össze, mert az elején beteg voltam. Arra próbáltam figyelni, hogy ne folyjon ki a cucc - bár leírtam a lányoknak ez sem igazán jött mindig össze, mert volt, hogy reggel került sor az eseményre.
Szóval türelem babát terem.
Ja, és most tökre örülök, hogy így jött ki és a PhDm után még dolgoztam. Annyi mindent valósítottam meg a munkámban az elmúlt egy év alatt (azt hiszem most értem el a legtöbb eredményt), amire mind nem kerülhetett volna sor, ha az elsõ próbálkozásra összejön. Sõt, szerintem a páromnak is nagyon jót tett, hogy meg kellett tanulnia odafigyelni a testemre, a ciklus változásaira.
Minden jót!
Zsuzsó
zsuzsó

ZsuzsóKép
Ide másolom Neked amit a Toxoplazmáról találtam itt a babaneten:

Toxoplazma

A Toxoplasma fertõzés olyan betegség, amely állatokról, például macskáról kerülhet
az emberre. A Toxoplasma nem vírus, hanem egy úgynevezett protozoon, egy
egysejtû élõsködõ. Nem terheseknél azért nincs különösebb jelentõsége, mert egy
influenza-szerû betegségként zajlik le, semmi szövõdményt nem okoz. Az emberek
többsége átesik ezen a fertõzésen, és ekkor a késõbbiekre vonatkozóan
védettsége alakul ki. A toxoplasma fertõzés elleni védettség elméletileg egy életre
szól, de 100 %-ban soha nem lehetünk ebben biztosak, ezért nem árt azoknál is
vizsgálni az ellenanyag szinteket, akikrõl tudjuk, hogy már átestek fertõzésen. Az
IgG pozitivitás azt jelenti, hogy korábban átesett már fertõzésen (tehát védett
ellene). Az IgM negativitás pedig azt mutatja, hogy nem zajlott le friss fertõzés a
közelmúltban. Friss Toxoplasma fertõzést mindig az IgM és az IgA emelkedése jelzi,
amennyiben ezek nem változnak, akkor a fertõzés kizárható.
A kismamáknál azért végezzük ezt a szûrõvizsgálatot, mert ha a terhesség idején
alakul ki friss fertõzés, az a babánál okozhat gondot (leginkább az agykamráknál).
Ha valaki fogékony a fertõzésre, akkor a terhesség során többször ellenõrizzük,
hogy nem kapta-e el a betegséget. Ha igazoljuk, hogy friss fertõzés áll fenn, akkor
egy bizonyos gyógyszert adunk a terhesség végéig, így meg tudjuk akadályozni,
hogy a babánál szövõdmény alakuljon ki.
A toxoplazma ellen védõoltás nincs.

Dr. Ács Nándor

doris

Köszi Doris,

Ebbõl úgy tûnik, mintha még akkor sem lenne igazán nagy baj, ha ne adj isten terhesen kapja el valaki. Akkor azt nem értem, hogy annak a lánynak miért vették el a babáját.
Zsuzsó
zsuzsó

ZsuzsóKép
Nekem is így tûnik a dolog...nem tudjuk a részleteket. Talán valami más baj is lehetett ott... Most viszont tényleg nyugodj megKép

doris

Sziasztok!
Bocsi, hogy belekotyogok, de a közelmúltban nem kis pánikot okozott a toxoplazma Szaminál; ezért utánna olvastam a dolgoknak: sajnos ha a terhesség elsõ harmadában fertõzõdik meg a kismama akkor elõfordulhat, hogy el kell vetetni a babát: súlyos agykárosodást, és vakságot okozhat. Ha késõbb kapja el a kismama akkor már nem olyan veszélyes (ekkor van az antibiotikumos kezelés)
Pusz, Szonja
Szonja

Sziasztok!
Mar regen irtam. 'Sajnos' sokat kell pihennem. Holnap megyek orvoshoz, hogy javult-e a helyzet. A toxoplazmahoz annyit szeretnek szolni, hogy nyers (azt hiszem csak) disznohustol is el lehet kapni. Tehat ezzel is vigyazzatok.

Orsolynak itt is gratulalok!! KépKép Ugyesek voltatok.KépKép

A talira en is szivesen mennek. Meg nem tudom, hogy el tudik-e majd szabadulni. Ja a mult talin igertem egy suti receptet. Megtalaltam es le is forditottam. Ide irjam be vagy akit erdekel annak kuldjem el?

Klari (alig hiszem, de ma kezdtuk a 16. hetet)
Klari

Sziasztok,

Orsoly,

hatalmas gratula.Vigyazz magatokra.
Sajnos most mennem kell, majd meg olvasok aztan irogatok.

Beszti, meg mindig nem jott mail, mi lehet a gond? Kép

Pusdzi,
Timici
Timici

Hello,
Doris,
Gondolok rad holnap! Tudom, milyen nehez ez. Nekem sajnos mar egyetlen nagyszulom sem el. Tenyleg jo, hogy van, ami lekosse a gondolataidat! A kisbaba mindannyiunknak sok erot ad!
Alma,
Koszi az energiat!
Edi,
Majd meg gondolkodom a talival kapcsolatban. Mindenesetre eleg suru program lenne, de majd meglatjuk.
Lanyok,
Engem is erdekelnenek azok a kepek! Ide veluk! Kép
Puszi mindenkinek!
Szoritsatok!
Bella
Bella

Haliho Lanyok!

Na ma levettek a gipszet a labamrolKépKép Kaptam helyette legparnas bokarogzitot, ugyhogy most nagyon virgonc vagyokKép Legalabb mar bicegni tudok, de a dokineni meg mindig nem enged melozniKép Ezt az izet meg 4 hetig hordanom kell, jovo het szerdara meg visszarendelt.

Edi: meg nem szedem a progit, de beszeltem a dokinenivel telefonon, es vegul szerintem arra jutott hogy Utrogestant ir fel. Klari holnap megy hozza, es elkuldi vagy elhozza majd nekem a receptetKép

Jajjj lanyok, mar ugy varom a talitKép Tok reg talalkoztunk utoljara, az ujakat meg vegre megismerhetemKép

Egyebkent tunetem nulla, igaz, ez meg csak az 5. het (mensi alapjan szamolva mar 6.)Kép, tavaly is a 6. heten jott az emelyges es cickofajasKép

Pusssssz: orsoly
orsoly

Sziasztok!

Senki sem árulja el a zebrafarm címét és jelszavát? Pedig én is küldenék képet magamról!

Most már többször fogok jelentkezni, tegnap óta dolgozom, és szerencsére a netet még mindig elérem.

Jóéjt mindenkinek!

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok lányok!

Kissé lehangoló leszek,aki akar,ugorjon a következõ üzire...
Ma egy kicsit magamalatt vagyok,igazából nem is tudom miért...Ma vagyok az x-ik napomon (na jó, tudom pontosabban is, mert 36.nap, de csak kb 1 hete volt PÉ). Ma reggel a kutyusunk 6-kor ébresztett egy csuklási-vakarozási szólóval, megmértem a hõmet, 37.0. Hm-hm, lehetne magasabb is. Ezek után visszaaludtunk, fél 9-kor ébredtünk megint, kiváncsiságból újra megmértem, 37.3 Na, tudom, ez igy már elég szép is lenne, de lehet,hogy nem is igaz az eredmény, mert már korábban is fennt voltam két pillanatig. De azért, még élt a remény.
Délelõtt pedig kicsi barnás cuccom volt, igy aztán elszállt minden reményem, valószinûleg meg fog jönni.
Még csak a második ciklusom a vetélés után, és még tudom,hogy várhatnék, de azt hiszem ti tudjátok a legjobban, minden várakozás egy idõ után már idegesitõ lesz. Lassan két éve hagytam abba a gyogyót, és sehol semmi.
Már egy éve itthon dekkolok, gondolván, bármikor összejöhet a baba. Szóval az egyetlen "gyors" megoldás, ha összejönne minél hamarabb. De erre azt hiszem most nem sok esély van.
Eljutottam odáig,hogy most kicsit felfüggesztjük a babatémát, megpróbálok elhelyezkedni (ma kb 10 helyre el is küldtem az életrajzomat), várjuk a nyarat, a szüleim látogatását, aztán majd õsszel megint megpróbáljuk. Valószinûleg megint csak gyogyszeres segitséggel fog sikerülni, mert az én szervezetem valahogy nem akar helyrejönni a fog. gátló után. (nem tudok mást okolni érte,mikor soha nem voltak ilyen hosszú ciklusaim elõtte)
Bocsánat az extra-lehangoltságért, de ez most valahogy kijött belõlem. Arról nem beszélve,hogy tegnap 35 cm-nyi hó esett itt Calgaryban, teljesen váratlanul és szokatlanul.
Szóval én most kicsit elköszönök, de búcsuzóul még megnézném a képeiteket, ha eláruljátok az oldal cimét!
Sziasztok
Barbi
B.

Szija Barbi
Örülök meg nem is, hogy így határoztál. Nem örülök azért mert egy idöre itt hagyod a topikot, viszont örülök, hogy végre az otthon levés és az otthoni rágódás és magány után elhatároztad, hogy munkát keresel. Egy ilyen fajta "kikapcsolódás" a babás projectböl pár hónapig jót fog tenni. Utána gyogyis kezelés és máris ott lesz a baba.

Kitartás és kívánok sok minden jót nektekKép
Üdv,
Moni
mj

Sziasztok!
Ma csak egy gyors bejelentkezés és a tábla:

Kép

Pusz
Vanda

PS: Edelweiss Kép Már hat képet festettem! KépKép

Vanda

Kép
vanda

És hivatalos kismamáink: Kép
<pre>
Név [size=-2]Hanyadik ciklusban?[/size]
Lora 16 c Várpalota 25 év
Szami 12 c Budapest 30 év
Klari 9 c Budapest 31 év
Melinda 7 c Németorsz. 26 év
Moni 10 c Törökbálint 28 év
Pilinke 2 c Budapest 26 év
Breki 2 c Budapest 30 év
</pre>

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok Lányok!

Tudom, hogy már rég jelentkeztem, de folyamatosan olvaslak Benneteket.
Képzeljétek el, hogy tegnap új orvosnál voltam a férjemmel együtt. Nagyon örülök, hogy felkerestük, már csak azért is, mert megállapította, hogy a férjemmel nincs semmi baj (azt mondta, hogy ritkán találkozik ilyen egészséges férfival) és nekem is csak hormonális problémáim vannak (nincs tüszõrepedés), amit gyógyszerrel lehet kezelni.
Sokkal bizakodóbb vagyok az elkövetkezendõ ciklusokat illetõen!!!
Ma a 32 cn. vagyok, de az utóbbi 3 hónapban 35. napra jött meg és úgy érzem, hogy nincs semmi.

Üdv.
Hóvirág
Névtelen

Sziasztok lányok!

Edi, Doris

Köszönöm, szívesen megismernélek már benneteket is, meg minden "topictársat".Nagyon örülnék, ha össze tudna jönni a találkozó. Én valószínûleg kocsival mennék, úgyhogy, ha valakinek szüksége van fuvarra, szóljon. Én a XIII. kerületben lakom, de egy kis kitérõ nem ügy.

Egyébként mostanság inkább olvasgattalak benneteket, nálunk most csütörtökön indul el az orvosi kivizsgálgatás. Addigra meglesz a férjecském eredménye, már nagyon kíváncsiak vagyunk.

Bea
Bea

Timici!

Remélem visszaolvasod!!!
Nem tudom, mi a gond, ált. elmennek a leveleim, de pl. Dorisnak még nem sikerült soha küldenem. Igaz, neked már ment, ugyhogy nem tudom, mi a baj.
De akkor idemásolom: (a kérdés ugye az elözö havi görbédre vonatkozott?)

Szia Timici!

Szóval: ijedelmed alaptalan, van ovulációd. Ez jelzi, hogy láthatóan (ha lerajzolod) megemelkedik a höd, igaz a kivánatos értéket sajnos nem éri el rendesen.
Két tipped közül én inkább a 20. napot tartom valószinünek az ov. idöpontjára. Viszont mind a barnás trutyi, mind az ugráló második fázisos hö (igaz, hogy néha eléri a 37-et, meg fölé megy, de nem szabadna ekkorát ugrálni, és nagyon nehezen is jutott fel...) szerintem progihiányra utal.
Menj orvoshoz, és kérj teljes hormonvizsgálatot, mert a nagyobb baj, hogy ha teherbeesnél, és tényleg alacsony a progiszinted, akkor az vetéléssel járhatna progipótlás nélkül.

Lujza!

Mél ment, ugyhogy jelezz, ha esetleg nem érne oda! Már néhány napja senki sem felel a méljeimre, lehet, hogy nem is kapják meg??? (Persze az is lehet, hogy csak elfoglaltak...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Bella, Doris, Edi!++++++++++++++++++++++

Marcsi
Marcsi

Sziasztok! Én új vagyok, de örülük hogy ráakadtam erre a
listára. Remélem befogadtak majd engem is. Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zsuzsó,

Na ezt jól megkaptam Kép Igazad van tudom, de eddig mindenért tennem kellet, küzdeni. Ez is egy küzdelem, csak másfajta, a türelmetlenségemet kell legyõzni. Egyébként ne gondold, hogy valami különleges dologra gondoltam a praktikákkal, ugyanúgy, ahogy ti is próbálunk odafigyelni, hogy jókor legyünk együtt és ne pazaroljuk el az anyagot. Három hónapig hõmérõztem, de már rég nem mérem. Sajnos már én sem vagyok messze a 13 ciklustól, vagy lehet, hogy szerencsét hoz! Kép

Doris,

Köszi, hogy mindig van hozzám pár kedves szavad, amibõl máris merítek egy kis optimizmust! Igérem nem nyavalygok többet!

Barbi,

Nagyon sajnálom, hogy egy kis idõre elhagysz bennünket, de azt gondolom igazán jó döntést hoztál, s míg a munkahelyre történõ beilleszkedéssel leszel elfoglalva észre sem veszed s máris babás leszel. Mikor pedig visszatérsz közénk tele leszel jó hírekkel. Kívánom neked, hogy így legyen!

Pusz
Alma
Alma

Zsuzsu!

Hello, mi újság fényképügyben??? Nagggggyon kiváncsi vagyok Rád/Rátok.
Ez érdekes, hogy olyannak képzeltél el amilyen vagyok, ezt hogy csináltad???

pusz,
bnemethm
bnemethm

Szia Karmen!

Írjál pár sort magadról, hogy megismerjük a Te történetedet is. Mióta próbálkoztok?

Hóvirág!
Drukkolok!Kép

Gitta!
Örülök hogy már jobban vagy és itt vagy újra köztünk.Kép

Lányok!
Valaki tudja a zebrafarmcímét?

Bella, Edi!Kép
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Puszi

Andy
Andy

Orsoly!

Neked abszolut nem voltak/vannak tüneteid? Csak a hõd és ateszt alapján tudod hogy babásvagy? Juj ez jol hangzik!Kép

Mamacs
mamacs

Lányok !

Hol lehet megnézni a képeket? És hova lehet küldeni

Puszi Mindenkinek
Alice
Alice

Mamacs!Kép
Tényleg te mérted már a hõdet??? Ha nem mérd meg holnap reggel az is sokat elárul ám! Kép

pusz,
bnemethm
bnemethm

Lujza,
Hol vagy? Ma reggel mennyi a höd?
Üdv,
Moni
mj

Sziasztok Lányok,
Többeknek igértem a görbét, de vmo okból ez sajnos nem megy el Vandának a mail címére. Most leírogatom a hõm alakulását, remélem Vanda majd tud belõle görbét gyártani, mert az általam gyártott görbe a valszeg vírusos gép miatt nem megy át.
Szóval:

A mensi után mértem a hetedik naptól (Megjegyzés: minden második nap akció, kispárna és pihi.)Ezeket Tõeletek tanultam, úgyhogy hálás is vagyok rendesen.

7. nap 04.04.-36,1
8. nap 04.05.-36,6
9. nap 04.06.-36,8
10. nap 04.07.36,8
11. nap 04.08.-36,7
12. nap 04.09.-36,6
13. nap 04.10.-37,1
14. nap 04.11.-36,8
15. nap 04.12.-36,8
16. nap 04.13.-37,00
17. nap 04.14.-37,00
18. nap 04.15.-37,2
19. nap 04.16.-37,00
20. nap 04.17.-37,1
21. nap 04.18.-37,2
22. nap 04.19.-37,00
23. nap 04.20.-37,2
24. nao 04.21.-37,4
25. nap 04.22.-37,4 TESZT POZITIV
26. nap 04.23.-37,6
27. nap 04.24.-37,6
28 .nap 04.25.-37,4
29. nap 04.26.-37,4 Ismételt teszt PoZITIV
30. nap 04.27.-37,5
31. nap 04.28.-37,6
32. nap 04.29.

Tovább már nem mértem.
Puszi Breki
Breki

Bnemethm!

Nem!Én nem mérem a hömet. Félek is megmérni az az igazság. Biztos elszurom, vagy fals értéket mutat és akkkor borulokKép

Mamacs
mamacs

Mamacs!

Egy hõmérõzést nemigazán lehet elszúrni, és sokminden kiderül belõle (mint ahogy itt a lányok már soxor elmondták), de nem kötelezõ mûvelet. Csak egy ötlet volt, viszont ad egy "képet", és akkor már nagyjából tudja az ember, hogy mihez tartsa magát. De ha magas az sem jelent még semmit, lásd én, hiába volt 37,4 a hõm mégsincs baba, szóval...

Szoritok! Kép
pusz,
bnemethm
bnemethm

Breki,
Jó a görbédKép
A 12. napon pé ugye? és utána a 24. napon átment a 3. fázisbaKép

Karmen
Üdv a körbenKép Van kedved kicsit bövebben is írni magadról?

Puszi,
Moni
mj

Bnemethm!

Egyszer kiprobáltam, 2*megmértem,de mind a kétszer aszem 36alatt volt, és megijedtem, hogy kihültem. Mármint jol felhuztam magam, hogy valami nemstimm, és semmi értelme.Na nem is csináltam azota. De az higanyos mérés volt szájban. Azóta olvastam hogy digival kell hüvelyben. De én reggel olyan béna vagyok. Na majd igyexem kiprobálni. És milyen eredménynek örüljek?

Mamacs
mamacs

Mi az a harmadik fázis?
mamacs

Mamacs,

Ha jól tudom higanyossal kell mérni valamelyik alsóvidékenKép

Ribizli
Ribizli

nálam is az a probléma, hogy össze-vissza ébredek fel éjszaka (igen ébren alvó vagyok) és olykor még a gondolat sincs meg hogy mérni kéne - elfelejtemKépKép

Ribizli
Ribizli

Lányok!

Találtam egy honlapcímet:www.geocities.com/zebravaro
Szerintem ez a zebrafarm címe. Mindjárt meg is nézem.

Andy
Andy

Szonja,
Mi volt Szamival és mi lett? Mármint erre a toxoplazma dologra gondolok, amit emlitettél. (Bocs, ezen a gépen nincs hosszú i).

Alma, úgy tünik rokon lelkek vagyunk (hosszú ü sincs). Engem is pont ez boritott ki, hogy eddig aktivan tennem kellett dolgokért az életben és mentek is, itt meg tul. képpen nem rajtam múlt/múlik a dolog. Én is csak az elején és csak 3 hónapig birtam a hõmérõzést.

Üdv,

Zsuzsó
zsuzsó

Benemeth!

Merre vagy? Még számfejtesz? Miért nem irsz?

Mamacs
mamacs

Zsuzsó!
Szami nem rég kétségbe esve telefonált, hogy volt szûrésen és állítólag friss fertõzése van, de nem tudják biztosan. Szegény nagyon ideges volt, mert felmerült, hogy esetleg el kell vetetni a babát...Aztán elküldtem neki egy összeollózott irást a netrõl. Az ott megadott cimre elment, megvizsgálták, és kiderült, hogy egyáltalán NINCS fertõzése! Tehát megnyugodhattunk!Kép(most én is tervezem, hogy megnézetem magam a 2-ik inszem elõtt)
Bemásolom nektek is amit összeollóztam (ma már az indexre is felrakatam), szerintem hasznos:

piglet válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-29 13:24:52 (1080)
ChickenCow!
Sajnos toxoplazma ügyben tévedsz. Az nem egészen ilyen egyszerû, sõt!! Sokszempontból ellentétesen müködik
Ma Magyarországon mindössze egy!!! olyan hely van, ahol valóban meg udják mondani, hoyg a fertõzésed friss vagy sem. És ez nem Budapest, hanem SZeged. Budapesten sok helyen a frászt hozzák a kismamákra. Nem értenek hozzá. LEgrosszabb esetben magzatvíz-vizsgálatra küldik, meg feleslegesen gyógyszerekkel tömik õket.
Erre többszörös bizonyítékom is van.
Piglet
Lovászi válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-29 13:38:05 (1081)
C.C Viki, pigletnél az igazság...
A toxoplazma fertõzésre tényleg az ellenanyag szint utal, ha magas, akkor átestél a fertõzésen, de hogy mikor, azt nem lehet tudni. Ezért csináltatnak kontrolt. Ha az is ugyanolyan magas, o.k., régi fertõzés, ha csökkent az elõzõhöz képest, friss volt a fertõzés... És még akkor sem tudni, hogy már a terhesség alatt történt-e. Nekem még az elsõ kettõnél negatív volt, most meg a kétszeri nekifutás egyforma eredményt hozott, vagyis a két gyerek közötti 10 évben átestem rajta. (Csak tudnám mitõl, macskának a közelébe sem mentem, nyers húst nem ettem...)
Megjegyzem itt nem is kell kérni a toxoplazma szûrést, minden kismamát szûrnek rutinból, sõt a családtervezõben is.
Tímea
piglet válasz erre | adatok | e-mail 2001-09-29 14:04:14 (1082)
Lovászi!
Akkor még tovább folytatom, jó.
Két barátnõm is végigcsinálta az ezzel kapcsolatos hercehurcát. Az elsõ egy újszülött-gyerekorvos, úgyhogy õ aztán tudja.
Szóval: Jelenleg Budapesten IgG-tés IgM-t néznek. Ha mind a kettõ negatív, akkor még NEM volt fertõzés, ha az IgG poztív, de az IgM negatív, akkor volt fertõzés, de legalább 1 éve.
No és most jön a a neheze.
Ha az IgG és az IgM is pozitív, akkor elméletileg "friss" a fertõzés. ÉS itt jön a hibázások fõ oka is.
A "friss" fertõzés ugyanis lehet akár 1 éves is. És sajnos pont a toxoplazma esetében az IgM szint nem süllyed olyan számottevõen gyorsan mint más fertõzéseknél.
És ekkor kellene megnézni az IgA-t. Ugyanis, ha ez negatív, akkor a toxoplazma fertõzés régebbi félévnél. Ezt a vizsgálatot csinálják csak Szegeden. Sajnos.....
Elõfordulhat még egy KKR nevezetû érték. Itt is minél nagyobb a szám, annál biztosabb, hogy friss a fertõzés.
Remélem mindenkinek siekrült eloszlatnom a homályt.
Kérdéses esetben a XIV. Hungária krt. 70 szám alatti Interlabnál lehet kontrollt kérni, ez általában 1 max 2 nap alatt megvan. Kb. 2000 Ft-ba kerül. Megbízhatóak és gyorsak.
Ha még ebebn is kételkedtek, akkor Szeged Orvostudományi Egyetemen van rá lehetõség, ha jól tudom a Mikrobiológia Tanszéken.
Pigelt

Puszi, Szonja
Szonja

Mamacs! Kép
Hogy irod a nevemet, te!!!! Irgum-burgum!!!
Már elment az utalás, most az adatszolgáltatást csinálom!!!

Lányok tudjátok milyen büszke vagyok magamra!
Majd egy év után eljutottam oda, hogy megcsináltattam a személyimet (tavaly volt az esküvõnk!)
Szégyelem is a pofámat, de mostmár személyi szerint is férjes asszony vagyok! Kép.

pusz,
bnemethm
bnemethm

Bnemethm!Kép

Jaj ne haragugyá mán!!Kép Tudod hogy én mijen furán irok;) Ly meg j?Kép Hát igen. Télleg! Csajok4 Ha oljat;) láttok hogy furán irok hejesen, akkor ne csodálkozzatok, direkt csinálomKép

Mamacs
mamacsmuci

Mamacs(muci)! Kép

Tényleg te mész a talira???

pusz,
bnemethm
bnemethm

Bnemethm!Kép

Nem megyek a talira, köszönöm!

A mailomra ne válaszoooosz?Kép

MamacsmuciKép
mamacs

Mamacs!

Mi ez a köszönöm??? (ez kb. úgy hangzik, hogy na köszönöm ebbõl nem kérek!) vagy mire gondolsz??? Ez egy kicsit igy furán néz ki!

bnemethm
bnemethm

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?