A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Beültetés előtt, és utáni érzések

Sziasztok!

Estike! Nagy gratula! Továbbra is mennek a drukkok!

Mindenkinek drukkolok Csajok!!!!!!!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Bella, mensi??

skrisz72

Bocs Csajok, hogy elkoboztam a laptetőt. :(

Kép
hanna30

Most nincs időm mindent visszaolvasni: Estike:gratulálok!

Legyekmami:gratulálok és sok tejcikét kívánok!

Szezso, Rana:Szezso, köszi, hogy figyeltél, szóval:NE DIGITÁLISAT, hanem HAGYOMÁNYOS HŐMÉRŐT HASZNÁLJATOK hőmérőzésre. Nekem ezt orvos mondta!Drukk+++

Tüszőnövesztő drukkok mennek Rana.

babaimádó
Kép
babaimado

Hahó!

Lányok köszi a sok aggódást!
Képzeljétek tegnap megint volt egy erősebb vérzés,úgyhogy újra hívtam a dokit.mára berendelt!!!!!
volt ma szívhang!!!!!nekem még ilyenem sose volt!mutogatott valami foltra a doki hogy az a folt a szíve,és hallottam is,ahogy ver!!!!!
nem nagyon merek örülni.mondta a doki, a 12.hétig ne is örüljek,mert sok a baj...
de reméljük hogy ez a baba meg fog születni!
KÍVÁNOM HOGY MINDENKI ISMERJE MEG EZT AZ ÉRZÉST!!!!
lola29

Lányok hol lehet beszerezni a FEM tablettát?

Lola drukk, hogy minden rendben menjen++++++++++++

Kép

csibe
csibe32

Sziasztok!

Lola

Egy másik topikban is volt az egyik lánynak haematomája, sokat feküdt, pihizett és azóta már boldogan dajkálja a kislányát!!!!! Úgyhogy nyugi, és pihi!!!!!!! :wink: :D
Vendég

Hali!

Lola
Szívhang az jó. :D Most akkor kövi lépés?Mi az, hogy sok a baj meg ilyenek??? :shock:

Párom felköltöttem 10-kor, hogy ne unatkozzak...de most elment gyógyszertárba meg kocsitmosni. Csúnyán néz rám minden alkalommal amikor felkelek a kanapéról, de hát néha muszáj. :?
Mai bevitelem eddig:egy 3 in 1 kávé mivel az reggel mindig beindít, mondom nem akarok erőlködni vagy ilyesmi, halas szendvics pari plusz paprika, sajt, kakaó, csomó víz...most eszek egy kis cukros túrót..na most elkezdett veszettül morogni a hasam. :shock: De hát mozgás nélkül nehezen is indul az emésztés. :? A palástfű teám is itt figyel már mellettem. :D
vizkriszisback

JA!
és a hematóma kisebb lett,de sajna még ott van,még mindig elég nagy!
de úgy látszik ez a pocaklakót nem zavarja,bátran növekszik tovább!
azt mondták,hetekig ott lesz.
szanatóriumi életmódot javasoltak!
ez az én formám!nem is én lennék,ha nem velem történne!ha problémamentes lennék!
mindenkinek ezer drukk!!!
hőmérő:nekem nyáron azt mondta a gyvenacos drnő.hogy csak a hagyományos,japán higanyos lázmérő a jó.nem lehet már kapni.és kvetlen ébredés után kell végbélben!mérni.
nahjó,ezt sose csináltam....
lola29

mármint a hematóma lesz ott hetekig. a baba remélhetőleg hónapokig :lol:
lola29

vizkrisbarack!

azt jelenti,hogy sok a baj,hogy mo-n sok terhesség végződik vetéléssel a 12.ik hétig.
de ha elmegy,nem is volt életképes azt mondják.persze nem jó ilyenről beszélni,de a dokinak el kell mondania...
és sajna nem csak mo-n,mielőtt vennétek a repjegyet! :lol: :lol:
lola29

Lola,
persze hogy marad a baba! Csak te pihengess szépen, mi izgulunk értetek helyetted is. Ilyen problémákra a fekvés a csodaszer.
Csodálatos lehetett a szívhang! - én is szeretnék ilyet még karácsony előtt... :oops:

Estike,
én kérnék szépen FEM-et és még azt is kérdezem, hogy hol lehet beszerezni?
és apa nem orvos, csak az összes felmenői, úgyhogy ilyen nehéz gyerekkora volt: minden családi ebéden a legkülönfélébb kórképek megkonzultálását hallgatta. Lett is belőle jó nagy hipochonder!!! :lol:

Zsófi,
na látod, te is indulsz!!! - én a be-t a helyedben a beülti utánra hagynám, amikor úgyis feküdni kell. Jó altaló.

Nyulasz!!!! Végre!!! Már nagyon várunk vissza, te is hiányzol nekünk!!!

Kép
kisbuta

Aspirin
Áramlásvizsgálatokkal azt is meg lehetett mérni, hogy a méhnyálkahártya alatt futó piciny artériák és vénák keringése is fokozódott, ami a megtermékenyített petesejtek beágyazódásának egyértelműen elősegíti.

A keringés fokozásán kívül számos, egyéb jótékony hatást is tulajdonítnak az Aspirinnek. A bevezetőben említett prosztaglandinok szintézisének gátlásán keresztül csökkenti a méhösszehúzódások számát, így az embrió-visszaültetések utáni kilökődések valószínűségét is csökkenti. Miután a prosztaglandinok a lokális gyulladásos reakció mediálásában is komoly szereppel bírnak, ennek meggátlása a beágyazódási rátát szignifikánsan növelheti.

Nem lenne okos dolog azonban azt hinnünk, hogy a válogatás nélküli Aspirin terápia minden meddő házaspár gyermekhez jutását megoldja, itt a panácea. Számos tanulmánynak kell még elkészülni, hogy a hatás minden részletét tisztázni lehessen. Azt mindenestre megállapíthatjuk, hogy autoimmun megbetegedésekkel szövődött meddőségekben, ismétlődő vetélésekkel terhelt gyermektelenségek esetén, illetve azon pároknál, ahol családi anamnézisként trombózissal szövődött megbetegedések fordulnak elő, a megfelelő ideig és dózisban alkalmazott acetilszalicilsav terápia jótékony hatású lehet a meddőség elleni kezelésben, a terhesség létrejöttében.
vizkriszisback

Lola, nyugi! Hematoma majd szépen felszívódik. Nagyon sokat pihizz, ilyenkor a fekvés a legjobb. KELL, hogy sikerüljön!!! Sokat gondolok rád!+++++++++++++++++++++++++++++++++

skrisz72

Lola! nyugi, sok kismaminak van / volt hematómája! Persze én is izgulnék a helyedben.

Bár nem tőlem kérdeztétek, de kis reklám Brizonak: én is és Estike is (meg sokan mások, akik közük már páran kismamák :wink: ) tőle vettük a FEM-et (megsúgom szerintem olcsóbban adja, mint mások). Nem akarok ígértgetni a nevében, majd megbeszélitek vele, de a messze lakóknak úgy tudom elküldi postán.

Brizokám, hogy sikerült a német teszt? (Biztos jól, ügyi vagy) Említetted B-nek a longot? Bár neked felesleges, te petegyáros vagy... :wink: Köszi a táncoló cicát, le is utánoztam a mozdulatsort, már egész jól megy! :lol: A "gólyás" könyvet pedig már el is kezdtem olvasni!

Vizkrisz, irigyellek az ikrekért meg a jó kedvedért! Amúgy progi szuri nálam kizárva, mert vérhígító mellett tilos izomba injekciót kapnunk, úgyhogy marad az Utro...

Szezso, Kisbuta! Szóval nektek is van már ilyen puccos kis úri betegségetek, hm? :wink:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Kisbuta!
Igeb be jó altató, csak alvásra nem adnak 1-nél jobb jegyet és közeleg a vizsgaidőszak! :evil: :lol: Úgyhogy okos babám lesz, mert muszáj lesz együtt tanulnunk! :wink: :lol:

Lola!
Minden rendben lesz, gratulálok a szívhanghoz!!! :lol:

Bella!
Küldtem pirit! :wink:

KépKép
zsófikukac

Lola! Sok-sok fekvés! Gratula a szívhanghoz! Ügyes babád van!

Rana! Nem értem a vérhígító és progiszuri összefüggést.
Nézz át a Kaális topicba! Ott sokan kapták együtt és most babásak.

Mennek a drukkjaim Csajok!

Kép
hanna30

Kép

Kisbuta, Csibe
Rana, mint a "marketingesem" :lol: írta, hogy nálam lehet FEM kapszulát rendelni. Bizonyosan azért olcsóbb nálam másokhoz képest, mert én nem teszem rá a hasznomat (amennyiért rendelem, annyiért adom)
Viszont Estikének van kimaradva ő vele is üzletelhettek :wink:

Skrisz: porgi szurit asszisztensnő a rendelőben adja be, és hétvégén?
Estike: köszi az infót neked is a p. szurival kapcsolatban.

KÉrdezném még egyszer, hogy hol szerzitek be a progi szurit?

Rana a német doga aránylag jól sikeredett :roll:
B. dokival nem beszéltünk a long protokollról, egyértelmű volt, hogy short lesz.

Mindenkinek drukkkkk++++++++++++++++++++
Most nem írom ki név szerint, elálmosodtam, lehet visszafekszem párocskám mellé.

Kép
brizo

Brizo
Úgy látom nagy méhecskefan lettél. :lol:
Németül nekem is kéne tanulnom míg itthon vagyok, kéne egy alapfokú a diplomámhoz. :? Igaz a szakdogát is írnom kéne míg itthon vagyok. :?

Nálam minden ok, csak a hátam fáj a sok fekvésől. :shock: De ma már nem fogok annyit...na nem megyek még sehova..de fogok ülni is. :lol:
A bőröm csudiszép..talán a punkció óta mintha elvágták volna a rusnya pattanásokat...mondom én, hogy hormonális ez a vacak. :twisted:

Sztetek a progi szuri jobb minta golyók?Bár sztem vki elvből nem kaphat golyókat, aki allergiás a mogyoróra, mert a vivőanyaga a golyónak mogyoróvaj ...asszem. :roll: Én sose kaptam szurit, de nekem a golyóktól már most elkezdett fájni a cicim nyomásra.3-2-3-at kell dugni.
vizkriszisback

Sziasztok!

Csibe, köszi!

Zsófi, jó itthon, de úgy érzem magam, mint a nyugdíjasok: rám szakadt egy csomó idő, mégsem érek rá soha semmire :roll: :oops: :lol: :lol: .

Estike, én az első pillanattól a Mg pezsgőtablettát iszom, napi 1-et. Sokkal több a hatóanyag benne, mint a MagneB6-ban, ezért én azt javaslom. A hányingerre a B6 jó, ezért olyat vegyél, amiben van B6 is (narancs ízű, és nem minden patikában kapható). Aztán később, amikor már elmúlik a rókaszezon, majd váltogathatod, mert elhiheted, elég uncsi minden este ugyanazzal az ízzel zárni a napot :? .
Mikor mész legközelebb dokihoz? Gondolom, akkor már UH-ra?

Lola, elhiszem, hogy izgulsz, és a 12. hétig sok minden előfordulhat, de a stressz nem tesz jót, próbálj + dolgokat bebeszélni magadnak. Aztán ha majd a 12 hét eltelik, hidd el, utána is marad bőven izgulni-való… egészen a 40. hétig. Ami a vérzést illeti, Hannának is volt az első 3-ban, és januárban születik Zsebi. Szóval no para, kismami, drukkolok tovább.

Mindenki másnak is mennek a drukkok.

Kép
petne

Lola! Gratulálok szívhanghoz, és szerontem azéert egy kicsit merjél örülni!!!! :wink:

Kisbuta! Nagyon szívesen küldök, írd meg a címedet priviben. Csak a beültiig szadad szedni(én punkcióig szedtem)

Petné, köszönöm, akkor azt fogok venni. Hányingerem egyáltalán nincs, de a görcsök nagyon ijesztőek, főleg éjszaka. 24.-én UHU.

Skrisz, krisz, puszi!+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Brizó! Szurikat a pharmafutártól rendeltem, Bp-en. Ha kell cím. tel. szám, szólj. 50 EURO
estike66

Brizo, én is a pharmafutártól rendeltem a progit. Hétvégén a nővérke házához megyünk. Egy pár utcával lakik arébb tőlünk. :lol:

Mai adag drukkok mennek!!!

skrisz72

Sziasztok!

Lola!
Gratulálok a dobogó szivecskéhez! :lol: Sajnálom, hogy ennyi gond övezi az örömöt, de ha sokat pihensz!!! akkor nem lesz baj. Ez a babó erős és minden rendben lesz! :D

Brizó!
Én a Pharmaexpressztől rendeltem (nekem jobban bejött mint a p.futár - de ez magánvélemény)
www.pharmaexpressz.hu

Estike! Gratulálok! :D

Minden akciósnak nagyon szorítok!
Vendég

Sziasztok!

Mennek a mai drukkkok Csajok!!!!!!!!!!!!!

Kép
hanna30

Hanna (és minden vérhígítót szedő)!
Azért nem kaphatunk izomba semmilyen injekciót, mert iszonyúan bevérzik a helye a véralvadásgátlás miatt - tehát ez csak a vérhigítót szedőkre/szurizókra vonatkozik!- és elég könnyen injekciós tályog lehet ebből az izomközti vérömlenyből. Szóval nem "tilos", de nem igazán szabad, csak végszükségben...
Ezt nekem egy olyan orvos mondta (NEM a hematológusom, sajnos ő semmit nem mondott), akinek szintén Leiden-mutációja van, tehát tudja, mit beszél. Úgyhogy én hiszek neki. Esetleg megkérdezem majd, bőr alá lehet-e adni (ilyen injekciókat kaphatunk), mert akkor én is kérem majd.

Na megyek, lejárt a mára engedélyezett babanetem. :? :wink:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana! Én elhiszem. De kérdezd meg a csajokat. Ott van Fanni, Leo! Ők tuti mind a kettővel szúrták magukat.

Kép
hanna30

Sziasztok!

Megérkeztem a csajos hétvégémből, ami fantasztikus volt! Szét pihentem magam, kiszolgáltak, kényeztettek,... :oops:

Legyekmami: akkor most már új neved van?
Mamivagyok lettél! Gratulálok és egészséget Nektek!!!

Estike: jujjjjjjjjj, de örülök Nektek!!!!!!! Gratulálok és +++++++++++
továbbra is!!! Kép

Skrissz: szuuuuuuuuuszáááááá+++++++++++++++++++!!!
Minden rendben van!!!!! (Mától újra vok msnen)

Vkrissz: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hogy vagyTOK??????? :wink:

Kisbuta: hajrá szuri! ++++++++++++++++++++++++++++

Lola: gratula a szívhanghoz! +++++++++++++++++++++++

Akiket kihagytam, elnézést tőlük! Nekik is megy a drukk azért!!!! :wink:

És én is köszönöm a szurkokat Nektek!

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Puszedli
Köszi kérdésed, nagyon jól vagyunk. :D Szét vagyok pihenve, de mindjárt tanítok egy másfél órát, hogy teljen az idő. CSak 1 lájtosat. Nemrég ittam kakaót, rá palástfüvet...izgi párosítás. :? :lol:
vizkriszisback

Rana, drága! Ki terorizál, mesélj! :lol:
estike66

Idesettenkedtem titokban...

Estike! Pár napja fájnak a szemeim. Vesztemre elmondtam Apának, aki szerint (orvosi diplomája simán lehetne, persze..) az internetezéstől fáj, és ezentúl max egy fél órát :shock: netezhetek naponta. Na szóval ő terrorizál. :? Na megyek, észre ne vegye hogy itt jártam... Pussz mindenkinek...

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Sziasztok!

A sikeres beültisek leírogatnák, hogy mit tettek, ettek, ittak, szedtek, kaptak beülti után? :shock: :D
vizkriszisback

Itt az én listám, hogy sztem mit tudunk tenni:

Amik segítenek a beágyiban:
vastag nyálkahártya
sok folyadék, fehérje
aspirin
C vitamin
palástfű
no stressz
progeszteronpótlás
HCG szuri (ezt nem adnak mindenhol)
Hatching (nekünk volt eddig mindig, kis nyílást csinálnak a petesejt burkán, hogy az könnyebben áttörje a "falat" és be tudjon ágyazódni.

Persze nem árthat a laptető és a madárkaki sem.Nem beszélve a 4 levelű lóheréről és a pókicákról. :lol: :lol: :lol:

Egyéb javaslatokat várok... :D
vizkriszisback

Krisz! Komolyan, Te minden titkok tudója vagy! :lol: :lol: Ezt jól összeszedted! De a legfontosabb a madárkaki, és az neked megvolt! :lol: :lol:

Rana
! Majd jól beárullak :D :lol: :D
estike66

Sziasztok!

Ha megengeditek, csatlakoznék hozzátok.
Most állunk IVF előtt. Ez lesz az első beavatkozásunk.
Túl vagyunk a 3. napi vérvételen.
Vendég

Szia Mabe! Mesélj magadról még! Hány éves vagy? Mióta próbálkoztok? Van-e kimutatható oka annak, hogy nem jön a gólya? ...?

Estike: privi ment!

Elfáradtam. Kép Jó éjt!

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Szia Mabe! Érezd jól magad közöttünk, és bátran kérdezz!

skrisz72

Puszedli
25 éves vagyok, 3 éve akarunk a párommal babát. Nekem a petevezetékeim vannak elzáródva :cry:

Skrisz
Oké :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vkrisz, én azzal egészíteném ki a listát, hogy mozogni, sétálni kell egy keveset, semmiképpen nem szabad feküdni, ücsörögni egész nap. Ja, és a hit, pozitív gondolkodás is elengedhetetlen.

Mabe, üdv itt, és előre drukkolok az első, és egyben utolsó beültitekhez!

Estike, nyugi, a hányinger majd később jön, készülj fel rá. Bár lehet, hogy Te azon kevés szerencsések közé fogsz tartozni, akit elkerül :wink: .

Kép
petne

Vizkrisz:

én e vitaminnal kezdtem, kb 2 levéllel szedtem be (1 levél 10 bd)
miután abbahagytam, e beülti előtt egy hónappal elkezdtem szedni:
- centrum maternát (ezt terhesség alatt is szedtem, de egy idő után átváltottam az elevit-re)
- méhpenpő kapszulát (ebből egy dobozzal szedtem be napi 2-őt)
- fehérje port ittam (ezt napi 2-szer ittam, egy doboz 20 adag, megittam egy teljes dobozzal, a másodikból csak pár alakalommal ittam csak, de akkor már terhes voltam és nem bírtam inni)
- én progi szurit kaptam, napi négy ampullát, majd miután már terhes lettem kb. két hétre rá kaptam utrogestant is napi 3-szor 2-őt
én is a pharma expressz-t tudom ajánlani, tőlük rendeltem
- proginova mite-t is kaptam, ezt mondjuk az ösztrogén hormon miatt
a szurit, a gyógyszert és a golyókat a terhesség kb. 14. hetéig kaptam, egészen pontosan január 22.-én hagytam abba mindent
mikor decemberben csökkentettük a szuri adagját, akkor bevéreztem és után elég sokáig még 4 ampullát kaptam, ekkor kaptam még a hormonok mellé magne b6-ot és rutascorbint egy darabig
én az aspirint azért nem ittam, mert nekem nem bírja a gyomrom, de sokan ajánlják
szóval nálam így alakultak a dolgok

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

ja igen, közben ahogy Pente írta, valóban a vérellátás miatt mozogni kell, én pl., csak a beülti napján feküdtem csak, igaz utána sem csináltam semmi megerőltetőt

estike:
én pl. azok szerencsések közé tartoztam, akinek nem volt hágyingere, csak étvágyam nem volt

mabe:
üdv itt, a legjobb helyre jöttem, én nagyon sok biztatás, erőt és pozitív energiát kaptam itt a lányoktól, ami nagyon sokat segített

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

mabe:
egyébként én is 25 éves vagyok
szalai heni

estike, skrisz köszi a pharmafutáros infót, neten megnéztem a honlapjukat. Az 50 euró hány db ampullát jelent?

Lexa, heni: megnéztem a pharmaexpresszt is.

Napi 2 porgi szurit javasolt a doki, volt a kaáliban valamennyi, így 28 db-ot (14 napra való) félre is raktak nekem elvileg. Produkálok majd egy szép magas Hcg-t és akkor biztosan aktuális lesz a futártól való beszerzés is :lol:

vizkriszisback
Nem tudom, hogy jobb e a szuri, mint a golyó, de még pluszban rásegít. Db-ben alapból nem írják fel senkinek, én is úgy kérdeztem rá, lehetne-e. Csak itt a fórumon olvastam, hogy többen ezt is kaptok még plusszba.
De, nyugodj meg ettől függetlenül is sikeres lesz a beültid és mind a kettő megtapad

Mabe: üdv a fórumon, te is a db-i kaáliba jársz - tartózkodási helyedből gondolom :lol:
Vagyunk itt 3-an akik odajárunk.

szalai heni: mi a fehérjepor neve, hol lehet ilyet venni?

Rana: ma akkor mentek spontán inszemeszni ugye, drukkoltam neked egész hétvégén, hogy ne repedjen meg idő előtt az a szép tüszi :o
nekem is szokott néha fájni a szemem a gép előtt, vagyis inkább picit szúródik, a melóhelyen is egész nap ott ülök előtte, de nekem van, monitorvédő szemüvegem

Puszedli: örülünk, hogy jól telt a csajos hétvégéd, és feltöltötted magad pozítivan is, ez a legfontosabb szerintem

Kép
brizo

Sziasztok!!! :)

Estike :)
Hatalmas gratula, valóban szép Hcg eredmény. Az érzések természetesek amik benned élednek, aggódás, félelem ha ikrek lesznek... nekem anno 262,2 volt a Hcg-m ikergyanus- de végül 1 babó volt, akkor kicsit csalódott voltam(szinte mindig ikres anyukaként láttam magam) de ma azt mondom, így a legjobb, az elején nehéz volt 1 babóval is :)
Pihenj és egyél jóóóóóó sokat!!! :)

Vizkrisz!!!! :)
nagyon nagyon szorítok nektek!!! nálunk is a 3 szám volt jelen, majd a 2 és abból lett Míra :) Nagyon nagyon vigyázz magadra, és fogad meg a doki ( B.B ??? ) tanácsait!!! egyél sok sok fehérjét, én tonhalsalit nyomattam, ma rá sem tudok nézni :)
mikor lesz vérvétel?

legyekmami! :)
Óriási gartula, sok sok boldogság, öröm, mosoly sok sok tejcsi! :)

Mindenkinek szorítok! :)
Vendég

Jó reggelit!
Ma adag drukkok elindítva!!!++++++++++++++++++++++++

skrisz72

Mabe! Üdv közöttünk! Jaj, de szemtelenül fiatal vagy! :D

Rana! Nagyon drukkolok, legyetek ügyesek és majd jelentkezz!!!

Drukkjaim mindenkinek++++++++++++++++++++++++++++++
estike66

Sziasztok,

Brizo szeretnék többet m,egtudni a Fem tbl-ról többet, illetve szeretnék rendelni is belőle.
Köszi

Kép

csibe
csibe32

Sziasztok,

Legyekmaminak
Hatalmas gratula, jött megnőttek a babócák! Kívánok nekik nagyon sok boldogságot.

Estike,
Szívből gratulálok, már igazán megérdemelted. Nagyon vigyázz magatokra!

Lola,
továbbra is drukkolok, meglátod szépen lassan majd felszívódik az a kis vérömleny. Lényeg, hogy a pocaklakót nem zavarja.

Zsófi,
köszönöm, úgy érzem igyekszik felém a héten valamelyik nap be is köszönt!:)

Krisz, Vkrisz
++++++++++++
++++++++++++
Vendég

Bella, már én is küldtem neked. Most már ideje, hogy megjöjjön!! Tessék már vérezni! :D Piri nénje elég öreg lehet, mert lassan jár...

skrisz72

Krisz,
Bocsi azt a mondatot neked címeztem, nem Zsófinak, csak rosszul írtam.
Vendég

Sziasztok, én is elindítottam a mai napi drukkjaimat és babaragacsaimat!!

Kép
petne

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?