A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok LányokKép
KeleKép
A petesejt 24 óráig életképes, vagyis ezt a rövidke időt kell elcsipniKép
GabiKép
ÉN keveslem ezt a hőt de várjuk meg hogyan lesz tovább? Egyébként tényleg alacsony az alaphőmérsékleted de ha a 10-11. napon volt a pé-ed akkor meg a második ciklusfél tűnik kissé hosszúnak ha 30 naposak a ciklusaid. Várjuk ki a végétKép
LujzaKép
Gratula az 5 kis osztódó petesejtecskéhezKép Nagyon drukkolokKépAkkor szerdán lesz a nagy nap?
GittaKép
De jó,hogy irtálKép
Gratulálok a fogyihoz és drukkolok a sikeretekértKépKutyusodnak jobbulástKép
Andi28Kép
Irj ha tudszKép
OliciKép
Mindjárt megnézem a görbéidetKép

Puszi: Doris
Doris

OliciKép
Elmagyaráznád a hőgörbédet? Az adatokat néztem a Munka2-es doksiban és azt gondoltam,hogy az 1. az első napot jelenti, de nem valószinű...Magánban is küldheted vagy irhatodKép KösziKép

Doris
doris

Gabi1

Sajnos én sem merek érdemben nyilatkozni a hődről,
talán a nálam tapasztaltabbak. Az enyém újra feljebb ment, már két napja 36,9-Hipp,hipp,hurrá!-most vagyok a 28. napon és péntek a vízválasztó.

OrsiKép

Popsiban produkálok ilyen csodás hőket.Kép Holnap berakom az egészet, most nincs nálam.

IlduciKép

Te leszel a topik poétája! Szerintem nyugodtan közkinccsé tehetnéd máshol is olyan szép a versed!

LujzaKép

Drukk megy ezerrel szerdára!

GittaKép

Nem semmi! 6 kg! Lehet, hogy nekem is fogyóznom kéne, mert a nagy fagyievésben rámszaladt 3kg.
A vércsepp lehetett tüszőrepi, hacsak nem vért izzadva tornáztál.Kép
Jó lazulást továbbra is! (Te is hiányzol a topikból!Kép ) Jobbulást a kutyusodnak!

Egcsi
egcsi

EgcsiKép
Hurrá, hurrá a hődet illetőenKép

LányokKép
Valakinek igértem, hogy megmérem a babás hőmet: 37,2 vagyis nálam nem lett meg a 3. fázis igy utólag mert a második fázisban is felkúszott 37,2-ig a hőmKép
Egy valamit még fontos tudni a hőmérőzéssel kapcsolatban. Ha bármilyen gyógyszert, hormont szedtek, akkor nem érdemes méricskélni, mert az is befolyásolja a hőgörbét.

doris

Lányok!

Mennem kell, nagyanyó megint kórházban van, ezúttal a szemészeten.(szürkehályog műtét)Természetesen nekem meg kell jelennem, mert ha nem akkor irgum-burgum.Kép Holnap már lesz klímánk, bár az idő most elég elviselhető.
Hétvégén kutattunk a garázsban, ahol apósomék cuccai vannak és találtam egy könyvet a Sehány éves kislányt. Biztosan ismeritek. Gyorsan magamhoz is vettem, anyósoméknak már úgysem kell.
Gyorsan el is olvastam és teljesen meghatódtam. Szerintem az egyik legszebb gyermekkönyv.
Most rohanok, holnap jövök megint!

Egcsi
egcsi

Cateye,Vica
Max. 3-at adnak vissza. Holnap kiderül hogyan fejlődnek. Múltkor is a 3 legjobb fejlődési képet mutató babókat kaptam vissza. Jó lenne, ha most még szebbek lennének.
Olici
Elfelejtettem az előbb írni, hogy a megtapadás elősegítéséhez 3X2 Utrogestan hüvelykapszulát kapok, amit már ma el kellett kezdeni használni.
Egcsi,Doris,Sasha és mindenki Kép
Köszönöm a drukkot! Igyekszem jó puha és vastag melegágyat biztosítani a babóknak. Azt hiszem pihengetni fogok amennyit csak tudok.
Lujza
lujza

Egcsi Kép
popóban egy kicsit alacsonynak tartom ezeket a hőket (ott a második fázisnak el kellene értnie a 37-t). Szerintem konzultálj pl. Erazmusszal ezügyben. Ő azért mégis jobban ért hozzá, mint mi. Nekem is ennyi volt, és utána csináltunk egy hormontükröt.
Orsi
Névtelen

Lujza! Ez nagyon jó, neked sikeres volt akkor a stimuláció. Nekem sose lett 3nál több. Nagyon szoritok, hogy mind osztódjon!! Te meg most még pihenjél!

Orsi! Köszi, ezt nem tudtam, amugy most éppen nem tudom megváltoztatni a profilt, megint kezdi amit régen is, hogy hiába mentem le, visszahozza a régi képet.

Viszont most már tetszik az oldal, nem kell görgetni! Ill. ott van alul, de felesleges, mert minden kifér. Én nem változtattam a felbontáson, remélem már nálatok is jó, mert tényleg nagyon idegesitö volt!!

Egcsi! Nagyókának mielöbbi gyógyulást!! Ez a könyv nekünk is megvan, én nagyon szerettem annak idején.

Karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gigi, Kitty! Ha már tudjátok és megirjátok a szülés idöpontját, akkor a babás táblába átteszlek benneteket.

Cat! Irtad, hogy pihensz, csak kiváncsi vagyok a cinket szeded még??

Gitta! Gratulálok, csak igy tovább!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok lányok. A dokimtól kaptam egy "clostilbegyt" tabletta receptet, hogy a mensim ideje alatt kell szednem.

Ti mit hallottatok róla, azon kívül hogy a peteérést segíti.

Köszi: Barabara
Névtelen

Szia BarbarKép
Az a lényeg, amit már hallottál. Nekem ha jól emlékszem a ciklus második napjától kellett elkezdenem szedni 5 napon át. Két kontroll UH volt minden ciklusban. Az első UH-on nézték a tüszőnövekedést, a második UH pedig a ciklus második felére esett amikor is azt figyelik, megrepedt-e a tüsző és látszik-e a sárgatest a szervezetben. Ezek mellett hormonszintet is ellenőriznek és ez képet ad arról, hogy esélyes-e a ciklusod a babásodásraKép

doris

Barbara Kép
van egy clostys topik nem sokkal ez alatt, ott van néhány info, addig is, míg az érintettek nem válaszolnak. Én még nem szedtem, így nincs tapasztalatom.
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép

Itt az e havi hőgörbém. Majd megkérdezem az én dokimat, szegény Erazmusz nélkülem is elég elfoglalt.

1.36,9 / 15.36,3
2.36,5 / 16.36,3
3.36,4 / 17.36,5
4.36,5 / 18.36,2
5.36,4 / 19.36,5
6.36,6 / 20.36,7
7.36,5 / 21.36,6
8.36,3 / 22.36,8
9.36,4 / 23.36,7
10.36,4 / 24.36,7
11.36,5 / 25.36,7
12.36,3 / 26.36,7
13.36,3 / 27.36,9
14.36,2 / 28.36,9

Ennyi. Múlt hónapban elérte a 37-et csak most ilyen alacsony.
Véleményeket kérek!

Egcsi
egcsi

Sziasztok!

Barbara: én is a clostilbegytet szedem. nekem a ciklus 5. napjától kell szednem 5 napig 2*1-et.
Norbi előtt is ezt szedtem és már az első hónapban sikerült. most a harmadik hónapnál járok, előbb utóbb csak sikerül.

Többet most hirtelen én sem tudok mondani.

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

EgcsiKép
A 12. napig tökéletes a görbéd és én ott saccoltam a pé-t de mi az asüllyedés a 18. napon? Esetleg rosszabbúl aludtál.... Kicsit lassúnak találom az emelkedést, de ha fent maradna az nagyon jó lenneKépHány naposak a ciklusaid?

doris

EgcsiKép
szerintem a 14. napon volt a tüszőrepedésed, de a 18. napon az a nagy esés szerintem is elég furcsa. Az emelkedés is lehetne gyorsabb, de az enyém is ilyen, és állítólag ez önmagában még nem baj, babás görből is láttam olyat, ami ilyen lassan emelkedett. Azért azt továbbra is fenntartom, hogy popóban azért ennél magasabbnak kellene egy picivel lennie.
Remélem nem ilyesztettelek meg.
puszi: Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

nézzétek ezt meg.

nemi ciklus

Kép

Kép

Karmen
karmen

EgcsiKép
Én inkább a 19 - 20 napra tenném a peteérést, mivel azután már egyértelműen látszik a második fázis.

LujzaKép
Gratulálok a sok szép embrióhoz! Szorítok, hogy ezután is szépen fejlődjenek - 9 hónapig benned! Kép Kép Kép

KarmenKép köszi a babás hőt!

DorisKép
Olvastalak a lombikos topikban, a nagymamád egy rendkívüli ember lehetett!!! Ritka az ilyen... Főleg, mikor azt látom, hogy más ordítozik a gyerekével, bántja. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy mennyire nem becsülik meg amit az élet adott nekik, hiszen a gyerek nem tulajdon, hanem csak ránk van bízva... Haj, erről is lehetne oldalakat írni...

Ma szorítsatok, megyünk a dokihoz megbeszélni, hogy hogy lehet egy gyereket összehozni Kép

Olici
olici

Lujza,

Nagyon szorítok neked, hogy holnap minden rendben menjen, s a babócák nagyon szépen megtapadjanak, s 9 hónapig növögessenek a pocakodban.

Doris,

Azt hittem tudod, ma töltöttük be a 7. hetet! UH-n is voltunk ma, s 1 cm-es pöttön növöget a pocakomban, akinek már a pulzálását is lehetett látni. Nagyon boldog vagyok, s remélem ezuttal minden simán fog menni. Most egy kicsit nehezebben viselem, s egy kicsit azért félek, mert nagyon sokszor begörcsöl a hasam, néha éjjel is arra ébredek fel. A reggeli WC csésze ölelgetésnek azért örülök. Te hogy viseled, babócák növögetnek? Pöttön behozta már a lemaradását?

Kicsit ritkábban tudok jönni, de azért olvasgatlak ám titeket!

Pusz
Alma
Alma

DorisKépOrsiKépOliciKép

Kösz a hozzászólásokat a görbémhez. Szerintem a 18. napi esés jelzi a repit, ugyanis, ha előbb lett volna már megjött volna. Ma reggel 2,5 órai vacak alvás után volt 36,8. A ciklusaim mostanában 30-32 naposak.

Egcsi
egcsi

EgcsiKép
Én úgy tudom, hogy megemelkedett hőmérsékletet a progeszteron okozza, amit a megrepedt tüszőből kialakuló sárgatest termel. A 19. nap előtt nincs egyértelmű emelkedés. Azt viszont nem tudom, hogy van-e olyan meghatározott időtartam, aminek a pé után el kell telnie a mensi megjöveteléig. Kép
olici

Olici Kép
elvileg 14 napnak, de nálam ez 16 nap. Tehát a tüszőrepim napjához képest napra pontosan meg tudom mondani, hogy mikor jön meg.

Lányok Kép
Ma reggelre a kis pici bordó autónknak csak a hült helyét találtuk. Most értem haza a rendőrség, a biztosító és az egyetem után, és én még mindig magam alatt vagyok. Borzasztó ez az értés. Én tudom, hogy csak egy tárgy és, hogy fizet a biztosító, én akkor is annyira szerettem, olyan jól "kijöttünk egymással"... Kép Kép Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi! De mérges lehetsz! Remélem mielöbb meglesz a kocsi! Megnéztem a profilt, nem találtam meg hogy lehet kivenni a nézet elhagyást. Sajna.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen Kép
negyedik kis piros háromszög: Preferences. és ott pipáld kis a :
Skip the preview screen when posting
feliratot

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Olici, Egcsi: bocs, hogy beleszólok, csak épp most olvastam: a ciklus második szakaszának (a megemelkedett hővel) minimum 11 napnak kell lennie. Az átlag 14 nap.
shine

Sziasztok!

Karmen, lécci majd javíts: ma van a 6 c 1 cn Kép

V.K.Orsi, kívánom, hogy a kis pici bordó autótok meglegyen!
Nekem annó a kis pici zöld autóm nem lett megKép

Cupp mindenkinek,
Beja
beja

Orsi! Ja ha angolul van Kép
Köszi.

Beja. Ok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok LányokKép
OliciKép
Köszönöm szépen a Nagyikám nevében isKépTényleg CSodás ember voltKépKép Bizony, erről regényeket lehetne irni...
Drága AlmaKép
Ne haragudj, valamiért lemaradtam a jó hirről...Kép Nagyon Gratulálok Nektek és ne félj, nem lesz semmi bajKépKép A WC csésze ölelgetésnek tényleg örülni lehetKép Drukkolok, hogy a görcsöcskéid elmúljanak és Manócska szépen cseperedjen odabentKép
Köszi kérdésed, Mi is jól vagyunkKép Dagad a melegtől a bokám meg a kezem és hányingerek is vannak de már ritkábbanKépNagyon aranyosak a BabácskákKép Sajnos ritkán érzek még motoszkálást de nem baj, türelmes vagyokKépKép A hét végén megyek haza mert hétfőn lesz AFP és UHKép Sajnos egy hónapig nem leszek majd net-közelben...
EgcsiKép
Rendben, én nem vagyok szakember csak a magam görbéihez tudtam mérni a dolgokat. 32-33 naposak voltak korábban a ciklusaim és a második ciklusfelem hosszabb volt mint 14 nap de könnyen meglehet, hogy Neked van igazadKép
OrsiKép
Nagyon sajnálom...KépOlyan szomorú, hogy az ember keményen megdolgozik valamiért aztán valaki egy másodperc alatt ellopja amiért oly keményen gürcöltek... Dühöt érzek ilyenkor...

doris

Sziasztok Lanyok!

En mar nagyon-nagyon-nagyon regen jartam itt, most beneztem kivancsisagbol.

Doris lattam a fantasztikus hirt, nagyon gratulalok Nektek, igazan megerdemlitek a kis csoppsegeket!Kép
Es megegyszer koszonom a tavalyi segitseget, nekem nagyon szimpi a doki.Kép Igaz nem Magyarorszagon szultem, de amikor elbucsuztam tole tavaly oktoberben, akkor megbeszeltuk, hogy a kovetkezo babat ketten hozzuk ossze (na nem a ferjem szerepet fogja atvenniKép)

Azt is lattam, hogy en meg mindig benne vagyok a tablatokban.
Akkor elarulom, hogy 2003 marcius 9-en megszuletett Hanna.
Azt hiszem igy akar mar ki is kerulhetek a tablatokbol, de nagyon kedves Toletek, hogy ilyen sokaig benttartottatok.
Nagyon sok sikert, kitartast es babasodast kivanok Mindannyiotoknak!

Sziasztok
Monka
szmonka

SzmonkaKép
Nem tudnál azért gyakrabban jelentkezniKép A kis Hannáhóz szivből gratulálok és örömmel segitettem természetesenKép Mi is köszönjük a gratulációkatKép

doris

Sziasztok!

Ma vagyok a 22. napon, tegnap még 36,8 volt a hőm ma viszont már 37,1, akkor az most jó?

Gabi1

Kép

gabi1

DorisKép
A hőgörbéimnél a munka2 ne nézd, az nem jó (elvileg nem is kéne benne lennie) A munka1 -ben van a lényeg. A hónapok neveit fölülre írtam, alul a dátumok vannak. A szürke négyzetek a mensit jelentik. A hónapok elejére a kis négyzetekbe írtam a hőfokokat. (Dupla vonal: 35,5) Kép

Ma már nem mértem a hőmet, meg asszem ezután sem fogom, mert tegnap a doki nagyon lefigymálta a görbés papíromat ("ennél azért korszerűbb diagnosztikai módszerek is vannak, de persze otthon az ember próbál tájékozódni...") Na de én már nem is akarok tájékozódni sem, mert ahogy Te is írtad, tényleg eléggé stresszeli az embert. Majd lesz, ahogy lesz. Tegnap csinált a doki hüvelyi UH-t is (8. cn) és talált 1 tizenvalahány mm-es tüszőt. Úgyhogy megállapította, hogy van peteérés. A 21. cn-on kell vérvizsgálatra mennem (progeszteron, prolaktin), és aznap a férjemnél is tart létszámellenőrzést Kép
Aztán majd a következő ciklusban csinál HSG-t. Úgyhogy a diagnózis felállítása min. 2 ciklusba kerül. De az vigasztal, hogy legalább haladunk a cél felé! Kép Kép Kép

Gabi1 Kép
A hőd nagggyon-nagggyon biztató! Megy a drukk ezerrel! +++++++++++++
A tüneteket tapasztalod még?

OrsiKép
Szorítok, hogy meglegyen a pici piros autód! Nagyon átérzem a helyzeted... Nekem a biciklimet lopták el, de még most is fáj, ha rágondolok. Miért vannak ilyen gonosz emberek?... Kép

Olici
olici

Sziasztok!

olici: köszi a biztatás. igen még mindig fáj a mellem, nem is igazán a mellem hanem a mellbimbó. és néha enyhe szurkálást érzek.

Szóval reménykedem.

Gabi1

Kép

gabi1

Sziasztok!

Orsi! Ne hülyéskedj! Még én is siratom a pici autódat! Kép Olyan szép volt! Kép Annak idején én is megsirattam a vadonatúj biciklimet. Kép Utána már csak használtat vettem.
Doris! Rögtön írok neked, hogy esetleg tudj válaszolni még a héten, mert 30-tól nekem sem lesz netem. Nem tudom meddig. Szóval lassan lányok jövök elbúcsúzni. Kép Már most hiányoztok!

puszi!
Andi
andi28

Sziasztok LányokKép
Gabi, igen, ez jó, hogy emelkedik a hőd, csak igy továbbKépKép
OliciKép
Nagyon jól teszed, hogy sutba vágod a hőmérőt. Ne is stresszeld MagadKép Az UH-os pé követés tényleg megbizható.A tüszőcskédnek gyors növekedést kivánokKép
AndiKép
Jaj de szomi lettem...és utána már sehol sem tudunk elérni majd?

doris

Sziasztok LányokKép

A segítségeteket szeretném kérni. Az egyik barátnőm is már nagyon szeretne egy bébit, de a férjénél gondok vannak, nagyon alacsony a spermaszáma. A dokival, akihez eddig járt, nincsenek megelégedve, ezért új andrológust keresnek. Tudnátok ajánlani nekik Bp-en? Ha lehetne e-mailben válaszoljatok. Előre is köszi.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok LányokKép

OrsiKép
Nagyon sajnálom az autódatKép Annyira dühítő, hogy más csak igy elveszi a másét.

Gabi1Kép
Nekem is egész hónapban fájnak a cickóim, a lefelé lépcsőzést most kerülnémKép

OliciKép
Én sem mérem a hőmet, mert nagyon rosszul alszom, többször felkelek éjszaka..
Erika
Névtelen

Sziasztok!

Most hallottam, hogy a HSG milyen bonyolult, sok résztvevősKép (röntgenes, műtös, doki + a páciens ott fekszik kiterítve)vizsgálat. Igaz ez? Akinek volt már, mik a tapasztalatai?

Olici
olici

Doris! Kép
Megkaptad a levelem?
Augusztustól talán már lesz otthon is netünk, de ez még nem biztos. De néha igyekszem valahonnan bejelentkezni. Levelet írni meg föleg! Kép

Andi
andi28

OliciKép
Nem kell félni a HSG-tőlKép Leirom Nekem milyen voltKép Reggel jelentkeztem a korházba. Célszerű vinni egy papucsot, hálóinget, tusfürdőt és törülközőt. A beavatkozás elött kaptam egy részletes tájékoztatót. Aztán felfektettek egy nőgyógyászati székre és a nőgyógyászati kacsával kinyitották a méhszájat, egy labda-szerű dolgot felfújtak, hogy kitáguljon a méh. Na ez a része görcsökkel-fájdalommal jár de nem vészes. Utána bevezetnek egy katétert majd áttolnak a röntgenbe. Ott a röntgen megfigyelés alatt befecskendezik az anyagot és figyelik a röntgenen az anyag bejutását ill.távozását. Utána leeresztik azt a labdacsot amitől megkönnyebbül az ember. Néhány óráig fektettek, megvizsgálták, hogy minden rendben van-e velem. Lezuhanyozni érdemes, mert az az anyag amit befecskendeznek ragacsos és jól esik fürdeni a dolog utánKép
AndiKép
Köszi megkaptam és igérem irok is csak még nem volt rá időmKép

doris

Olici,

Én azt javaslom, hogy UH-os petevezeték átjárhatóságit csináltass (HYCOSI asszem a neve). Nekem azt csinálták és már abban a hónapban sikerült! Drágább, mert a spéci eszközöket Neked kell kifizetned, nem TB-s, de kb fél óra alatt megvan az egész. Nekem a dokim magánrendelésen csinálta.

Lányok, Cat,
Egy régebbi témára visszatérve - utánaszámoltam és mi középidőben a 11. és 13. nap voltunk együtt és LH teszt 12. nap volt erős pozitív, pedig máskor 14-15. napomon szokott lenni szerintem a tüszőrepedés. Gyanítom, hogy bekavart a 11. napi együttlét, mert az extra jó volt nekem... Szóval szerintem ez is számít. Viszont abban a hónapban is ugyanolyan stresszes volt az életem, sőt...
Remélem segítettem. A tüneteimet már régebben leírtam, de szívesen leírom megint, ha gondoljátok. Emlékszem, amikor mi próbálkoztunk, az ilyen infóknak mindig annyira örültem.
Kitartás! Isten úgyis tudja, kinek, mikor adjon kisbabát és mindennek eljön az ideje!
Üdv
Adél
adél

Sziasztok!

Gyors kérdésem lenne, a barátnőm kérdezi, hogy a méhen kivűli terhességet is kimutatja a teszt? 10 napja nem jött meg neki, hőemelkedése van, fáj a hasa, egy tescos teszttel negatív eredményt kapott. Eddig mindig pontosan jött meg neki.

Köszi a választ!
Ha linket tudtok ajánlani az is jó!

Köszi: Zsuzsi
zsu26

Zsuzsi,
Én úgy tudom, hogy a méhen kívüli terhességnél is pozitívnak kell lennie a tesztnek (HCG). Ezért is mondják, hogy pozitív teszt esetén el kell menni orvoshoz, hogy tuti jó helyen van-e a baba.
Üdv
Adél
adél

Köszi Adél!
megmondom neki, most nagyon aggódik.

Üdv: zsuzsi
zsu26

zsuzsiKép sziaKép

Kimutatja! Ez tuti! Sajnos egy ismerősömnek is méhenkívülije volt, és ott volt a két csík a teszten!
shine

Doris!
Hat tul gyakran nem tudok jonni, Hanna egyre kevesebbet alszik nappal, de megprobalhatom. Ha belegondolok, hogy Hannabol ketto lenne, hat nem tudom hogy birnam a strapat, na nem ijesztgetni akarlak.Kép Edes teher am ez, hat ha meg az duplazodik is.Kép Viszont ebbol a topicbol en mar kilogok, hol szoktal meg lenni, melyikbe ferek bele en is?Kép
Szia
Monka
szmonka

Sziasztok!
Latom itt aztan van informacio meg osszetartas, szoval minden ami kell...irigylesre melto.
Kerdezni szeretnem, hogy van-e valakinek tapasztalata az ovulaciot meghatarozo minimikroszkopokkal(PG/53)?
Tudni szeretnem mikor kell "akcioznunk" Clostylbegit mellett, mert en hot nem tudtam merni (nem volt menstruaciom csak Norcolutra) es ez a micsoda nalam u.a mutatja folyton. Ma vagyok a 13.-ik napban.
Mindenkinek sooooook sikert es elore koszonom a valaszokat!
-szoszi-
szoszi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?