@bikbok: Most nézem én is a listád.
A C vitaminról, az előbb leirtam, mit gondolok általában, de itt hozzá tenném, hogy Ca, Mg C vitamin kombó hatékony lehet a beépülés szempontjából, igy én ezeket egyszerre javaslom szedni 
az E vitamint én is iszonyatosan soknak tartom. Értem én, hogy a dns szintézis miatt javallott, de a mennyiséggel nem értek egyett, ha nem indokolt. Úgy tudom, hogy komoly cukorbetegség, vagy rákos megbetegedéseknél kell minimum 400 NE belőle.
A D vitamin is sok nekem. Értem, hogy rengeteg jó élettani hatása van, de azzal pl tényleg kell vigyázni, mert zsirban oldódik, és olyan vesekövet, vagy hiperkalcemia-át okoz, aminek senki nem örülne. Szerintem felezd meg a mennyiséget, ha tudod, vagy én pl a VitaD-t tudom ajánlani a bérestől.
Magnéziummal kapcs este csak akkor javasolt, ha valaki rendszeresen éjjeli lábgörcsre panaszkodik. Mikor versenyeztem, akkor a napi bevitel 400-500 mg között volt, KÚRASZERŰEN 4-6 hétig, illetve nem egyszerre vettük be, hanem 3 részletben 2 óra eltéréssel napközben, azt hiszem.
Sőt arra is emlékszem, hogy vassal együtt nem javasolta a sport doki, hogy bevigyük. Elmagyarázta, hogy ugyan annak a receptornak kellene fokadnia mind két vitamint, és ha egyszerre visszük be, akkor bizony csak az egyik épülhet be. Tehát gyakorlatilag gátolják egymás felszivódását. Tehát a vasat, csak a magnézium bevitele után 2-3 óra elteltével tudod hatékonyan bevinni
Egyébként magnéziumból azért be lehet vinni elég szép mennyiséget megfelelő klorofilban gazdag étrenddel is. Te mennyire is gondoltál, mert azt nem látom
Oh és a pezsgőtabit én még mindig elitélem 
A vitaminnal kapcs, én is úgy tudom, hogy komoly a túladagolás veszélye valóban, de épp ezért javasolják a béta-karotint inkább az A vitamin helyett.
Az L-carnitine-nel kapcs, úgy gondolom, hogy ekkora mennyiséghez már illik kardiózni is minimum egy órát
Azonban valóban nem csak zsirt lehet vele égetni sikeresen MOZGÁSSAL. Fontos tudni azt is, hogy a szervezet igen is képes ezt is előállitani, ha van megfelelő mennyiségű C-vitamin és a Vas, illetve a B6 vitamin. De ezzel kapcs is ugy tudom, hogy a szervezet maximum 2 g ot tud elraktározni.
A posztommal arra próbálatm felhivni figyelmet, hogy nem elég azt tudni, hogy milyen vitaminok azok amikre szerintünk szükségünk van. Mert az sajnos még mindig édes kevés, ahhoz, hogy valóban be is épüljenek és kifejtség a várt jótékony hatásukat. Azt is iszonyat fontos tudni a jó ügy érdekében, hogy mit mikor hogyan vigyünk be a szervezetünkbe, hogy az valóban be is épüljön. 
http://semmelweis.hu/hirek/2016/01/11/v ... kletesseg/