A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

IlduciKép
A bmc-ben a lombikon 2 naponta ellenőrzik a túlstimulálást, nem csak UH-val, hanem vérvétellel is. Menet közben is módosítják a gyógyszerezést, ha picit túlreagálod, lásd VirágKép, de növelik is, ha kevés a tüsző lsd. én. Az én kartonomra is ráírták ott, hogy PCO-s vagyok, mert policisztásak a petefészkeim, mert 15 apró tüszőkezdemény volt bennük. Mégsem reagáltam túl, mert még emelni is kellett a gyógyszeradagot. Virágéra is ráírták, Ő túl jól is reagált rá, de olyan erős ott a kontroll, hogy visszavettek a gyógyszerekből. 2 nap alatt nem lehet túlstimulálni. Nekem a Konc maga mondta, hogy a legjobb eredményeket a PCO-sok között érik el. Sajnos erről a PCO-ról még elég keveset tudnak az orvosok, így nem lehet egyértelműen a gyógymódot sem ismerni. Szerintem megér egy konzultációt a bmc, mielőtt kés alá fekszel.

JuditKép
Én ilyet még nem hallottam, hogy az FSh szuriktól mensizni kezd valaki. Ez azért érdekes, mert ennek hatására nő az ösztrogénszint a szervezetben, és mensinél meg pont leesik. Nem lehet, hogy ez valami közti vérzés ? Biztos, hogy a nyálkahártya válik le ? Darabos ?

DodoKép
Én drukkolok, hogy ne jöjjön meg vagy 9 hónapig!

BabócaKép
Nagyon szép eredményed van!!! Középidőben párna a fenék alá, és legalább 1 órát úgy feküdj a szex után! NikieKép-nek ez jött be, pont a PCT napján.

TerkaKép,KrisztinaKép és többiek !
Saját tapasztalatból mondom, hogy ne féljetek orvost váltani, amíg nem találjátok meg a Nektek megfelelőt. Én fél évet lehúztam egy dilettánsnál, aki csak a pénzemet leste, és nyűg voltam csak a nyakán. Ragaszkodtam hozzá, mert akkor nem tudtam még, hogy más is van, és mézes-mázos volt, akkor még nem tudtam miért, és ez imponált nekem. Nem elhanyagolható, hogy jóképű is voltKép Akkor még fel sem tünt nekem, hogy nem természetes, hogy nem UH-zik closty szedése mellett, 6 hét volt mire megjött a hormoneredményem, és 5 perc után mindig kitessékelt a rendelőjéből. Ma már rettentően sajnálom azt a 6 hónapot, ami felesleges pénzkidobás és aggodalom volt.

EsztyxKép
Nekem babásan is csak 37 a hőm. Ne várj még tüneteket, mert nem is lehet ilyenkor.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!!!

Hihetetlen, de 9mm-es lett a méhnyálkahártyám mára!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pedig múltkor már csak kevés esély volt rá, hogy megvastagodjon, merthogy napok óta állt az 5mm-en, erre most fogta magát és 9-es lett!
A baj viszont, hogy szeretett drága 19mm-es tüszőcském elfelejtett megrepedni és túlnőtte magát egy 48 mm-es cisztává!
Most fogom akkor kapni a tüszőrepesztő szurit? Vagy a cisztával már nincs esélyem? Az UH-os csaj szerint még megrepedhet. Meg azt is kérdezték, hogy nem fáj-e a bal oldalom, dehát semmi fájdalmat nem érzek!
Mindenesetre ma 4-re kell végre mennem a nődokimhoz, aztán minden kiderül.

Móni
Móni

Sziasztok!
Dodo!Cat!V.K.Orsi!
Beszéltem a a dokimmal és azt mondta, hogy nem kell most még mást gyógyszer,mármint azok közül, amit Ti írtatok.Azt mondta, hogy a Choragon tüszőrepesztő de egyúttal sárgatestet is szinten tartja.Ez a gyógyszer leírásában is benne van.
Hát így legyen okos az ember!
Nem tudom mit csináljak mert receptet nem adott. Nekem van otthon Duphastonom de azt mégsem kezdhetem el csak úgy szedni. Nem? Milyen kárt okozhat ha elkezdeném mégiscsak szedni?
Nem marad más, mint a remény, hogy azért így is rendben lesz minden!
Terka
terka

Sziasztok LányokKép
Ma megyek a dokihoz vissza kiváncsi vagyok vajon mitfog mondani 11 re vagyok hiva.Este majd megirom mivolt.
Adigg is vigyázzatok magdtokra
Pusszi Ildikó
ildikó_4

Sziasztok!Kép

Annak ellenére, hogy van egy kis sötét felhő a fejünk felett, nagyon szép hétvégénk volt!KépKép Remélem nektek is!
Ma megyek én is dokihoz, este 6-ra! Szorítsatok nagyon!
Mérem a hőmet megint, nagyon szép alaphőm van még. Ma vagyok a 11.-ik napon, ma reggel csak 36! volt a hőm, 3 tizeddel az átlag alatt. Az én hosszú ciklusaimat nézve kicsit korai ez a hirtelen csökkenés, nem? Na azért akció van!KépKép Majd ma a doki megkuksiz UH-val, akkor majd meglátjuk érik-e már valami!Ma kérek vérvételre beutalót is, azt is nagyon várom, hogy lássam mi az ábra! Már letöltöttem a megfelelő hormonértékeket, h. elemezni tudjam majdan az enyémet!
SZORÍTSATOK!!

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

KenguruKép
Én a Schöribe járok. 2 orvos van aki az Asszisztált Reprodukcióval foglalkozik. Hivatalosan Ők nem kérhetnek pénzt a rendelésért, mert munkaidejükben a kórház infrastruktúrájával csinálják az inszemeket. Ha érdekelnek mégis a részletek, akkor írj nekem magánba egy emailt, mert nem szoktunk ide árakat és neveket írni.

Cat

Cat
Kép
cateye

Terka Kép
Keress másik orvost! A progipótlással ártani nem tudsz, mert semmi mellékhatása nincs, ha már szedted a ciklusod sem tolja ki. Szerintem vedd be, de ez egy magánvélemény...

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
A dobozra az van ráírva, hogy 3*1.Kell ennyi?
Én beszedem, lesz ami lesz!Kép
Én még igazából nem szedtem csak egyszer az egyik orvos azt hitte, hogy szednem kellene és felírta.Aztán mégsem kellett.
Hanyadik napig kell szedni?
Köszi!
Terka
terka

Terka Kép
A 3*1 szerintem jó. Mennyi progi van egy kapszulában? Az számít.
Én a 100mgosból kapok 3*2-t, az még egyáltalán nem sok (tehát napi 600mg progeszteron). Ártani nem tudsz vele. Én felelőtlenségnek tartom nem adni, mert stimulált ciklusban kell, különösen így nálad, hogy volt már progival gondod. A Chrogaonnal tényleg van ilyen hatása, de szerintem annyira nem erős, hogy pótolja a hiányzó progeszteront.
Vérvétel most nem lesz a tüszőrepi után 1 héttel? Nem ártana megnézetni a progeszteront!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Köszönöm szépen a gyors választ! Kép
A következő van ráírva a tablettákat tartalmazó levélre.
10mg film coated tablets.Akkor reális a 3*1.
Beveszem és kész!Kép
Vérvételről sem volt szó.Azt mondta, ha nem jön meg, akkor menjek, persze előtte csináljak tesztet és ha poztív, akkor szednem kell valamit a 12.hétig.Ennyi.
Köszi!Kép
Terka
terka

Terka Kép
én nem akarom a dokid bántani... de... inkább le sem írom, szerintem tudod, mire gondolok. Majd meglátjuk mi lesz. Károsítani ezzel a babát nem tudod, csak segíthetsz neki. Drukkolok!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Köszi!
Azt meg tudnád még mondani, hogy hanyadik napig kell ezt szedni?
Ma vagyok a 21.napon.
Terka
terka

Terka Kép
Amíg meg nem jön a mensid. Mikor volt a tüszőrepid? Szedted már a gyógyszert? Ha most szeded először, akkor kitolhatja a cikludos, így szerintem a tüszőrepi után 14 nappal csinálj egy tesztet, ha negatív akkor rá 2 napra még egyet, ha akkor sem jött még meg és negatív a teszt, akkor abbahagyhatod szerintem. Ha pozitív akkor meg örülj nagyon Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok! Kép
Nem akarom elkiabálni, ezért még óvatos vagyok kissé.. Kép Kép Kép
Vasárnap délben készült egy POZITÍV Kép tesztem!!!!! Kép Kép
És még mindig nyoma sincs a mensinek! Felhívom ma a dokimat és szerintem kedden el is tudok menni UH-ra, itt meg úgyis minden kiderül! Kép

De még tesztelek egyet, hogy tényleg jól láttam-e! Kép Haloványka, de ott volt az a 2. csík!

Annyira örülöööööök!!!!!!!!!!!!! Kép
puszi,
Dóri
dorci

Dóri Kép
Ez nagyon jó hír Kép Drukkolok az UHhoz (és nagyon irigykedem, mert nekem csak 1 hét múlva lesz) Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Dóri!
Gratulakezdemény.... Kép Kép
Nekem még soha nem volt ilyen élményben részem, nagyon jó lehet. Kép
Anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Orsi!
A leírtaknak megfelelően járok el!
Szülést is vállalsz? Kép

Dóri!
Csodás!Kép
terka

Sziasztok!

Valaki válaszoljon nekem is!
Mit tud tenni a doki, ha a 19mm-es tüszőmből 48mm-es ciszta lett?
Ebben a hónapban van még így esély a babóra, vagy a ciszta miatt már lőttek mindennek?
Már nem bírom megvárni a dokim válaszát!

Móni
Móni

RékacsKép
Köszi az infót! Orsinak már gratuláltam egy másik topikban, remélem megtalálta! Velünk minden rendben, a kissrác jól van, rengeteget mocorog és én is szuperül érzem magam.Kép Apa még mindig külhonban, de remélem ez hamarosan változik.Kép Veled mi újság? Te is nagyon eltűntél vagy csak az én figyelmemet kerülte el?Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

DóriKép
Gratulálok!!!! Ez szuper hír mára.

MóniKép
Szerintem ezzel a cisztával nem lehet mit csinálni, csak megvárni míg felszívódik. Addig semmiféle stimuláló gyógyszert nem kaphatsz.

Cat

Cat
Kép
cateye

Egcsi Kép
persze, hogy megtaláltam Kép Már úúúúúúgy várom az UHt Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat
És mi van, hogyha tovább nő?
De ha fel is szívódik, akkor mi lesz az eredetileg benne fejlődött tüszővel? Kész, ennyi volt az élete. Ebben a hónapban már esély sincs?

Móni
Móni

Dori Kép

Hat az oooooooriasi!!! Gr.... Kép

Moni Kép

Hat remeljuk valaszol valaki, aki tenyleg tudja. En igazabol nem tudom, hogy mi alapjan szamit cisztanak valami, es mi alapjan tuszonek. Vagy csak a meret kulonbozteti meg a kettot? Mert ha igy van, akkor biztos lehet meg esely a babara. De - az igazat megvallva - en eddig ugy tudtam, hogy ilyen cisztabol nem lesz baba. Masreszt egy baratnom, aki nemreg szult, most meselte el, hogy amikor kiderult, hogy terhes, akkor talaltak egy cisztat is nala. Es akkor azt mondta az orvos, hogy a kezdodo terhessegeknel gyakran elofordul ciszta, ami kesobb felszivodik.
Szerintem nyugodj meg, es inkabb vard meg mit mond a doki...

Mandula
mandula

MóniKép
A cisztásodás az valami hormonális instabilitást jelent. A legtöbb esetben nem kell sebészi beavatkozás az eltüntetésére, mert felszívódik magától, de 4-5 cm-es cisztákat már ki szoktak szúrni, vagy ha többször előjön, akkor laparoszkóposan kiveszik. Ez a ciszta kialakulhat túlstimulációtól, vagy egyszerűen csak elégtelen hormonális ingadozás miatt. A tüszőből lesz rossz hormonválasz esetén ciszta. Nyugodj meg az orvosod biztos elmondja, hogy mi a teendő. Szépen fel szoktak szívódni a mensi alatt. A mensidet viszont kitolhatja, mert folyamatosan termeli az ösztrogént a ciszta.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok!

Hát még csak telefonon mondta az asszisztens, de megjött a 22. napi hotmoneredményem és kiderült, hogy a progi szintem 1.6, tehát majdnem nulla.
A dokimmal csak holnap tudok beszélni.

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ha adnak gyógyszert, akkor ez kb. mennyi idő múlva áll helyre? Hány hónap kell ahhoz, hogy esély legyen a babára?

Most vagyok a 39.napon és még mindig csak jövöget, kb. 5 napja, de még nem jött meg! Szerintetek ez az alacsony progiszint miatt van?

Kérlek, ha tudtok válaszoljatok, mert már alig bírom ki a holnapot!

Virág
virag08

OrsiKép
Azt elhiszem!Kép A legizgisebb dolog a világon!Kép Kíváncsi vagyok hányan vagytok!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

VirágKép
Ezek szerint nincs peteérésed sem. Meg kellene a mensidet gyógyszerrel hozatni, és a következő ciklusban már lehet gyógyszerrel szép ciklust csinálni, amikor babás is lehetsz akár. Tüszőérlelő stimuláló gyogyit fogsz kapni, és teljesen helyreáll a rendKép
Azért egy UH nem ártana, hogy tiszták-e a petefészkek.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat,

Köszi a gyors választ. Csak azt nem értem még, az elmúlt 4 napban a reggeli hőm: 37,1, 37,1,37,0, 36,9 volt. Ha nincs peteérésem, akkor lehet ekkora a hőm?

Virág
virag08

VirágKép
Az tuti, hogy nem normális ez az elhúzódó ciklus, és ez is arra utal, hogy anovulációs ciklusod van, vagy ciszta a petefészekben. Sajnos a hőre nem tudok mit mondani, mert akkor nem szokott ilyen magas hő lenni, hanem cikk-cakk-szerűen ugrál. Hol méred a hőt ? Mikor ?

Cat

Cat
Kép
cateye

VirágKép
És megvan az egész havi hőd ? Fel tudod tenni ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
A párom CT-jénél minden rendben találtatott Kép Kép
Végre mi is elkezdjük a babaprojectet Kép
Ha van tábla, akkor én is bekerülnék: 1 c 5. cn, 24 éves vagyok, és az első babát szeretnénk összehozni.
Gyors kérdésem is lenne: azt szokták mondani, hogy minden másnap "ideális" szeretkezni, ha babát szeretne az ember lánya. Namost ezt nagyon szigorúan kell venni, és önmegtartóztatni ("ne haragudj kedves, de tudod, hogy tegnap volt szex, akkor ma nem aktuális, holnapig birjuk ki...), vagy ez szabadon értelmezett? Ha "kötelezöen ajánlott", akkor nem lesz nagyon egyoldalú a dolog egy idő után? Ki mit ajánl?
Pusz Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu Kép
Így egy kis tapasztalattal a hátam mögött én azt mondom, hogy szeretkezzetek, amikor jól esik. Kép A baba jön, ha akar, és fejre is állhatsz, ha nem akar jönni. Nem éri meg ezen "elrontani" egy jó házaséletet. A párodnak számszerint/minőségileg milyen az eredménye? Mert ha nem jó, akkor jobb betartani a szünetet... de szerintem akkor is harmónikus kapcsolat többet ér Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hali!
Dóri: hatalmas gratula!Kép
Móni
A cisztákhoz én sem tudok hozzászólni...a múltkor a doki nekem is látott vmi kis csokicisztát, a héten majd elmegyek UH-ra és megnézetem megvan-e még.
Mindenkinek további sok sikert és kitartást!Kép
Kriszta
vizkrisz

DÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓRRRRRRRRIIIIIIIIKép)))))))))))))!
Annnyira örülök, mégis csak lesz
itt tavaszi babaeső!Kép Kép Kép
Talán amit Orsi elkezdett, Dórival
és aztán talán velünk is folytatódikKép Kép
De jó is lenne!Kép
Eszti
esztyx

Hali.
Itt az összefoglaló a kusza gondolataimról azoknak akik bírnak olvasni.Kép
3 sikertelen inszem után.
A dokimmal azt beszéltük, hogy többet nem csinálunk hanem megbeszéljük hogyan tovább. Még nem beszéltem vele mert a múlt héten szabin volt.Nagy dilemmám van most...ugyanis a dokim javasolta a laparoszkópiát de minél többet olvasok a témában annál inkább nem akarom. A helyzet az ugyanis, hogy valószínűleg endo van a végbelemben. (vérzik ugyanis minden menzinél...mindez pár hónapja van)A hsg-n egyszer azt látták, hogy a bal oldalon a folyadék bár végigment olyan furcsán szabályosan telítette a hasüreget. (tehát lehet, hogy összenövés van) A legutóbbi 11. napi uh-n pedig a doki mintha vmi kis csokicisztát látott volna a bal petefészkemben.(ezt azóta még nem néztük megvan-e még)Szóval olvastam olyanokról akiknek endo miatt lapart csináltak...segítettek amin lehetett...de a műtét után összenövéseik lettek. (magyarul adtak a ..arnak egy pofont)Utána szedettek velük hormonkészítményeket fél évig aminek az volt a célja, hogy mesterséges klimaxot okozzon s ezzel visszafejlessze az endot. Ez a javulás ha bekövetkezik is lehet, hogy csak időleges lesz ezért azt javasolják, hogy legyenek minél hamarabb terhesek.Különben is a végbélben levő endo eltávolítása sebészileg nagyon veszélyes lenne ezért nem is nagyon csinálják. Akkor minek a lapar nekem egyáltalán?
A hormonkezelést is kihagynám...akkor már inkább egyből a lombik hiszen a terhesség lenne a végső megoldás a gondjaimra.
Na majd holnap hívom a dokit és meglátjuk mi lesz. Ez a nagy helyzet.
Szép napot!Kép
Sziasztok:Kriszta
vizkrisz

Kriszta Kép
Megértem az érvelésed. Ha így érzed, akkor beszéld ezt meg a dokival, és szerintem megértitek egymást. Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

KrisztaKép
Én hasonlóan gondolkodnék mint Te. Dorisnak volt is endoja, és laparozták, de a végbeléhez nem mertek hozzányúlni. Ráadásul az endo sajnos hormonokat termel, ami miatt nem jön össze a terhesség. Pont ma olvastam róla, hogy sajnos a legkisebb endo mellett sem szokott összejönni spontán a terhesség. Ha meg a végbeledhez ugy se tudnának hozzányúlni, akkor kár kínozni magad máshol.
Szerintem is jobb lenne a lombik kezelés, és ott gyógyszerrel visszaszorítják a saját hormontermelésedet. Dorisnak is lombikkal lettek ikrei a KaálibanKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Dóri!

Nagyon gratulalok a pozitiv teszthez, es nagyon irigyellek!
En most megint csinaltam egy negativot, noha meg mindig nem jott meg. Holnap lesz egy hete hogy kesik. Nem is tudom, hogy remenykedhetek-e még...

Szerintetek?

Semmi jele hogy meg akarna jonni. A multkor ilyenkor mar megjott, sot elotte 4 napig valami mensi kezdemeny6sargasbarnas is volt. Most meg semmi.

Megorulok mar ettol a bizonytalansagtol... Mi a fene lehet ez????

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Zita!

Mi volt a dokinal???

Irjal!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

dodo

Jaj, hát jó az a teszt? Lehet, hogy ott a picike, és nem érzékeli? Menj el sima rendelőbe és add le a vizeletet.Az legalább kimutatja. De jó lenne!!!!!! Drukkolok neked!!KépKépKép

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok lányokKépKép
Ma voltam a dokinál és a következőket mondta
a párom 100%ig egészségesKép ,ebből az követtkezik hogy nekkem jönn a lapar Kép,most várom a következő mensit hogy megcsinálják a vizsgálatokat hozzá, meg beszélni az altató orvosal hogy egyáltalán alkalmas vagyok e az altatásra vagy nem.És ha minden jó jöhett a laparKép.Amivel 3 napig kell bent maradni a korházban.Már előre félek tőlle.Kép
Bocs hogy ilyen hosszú voltam de most nagyon parázokKépKép
DóriKépKép
Nagy nagy gratulaKép
CatKép
Hogy érzitek magadtokat,érzel már valamitKép
Mindenki vigyázzon magára pusszikaKépKép
IldikóKép
ildikó_4

Cat, Orsi
Köszi a véleményeteket!
Olyan jó, hogy így ANYÁSKODTOKKép rajtunk.
vizkrisz

Békáné!

Hat azt hiszem meg varok. Nem megyek el rendelobe. Talan nehany nap mulva kimutatja, ha van valami. Vagy megjon.
Azert koszi, hogy drukkolsz...
Kicsit elkenodtem, noha probalom magam tartani nagyon...

Ildiko!

Klassz hogy a ferjed rendben van, teged meg hipp-hopp rendbe tesznek, es mar jon is a babo!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

dodo

Nagyon is drukkolok neked! Reméljük az 5. inszem sikeres volt, és ha nem jön meg menjél el a rendelőbe, és ott tuti, hogy kimutatja. Már hallottam olyat, hogy nem mutatta ki a házi teszt és mégis babás volt.KépKép Még semmi nincsen veszve, 1 hetet késik... ez jó!!! Ilyen még nem volt?!

kagyló

dodoKép
Remélem ugy lesz ahogy mondod hogy hipp-hopp,de nem hiszem ,mert azt mondta a doki lapar után ha más nem lesz akkor kezdik a gyogyszeres kezelést meg a szurit.De a lapar után majd okosab leszek talán valamivelKépés akkor majd többet tudok mondani Kép
Ildikó
ildikó_4

Dodo Kép
Drukkolok... Catnek Kép is negatív volt a tesztje... szóval én a tesztekben már annyira nem bízom. Szerintem, elmehetnél egy betaHCG vérvételre, akkor biztosat tudnátok, és az is kiderülne, ha megtörtént volna a megtermékenyülés, csak nem ágyazódott volna be a picúr. Nálad nincs HCG vérvétel az inszem után 14 nappal? Pedig hasznos lenne Kép Beszélj a dokiddal. Vagy állíts be holnap reggel egy vérvételre! Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

V.K.Orsi

Nekem úgy lászik mintha két kis babóca lenne a pocakodba, így ahogy a Uh-n látszik. Mintha egyik fele balra, a másik jobbra lenne. Jaj, de aranyosak! De szeretném már a sajátomat is látni!

kagyló

Békáné Kép
Ezen még semmit sem lehet látni Kép De aranyos vagy Kép Mert ekkor még csak 8 sejtesej voltak a manók Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Pedig én úgy látom, mintha kettő lenne. Vagy csak azt képzelem? Kép Akkor is két picikét látok, minden vicc nélkül... Vagy a fehéret kell nézni? Ami középen van? Nem az egészet körbe?

kagyló

Cat,

sajnos nem mértem a hőmet végig ebben a hónapban, csak ebben a négy napban.

Holnap már okosabb leszek este!

Virág
virag08

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?