A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok lányok!
Most jöttem meg a vérvételről...Kép
2 óra körül lehet érdeklődni az eredményről!!!
Ha már tudom a hírt(akár sikerült, akár nem), akkor írok megint.Szorítsatok! Kép
Babóca
babóca

Szia Zita!
Ne törj le, lesz olyan, amikor nem jön meg, csak folyamatosan rosszul leszel! Kép
baba76

Hajra Zitus!

Tenyleg nem szabad elkenodni. Erzem en am, hogy eljon a mi idonk is. Biztos fog sikerulni, most meg mar csak turelmesen kell varni.

Bobebaba!

Koszi a jo kis cikket!
Remelem nekem nem ennyire komoly a dolog!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

dodo!

Szerintem sem! Se neked, se nekem..... Csak egy kis segítség kell, aztán a három óránkénti szoptatás alatt majd gondolkodhatunk Kép

bobe
baba76

Babóca!Kép

X Kép X Kép X Kép X Kép X Kép X Kép X Kép X Kép X Kép X Kép X Kép Nagggyon szorítok!!!

Böbe!Kép

Várom már azt a rosszullétet!KépKép

Dodo!Kép

Így van!Kép Remélem hamarosan együtt növeszük a pocakunkat!KépKép

Pusz, Zita

Kép
Kép
zituska28

ZitaKép
Példaértékű a hozzáállásod! A babák csak az ilyen vidám bizakodó mamikat szeretik. Biztos meglesz ennek az eredménye hamarosan.Kép

BöbeKép
Azért a PCO ennyire nem nyilvánvaló betegség. Keveset tudnak még az orvosok róla, a kialakulásának okáról meg semmit. Amikor lombikoztam a Zeke a vizsgálóasztalnál közölte a nővérrel, hogy PCO-s vagyok. Majd leestem az ágyról, mert nekem mindig volt spontán peteérésem, sose volt túlélő tüszőm, nem vagyok kövér, csont száraz a bőröm és hajam, sőt a tünetek semelyikét nem hordozom. Kérdőre vontam, és helyretettek a Koncz-cal, hogy a PCO elsősorban UH-n látható, és nekem sok tüszőkezdemény van az ováriumban ez PCO szindróma. De ezt VirágraKép is ráfogták, akinek tankönyvbe illő hormonrendszere van, ugyanezen okból. Gyorsan elkezdtem a neten ennek utánna olvasni, és akkor derült ki számomra, hogy fűre-fára ráfogják, hogy PCO-s, mert ez a szindróma feketelyuk nekik. Viszont vigasztaljon, hogy a PCO-sok körében a legnagyobb a sikeraránya a lombiknak, ha mégis az vagy. KépKépKép
Szerintem attól, hogy spontán nem érik tüszője valakinek, azért még nem PCO-s.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Miert csak a lombiknal nagyobb a PCO-sok sikere? A sima stimulacional (closti, inszem) miert nem?

baboca!

Nagyon izgulok, es ird meg rogton!
hajra, hajra!!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Cat!Kép

Most hízott a fejem egy számot a szavaidtól!KépKép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Cateye
nekem sem stimmel minden tünet, sőt a hormonkép sem igazolja, így kiegyeztünk a dokival egy PCO jellegű jelzőben...

Böbe
baba76

DodoKép
A PCO-nál mivel sok a tüszőkezdemény, jó sok tüsző lesz a stimulációnál. Náluk általában mindig van fagyasztanivaló is, sőt több szebb rajzú embrió közül válogathatnak. Persze folyamatosan kell Őket UH-n ellenőrizni, mert őket a legkönnyebb túlstimulálni.
Meg tudod mivel a PCO-soknál a spontán teherbeesés esélye alacsony, nagyon magas ehhez képest a sikerarány lombikkal. A nem PCO-soknál, vagy ismeretlen eredetű meddőségnél, spontán is előfordul teherbeesés, de a lombik sikere mérsékeltebb.

ZitaKép
KépKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Csatlakozom Zitához. Ma megint megjött...
De sajna én nem fogtam fel ilyen jól. Már este kétségbeestem, mert nagyon elkezdett fájni a lábam (és nálam ez a fő tünet!), éjszaka aztán fokozódott, folyton WC-re jártam, hajnalban meg is lett az eredménye. Azóta legszívesebben állandóan bőgnék. Ennyire biztos még sose voltam, hogy összejön. És az utolsó pillanatban volt pofája megjönni. De talán nem esnék ennyire kétségbe, ha valaki biztosra állítaná, hogy majd a jövő hónapban, vagy estleg utána összejön. Annyit még tudnék várni.Én azért esem pánikba, mert attól rettegek, hogy évek múlva vagy esetleg soha nem lehet gyerekem.
Uuuuuuutálom magam!!!!

Egyébként köszi mindenkinek, akik utánajárt a ciszta témának. Holnap megyek UH-ra, megnézik, mi lett vele. Ha felszívódott, kezdődik vasárnaptól újra a Closty. Ha nem szívódott fel, netán még nőtt is a ciszta, akkor pedig nem tudom mi van. Kiakadok még jobban.

Móni
Móni

Sziasztok!

Megint nagyon rég jártam erre, de azért még itt vagyok!Kép

Sajna időm nincs visszaolvasni, nagy a nyomás rajtam, még 1-2 hét, aztán újra gőzerővel "Babanetes" leszek megint.

Ha minden igaz holnap kellene megjönnie, de mivel totál kiesett a mostani ciklusom minden odafigyelésből, sajnos teljesen esélytelennek érzem magam. Röviden ennyi, majd ha mégis....vagyis mése....vagy miKép, akkor jövök, és ti lesztek az elsők akinek elmondom!

Millió puszkó, meg KELLEMES NYULAZÁST!Kép
Csutka
csutka

MóniKép
SajnálomKépKépKép Annak azért örülj, hogy legalább megjött, mert cisztánál már ez is nagy eredmény. Így biztos felszívódik a ciszta is.Kép
Te miből gondoltad, hogy a nagy ciszta mellett, ez a hónap összejön ? Ezt többen írtuk itt, hogy ne éld bele magad, mert szinte nulla az esélye.

Irgum-burgum azért meg ne utáld magad, mert nem sikerült. Te nem tehetsz róla, ezt vésd az eszedbe!!!!!! Tessék bízni kicsit, és mindig előre tekinteni. Én biztosra állítom, hogy össze fog jönni, és azt verd ki a fejedből, hogy nem lehet gyereked. Itt mindenkinek lesz gyerkőce!

Cat

Cat
Kép
cateye

Köszi Cat! De nálam sajnos két véglet van, mikor történnek a dolgok, mérhetetlenül optimista vagyok, semmi és senki nem tudja lelkesedésemet letörni. 100 %-ra veszem azt, amit hinni akarok. Viszont amikor megjön, a világ legpesszimistább embere tudok lenni. Most is, totál depressziós vagyok, még kajálni se volt kedvem, csak hallgatom a kedvenc zenémet és sírok a saját szerencsétlenségemen.

Móni
Móni

MóniKép
Ma sírd ki magad még, de holnap megint előre kell nézned! Már nagyon sokminden beindult nálad, orvoshoz jársz, gyógyszert szedsz, a tőled telhető maximumot megtetted! Mindig erre gondolj, hogy rajtad kívül álló okok miatt nem sikerült eddig, de hamarosan Te is egy icipici manó Anyukája leszel. Addigra lélekben erősnek kell lenned, és a legfontosabb, hogy hinned kell benne, és pozitívnak kell lenni!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztoooook!!!!!
KépKépKépKépKépKépKép

SIKERÜLT!!!!KépKépKép
A doki azt mondta, hogy valami 1100-as az érték a vérben.És ez azt jelenti, hogy van baba!!!Lesz!!!
KépKépKépKép
Ha tudja valaki, hogy mi ez az 1100-as érték, akkor légyszi írjátok meg!!!
Puszi, és hasonló sok siker mindenkinek!!!Kép
Babóca
babóca

Egyébként Mindenkinek nagyon köszönöm a sok-sok drukkot!
És még valami!
Valaki kérdezte 1-2 hónappal ezelőtt, hogy kinek sikerült a babát összehozni PCT-s vizsgálat alkalmával...HÁT NEKÜNK is így sikerült!Kép
Most madarat lehetne fogatni velem!
Babóca
babóca

Baboca!!!!

Ez valami oriasi! En nem tudom mi az 1100 de biztos jo, ha a dokid azt mondja!!
Nagyon gratulalok, es remelem minden rendben lesz.

Moni!

Nagyon sajnalom, de tenyleg nem szabad beleelnie magat az embernek. Sajnos magamon tudom. Mi is beleeltuk magunkat, aztan koppanas. De aztan jobb lesz, hidd el. En most nagyon erzem, hogy egyszer biztos lesz babank.
Ez tutti!!! Nektek is!!! Hidd el!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Szia Dodo!
Köszi a gratulációt!Kép
Ha lesz újabb fejlemény, akkor jelentkezek!!!
Legyetek jók, és hajrá ezerrel!!!Kép
Babóca
babóca

BabócaKép
Ez szuper hír! GratulálokKépKépKépKépKép De jó húsvétotok lesz!

Az 1100 az a betaHCG a véredben (terhességi hormon). Ez már egy nagyon magas érték. Hányadik ciklusnapon vagy ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Babóca Kép
Elhavazott a munka, de a jó hírre bekukkantottam. Kép Gratulálok!!!! Kép Kép
Nagyon szép magas a HCG-d!!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Babóca!

Gratulálok Kép!!!!!
baba76

Szia Cat!
10-én volt az utolsó menszeszem első napja.Tüszőrepi 23-án volt.attól számolva ez a 17. nap, a menszesztől számolva a 30.
és napi 3x1 utrogestant szedek a tüszőrepi óta.
Akkor ez tuti biztos már szerinted is?
Babóca
babóca

Én még mindig nem hiszem el!!!!Kép
Itt ülök ígyKép, és nem tudok dolgozni....

Babóca
babóca

Sok-sok hurrá Babócának! Kép

MÓNI! Mintha saját szavaim olvastam volna vissza! Én is egy hasonló alkat vagyok mint te! Sokkal apróbb dolgoknak tudok örülni mint egy átlag ember de sajna, neki is tudok keseredni mindennek! Ne hergeld magad! Én is ezt csináltam majd egy fél évig! Vigyor aztán bőgés! Teljesen kikészültem! Szedd össze magad és mosolyogj megint! Hallgasd meg a mádár csivitelést és jobb kedved lesz! Kép

Zsu

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Bocs! mádár=madár

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

BabócaKép
Ez rettenetesen magas HCG 17 nappal a repi után. Nekem 14 nappal a punkció után lett 185 ikrekkel. Ez a hormon kb. 2-3 naponta megduplázza magát a terhes nő szervezetében, de nálad ez hihetetlen magas. Vagy ikrek lesznek, vagy hamarabb lehetett a tüszőrepid.KépKép Én az elsőért drukkolokKép Egy tüsződ lett csak ? Bár az eredményeidre emlékszem, és hihetetlen vastag volt a nyh-ád is, és a tüsződ is nagyon szép volt (22-es), ez előrevetített valamit. KépKép

Cat

Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Cat!
1 tüszőm volt csak a jobb oldalon. ez tuti, mert Uh-val nézte a doki.2 nappal előtte voltam dokinál, 21-én, akkor még nem repedt meg.Ez is biztos az UH miatt.
De az ugye nem baj, hogy ilyen magas az érték?
Babóca
babóca

BabócaKép
Az nem baj ha magas, sőt az a jó, mert nagyon jól meg lehet már tapadva az az egy babó is. Ez így remek, bár a 15mm-es nyh-ád nekem már utalt erre a sikerreKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Babóca!Kép

KépKépKépKépGRATULÁLOOOOK!!!!KépKépKépKépKép
Látod, így kell ezt csinálni! Vigyázz magatokra nagyon! Jelentkezz, ha van újabb fejlemény!

Móni!Kép

Nagyon sajnálomKép, hidd el, tudom mit érzel! Nekem is vérzett a szívem ezeken a napokon több hónapon keresztül is! De be kellett látnom, hogy ettől nem lesz könnyebb, sőt!
Tényleg sírd most ki magad, aztán újult erővel tessék a jövő felé tekinteni! Az meg meg ne forduljon a fejedben, hogy nem lehet babád! Ez butaság, így pszihésen is megbetegíted magad!
Tudom, hogy nem könnyű, és mégegyszer mondom, nagyon együtt érzek veled! Gyere közénk sűrűn, ha bánatos vagy megvígasztalunk, ha örülsz (mert fogsz hamarosanKép!) veled örülünk!
FEL A FEJJEL!KépKépKép

Én mostanra szépen belázasodtam, meg fáj a torkom isKép Bizti valami fránya vírus.
A mensim az meg megint épp hogy van, nem is fáj a hasam kicsit se! Na ez már tud idegesíteniKép! ha már megjött, legalább lenne rendesen! Így izgulok, hogy megfelelő napon kezdem-e el szedni a bogyit!

Puszi, mindenkinek!
Zita

Kép
Kép
zituska28

Kissé hibás lett, mert kapkodtam, és elfelejtettem kijavitani! BocsiKép

Kép
Kép
zituska28

Móni!
Egyetértek az előző hozzászólásokkal, igazuk van, csak tudom nagyon nehéz megemészteni, hogy nem sikerült. Én most ugyanebben a cipőben járok mint Te. Itt nagyon rendesek a lányok és hidd el nagyon sokat segítenek. Én mostanában regisztráltam magam, addig csak olvasgattam. Nekem nagyon sok erőt ad az, hogy másoknak sikerül. Ez ad erőt arra, hogy egyszer nekem, nekünk is sikerülni fog. Azon töröm a fejem, hogy merre menjek tovább. Lefoglalom magam már amennyire lehet olvassásal, takarításal és minden más pótcselekvéssel de közben a szívem szakad meg amikor egy kisbabát, vagy terhes anyukát látok. Sose hittem volna, hogy ennyire padlón leszek. De van kiút, csak meg kell találni. Többek között Kedves LÁNYOK ez az eltünésem oka, nem az, hogy csak tanácsot szerettem volna kérni. Köszönet MINDENKINEK.
Minden kismamának szívből örülök, csak igy tovább, és akkor teljesen átalakulunk babás topikká.
roseme

Sziasztok!

Mi van akkor ha ma kellene elkezdenem a stimut de még nem jött meg! Vasárnap vettem be az utolsó bogyit. Érdekes a sors, azért izgulok hogy megjöjjön! KépKép

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Zsu Kép
Hívd fel a dokid. Amíg nem jön meg, nem indulhat el a stimu.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok lányokKép
CatKép
Kedden reggel fél 7 re kell menem és akkor lesz a mütét is megcsináltak minden vizsgálatot és mütétileg rendeben vagyok ,csak belül nem stimel valamiKép
BabócaKép
Nagy nagy gratula nekedKépKép

Mindenkinek Kivánok Kellemes Húsvéti ÜnnepeketKép
IldikóKép
ildikó_4

IldikóKép
Kellemes húsvétot neked, és pihend ki magad a beavatkozás előtt. Kedden mindannyian szurkolunk Neked, hogy ne találjanak semmi rendelleneset! Mielőbbi jobbulást kívánunk.KépKépKép

ErikaKép
Hidd el mi is ugyanebben a cipőben jártunk egy pár hónappal ezelőtt. Mellőlem elment 2 kolléganő is szülni, és két barátnőm 2-2 gyereket szült azóta, amióta mi akartuk a babát. Ezek mindig egy napra padlóra vágtak, de aztán fel kellett állni, és tovább csinálni. És mindeknkinek meg lesz az eredménye hidd el. Addig is nagyon jó módszer lefoglalni magad, olvasással, jógával, kirándulással, tanulással.

ZsuKép
Hívd fel az orvosod ahogy OrsiKép mondja, de ne kezd el a stimut mensi nélkül. Kicsit csúszni fogsz, de bumm....

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a vigasztaló szavakat, mára már tényleg jobb a kedvem.
Most voltam UH-on, a cisztám teljesen felszívódott, vasárnaptól újra Closty. Hát ez van.
Most megyek aludni, mert most jöttem éjszakás műszakból.

Móni
Móni

Sziasztok Lanyok!

Ildiko!

Nagyon szurkolok, hogy kedden minden jol menjen, es ne talaljanak semmi rendellenesseget nalad!
Meglatod minden rendben lesz!

En most jovok UH-rol, es kicsit furcsa sajnos a dolog. A PCO-s sok kis tuszo a jobb oldalon beigazolodott, nem tudom mit lehet ezzel tenni. van valami otletetek? Doki nem mondta hogy valamivel el lehetne tuntetni.
De a bal oldalon van egy 29!!! meg egy 19 mm-es tuszo. 13. napon vagyok.
Szerintetek lehet ebbol meg valami? Ja, es a nyh csak 7,2 mm. De erre azt mondta lehet meg jo. En azt hittem ennek 10 mm korul kellene lennie.

Szerintetek van meg esely, vagy ne nagyon eljem bele magam, es oruljek, ha nem lesz cisztam ebbol a 29 mm-esbol????

Koszi, puszi

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Szia Dodo!
Sajnos nem vagyok szakértő de az a 19 mm-es jónak tűnik nagyon!Kép Azt nem tudom, hogy a 29 mm-es mi lehet de szerintem azzal sem lehet gond!Szerintem van esélyed, miért is ne lenne!Kép

Én ma voltam szintén UH-n és nekem sajnos ez a második clostys hónap nem igazán jött be. Ma vagyok a 10.napon és van egy 34*29 mm-es folyadékot tartalmazó képlet a bal oldalon a jobb oldalon meg több apró tüsző látható.Nyálkahártya 10 mm. A doki azt mondta, hogy ez egy túlélő tüsző a múlt hónapról és felszívódik majd remélhetően.

Kedden kell megint mennem UH-ra.
Szóval el vagyok kenődve rendesen mert így nullával látom egyenlőnek az esélyeimet és aggaszt, hogy mi lesz ebből a hatalmas micsodából a bal oldalamon.
Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét és húsvétot kívánok!
Terka
terka

Sziasztok!

Dodo! a 19 mm az nagggggyon jó, nekem 20,24 volt és a doki szinte ujjongott! Kép A 7,2 kicsit vékony szerintem, de nem esélytelen, nekem a doki 5 mm körülre mondta a reménytelen nyh-t....
Terka! Ne keseredj el! Kép
Erika! Nekem az elmúlt 1 évben két közeli barátnőm szült, plusz velem szemben ült egy kolléganőm, aki nem akarta a babát, csak becsúszott... Cefet egy érzés, egyelőre a macskánkon élem ki az anyai ösztöneimet... Kép
Fel a fejjel, ha nem keseredünk el ennyire, állítólag több esélyünk van....

Boldog Nyusziünnepet mindenkinek!!!!
baba76

DodoKép
A 7,2mm kicsit vékony a nyh-ára, de nekem ugyan ez volt a closty-tól. Sajnos néhány embernek levékonyítja a nyh-át. Nekem a szuris stimulálás jött be helyette.
A 19mm-es tüsző nagyon jó, a 29-es az szintén mint Móninál valami rossz hormonreagálás lehet, a PCO-soknál tipikus. Meg kellene a tüszőket repeszteni tüszőrepesztő szurival, mert ezek már szépek, és nem biztos, hogy megrepednek magultól. A sok apró tüszővel a másik oldalon nem tudnak mit kezdeni sajnos. Amíg érik domináns tüsző mint most neked, addig nincs nagy gond, szerintem nem kell semmit tenni vele. Ezek láncszerűen körbeveszik a petefészket, és nem engedik érni a domináns tüszőt. De lehet, hogy a következő ciklusban meg pont azon az oldalon fog érni. Ezt műteni szokták úgy, hogy beirdalják a petefészket, de szerintem csak akkor érdemes műttetni, ha nem érik egyáltalán domináns tüsző. Mikor mész megint dokihoz ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Koszi, de azt mondta a doki, hogy most ne repesszuk meg, ez az elso honap, megnezzuk mit csinal magatol.

Jovo penteken kell mennem vervetelre, megnezzuk a progit, meg a prolaktint is, tudod szedek bromot is. A vervetelbol latszik majd hogy megrepedt-e?

dodo

KépKép
Kép
dodo32

DodoKép
A progiból az látszik, hogy ovuláltál-e, de az nem, hogy mindkét tüsző megrepedt-e. Ehhez kellene az UH is. Vegyél gyógyszertári ovulációs tesztet, hogy ne maradjatok le az ovulációról !

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Hat mi most ugy terveztuk, hogy 3 napig ki sem kelunk az agybolKép, ugyhogy remelem hogy nem csuszom le a dologrol!!!!!KépKép
Majd megkerdem jovo penteken, lehet hogy tudunk-e csinalni egy UH-ot a vervetel utan a korhazban.

Vagy akkor mar keso?

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Cat!

Es ugy van esely szerinted, hogy a 19 mm-es megreped es a masik, 29 mm-es meg nem es esetleg ciszta lesz belole? Attol meg a 19 mm-es megtermekenyulhet, es elindulhat a babo?
Vagy inkabb ne eljem bele magam?

dodo

KépKép
Kép
dodo32

DodoKép
Szerintem úgy van esély, mert én már olvastam több olyan terhességről, ami mellett ciszta volt a petefészekben. Nem nyúlnak hozzá, és később felszívódik.

Azért a 3 nappal vigyázzatok, hogy maradjon szufla a következő hétre isKépKép
Egyébként elég lenne ha csak pénteken nézne meg UH-val, de legalább akkor nézzen meg. A nyh-át is érdemes megnézni, hogy mennyire vastagodott meg.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Ok, majd vigyazunk, de az a baj, hogy nekunk hetkozben elegge nem megyKépKép Szoval mindig faradtan erunk haza, ugyhogy most pont jol jon ez a 3 szabad nap!!!!

Oksa, akkor mindenkeppen megkerem az UH-t is jovo penteken. Meg a progira is kivancsi vagyok, mert tudod nekem eddig soha nem neztek inszem utan sem!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo Kép
Az öcsim barátnőjének a nővérének 2 hete született aprósága, és neki is volt cisztája az elején. Ne aggódj, az nem árthat a babának!
Mindent bele!!! Kép Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!Kép

Nagggyon beteg vagyokKép, éjszaka meg ma is 38.5-39 volt a lázam.Kép

Lenne pár kérdésem hozzátok, hátha ti okosabbak vagytok, mint énKép:
A mensimből annyi maradt, hogy szinte semmi. Most nem tudom, hogy egyáltalán ez volt a rendes mensim, vagy még később beindul. Ez a gyógyszer miatt fontos, mert elvileg a 3. napon kéne elkezdenem.
A másik, hogy antibiotikumot kell szednem, szerintetek az mellett lehet szedni a bogyit?
Elvileg holnap kéne elkezdenem, de nagyon tanácstalan vagyok!!!

Dodo!Kép

Én ciszta ügyben nagyon buta vagyok, de a 19mm-es tüszőcskéd nagyon igéretes!Kép
Nagggyon szorítok neked!KépKép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Dodo
A 19mm-es tüsző nagyon jó, a nyálkah meg még fog vastagodni,a 13. napon jó a 7,2 mm. Amúgy nekem azt mondta a Dokim, hogy 7 mm-től már be tudd ágyazódni a baba. Annál vékonyabnak nem szabad lennie, mert akkor már nem sok esély van rá. De mint a tüsző és a nyálkah is napról napra nő... szóval nem kell kétségbe esned, ettől még lehet babád.

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?