Alice!
Gratulálok a kis vasgyúródhoz!
Kavics!
Cefet egy front volt, gondoltam rátok sokat!
Rólunk:
Már szerdán is ment a gyerek hasa egy kicsit, de csütörtökre katasztrófális lett a feneke, péntek hajnalban meg arra ébredtünk, h. szabályosan zokog a kiságyban!
Párom tisztába tette én simiztem a pociját és nyugtatgattam. Visszatettük az ágyába, erre telehányta. Na, teljes ágyneműcsere, és szellőztetés, mert olyan borzalmasan büdöset hányt, mintha bekakilt volna. De komolyan!
Reggel korán ébresztettük (mert mentem dolgozóba hóhérakasztásra

), alighogy felültettük, feljött belőle egy hatalmas rettenetesen büdös böfi és vele minden. A párom éppen odaért a lavórral, de a padlószőnyegre is jutott, meg a pizsijére is.
Indult a hezitálás, h. mi legyen, utazzunk v. sem, de 2 hónapja kértem időpontot, úgyhogy muszáj volt menni.
Dedet használati utasításokkal, kegyszerekkel, pelushegyekkel együtt átruháztuk anyuékra.
Gondolhatjátok mennyire voltam nyugodt!
Ráadásul, amíg leendő városunkban dekkoltunk, elmentünk megvizitálni az egyetlen szabad hellyel rendelkező családinapközit. Hát katasztrófa!
Két szobás panel, főúttól 10 méterre, leharcolt bútorokkal, játékokkal.

De nem lesz más sajnos és még így is összetehetjük a két kezünket, mert itt 5-7 gyerekre jut 1-2 nevelő, nem 25-re, mint az államiban!
A menüt a közeli oviból hozatják, a hét 5 napjából 4-en vajkrémes kenyér a reggeli (sonka, de legalább vmi felvágott még véletlenül sincs!) 5. nap tejberizs, uzsonnára ivólé van gyümölcs helyett!
Kétségbeejtő! És ez állítólag dietetikus által van kitervelve!

Hogyan gyártsunk kövér, édességfüggő gyerekeket!
Visszatérve a dedhez:
Anyuék biztosítottak róla telefonon, h. nincs semmi baj, aránylag virgonc volt, csak a popsiját fájlalta cefetül. Még sírt is!
Mi is, anyuék is minden kaka után azonnal lemostuk a fenekét és Bepanthennel kentük, de vesztésre álltunk. Mire anyunak eszébe jutott, h. ott virít az ablakban (egyébként nálam is!

) az aloe.
Vágott egy szeletet és a -szerintem gusztustalanul nyálkás- metszlapjával bekente a kisebesedett popót. Nagyon szépen rendbehozta!
Közben vettünk Bepanthen Plust is, de azt végül alig kellett használni!
Az első két napban Normaflore-t adtunk, de elfogyott és inkább Protexim Restore-t vettem helyette (ebben többféle jó baci van, de drágább). Nem tudom, h. ennek köszönhető-e, de vasárnapra már végre volt étvágya és végre szilárdat kakilt.
Érdekes, h. ahhoz képest, h. szinte folyt belőle a rendkívül bűzös lé, és alig volt bőr a popóján, egész vidáman rohangászott és nem is lázasodott be! Hála istennek!
(Akinek van egészségpénztára és az visszatéríti az oltásokat, az inkább oltassa be rotavírus ellen a gyerekét, mert elég borzasztó egy ilyet túlélni!)
Mindenesetre van egy pozitívuma is a dolognak:
A kicsípett popsi miatt pillanatok alatt megtanulta az ok-okozati összefüggést a kakilás és a termék közt és mostmár, ha kérdezzük, h. van-e vmi a pelusban, akkor mutatja, ha van (na jó, néha akkor is, ha nincs, de azért egyértelmű a fejlődés!

). Szóval az első lépés már megvan a szobatisztaság felé.