A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

DodoKép
Nálatok az óriási eredmény, hogy spontán összejött. Tök felesleges volt a sok inszem. Egy pici tüszőérési elégtelenséged van, ami miatt tényleg kell egy gyenge stimu, de nem kell ágyúval verébre lőni.KépKép Minden esélyetek megvan, hogy megint hamar összejöjjön.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok csajok!

Nekem is volt hat inszeminációm. Nálam minden rendben, havonta érik egy (néha két)petesejt. Teljesen le vagyok döbbenve, hogy titeket mennyit gyógyszereztek. Én nem kaptam semmit!!! Voltam uh-n és csinálnom kellett lh tesztet. Aztán ha látta a doki, hogy kész a pete,akkor másnap és utána is megcsinálta az inszemet. Mondjuk mi ezzel semmire sem mentünk, de azért mert a férjemnek annyira rossz a spermája. Szóval a doktoron múlik,hogy mit csinál. Ja és nem került semmibe. ( a Szabolcs utcai meddőségi centrumba jártunk)

Gigi

KépKép
gigi28

Kira!
Gratulálok a babához! ÉN is megkaptam a párommal a Gynevacot, szerintem ez is segitett, ugyanis nekem január21én volt egy missed ab-m. Márciusban kaptuk meg a kúrát és május 19én volt meg utoljára.
Kriszta!
Nekem sem nőtt a baba, ezért műszeresen kellett befejezni a terhességet. Rögtön elkezdtem inni a cickafarkfűteát, amit a ciklus első 14 napján kellett csak inni. Először 46, majd 42 , 36 napra jött meg. Mivel hőmérőztem a következő ciklusom annyira helyreállt, hogy a 14. napon volt pém, és már a 28. napon halvány lett a tesztem.
ÚGyhogy még az idén újra babás lehetsz! Sok sikert hozzá!!!

Kép

KépKép
búzaszem

Cat!

Hat en is titkon nagyon remenykedem am!!!!!
Azert jo volt ez, hogy legalabb megtudtuk, hogy spontan osszejohet, meg tenyleg atjarhato, meg tenyleg jo a ferjem anyaga...

Gigi!

Te a Szabolcsban voltal? En is ott voltam!!! Es teged nem tomtek injekciokkal? Kinel voltal?
Nalam adtak 2-3 stimu injekciot havonta amitol lett 1 db tuszom, most pedig 2.5 clostitol lett 3 db tok jo tuszom, es csak egyszer kell menni UH-ra egy honapban, nem kell bejarni ketnaponta, es nincs egyaltalan stressz a megtermekenyules miatt sem, csak szepen spontan megy a dolog!!!!

Buzaszem!

Neked ez tenyleg jol osszejott!
De jo lenn nekem is ilyen hamar ujra egy kisbaba!
En is iszom egyebkent a cickafarkfuteat, most kezdtem el, es fogom is inni a 14. napig. Remelem az en ciklusomat is helyreteszi.

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Buzaszem!

Mit tud az a Gynevac, vagy mire hat es hogyan?

dodo

KépKép
Kép
dodo32

DodoKép

Én a Drávucz doktorhoz jártam. Lehet, hogy azért nem kaptam semmit, mert nekem magától is érik a tüsző??! Nem tom. Én sem jártam sokat uh.-ra. Voltam a cikulus elején, hogy megnézze nincs e cysztám, aztán mégegyszer, hogy megnézze mi újság a tüszővel. Miután megvolt az inszem semmit nem kellett szednem. Nekem sem volt stresszes várakozás, mert én tudtam, hogy az életebe nem fog így összejönniKép Hiába mondtuk, hogy hagy menjünk tovább lombikra, nem lehetett. Aztán mire odajutottunk, a lombikos doki meg is mondta, hogy esélyünk sem volt... Köszi! Szívesen kihagytam volna az életemből ezt a hat inszemet. De már mindegy, itt rugos a picikém, úgyhogy nem érdekel.Kép
Szurkolok nektek!!!!Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Cateye,Dodo,Buzaszem-koszonom szepen a valaszaitokatKép
Minden nap ugy erzem,ma tuti meg fog jonni-persze meg mindig semmiKép

Buzaszem
Hol lehet kapni a cickafarkfuteat?Kiprobalom,hatha nekem is segit.

Megengeditek,hogy csatlakozzam hozzatok?Adatok:Kriszta,24 ev, elmeletileg 28 napos ciklusok,es most fogalmam sincs hanyadik cn-on vagyok...ja,es 6 honapja probalkozunk.

Koszonom.

Sziasztok
Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok,

DododKép ha a Gynevac érdekel, mindent megtudhatsz róla a www.gynevac.hu - n. Én is szeretném használni, csak sajnos nálunk nem kapható.

ZitaKép küldök neked pozitiv energiákat.

A cickafarkfűteát én is kipróbáltam, de még tettem bele palástfüvet is (1+1 teáskanál 3 dl vizhez)

Ma voltam az új magándokimnál, de sajnos csak időpontot kaptam. Hétfőn kell mennem. Remélem ő komolyan fogja venni a problémámat.

Anita

Anita és Kyra
Kép
anita24

Sziasztok csajok!

Egy időbe én is be akartam adatni magamnak a gynevacot. El is mentem a háziorvosomhoz, hogy felirassam. De nem írta fel, mivel nem volt benne a gépben a többi gyógyszer között. A lombikos dokit is kérdeztem, de ő semmi jót nem mondott róla. Azt mondta, hogy ártani nem árt, de szerinte nem is használ. De ha lelkileg megnyugtat akkor ő felírja. Én végül nem írattam fel. Az az érdekes, hogy vagy nagyon dicsérik vagy nem mondanak róla jót. Na akkor mindenki döntse el, hogy melyiknek hisz!!Kép

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Ma megcsinálták a HSG vizsgálatot! Minden rendben van szerencsére, a doki még meg is dícsért, hogy milyen szép az eredmény.

Enigma!
Nem kell félned a vizsgálattól. Inkább kellemetlen, mintsem fájna (bár tudom a fájdalom elég relatív) és nekem a beavatkozás maga nem tartott 5 percnél tovább, úgyhogy igazán kibírható. A doki mindig mondta előtte, hogy mit fogok érezni (csípés, feszítés...), így közben is felkészítenek rá. Lazítani nem árt (szerintem nekem nem is ment). A röntgen asztalra kell felfeküdni (ha röntgen lesz nálad is) és a felvétel előtt a gép alá kell csúszni (Furcsán hangzik, nem?), de így megint másra kell figyelni és az jó. A legvégén kezdett el görcsölni a hasam, de fél óra múlva már nem is éreztem semmit, (igaz most estére megfájdult, de szerintem hamar elmúlik). Különben nekem 1 órát javasoltak, hogy maradjak bent utána. Különben a görcsölésre lehet számítani és előfordulhat, hogy vérzel egy kicsit utána, de ez csak a műszerek miatti dolog.
Úgyhogy ne félj!
És még valami: sokan a HSG utáni ciklusban (ciklusokban) esnek teherbe!!!

Most akkor teljes gőzzel a kikapcsolódásra figyelek (csak semmi baba), mert hiszen fizikilag minden rendben van velünk. Az eredménytől most fel is dobódtam, remélem sokáig kitart! Dokihoz szeptemberben megyek újra, hacsak addig be nem állítok hozzá egy nagyon jó hírrel és addig is szedem a clostit.

Bízom azért a nyárban, ti is?

Puszi mindenkinek

Judit
naju

Szia Naju!

Nagyon örülök, hogy végre túl vagy a dolgon és külön öröm, hogy nem is volt olyan vészes és nemkülönben gratula a jó eredményhez!!!! Most mentek nyaralni? Hát akkor mindent bele!!! Jó pihenést!

Kriszta!

Cickafarkot bármelyik Herbáriában vagy bio/natúr boltban de talán még a patikában is tudsz venni.

Jó hétvégét mindenkinek!

Enigma
enigma

Sziasztok!

Enigma
Koszonom a cickafarkfu fellelhetosegi helyet.

Ma jol kezdodott a napom-vegre megjott!Furcsa,hogy most ennek kell orulnomKép

Szep hetveget!
Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok!Kép

Anita!Kép

Köszönöm szépen a pozitív energiát, igyekszem magamba gyűjteni!Kép
Drukkolok hétfőn a dokihoz, majd meséld el mit mondott!Kép

Judit!Kép

Szuper, hogy túl vagy a HSG-n, és még szuperebb, hogy klassz lett az eredmény!Kép
Bárcsak én is ezt mondhatnám már, de én még azt se tudom, hogy mikor megyek HSG-re...Kép
Remélem nektek a pihenés és a tengerpart - és persze az óriási megkönnyebbülés meghozza a várva várt eredményt!KépKép

Kriszta!Kép

Beírtalak a táblázatbaKép, ellenőrizd légyszi, hogy minden OK-e!
Szuper, hogy újra megjött - hiába, van ilyen, hogy ennek kell örülniKépKép - akkor innentől kezdve lehet újra próbálkoznotok?

Én még mindig elég béna vagyok lelkileg. Az 5 nap alatt kétszer felejtettem el bevenni a Sherophene-t, és tegnap azon gondolkoztam, hogy most hanyadik napon is vagyok. Csütörtökön doki, és most inkább azon izgulok, mit fog mondani a HSG-re, mert én szeretnék minnél hamarabb túl lenni rajta!

Legyetek jók!Kép Puszi
Zita

Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Zita!

Koszonom,hogy betettel a tablaba,minden adat stimmelKép
Meg nem lehet probalkozniKépAz orvosom azt mondta eloszor,hogy annyi hetet kell kihagyni,ahany hetes volt a baba-ez esetemben 9 het.Aztan amikor elmentem a kontrollra,mindent rendben talalt es azt mondta,2 ciklust kell varnunk,aztan lehet probalkozni.
Nagyon vartam mar,hogy megjojjon-probalom igy azt hitetni magammal,hogy minden renben van velem es hogy sikerulni fog a baba.Ezt az 1 honapot mar csak kibirom,aztan kezdodhet megint az idegeskedes-de MEGERI!!!
Nagyon remelem,hogy a kovetkezo mensi mar a szabalyos 28 napra jon meg...
Most ezzel nagyon megszenvedek,de mondta az orvosom,hogy ez jobban fog fajni,mint eddigKép

Szoritok,hogy a dokid vmi nagyon biztatot mondjon NekedKépKép

Lelkileg nekem szemely szerint egyre rosszabb,az ido sem segit,pedig azt mondjak szokottKép

Megyek,mert ehes a paromKép

Sziasztok
Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Kriszta!Kép

Az az 1 hónap tényleg gyorsan elrepül, meglátod!Kép És persze, hogy minden rendben van veled, meglátod gyorsan beköltözik megint egy baba a pocakodba, és ott is marad szépen 9 hónapig!Kép Az idegeskedést pedig felejtsd el!!! - mondom én... de tényleg, csak lazán!
Az idő nekem se segít, sőt....de lesz ez még ígyse!Kép

Zsuzsa!Kép

Bocsi, kijavítottalak!
És minden rendben lesz!!!Kép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Úgy látom már minden kérdésre válaszoltak a lányok. A Gynevacról annyit, hogy nekem körzeti irta fel, és nem nézett kinaiul, benne is volt a gépben. Mivel ennyire felkapott lett, minden barátnőm megkapta. És már mind terhesek. Nem csak arra jó. Minden rejtett nőgyógyászati problémát meggyógyit. Egészséges nőknek is ajánlják immunrendszererősitőként is. Valaki csak egy legyengülés miatt kapta, tüdőgyulladása volt, és utána teherbe is esett. Volt róla szó a Fókuszban is. Voltak persze akik nem örültek a babának, mert csak gyógyulni szerettek volna. Utána jöttek rá, hogy ez akkor nagyon jó azoknak akik kisbabát szeretnének.
A palástfüvet én is hallottam csak már későn, igy ezért nem ittam, de nekem 100%ig bejött a cicka.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Mi a véleményetek 8+5-nél a forgorvosi vizsgálatról? (röntgen, fájdalomcsillapító stb.) Orsinak egy gyökérkezelt foga kipottyantKép és azt kellene pótolni. A profitorientált fogorvosokból sajna simán kinézem, hogy azt mondják, minden vizsgálat ártalmatlan a magzatra.
Gondolkodtam egy olyan jegyzőkönyvszerűségen, amelyben az orvos pecséttel igazolja, hogy tudomásul vette a páciense terhességét és ennek megfelelően jár el és hozzáírja a felhasznált szerek nevét, a vizsgálatok típusát stb. De az is lehet, hogy ilyen már létezik, csak én nem tudtam róla...
A
udojurgen

Szia mindenki!

Lenne egy kérdésem hozzátok. Van-e köztetek olyan, aki Mercilon fogamzásgátlót szedett?
Szeretném megtudni, hogy mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban. Főleg az érdekelne, hogy abbahagyása után hogyan rendeződött a ciklus?
Azért érdekel, mert én ezt szedem és szeptemberben fogom abbahagyni. Utána mikor lehet próbálkozni kisbabával?
Egyébként 4 és fél éve szedem megszakítás nélkül!
Nagyon örülnék ha valaki megosztaná velem a tapasztalatait.

Előre is köszönöm:

Andi
andi81

UdoKép
Mindenféle fogorvosi beavatkozást a 12. hét után szabad elvégeztetni. Persze ha fájdalmai vannak, akkor azért meg kell csináltatni. A kismama könyvbe is be fogja a doki írni, hogy kezelte a fogát, és aláírja. A röntgen egyáltalán nem ajánlott a terhesség alatt, de fájdalomcsillapító szurit nyugodtan lehet majd kérni.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Búzaszem
Megnéztem a Gynevac honlapját, nagyon lelkes lettem. Én most a 16 cn-on vagyok, minden hónap egy új remény :-) Akár most is el lehet kezdeni a kúrát? Férjemnek is írassuk fel?

Szeretnék segítséget kérni valakitől, aki BMC-be jár(t). Ha szeptemberben szeretnénk újra inszeminációra menni, csináltassak előtte egy teljes ciklusmonitort megint? Januárban nézték először (és utoljára).

Cat
Elolvastam a tapasztalatod az BMC inszemekről, mit tanácsolsz? Én puregont kaptam, napi 1 ampullát, összesen 12-t. Az inszem előtt 3 nappal volt egy 18mm és 3 db 15 mm-es tüszőm, az inszemináción csak annyit mondott a doki, hogy megrepedt a tüsző, de sose derült ki, hogy hány.
Tanácstalan vagyok, de szeretnék tovább menni az úton. Az orvosunk azt mondta, két-három sikertelen inszem után mindenképp javasolja a lombikot.

2003 januárjában lehetett egy terhességem, amit csak otthoni (sok) teszt mutatott ki, mire lelkesen orvoshoz mentem, a baba elment. A 7. héten voltam. Azóta várjuk az áldást, egyelőre hiába.

Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült a hozzászólás.

Sziasztok
Noémi
Vendég

CatKép
Köszi az infót, ezután egyértelmű, hogy nem megyünk el, várunk szeptemberig.
udojurgen

NoémiKép
Szerintem időszerű lenne még egy hormonmonitor a további inszemek előtt, mivel a január már elég régen volt. Prolaktinod rendben volt akkor ?

Az inszemekről az a véleményem mint az orvosodnak. Én nem hittem benne, mert mindkettőnknél minden rendben volt, így csak kényszerből csináltam. Sajnos az én orvosom végigcsináltatta a 6-ot, pedig az inszemeknek nagyon rossz a statisztikája. A helyedben én 3-4 után leállnék, és inkább 3 hónap pihi után belevágnék a lombikba, ha az orvos leigazolja a 6 inszemet. Itt a topikban is nagyon kevés embernek lett sikeres az inszem. Azt hiszem 1 embert tudok össz-vissz, pedig sokan próbálkoztunk vele. A legtöbb embernek spontán sikerült, vagy lombikkal. A legjobb példa BogárKép erre, akinek 3 inszeme lett sikertelen. Aztán besokalt, mert idegekkel nem bírta tovább a tortúrát. Leálltak, hogy pihennek, és csinált egy tisztítókúrát. A 2. hónapban babás lett, mindenféle gyógyszer nélkül, csak hőt mért.KépKép

A Puregon szerintem jó szuri, de egy inszemnél a 12 az kicsit sok. Én max. 5 db Merional-t vagy Menogon-t kaptam mindig, és esetleg clostyt mellé. Attól is volt mindig 2 tüszőm. Ezt csak azért írom le Neked, mert a BMC-ben a lombikon is Puregonnal stimulálnak, és az ember szervezete könnyen hozzászokik ám. Remélem nem jutsz el oda, de ha esetleg lombikra kerülsz, gondold el akkor mekkora mennyiség kell majd Neked ebből a szuriból, hogy legyen 10-15 tüsző.

UdoKép
Szívesen! Mindig arra gondoljatok, hogy az első 12 hét az a szervképződés ideje a picurnak, így semmi helye idegen anyagnak a mama szervezetében. Én még a hajfestéssel is leálltam.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép

Egyik hónapban én is ittam a cickafarkteát, de abbahagytam, mert 5 napig barnáztam a mensi elott. És ilyen se előtte, se utána nem volt, úgyhogy én a teának tulajdonítottam a dolgot, bár lehet, hogy nem volt köze hozzá... Kép Eddig még senkitől sem hallottam hasonlót, mindenki csak dicsérte.

Most voltam 9. napi uh-on. Rengeteg tuszom van, bar elegge eltero meretekkel. Hogy pontosan mennyi, azt meg sem sikerult jegyeznem. Kép
Szoval egyik oldalon 1 db 15 mm-es, 4 db 14 mm-es, 3 db 13 mm-es és néhány (ha jol emlekszem, talan 6 db) 10 mm-es (A 10 mm-esek a penteki uh-on meg nem latszottak.) A masik oldalon osszesen hatan vannak 15 és 12 mm közötti meretuek. Ez már vészes méretkülönbségnek számít?
Most azt mondta a doki, hogy penteken lesz a leszivas es hetfon a visszaultetes.

Mit gondoltok, a visszaültetés után mennyire kell szigorúan venni a pihenést? Szigorú otthonfekvés, vagy azért lehet sétálni, esetleg autókázni valamennyit?

Puszi:

Mandula
mandula

MandulaKép
Nagyon szép termésed van!!!!!KépKépKép A méretkülönbség is jó, mert nincsenek 10mm alattiak. Nyha mennyi volt ?

Én 4 napot pihentem a transzfer után, ami majdnem egész napos ágybanfekvés volt.(pisi,fürdés,evésen kívül), ill. a 4. nap délutánján volt programunk házon kívül Utánna mentem dolgozni, autóval és tömegközlekedéssel is. Nem is bírtam volna feküdni otthon, mert a derekam nem bírta tovább a fekvést. Szerintem nem ezen múlik a siker, az én példámon látszik.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép

Akkor jó Kép A nyha 7,5 mm volt.

A doki is azt mondta, hogy pár napig maradjak otthon, amíg a beágyazódás tarthat.
Én több helyen is azt olvastam, hogy 3 hétig otthon voltak, és szinte fel sem keltek...

Van más tanácsod is? Kép Szivesen fogadok minden idevonatkozót... Kép

Puszi:

Mandula
mandula

Szia Cat,

Köszi a gyors választ! A prolaktinom sajnos nem volt jó, ha jól emlékszem 25 volt, határérték. Kaptam is rá gyógyszert, amitől folyamatosan rosszul voltam. A stimuláló gyógyszert különben van lehetőség megválasztani? Attól tartok, hogy nincs. :-(
Azóta különben eltelt 3 hónap, még mindig alig állt vissza a vérzésem a "szokásosra". Mintha nem is lenne. Én is tartok a sok puregontól. Van valami ötleted? Napi egyet kaptam, és a repesztés előtti utolsó két napon kettőt.
Hogy vannak a babáid? Áprilisban folyton a topikot bújtam, ez adott erőt az inszemhez.
Azóta is olyan jó érzés látni milyen sokatoknak sikerült már!

Persze a barátnőm leb*szott, hogy ne stresszeljem magam ilyen topikok olvasgatásával. Most már 12 hetes terhes, és 3 hónap próbálkozás után jött nekik össze. Nem érti meg... :-(

Lányok, mire jó a cickafarktea? :-)

Noémi
Vendég

MandulaKép
Majd az ET után igyál jó sok folyadékot, hogy kimossa ezt a sok hormont a szervezetedből.(legalább napi 3l-t) Már most elkezdhetsz sok fehérjét enni (tej,joghurt,kefír,túró stb), mert jót tesz a nyh-ának.

Nekem ezek a dolgok beváltak, és persze az, hogy nem rágtam otthon a kefét fekve, hanem bementem dolgozni. Ugyanezt mondta az én dokim is, hogy mivel 3 napos embriókat kaptam vissza, még 4 napot pihenjek otthon vele a megtapadásig, aztán normál hétköznapi életet javasol lightosan.

NoémiKép
A prolaktinod is visszafoghatja a petefészkeidet, lehet, hogy ezért kell ennyi szuri, hogy legyen 4 tüsződ. Ezt jó lenne megint ellenőrizni. Sajnos nálam is az volt, hogy normál bő mensim nem volt soha, a sok hormongyogyi teljesen megkavarta a hormonrendszeremet, és csak ritka 2 napos mensiim voltak.

Sajnos nem lehet válogatni, hogy mit kér az ember a bmc-ben. Ezt adják és kész, el kell fogadni.Kép Én lombiknál napi 2 Menogont kaptam és 1 Puregont, de én kértem, hogy ne legyen több. Menet közben a Koncz növelni akarta a Puregont, de nem engedtem. Így kevés sejtem volt, de azok jó minőségűek.

A cickafarktea segít a ciklust beállítani. Lerövidíti. Annak ajánlatos akinek hosszú harmincvalahánynapos ciklusai vannak, vagy vetélés után.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Régen nem néztem be, mert nálam voltak a keresztgyerkőceim....egészen más volt velük, mint egyébként. Minden nap eszembe juttatták, hogy nekünk nem sikerül.
Holnap megyünk a Dévai-klinikára, nem tudom mint gondoljak...Majd beszámolok. Remélem hamarosan lombikolunk már!!!!
Mivel csak bele-beleolvastam, nem tudom, mostanában lehet-e valakinek gratulálni??
Mindenkinek szép nyarat és gyönyörű babákat Kép
anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

DodoKép
Neked nem most volt a NAPOD? (július 5.-Pánszky)
Lujza
lujza

Sziasztok,

voltam tegnap az új dokimnál, megvizsgált, UH-n megmutatta a méhemet (nem hátrajaló, mint ahogy a másik doki mondta) a petefészkeket és mondta, hogy nem lát semmi kórosat (azt sajnos nem tudta megmondani, hogy volt-e peteérésem, valószinű, hogy nem mivel semmi jel nem utalt rá). Most 3 hónapig figyelni fogjuk a peteérésemet (ha lesz egyáltalán), nem kell a lázmérő mert pontosan meg fogja mondani hogy mikor kell akciózni. Ha nem lesz eredménye lépünk tovább és kivizsgálják a páromat. Kellemesen meglepődtem, mert semmi várakozás, modern környezet nyugati felszereltség. Féltem kicsit, hogy a doki férfi, de kevésbé volt kellemetlen a vizsgálat, mint mikor a női dokim végezte.

Bocsi a kisregényért

Anita

Anita és Kyra
Kép
anita24

Anita Kép
Szerintem a párodat most is kivizsgáltathatnátok, mert ha nála van gond, akkor nem megy el feleslegesen az a három hónap. Nézessetek egy spemaképet, abból a lényeg kiderül.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Most jövök a dokitól, beutalt egy csomó helyre, holnap megyek tüdószűrésre, EKG-ra, mellkas-röntgenre, aztán Hiv-tesztre stb. Remélem elsőre összejön,mert nem fogja többre futni....szeptember elejére meg kell, hogy legyen minden vizsgálati eredmény, és akkor lombik! végre.
anna

madaran

OrsiKép

a párom is tudja, hogy el kell mennie mielőbb, de szegénykém annyira fél tőle.

AnnaKép
drukkolok, hogy jók legyenek az erdmények és mielőbb meglegyen a lombik.

Anita

Anita és Kyra
Kép
anita24

Mindenki
Kösz a rengeteg reakciót. Úgy látszik itt az új belépő már sz*rt sem ér, vagy csak a "problémám" kicsi???????
Egy sort is sajnáltatok tőlem.
Na mindegy.

Majd akkor kitapasztalom ha odakerülök.

Kösz:
Andi
andi81

Sziasztok!

Andi
Sajnos nincs tapasztalatom azzal a gyógyszerrel amit szedtél, én már 5 éve (!) nem szedek fogigátlót. Próbálkozni elvileg 3 hónap után lehet. Sok szerencsét!

Cat
Köszi a tanácsokat, bejelentkezem a bmc-be, aztán szeptembertől mi is indulunk. Azt meg tudod mondani, hogy inszemet egymást követő hónapokban is lehet csinálni? Mert akkor idén "lemehetne" még 3, és jövő tavasszal kezdhetnénk a lombikot.
Persze azért reménykedek, hogy nem lesz rá szükség. :-)

Anita
a párod nyugtasd meg, az én férjem is oda volt a vizsgálatok előtt, és pláne az eredményhirdetéseken. Aztán volt egy nagyon rossz lelete, és a többi pedig jó volt. Állj te is mellette, mint ahogy ő is fog. Ha viccesen fogjátok fel, akkor nem is olyan "tragikus". Szorítok.

Anna
Nálatok hány inszem volt eddig? Vagy rögtön a lombikot javasolták? Remélem neked is sikerül az első majd, mint Cat-nek! Sok ++++++++++++++ energiát küldök.

Sziasztok
Noémi
Vendég

Sziasztok!
Andi81 Kép Ilyen apróságért nem illik megsértődni ám! Én soha életemben nem szedtem fogigátlót, úgyhogy sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre. De ha bármi másban segíthetek, kérdezz nyugodtan! Kép Kép
Noémi Kép 5 inszem után a 6.-at leigazolta a doki, szóval 6 inszemen vagyok túl, probléma egyelőre semmi. Bár most annyi helyre kaptam beutalót, hogy csoda lesz, ha nem találnak valamit.
Ma már voltunk is tüdőszűrésen, nemsokára megyek a körzetihez a helyi beutalókért. Röhej, de a nyári szabik miatt alig akartak időpontot adni mára- először pénteket mondott a csaj. Mondtam neki, hogy egy kicsit sűrgősebb a dolog. Ezen is látszi, mennyire pocsék állapotban van a magyar egészségügy....
Sok sikert a szeptemberi induláshoz!! Kép
anna

madaran

látszi=látszik
a

madaran

NoémiKép
Nekem mind a 6 inszem egymást követő hónapokban volt. Az én dokim szerint ez sikeresebb szokott lenni. Én reménykedem, hogy a lombikra már nem lesz szükséged.Kép

AnnaKép
De jó nálatok is beindulnak az események. Meglásd úgy elrepül az az idő, ami nem tétlen várakozás már, hanem tett, hogy észre sem veszitek. Egyébként kísértetiesen hasonlít a Ti esetetek a miénkre, és remélem a vége is ilyen leszKépKép

Andi81Kép
Nem kell felkapni a vizet ilyen apróságon. Én azért nem válaszoltam, mert sosem szedtem ezt a gyógyszert. Egyébként minden fogigátló után 3 hónap pihit javasolnak, és utánna lehet próbálkozni. Remélem nem kell ebbe a topikba sokáig járnod, mert hamar sikerül a bébi.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Andi81!

Bár én sem vagyok itt topiklakó, de azért válaszolok. Szerintem mondjuk kicsit eltévesztetted atopikot, az itteni lányoknak általában teljesen más jellegű gondjaik vannak, nem az hogy mikor hagyják abba a fogigátlót, talán a friss ksimamákban vagy bármely babás topicban több ötlettel találkoztál volna hoyg ki hogy csinálta. na mindegy. Szóval 3 hónap a hivatalos idő, amit mondanak hogy várni kell. De akkor sincs semmi baj ha gyógyszer mellett vagy már az 1. hónapban leszel terhes. Én pl 2 hónap után lettem, igaz egy másik fajta fogigátló után.
És bocsánat a topiklakóktóla belszólásértKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok,

A vélemenyeteket szeretném kérni, már 3 éve szeretnénk gyereket. A tavasszal derült ki, hogy endometriozisom van (mind a ét petefészken volt elég nagy csokiciszta) amit meg is műtöttek. A műtét során kiderült, hogy az egyik petevezétékem el van záródva. Szerintetek ilyen előzménnyel is csinálnak inszemet vagy egyből lombik lesz?
Most kell nem sokára visszamennem a BMC-be.

Köszi Krinyó
krinyó

ManóKép
Köszi a tapasztalatodat. Remélem segít Andinak.Kép

KrinyóKép
Szerintem nem nagyon érdemes inszemmel próbálkoznotok, ilyen előzményekkel. Te is próbáld a lombikot erőltetni, mert az inszemmel elég sok időt elvesztegetnétek, ráadásul az 1 ép petevezető miatt lehet, hogy csak 2 havonta lehetne inszemet csinálni.Kép Az endometriózisnál meg tudod az is a gond, hogy ezek a nyh-a szigetecskék megbolondítják a hormonrendszert az általuk termelt hormonokkal, így kevesebb az esély a spontán teherbeesésre. Nálunk semmi gond nem volt, mégis 6 inszem sikertelen lett. Én nem hiszek ebben a beavatkozásban.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Köszi Cat, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. Én is abban reménykedem, hogy nem csinálnak inszemet.
A műtét után az orvos 3 hónapos hormoninjekció kúrát írt elő, hogy azok a szigetecskék is elsorvadjanak amit nem tudott kiszedni!
Most fogom az utolsót megkapni, utána hívom a BMC-t, hogy mi a következő lépés.

Krinyó
krinyó

Cat, Anna
Nagyon köszönöm a hozzászólásotokat. Már nem is vagyok úgy elkenődve mint néhány napja. :-)

Cat, hogy érzed magad? Rendben fejlődnek a lurkóid?
Vendég

Sziasztok!
Cat Kép Kép én is remélem, és már nagyon várom.Azt nem értem, miért kell külön napokon vérvételre mennem, miért nem lehet egyszerre lerendezni. Holnap kell mennem vizeletre, általános vérképre és progeszteronra (29./1.napon!), és pénteken (ciklus második napján) a többi hormonéra. Szerinted? A többit értem: külön HIV, rubeola stb.Az EKG ma megvolt, szörnyen néz ki mellkasom, tiszta véraláfutás. Még jó, hogy nem járok gyakran a strandra.
Szóval jó, hogy szünet van, és van idő elintézni a dolgokat, simán tudok, könyvvel a kezemben nyugodtan órákig ücsörögni akárhol.
Ja, és azt sem értette a körzeti, hgoy minek kell külön mellkas-röntgen, ha már tüdőszűrésen voltunk. Lehet, hogy én értettem félre, és a kettő ua.??
Úgy félek, hgoy elszarom a leletvételeket és egy újabb ciklust kell várni.
Krinyó Kép jó úton haladtok, ne izgulj! Ha a BMC-be mész, a legjobb kezekbe kerülsz majd.
anna

madaran

Noémi Kép Csak fel a fejjel, tudod!! Egyébként, ha a neved mellett a 22 a korodat jelzi, akkor igazán nem értem a bánatodat! Mi itt többen már 3-massal kezdődünk! Kép
anna

madaran

Madaran!

A hormont mindenkinél így nézi. Nézi egyszer a ciklus alatt és mégegyszer amikor megjön ( második és negyedik nap között).Gondolom teljesen más értékeket mutat. Ha egy éven belül voltál tüdőszűrésen akkor nem kell újra megcsináltatnod! Csak a leletet kell bemutatnod, legalábbis én így csináltam!
Hajrá!

Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Az oké, hogy a 2-4. nap között nézi, de akkor miért első napon csináltatja a másikat, miért nem ciklus közepén valamikor? MOst elmenjek-e még mensi előtti utolsó napon és aztán egy nappal később is, vagy várjak...
A tüdőszűrésnél meg azt nem értem, hogy a mellkas-röntgen ugyanaz-e, mint a tüdőszűrés. Ennyire hülye lennék?
Köszi, Gigi Kép Kép

madaran

AnnaKép
Engem is kioktatott az orvosom , hogy a mellkasröntgen és a tüdőszűrés ugyanaz, mert én sem tudtamKépKép Az altatás miatt csináltatják meg.

Én sem értem a hormonvérvételt. Szerintem a ciklus elején és 21-24. napja körül kellene nézni a hormonokat. Az elején az FSH/estradiol a legfontosabb, hogy mennyire vagy stimulálható, a ciklus második felében pedig a progi, hogy volt-e spontán ovulációd, na és a prolaktin.

NoémiKép
Köszönöm jól vannak a lurkók. Már nagyon izegnek mozognak, és folytom a húgyhólyagomon táncol valamelyik. Mindig zsörtölődöm vele, hogy AZ ANYÁD!KépKép Jövőhéten megyek UH-ra, majd teszek fel képet róluk.
Nagyon remélem, hogy hamarosan Te is 1-2-3 ilyen picurt hordasz a szíved alatt. Ezek Zeke bébik, Ő gyártotta.KépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Anna

bocsi, hogy belekotyogok, épp errefelé olvasgattam és gondoltam hozzászólok, ha nem baj.Kép
A tüdőszűrőn kifejezetten a tüdőt vizsgálják, a leletre is -nálunk legalábbis-, csak annyit szoktak ráírni, hogy fertőző gümőkórtól, azaz TBC-től mentes. Mellkasröntgennél pedig az összes mellkasi szervet nézik, sokkal részletesebb. De mindkettő szerintem teljesen felesleges, akkor már inkább a mellkasröntgen, az magában foglalja az elsőt is.

Móni
Monik

Noémi!
A Gynevacot a férj is meg kell kapja(ping- pong fertőzés miatt) És bármikor elkezdhetitek. Mi 5 héten keresztül minden hétfőn kaptuk. Szerintem megéri, bár nem olcsó. De manapság mi az.
A cickafarkfűteát csak a ciklus első 14 napjában lehet inni, mert korai vetélést okozhat. Lehet hogy a menszi előtti pecsételést is ezért okozta.
Nálam bevált.

Kép

KépKép
búzaszem

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?