A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Herpesz és meddőség kapcsolata. Érdemes odafigyelni!
Febr. 26-án volt a II. Herpesz Fórum, ahol kb. 300 orvos volt jelen. Bőrgyógyászati, nőgyógyászati, gyerme-infektológusi, uro-andrológusi, fogászati vonatkozásaiban tárgyalták a herpeszt egész napos rendezvény keretein belül. Ha kéritek, beszámolok bővebben. Ízelítőül csak azt említeném, ami számomra (mint belgyógyász) volt megdöbbentő:
1. A HSV és meddőség kapcsolata. A HSV felére csökkenti a hímivarsejtek számát és a még meglévők mozgákonyságát is jelentősen csökkenti!
Magyarországon a párok 15%-a meddő, és az esetkek 50%-ában ez férfi okok miatt van. Nem tudni egyelőre, hogy a HSV fertőzés milyen arányban tehető felelőssé, de az összefüggés egyértelmű.
2. Valóban akkor van valóban veszélyben a baba, ha a kismama a terhesség alatt kapja meg (az életreszóló) fertőzést. Ilyenkor a baba fertőzésének a veszélye kb. 50%, melynek a halálozási aránya ismét 50%! Ugyanakkor senki nem szűrii a terheseket HSV-re! Ha a kismama nem fertőzött, fokozott figyelemre van szüksgé, hogy a férje nehogy behurcolja a fertőzést, hiszen a 9 hónap elég hosszú idő... Indokolt lenne közvetlenül a szülés előtt is szűrni, mert aki ilyenkor lesz pozitív, a fertőzés veszélye nagyobb. Az újonnan fertőzöttek 97%-ában az első évben visszatérnek a tünetek (átlagosan 5-6x).
3. Nem tisztázott a "fellángolás" fogalma! Az orvos szempontjából a hólyagok megjelenése jelenti azt. A hólyagok azonban nem csak a külső nemiszerveken jelenhetnek meg, hanem a hüvelyben, vagy akár a méhszájon, ahol fájdalmatlanok is lehetnek. Itt azonban senki nem keresi őket közvetlenül a szülés előtt! Tovább fokozva: egy 2004-es tanulmány szerint a teljesen tünetmentes kismamák is üríthetik a vírust (16%-ban), márpedig a baba szempontjából a "fellángolás" a vírusürítést jelenti!
4. A vírusok bekerülnek a szervezetbe, majd az idegdúcokba vándorolnak és ott lapulnak, alvó állapotban. Innen aktiválódnak ismét, majd az idegpályák mentén jutnak a bőrfelszínre, ahol létrehozzák (vagy nem!) a hólyagokat. A helyi kezelés (krém) csak a felszín közelében telálható vírusokat tudja elérni, míg a tabletta mindenütt a szervezetben. Pl. az ajakherpesz esetén a krém kb. 10-12%-al csökkenti a lefolyás idejét, míg a tabletta 48%-al, ráadásul jelentősen csökkenti a kiterjedést!
5. az aciklovir bejut a szervezetbe és gyakorlatilag semmilyen hatást nem fejt ki. Kizárólag a fertőzött sejtekben aktiválódik, egy vírus-termelte enzim hatására aciklovir-trifoszfáttá. Ez beépül a vírus kialakuló (láncába és csakis oda) ráadásul gátolja az építést végző ezimet. Történt utólagos viszgálat olyan terheseknél, akik a terhesség különböző fázisaiban (tehát első trimeszterben is!) szedtek aciklovirt és semmilyen kockázat-növekedést nem találtak sem a magzat, sem az anya részére.
A gyógyszer alkalmazási előiratában ez nem szerepelhet, hiszen ez nem egy előre megtervezett vizsgálat volt (terheseken nem szabad gyógyszert tesztelni!) és ez így van a legtöbb gyógyszerrel.
Bocsi a hosszúra eresztett levélért, remélem nem úntattalak túlságosan.
Üdvözlettel, Herpeszdoki.
Herpeszdoki

Tündi!

Megnéztem a babanet kalkulátorban ,hogy tényleg mikor szülnék.Hát ő szerintük dec.16. és a fogamzás márc.25-re esne.Na ez nem így van nálam 5 nap eltolódás van.De az én számításaim szerint 2005.03.11-dikén jött meg ehhez hozzá adunk 7-et az 2005.03.18 és elveszünk 3 hónapot az 2005.12.18. ugyebár.Majd meglátjuk a vak is ezt mondta.
berni611

Berni
A diska költözött a megyeibe úgy tudom én is Kép Klinikára nem mennék, az biztos, nem nagyon dícsérik újabban. Nekem márc. 12-én volt menzim
Gyönyörű a kislányod Kép
Annak a tüszőnek meg kell repednie! Kép Néhány nap decemberben már nem számít, igaz? Kép

Tündi
Vendég

Ja! főleg ha ezzel a babával is ráhuzok még 20 napot ,mint a lányommal.Akkor bent Karácsonyozok meg szilveszterezek.

Egyébként nekem sem szimpi a Klinika.Te melyik dokihoz jársz Pécsen?Már ha elárulod ,de nem muszáj ,ha nem akarod!
A barátnőm tegnap este szülte a másodikat ordítva,ő is meglepődőtt.Az mondta kössek fel mindent mert a második kegyetlenűl fáj.Az elsővel sem neki,sem nekem nem volt problémám fájás terén .Simán ki lehetett bírni.Ugyhogy én majd ordítok melleted.
berni611

Herpeszdoki Kép erre nem gondoltam, hogy ilyen durva kovetkezmenyei vannak a herpesznek. nekem "csak" a szamon szokott lenni, kb 1-2 evente,,de egy idoben amikor szedtem a b6 es b12 vitamint,,akkor sokaig nem volt. Vki ajanlotta, es nekem bejott. akkor azt is fogok szedni Kép

Mili Kép 1 bogre mar segit. nincs eros szine,,es az ize (nekem) nyugtato hatasu. En kimondottan szeretem az izet. De biztos levesbe teve is hasznal.

Berni Kép hol van az a babanetes kalkulator? ok is a jonas modszert hasznaljak? koszi: saci
saci

Fú,Saci nem tudom hogy ők is a Jonás naptár használják -e én azt se tudom ,hogy az milyen .Bevalom még nem néztem utána.
De a kalkulátor a babanet kezdőlapján van ,a lap alján , ahol a baba zenét meglehet hallgatni.

Szivesen,máskor is!
berni611

Mili
Nekem 28 naposak a ciklusaim. Szerinted túl nagy a 10. napon a 20 mm?
Remélem nem a kajától van a puffadásod, hanem más okozza!
Saci
Remélem szerencsésebb leszek, bár már nem nagyon hiszek a spontánban... Azért próbálkozunk!

Tényleg a mai UH+nőgyogy.vizsgálat nem zavarhat be? Kicsit fájt is, és picit véreztem is utána.
Szerintetek lehet dolgozni már ma az "ügyön"?

Szilva

Kép
Kép
szilva069

Bocsi Saci nem a lap alján van ,hanem a közepén.De gondolom megtaláltad.
berni611

Szilvi!

A tizedik napon 28 napos ciklus mellet tök normális a 2 cm-es tüsző ami 12-13-napodban elvileg megreped.Ez tök jó eredmény ennek őrülni KELL!!!!!!
berni611

Mohácska,
Én a helyedben újra tesztelnék!
Lehet, hogy valaki beköltözött a pocidba!!

Mili,
Én csak április 11-e körül fogok tesztelni.
Olyan soká lesz még...
Nekem az inszem után egy pár napig fájdogált a hasam ez megszűnt. Most pedig mintha érzékenyebb lenne a mellbimbóm.

Nem nagyon mükszik ez a babanet

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Berni, megvan ! koszi Kép az adott napokon vegig akcioztunk. Meglatjuk, hogy mi lesz belole Kép
saci

Szörnyű ez a rendszer!

Lányok Kép kedden otthon kuksoltam és aludtam. Wish Kép az alvásigényed ennél sokkal több lesz pár hét múlva! Kép

Péntek estére kibékültünk. A párom csak annyit kérdezett, ez a hirtelen hangulatváltozás a babától van? És elmosolyodott Kép

Olik Kép új hónap, új remények. Amíg nem lesz csíkos teszted, ez mindig segíteni fog. De egyszer majd furcsa lesz, hogy az új remény már a baba lesz a hasidban Kép A barátnőm a 4. próbálkozós hónapban lett terhes. Az addigi háromban pedig hisztit csapott, hogy nem sikerült neki. Most persze ő segít nekem a tüneteimmel, úgyhogy fel a fejjel. 1 hónap nem hónap.

Barbi Kép semmi bajod sem lehet. A nyuszi biztos zebrát rejteget, csak később adja oda Kép

Mili Képnekem 4 hete folyamatosan van herpesz a számon, valószínüleg a lurkó produkálja. Elmúlik és aztán két nap múlva megint visszajön. Ugyanott Kép De semmi bajom sincs tőle, úgyhogy ne izgulj, neked sem lehet. Kép

Szilvi Kép kezdj lassan hozzászokni a "kismami" gondolathoz. Én már kb. egy hete szokom Kép Mivel írt ki téged az orvos? És melyik, a nőgyógyász vagy a családi orvos? Mert én is szívesen otthon maradnék. Benn meg nem akarom még megmondani.

Ági Kép mikor is mész UH-ra? Sok szép nagy tüszőcskét kívánok neked! De legalább egy szép nagyot! Ami ott marad 9 hónapig. Ági nekem is ez volt a megjegyzésben múlt hónapban, csak februárral. Ez jó jel KépKépKépKépKép Nagyon szorítok!

Fruzsi Kép a halovány csík is csík! Tesztelj egyet holnap is. Azt még ki kell bírnod! Ha ott a baba a hasadban, akkor gyakorlatilag "mindegy" mikor Kép. Gondolj arra, hogy ott van. Kép

Petri Kép az utrot progeszteron pótlásra adják. Én is szedem még, az inszemináció után 3*1-et kaptam a vérvételig, a vérvétel után pedig 3*2-re emelték, amit a 12. hétig kell szednem hüvelykúp formájában. Abba ne hagyd! Remélem pozitív lesz a vérvételed/vizelet-teszted. Melyikre kell menned? Bogi Kép szuperul leírt mindent. Csak negatív teszt esetén hagyd abba. De remélem nem fog kelleni. Mennyit kaptál?

Bogi Kép remélem a következő inszem! Már nem bírok több energiát küldeni! Pedig akarok!!! És küldök!!! +++++++++++++++++++++++++++

Zitus Kép mennyi szép tüszőcske! A bal oldali 17,5x 13,8 mm nagyon esélyesnek látszik ám!! Drukkolok!!!

Pusz,

Noémi
és kiscsibe
(6+6)
Vendég

Jól van Saci!Remélem az akciónak lesz eredménye nálatok is.Nekem nem válik be amit irnak fogamzásnak.Gondok vannak a hormonháztartásommal ,így 5 napot csúszót az ugymond normális számításhoz képest.Állandóan ,két naponta járok UH-ra hogy lesz-e érettnagyságú tüszöm,most van megint mert nem akart meg ondulni a nővekedésben .De a Closti most segített.Múlt hónapban nem kellett ment minden mint a karika csapás .
Remélem ebben ahónapban sok kismamánk lesz és köztük leszek már végre én is.
berni611

Mohácska Kép ha holnap is pozitív a teszted kéne kapnod progipótlást, mert lehet, hogy attól barnázol. Akkor azonnal menj el dokihoz, mert alacsony progeszteronnál van barnázás és akkor a baba nem tud megmaradni.

De azért remélem elmúlik a barnázás és csak egy erős pozitív teszted marad Kép
Vendég

Lányok nagyon sokat írtatok. Kép

NoémiKép
Már hiányoltalak. Kép
Én 6.-án megyek Uh-ra és valószínűleg 8.-án lesz az inszem. 19.-én pedig eredmény.

MiliKép BarbiKép FruzsiKép
Nektek még mindig megy a drukk. Kinek mikor is lesz tesztelés vagy vérvétel?

WishKép
Hogy ériztek magatokat. Kép Kép

Kép

Kép
pkagi

Ági,
én kb akkor tesztelek amikor te mész az inszemre./múltkor fordítva voltKép/ De igazábol aprilis 6-7 lesz a ciklus vége. Még gondolkodom,de talán csak akkor tesztelek ha nem jonne meg. De ha nem bírom ki, akkor is csak a jovo hét elején tesztelnék. Az a helyzet hogy gyulolom a negatív teszteket és már csak pozitívat akarok látni.
mili

Noemi - orulok, hogy kibekultetek Kép
es mar nagyon no a babod !!!!

Agi, Mili, kulonben ez a varakozas keszit ki engem is...kozben meg nem tesz jot, hogy a jovoben elunk, de mar en is alig varom, hogy leteljen a 2 het. ill. lehet, hogy 3. nagyon hosszunak tunik! Kép
saci

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat, el is fogadom mindet!
Jelenleg úgy állok, (ülökKép) hogy barnázok, de elég a hosszú tisztasági betét. A hasam érzékeny, és még puffadt, annyira, hogy idegesít a nadrág a derekamon, amiben dolgozom. A bőröm ISZONYATOSAN SZÁRAZ, az arcom ragyás.
Múltkor elgondolkodtam, és Noémi írására megint, hogy amikor a fiamat vártam, akkor is barnáztam. Akkor azt mondták, hogy nem baj. Így utólag: mákom volt, hogy megmaradt a fiam! Szándékomban áll tesztelni, talán szombat-vasárnap magasságában, de csakis ClearBlue-t veszek, azt hiszem. Fogadok még drukkokat, de ugye nem baj, ha megtartom mindet magamnak? Ideges nem vagyok, de 2-3 napja eléggé labilis a hangulatom. Sírhatnékom is volt. De abszolút nem azért, hogy esetleg nem sikerült. Még mindíg úgy érzem, hogy igen, és feszült várakozással telnek a napjaim.

Szilva!
Szép tüsződ van!

Saci, Dodo!
Én is hallottam ezt az ingás dolgot, a kolleganőmnek is kiingázta a mási kolleganőm, hogy lánya lesz. Lehet, hogy majd, ha biztos lesz, kipróbálom. Titkon kislányt szeretnék.

Puszi
az izgatott Kriszta

mohácska

Fúúúú, azthittem, hogy már soha nem fogok tudni feljönni az oldalra - teljesen szétesett a BnetKépKépKépKép

Holnap reggel megyek UH-ra, már nagyon várom!!!KépKép

Dobok egy táblát!Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
zituska28

Noémi,
Nagyon örülök, hogy neked összejött!! Előbb vagy utóbb mi is követünk téged!
Én otthon fogok tesztelni, majd ha már késik 2-3 napot. Legalábbis most még így gondolom.
De addig még több mint egy hét van.
Napi 2x1 utrot szedek, szerinted ettől érzékennyé válhat a mell? Nekem már elkezdett egy kicsit fájni, a mensi előtt is szokott de csak 4-5 nappal. Most meg még több idő van hátra. Nem hinném, hogy egy hetes terhességnél a mell már érzékenyebb lenne. Biztos az utrotól van. Tud erről valaki valamit?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Felraktam magamról egy képetKép
Nagy nehezen, de sikerültKép
Vendég

Petra Kép
Az utro pogeszteront tartalmz, úgyhogy simán lehet tőle a mellfeszülés.
Nekem is feszül nagyon, bár én nagyobb dózisban kapom. Nekem 3x2 utro hüvelykúpot kell alkalmazni, és én Duphastont is szedek mellé.

Ma nagyon fáj a fejem, így ébredtem Kép

wish

Olik, de helyes vagy ! Kép es hol van ez? jamaican? Kép

Petri,Kép ez jo kerdes..lehet erzekeny a mell, mar ilyen hamar? marmint a terhessegnel mikor kezd el noni? nem csak kb a 2. honapban?

kedves babasok!! nektek mi a tapasztalatotok? cicifajas? mikortol? Kép

Zituska, koszi a tablat Kép bar en mar a 17. cn on vagyok,,de persze nem szamit 1-2 nap ide vagy oda,,kiveve nekem, mert elegge szamolom most. Képde nehogy kijavits !! Kép majd csak amikor zebrasodom !! (?)

Wish Kép pihenes ilyen jol megy??
saci

Wish, pont egyszerre irtunk,,es en meg nem olvastam a tiedet. A fejfajas az szar. Aszpirin? meg sok sok viz !jobbulast Kép
saci

Saci Kép
A sok víz az megy, mert meg kell igyak legalább 3 litert egy nap.
Aszpirint egyelőre nem veszek be, próbálom inkább elmulasztani.

wish

Olik - es milyen muvesz vagy? Kép
saci

Babásodó lányok Kép a terhesség létrejöttekor szerintem semmilyen extra jelet nem produkál még a szervezet, bár sokan állítólag előre megérzik. Nekem nem sikerült Kép
A cicifeszülés tünete a mensi előtt is általános, bár szerintem kb. az 5. hétre kezd el nőni. Ez kb az az időszak, mire már tudod, hgoy babát vársz.

Wish Kép nagyon szurkolok ám neked!

Ági Kép nektek is! Sikerülnie kell! Kíváncsi vagyok az UH-ra, igyál sok-sok vizet, mint eddig és egyél fehérjét. Hadd segítsenek a szuriknak a tűszőnövekedésben.

Milli Kép szerintem a 28. napon nyugodtan lehet tesztelni az inszem után.

Igzgatott Kriszta KépKépKépKép remélem izgulhatsz még 9 hónapig Kép

Lányok, most aztán nagyon sok mindenkinek megy a MEGADRUKK!!!

Sac Kép Tündi Kép Zita Kép Nina Kép Viki Kép Szilva Kép

HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!

Nagyon drukkolok!

Pusz

Noémi
és kiscsibe
(ma töltjük be a 7. (!) hetet Kép)
Vendég

SaciKép
A kép a nászúton készült Barcelona-ban. Ott álltam a LA RAMBLA sétány elejénKép ( De vissza mennék oda!!! Kép )
Zongoraművész vagyok Kép De szoktam festegetni is amatör szinten. Ezért nem írtam konkrétan.
Vendég

Olik Kép de jo! nincs jobb dolog a zenenel!! Gratualolok! Barcelona! hmhmhm. jol hangzik.
saci

Noémi Kép
Komolyan boldog vagyok a soraidtól, úgyhogy énmiattam akármit is írsz, csak meghatódom Kép
Gratula a 7. héthez, vigyázz magadra továbbra is! Kép

Tündi
Vendég

Jessusom csajok mi volt az az ilyeszto fekete angolszovegu oldal ami megjelent a bnetre valo belépésnél?
mili

NoémiKép
Iszom ám a sok vizet és eszem a joghurtot. Múltkor is 18 mm volt a nyálkahártyám. Ha baba lett volna jó helye lett volna. Ebben a hónapban is megpróbálom megteremteni neki a megfelelő körülményeket. Kép
Jól érzed magad? Kívánás, hányinger meg hasonlók???

WishKép
Hú jó sok gyogyit kapsz, nem semmi, de biztos ami biztos. Kép Nagyon szurkolok. Még 2 hét és eredmény igaz?

VikiKép
Nagyon eltűntél. Az inszemet még együtt csináltuk végig.Kép
Ha jól emlékszem bejelentkeztél a Kaáliba. Voltál már?

AnnaKép
Ha jól számolom áprilisban lesz lombikod??
Hogy érzed magad? Elkeztétek már a gyógyszeres kezelést "előkészítést"?

SaciKép
A tábliban látok valami 2. inszemet. Most mi is van?

MiliKép
Hogy érzed magad? Közeleg a teszt napjaKép

PetriKép
Szerintem minden ember másként reagál a hormonokra. Nekem pl. az utrotól éjszaka állandóan szinte pisilnem kellett. (pedig sajna baba nem volt) A mellfeszülés nekem is sokkal hamarabb jelentkezett.
Bízzál. Kép

Kép

Kép
pkagi

Magyarázzatok meg, hogy minek kell sok vizet inni és miért jó a joghurt. Más folyadék nem jó? Gyömölcsleveket szoktunk inni.
Vendég

Agi: ) ja,,volt 2 inszemem, tavaly. de mivel tok egeszsegesek vagyunk, SEMMI ertelmet nem latom a tovabbi inszemeknek,,ha csak arra nem jok, hogy vmikor lombikozhassunk. Ugyanis az en dokim 6 inszemig nem csinal lombikot. De amugy is ebben a honapban leszek terhes Kép )
saci

OlikKép
A gyümilé is jó, de legjobb a mentes ásványvíz.
Azért jó, mert segít vastagítani a méhnyálkahártyádat, ami a babó megtapadásánál szükséges. Minimum 1,5 litert kell inni naponta.
A joghurt is ezért jó.
Így együtt tökéletes. Kép

Kép

Kép
pkagi

Lányok, történt már olyan valakivel, hogy két UH között csökkent a méhnyálkahártyája?
Képzeljétek, hogy szerdán még 8 mm-es volt, ma a 13.napon 6 mm. A méretre azt mondja a dokim, hogy még pont jó, ez az alsó határ. Magyarázatként azt mondta, hogy valószínűleg ez amiatt van, hogy a tüszőim viszont nagyon sokat nőtek a 2 nap alatt, van 4 szép (a doki által gyönyörűnek nevezett) 13-20-23-25 mm-es tüszőm.

Előre is köszi a válaszokat!
lkt

PkagiKép
Akkor ma bevásárolunk egy zsugorral a mentes vizből és egy rekesz joghurtot veszünk! Kép
Aztán jöhet is a babóka arra a jó helyre!!!!!!!!
Főztem fincsi eperlevest( fagyóban találtam még a nyárról ). Olyan fincsi illatok vannak itt! Kép A férjem borzasztóan édesszájú! Imádni fogja!
Vendég

Lányok!
Próbálkozások alatt lehet-e tornázni?( szoktam járni konditerembe). Futni is szoktunk. Hasprés érdekelne különösen. Nem-e árt az a baba megtapadásában?
Köszike

AlinaKép Hogy vagy? Rég nem jelentkeztélKép
Vendég

Olik!
Erdekelne hogy kell csinálni az eperlevest. Nekem is van a fagyasztoban 1 zacsival. Leírnád roviden?
mili

Olik!
Szerintem a kondi nem árt ha eddig is jártál, de most a hasizom tornákat hagy ki inkább.Lehethogy nem ártana de minek reszkírozni...
mili

Drága Tündi Kép ha csak ezen múlik, írok néked mindig valami szépet! Remélem mielőbb te is ilyen sorokat írhatsz majd ide.

Ági Kép Drukkolok az UH-hoz. Nekem SEMMI tünetem nincs. Rendszeresen eszem, ettől állandóan tele a hasam, szerintem híztam is. De hányinger meg émelygés NUKU! Eddig. A pocim folyton szúrkál még mindig a cicim pedig néha feszül. Hason nem bírok aludni Kép

Sac Kép drukkolok ehhez a hónaphoz! De a lombikhoz tényleg az inszemen keresztül vezet az út Kép Ne kelljen eljutnod oda. Mikor voltak a vizsgálataitok? Most vannak a jónás-napjaid??

Mili Kép én is láttam azt a szörnyet! meg is ijedtem, hogy valami vírus van a gépemen.

Lkt Kép szorítok neked! A tüszőcskéid nagyon szépek! A nagyok szerintem meg is repednek ma-holnap.

Olik Kép a gyümölcslevek azért nem nagyon jók, mert sok cukor van benne (mégha 100%-os is) és ha megiszod belőle az előírt 1,5-3 liter mennyiséget egy nap, akkor már jelentős. És nem is felel meg annyi víznek, mint ha sima vizet innál, mert a veséknek meg kell szűrni. Ha vizet iszol, akkor megspórolod ezt a munkát a szervezetednek Kép
Jól hangzik az eperleves Kép jó helye lesz a babáknak Kép
Vendég

NoemiKépMiliKép
Köszi az infot. Olyan jó, hogy itt bármit megkérdezhetemKép

MiliKép
A levest nagyon egyszerűen csináltam ( a többi gyümilevest is igy készítem):
Az epret feltettem főni kissé sózott és cukrozott vizben. Hozzáadtam egy kis szegfűt, fahéjat, citromhéát és egy kis citromlét. Nem kell sokáig főzni, mert eleve nagyon puha a gyümi. Külön elkészítettem a habarást:
k.b. 3deci tejben feloldottam egy csomag puncs pudingot ( de lehet vanilia puding is!). Ezzel behabartam. EnnyiKép
Mindig meg kell kóstolni, mert van aki édesebben szereti, van aki savanykásabban!
Vendég

NoémiKép
Én szoktam szörpit beletenni az ásványvízbe. Szigorúan cukormentest. Kép
Ugye az nem baj?

Kép

Kép
pkagi

Kedves Olik! (Jó a képed, szimpi) Kép
Velem az van, hogy most kezdjük élesbe Apával a babaprojektet, most van peteérésem, ezt onnan tudom, hogy van egy kis folyásom, ami egyébként nincs. Mindennap olvaslak Titeket egyébként, úgyhogy követem a történéseket. De egyenlőre én érdemlegeset magamról nem tudok írni. Talán majd 2-3 hét múlva! Kép

A babásoknak üzi: GRATULÁLOK
inszemeseknek: kitartást és türelmet, mennek a babatapasztó "enerdzsik" ++++++++++++
próbálkozoknak pedig: mindent bele

Kép Kép
ALINA
Vendég

Agi,
elég kiegyensúlyozottnak érzem most magam, a múlt hónap sokkal rosszabb volt,turelmetlenebb voltam stb. Amúgy itt ott szurizik a hasam,de tegnap este pl. nem a petefészkemnél hanem a méhem korul olyan csípos szurit éreztem -kettot, de csak egy pillanatig. Kicsit még minta puffandt lennék ...

Noémi,
olyan rossz benyomást tett rám az a vacak. De inkább már ne is gondoljunk rá, jo hogy nem vagyok annyira otthon az angolban mert igy legalább nem értettem.
Noémi olyan csodálatos lehet most neked a kiscsibéddel ebben a szép tavaszi idoben. Remélem
hamarosan kovetlek én is meg a tobbiek is.

Olik!
Koszi a receptet, én még sosem csináltam gyumolcslevest de ki fogom probalni. koszi

Nem tud valaki valamit Fruzsirol, úgy el túnt pedig már hétfon tesztelt és nem tudok rola semmit.

Barbi te is rendesen eltuntel...Merre jársz.
mili

hu,,az az eperleves jol hangzi hmhmhm Kép

noemi, koszi! nagyjabol most van vege a jonas napoknak,,ki is hasznaltuk,,de most minden masnap szigoruan ( Kép ) akciozunk. Sosem lehet tudni! Kép

Lkt Kép sajnos en nem tudom,,hatha az Orsi...

Olik Kép ezt en is kerdeznem....en is tornazom ugyebar. Az tuti, hogy tul sok hasizom nem tesz jot,,pedig nekem pont azt kell csinalnom, mert oda hizom..Kép
saci

Ági Kép nem probléma a szörpi Kép ne aggódj.

Alina Kép nagyon szorítok nektek, hogy sikerüljön. Eszembe jutottál tegnap este, hogy belépek a 8. hétbe. Nem gondolok semmi rosszra, még van 5 hetünk a veszélyes zónában. Mit javasolsz, te mit csinálnál most másképp? Nagyon hálás lennék a válaszodért.

Saci Kép akkor most számolunk visszafelé Kép

Mili Kép tényleg jól érzem magam. És nagyon féltem a babát, minden nap elmondom neki, hogy szeretem és nagyon vigyázok rá. Azt hiszem a 12. hét után kicsit nyugodtabb leszek.

Puszi
Noémi
Vendég

Ági,
Ha jól tudom neked pajzsmirigy problémád van. Szeretném megtudni, hogy ez mikor derült ki. Régebben vagy most amikor a babásodás miatt vizsgáltak ki? Azért kérdezem mert évekkel ezelőtt a régi üzemorvosom azt ajánlotta nézessem meg ami persze elmaradt. Milyen tüneteid vannak ezzel kapcsolatban?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Kedves kismama! (Noémi) Kép

Tudod beszéltük hogy, nem szabad magunkat stresszelni. Tehát próbáld meg magad megkímélni mindenfajat idegeskedéstől, a másik amit másképp csinálnék, hanyagolnám esténként a kádas fürdést. Én nagyon szeretek fürdeni, de a mostani fejemmel már biztos csak zuhanyoznék.
Nekünk vannak kutyáink, namost a kutyagumikat én szedtem a kertből össze,ezt most szintén hanyagolnám, bár állítólag a ktyaürülék nem veszélyes, de ki tudja?. A másik még amit megfogadtam, hogyha újból kismama leszek, biztos hogy az első 12 hétben (minimum), Apával csak gumit használva szeretgetjük majd egymást, ő szeret uszodába járni, és hát bármikor hazahozhat onnan is valamit.
De nagyon fontos az is, hogy ne gondolj arra, hogy valami gond lehet. Nem szabad!
Egyébként én nem hiszek abban hogy az első 12 hét a legkritikusabb, szerintem végig az.
Köszi hogy szorítasz Nekem, nagyon jól esik, hogy eszedbe jutottam.
Puszika Neked és a Csibének is.

KépKépKép
Most az jutott eszembe, hogy amit leírtam Te már biztos tudod. Ha eszembe jut még valami, majd írok Neked és persze a többieknek is.
Kép
Alina
Vendég

Alina Kép nagyon köszönöm!!!

Megnyugtattál. Én sosem fürdök, bár mostanában vágyom kicsit rá. Mindig zuhanyozok. Nincsenek állataink, bár a hétvégén a sógornőmnél voltunk, ahol van cica. A közelébe se mentem. Bár ott aludtunk náluk, remélem ő se jött a közelembe. Mi "úgy" még nem is szeretgettük egymást az inszemináció óta, de azért nem hagyom parlagon a párocskámat. Én is figyelek ám mindenfélére, de biztosan vannak dolgok, amelyek nem kivédhetőek. Na, inkább örülök, hogy már betöltöttük a 7. hetet. Holnap kezdjük a 8-at.

Kíváncsiak vagytok mi történik a 8. héten?

Pusz
Noémi
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?