A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Noémi, drága én is csak azt tudom neked kívánni, hogy mihamarabb babócát ringathass a karjaidban!

Szilva

Kép
Kép
szilva069

Noémi Kép
Én 3 hete vagyok itthon. Úgy alakult a munkahelyemen a helyzet, hogy muszály volt megtennem ezt a lépést. Elvileg én úgy terveztem, hogy végig dolgozok, de nem így alakult. Nagyon klassz itthon lenni, pedig én azt gondoltam unatkozni fogok. Kép
Jövő hónapban te is kezded ugye a stimut?

Kép

Kép
pkagi

Szilva Kép köszönöm szépen. Jól esnek a szavaid Kép

Ági Kép nekünk jövő hónapban telik le a 3 hónap, tehát a mostani mensim után még nem próbálkozhatunk, de utána már fogunk Kép. Mivel ez kb. júliusra esik, ezért úgy gondoltuk, hogy szeptemberben megyünk csak vissza. Ráadásul úgy tűnik, hogy lehet, hogy munkahelyet is váltok a nyáron.

Nem tudjátok, hogy hol lehet on-line tanácsot kérni gyerek-támogatásokkal (GYES, TGYÁS stb) kapcsolatban? Jogi nehézségeim adótak a munkahelyemen.
Vendég

Sziasztok

Szilva
Itt vagyok, olvastam hogy megvolt az inszemed, nagyod drukkolok neked. Most várakozo állásponton vagyok. Kicsit pihentettem a babatémát talán még egy kicsit fogom is mert már kezdtem bekerreni. Amúgy sok volt a melo meg családi gondok. Szoval minden egyutt. Amúgy jol vagyok várom a menzit kb a hétvégén fog megjonni és azután megint stimu.
Majd azért benézek hogy gratuláljak neked KépNagyon szorítok!!!
mili

Mili Kép remélem nem jön meg és nem kell a stimu Kép Jó hallani rólad. Mi is szorítunk!
Vendég

Noémi Kép
Lehet, hogy tudok neked segíteni ezekben a dolgokban. Ha gondolod írj ide, vagy ha "titkos" akkor a privimre. Én is sokmindenről tájékozott vagyok, de egy barátnőm a Tb-nél dolgozik.

Kép

Kép
pkagi

OlikKép
De jó érzés lehet látni a picurit. Felteszed a képet?

Ági Kép
Már a 10. hétnél tartasz? Jó gyorsan megy az időKép

Mili Kép
Jó hogy jelentkeztél. Gyere gyakrabban Kép Drukkolok Kép

Wish

wish

Ági Kép köszönöm. Ide írom, hátha egyszer másnak is szüksége lesz rá.

Munkavállaló vagyok egy cégnél, de nem ott dolgozom, hanem egy másik cégnél, ahol hivatalosan projekten dolgozom, de gyakorlatilag állandó munkám van itt. Most viszont munkaerő-kölcsönzési szerződést akarnak kötni velünk, hogy megvédje magát a két cég. A jelenlegi munkaviszonyt közös megegyezéssel akarják felbontani, és új, kölcsönzési szerződést kötni. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ha ezt a szerződést aláírom, akkor terhesség és szülés után nem kapok meg minden olyat, ami amúgy rendes munkavállalóként járna. Meg talán felmondási védelem se jár. Tudsz esetleg ebben segíteni? Nem esne jól, ha emiatt a szerződés miatt hiphop ki tudnának rúgni vagy megszűnne a munkaviszonyom ha pl bejelentem, hogy terhes vagyok.

Nagyon köszönöm.

Noémi
Vendég

Sziasztok!
Talán a régiek közül még emlékeztek rám, elég ritkán írogattam ide, inkább csak olvasom.
Elkezdtük mi is az inszemet. Clostyt szedtem 2x1.
Pénteken megyek első UH-ra. Azt szeretném megkérdezni tőletek, mivel elég sokan vagytok akinek 1 vagy 2 inszem sikerült.Mikor a legjobb az inszemet csinálni, ha már aznap megrepedtek a tüszők vagy még nem. Remélem érthető amit kérdezni akarok.
Gratulálok én is az új babásoknak.
Köszönöm
Gyöngyi

Kép
Kép
bgyöngyi

Mili

Örülök, hogy jelentkeztél, kicsit aggódtam érted. Kívánom, hogy a következő hónapban sokkal de sokkal jobban alakuljanak a dolgaid!!!

Szilva

Kép
Kép
szilva069

Lányok, látom a spermákról is szó esett.
Timi, Wish, és többiek, akik konyítanak a spermaképhez, légyszi segítsetek!

Jól értem, hogy a fejeltérés nem befolyásolja a termékenységet? A férjemnél 80% fejeltérés van. Viszont voltam már terhes, beavatkozás nélkül- ki tudja, milyen eszméletlen véletlen volt...

A másik bajunk még az, hogy
a progresszív gyors: 19 (25 felett kellene lennie),
a progresszív lassú: 10 (gyors+lassú legyen 50-nél nagyobb)

Engem a létszám nem izgat annyira, mint a fejeltérés, mert a létszámot és a vitalitást úgy tudom, lehet javítani Macával meg egyebekkel, de a fejeltérést nem.

Ki mit tud erről?

Köszi a válaszokat.
kisegér

Lányok, látom a spermákról is szó esett.
Timi, Wish, és többiek, akik konyítanak a spermaképhez, légyszi segítsetek!

Jól értem, hogy a fejeltérés nem befolyásolja a termékenységet? A férjemnél 80% fejeltérés van. Viszont voltam már terhes, beavatkozás nélkül- ki tudja, milyen eszméletlen véletlen volt...

A másik bajunk még az, hogy
a progresszív gyors: 19 (25 felett kellene lennie),
a progresszív lassú: 10 (gyors+lassú legyen 50-nél nagyobb)

Engem a létszám nem izgat annyira, mint a fejeltérés, mert a létszámot és a vitalitást úgy tudom, lehet javítani Macával meg egyebekkel, de a fejeltérést nem.

Ki mit tud erről?

Köszi a válaszokat.
kisegér

Gyöngyi Kép emlékszem rád. Kép a tüszőrepesztő szuri után szokták az inszemet csinálni 36 órával. Ekkorra a tüsző már megreped, tehát a repedéskor vagy kicsivel utána érdemes az inszemet csinálni. Innentől ugyanis van 24 órája a kiskatonáknak, hogy célba érjenek. Ha nem kapsz tüszőrepesztő szurit, abban nem tudok segíteni. Menj át a téli babás topikba, ott Dodónak clostyval sikerült a babája. Õ is ide járt előtte. Sok sikert!

Kisegér Kép én sajnos nem tudok segíteni Kép

Pusz
Noémi
Vendég

Csináltam LH tesztet a 13. napon, pozitív, hurrá. Totál kíváncsiságból csináltam ma is (22. nap.), pozitív... Mire utalhat ilyenkor a magas LH szint?
Egyébként 28 éves vagyok, és nemrég óta, és csak lájtosan próbálkozunk még.
potter_76

Kisegér Kép

Hát nem tudom. Szerintem a fejeltérés is baj. Nálunk a dokim nagyon szörnyülködött, azon hogy 60%-nak deformált a feje. Azt mondta rá, hogy gyakorlatilag 0% az esély a spontán terhességre.
De szerintem a fejeltérésen is lehet javítani. Nekem az egyik fő vesszőparipám az volt, hogy ne hordja a mobilját Apa a zsebében.
Ha lesz időm megpróbálok utánna keresni a neten, de az nem a napokban lesz, mert nagyon el vagyok havazva.

Wish

wish

Ja, és persze sziasztok, és új vagyok itt, ami asszem látszik.
potter_76

Szia Noémi!
Köszi, hogy válaszoltál. Igen fogok kapni tüszőrepesztő szurit.
Sajnálom ami veled történt.
Szia
Gyöngyi

Kép
Kép
bgyöngyi

SZia Potter Kép
(Így kell hívni téged?)
Az LH csúcs után van tüszőrepedés, és utánna csökkenie kell. Ha folyamatosan magas az PCO-ra utalhat. Mindenképpen elmennék a helyedben nőgyógyászhoz.

Wish

wish

Kösz, Wish. Nem hangzik túl jól. Pedig néztek már uhuval, nőgyógyászom azt mondta, elsö blikkre minden ok. Szuper... Akkor felkeresem.
(Úgy hívj, ahogy gondolod.)
potter_76

Potter Kép

Inkább úgy hívnálak, ahogy neked kedves Kép
Nekem is mondig azt mondta a nőgyógyászom, hogy minden oké (hasi UH), aztán lombik elött az első hüvelyi UH-nál közölte a dokim, hogy sok ciszta vana petefészkemben.

Wish

wish

jajjj. Csupa jó hír. Engem hüvelyi uhuval néztek. Na, mindegy.
A Potter az oké.
potter_76

Potter Kép Wish Kép szerintem az is lehet, hogy a teszt pontatlan. Milyet használsz? Ha mondjuk PG 53-at, azt akár a kukába is lehet dobni.
Jó az óvatosság, de nem szabad mindjárt a legrosszabbra gondolni.

Wish Kép ne haragudj. Sokszor az az érzésem, hogy túl sokat tudunk. A babások nagy része a táblicskuban 1 éven belül esett teherbe. A statisztikák működnek. Kép

Mi meg rontjuk a statisztikát Kép

Puszi
Noémi
Vendég

Noémi Kép
Nem haragszom Kép Lehet, hogy igazad van. Remélem már nem sokág rontjuk a statisztikát Kép

Potter Kép
Ha Pg 53 akkor felejtsd el amit írtam. Ha rápisilős, akkor kérded meg a dokidat kell-e vele foglalkozni.

Wish

wish

Sziasztok!

Bocs, hogy csak így betolakodok, de már rég óta olvasgatlak titeket, és tudom, hogy sokan használtatok ovulációs teszteket. Ebben kérném a segítségeteket, uis vettem egy Evidence nevűt, aminek csak a dobozát és benne a használati utasítást sikerült elkutyulnom Kép Kép , és most nem tudom hogyan kell használni. (Az a fajta, amiben azok a kis "papírcsíkok" vannak, nem a cseppentős.) Meg tudnátok nekem mondani, hogyan kell használni? Előre is köszi, és mindenkinek nagyon szurkolok!

Shel
shel

Shel! Én is Evidence-t használtam, de én olyat amit vizeletsugárba kell tartani 5-7 mp-re! De gondolom a működésük azonos! 28napos ciklus esetén a 11. napon kell az első tesztet megcsinálni 5 napon keresztül napi egyet ugyanabban az időpontban! Akkor pozitív ha a teszt vonal ugyanolyan sötét mint a kontroll vonal! Ha pozitív, akkor 24-36 órán belül megreped a tüsző! Tehát akciózni kell!
Remélem ez azért segített!

KépKép
nicika

Nicika!

Nagyon köszi! Sztem ez uaz a teszt, így ahogy írod (én meg olvaslak Kép ) mostmár rémlik (elkutyulás előtt azért átfutottam Kép ).

Shel
shel

Nicika!

Nagyon köszi! Sztem ez uaz a teszt, így ahogy írod (én meg olvaslak Kép ) mostmár rémlik (elkutyulás előtt azért átfutottam Kép ).

Shel
shel

Noémi Kép
Pénteken megyek a barátnőmhöz és feltétlenül megkérdezem tőle.
Amit így magamtól írnék az a következő:
Ha a munkaviszonyod nem szünetel, akkor a járandóság kiszámolásánál nem számít. A Gyást és a Gyedet a szülést megelőző év átlagkeresete alapján számolják ki. Ha betegállományba mész az inszemet követően a baba születéséig, a betegállomány nem számít bele a kiszámításba, ami nagyon jó. Viszont bennem az merült fel, hogy ugye az új munkaszerződéssel próbaidő is jár és ha hónap, akkor azalatt ugye bármelyik fél felmondhat a másiknak indoklás nélkül is akár.
Majd pontosan azért megkérdezem.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!
Nagy gratula Bercinek, Megannak és Oliknak.
Sajnos a múltkor el kellett rohannom és félbehagytam az irományom. :/
Szóval ott tartottam, hogy csúsztatjuk a babaprojectet de azért adunk esélyt a véletlennek is. Kép
Voltam természetgyógyásznál...tök pozitív élmény volt. Kimértek vmi géppel és szerinte a hormonjaim rendben vannak, nem mutatott nőgyógyászati problémát. Kép Az endometriózist is kizárta,ugyanakkor mutatott vmit a gyomor és bélműködésemmel kapcsolatban. :/ Sok vasam van, ugyanakkor vérszegénységet is mutat. :/ (Valszeg vasfelszívódási zavar.)Alacsony vérnyomás...de az még mindig jobb mint a magas. Kép Elkeztem szedni egy Korolen nevű cseppet. Ez tele van gyógynövényekkel, főleg a szívre az erekre a májra és a vesére van jó hatással...és elég nagy méregtelenítő hatása van. Kb 3 hónapra való adag van egy üvegben. Kiváncsi vagyok segít-e a vérzésen ami a végbelemből jön amikor menstruálok. Remélem!!! Úgyhogy elhalasztom legalább egy hónappal a végbéltükrözést is.
Említettem, hogy mérem a hőmet a hónapban. Szépen alakul: papírforma szerint a 15. napon felment 37 fölé és azóta is ott van. Ma van a 18. nap. Ja és voltam UH-n is a 12.napon. Érett a tüszőcske a bal oldalon..már 15 milis volt, a nyh pedig 6. Tehát ezek jól hangzanak. Kép
Biztos sokat számít a stresszmentesebb illetve egészséges életmód is úgyhogy én mindent megteszek.
Szóval bár még nem "nyomolunk" intenzíven azért itt leszek veletek és írogatok.
Pusszancs mindenkinek! További: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Kép
vizkriszisback

Raktam fel képet magunkról!!!Kép
Nem tudom ti hogy vagytok vele de én szeretem a neveket arcokhoz csatolni. Kép

Kép
vizkriszisback

Sziasztok lanyok!

En is itt vagyok, csak olvasgatlak sokszor titeket. Nekem szepen lassan, illetve gyorsan telnek a napjaim, mindig hetvegen veszem eszre hogy eltelt megint egy het, mert en vasarnap fordulok a hetekkel. Szoval gyorsan novogetek, mar a 16. heten vagyunk a kiscsibenkkel, jovo heten AFP, de nem izgulok, mert a Joisten majd ugyis elintezi, ami a legjobb lesz, ugyhogy nyugiban vagyok.

Es lehet hogy erzem a kicsikenek a mocorgasat??? MOst este ahogy ulok a gep elott, mintha kaparaszna valaki odabent, lehet az mar??? Tuti o az, tuti!!!!!!!!!!!! Mar jo ideje randalirozik odabent...valahogy nagyon finoman, es mintha tegnap este is ilyen 9-10 korul erezhettem...
Juj, hat az csodajo lenne....

Madaran!

Itt vagyok, aranyos vagy hogy jossz es erdeklodsz utanam, remelem te is hamarosan lanndolsz kozottunk a lenti topicban!!!!!

Egyebkent priman vagyok, kicsit ugyan faradekony, de kaja mar megy, nem hiztam semmit ugyan, egyelore inkabb kevesebb vagyok 1-2 kiloval, mint voltam. De most mar eszem rendesen mindent, remelem azert meghizok egy kicsit, nem akarok gebe maradni. foleg gyumi nelkul nem birom sokaig...
Ja, es a pocim mar akkora, hogy csak na!!!! Foleg, hogy eddig vilag eletemben befele gorbult, ugyhogy ilyet meg a ferjemmel nem lattunkKépKépKépKép Szoval borzasztoan elvezzuk...
Ja, es a legjobb, hogy a hulye kismamas konyvekben olvassuk a ferjemmel, hogy a kismama aggodalmai lehetnek, hogy lehet hogy haragszik kisbabajara, mert elcsunyitja az alakjat, de ne izguljunk, mert majd szules utan visszajon a regi alak. Nahat ezen rohogunk azota is...
Mert biztos haragudni fogok ra, meg kell halni... Erre varunk miota, es annyira elvezzuk a dolgot, ilyen meg soha nem volt!!!!! es akkor meg haragudjunk isKépKépKép

Gyongyi!

Nekem most ugy sikerult, hogy nem kaptam repesztot, de mi spontan probalkoztunk most, nem inszem volt. Szoval az volt a 14. nap, vasarnap reggel, azt hiszem penteken voltunk UH-n, es hat a josneni megmondta hogy vasarnap hajnalban akciozni kell, ugyhogy ugy tettunk, es bejott.
De amikor inszem volt kaptam mindig repesztot, es ha nem repedt meg masnapra, akkor megismeteltuk az inszemet masnap is, addigra mar megrepedt mindig.

Remelem hamarosan megint jon at valaki a babasokhoz!

Olik!

Gratula a pottyhoz!!!! Lesz az meg nagyobb is, hamarabb, mint gondolnad!!!!!!

Wish!

Ügyi legy ebben a honapban!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drukk!!!!!!

Vizkrisz!

Nagyon dogosek vagytok a paroddal, nagyon jokepű csako!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Agi!

Gratula a 10. hethez!!!!!!!!!!!!!

pusz

dodo
15+3

KépKép
Kép
dodo32

Sziasztok Lányok!

Meg tudjátok mondani, hogy hogyan, milyen elv alapján működnek a terhességi tesztek?

Köszi,
Móni
0+32
moni_73

Sziasztok! Sajnos egésznap nem jutottam géphez, annyi munka volt, de most gyorsan végig olvastalak Benneteket.
Hétfőn reggel kell mennem vérvételre és addig már nem tudok majd írni. Kérlek, hogy drukkoljatok nekem!
Elmúlt a görcsölgetésem és olyan fura tompa nyomást érzek a kereszt csontomnál. Ez jelenthet valamit szerintetek? Vagy ez megint csak valami képzelődés? Na mindegy!
Köszi a drukkokat előre is és viszont Mindenkinek!
Hétfőn jelentkezem.
fjm

MóniKép
www.lombikbaba.com kezdőoldal/terhesség/terhességi tesztek
Itt sok érdekességat találsz.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem:Már 6.napja nem ment le a hőm 37.0-ról,ílletve egyszer lement 36.9-re,de megint visszacsúszott.Mi lehet ez?
zita
ebba

Fjm!

Hát ez szerintem nagyon jó jel!
A kolleganőm pontosan ezt érezte a terhessége legelején. Most 3 hetes a babája!
Csak csendben, de örülhetsz!
Minden esetre én nagyon szurkolok neked hétfőig!

Puszi
Szilva

Kép
Kép
szilva069

Köszi a választ.
Csak azért kérdeztem mert 2 napja negatívat teszteltem, de a kiszáradás után látszik a 2 csík a teszten. A múlt hónapban is ez volt,de pár nap múlva rendesen megjött.

Móni
0+32
moni_73

Móni Kép
A kontroll csík Hcg-vel van átitatva. Amikor átitatódik az eleve elszineződik, míg a másik csík csak akkor ha benned is van Hcg. Azért nem jó később megnézni, mert a kontroll csíkon lévő Hcg átszivároghat a másik részbe. Mindenesetre én azt javaslom, hogy holnap próbálkozz egy másik tesztel.

Kép

Kép
pkagi

Zita Kép
Hányadik ciklusnapon vagy?

Fjm Kép
DrukkkkkkkKép

wish

17.-en,a 12-től van fenn!
ebba

Ebba
A 36.9 nem gáz. Hiszen egy-két tizedet ingadozik a hő mindig...különben csak egy megtört egyenes lenne a "görbe". Kép
Bár persze ez attól függ mennyi az alaphő. Gondolom neked max 35-36.

Kép
vizkriszisback

Voltam reggel a Kaáliban, vittem a férjem eredményeit. Krizsa reakciója az volt, hogy 95 millió nagyon sok, és ha csak 20% normális, az is több millió. Ugyanis a határérték 20 millió. Nálunk ugye 95 millió sejt van. Ennek a kb. 20%-a durván 18 millió.
Visszajött az életkedvem. Van remény.
kisegér

Lányok, akik hőmérőztök. A 36,9 nem kevés. Lehet a hidegfront hatása, ezt orvos mondta. Szóval akár tizedeket is süllyedhet a hő erős frontnál. Hét most éppen az van.
kisegér

Mármint "hát"
kisegér

Zita Kép
Ez tényleg teljesen normális, tüszőrepi után felmegy 37 körülre (kinek mennyi az alaphő), és utánna 1-2 tizedet ingadozhat, és akkor esik le alacsonyabbra ha jön a mensi.

Wish

wish

Kedves Kisegér!

Nálunk is a fejeltérés a fő probléma (95%) viszont ezt a herevisszér okozta, ami műtéttel kezelhető és az orvos szerint 1 év után normálizálódik a morfológia. nagyon remélem!
Nálatok ez nem merült fel? Mit mondott az andrológus?
A Kaáliba a férjed lelete miatt mentetek?

Tappancs
tappancs

VizkriszisbackKép
Van e-mail címed?
udojurgen

Kisegér

Olvastam, hogy jártál pszichiáterhez a baba-ügy kapcsán, aki sokat segített. Úgy érzem, nekem is szükségem lenne erre lelkileg.
Meg tudnád adni esetleg a nevét/elérhetőségét priviben? A címem: tappancs26@freemail.hu

Ha esetleg más tud hasonló problémákkal foglalkozó, jó pszicho dokit, vagy van tapasztalata ezzel kapcsolatban, segítsetek légyszi.

Előre is köszönöm: Tappancs
tappancs

Sziasztok!
Az én hőm a 17cn-től a 22.cn-ig 37.1, a 23cn -n 37.2, a 23.cn-n (ma) 37.3. Az alaphőm 35.8, 36.
Ugye bíztató? Ciklus hossz 24-28.

Kép
lara26

Lara Kép
Bíztató Kép reméljük így marad akkor még jó pár napig, aztán jöhet a teszt Kép

Wish

wish

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?