A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

SzilvaKép
Hát igen, mégha rögös lenne, nem bánom, de hogy hosszú is!Kép Kép

manda

Mofly Kép - Kép neha jo sirdogalni,,aztan ugyis muszaj elore menni

Manda Kép ez volna az egeszseges hozzaallas. Mindent megtenni a geyrekert, de ha nem megy,,azt is el kell tudni fogani. Vannak sokkal nagyobb tragediak is az eletben. Es az orokbefogadas nem merult meg fel, mint lehetoseg?

Pancsi Kép szia itt es koszi - meg nem is ismerlek

Amugy a Barbi tortenete radobentett, ha meg ossze is jon a gyerek,,en a 4. honapig csak a szuk barati korben fogom elmondani + csalad egyes tagjainak....
saci

SaciKép
Már beszéltünk az örökbefogadásról, de per pillanat egyikünk sem tudja elképzelni.
Most remélem ezért nem haragszotok!
Van ahol jól alakultak a dolgok, van ahol nem!
Majd meglátjuk, egyenlőre mennek a lombikok!

manda

Manda Kép jezus, dehogy haragszom,En meg amugy is abban bizom, hogy a lombikod sikerul. (Kép) - az orokbefogadasrol meg csak kivancsi voltam, hogy mi a velemenyetek...
ennyi.
saci

Sziasztok!
Barbi mindenkit megdöbbentett, alig írtatokKép

Saci, én soproni vagyok, gondolom így már nem érdekes a dokimKép

Emlékszel mikor kérdezted tőlem, hogy még miért nem mondtuk el mindenkinek? Az előbbi hozzászólásodról jutott eszembe.
Noi remélem mindent rendben lát ma a kis babájával, holnap én is elmegyek dokihoz, estére már úgy szokott fájni a hasam hogy csak na... talán túlstrapáltam magam, kicsit betojtam...
Ma töltöm be a 12-t

Kép
Kép
Kép
amica

SaciKép
Köszi, azért én is bízom benne!Kép

AmicaKép
Vigyázz magadra, biztos nálad is minden rendben, csak gondolom a család kicsit lestrapál!Kép

manda

Huu, Amica Kép megertelek ! en erre nem is gondoltam, hogy ilyen lehet...szoval valoszinuleg nem fogom elmondani,,hacsak mar nem birom tovabb..Kép
tenyleg: te soproni vagy...hat, az egy kicsit bonyolult szules volna, ha onnan jonnen a doki + dula...
istenem, de jo neked, te mar tuti, hogy 2006 ban szulsz. En meg 2005 ben akartam szulni, de nagyon, - de arrol lecsusztam.
saci

Sziasztok!
Ma dolgozom először és iszonyúan megrázott Barbi híre.

Kedves BarbiKép
Sajnos nem nagyon tudok vígasztaló szavakat írni, de együtt érzek veled és bízom benne, hogy Te is és mindannyian végig tudunk csinálni nem sokára egy v. esetleg még több terhességet is.

Na, én most nem pályázok erre, mert már 2 napja barnázom és a mai hőm már csak 36,4. Ma vagy holnap megjön.

KriszKép
Akkor majdnem egyszerre lesz laparunk (nekem egy kicsit előbb.) Ha megjön hívnom kell a doki asszisztensét, csinál egy vérvételt és még pé előtt lesz. Már most be vagyok sz@rva. Nem is a műtéttől, hanem az eredménytől. Már ilyeneken fantáziálgatok, hogy mi lesz, ha azt mondják, hogy soha nem lehet gyerekem v. valami ilyesmi.

MandaKép
Már én is foglalkozom a gyerektelenség "előnyeivel". Egyelőre semmi olyat nem találtam, ami megvígasztalna.

Olyan rossz hangulat lett a topicban. Átragadt rám is, pedig azokon a napokon, amikor sportolok nem szokott.

ElizaKép
Az Elevit szerintem is hízlal. Én kétszer kezdtem el szedni és aktív sport mellett is híztam. Most csak e vitamint és folsavat szedek meg méhpempőt. Ezektől nem hízok. Egyébként ártani nem árt, de attól nem leszel terhes.

Kép
Kép
tiza

Iza Kép ne parazz elore..Kép - minden rendben lesz. Ha meg nem, majd akkor ugyis lesz ra otleted, hogy mit csinalj !!
saci

IzaKép
Szerintem se félj a lapartól, bár nekem nem volt, de biztos túléled!!!:o
Mi az a méhpempő, amit szedsz? A folsav az mire jó? Tudom hülye kérdés,de nem tom!

manda

MandaKép
A méhpempő vitaminokban és ásványi anyagokban, fehérjékben gazdag kapszula, egyébként a méhkirálynő fejlődését szolgáló anyag. (DM-ben kb 900 ft.) Állítólag a méh nyálkahártyájának erősítését segíti, de erre azért nem vennék mérget. A folsav a B vitamin egy formája, olyanoknak ajánlják, aki gyereket akar v. korai a terhessége, mert egyes gerincfejlődési rendellenességeket megakadályoz.
A lapart biztos túlélem, de azért mégis izgulok.

SackoKép
Köszi a bíztatást, remélem úgy lesz.

Kép
Kép
tiza

TizaKép
Szióka! Sajnálom, hogy barnázolKép Tudod már, ki fogja a lapart csinálni?! Nagyon szurkolok Neked, hogy semmit ne találjanak. A műtéttől ne félj, (mondom én, aki ugyancsak be volt tojvaKép)ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok.

MandaKép
Örülök, hogy el tudod baba nélkül is képzelni az életed. Szerintem ez sokat fog segíteni Neked a későbbiekben. Talán a lelked is megnyugszik, és akkor sikerülni fog a lombik!!

AmicaKép
Ne izgulj! Próbálj meg pihenni. Holnap UH lesz? Szorítok nagyon, hogy minden okés legyen!

Sackó
SziókaKép Valami babás érzés?!
gtünde

MandaKép
Én szedek Elevitet, igaz, csak a novemberi inszem óta, de nem vettem észre, hogy híznék. Mondjuk néha elfelejtem bevenni, meg általában csak minden 3. nap szedek belőle, a másik 2 napon meg vas+folsavat eszek. De azt is többször elfelejtettem márKép
gtünde

TizaKép
Ha a Megyeibe mész, akkor én ismerem a betegfelvételes hölgyeményt(volt kolléganőm), ha segítségre van szükséged, ő biztos szívesen segít. Nagyon rendes.
gtünde

IzaKép
Köszi az infot!

TüncsibeKép
SziaKép Dolgozol? Párod visszament Győrbe?

manda

MandaKép
Igen, még kb. 5 percig dolgozom, aztán tűzök haza. Ja, és idéntől megint csökkent fél órával a heti munkaidőnk, így pénteken csak fél délig dolgozom.Kép
Igen, sajnos már hétfő délelőtt visszament. Szenvedett is tőle szegénykémKép De majd csak kibírjuk valahogyKép
gtünde

TüncsibeKép
Köszi, hogy segíteni akarsz, de én az Édesanyák útjára megyek. Én úgy értettem, hogy a dokim fogja csinálni, de ezt nem kérdeztem meg külön. Ráérek majd a vérvételkor. Már nagyon kezdek görcsölni, remélem még ma megjön. Ha 6 után jön meg, az már holnapnak számít? (Mert akkor mindegy.)
Egyébként vannak kérdéseim:
Meddig kell bent lenni (úgy tudom kb 2 éjszaka)?
Utána mennyi idő alatt lehet felépülni, mert teljesen ellentmondó infokat kaptam. A körmösöm azt mondta, hogy néhány nap múlva már tudott futni, van aki meg hónapokat mondott a tornára. Ekkora különbség hogy lehet?
Milyen helyzetben van az ember műtét alatt (mint a nőgyógyinál?) Mik a megalázó dolgok? (Ilyenek mindig vannak a kórházban.)
Lehet, hogy idióta kérdéseim vannak, akkor bocsi.

Kép
Kép
tiza

TizaKép
Én előző nap este mentem be, másnap műtét, harmadnap mehettem haza. Pénteken volt a műtét és kedden varratszedés (köldökből). Nekem előző este és a műtét hajnalán is volt beöntésem, de már olyat is hallottam, hogy nem mindenhol csinálják. Ki lehet bírni. Utána egy hét táppénz, mert azért elég érzékeny a has. A nagy különbség szerintem abból adódhat, hogy ha találnak valamit, és meg is tudják oldani, akkor esetleg több lyuk lesz a hason, ami gondolom, lassabban is gyógyul.
A műtét alatt úgy fekszel, mint a nőgyogyinál, és altatás után még kicsit meg is döntenek a fejed felé. De nem megalázó egyáltalán. Mindenki nagyon aranyos volt. Még a beteghordó fiú(k) is. Ja, mielőtt felvittek a műtőbe, le kellett venni a bugyit. A műtőben meg a hálóinget is. A beteghordó tök rendes volt, mert elfordult. Amúgy ő rak át a műtőasztalra. Letakarnak, a lábadra kapsz szép textilcsizmát. Beteszik az infúzióhoz a tűt a kezedbe, a másikra vérnyomásmérő kerül, meg az ujjad végére egy csipesz-szerűség, ami a pulzust méri, ha jól tudom. Én még a monitoron láttam is, hogy ugrál a pulzusom, meg a vérnyomásomKép Aztán alszol egy jótKép Amikor felébredsz, megy az infúzió. Ha pisilni kell ágytál. Infúzió lefolyik, felkelhetsz, fürödhetsz. De ezeket úgyis elmondják. Ja, és egy kicsit jódos leszel deréktól lefeléKép Még a műtőben megkérdezik, hogy nem fázol-e, mert akkor gondolom, betakarnak (én nem fáztam).
Ha eszembe jut még valami, megírom, csak add meg a címedet. Vagy írj az enyémre, benne van a profilomban.
Na, jó hosszú lettemKép
gtünde

Most megyek haza, de még benézek.
Puszi
gtünde

Megjött.
Már beszéltem is az asszisztenssel. Holnap megyek a dokim magánrendelésére, ad betegfelvételi lapot. Most valahogy el is múlt a félelmem. Már szinte várom. (Tiszta hülye vagyok v. nem?)

Kép
Kép
tiza

Manda! Én csak lelkes olvasó vagyok, baba ügyben még nemvagyok érintett, de mindenkinek drukkolok aki az. Egyébként a babaproject előtt állókban szoktam hozzászólogatni
pancsi20

Sziasztok!
Azért jöttem ebbe a topicba, mert hirtelen babonás lettem...
Utolsó vetélésem tavaly nyáron volt. Kivártuk a hat hónapot és az ünnepek alatt beerősítettünk Kép
Most vagyok a 30 napos ciklusom 27. napján.
Tüneteim vaskosabbak, mint eddig bármikor.
Eszement fantáziálásba kezdtem az utált szójafasírtról, amit be is szereztem... :9 Ezek után átmentem a patikába is tesztet venni.
Kb. 3 . napja van enyhe émelygésem, a derekam és az alhasam váltakozva fáj, néha együtt.
"Akkor is megyek, ha nem akarom..." - minimális folyadéktól is mennem kell pisilni.
Puffadok.
Hőmérsékletem nagyszerű, 37 C körül van napok óta.
Melleim négy napja fájnak és melltartóra szorulok.
Legutóbb a 28. napon pozitív volt a teztem, arra gondoltam holnap reggel megcsinálom.
Szurkoljatok.
tündér11

Tunde, Iza Kép nekem abban volt mas, hogy katetert kaptam, es az szar. Beontest adnak elozo este, de ha eszed van, meg reggel is kersz - hihetetlen, hog mi jon ki beloled (bocs), nem kellemes, de utana nekem szo szerint "megkonnyebbultek" a beleim. Nagyon jot tett, komolyan !! Kép
Tundi Kép szurkal a hasam, de 3,5 ev utan mar fogalmam sincs, hogy miben higgyek, bizzak. ebben a honapban nulla eselyt adok neki, idaig mindig biztam es nem jott be,,most nem bizok,,de tenyleg.
Szaunaztam sokat, meg torna,,bulik stb.
Az uj gyogyszerem a bromo helyett, meg hianycikk. Kép - szoval nem tudom, hogy jovo honapban hogy fogom enni..(??)
hogy megy a spontan honap? sok sikert hozza ! KépKépKép

Tunder Kép szia itt. jok a tuneteid, remelem jon a + teszt is hamarosan.
saci

TündérkeKép
Persze, hogy szurkolunk!! Aztán beszámolni az eredményről!

TizaKép
Dehogy vagy hülye! Örülök, hogy már nem félszKép Még eszembe jutott, hogy betétet vigyél, mert kicsit vérezgetni fogsz. A tampon ilyenkor nem jó. Valamint sok-sok WC-papírtKép Na meg evőeszközöket, innivalót, stb.
gtünde

köszi Saci!
Remélem Neked is bejön a fordított gondolkodás :D
tündér11

SackóKép
Majd meglátjuk, sikeres volt-e az elmúlt hétKép
Neked akkor komolyabb beavatkozásod volt, nem?

Nem tudtok Wish-ről valamit? Nagyon eltűnt. Remélem, semmi gond nincs veleKép
gtünde

Iza Kép nekem 6 hetig tilos volt a szex, torna, stb, de foleg az emelestol kell ovni magad, de az a noknek amugy sem jo - maskor sem (mehsullyedest okoz) ...
A masik Tundinek is volt laparja,,o jol viselte, de ot "csak" 1 orat altattak. A tobbsegnek semmi baja. En 1,5 orat aludtam es nagyon hazavagott. De nem riogatni szeretnelek, csak leirom a tapasztalatom. Remelem te jol fogod birni.!!
En a 4. napon mentem haza, de utana is sokaig ovatosan voltam , de ez fontos is. A sportot en a helyedben 6 hetig elfelejtenem, a mutet utan amugy is le fogsz fogyni, szoval nem kell elhizastol tartani Kép: Kép - en vagy 3 kg fogytam
S.
saci

Ok Gtünde Kép

Tiza, kitartás!!!
tündér11

SackóKép
Akkor Neked tényleg komolyabb beavatkozásod lehetett. Nekem semmi sextilalom nem volt, még rá is kérdeztem. Sőt, mondta, hogy nyugodtan próbálkozzunk. Neked mit csináltak laparkor?
gtünde

Tüncsibe, SaciKép
Hát ezek nem hangzottak valami jól. Borotválni szoktak valamit?
Szerintetek 2 hétre rá tudok síelni?

Kép
Kép
tiza

Tundi - nekem par kisebb osszenovest "hatastalanitottak". Semmi komoly nem volt, inkabb a felteras volt a cel, de nem talaltak semmit. Bar utolag tobbek szerint felesleges volt a mutet. Ez most egy "divat" mutet a meddosegben, olyan, mint a candida, - ahol nem tudjak, hogy mi a baj,,megcsinaljak. En mindenkit, akit csak lehet- lebeszelek rola. Egy baratnomnek is akartak csinalni, nem engedte, es 3 honap mulva terhes is lett.
Sajnos ra kell, hogy jojjunk hogy ez a gyerektelensegi problemarol me golyan keveset tudnak, hogy az az erzesem, hogy rajtunk kiserleteznek KépKép - persze csak igy lehet elorejutni.
szerintem 50 ev mulva mar egy 50 eves not is teherbe tudnak majd mestersegesen ejteni..KépKép hihi -
saci

Iza Kép en nem sielnek 2 hetra ra. De egyaltalan nem .!!!!

miert nem tolod el a mutetet? amugy is tavasszal gyogyulnak a sebek a legjobban.
es addig meg lehet, hogy a hegyi levegotol , + jo szextol terhes leszel !
saci

akkor kitartóan, türelmesen, teszt-gyártókat tönkre téve várok még 20 évet :D
tündér11

SaciKép
Én is csodálkozom a sextilalmon. A doki azért ragaszkodott a mensi után, pé előtti időszakhoz, nehogy kárba vesszen ez a hónap és megakadályozzanak egy terhességet. Ezt ő mondta.

Kép
Kép
tiza

TizaKép
Igen, engem borotváltak. Nem teljesen, csak felül, egy olyan 5 centis sávban. A síelést szerintem kérdezd meg a dokitól. De ha Neked is olyan lesz a műtéted, mint nekem, szerintem nyugodtan.
gtünde

Tundi Kép nekem a koldokomon, huvelyen, + 2 oldalon a medencenel "mentek be" - de mar nem is latszik a heg, mert kb egy nagyobb tufej volt a muszer merete. engem a mely altatas csinalt ki, de nalunk a szobaban a tobbiek mind igy voltak vele. VAgy a Nyiroben benak KépKép - ami siman lehet. azert is jottem el onnan...
Iza Kép nem mondod, hogy a borotvalas szamit..Egy ilyen mutetnel az lenne a legkevesebb. Az nem faj !! en magamnak leborotvaltam, amennyire gondoltam , de ahhoz mar nem nyultak utana..
saci

Tundi, Iza Kép akkor nekem tok mas lehetett...
remelem neked Iza, a Tundi fele laparod lesz Kép
saci

TizaKép
Szerintem még kérdezz rá, hogy histeroscopiát csinálnak-e. Én sajna úgy jártam, hogy lapar alatt derült ki, hogy van egy bemélyedés a méhemen, ami utalhat méhen belüli sövényre, de mivel már befecskendezték a festékanyagot az átfújáshoz, nem tudták megcsinálni. Ezért mégegyszer vissza kellett mennem. Szerencsére nem volt sövényem, a doki azt mondta, hogy szív alakú a méhem, de ez nem okoz semmi problémát a terhességben. Viszont a sövény félidős vetélést okozhat.
gtünde

Gtünde, úgy látom neked is kijutott jócskán a feketelevesből...
tündér11

SackóKép
Nekem a medencémnél nem volt vágás. A köldökömön "mentek be" + hüvelyen. A szemérem dombomon vettem észre műtét után egy kis sebet (nem vágást), asszem azon keresztül fújták fel a hasam. Szóval, nekem csak köldöksebem volt utána, ami egy hét múlva már majdnem tökéletes volt. Ma már nem is látszik semmi.
gtünde

TündérkeKép
Hát igen. De, érdekes módon, soha nem éreztem úgy, hogy hú mennyi mindenen kellett keresztülmennem. Szerintem vannak lányok, akik sokkal több mindent átéltek és néha én érzem úgy, hogy csak nyafogokKép
gtünde

Barbi ÉdesKép
Most is gondolok Rád. Remélem, túl vagy már a műtéten és pihengetsz. Már nem tudom, ki javasolta, hogy utazzatok el pár napra a pároddal/férjeddel, de szerintem sem rossz ötlet. Kicsit kényeztesd magad! Küldök Neked sok-sok pozitív energiát: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
gtünde

Tündi, SaciKép
Eddig akivel beszéltem erről, mind azt mondta, hogy néhány nap alatt szinte teljesen rendbejött. Van, aki már a kórház után 2 nappal ment dolgozni.
A műtétet már november óta halasztom és már szeretnék rajta túl lenni. Ha nem síelhetek, akkor majd iszom a forral bort a hüttében. A síbérletet úgy is a helyszínen vesszük meg és megyünk még később is, februárban v. márciusban.

Kép
Kép
tiza

TizaKép
Én is visszamehettem volna hamarabb, csak olyan jólesett kicsit lustálkodniKép A forralt bor nem rossz ötlet. Anno, mikor még jártam síelni, én rumos teát ittam, aztán utána már sokkal bátrabban síeltemKép
gtünde

TündérKép
Nektek az első terhesség is spontán összejött?
gtünde

Látom, sehol senki. Akkor én is megyek.
További szép napot!Kép
gtünde

GtündeKép
Hasonlóan szoktam érezni én is, amikor valaki mesél magáról... Olykor rájövök, hogy az élet nem is volt annyira kegyetlen hozzám.

Igen, az első terhesség, még anno a volt vőlegénnyemmel, spontán összejött.
Azóta mindig spontán lettem terhes, de sose maradt meg.
tündér11

Már el is mentél?
tündér11

Kár Kép
Ha visszajönnél, egy darabig még a chat-en vagyok
tündér11

Szia TündérKép
Üdv közöttünk!Kép

BarbiKép
Én is álló nap rád gondolok, már biztos túl vagy rajta, pihengess, sírd ki magad, az biztos sokat segít. Annyira, de annyira sajnálom!!!Kép
Puszi!!!!

manda

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?