Múlt kedden asszem... akkor futottunk egy kört és elmondtuk a szüleimnek, anyósnak párom nagymamájának... az enyémen még filózunk... ő olyan gázul aggódós fajta, hogy a végén minden nap amiatt hívna, hogy hogy vagyok... (Ja... anyukám most említett meg úgy mellesleg, hogy ők anno meg se mondták neki egyikünket sem... csak amikor már megszülettünk... igaz nem is volt jó a kapcsolatuk... na de akkor is... szóval a kérdés az, hogy ez a családi tradíció megmaradjon-e
A hasad meg csak puffad... sajna
Vizsgálatok: Én az elején SOS elmentem UH-ra hogy meg tudják mondani, hogy méhen belül van-e. Nálam akkor még nem látták a szívhangot de 4 nappal később már igen! (5. hét végén - ami PÉ + 3 hét)... azt hiszem...
Utána ugyebár semmi de be kellett jelentkeznem a 12 hetes UH-ra. Előtte elmentem a védőnőhöz aki mondta, hogy kell neki egy komplett kismama vérkép, vércsoportmeghatározás, ellenagyag, meg EKG. A kórházban az elején megcsináltak egy rákszűrést is (bár előtte kb. 1/2 éve voltam) de ha jól tudom az egy éven belülit általában elfogadják. Ha nincs akkor SOS a legelején leveszik a kenetet. Én az EKG-t és a komplett vérképet (toxoplazmózist is) a 12 hetes UH napján csináltattam meg... így csak fél napot késtem a munkából
Egyébként ha majd bejelentkezel a védőnőhöz (szerintem a 10-12. hét előtt semmi értelme... én is csak azért mentem, mert azt hittem, hogy kell a kiskönyv a 12 hetes UH-hoz de nem kellett).. szóval akkor majd úgyis megnézik milyen leleteid vannak és minden mást mondani fognak! Igazából sokkal többet mint a nőgyógyászod... úgyhogy érdemes a védőnőt kifaggatni a vizsgálatokról és amit csak lehet egy napba bezsúfolni.