Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

nagy dillemában vagyok a témával kapcsolatban. Segítsetek!
 
 


Szia Léni!

Nekem az első babám tervezésekor azt mondta a nőgyógyászom, hogy két-három hónapig szedjek Elevitet, s ha utána nem azonnal fogan meg a bébi, akkor mindig egy hónap kihagy, egy hónap újra szed... stb. A terhesség kezdetétől pedig az első három hónapban javasolta, utána abbahagytam.
Nekem az Elevit bevált, nem volt tőle semmi bajom, a kisfiam 2006 nyarán egészségesen, aranyosan világra jött (persze sosem tudom meg, mi lett volna már gógyszerrel vagy vitaminok nélkül), 3200 g-mal.
De beszéltem már olyannal, akinek enyhe székrekedése lett tőle - erre az orvos is felhívta a figyelmemet azzal, hogy jelezzem, akkor váltunk. De nem kellett... (Más vitaminnak nem tudom lehetséges mellékhatását, hiszen azokkal nem találkoztam testközelből. Biztos mindegyikre van,aki érzékenyebb, de nagy bajt észrevétlenül biztos nem okoznak.)
Most már lassan a másodikat tervezzük, és nemrég azt mondta, a Gravida is jó, válasszam ki, melyiket szedném már előre megint. (Én persze maradok a bejáratott Elevitnél. Úgy tudom, a foganást is elősegíti - de valószínű, hogy azt mindegyik.)

Remélem, kicsit segítettem,
hajrá!

Zsolka
 
 


én a gravidát szedem,mert magyar termék. szerintem nincs nagy különbség ezek között. kicsit aggódtam az E-számok miatt, de mind a kettőben van valamennyi.
 

 
 

Sziasztok!
Mi is babát tervezünk. Elkezdtem szedni az Elevitet kb 2 hete. A fogamzásgátló abbahagyása után(5 hónapja) rögtön teljesen beállt a ciklusom 30 naposra. Gondoltuk, hogy most miután a soron következő mensesem almúlik, kiszámolom a peteérésemet és mivel kisfiúra gyúrunk, aznap és utána 3-4 naponta együtt leszünk. 20-án kellett volna megjönnie, de még mindig semmi. Babás sem lehetek, mert mindig védekeztünk. Eddig mindig pontosan jött. Nem tudom hogy ez nem lehet-e az Elevittől, bár ez elég furán hangzik. Ha valakinek van ilyen tapasztalata, írja meg.
Köszi
Timi
 


Sziasztok! Az orvosom tanácsolta, hogy a terhesség előtt szedjek Gravidát vagy Elevitet. A Gravidát mondta inkább, mert az magyar. De sokan azt mondják, hogy ne szedjek, mert változatos étrenddel be lehet juttatni a szervezetbe a szükséges vitaminokat, meg el is lehet hízni ezektől a tablettáktól. Nektek mi a véleményetek erről, mit tanácsoltok?
 


Sziasztok!

Én röpke 2 éve várok a babára és ezzel együtt a Gravidát szedem.
Nekem semmi bajom vele, és nem is híztam tőle semmit.
Nem vagyok éhes sem tőle..... szóval nekem ez bevált! (és persze: magyar)

 Sziasztok!
A kisfiam fogantatása előtt 3 hónappal kezdtem el szedni az Elevitet és végig szedtem a terhességem alatt és szülés után is vagy 6 hónapig. Semmi bajom nem volt tőle!
A mostani babám előtt is Elevitet szedtem, amióta teherbe estem váltottam Gravidára ( mert ugyan azt tudja, mint az Elevit, csak állítólag több benne a Jód és magyar termék, picivel olcsóbb.) Végig fogom szedni!
Puszi

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

3 hónapja szedem a Gravidát, eggyetlen bajom vele, hogy reggel nem tudom szedni, mert hányingerem van tőle (de ez egyéni érzékenység). Hízni nem híztam, pedig rám férne...
Most fogom kipróbálni az Elevitet. Majd megírom mit tapasztaltam.
Ha attól is hányingerem lesz, visszatérek a Gravidára.
Elevitbe nincs jód. Ezt most a dobozról is lemeóztam, de mivel magyarországon csak az Alföld nem jódhiányos, aki Elevitet szed jódozott konyhasót sem árt használnia....

Kép
 


kislibus!

A barátnőmnek az Elevittől is hányingere volt :(


Szerintetek mennyire számít az, hogy szed-e valaki terhesvitamint vagy sem? Nekem kis laikusnak ilyen kérdéseim merülnek fel, hogy ha a vastablettával nem szabad szedni a magnéziumot, meg a kálciumot, akkor ha ez egy tablettában van, akkor hogyan működik?
Most tervezzük a harmadik bébit, de azt gondolom, hogy a vitaminháztartásom kicsit restaurálást igényel (különsen mert még mindig szoptatok), de az ilyen megválaszolatlan kérdések miatt nem hiszek sem az elevitben sem semmilyen multivitamin készítményben.
Szerintetek?
Vendég
 


Szia Gira!

Az első két babával Elevitet szedtem a próbálkozás alatt kétnaponta, meg a terhesség első három hónapjában (1. gyerek óriásbébi, második normális méretű), most a harmadikat tervezzük (tudod :wink: ) de most nem akarom sok vitaminnal telenyomni magam, és csak E-vitamin , C-vitamint és Folsavat szedek (ezt sem minden hónapban). Nem is akar összejönni a baba... :roll: (persze hogy mi az oka???)

Üdv, Nyáriorgona

Nagyfiam 6 éves
Nagylányom 3 és fél éves
És a legkisebb is megszületett!


Nekem mindkét gyerekkel hányingerem volt, egész nap émelyegtem az első félidőben végig (de nem a vitamintól! viszont nem is igen csökkentette a hányingert, szerintem, pedig azt írják) Hízni nem híztam, csak a normális babás súly jött rám, aztán az le is ment.

Szoptatás alatt már nem szedtem semmit, pedig sokáig szoptattam mindkettőt, de jó étvágyam volt, a sok folyadékra pedig figyeltem, de szomjas is voltam, magamtól is. Erről a vas meg magnézium problémáról nem tudok semmit...

Üdv, Nyáriorgona

Nagyfiam 6 éves
Nagylányom 3 és fél éves
És a legkisebb is megszületett!


Sziasztok Lányok,

Új vagyok itt.
Több, mint egy éve próbálkozunk, és az első fél évben én is szedtem Gravidát. Nem jött össze a baba. :cry:
De viszont 14 kg az összejött pluszban, azt mondta az orvosom, hogy azonnal hadjam abba és kezdjek el fogyozni, mert fogamzásgátlóként hat a túlsúly.
 


gmelcsi1 írta:Sziasztok Lányok,

Új vagyok itt.
Több, mint egy éve próbálkozunk, és az első fél évben én is szedtem Gravidát. Nem jött össze a baba. :cry:
De viszont 14 kg az összejött pluszban, azt mondta az orvosom, hogy azonnal hadjam abba és kezdjek el fogyozni, mert fogamzásgátlóként hat a túlsúly.Szia!Igen ez így igaz lehet,hogy a túlsúly fogigátlóként hat.Bár lehet érdemes lenne utána járni,hogy a súlynövekedést,és azt,hogy nem sikerül a baba,nem e hormonprobléma okozza?
Szerintem a terhesvitaminok önmagukban nem okoznak ilyen hízást.

 
 


Sziasztok!
Az én nőgyógyászom határozottan ellene van mindenféle komplex terhesvitaminnak. Valójában soha nemkérdeztem meg, h mi a baja vele, de amikor megemlítettem neki, h szedek (még az 1. terhességem legelején) Elevitet, akkor azt mondta, h hagyjam abba. Vas-folsavat viszont felírt, többfélét is szedtem, mert majdnem mind nagyon komoly székrekedést okozott. Ami a legjobban bevált (és szerencsére a legolcsóbb is), az a Ferrofolgamma.
Szóval én nem szedtem se az 1. terhességemnél, sem most terhesvitamint, de a már meglévő fiam nem úgy tűnik, h megsínylette volna. azt hiszem a babák elveszik, amit akarnak, mert én különösebben nem figyeltem soha arra, h mit eszem, vagy iszom, mégis egészséges babát szültem.
Üdv: Viki
Vendég
 


Szia mimi12,

Igen, azóta már szedem a clostit és ugy néz ki rendbe tette a hormonokat és a pé.
Sajnos nálam a vitamin szedés, mindig jelentős súlynövekedéssel jár.
 3 hónapja szedem a Gravidát, eggyetlen bajom vele, hogy reggel nem tudom szedni, mert hányingerem van tőle (de ez egyéni érzékenység).


Ugyanez volt a problémám nekem is. De próbáld ki reggeli közben bevenni, vagy közvetlenül ebéd előtt. Akkor meg sem érzem, pedig már nekem is olyan szintű hányingerem volt tőle, hogy abba is hagytam többször, mikor a szülésznő barátnőm tanácsolta az előbb leírtakat. :wink:

Kép
Kép
 


Sziasztok!
Én gravidát szedek már a második dobozzal. Eleinte nekem is hányingerem volt, de rájöttem, hogy egy alapos reggeli után bevéve eltűnik a rókakoma...:)
Érdekes, hogy a dokik leginkább a folsavra teszik a hangsúlyt, ami vízben oldódó vitamin, tehát nap mint nap távozik..:) (nődoki mondta) Szerinte szükségtelen hónapokkal előbb elkezdeni szedni, mert úgy is kiürül. Én azért szedem. A hagyományos boltban kapható folsavban 3 mg van. A gravidában 0.8 mg szemenként....
Mindenesetre a velőcsőzáródási rendellenességek lecsökkentése nagyon fontos.
Mindenkinek jó babavárást!!
esőcsepp
 


Sziasztok!

Teljesen új felhasználó vagyok, ma regisztráltam.

Nagyon jó, hogy Rátok találtam, mert pont ma beszéltem az Elevitről a barátnőmmel (aki januárban szül).

Megadtátok a lökést, hogy én is kipróbáljam, mivel én is a hízástól és az émelygéstől féltem.

Köszi

Kép
 
 


Gravidát szedek augusztus eleje óta. Este veszem be, reggel hányingerem volt tőle. Azóta semmi probléma. Márciustól diéta.

Szeptember elejétől kezdtem el vas-komplex-el kiegészíteni, mert nekem nem volt elég a gravida vas tartalma. Nagyon jó, úgy néz ki (két csíkozásból), hogy babásodtunk rögtön az első hónapban :)
Vendég
 


Mit kell ITT olvasnom Anuk!! :D Lehet már gratulálni? Írj a 2009es topicba is, feléledni látszik! :wink:

Amúgy én az eurovitnek a kismamavitaminját szedem, semmi mellékhatás (mármint hányinger, amit hallani más tablettákról) Összehasonlítani nem tudom más tablettákkal, hogy mennyi vitamin van benne. Folsav van az tuti, ami nekem most kell, meg valami halolaj, ami állítólag szintén jó, és más tablettákban nincs benne. Én csak kipróbálásra vettem, mert az ismert kismamavitaminokról hallottam már jót is rosszat is, erről még semmit, úgyhogy legalább nem parázom tőle! :lol: Viszont párom már túlvan egy takonykóron, amit én egyáltalán nem kaptam el, remélem ez a vitamin miatt van, és ha tényleg így van, akkor már megérte! :wink: :D

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Gravidát szedtem, sajnos a 7. hétben elvetéltem. Utána-héten kiderült, hogy van (volt?) egy vesekövem. Se nekem, se másnak a családban soha nem volt, arra gyanakszom, hogy talán a vitamintól lehetett (?). Van esetleg másnak tapasztalata erről?


Ja, egy fontos infó: a nőgyógyászom szerint nemcsak a folsav, hanem a jód is nagyon-nagyon fontos, tehát olyan vitamint válasszak, amelyikben van jód.
Emellett olvastam egy cikket a cukorbetegségről (sajnos van a családban), azt írták, hogy azok a babák, akiknek az anyukája B6-ot (meg talán magnéziumot?) sokat szedett a terhesség egy bizonyos szakaszában, azok között sokkal kevesebb lett a cukorbeteg felnőttként. Tehát akkor a fontosak: folsav, jód, B6 és magnézium (meg a kalcium az anyai forgromlás miatt), a többi valszeg csak "jó-ha-van".

Kép
 


Sziasztok!
Én csak pár napja szedem a Gravidát reggelenként, de úgy van hányingerem, hogy másnap felkeléskor a gyógyszer előtt. Úgyhogy szerintem mindegy mikor szedem be, remélem elmúlik. (Pár hónap múlva szeretnék foganni :-))

Az első babánál Elevitet szedtem + folsavval, de nagyon utáltam a székrekedés miatt és asszem 3 hónap után abbahagytam (sajnos).

Szerintem azt is nézni kell az egészséges babán kívül, hogy mi a jó az anyukának. Nekem szülés után pajzsmirigy gondom is volt/van meg vashiányom is volt. A fogaim extra erősek, fél évente járok kontrollra, úgy hogy évekig nem volt lukas, és a baba után 5 db is volt. Úgyhogy szerintem fontosak a vitaminkomplexek már a tervezéstől (hogy feltöltsön engem is) a szoptatás végéig.
 
 


Sziasztok!

Én már a tervezés időszakában elkezdtem szedni a Femibion 800-ast, 2 hónap múlva teherbe estem. A többi vitaminhoz képest ez a legfejlettebb Magyarországon. Már az aktív folsavat-Metafolint tartalmazza, amit mindannyian hasznosítani tudunk. Alaposan utána olvastam a témának, kb. 56%-unk a hagyományos folsavat nem alakítja át teljes mértékben. A Metafolinnal nem csak a Velőcső záródása biztosított, de a 2.trimesztertől folytatott Femibion400-as szedésével egyéb más komplikációk is kiküszöbölhetők. Mivel az alacsony folsavszint mellett megemelkedik a homocisztein szint, ez hozzájárulhat vetéléshez, idő elötti placenta leváláshoz stb.
Így most már a 6.hónapban járok és nagyon jól tolerálom a készítményt.
Jó egészséget, boldogságot mindenkinek!
Zsóka
 


Segitsetek nem esem ujra teherbe....Mit szedjek?? :(
 


Szép napot Hölgyek.  Kis segítség kellene nekem. Már másfél, lassan 2 hónapja szedem a gravidát [és mellé magnéziumot és e-vitamint (minden 2. nap) az édesanyám tanácsára -> ápolónő, de most nem olyan a viszony, hogy segítséget tudnék kérni tőle], de semmi eredményt nem hozott. A párommal rendszeresen élünk nemi életet és mivel szeretnénk babár nem is védekezünk, ez egyértelmű is :) Mit tudok tenni annak érdekében, hogy sikerüljön végre teherbe esnem??? Már lassan feladtam a reményt is, mivel volt időszak mikor azt hittem, de sajnos nem úgy jött össze a dolog. Most késik már több mint 8 napot, de ugyanakkor görcsölök és fehér folyásom van.  Ha tud nekem bármelyikötök segíteni azt nagyon megköszönném.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó