Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! gondoltam nyitok egy ilyen topikot, és cserélgethetünk

megkezdem a slágert aratott receptekkel

Igazi Bejgli recept, Puha mézeskalács, Mézes puszedli receptek találhatók a mellékelt Word dokumentumban...

Kép Kép 1226562355.8308.pdfházikó alaprajz Kép

és a receptek : 1226562597.1648.doc

a bejgli képe nem a saját készítésű...
Vendég
 


Házi készítésű Bailey's

1228547035.5236.doc
Vendég
 


Én meg csatlakoznék... :)

Az általam evett legfinomabb sajtos pogácsa receptje.

Pogácsa:
1 kg liszt
20 dkg sajt
500 margarin
4 dl tejföl
1 ek só
2 db egész tojás
1kocka élesztő
az alapanyagokat összegyúrjuk, kelesztjük
1 tojás sárgája + a kanál olaj + sajt a tetejére

 

 
 

Boni,

nagyon jó ötlet ez a topic, én is átnézem a receptejeimet és válogatok nektek :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
 
 


Boni, nagyszerű ötlet ügyi vagy nagyon :wink: :lol:

Kép
 
 


Boni,
Ez nagyon jó ötlet! :D

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


köfi kérem a recepteket! :lol:
Vendég
 


Az egyik kedvenc tortám, azért is szeretem mert nem túl bonyolult elkészíteni:

Mandulás torta

5 tojásfehérjéből és 18 dkg cukorból kemény habot verünk. Hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját és végül 15 dkg lisztet, melybe előzőleg elkeverünk 7-8 dkg darált mandulát, 1 vaníliacukrot, 1 mokkáskanál sütőport.
Zsírozott kerek tortaformába öntjük a masszát, a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával és 2 dkg porckorral.180 fokon 35-40 percig sütjük.
Ha kivesszük a sütőből még forrón leöntjük 2,5 dkg forró vajjal.
Vízszintesen felvágjuk és töltjük: 4 dl tejszínt felverni 1 csomag főzés nélküli pudinggal. (én ennél több krémet szoktam tenni bele)

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
 
 


Egyik kedvenc ételem pedig:

Fitnesz tepsis hawaii csirkemell

Hozzávalók 4 főre:

2 egész csirkemell filé
1 doboz ananász konzerv
15 dkg gépsonka
fél dl tej
1 dl tejszín
1-2 ek liszt
2 ek olaj
csipet őrölt fekete bors
tengeri só ízlés szerint

Elkészítés:

a csirkemell filéket felszeleteljük, sózzuk, és borsos lisztbe mártva forró olajon elősütjük. A szeleteket tepsibe tesszük, sonkaszeletekkel beborítjuk, rátesszük a vékonyan felszeletelt ananászt, a vékonyra szeletelt -esetleg reszelt- sajtot, végül egy kevés tejszínes tejjel felöntve sütőben átsütjük.
Köretnek rizst adunk mellé.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
 
 


Boni: Megcsináltam a hétvégén a mézeset és nagyon finom lett! :)

Ezt is megcsináltam:
http://desszert.eu/kandirozott_narancshej

De az enyém nem sikerült olyan jól, mint ami a képen van, és elég lágy lett. Van aki szokott kandírozni? Hogy kell ennek kinézni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hofeherke 2008.12.10 14:29-kor.

 


Mara,
ez narancsos nagyon guszta. Kár hogy ennyi cukor kell hozzá. Karácsonyra szerintem azért kipróbálom :lol:
 
 


Közkívántra:

Padlizsán krém:
Padlizsánt megmosod, megszúrkodod villával és kb. 200 fokon addig sütöd, amíg össze nem esik. Ha ez kész, akkor kikaparod a belsejét és fokhagymával, sóval, borssal, kis olivaolajjal összeturmixolod. Lehet bele tenni tejfölt is. Pirítossal isteni, de főtt tésztához is fincsi :lol:

Jó évágyat!
Kép
 
 


Töltött burgonya
Ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
Félig puhára főződ héjjában a krumplit (legyenek jó közepes, vagy nagyobb méretű), majd kis sisakot végsz rá és kikaparod a belsejét, azt összekever sajttal, kis sóval, borssal, szerecsendióval és visszatöltöd a belsejébe. Bebugyolálod alufóliába és puhára sütöd. Ha elkészült, egy kis teavaj a tetejére, és már kész is.

Monic, nem hagytam ki valamit szerinted?
 
 


Kata,

szerintem tökéletes a recept, mégegyszer köszi :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
 
 


nyam nyamm

mindent kipróbálok én is apránként :lol: ez a narancsos már múltkor beindította a fanztáziám, de még nem mertem belevágni.. :lol:
Vendég
 


Én mivel egy kicsit lustitörp vagyok előfordul, hogy nem sütögetek :oops: , de ha váratlan vendég jön akkor is tuti a recept, főleg olyan dilis Norbi-fanoknak mint én! :wink: :lol:

KÓKUSZGOLYÓ
Hozzávalók:
• 10 dkg zabpehely • 30 dkg alma • 10 dkg kókuszreszelék • 2 kávéskanál natúr kakaópor • 6-8 csepp rumaroma • folyékony édesítő • őrölt fahéj • meggy (friss vagy fagyasztott)

Elkészítés:
A meghámozott, finomra reszelt almát gyúrd össze a zabpehellyel, add hozzá a natúr kakaóport, az édesítőszert, a rumaromát, a fahéjat és a kókuszreszelék kétharmadát
Ezután pihentesd egy kicsit a masszát folpackkal letakarva, hogy a különböző ízek harmóniává érjenek össze. A süti végső formáját úgy nyeri el, hogy vizes kézzel diónyi olyókat formálsz belőle belsejébe tehetsz egy-egy szem meggyet is), amelyeket aztán meghempergetsz a maradék kókuszreszelékben.

Kép

Dupla élvezet, mert csak 20 perc és kész, valamint bűntetlenül lehet belőle sokat csócsálni!

Egy kis off: :oops:
Mara
Nem jössz a másikba? Mi van veled!? Remélem jól vagy!

 
 


Sziasztok!

Megvagytok! Jól néznek ki a kaják.

Ja Elfelejtettem megkérdezni, hogy csatlakozhatok hozzátok?

 
 


Timejka,

még szép, hogy igen :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
 
 


A babás fórumonkon van receptesünk, ide sok receptemet leírtam már:

http://babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?t=437739&postdays=0&postorder=asc&start=0


Én holnap a legendásan híres sajtos, tejszínes pulykamellem sütöm meg :)

A husit szeletekre kell vágni és fűszerezni, majd bepanírozni, de zsemlemorzsa helyett reszelt sajtba kell forgatni a végén. Egy tepsit kirakok bacon szalonnával ráteszem a husikat leöntöm egy pohár tejszínnel, és megy a hűtőbe, vagy a sütőbe, attól függ mennyi az idő. (ha kicsit áll, a fűszerek jobban átjárják, és puhul a tejszíntől) Először fólia alatt hagyom párolódni egy fél órát, aztán szép aranysárgára sütöm.

Rizzsel és savanyúval isteni!

 


Monic kérésére újabb Norbi örület! :lol: :lol: :lol:

currys thai csirkemell

hozzávalók:
2 db közepes, filézett csirkemell
6-8 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma vagy ennek megfelelő póréhagyma
20 dkg bébikukorica
3 evőkanál olivaolaj
2 kis kanál tengeri só
3-4 kanál currypor
csipetnyi bors, pirospaprika

(nekünk bébikukorica nem volt itthon, így anélkül csináltam)

A felforrósított olivaolajban forgasd meg a felkarikázot újhagymát vagy póréhagymát és a zúzott fokhagymát.
Vigyázz ennél az ételnél a hagymákat piritani nem szabad, épp csak fél percig hagyd hogy sercegjen egy kicsit. Ezután tedd bele a csíkokra vágot csirkemellet, amit tengeri sóval, borssal, pirospaprikával, curryvel ízesíthetsz.
Kb. ötszöri forgatás után ( a profik két fakanalat használnak! ) már kész is az egzotikus finomság, amelybe közvetlenül tálalás előtt kerül bele az ínyencek kedvence, a bébikukorica.

 
 


csirkecomb almával és hagymával

hozzávalók:
4db csikrecomb
8 fej vöröshagyma
8-10 db zöld alma
2 dl olivaolaj
csipetnyi majoranna
tengeri só

Fűszerezd a combokat a sóval és a majorannával, majd tedd be őket tűzálló tálba. Az almákat magozd ki, hámozni nem kell, majd vágd fel cikkekre, a megtisztított hagymákat pedig kb. egy centi vastag karikákra szeld. Ezekkel borítsd be a húst, majd locsolt meg az egészet az olivaolajjal és kevés vízzel. Fóliával lefedve tedd a tálat a 180 fokos sütőbe, ahol az étel inkább párolódni fog semmint sülni.
Nagyjából félóra alatt elkészül.
A körettel nem kell külön bajlódni mert a sült hagyma és az alma nagyszerűen helyettesíti azt.

 
 


a kedvencem:

párolt káposzta fokhagymás tarjával

hozzávalók
1 fej káposzta
2-3 ek. olivaolaj
2 csapot kk. tengeri só, ételízesitő, 1 kk. bors
2 ek. ecet
édesítőszer ízlés szerint

a káposztát kettéhasítjuk vékony csíkokra vágjuk. Forró olajon megdinszteljük, közben apránként sózzuk, ettől meghatódik és némi levet enged.
A hatást fokozandó némi borssal, ételízesítővel fedő alatt pároljuk, közben ha szükséges némi vizet adunk hozzá. Amikor a káposzta megpuhult hozzáadjuk az ecetet és az édesítőszert majd pár percig összefőzzük.

8-10 szelet tarja
1-2 ek. tengeri só
1 ek. bors
1-2 ek. curry
2 egész fej fokhagyma
kb. 2,5 dl olivaolaj

A hússzeletek mindkét oldalát enyhén kiklopfoljuk, majd a széleit fél-fél centire bevagdaljuk, A fokhagymát áttörjük kis tálban az olajjal elkeverjük. A husikat a sóval, borssal, curryvel befűszerezzük, majd bemasszírozzuk a fokhagymamasszával. Forró olajban megsütjük mindkét oldalát, fedő alatt.

 
 


Sajtos sertéskaraj

4 szelet sertéskaraj
másfél ek. olivaolaj
10 dkg füstölt mozzarella
fél tk. édesnemes pirospaprika
tengeri só, bors

Előreláthatóan 220 fokra melegítjük a sütőt . A húst sóval, borssal ízesítjük, majd mindkét oldalát sötétbarnára sütjük, aztán tűzálló edénybe helyezzük őket egymás mellé. Sajtot reszelünk - kicsit torkoskodunk - majd ami megmaradt elosztjuk a húsokon. Az egész költeményt egyenletesen megszórjuk a paprikával.
10 percig sütjük. Akkor jó ha a sajt megolvad, elszégyelli magát és enyhén pirosas színt kap! :wink:

 
 


Karácsony idején az elmaradhatatlan diós bájgli
hozzávalók:
fél kiló teljes kiörlésű liszt
1 margarin
2 egész tojás
2 dl tej
2 dkg élesztő
1 tk. canderer, vagy 5-6 csepp édesítőszer
csipetnyi só
1 ek olivaolaj

töltelékhez
30 dkg darált dióbél
mazsola, édesítőszer
1,5 dl víz vagy tej

Legelébb is a tejet meglangyosítjuk. Vigyázzunk ne legyen túl forró mert a beléje hitnett canderel a túzott forróság hatására olyanná válik mint a zátonyra futott házasság, eltűnik velőle minden ami édes. Ráadásul a belemorzsolt élesztőnek sem tesz jót a felfokozott hőmérséklet.
Mindezt néhány percig állni hagyjuk, felfuttatva a matériát, mint vidéki lányt a valóságshow. :lol:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, majd a közepében egy kis fészket készítőnk, melybe beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az egyik egész tojást. A masszát jó alaposan összegyúrjuk, fél órán át letakarva állni hagyjuk, kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A mazsolát néhány percig vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A dióbelet összeházasítjuk az édesítővel, és hozzáadjuk a mazsolát, mindezt összekeverjük a vízzel vagy tejjel. Kzben ha ügyesek voltunk a tészta már jól láthatóan dagadozik. 4 egyforma cipót formázunk belőle, és a sodrófa humánus felhasználásával kábé fél centi vastag téglalap alakra nyújtjuk. Ezt követően a töltelék esetében is jöhet az oszd meg és uralkodj elve, azaz ebből is 4 egyenlő részt képezünk, és egyenként megkenjük vele a téglalapokat. A minél szorosabb feltekerés után mehet a tepsibe, mint utolsó előtti nyughely a bendőnk előtt
A másik tojás sárgájával a tetejét megkenjük és előmelegített sütőben 40 percig sütjük míg aranybarnára nem sül.

 
 


Update 1 somlói galuska

12 db tojás
édesítőszer
6 evőkanál update liszt
6 evőkanál BL 55 liszt
3/4 csomag sütőpor
1,5 víz
15 dkg kakaó (nem cukrozott)
egy csomag vaniliás puding
3 tojás sárgája
2,5 dl tej
rumaroma
1 l tejszín
5 habfixáló
meggy, vagy málna

12 db tojás fehérjét édesítőszerrel kemény habbá verünk, utána pedig elkeverjük vele a sárgáját, sütőport és a lisztet. kb. 20 perc alatt elkészül a piskótánk. Közben a vizet a kakaóval elkeverjük, felforrósítjuk. A pudingport a 3 tojássárgájával és a rumaromával összekeverjük.A pudingos tejet a kakaós vízbe öntjük és felforraljuk. Egymásra rétegezzük a piskótát a kapott forró krémmel. Ha kihűlt a tejszínt a fixálóval felverjük, nyomózsákkal bekockázzuk a tetejét, a kockák közé meggyet vagy málnát teszünk díszítésként.

 
 


Dita: Eszem a húúúúúúúsod a diós bájglis dumádért!!! Kép

 


Dita :lol:
Vendég
 


Dita,
Jól belehúztál a főzésbe! :wink: :D

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Ditus csak fejben sütsz vagy már gyakorlod is??? :lol: :lol:

Kép
 
 


Köszönöm ,,,,,, köszönöm!!!!!

ZSU
Kikérem magamnak, csak olyan receptet tettem fel amit már ki is próbáltam!
(na jó a somlóin egy kicsit csaltam!) :oops: :wink: :lol:

 
 


Ditus, vettem az adást :lol: :wink:

Kép
 
 


Tejfölös pogácsa

Hozzávalók 3 gáztepsihez

3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 mokkáskanál cukor, 50 dkg liszt, 1 egész ráma, 1 egész tojás, 2 dl tejföl, 1/2 kiskanál só, tetejéhez 1 tojás, sajt

az élesztőt fél langyos tejben a cukorral felfuttatod, a lisztet a margarinnal elmorzsolni hozzáadjuk az egy tojást, a sót, tejfölt, élesztőt, és a maradék tejet, majd jól eldolgozzuk hogy félkemény tésztát kapjunk...

először fél órát pihenteted, kinyújtod, három rétegbe hajtod, 3 x20 percig pihenteted konyharuhával letakarva vagy kelesztőtálban és mindháromszor 3 rétegbe hajtod

utána 2cm vastagra kinyújtod, pogácsát szaggatsz belőle , berácsozod egy késsel és a tetejét megkened a kissé felvert tojással, majd sajtot is szórhatsz rá ha úgy jobban szereted!

Anyukám szokott csinálni a végén maradt tésztából szilvás laskát... annyi, hoyg kinyújtod kicsi oválalakúra a tésztát, bele a jó kis szilvalekvárt ráhatod atetejét, és benyomkodod a száélét!

Isteni finom, otthon már a családban mindenkinek ő szokta csinálni...

Jó sütést![/u][/i]
Vendég
 


Micsoda kaják! Hmmm!

 
 


Sült alma dióbundában:

Egy negyed bögre cukrot egy negyed bögre barna cukrot és egy fél bögre diót robotgépben őrölj apróra. (én csak összekevertem a darált dióval) + két teáskanál fahéj. Ez a bunda.
Az almáknak szedd ki a magházát és hámozd meg a felső kétharmadát. Ezt locsold meg olvasztott vajjal és szórd be a diós keverékkel. Az almákat tedd tepsibe és közepes tűzön 45 percig süsd!
Vaníliafagyival isteni. És egy nagy ebéd után szó szerint megnyugtatja a gyomrot.

Tudom, hogy cukros, de szerintem ennyi belefér. Majd kipróbálom édesítő szerrel is, de a barna cukrot benne hagynám, mert az kell a karamellizációhoz. Ennyi keverékkel olyan 8-10 alma készül el, de egy embernek egy alma bőven elég.
Kép

 


Mara,

köszönöm, a receptet, szerintem ki is próbálom karácsony másnapján.
Nekedmihamarabbi gyógyulást kívánok!

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
 
 


Csajok,

Ezt a fogom megcsinálni magunknak Szent Karácsony napján desszertként.

Sült alma vanilia fagyival

Kb 1 kg almat meghamozol cikkekre vágsz és vajon kevés cukorral vaniliacukorral citromhéjjal meg fahéjjal 10 percig párolod. Utana beleontod egy kerek formaba amit elotte picit kivajazol. Ekkor jon a tetejere a morzsa ami liszt cukor es vaj kevereke. Aztan a sutoben szepen megpiritani. Meg langyosan talalod egy nagy gomboc fagyival.

Kép
 
 


Latom mindenki lazasan keszul az unnepekre. En is bevasaroltam egy csomo "zodet", a huto tele van kerek, kisebb-nagyobb gumokkal, amikbol remelhetoleg valami eheto is lesz elobb-utobb:)

Kellemes fozocskezest mindenkinek:)
puszka!



Csajok, nálam ez lesz a főmenű szenteste :lol: :lol: :lol:

Aszaltszilvás marhapecsenye



Fél kg marhahús
25 dkg aszalt szilva
2 dl száraz vörösbor
2 dl tejszín
2 marha-húsleveskocka

olaj
fűszerek (fokhagyma, fehérbors, babérleveél, rozmaring, borókabogyó)
Az olajból és vörösborból páclevet készítünk, ami tartalmaz még összetört fokhagymát, mustárt, fehérborsot, babérlevelet, rozmaringot, sót, borókabogyót. Ezután a húst pár napig fóliába csavarva pácoljuk. A bepácolt húst megtörölgetjük, olajban minden oldalról kicsit megégetjük. Felöntjük az alaplével, és hozzáöntjük az átszűrt páclevet is és ezzel puhára pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a megmosott, kimagvazott aszalt szilvát, majd ezzel együtt tovább pároljuk. Ízlés szerint vízzel pótoljuk,ami később elpárolog. A megpuhult húst kivesszük, és a visszamaradt pecsenyelevet tejszínnel besűrítjük.
Tálalása ízlés szerint párolt rízzsel.

Kép
 
 


Paradicsomos ragu

Hozzávalók:
Főtt-füstölt tarja
Húsossabb szalonna
csemegeuborka
nagyon kevés oliva vagy étolaj (de nem mindig, mert a szalonna ereszt annyi zsiradékot, hogy még sok is)
sűrített paradicsom, kevés liszt
húslevesből (vagy kocka 1-2 dl vízzel) néhány merőkanállal higításnak a végén.

Össze kell vágni apró kis kockákra a szalonnát és a tarját, teflonos edényben néhány percig sütögetni sűrű kevergetés mellett, amikor már majdnem kész (szép pirire sült) hozzáadni a csemegeubi kockákat, végül beleönteni a sűrített paradicsomot a liszttel, ha nagyon sűrű akkor fel kell higítani kevés húslevessel.

Befokhagymázott, befűszerezett hirtelen kevés olajban lesütött sovány karajra kell a ragut halmozni, de önmagában sült szalmakrumplival is nagyon finom!

 
 


Mirinda szelet: (Jaffa szelet)

Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 4 kanál liszt +2 kakaó, 1 sütőpor, 1 dl étolaj
Ezeket összekeverjük, majd megsütjük, mint a piskótát.

Töltelék: 1 csomag túró 25 dkg , 1 RÁMA margarin, 20 dkg cukor-ezt összekeverjük és felkenjük a piskótára.

Főzünk 2 vaníliás pudingot 7 dl Mirinda üdítővel majd ha kihűlt a túrókrém tetejére kenjük. Vizes késsel elsimítjuk.

majd hűtőben lehűtjük és tálaljuk!
:lol:

Kép
Vendég
 


Boni: Köszönöm ;) Tündér vagy!

 


"diétás" csokis muffin:

2 tojást kicsit elkeverünk, és hozzáadjuk a következőket:
80 g étcsoki
10 g vaj ezeket mikróban kicsit megolvasztjuk
1 tasak sütőpor
2 tojás
2 kanál édesítő folyadék
100 g lekvár (diétás)

Formába tesszük és kisütjük... :)

100g-ban kb 40 g szénhidrát van.
1 db-ban pedig kb 18 g

tízóraira egy joghurttal ideális :)

 


Nyírségi sárgatúró:

Hozzávalók:
1 liter 2,8% tej
10 tojás
cukor
mazsola

Elkészítés: 1 liter tejet felforralunk, utána beletesszük a 10 tojást kicsit felverve (sárgáját és fehérjét) és a cukrot vagy édesítőt, mazsolát. Közben kevergetjük, míg túrósodni kezd. (Az alján a savó vízszerű lesz, a tetején meg túrókás sárga cucc lesz. Amikor először csináltam féltem, hogy sosem lesz ilyen, de csak türelem. :) ) Utána beletesszük egy textíliába, és összekötjük a tetejét spárgával. Felakasztjuk hűvös helyre, és hagyjuk, hogy kicsöpögjön, tálat teszünk alá. Ha lecsöpögött egy napig pihentetjük. Magában, de sonkával, kolbásszal, szalonnával, főtt tojással, tormával is ehető.

Ez nem az én képem: Az innen van: http://forum.sanomabp.hu/forumkep/15/143659/415/12448709/1.jpg

Kép

 


Palacsinta diétásan:

4 tojást kicsit felverünk, adunk hozzá egy csipetnyi sót, és édesítőt ízlés szerint (én folyékonyat használok, abból kb. két evőkanállal tettem bele). Tettem bele 4 púpos evőkanál zabpehelylisztet, 4 teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet és 8 evőkanál fehér rozslisztet. Felöntöttem annyi tejjel, hogy gépi habverővel könnyen keverhető legyen. Öntöttem még bele kb. egy-másfél deci olajat, és buborékos ásványvízzel hígítottam tovább a megfelelő állagúra. A serpenyőbe csak az elején teszek egy kis olajat, utána már egyáltalán nem. Könnyen forgatható, szép lukacsos, és nem utolsó sorban finom palacsinták készülnek belőle :)

 


www.hazisuti.lapunk .hu-ról szereztem a receptet. Érdemes ide felnéznetek, nagyon jók a receptek. Innen is küldöm hálás köszönetemet az oldal szerkesztőjének, Juditkának.


Mézes-krémes (upd1)


Kis tepsi (20x27 cm), kb. 21 szeleth



Hozzávalók:

15 dkg Norbi sütilisztkeverék

5 dkg telj.kiőrl.liszt

fél ek. foly. édesítőszer

1 tk. szódabikarbóna

1 ek. Delma light

csipet só

1 egész tojás

1 ek. méz

1 dl tej

Krém:

5 dl tejből 8 ek. zabkorpával , 1 ek. foly.édesítővel kását főzők. Ha kihűlt, belekeverek egy ek. Delma Lightot.

Összeállítom a tésztát, három részre osztom és egy tepsi kivajazott hátulján egyenként megsütöm őket. Megtöltöm a krémmel, jó vastagon. Soknak tűnik, de rá kell tenni, mert a tészta magába fogja szívni és különben száraz lenne.

Végül mázzal vonom be:

2 ek. keserű kakaópor

2 ek. Xylit

4 ek. meleg víz ( ha túl keserű még édesítő, ha túl sűrű, víz).

Mikróban megmelegítem, picit teszem csak be, akkor jó, ha "megnő", besűrűsödik a máz. Hűtőben vagy hideg helyen pihentetem, mint a hatlaposnak, ennek sem árt egy éjszaka állás.

KépKépKép
 
 


Lusta túrós
Hozzávalók:
-1 bögre (2,5-3 dl) cukor
-1 bögre rétesliszt
- 1 csomag sütõpor
- fél kg túró
-3 db tojás
- 2 dl tej
mazsola
- vaj

Elkészítése: A cukrot, lisztet és a sütõport egy tálban összekeverjük.
Egy közepes méretû tepsit vajjal kikenünk, majd az elõbbi keverékbõl 1 bögrével beleszórunk. A túrót rámorzsoljuk, megszórjuk mazsolával(De nem muszály ki hogy szereti.). A maradék liszt-cukor keverékkel megszórjuk, és ráöntjük a tojásokkal összekevert tejet. A tetejére vajat darabolunk, és megsütjük.

Kép

Kép
vius
Baja
 
 


Sült túrógombóc Márti módra

Hozzávalók
Gombóchoz 1/2 kg túró 10 dkg cukor 1 tojás 1 citrom reszelt héja 1-2 zsömle, plussz egy pár kanál zsemlemorzsa 1 cs. vaníliás cukor tej

Öntet: 2-3 dl tejföl 3 ek. cukor 1 tojás 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés

2 db zsömlét annyi tejbe áztatok be, amennyit felszív. Az áztatott zsömlét kicsavarom, a többi hozzávalóval összekeverem, végül egy tojást és morzsát is hozzáadom.
(Annyi zsemlemorzsát adtam hozzá, hogy jól formálható legyen a massza.)

Egy jénait jól kivajazok, nagy gombócokat készítek a masszából, amit leöntök a tejföl, tojás, cukor, vaníliás cukor keverékével és 200 °C-os sütőben megsütöm.

Közben egy serpenyőben margarint, zsemlemorzsát és cukrot teszek, amit kevergetve megpirítok. A cukor közben egy kissé karamellizálódik és a morzsa finom, édes és ropogós lesz. Ezt rászórom az alkotás tetejére.


Tócs(n)i Monicnak :lol:

Nyers, reszelt burgonya
a burgonyára kevés tejföl, hogy ne barnuljon meg
só, bors
1 tojás
kevés liszt, hogy egyben maradjon a reszelt burgonya
fokhagyma

Ezeket összekevered, olajba kanalazod és lenyomkodod, hogy kb. 1cm vastag korongot kapjál.

ha kisült, akkor nagyon finom tejföllel és reszelt sajttal.

 
 


Ma csodálatos Frankfurti levest sikerült készíteni. A párom Keljfel Jancsisra ette magát, fel sem bírt kelni utána, annyit evett:)))

Hozzávalók:
virsli
kelkáposzta (vagy kelbimbó)
ételízesítő vagy leveskocka
tejföl
vöröshagyma
olaj
liszt

őrölt kömény
tejföl

Elkészítés:
A kb. kétujjnyi csíkokra összevágott kelkáposztát feltesszük főni, levébe rakunk kicsi sót és egy leveskockát.
Amíg fő a felkarikázott virslik mindkét oldalát olajon megpirítjuk és ezt is beletesszük a levesbe.
Abban az olajban, amiben a virsli sült fűszeres rántást készítünk reszelt hagymával és köménnyel.A rántással 10 percig forraljuk.
Legvégül jó sok tejfölt teszünk bele.

A receptet a net-en találtam:
http://www.tutireceptek.hu/frankfurti-leves
Én még egy kis borsot is tettem bele. Jó étvágyat!
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

cron
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó