Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Az én történetem:
Sokat gondolkoztam ennek a topiknak a megnyitásán. Végül ma rászántam magam, mert két éve, amikor meglettek az eredményeim a Meddőségi Központban, miszerint semmiféle szervi oka nincs annak, hogy babánk legyen a férjemmel, mégsem sikerült zebracsíkos pozitív tesztet produkálnom, pedig már mindenféle eszközt (különféle vitaminok, ovulációs tesztek, hőmérőzés, agykontroll, pszichológus, asztrológus, jósnő!!!!!! :D :D :D :D :D stb.) kipróbáltunk, nagyon jó lett volna hasonló problémával küzdő emberekkel beszélni. Ráadásul akárhogyan is kerestem rá a témára, mindenhol csak azt olvashattam, hogy igen, a lelki problémák és a stressz okozhatnak meddőséget, de hogy mi a megoldás, azt nem írták le….vagy több éves pszichoanalízist javasoltak…

Végül barátnőm oldotta meg a dolgot. Kisbabát várt és eljárt kapcsolatanalízisre Raffai Jenőhöz a Lelki köldökzsinór c. könyv társírójához, mert várandóssága alatt elveszítette apukáját, nagymamiját és nagypapáját is egy hónapon belül. :cry: Ő mesélt Raffai Jenőnek az én problémámról, családi hátteremről, végül pedig meggyőzött, hogy menjek el hozzá legalább egy beszélgetésre, hiszen az semmire nem kötelez.

Elmentem és kiderült, van megoldás, bár bevallom, nem hittem benne. Csak azért folytattam, mert úgy éreztem mindent meg kell tennem a babáért. Raffai Jenő azzal bíztatott, hogy hasonló problémák esetén kb. 30 hét után várható siker. Én közben folytattam a meddőségi programot és tavaly augusztus végére túl voltam 4 sikertelen inszemináción. Nagyon magam alatt voltam… aki már volt hasonló helyzetben tudja mivel jár ez (hajnali kelések, hogy a meddőségi centrum után – ahol ezer különböző vizsgálaton estünk át - még beérjünk dolgozni, injekciók és kúpok, a kötelező szeretkezések és persze már utáltam mindenkit aki boldogan növesztgette a pociját :oops: ) a férjem próbált pozitív maradni, de már éreztem, hogy lassan elfogy az erőnk. Novemberben elkezdtük a lombik programot, mivel átléptem a 35. évet. Nem írom le, miken mentünk keresztül, de a végén decemberben kiderült babát várunk :D

A találkozások úgy zajlottak, hogy feküdtem egy kanapén és a doktor a hátam mögött ült. Kb. 20 percet beszéltünk a mindennapi dolgokról, mi történt velem az elmúlt időszakban, mi nyomaszt, majd következett a meditatív rész. Levitt ’alfába’, ahol ellazult állapotban megkerestem a méhemet, megismerkedtem vele, bekéredzkedtem, körbejártam és több alkalom utána kiderült a problémám, amit végül segített megoldani. Furcsa volt, mert utána már azt is megéreztem, hogy a kisfiam megfogant és egész korán sikerült vele felvennem a kapcsolatot. Csodálatos érzés volt. :D

A könyvről már korábban is olvastam, sőt meg is vettem, de az első néhány fejezet, amely kicsit száraz volt számomra, elvette a kedvemet az egésztől. Majd újra olvastam, amikor barátnőm kapcsolatanalízisre kezdett járni. Már egész más volt. Főleg a Raffai Jenő által írt utolsó fejezetet és a konkrét esetleírásokat a könyv végén ajánlom mindenkinek: ha még csak most próbálkoztok babaprojekttel vagy ha már várjátok a pocaklakót.

Kicsit hosszú lettem, a lényeg, ha érdekel benneteket a téma és van kérdésetek, írjatok és szívesen válaszolok :D
 
 


Szia Swanny,

engem érdekel ez a téma. Az írásodból úgy értem, hogy végül lombikkal sikerült a terhességed és közben jártál Raffai doktor kezeléseire...
Azt gondolom érintett vagyok valami hasonlóval, mint amiről írtál. Az anyukám a születésem előtt a 7. hónapban elveszített egy kisfiút. Amíg engem várt, saját bevallása szeint is 9 hónapig rettegett, nehogy megismétlődjön ez a tragédia. 2,5 éve volt lombikkisérletünk, ami nem sikerült, viszont én utána depressziós lettem. Azóta úgy gondolom, valamit nagyon mélyen "piszkált" meg a lombikozás. Hosszú ideje keresek már olyan agykurkászt :D aki ennek a témának specialistája. Lehet, hogy most Te vagy számomra a hírnök :D

Kérlek priviben írj részleteket a dokiról..érdekel, hogy hol találom Őt és mennyibe kerül egy vizit.

Szerintem nagyon jó, hogy megnyitottad ezt a topicot. :wink:

T
 
 


Kedves Tapedli,

igen, sikerült és fele annyi idő alatt, mint amit a Raffai az első alkalommal mondott. :D Ez valószínűleg annak tudható be, hogy megtaláltuk az okot. :D

Nagyon örülök, hogy írtál. :lol: Amikor olvastam a hozzászólásodat, az jutott eszembe, hogy nem nagyon van új a nap alatt, csak lehet nem találjuk meg a megfelelő megoldást a problémánkhoz. Nagyon hasonlított ugyanis a sztorid az enyémhez.

Szóval Raffai doktorról:
nagyon kedves és segítőkész.
A Nagyszombat utcában rendel, ez Budán van, a Margit és az Árpádhíd között. Sunpalast a neve a háztömbnek, a sarkon egy gyógyszertár van. Tömegközlekedéssel a Hévet ajánlom, vagy az egyes villamost. A pontos címet megadja, ha felhívod.

A vizit ára becsületkassza alapján megy.
Ez azt jelenti, hogy az első beszélgetés után kapsz egy táblázatot, ahol fel vannak tüntetve bruttó bér sávok, neked kell kiválasztanod, hogy mennyi a családod bruttó jövedelme és az alapján besorol egy árkategóriába. Ha többször kell menned egy h éten (nekem egy ideig kétszer kellett járnom), akkor egy ezrest engedet az óradíjból. Ha jól emlékszem az első találkozás 5000 Ft egységesen, de ha felhívod úgyis elmond mindent korrekt módon.

Telefonszáma: 06 30 900 20 39

Sok sikert és ha bármi kérdésed van írj. :D És persze azt is, ha sikerült a baby, nagyon szurkolok:) A könyvet mindenképpen olvasd el, ha van egy kis időd.

Bea
 
 

 
 

Swanny,

köszi szépen a gyors választ és az infókat :D Jövő héten felhívom és a könyvet is beszerzem mielőbb. :wink:

Mi most inszem előtt állunk, jó lenne ebből az irányból is támogatást adni a dolgoknak... Nagyon jókor jött nekem a pozitív példád :D

Kisfiút vagy kislánykát vártok? Könnyen viseled a kismamiságot?
 
 


szijja:)
tényleg fontos a pozitív hozzáállás.:)
Örülök, ha tudtam segíteni:)

Mi kisfiút várunk:) Két barátnőm kislányával járt a Raffai dokihoz és nagyon cuki, nyugodt gyerekek lettek belőlük:)

Szép hétvégét,
s.:)
 
 


swanny, köszönöm, hogy megírtad ezeket!

Hasonló cípőben járunk. Hiba sehol, baba sehol. Szeretnék hinni az orvosi kezelésekben, és vannak is néha fellángolásaim, de aztán jön a mély gödör. Csak egy helyben topogok, merre is induljak, hogy a lelki okokat, gátakat is megszüntessük.
Kineziológiára már jártam, ő heilinger terápiát tanácsolt.

Minden jót neked a várandósságodhoz! Szép anyaságot!
 
 


Kedves bbilona,

köszönöm, hogy írtál. :lol: Hidd el, annyian vannak körülöttem, akik hasonló cipőben járnak, hogy meg sem tudom számolni. És a vége eddig mindíg pozitív volt:)
Próbáld meg a Hellingert, én is hallottam róla, hátha segít. :)
Barátnőmnek az anyukájával való kapcsolatát szépen rendbe tette.:)

Puszi és gyors babásodást.:)

Kép
 
 


Sziasztok!

Swanny! Köszönöm, hogy leírtad mindezt! Mi még nem mentünk inszemre, viszont 18 hónapja hiába várjuk a babát. Tavaly voltak gyógyszeres kezelések, tűszőrepesztők, időzített együttlét, stb. de semmi. Mostnság ütöt szöget a fejembe, mi van, ha vmi lelki probléma van?! Sok minden történt, lehet az a baj.

Lombikkal, vagy spontán fogant végül a baba?

luna
Vendég
 


Kedves Luna,
nálunk végül lombikkal (azzal viszont elsőre:) sikerült a babu:) Igazság szerint, ha nem lennék 36 éves és nem terveznénk kistesót is, akkor még várhattunk volna kicsit.

Puszi és vigyázzatok magatokra. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan ír.
s.
 
 


Kedves Gyermekre Vágyó Párok!

A Károli Gáspár Református Egyetem végzős pszichológia szakos hallgatói vagyunk és szakdolgozatunkat a meddőség témakörében írjuk.
Úgy gondoljuk, hogy a meddőséggel kapcsolatban a pszichológiai tényezőket méltánytalanul elhanyagolják a gyógyítás során. Manapság e probléma széles rétegeket érint és számos szakmai tapasztalat bizonyítja, hogy a háttérben gyakran olyan okok állnak, melyekre pszichológiai módszerek megoldást jelenthetnek.
Kutatásunk során különböző szempontok figyelembevételével szeretnénk megismerni, hogy az egyes párok esetében mik lehetnek a meddőség okai.
Munkánk során egyik fő célunk az, hogy az eredmények ismeretében segítséget nyújtsunk a kutatásban részt vevőknek, és mindazoknak, akiket érint ez a probléma.
Azon pároknak, akik részvételükkel segítik munkánkat, részletes visszajelzést és konzultációs lehetőséget nyújtunk. Hiszünk abban, hogy ezáltal segíthetünk közelebb kerülni a megoldáshoz.

Amennyiben Ön és párja már több, mint egy éve küzdenek a meddőséggel és nyitottak ara, hogy részt vegyenek kutatásunkban a babaravarva@yahoo.com e-mail címen jelentkezhetnek és tehetik fel kérdéseiket.

Ha környezetében tud olyan párról, akik a témában érintettek lehetnek, és érdeklődhetnek a részletek iránt, kérjük juttassa el hozzájuk levelünket.


Üdvözlettel:

Csúcs Zita és Horváth Flóra


.....
A hozzászólást 45 alkalommal szerkesztették, utoljára nagy bianka 2010.11.22 10:57-kor.

Nagy Bianka


A lelki eredetű meddőség megszüntetése

Már elég régóta vagyok itt, és akik írtak nekem, és rá tudtak hangolódni lélekben a tanácsaimra, azóta már ringatják a babucikat.
Azt is megjósoltam, hogy Kate Middleton nem lesz olyan könnyen terhes, mint Lady Diana volt. Aki itt járt, olvasta. Persze nem szivesen jósoltam ezt, hanem példaként.

Ha írsz, segíthetek.
Üdvözlettel: Bianka
mikrobaby@gmail.com

2011. július 26. október 25.

Nagy Bianka

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó