Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Kiscsibéim!

Ide bátran írhattok híres, vagy akár saját kreálású recepteket is. Ha kipróbáljátok őket, akkor véleményt is cserélhetünk :wink: :lol:

Természetesen bátran írhat ide bárki, de csak és szigorúan receptes, főzőcskés témakörben.

Viszálykeltő, vitázó, obszcén megjegyzésekkel senki ne terhelje e kellemes tartalmú topicot!

Köszönöm, üdv: EHCS, tyúkanyótok

Kép KépKép
"Boldogok az emberek, kiknek szívét öröm hatja át, mert az öröm Istentől való" - részlet a Sissi c. filmből


Köszönjük EHCs, hogy megnyitottad!

Kép
Kép
 
 


.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.03.04 11:31-kor.
Vendég
 

 
 

Az én receptem így kezdődik:
-Lopj 2 tojást.... :lol: :lol:

Nem ááám, csak vicc volt :lol:
Köszönjük EHCS, hogy nyitottál egy ilyen topicot :!:
Majd írunk fini recepteket bele :!: 8)

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


ALMÁS-TÚRÓS BÉLES:



Hozzávalók a tésztához:
40dkg liszt, 25dkg margarin, 10dkg cukor, 1 kanál tejföl, 2 tojássárgája, 1 késhegynyi sütőpor, csipet só.

Töltelék:
60dkg túró, 1 kg alma lereszelve s gyengén kicsarvarva, 4 egész tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg dara, 10 dkg mazsola (én nem szoktam belerakni, mert nem szeretem), 10-15 dkg cukor, 5 dkg darált dió (ez el is maradhat), reszelt citromhéj, baracklekvár.


A tésztához való anyagokból linzeralapot készítünk, 2 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk. Az alsó lapot valamivel nagyobbra készítjük, hogy a tepsi széleit is kibélelhesük.
A tésztát darával megszórjuk, (az alsó lapot, mikor már bent van a tepsiben), és vékonyan megkenjük baracklekvárral.
A tölteléket (miután összekevertünk mindent, ami hozzá kell), rásimítjuk, majd ráfektetjük a felső lapot. Egyenletes tűznél világossárgára sütjük.


Kóstoljátok meg :!: 8)
Isteni finom :wink:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.03.04 11:30-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Hoztam egy receptet a kedvencemről, ezt a kaját minden mennyiségben meg tudom enni, ha jól van elkészítve, íme:

Paradicsomleves

Hozzávalók:

10 dkg Liszt
10 cl Olaj vagy zsír
40 dkg Paradicsompüré
1 fej Vöröshagyma

cukor

A leves betétje rizs, vagy tészta.

Elkészítés:

Először készítsünk egy világos rántást a következőképpen. Hevítsünk zsiradékot,
majd keverjük hozzá a lisztet. Pirítsuk világos barna színűre, és adjuk
hozzá a paradicsompürét. Kicsit pirítsuk meg a pürét is, majd öntsük
fel körülbelül másfél liter vízzel. Keverjük el simára, tegyük bele egyben a megpucolt hagymát. Fűszerezzük sóval és cukorral ízlés szerint. Esetleg ki lehet próbálni még a bazsalikomot és a babérlevelet is, mint fűszer.
Forraljuk fel, és végül a betéttel együtt forrón tálaljuk.

Nekem már lóg a cipőfűző a számból, nyami. Jó étvágyat :)

Kép KépKép
"Boldogok az emberek, kiknek szívét öröm hatja át, mert az öröm Istentől való" - részlet a Sissi c. filmből


Kukoricakrémleves, ahogy én szeretem:

Hozzávalók:
1 csemegekukoricakonzerv vagy mélyhűtött kukorica morzsolva (ezzel finibb)
1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
2 dkg vaj
5 szelet bacon
2 dl tejszín
ízlés szerint petrezselyemzöld
só, kevés bors

A vajon megpirítom a bacon-öket, majd kiszedem és félrerakom őket. A visszamaradt zsiradékon megpárolom a levétől megfosztott kukoricát a szétnyomott fokhagymával, a sóval, borssal és a petrezselyemmel. (alá kevés vizet öntünk). Majd hozzáöntöm a tejszín felét, botmixerrel összetöröm, és a maradék tejszínnel egy kissé összeforralom. Mehet bele a ropogós bacon, mellé friss kenyér vagy pirítós és kész.
Két tányérnyi adag.

Jó étvágyat hozzá!

Kép
Kép
 
 


Lacipecsenye:

8-10 szelet tarja,
só,
bors,
pirospaprika,
fokhagymapor

A tarjákat befűszerezem, majd 1-2 napra hűtőbeteszem lefóliázva, majd forró zsírban kisütöm, sült krumplival, héjjában sült krumplival tálalom. Koviubi és káposztasali nagyon finom hozzá!

Jó étvágyat!

Kép
Kép
 
 


Caesar saláta:


Hozzávalók:

20 dkg csirkemellfilé
2 ek szójaszósz
1 ek olaj
1 ek olívaolaj

bors
-------------------------------
2 szelet kenyér
2 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
-------------------------------
fél fej ropogós római saláta
1 kis fej hagyma
2 ek fehérborecet
1 tk mustár
cukor
15 dkg parmezán sajt

Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, lecsöpögtetjük, meglocsoljuk a szójaszósszal. Hűtõbe tesszük és kb. 30 percig állni hagyjuk.

A kenyeret kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a megtisztított fokhagymagerezdeket beledobjuk,megpirítjuk, majd kivesszük az olajból, nehogy megkeseredjen. Beledobjuk a kenyérkockákat és mérsékelt tűzön aranybarnára pirítjuk, közben többször megkeverjük. Kiszedjük.

A húsokat 1 ek forró olajban megsütjük. Borsozzuk, hagyjuk kihűlni és a többi hozzávalóhoz hasonlóan felkockázzuk.

A salátát alaposan megmossuk, megszárítjuk, apró darabokra tépkedjük.
A hagymát nagyon apróra vágjuk, a fehérborecettel és a mustárral összekeverjük és apránként hozzáadjuk az 1 ek olívaolajat. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
Az így elõkészített hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, összekeverjük, leöntjük az öntettel.
A tetejére parmezán sajtot szórunk.

Nagyon finom! Jó étvágyat!

Kép
Kép
 
 


:D

Kép
Kép
 
 


:D

Kép
Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: