Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok azért hoztam létre ezt a topicot hogy akik császárral szültek vagy fognak megosszuk a tapasztalatokat kórházi élményeinket. Én tavaly januárban szültem meg kislányomat aki farfekvéses volt így nem kerülhettük el a csaszit, de nekem igazából nincs rossz élményem vele kapcsolatban, én a Máv-ban szültem de mindenki nagyon kedves volt, leszámítva a csecsemús nővéreket . Szült valaki még itt?

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Szia Erzsi!

Én a nagyobbik lányomat simán szültem 3 évvel ezelőtt és mondhatom hogy életem legszebb élménye volt.Utána ikrekkel lettem terhes és a vége császár lett.Aminek örültem is meg nem is.Örültem mert így vhogy biztonságban tudtam az ikreket de nem örültem mert nem tudtam mi vár rám.Mivel szültem így is úgy is nekem a császározás egy csalódás volt.Lelkileg nagyon megviselt.De ha elsőre is császár lett volna sztem nem viseltvolna meg ennyire.Én az Uzsokiba szültem
Üdv
Mesi

Kép
Kép
 
 


Azt elfelejtettem írni hogy mindegy mi a vége az a lényeg hogy minden rendben legyen a babával és a mamával.
Az az édes pici baba(vagy kettő :lol: )úgy is feledtet minden nehézséget.

Üdv

Kép
Kép
 
 

 
 

Szia Mesi így van igazad van én mondjuk ha jön a kistesó nagyon szeretnék természetes úton szülni , de ha nem lesz faros akkor talán engedni is fogják... majd meglátjuk, :D

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Szia Erzsi!

Kívánom hogy minden úgy sikerüljön ahogy szeretnéd.És mikorra tervezitek a kistesót ha meg szabad kérdezni? :lol:
De jó lesz megint nektek!!!!!!!!!

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Én tavaly karácsonykor szültem első babánkat a MÁV-ban, császárral, ahol tényleg mindenki rendes, leszámítva néhány csecsemőst!
Persze nem császárnak indult, de sajnos az lett belőle és tényleg csak lelkileg viseli meg az embert, de úgy nagyon! Így lassan két hónap után persze a pici lány mindent igyekszik feledtetni és tényleg az a lényeg, hogy mind a mama-baba jól van, de számomra azért csak egy tüske maradt - lehet azért mert miattam lett így, a doki csak szükséghelyzetben döntött mellette fél másodperc alatt, talán még fel sem fogtam a dolgot, mikor már a műtőben voltunk (azt sem tudtam hirtelen mit beszélnek hozzám, és főként hogy miről) ez volt az amit mindenáron el akartam kerülni.
De hát ember tervez...
Persze a következőt szeretném természetes úton, de arra ez az eset jó volt, hogy már nem parázom annyira a császártól. Talán így elkerülhető is lesz. Remélem

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Szia Bea!

Engem is inkább lelkileg viselt meg a dolog nem fizikailag.Én naívan azt gondoltam hogy kiveszik a gyerekeket és tök szupi lesz utánna minden pici fájdalommal.Hát nem így lett.Mondjuk nekem annyiból könnyebb volt talán hogy itthon volt a nagyobbik lányom és nem értem rá depibe zuhanni.
Máv ba milyenek a csecsemősök?Az Uzsokiba nagyon rendesek voltak.
Üdv

Kép
Kép
 
 


Csecsemősök, hát van ilyen is olyan is. Az idősebbekkel nincs gond, legalább is nekem nem volt, segítőkészek, és ha segítség kell, akkor ott vannak. Na de a fiatalabbja, na szót sem érdemelnek, ahelyett hogy segítenének, inkább rád csukják a szoba ajtót old meg te a problémád.
Ráadásul pont éjszakások voltak nálam a fiatalok és éppen szenteste, lehet, hogy ezért is húztam fel magam annyira de hát pofátlanok voltak.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Vendég
 


Na még egyszer, sziasztok! Tavaly novemberben született meg a kislányom, császármetszéssel. Rendes szülésre készültem, de komplikácio adódott, a dokim azt mondta, nem kockáztatunk azonnali császár! Nagyon megijedni se volt időm! Viszont, lehet én vagyok tápos, de nekem a következő 1-1,5 nap nagyon kemény volt, mindenen fájt, görcseim voltak, majdnem belehaltam egy tüsszentésbe! Szóval engem lelkileg is, de fizikailag is megviselt a dolog! Persze azóta minden rendben, van egy gyönyörű kislánykám, jol vagyunk mind a ketten!
Vendég
 


Szia Mumuska!

persze engem is megviselt fizikailag ilyen fájdalomra én egyáltalán nem számítottam.meg ami a műtét után volt.Gondolom nem kell ecsetelni mert te is átélted.Én három méhösszehúzót kaptam+a homokzsákot a hasamra.És az első fel állásról ne is beszéljünk.Nem hiszem hogy valakinek ez egyáltalán nem fáj.Én ki voltam az biztos és szégyen nem szégyen a hátam közepére kívántam az egész babázást amikor másnap betolták nekem őket.egyszerűen nem tudtam velük foglalkozni annyira fájt mindenem és emiatt jöttek a lelki dolgok. :cry:

Kép
Kép
 
 


Szia Mumuska!

Hát igen. Milyen érdekes a fizikai fájdalomra szinte nem is emlékszik úgy vissza az ember lánya, mint ahogy az egész lelkileg megviseli.

Hát a lábzsibbadás volt nálam az első ami nagyon idegesített, bár míg kiállt az volt az az idő míg tudatosult bennem a történtek és rámtőrt a sírógörcs, amit persze úgy értelmezett apuka, hogy akkor most nem is örülsz a picinek. Hát férfiak-persze honnan tudhatta, hogy nekem óriási lelkiismeret furdalást és csalódást jelentett az egész.

Az akkori gyerekágyas nővér volt a legjobb (legközelebb is őt szeretném) óránként bejött és mondta, mit kellene csinálni - oldalra fordulni, felülni stb. közben meg mentek az infúziók. Aztán jött a fekete leves ülj fel, király érzés, majd állj fel - na ekkor szokásomhoz híven elsötétült minden így kaptam még egy órát, ami alatt ennem, innom kellett. Utána aztán zuhanyzás és mehettem a helyemre és ezt még rögtön aznap délután. a legjobb az volt, mikor párom is beért a zuhanyra és a nővérrel együtt röhögtek rajtam, hogy én már kínomban röhögök (ha tudnék) és közben poénkodtak. És tényleg a gyerkőcöt a hátam közepére sem kívántam akkor éppen ez így van - de azért jó volt mikor odahozták - legalább apuka foghatta
Szóval utána lévő napokban rájöttem hogy nem is sülhetett volna jobban el és örülök, hogy a nővér nem hagyta punnyadni az embert, hanem felkeltett, másnap már igazából nem is volt komolyabb bajom, jó azért a fordulás és járás nehezen ment, minusz kettővel haladtam (még itthon is mikor kijártunk sétálni, ráadásul 1 óra után el is fáradtam) de szerencsére fájdalomcsillapítót azóta sem szedtem.
Most 7 hét után, ha elfáradok onnan tudom, hogy a heg fel van duzzadva egy kicsit, de ennyi szerencsére.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


A vonalzóm valami miatt nem akar működni - tud valamelyikőtök segíteni? Hova illesztitek be a kódot?
Köszi

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Ó időközben rájöttem végre

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Igen az idő majd biztos megszépíti az emlékeket, az ember elfelejti a rosszat, egyenlöre még élénken emlékszem a kínjaimra! Az első 12 orával nem is volt gond, még zsibbadtan, érzéketlenül feküdtem, probáltam tudatosítani magamban, hogy bizony anya lettem! Pár percre kihozták Bonit, már nagyon kiváncsi voltam, hogy milyen, mert a műtőben csak fölém lógatták 1.3másodpercre (vitték szegényt azonnal ki kellett mosni a gyomrát)! Megnyugodtam, hogy jol van és szép! Aztán kezdett kimenni az érzéstelenitő, jöttek a görcsök, azonnal kaptam fájdalomcsillapitót, nekem is volt homokzsákom, de nem is ez a része volt a kemény! Hanem 12óra után állj lábra! Szerencsére egy nagyon rendes-kedves növérke volt ott, segitett mindenben, ő mondta pontrol-pontra hogy keljek fel! Én azt hittem beledöglök! Másnap egy fokkal jobb volt már, föleg amikor kivették azt a csövet, de az ágybol csak végszükség esetén keltem fel, ha nem volt muszáj nem mozogtam, mert mindenem fájt! Aztán naprol-napra jobb lett, bár sokáig ugy mozogtam mint egy rokkant terminátor! a 4.emeletre 30 perc alatt értem fel. De túl vagyunk rajta! A vágás aránylag szép, már amennyire egy vágás szép lehet! Idönként viszket , hogy miért nem tudom, szerintetek miért? A másik kérdésem, oriási maradt a hasam, mondták többen is ,hogy a császárosoknak nehezebben huzódik vissza ez igaz lehet? Vagy ez is genetika?
Vendég
 


sziasztok Máv csecsemősök??? hát tényleg csak egy két nővér rendes a többi csak inkább elkávézgat elcseverészik, nekem este 6-kor kellett volna felkelnem de akkor volt nővérváltás gondoltam na biztos majd picit csúszik a dolog, aha gondoltam én :roll: bejött egy doki egy nővérrrel megnézte a sebet aztán akkor -jóéjszakát és ezzel rámkapcsolták a villanyt :twisted: gondolhatjátok én meg ott feküdtem kétségbeesetten hívtam anyukámat hogy mit csináljak mert a nővérhívót sem értem el mert az ágyam persze pont középen volt. Kiabáltam a végén mire oda volt hajlandó jönni a nővér ne tudjátok meg mondja akkor keljek fel :x a zuhanyzóban meg elájultam de olyan volt mint aki undorodik vagy nem tudom de most jön a hab a tortán, hátra kísért egy szobába és lefeködtem de éreztem én hogy bepisilek mindjárt pedig fenn volt a katéter, persze elmozdult és nekem tele volt a hólyagom hívtam a nővért aki flegmán odajött és sziveskedett kivenni , mondta keljek fel menjek el pisilni és én mint egy nyomoronc csak kinlódtam nem birtam felállni ő meg karba tett kézzel állt és megszólalt -megvárom :evil: szóval szomoró a helyzet a Mávban is :cry: alig vártam hogy hazaengedjenek minket. Na jól kipanaszkodtam magam bocsi ha kicsit hosszú voltam :D Mesi?: hát mi úgy 1-2 éven belül szeretnénk a kistesót összehozni, de majd meglátuk hogy sikerül :D és nektek?

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Mumuska a viszketés azért van mert gyógyul a seb nekem is néha viszketett :o a has miatt meg ne aggódj nekem kb 4 hónap alatt visszament :lol:

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Has! Nem tudom mi lehet az igazság, én inkább a genetika mellett szavaznék. Most hülyén hangzik de én örülnék 1-2 plussznak, mert a 9 hónap alatt csak 6 kilót híztam, de kevesebbnek érzem magam, mint előtte - és sokszor izomlázam van, s ha nekimegyek valaminek dupla ideig fáj, érzem a helyét. Eddig legalább volt, mi kipárnázott.

Nektek milyen csövetek volt? Nekem a katéteren kívül, amit már aznap kivettek nem volt semmi. Ez is orvos függő?

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Nemrég voltam a 6 hetes kontrollon és a doki persze kitért a szoptatás alatti védekezésre. Igazából nem tudom mi lenne a jó, mert a terhesség előtt már egy ideje a hőmérős naptármódszer vált be nekem, de akkor ugye volt rendszeres vérzés. Most meg nem igazán bíztatnak ez ügyben.
Nálatok, ha nem vagyok túl indiszkrét mi vált, be vagy mit választottatok?

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Én Veszprémben szültem, itt normális a csecsemösök többsége, bár egy-kettő inkább a vágóhídra lenne való rakodómunkásnak!Mindenhol van egy-két flegma, bunko! Nekem a katéteren kívül volt egy csövem, a trutyinak (véres váladék ahogy tisztult a seb), másnap vették ki! Mi még nem tervezünk kistesot, majd talán 3-4 év mulva, igy nekem is el kell gondolkodnom a védekezésről. Kicsit parázok is tőle nehogy még a szoptatás alatt teherbe essek. Nem akarok gyogyszert szedni amig szoptatok! Amugy van valamennyi idö amit ajánlanak várni császár után a következő terhességgel?
Vendég
 


Sziasztok!

Beu, nálunk az óvszer volt a megoldás szoptatás alatt. Ahogy befejeződött a szopi, nekem meg is jött egy hónapon belül. Egyébként szintén a naptár módszer jött be a fogantatásnál.

Mumuska
Csaszi után általában legalább 9hónap várakozást ajánlanak a következő teherbe esésig, de akár egy évet is.

Nekem mindkét babám császárral született és nagyon örültem neki. A hegem idővel nagyon szép lett, a gyerekek egészségesek. Nem aggódtam azon, hogy beragad a szülőcsatornába v. oxigénhiány lesz stb. Az első pár nap elég kemény.
Az első kórház nagyon tré volt, soha többet be nem tettem oda a lábam, a második szülés Sote II-n volt már új orvossal és meg voltam elégedve. Az egyetlen problémám a huzatos folyosó volt, amin tolták a bébiket, jól meg is fázott a babám... nem csak az enyém, úgyhogy erre jobban oda kellene figyelniük.

 
 


nekem se volt cső a katéteren kívül :roll:

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Sziasztok!

Most tudtam csak jönni mert betegek a gyerekek és nálunk ilyenkor káosz van :twisted:

Szóval nekem azt mondták hogy kb 1 év kell hogy a has vissza húzódjon de gondolom van akinek előbb.Sajna mivel nekem az ikrek nagyon kitágítottak mindent nem tudok mit mondani mert még most is akkora a hasam mintha 5 hónapos terhes lennék. :shock:
Viszont a hegem tényleg nagyon szép de lehet hogy hülyeséget írok néha olyan mintha érezném a belső varratokat.Illetve néha fáj bent vmi.Nektek nem szokott?

Erzsébet:hát ez nagyon durva amit leírtál.Én tuti sírógörcsöt kaptam volna ettől is ha így bántak volna velem.Akkor az Uzsokis nővérek,csecsemősök előtt le a kalappal.Nekem segítettek felállni,fogtak míg átvánszorogtam a tusolóba és tetőtől talpig lemosdattak csak lent kellett nekem magamat megmosni.Felhúzták a bugyimat,dumáltak nekem nehogy elvágódjak szóval nagyon rendesek voltak.
A csecsemősök meg hagyták hogy estére vissza vigyem a bébiket hagy tudjak pihenni.

Nekem is csak katéterem volt.

Védekezés:A nagylányom születése után szoptatás mellett fogamzásgátlót szedtem amit kimondottan szoptatás alatt lehet szedni azt hiszem hogy Cerazette tablettának hívják.Most az ikrek után meg gumizunk de ez minden hónapban egy rémálom nekem mert hát nem rögtön gumival indítunk :lol: (és én a rögtön teherbe esős típus vagyok)

Na ez jó hosszú lett

Jó éjszakát Mindenkinek

Kép
Kép
 
 


Erzsi ki az orvosod?

Nálunk a doki örömmel nyugtázta, hogy nem szeretnék szedni semmit, de biztos ami biztos felírta a gyógyszert(Cerazette). És azt mondta, hogy a császárnál célszerű a gyerekek közötti 2 év, mire én akkor jövő nyárra ne is tervezzünk, mert mi 1,5 évet szeretnénk a gyerekek között (tapasztalat szerint ez bevált). Erre azt mondta, hogy végül is egyéntől függ, de a 1,5 az a minimum így engedélyezve a köv gyerkőc a doki részéről. juhééé jó hogy a kiscsaj még csak 2 hónapos lesz. Vicces de a terhesség utolsó hónapjában is már a következő terhességemről álmodoztam :)))

Seb: frontok jönnek mennek a sebem meg rettenetesen viszket, néha olyan ahol összeér a két bőrrész mintha megdagadna (vagy nem is tudom, mintha egy élesebb vonal keletkezne ez normális, de amúgy meg nem fáj.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Beu az orvosom nevét elküldöm inkább priviben ha kéred de a dr nőm egy rendkívül rendes végtelenül alapos kedves orvos nem tudok rá mást mondani és a köv. őt is nála szeretném szülni :lol: ja nálam csak az első éjszaka nem votl velem a bébi a köv éjjel már lehetett éjjel kettő felé beakartam vinni hogy tudjak kicsit pihenni és az éjszakás nővér szó szerint felháborodott hogy anyuka ugyan már legyen csak szépen magánál címszóval :cry: a párom bevitt egy csomó gyümölcsöt zöldséget nekik több szatyornyit hátha másképp állnak a dologhoz de mondanom sem kell hogy egy-két nővér köszönte csak meg.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Igen, különben utólag pont azt beszéltük a szobatársakkal, hogy következőleg lehet hogy éjszakánként beadnánk a babákat, hiszen a csecsemősök azért kapják a fizetésüket. S mi csak az a pár nap alatt tudunk igazán pihenni. De a MÁV-os tapasztalatok után nem biztos hogy meg merném ezt tenni, mivel tényleg rondán néznek ilyenkor rád és akkor finom voltam, mert hát ők buliból vannak csak ott éjszaka, meg ha felkel a csöppség éjjel vagy betápszerezik, vagy megitatják cukros vízzel - ahogy nálunk történt éjjel, amikor még amúgy sem kaptuk meg. Hát ez lett a híres bababarát kórházból. Lassan az a normális, ha az anyukák sorban állnak a tápszerért, aki meg szoptat azt hülyére veszik.

Még szülés előtt azon gondolkodtam, hogy vajon ilyenkor kell valakinek, vagy szoktak adni ezt azt a nővéreknek. Na de utána... meg sem fordult a fejemben, leszámítva azt a nővért, aki akkor volt bent, amikor áttoltak a császár után és még az utolsó éjszakán, de mire a párom bejött ő már eltűnt. Hát így járt.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Amikor szültem az ikreket tele volt a kórház így minden este kitették a babákat a mamákhoz.Függetlenül attól hogy ki hogy szült csak azoknak maradt benn akik aznap szültek.(meg az enyémek :lol: )

Valahol megértettem őket is hiszen éjszaka kevesebben vannak és ha szülés van akkor nekik át kell menni a szülészetre és ott kell hagyni a babákat.shock:

Beu amit leírtál marha nagy bababarát kórház lehet a Máv.Vajon ki dönti el hogy melyik kórház bababarát?

Kép
Kép
 
 


A bababarát kórház feltételéről, ha jól emlékszem valamelyik Kismama újságban is olvastam, de az biztos, hogy abban a kórházban tápszernek még csak a nevét sem ejtik ki, nem hogy adják. Ott kizárólagos a szoptatás és annak elősegítése.
De persze ez mind olyan dolog szerintem- ami az igazsághoz azért hozzá tartozik- aminek a nő fejében kell eldőlnie, akarom, vállalom a szoptatást, vagy nem. Mert ha ő maga nem vállalja, akár tudat alatt is akkor senki sem fog tudni rajta segíteni.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Beu én kértem tápszert mert Nelluskám kis súllyal született és elő is írta neki ott a gyerekorvos de húzták a szájukat rendesen tejem még akkor nem volt, kínlódtam a szopival azt sem tudtam hogy csináljam amikor ráharapott azt hittem betojok :P aztán végül amikor megnézték a melllem mondták hogy hát ezzel én nem fogok tudni szoptatni mert úgymond nincs bimbóm vagyis nem áll ki vagy hogy mondjam próbáltam bimbóvédővel de egyet-kettőt szívott aztán semmi :roll: úgyhogy éjjel be a nővérhez köynölrögtem neki hogy mutassa meg hogy kell, meg a mellem is fájdogált már éreztem hogy feszül jól megnyomkodta azt hittem betojok ott rögtön és azt mondták hogy ki ne fejjjem az előtejet mert nem szabad :roll: na erre meg jól ráfaragtam itthon már 39 fokos lázam lett a mellem agyon csomósodott gondolhatjátok, de a másodiknál nem leszek ilyen hülye meg az ember akkor már tudjha hogy mit kell tenni :wink: sógornőm jött át és forró víz, maszír potyogott a könnnyem mint a záporeső olyan fájdalmaim voltak mindezt 3-4 óránként, amíg el nem telt pár nap és ráálltam a nagyüzemi fejésre és beállt végül a mellem :? egy biztos hogy fél éves koráig tudtam így anyatejjel táplálni a cseppemet :D

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Sziasztok! Sztrájkolt a számitógépünk, nem tudtam jönni, cserére szorul már a kicsike! Szóval csak nekem volt a katéteren kivül még egy csövem?! Olvasgattam a tapasztalataitokat a különböző kórházakról. A veszprémi se egy bababarát kórház, de nem olyan tré. Itt megkérdezik hogy akarod-e, hogy kihozzák szoptatni a babát éjjel, ha nem, nincs pofavágás. Bármikor beviheted a gyermeket napközben is ha pihenni szeretnél, vagy látogatod van vagy vizsgálatra mész. Tápszert nem, de cukros vizet itt is adnak a babának, ha nem tudsz rögtön szoptatni. Nekem Boni az első babám, nagyon jo volt, hogy elmagyarázták mit hogy csináljak. Megmutatták az ilyen alap dolgokat,hogy pelenkázás, köldök kezelés, öltöztetés. Szóval én sokat tanultam a növérektől. mondjuk a szobatársaktól még többet! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy itt is volt egy-két csecsemős aki flegma, bunko volt! Plusz nagyon látszik a szegénység a kórházban! Pl napi 4 pelenkát adnak a legszarabb minöségüt, nyilván a legolcsobbat ,de mondják is hogy ha lehet használd a sajátodat a gyereked popsija érdekében! A babaruhák lyukasak, kopottak, agyon használtak, ruhapelus nincs.Gyógyszert, vigyél magaddal mert nincs. Persze az ember készül visz magával mindent ami kell, meg ami nem kell azt is, de azért gáz amilyen állapotok vannak!
Vendég
 


Sziasztok Csaszisok!

Nekem két császárom volt, 2OO4-ben Egerben és 2OO7-ben Amerikában. Mindkettő normál szülésnek indult, de ahogy bekötötték a az oxitocint, a fájásaim szépen leálltak. :roll: Most tervezzük a harmadik gyerkőcöt, ő már automatice a cipzáros módszerrel érkezik. :D
Az első csaszi lelkileg kicsit megviselt, a másodikra már csak a vállamat vontam meg, megpróbáltam, nem jött össze, mit lehet tenni. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
 
 


Remélem a válság végével a kórházak helyzete is javul egy kicsit, főleg a babás részleg, hiszen itt kellene főleg elismerni az embereket mint olyan, végül is a jövő nemzedékeiről gondoskodunk.
Jelenleg olyan káosz van, hogy kórházon belül nem tudnak egyértelmű infokat adni. Volt, hogy míg a szülőszobán azt mondták nem kell semmi a picinek, addig a gyermekágyas részen a ruhán kívül semmit sem adtak. Az orvosi vizsgálatok alkalmával is az anyuka adta az új pelust.
Lassan tényleg azt kell mondanom, hogy örülhetek, hogy azért kaját még kaptunk, még ha kórházi koszt is volt.

Lassan kezdem magam megnyugtatni a császár után, de azért még mindig olvasgatok cikkeket róla, bár lehet hogy egy videót kéne megnéznem :roll:
Ma már rájöttem, hogy sokat változott maga a módszer is (ahhoz képest, amivel rémisztgettek) és kevesebb káros szövődménye van. S már értem, hogy mi miért kelhettünk fel olyan hamar utána és mehettem haza 4 nap után.
Ezzel a tudattal asszem már nem tartok úgy tőle, főleg, ha nincs más megoldás. Végül is annak a szegény gyereknek valahogy ki kell bújnia.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Majdnem mindenki azt irta, hogy lelkileg megviselte a császár. Szerintem azért vagyunk ezzel igy mert bele sulykolják a nőkbe, hogy csak a normál szülés az igazi, csak akkor leszel igazi anya ha megszenvedsz a gyerekedért! Tőlem már kérdezték.:- és a szülés? - császár-miért nem tudtad rendesen megszülni? Na kösz! Mártírkodtam volna, hogy márpedig én rendesen akarok szülni, vajúdtam volna még15-20 órát, kockáztatva, hogy valami baja lesz a gyerekemnek?! Hát ki az a hülye aki kockáztat? Igy lehet, hogy páran lesajnálnak, de van egy egészséges gyönyörű lányom! Ez a lényeg nem?! Jobb anya leszek ha "normálisan" szülök? Az estek többségében nem a nő választja a császárt, hanem a baba vagy a mama egészsége indokolja azt! Miért kéne lelkiismeret furdalásomnak lenni, meg kudarcként megélni a császárt, amikor lehet hogy életet mentett a mütét?! Nekem is idő kellet mire lerendeztem magamban ezt a dolgot, már nem lelkizek ezen, nem lettem kevesebb a császár miatt! Sőt valószinű hogy ha lesz még egy gyerekem,ő is császáros lesz. Na és? Nála már egyáltalán nem fogok lelkizni!
Vendég
 


Sziasztok!

Ki vagyok az ilyen emberektől akik így gondolkoznak a szülésről.Mi az hogy lesajnál????????
Én tiszteletben tartom azt is ha valaki rögtön kijelenti hogy császárral akar szülni.Mindenkinek joga van úgy szülni ahogy akar de néha máshogy alakulnak a dolgok.
És higgyétek el (saját tapasztalat alapján írom)hogy nem szeretem jobban a nagyobbik lányomat mert Őt simán szültem az ikreket meg császárral.Imádom mind a hármat szerelmes vagyok beléjük annyira édesek még ha nehéz is néha.
Szerintem ezt mindenkinek saját magának kell feldolgozni és nem kudarcként megélni ha nem úgy sikerül ahogy eltervezte.Nekem pl az segített hogy arra gondoltam hogy mi lett volna ha simán jönnek és elakad az egyik és vmi baja lesz akkor már jobb is hogy így történt stb....

Uzsoki:Nagyon rendesek a csecsemősök mindent megmutatnak pelenkázás,fürdetés,fejés,köldök kezelés.Libro pelenkát adnak a babáknak csak popsitörlőt kell vinni.A rucikat ott mossák vasalják szóval nagyon szupi minden.Kivéve a nem fizetős szobákhoz tartózó fürdő+WC elég csövi de azt hiszem ezt is megcsinálják.A szülőszoba gyönyörű a műtő lepukkant.Nővérek,ápolók gyerekorvosok nagyon aranyosak.Nem bántam meg hogy ott szültem.

Kép
Kép
 
 


Megváltozott a vonalzóm!!!!!!!!! :shock:

Kép
Kép
 
 


<a href="http://anyuci.hu">
<img src="http://babavonalzo.anyuci.hu/lili_9140.jpg" border="0" width="400" height="80">
</a>

Kép
Kép
 
 


Szupi vonalzód lett!!!

Ma oltást kaptunk, ráadásul kettőt!! :roll:
Azóta alszik a kisasszony

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Milyen oltásokat kaptatok? hónaposat meg a prevenart?

Kép
Kép
 
 


Igen a kötelezőt, meg a nem kötelező prevenart, amit,mindenkinek bead a doktornéni. A másik ilyen állítólag a meningococcusC elleni lesz majd.
Csak elfelejtettem megkérdezni, mennyi időnek kell eltelnie a következő oltásig. Azt tudom, hogy most havonta kap még 2X2-tőt.

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Azt hiszem hogy legalább 1 hónapnak kell eltelni legalább a két oltás között de pontosat én se tudok.

Nekem is ugyan ezeket az oltásokat javasolta a doktor nénink annyi különbséggel hogy a prevenart és a meningococcusC 1 éves koruk után adja be nekik.De hát mi jól elvagyunk maradva ezekkel mert mindíg betegek voltak.

A többi nem kötelezőt nekünk nem ajánlotta a doki néni.Bár a Lilit lehet hogy kullancs ellen beoltatom.

Panka nem lázasodott be az oltástól?

Kép
Kép
 
 


Nem volt lázas szerencsére, bár az éjszaka minden ok nélkül felsírdogált, a hajnali etetésnél még húzta a lábát, de reggel már semmi baja nem volt.
Aztán jött a tetőtöl-talpig ultrahang, na ez fájdalom mentes volt. Kicsit mozgalmas hetünk volt. Ráadásul nekem fáj a torkom és reménykedek, hogy neki csak a tej jön az orrából és nem adtam át neki valamit. :?

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Két fiam van, az elsőt, 2006-ban császárral szültem. Szülés közben derült ki, h császár kell. Én sem fizikailag, sem lelkileg nem éltem meg rosszul a császárt. Nem volt hiányérzetem a szülésélmény elmaradása miatt. Ezt nem is erősítette bennem senki és semmi. Egyetértek Mumuskával abban, h manapság csak a normál szülés az "igazi" szülés, egyetemben azzal, h szoptatod a gyerekedet, stb. Ezek azért veszélyesek, mert csökkentik az önbizalmát az anyukának, aki szorongásai miatt még több kudarcot él meg. Aki nem szült rendesen, annak sokmindent elő lehet adni a normál szülés szépségeiről (szinte orgazmus szerű élmény, semmihez sem hasonlítható gyönyörűség, már a szülőágyon vállaltam volna a következőt, stb), hiszen nem tudja, h milyen az. Viszont nagy hiányérzete támad, h ő mindezeket nem élte át. Ugyanígy frusztráló lehet a szülési fájdalmak ecsetelése. Nem attól tökös anyuka vki, h minél nagyobb fájdalommal szüli meg a gyerekét!
A második fiamat 17 hónap múlva simán szültem. Nagy öröm volt számomra mindkettő. Fizikailag a normál szülés jobban megviselt, konkrétan a gátseb volt, ami kikészített. Igaz, h felkelni az ágyból könnyebb volt, mint a császár után, de ülni nem tudtam, és tüsszenteni/köhögni ugyanolyan rossz volt.
A két gyereken semmi különbséget nem látok, mert az egyik így, a másik úgy született; szoptattam mindkettőt (az elsőt 1 évig, a másodikat 8 hónapig), ugyanúgy kötődök hozzájuk.
Üdv mindenkinek!


Szerintem mindenki máshogy éli meg a szülést,mindenki máshogy bírja a fájdalmat is.Azért nem értem azokat az embereket akikről pl mumuska is írt hogy abba bele se gondol hogy ez a másiknak rosszul esik?

pl a szoptatás dolog is.Én 3 hónapig tudtam a nagylányomat szoptatni az ikreket is kb eddig de ők kaptak tápszert is már újszülöttként.És?nem igazán érdekelt hogy ki mit gondolt hogy csak ennyi ideig sikerült az volt a lényeg hogy ne legyen éhes és ne ordítsa vörösre a fejét az éhségtől.

Tökös anyuka? :shock: Az már régen rossz ha valaki a szüléstől érzi magát annak.

Nekem még mindig az a véleményem hogy az a lényeg hogy minden rendben legyen a babával mamával a többi emlék meg múlik az idővel.

Beu:hogy vagytok?szerintem nem lesz baja a kislányodnak azt olvastam hogy ilyenkor még védi az anyatej a babákat.

Nálunk csak a 15 hós oltástól lettek lázasak de az is kb 2 napig tartott.(hála)

További szép estét

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Egyetértek, különbözöek vagyunk, mindenki máshogy éli meg a szülést is, a szoptatást is, az egész anyaság kérdést! például olvastam valahol, hogy nyilatkozott valamelyik magyar SztárCelebSzuperAnyuka (továbbiakban SzCSzA) hogy a szülés milyen hihetetlen, csodálatos,földöntuli élmény, amit szeretne minél többször átélni(persze csak kettö gyereket terveznek!) és hogy ő azért nem kért fájdalomcsillapítót mert kell az a fájdalom, hogy igazán tudja értékelni azt a csodát, hogy gyereke született! SzCSzA szerint ha nem fáj nem szeretheted eléggé a bébidet! Ez egy hülye!

Más kérdés, hogy a bébiknek melyik lehet a jobb: asima szülés vagy a császár?! Szerintem azért nekik elég nagy sokk lehet a császár, hogy egyszer csak valaki kikapja őket a jo kis meleg ,homályos, biztonságos helyükről. Hirtelen hideg van ,fény, zajok, ismeretlen minden és még az anyucitól is elviszik! A sima szülésnél meg azért neki is meg kell dolgoznia, átjutni mindenen, ráadásul aránylag sokáig is tart!
Vendég
 


Sziasztok!

Mi jól vagyunk, bár folydogált az orra pár napig, meg bedugult - de az orrszívó megoldotta, amit nagyon ügyesen elvisel egyenlőre, de ennyi volt.

A jó múltkor találtam egy honlapot, ahol a dolog lényegét megértettem. Lényegében már tudom, hogy nem a császárral van a baj, hanem: "A nő lényéhez hozzátartozik a szülés képessége. Nehéz elfogadni, nehéz feldolgozni, ha ebben valami nem teljesen úgy alakult ahogyan azt egy nő mindig is szerette volna. " És itt szerintem tök mindegy, hogy természetes vagy császáros szülésről van szó.

A teljes írás itt olvasható:
http://www.szulnijo.hu/index.php?option ... &Itemid=19

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Én egy másik topikon létezem, de remélem nem baj, hogy kérnék egy kis segítséget!?

A fiaim részt vesznek egy babaversenyen és szeretném ha szavaznátok rájuk. Persz, csak ha nincs más ismerős, aki ezen részt vesz.

Az alábbi linken lehet szavazni:

http://www.delmagyar.hu/jatek/nicsak-ki ... how_vote=1

Köszönettel!

Odry

Kép

Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó