Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ide várom azokat, akik 2010 második felében szeretnének elkezdeni próbálkozni első baba ügyben :)

Cseréljünk eszmét, beszélgessünk, ki hogyan készül, ki mennyire izgatott, aztán drukkolhatunk együtt a pozi tesztekért :)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Senki nem szeretne a második félévtől próbálkozni? :(

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


jeanner!
Ha még benéznél.....
Mi a párommal hamarosan elkezdjük a baba projektet, viszont nekünk már a második lesz.
Ti mikortól tervezitek????
Vendég
 

 
 

Szijó :)

Hát, elvileg már terveztük, de szerintem nem jött össze, most az augusztust ki kell a suli miatt hagyni (pont vizsgaidőszakban születne), így majd az esküvő utántól :)

De akkor nektek végül is annyiból könnyebb, hogy egy csomó minden megvan már, nem? :) Kisfiatok vagy kislányotok van? Mennyi idős?

Milyen nemű babát szeretnétek?

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Örülök hogy itt vagy! :D
Mikor lesz a nagy nap?

Kislányunk van, Annának hívják és most volt 7-én 15 hónapos.
Már Annánál is szinte minden megvolt, mert nővéremtől sok mindent kaptunk, mivel neki van már 2 gyereke. Autósülést kellett másikat beszerezni, mivel ami nekik volt, azt már nem lehet használni. Persze azért vettünk mi is pár rucit, ki se bírtam volna hogy ne vegyek. Az első hónapokban nagyon gyorsan nőtt Anna, gyorsan cserélődött a ruhatára is. Most egy kicsit lelassult.

Egy fiút és egy lányt szerettem volna gyerek korom óta. Igazából mindegy milyen lesz a második, ha ugyanolyan nyugodt mint Anna........ De ez még a jövő titka.

Ti fiút, vagy lányt?????
Vendég
 


Hát ez nagyon kész :D nálunk is mindegy mi, de ha lány lesz, Anna lesz, ezt már tavaly nyáron megbeszéltük :D ha fiú, Sámuel..

Szeptember 4-én lesz a big day party, de addigra gyanítom, kikészülök... mindegy, majd igyekszem tartani magamban a lelket :D

Nektek vannak már nevek? Pontosan mikortól gondoltátok kezdeni a projectet? Anna könnyen jött?

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


:D micsoda véletlen, bár az Anna név a mai napig is nagyon menő név, én imádom :D :D :D :D

Mikor Annával voltam várandós, az egyik uh-on azt mondták, hogy nagy valószínűséggel fiú lesz, így hát fiú nevünk is volt, Ádám.
Azóta sem változott a tervünk, ha fiú lesz. Viszont ha lány, azt még nem tudjuk. De még van időnk...

Sima ügy volt Anna, mondhatnám hogy elsőre sikerült szerencsére. Októbertől kezdjük, remélem olyan hatékonyan mint Annával.

Addig még van sok időd. Nagy esküvőtök lesz? és hol tartjátok, Bp-n?
Kitartás!!!!!
Vendég
 


50 fős, remélem :D nem szeretnék +20-30 meglepi embert :D

:D Mi is októberben akartuk kezdeni, aztán múlt hónapban kezdtünk neki, elkezdtem inni a gyógyteákat, de nagyon sok probléma adódott belőle, teljesen összezavarták a ciklusom... most már helyreállni látszik, hát majd kiderül, mi lesz belőle...

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Hogyhogy ittál gyógyteákat? Én ennyire nem készültem rá.
Akkor még vitamint sem szedtem, most tervezem....
Vendég
 


Citrin, azért ittam, hogy ha lenne bajom, akkor azt helyretegye... mindenhol azt olvastam/hallottam, hogy ezek csak teák, nincs mellékhatásuk, csak jót tesznek... hát a nagy lótúrót! Még mindig nem jöttem helyre, és a franc tudja, mennyi idő, mire újra visszaáll a rend, ha magától visszaáll egyáltalán (de kellene neki), és nem is ez a legrosszabb, hanem hogy nagyon rosszul vagyok ilyenkor, mert nagyon fáj... (a múltkor is ugyanez volt, csak most csak a szúró érzés van meg, az égő fájdalom szerencsére nem...)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Értem, akkor ez se mindenkinél válik be.

Régebben én is nagyon rosszul voltam, aztán szedtem kb 1 évig fog.gátlót, akkor már egyáltalán nem volt semmi bajom, és ez így is maradt. Te hány éves vagy? Régebben is voltak ilyenek?
Vendég
 


24 vagyok... soha hasonló sem, illetve kicsi koromban asszem az első év volt csak barnázás... de ugye ez normális is... mindegy, most még megjön, aztán ha köv. hónapra sem alakul semmit, mindenképpen el kell mennem nőgyógyászhoz, mert valami akkor tényleg nem oké...

Fogamzásgátlót én soha nem szedtem, és szerintem nem is fogok... az nagyjából az egyetlen dolog, amit semmiképpen nem tudnának rám erőltetni...

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


én is sokat gondolkodtam a fog.gátlón, aztán végül bele mentem, elmúltak a rosszulléteim....örültem neki, de valahol legbelül nem éreztem jól magam tőle....ezért is hagytam abba, meg hát a baba miatt is
Remélem nem lesz semmi gond nálad!!!!
Vendég
 


Én is ebben bízom..

De beszéljünk vidámabb dolgokról :) Merre felé laktok? Kertesben vagy panelban?

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Ok! :D
XV. kerületben lakunk panelben, már lassan négy éve. Előtte kertes házban laktam a XVI-ban......sokkal jobb volt. Még ott lakik anyukám húgommal, nagyimmal. Ma is ott voltunk pancsizni, homokozni Annával, de szinte minden nap átmegyünk.

Ti kertesben, vagy szintén panelben?
Hány éve vagytok együtt a pároddal?
Vendég
 


Szijó!

XV. ker nagyon jó, mi is nézegettünk ott lakásokat! :) Mi kertesben lakunk, csak mi ketten, de a ház anyósomék tulajdona... így azért nem a legjobb, és nem nagyon akarják nekünk adni, hiába is csináltuk meg, meg minden... de egyelőre jó ez így, ugrálni nem nagyon tudunk...

3 éve lesz decemberben, hogy összejöttünk, egy év járás után megkérte a kezem, utána úgy volt, h arra egy évre összeházasodunk, de azt kissé megfúrták több irányból, így sok tologatás után a most szeptemberre eset a választásunk :)

Ti mióta vagytok együtt?

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Szia,
márciusban volt 7 éve hogy összejöttünk, és két éve márciusban házasodtunk össze. A legjobb időben, mert utána mondhatnám hogy borult minden... sok minden nem jött volna össze, ha maradunk az eredeti tervnél, ami augusztus lett volna

Ezek szerint anyósodéknak van egy másik házuk is. Lehet majd idővel nektek adják, amúgy párodnak nincs tesója? és neked?

Miért tettek keresztbe nektek?
Vendég
 


Nekem van egy hugom, de ő még eléggé fiatalka (16 csak, 17 lesz márciusban), páromnak nincs tesója, ő is eléggé nehezen jött össze...

Hát, nem tudom, mi lesz a házzal, de így rossz, mert egy csomó apróság van rajta, amit csinálni kellene, csak így ugye hogyan, amikor nem a miénk... már így is egy csomó pénzünk van benne, de ők hallani sem akarnak egyáltalán arról sem, hogy a fiuk nevére írassák a házat... meg házassági szerződést is emlegettek, bár elvileg nem miattam, csak egy story kapcsán, amit én meséltem nekik a gazdag apáról és a majdnem meghiúsult esküvőről, aztán mondták, h az apát is meg lehet érteni... először magamra vettem, de aztán mondta párom, h nem erről van szó, csak esett meg hasonló a családjukban, csak ott nem volt szerződés, és az asszonyka a férje a halála után kitette anyósékat is és sógorékat is a SAJÁT HÁZUKBÓL!!!! mert nem volt sok pénze a családnak és minden vagyont a legnagyobb fiúra hagytak, aki nem sokra rá meghalt autóbalesetben, utód meg nem volt, így minden az asszonykáé lett....

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Mentek nászútra, nem is kérdeztem még!?

Mi Párizsban voltunk 5 napot......azóta visszamennék, nagyon tetszett és még sok mindent meg kéne nézni, nem fért bele az időbe, na meg áprilisban voltunk, és elég hideg volt, viszont így kevesen voltak pl az Eiffel toronynál is.
Vendég
 


Mi sajnos nem tudunk menni, nincs szabim egyáltalán, abból járok iskolába... :(

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


sajnálom.......hol tartasz a sulinál? sok van még hátra?
Később majd bepótoljátok.........és mi leszel ha "nagy leszel"?
Vendég
 


hát még kb. 5év, ha felvesznek Msc-re, ha nem, akkor csak 3 :)

villamosmérnök leszek, v ilyesmi :) lehet vadakat terelő juhász :D

Te mivel foglalkozol?

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Tegnap jól elvoltam tűnve.....most itt vagyok.
Jó sok van még hátra....és hogy tetszik eddig?
Én most gyeden vagyok........ :D :D :D :D
..........amúgy előtte egy alkusz cégnél dolgoztam, biztosításokkal foglalkozik a cég....
Tetszik a vonalzód, jó választás.
Nem sok van már hátra, amúgy hogy állnak az előkészületek?
Vendég
 


Hát az előkészületek jól haladnak, már csak apróságok vannak hátra, semmi komoly. Menüt kell összeállítani, fehérneműt beszerezni, keresztlevelet kikérni, ilyesmik... :) meg hát táncot tanulunk, amiatt aggódok kicsit, párom nem túl táncoslábú :roll:

A suli jó, első félévben gyűlöltem, de most már kezdek belerázódni...

Ti hány gyereket terveztetek?

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Milyen táncot tanultok meg az esküvőre?
Én párom sem táncoslábú, na meg nem is szereti az egészet. Ezért se volt nálunk táncikálás....

Két gyereket szeretnénk legalább, bár én még többet is bevállalnék, és szerintem párom is, ha lenne rá anyagi fedezetünk. Ti mennyit szeretnétek? És fiút, vagy lányt elsőre....
Vendég
 


Nekünk teljesen mindegy, mi lesz, én mindkettőnek örülni fogok, nem vagyok nem függő :lol: régen azt mondtam, Dunának megyek, ha fiam lesz, de most már azt látom egyre inkább, hogy nem nehezebb azokkal sem, mint a lányokkal.

3 gyereket terveztünk, aztán amennyi lesz. Ha csak egy jön össze, akkor sem omlok össze, ha 4 sikeredik (mondjuk a 3. ketten lesz), akkor sincs semmi. Valahogy megoldjuk. :)

Ami a táncot illeti, úgy gondoltuk, hogy valami pörgőset menyasszonytáncnak és palotást menyecsketáncnak :)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Jártok tánctanárhoz?
Vendég
 


Nem járunk, majd csak fogunk a néptánc miatt, a "nyitó"táncot én találtam ki és én is fogom megcsinálni, csak a "lazasággal" van baj nálunk bőven... olyan érzés sokszor, mintha egy háborús filmben a katonai kiképzést nézném :lol:

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Fúúúúúúúúúú, te tök ügyi vagy. Én magamtól biztos nem tudtam volna kitalálni egy táncot.....legalábbis most úgy érzem.
Szerintem mire odajuttok, már nagyon lazák lesztek....
Vendég
 


Citrin, nálam ezzel nem lesz gond, 5éve táncolok :lol: páromnál akadnak apróbb bibik... :roll:

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Akkor te már nagyon profi vagy.........régebben én is jártam tánciskolába Kovács Zolihoz, de csak három hónapig kb. Réges régen pedig Zoltán Erika tánc stúdiójába...az sem tartott sokáig.
Párommal már azon gondolkodunk, Annát hova irassuk be....... tánc, vagy torna???
Vendég
 


Hát ez egy nagy dilemma... én úgy döntöttem, a gyerek "el tudja dönteni" mit akar. Anyukám mesélte, én hamarabb táncoltam, mint ahogy jártam, így hát egyértelmű lett volna, de akkor még nem volt lehetőség ilyesmire, most meg, bár imádom a táncot rendületlenül, kiöregedtem az isten markából :lol:

Kollégám táncra íratta a lányát, mondván, hogy kislány, táncoljon csak, de aztán megbánta, jobb lett volna tornára adni... nehéz kérdés :?

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Van ilyen is, mikor a gyereken látszik hogy mit szeretne, mit tudna csinálni. Engem zongora órára vittek, nem tudom hogy láttak e rajtam valamit.......nem igazán szerettem, de 10 évet csináltam. Erőltetni biztos nem fogom, majd elkezdünk valamit, legfeljebb az oviban ami lesz, aztán kiderül hogyan tovább.

Mentek valahova hétvégén?
Én még nem tudom mit csinálunk...... Jövőhéten párom szabin lesz, akkor elmegyünk pár helyre, jó lesz már kicsit kikapcsolódni.
Vendég
 


Mi meghívót osztottunk egész hétvégén, nagyon gatya volt...

Tudnál nekem segíteni abban, hogy a védőnő terhesség alatt mire jó? Azon kívül, hogy méri a súlyom...

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Jól bejött a hideg, esős idő, mikor végre párom szabin van. :( Állatkertbe mentünk volna ma, holnap meg hajókázni....végül elmentünk Tropicariumba, amit Anna nagyon élvezett. :) és ez a lényeg. :D
Jó kis programotok volt akkor hétvégére. Sikerült mindet kiosztani? Amúgy miért nem postáztátok el inkább?

Védőnő: a súlymérésen kívűl a vizeletet is ellenőrzi (fehérjetartalom ), vérnyomást mér, tanácsokat ad pl evéssel kapcsolatban, babának a szívhangját is meg kéne hallgatnia....sajnos az én védőnőm szinte semmit sem csinált. Teljesen feleslegesnek éreztem bemenni hozzá, de kötelező. Talán egyszer ha csinált vizelet vizsgálatot, és szívhangot egyszer sem hallgattunk, mondván úgy is megyek másnap a dokimhoz.
Ő adja a kiskönyvet, első alkalommal mikor elmész hozzá.
Ja és hetente egyszer lehet menni hozzá, persze napközben, és kb 3 órát rendel (legalábbis nálunk így van). Miért kérded?
Vendég
 


Mert én sosem értettem, mi a funkciója a védőnőnek... meg hát, sok mindenben ugye nagyon tanácstalanok vagyunk, hogyan fektessük le aludni, mikor van baj, mikor nincs, hogyan fürdessük stb. Azt hittem, ezekről is beszél... :S

A meghívókat azért nem postázzuk, mert tulajdonképpen mindenki a szánkban van, csak hosszú így felmenni mindenkihez... :( de postára adni a meghívót így meg bunkóság... :(

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Jeanner
Mikor oda fogtok jutni, minden jön magától! Amúgy ha rákézdezel majd a védőnődnél, biztosan el fogja neked mondani a kérdéseidre a választ. Én nem is kérdeztem tőle ilyeneket, mert a környezetemben sok kisbaba nőtt már fel, igaz a fürdetés részét nem tudtam gyakorolni, azt viszont a szülésfelkészítőn amit a kórházban tartottak nagyon jól elmondták, így nem volt gond. Még gondolom nem választottátok ki melyik kórházban szülsz....ha itt lesz az ideje, akkor majd menjetek el a felkészítőre, szerintem nagyon jó. Mindent elmondanak az első perctől fogva, ahogy beérsz a kórházba, mit kell csinálni, hova kell menni, hogyan zajlik a szülés adott esetekben, mikor megvan a baba mit csinálnak vele, meddig lehet nálad, hány napig maradtok, stb stb... Egyik alkalommal meglátogattuk a szülőszobát is, ott is sok mindenre választ kapsz. Előre ne idegeskedj ezeken, minden simán fog menni. Első három héten, mikor hazahoztuk Annát, ő pl evett, aludt, evett, aludt...lesz időd belerázódni.
Vendég
 


:) ez nagyon jól hangzik :)

Köszönöm a sok hasznos tanácsot, bevallom, én nem tudtam, hogy mennek ezek a dolgok, nekem még nem volt gyerekem ugye...

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Igazán nincs mit :D

Esküvői előkészületek hogy haladnak?
Vendég
 


Hát sajnos nagyon lassan... tegnap voltunk táncolni, páromnak egyelőre nem 2, hanem 3 bal lába van, de majd csak lesz valami, biztosan meg tudja tanulni a táncot, vagyis erősen remélem... :roll:

Most hétvégére jönnek bnőmék, majd befogom meghívót hajtogatni (csak templomira meghívó), meg jövőhéten, ha kiderül végre, ki jön, ki nem, akkor majd becsomagolom a vendégajándékokat is. Kedden meg el kellene menni megrendelni a menüt, a sütit és a piákat is meg kéne venni... hát szóval lassan... :roll:

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Te találtad ki a vendég ajándékokat? Na és mi lesz az (tudom, nem írhatod le...)?
Én egyik nap bukkantam egy tuti ötletre, ha hamarabb ráakadok, biztos hogy kap mindenki ilyet, mert amúgy mi nem adtunk semmit. Pedig terveztem először, csak valamiért mégis kimaradt.
Vendég
 


Mi sima mandulát adunk, csak egyelőre azt sem tudjuk, hányan leszünk, mert párom rokonai még nem szóltak vissza... :?

Mi volt az a tuti jó ötlet?

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 


Jeanner:
http://www.kreativcafe.hu/esk-tanadinme ... andek.html
nézd meg, nekem tetszik :D

Már csak három hét van hátra.....nekünk sajnos volt olyan is, aki az utolsó napon mondta le, hát azzal már nem lehet mit csinálni.
Vendég
 


Citrin, ilyen utolsó naposra mi is számítunk, de őt nem is bánnánk :D

Az elején paráztam, de már nem érdekel... komolyan mondom, sok párba azért hozzák bele a frászt, mert úgy kezelik ezt az egész esküvősdit, mint a Canes-i filmfesztivált... basszus ez csak egy buli!!!!! engem az sem érdekel, ha csak 10en leszünk, legalább tudom, kire lehet számítani, és akkor velük bulizom egy jót... tényleg nem akarom ezen őszíteni magam, így is annyira idegbeteg vagyok már, hogy csak na... :?

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó