Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
szeretnék segítséget kérni és tapasztalatokat gyűjteni azzal kapcsolatban, hogy merre induljak, mivel kezdjek...Kb. 1 éve próbálkozunk a párommal, sikertelenül:-(
Szeretnék kicsit felkészülni, hogy milyen vizsgálatokat kérhetek, milyen vizsgálatokra küldhet el az orvosom. Van-e ezeknek ajánlott sorrendje?
Melyek azok, amiket a TB támogat, melyikeket kell nekem finanszírozni?
Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalatokat.
Üdv:
Gigi
gigi33
Budapest
 
 


Szia Gigi,

Az egy év még nem olyan hosszú idő. Tudom, ez nem hangzik jól, de sajnos az orvosok 2 év alatt nem igazán foglalkoznak az emberrel. Mi is hasonló cipőben járunk, mint Ti, és 1 éve Meddőségi központba is járunk.
Nem tudom, hogy mit jelent a, hogy próbálkoztok, így leírom, hogy mivel lehet esetleg növelni az esélyeket. :-)
Érdemes elkezdeni mérni az ébredési hőmérsékletedet. A neten rengeteg oldal van, ahol online vezethető. Erről le lehet később olvasni, hogy mikor volt az ovuláció. Az orvosok szerint, ahhoz, hogy értékelhető legyen a dolog minimum 3 hónapig kell
nézni.
Ha már nagyjából tudod, hogy hány naposak a ciklusaid, és hogy mikorra várható ovulációd, akkor, hogy még jobban megbizonyosodjál erről érdemes ovulációs tesztet használni.
Nem tudom, hogy ebből a kettőből valamelyiket "használtad-e".

Hogy az orvosok milyen vizsgálatot írnak fel, az attól is függ, hogy milyen orvos. Szeretnétek elmenni Meddőségi központba? Nagyjából először mindenhol a férfiakat vizsgálják meg, és ha náluk minden rendben van, akkor jöhetnek a női vizsgálatok. Minden esetre ha megfogadsz egy tanácsot, akkor javaslom, hogy menj el egy inzulin rezisztencia vizsgálatra. Nagyon sokszor ez bújik meg a háttérben, és ez egy egyszerű diétával orvosolható.

Bocsánat kicsit összeszedetlenül írtam a dolgokat, de remélem, hogy tudtam segíteni.

Mihamarabbi babásodást kívánok!

Mné
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó