Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hétfőn veszik ki a bal oldani petevezetékemet? Mennyi arra az esély, hogy spontán teherbe esek egy petevezetékkel?
Nagyon félek,hogy nem helyes hogy kiszedik! Segítsetek!

Köszönöm: Petra
rpetra89
Zsana
 
 


Petra, nem tudom, mennyi az esély, de van esély! Elviekben a szervezetben egyik hónapban az egyik, másikban a másik petefészek termel petét, ha pusztán logikailag nézzük, akkor minden második hónapban van esélyed rá.

Ha kiszedik a petevezetődet, annak vélhetően nagyon nyomós oka van, csak úgy, ukkmukkfukk nyilván nem vennék ki. Nagy valószínűséggel az a petevezetőd olyan állapotban van, hogy át sem jutna rajta a petéd, vagyis teherbe sem eshetnél vele, vagy ha mégis, hát lehet, hogy a megtermékenyített petesejt is ott akadna el...

Kitartás, a műtéthez nagyon drukkolok, épülj fel mielőbb, és remélem, nemsokára a kérdésed már csak költői lesz, és egy babát ölelgetsz!

Ölellek, így ismeretlenül is:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


dia írta:Petra, nem tudom, mennyi az esély, de van esély! Elviekben a szervezetben egyik hónapban az egyik, másikban a másik petefészek termel petét, ha pusztán logikailag nézzük, akkor minden második hónapban van esélyed rá.

Ha kiszedik a petevezetődet, annak vélhetően nagyon nyomós oka van, csak úgy, ukkmukkfukk nyilván nem vennék ki. Nagy valószínűséggel az a petevezetőd olyan állapotban van, hogy át sem jutna rajta a petéd, vagyis teherbe sem eshetnél vele, vagy ha mégis, hát lehet, hogy a megtermékenyített petesejt is ott akadna el...

Kitartás, a műtéthez nagyon drukkolok, épülj fel mielőbb, és remélem, nemsokára a kérdésed már csak költői lesz, és egy babát ölelgetsz!

Ölellek, így ismeretlenül is:

Dia


Kedves Dia!

Nagyon szépen köszönöm a választ! A doki azt mondja, hogy annyira be van gyulladva, hogy ki kell venni,de reménykedem egy átfúvásban. Viszont attól is félek, hogy ha nem vetetném ki akkor bármilyen szövődménye is lehet ennek a gyulladásnak ( legalábbis sok helyen olvastam erről)!
Érdekes mert általában méhen kívüli terhesség esetében szokták kivenni.... persze ezt nem akarom megvárni!

Nagyon félek, nem tudom mi a helyes döntés!

Még egyszer köszönöm hogy írtál! :) :) :)
rpetra89
Zsana
 
 

 
 

Petra!
Ha esetleg olvasod...
A műtét már megvolt, ugye?
Nekem méhen kívüli terhesség miatt vették ki a jobb oldalit júniusban. 3 ciklus után lehetett próbálkozni, és rögtön összejött a baba. Hozzáteszem, nem vagyok már olyan fiatal (35), szóval, minden esélyed megvan a babára!!!!

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok.
Nekem dec 12.én vették ki a jobb oldali petevezetékemet méhen kívüli terhesség miatt, gyanis ott akadt el az embrió ami már meg is halt, ha meg nem veszik ki akkor nekem lett volna bajom belőle. De nekem is az a félelmem, hogy hogyan leszek terhes egy petevezetékke. Próbálnak a barátok, a család és a környezetem támogatni, de jelen esetben nagyon szkeptikus vagyok és kétségbeesett. Félek, hogy nekem sokkal nehezeb lesz terhesnek lenni, mint a többi "normális" nő vagy kűlső (gyógyszer, lombik) segítség kell majd. Annyira tanácstalan vagyok. Tudom, hogy muszáj volt, de napjában többször is elfog a sírógörcs az elvesztett babám után. Valami tanács, hogyan tudom átvészelni vagy hogyan tudok "normálisan" is terhes lenni.
 
 


@cirip: helló (A nevem Kati) valószínű már nem olvasod a levelet de hátha. Nekem már 8 hónapja és 3 napja kivették a bal petevezetékem egy felelőtlen sztk orvos miatt aki az Örsön ugyanis azt mondta nincs semmi bajom szimplán el vetélek. Pedig méhen kívüli volt és másnap sos műtöttek. Nagyin rosszul esik még mindíg nem is csak az hogy elvesztettem egy lehetőséget az anyaságra (azóta pont két hete lett anyuka a szomszéd hölgy jó neki) hanem hogy szinte meg fejeződött az esély. Engem is bátorít párom hogy nem szabad fel adni és össze fog jönni. Sajnos nem azok közé tartozom akik műtét után három négy hónap múlva ujabb anyai örömök elé néznek. Gondolkodtunk B terven is. Mivel az én apukám már nem él anyám nem ismerem és párom szülei se lesznek fiatalabbak surretnénk még őket meg ajándékozni. Így ha 28 éves nagyon max 30 éves korig nem jön össze magunktól akkor a lombikkal megpróbálkozunk l. Ugyanis a Kaáli intézet lnél van lehetőség 5 ingyen beültetésre az állam által. A feltételeket nem tudom de még rá ér. Csak annyit tudok mondani hogy nem szabad rá görcsölni. A műtét előtt mi vagyis én nagyi görcsösen akartam. Aztán valahogy meg is feledkeztem az egészről és össze jött. Azóta is ezt kellenw tennem de így egy műtéttel a hátam mögött már nehezebb. Ha nem tudja magát az ember túl tenni célszerű külső segítséget kérni és ezt komolyan bántás nélkül. Nem csak bolondok járnak pszichológushoz. Az orvos a testünket a pszichológus a lelkünket gyógyítja. Ha csak nincs olyan a családban aki szívesen meg hallgat és tud segíteni a traumát enyhíteni. Nekem még nem sikerült. Egy találnom. Páromat szeretem ugyan de van neki a miden napi életben elég baja nem traktálom én is. Igaz nem lenne az. Mindegy is. Remélem mindenkinek meg oldódott a baja azóta. És sajnos álom hogy már nem igen jár senki ezen az oldalon nem csak itt a többi hasonló bejegyzésnél sem látok mostani kommenteket. Mindenkinek babával teli éveket
;-) ;-) :-D
kety90
Budapest XIV. kerület
 
 


@cirip: heló megint Kati csak annyit akartam írni hogy most esett le, hogy öt nappal hamarabb műtöttek téged mint engem és Hogy nekem akkor már 2 hónapos volt a terhességem

Csak egy életed van, ezért éljél,
bármilyen nehéz az akadály, ne féljél.
Törjél előre, tegyél fel mindent,
mutasd meg, hogy egy oroszlán lakozik itt bent.

Mindegy, merre visz már az út, mindegy, merre visz el a szél,
Nem számít már az, ami elmúlt, nem számít már, hogy mit tettél,
Ne érdekeljen senki más, ne érdekeljen, ki mit csinál,
Ha kitartó vagy, tudni fogod már, hogy te vagy az, aki jó úton jár.
kety90
Budapest XIV. kerület
 
 


Köszi Kati a levelet. Azóta igen sok mindenem átestem, de az álom baba elkerült. 28évesen azt hallani a dokitól, hogy 46-64% az esélyem a padlóra ejtett. Félek, hogy így már senkinek nem fogok kelleni. Járok dokihoz, de mem érzem, hogy gyógyítaná a lelki fájdalmam. Rossz minden este látni, hogy mit tett velem az a szemét míg ő most vígan elvan az exével, bocsánat a jegyesével.
Lesz valaha is jobb?
 
 


Na csajok! Fel a fejjel! Nekem is kivették a balt márciusban méhen kívüli miatt a 8. héten. És most hétfőn pozitív a tesztem ismét, pedig Pajzsmirigy alulműködésem és Inzulinrezisztenciám is van!! Ha nekem sikerült, nektek is fog. És nem szexelünk naponta és nem iszom teákat és nem szedek hónapok óta multivitaminokat, bár folsavat vettem külön és napi negyedet bevettem, de ittam sok alkoholt, túrázni voltam stb és még a peteérésem is később volt most, mégis megfogant. Fel a fejjel tehát!! 24 vagyok, mikor kivették én is padlón voltam, de mint a példám mutatja nincs veszve semmi. Ha nem marad meg szegény az már nem a petevezetékemen múlik... Csak pozitívan!


Sziasztok! Én 22 éves vagyok, 2018. november végén műtöttek méhen kívüli terhességgel és kivették a jobb oldali petevezetékemet. Múlt hónapban kezdtük újra a babaprojektet, tehát egy sikertelen próbálkozáson már túlvagyunk. Most április elejére nem várom. Szívesen olvasnék még tapasztalatokat kinek mikor jött össze műtét után. :)
 


Sziasztok:)
Még új vagyok. Délelőtt óta olvasgatlak titeket az elejétől kezdve.
Az én esetem kissé érdekes...
18 éve vagyok együtt a férjemmel (36) éves vagyok. 16 éve nem sikerül teherbeesnem.
Voltunk kivizsgáláson, nála minden rendben. Nálam IR, pcos gyanú, de nem igazolódott, peteérésem clostyllal sem volt, csak azon az oldalon, ahol a petevezetékem össze van nőve a belekkel. Ezt nem lehet műteni.
3 hónapig figyelték pesten a peteérésem, de semmi. Feladtuk. Ez 2016- ban volt. Jelentkeztünk örökbefogadásra és tavaly júniusban egy gyönyörű kislány szülei vagyunk. Most 3 éves.
Viszont... Nekem sosem hagyott ki a mensim egy hónapot sem. 3 éve volt, hogy 11 napot késett.
Viszont most 19- én kellett volna megjönnie, de semmi. Tüneteim vannak, bár a cicim nem érzékeny.
Ciklusaim 26 naposak kb.
Hétfőn teszteltem, délutáni pisiből, ami negatív lett. Véleményetek? :)
 


@enisamla83:
Szia. Miujság? Teszteltél azota? Baba van a dologban? :)
 


Sziasztok:)
Még új vagyok a csoportba már rég óta olvasgatlak titeket.
Nekem van egy kényes ügyem a tavaly november 25-én volt egy méhen kívüli fogamzásom amiben elvesztettem a bal petefészkemet.
Azzal a kérdéssel fordulok most hozzátok hogy van esélyem egy újabb terhességre.
A válaszokat előre is megköszönöm.
 


Szia. Én sajnos azóta sem lettem babás. De nem adom fel. Türelmesen várom a csodát :) lassan már 2 éve. Decemberben volt egy kémiai terhessègem. Elég rosszul érintett hogy ismet elvesztettük, másrészt viszont reményt adott hogy még sikerülhet. :)
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó