Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pár évvel ezelőtt kezdődött. Mikor abbahagytam a fogamzásgátlót, nem jött többé meg. Ez egyértelműen a tabletták mellékhatása volt, mert bár a szervezetem mindig is tiltakozott és nem bírtam a tablettákat, vizsgálatok nélkül kaptam a következő típust, mondván majd az nem okoz gondot... az első kimaradás során 7 hónapot vártunk, mire ismét kaptam a gyógyszert 1 éven át. Utána abbahagytam, megint nem véreztem és 9 hónapnyi szünet elteltével egy több hónapos Norcolut kúrát kaptam, de szinte semmi sem történt. Volt 2 csepp vérem és egy hormonborulásom csak.

Immáron újabb 1 éve és 2 hónapja megint nincs vérzésem. 

Az eredményeim szerint leállt a működésem. Nincs peteérés.

Az orvosok szerint, akikkel több, mint 1 éve nem beszéltem (miről? nem csinálnak semmit, mondván ez normális....) nincs nagy gond, ha akarok gyereket, majd lesz is, mégpedig ovuláció serkentéssel!

Én viszont félek, hogy előbb inkább talán ki kellene tisztítanom a szervezetemet. 1 éven át palóztam, annyit sikerült elérni, hogy normál tartományba érkezett az ösztrogénem, viszont tönkrement más vonalon az egészségem az egyoldalú táplálkozástól!

Mit javasoltok? Mit tudok tenni én, házilag, hogyan tudnám megtisztítani a szervezetemet? 

Ismét elkezdem inni a cickafarkot. Mit fogyasszak még? 

Most léptünk babatervezési stádiumba párommal, így nem olyan kapkodós sem a dolog, de már 29 éves vagyok és félek, hogy 30 felett csak még nehezebb lesz  
Legszívesebben már most az orvoshoz mennék, hogy segítsen. 

Vagy mehetek így is? Félek...

Köszi,
cilagni
 
 


Szia! Inzulint nézek nálad?PCOS? Nagyon sokan dícsérik itt pesten a Mens Metis (azt hiszem így kell írni).Ott teljes küröli kivizsgálást csinálnak,mert szerintem te csak amolyan "mezei" nődokit fogtál ki aki nem ért ezekhez a dolgokhoz!De szerintem az is jó lenne ha felkeresnétek egy meddőségi centrumot,mert lehet,hogy korai petefészek kiürülésed van.De ezt csak ott tudnál megmondani.De én nagyon gyanakszom a PCOS-ra!Keress fel minél előbb egy profi dokit! Sok sikert!
 


@szisza87:


Szia! Köszi a választ! Voltam korábban endokrinológusnál, aki a tüneteim alapján, csak úgy rám nézett és azt mondta: PCOS. Egy világ dőlt bennem össze. És hazaküldött norcoluttal, utána kaptam fogamzásgátlót. Semmit sem mondott, mit kellene tennem. Otthon kértem a nődokimat, hogy csináljunk már valamilyen vizsgálatot, így megnézte a hormonokat, az inzulint is én kértem, nehéz menet volt. Fél évvel később visszamentem az endokrinológushoz, aki döbbenten nézett: ez nem PCOS. Nem tudja, mi. Hát kérdem én, akkor mi alapján mondta ki korábban? 

Azon a napon amúgy, amikor feltettem a kérdést, egész sokat olvastam a témában és úgy döntöttem, addig nem megyek orvoshoz, amíg ki nem próbálom az Aviva hatásosságát, valamint cickafark tea és barátcserje. Ma második napja próbálgatmo az Aviva-t, de eléggé fárasztó, tegnap a negyedéig jutottam, ma a harmadáig, holnapra talán végig érek (rengeteg féle edzést végeztem korábban és ebből fakadóan a mozdulatok 90%-ára rá tudok érezni, szerencsére, de ha lenne helyben kurzus, elmennék). 

3 hónapot adok ennek minimum. Ne gyógyszerezzenek egyelőre össze-vissza.
 
 

 
 

@cilangi:


Szia! Átérzem a problémádat, én 30 múltam és ugyanebben a cipőben járok, csak némi eltéréssel. Tavaly márciusban hagytam abba a fogamzásgátlót, 2x normál időben megjött, aztán 49 napra, majd 4x jól, aztán megint nem. Végül decemberben mentem orvoshoz, kaptam gyógyszert, vérvizsgálat eredménye PCOS. Azóta egyszer volt vérzésem februárban, most 45. napnál tartok megint. Ittam a cickafarkot, próbálkoztam az avivával, semmi. A nőgyógyászom is azt mondta, ha gyereket akarok, menjek meddőségi centrumba. Szóval, biztos vannak, akiknél beválnak a természetes gyógymódok, de azt gondolom, azoknak nincs is ennyire komoly problámájuk. Szóval, pénztárcát kinyitni, idegrendszert előkészíteni.
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó