Új privát üzeneted érkezett!

Várok mindenkit akinek alacsony a progeszteron szintje és babát szeretne. Kinek mit mondtak az orvosok? Nekem Utrogestant adtak most mivel a ciklus 23 napján 5.6 volt a progeszteron.
 
 


@adri10:


Szia Adri!

Én ebben a ciklusban alacsony progeszteronszinttel lettem terhes, de valószínűleg nem lesz jó vége.
Van már egy gyermekem, ő 4 és fél év után jött össze, a kisteósra meg tavaly április óta gyúrunk, 3 hónapja volt egy sikertelen lombikom is. A legutolsó ciklusomat szinte végig monitorizáltam, mértem a hőt, vérvételeken voltam, A peteérésem a 15 v. 16. napon volt, a 21. napi progeszteronom pedig 25 Nmol, ami olyan 7 ng-nek felel meg. Biztos voltam benne, h nem leszek most terhes. Ez volt az első hónap,h progeszterokrémmel kentem magamat, amiben mellesleg nem nagyon hittem. Jó nagyot néztem, amikor teszteltem egy pozitívat a ciklusom 28. napján. Elmentem vérvételre, 87-es volt a HCG-m. Pár nappal később újra mentem a progi miatt, ami csak 57 Nmol lett( 17.9 ng), pedig már a 28. naptól szúrtam a progikrém mellett a Prolutex injekciót. Én az Utrotnem szeretem, mert pajzsmirigy gyulladásom van és tilos a szója. Az utro viszont szója alapú. Az injekciónak a felszívódása is jobb. Mikor már egy hete szúrtam a progit, elmentem megint vérvételre, ahol a HCG továbbra is gyönyörűen duplázódott, de a progim kicsit kevesebb lett, 54 Nmol. Akkor gyorsan felírattam Crinone progezsteronzselét is, de már sejtettem, h baj van. Rengeteg tanulmányt olvastam arról, h ha valaki ilyen kis progeszteronszinttel esik teherbe, annak nem lesz jó vége...5+ 6 naposna voltam uh-n ahol a petezsák csak 6,7 mm volt, holott ilyenkor jóval nyagyobb kéne hogy legyen. Szerdán megyek újra, de mivel teljesen elmúltak a tüneteim, én már nem reménykedem.. Azt mondják, a cilkus egészét kell rendbe hozni, nem elég önmagában a progeszteront....Nincs esetleg baj a pajzsmirigyeddel? Az endokrinológusom szerint, az alúlműködés is okozhat ilyeneket, de a magasabb prolaktinszint is.
Hogy állsz most?

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Sziasztok,
megkérdezhetem, hogy nektek hogy derült ki az alacsony progeszteronszint?
Én január óta figyelem magam, és a ciklus előtt 6-7 nappal minden hónapban barnás pecsételő vérzésem van.
Nagy nehezen kikönyörögtem az orvosomnál, hogy csináljon hormontükröt. A 3. napi vérvételt meg is csináltuk, azt mondta, minden rendben van, és valóban, minden a megadott határértékek között mozog, bár a prolaktinom a felső határhoz közel. (Mondjuk, épp baromi ideges és stresszes voltam.)

Amit nem értek, hogy nem kellett volna a 21. napon is nézni? Ha jól tudom, a progszteron akkor kezd el emelkedni - sokra megyek vele, ha próbálkozunk, de az alacsony prog.szint miatt úgysem tud megfoganni?!

Ebben a hónapban úgy döntöttem, kipróbálok valamit: elkezdtem szedni barátcserje-kivonatot - és nocsak, nincs barnás pecsételés...

Ti mit gondoltok?
feketehaju
Budapest XIV. kerület
 
 

 
 

@feketehaju:


Szia! Jó ötlet a barátcserje, nekem segített. Én Mastodynon-t szedtem és nekem is levitte a prolaktinomat. A pecsételés és a magasabb prolaktin pajzsmirigy gondokra is utalhat, néztek TSH-t? Mondjuk önmagában az sen elég, kell hozzá Ft3 és Ft4 is, h teljes legyen a kép. Én először fizetősen nézettem meg, majd miután kiderült, h autoimmun pm gyulladásom van, kerestem egy endokrinológust, aki 3 havonta ad beutalót. Kellett volna 21. napon is nézni progeszteront. Nem a 21. napot kell itt figyelembe venni, hanem a luteális fázis közepét. Tehát ha mondjuk a peteérésed a 12. napon van és a mensid 26 naponta jelentkezik, akkor a 19. napon érdemes nézetni, ha a 18. napon van peteérésed, a ciklusod meg 30 napos, akkor a 24. napon. Én javaslom a magánvérvételt. Régóta próbálkoztok?

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Hát, igazából "élesben" ebben a hónapban először... (Mármint, 2-3 hónapja nem védekezünk, de különböző okok miatt csak ebben a hónapban jött össze úgy az időzítés, hogy a PÉ idejére...)

A bosszantó az, hogy magánrendelésre járok...
Mármint, azért bosszantó, mert január óta figyelem ezt a barnázást, és mikor mondtam a dokimnak, elsőre, mindenféle kérdezés nélkül felírta a Norcolutot és közölte, hogy ha nem segít, akkor kaparás. Majdnem leszédültem a székről... Először is, hogy hormonális gyógyszert ír fel, hormonvizsgálat nélkül, másodszor, hogy meg sem kérdezi, fennáll-e esetleg az esélye, hogy lehetek terhes, és "elrendel" egy kémiai küretet, harmadszor, hogy először kaparás, hormonvizsgálat meg sem fordul a fejében? Én kérdeztem rá, hogy nem kellene-e... Ráadásul ő egy jó nőgyógyász - állítólag. Nekem sem volt eddig ennyire szörnyű tapasztalaton vele. Arról nem is beszélve, hogy az ő leiratában úgy nézett volna ki a dolog, hogy beszedem a Norcolutot és elmegyek vhormonvizsgálatra. Én nem igazán értettem, mi értelme a hormonjaim nézegetni, ha gyógyszerrel szedem be éppen őket?! Szóval nem szedtem be, elmentem vérvételre, majd következő hónapban beszedtem a Norcolutot, hogy neki is igaza legyen. 
De nagyon gyanús volt, hogy a progeszteronhoz nem elég egy vérvétel, csak kíváncsi voltam más véleményére is. (Mikor a dokinál rákérdeztem, azt mondta, nem kell, mert minden rendben van.)
Így most nem tudom, azért nincs-e barna folt, mert szedem a barátcserjét vagy mert a Norcolut hatott. :)
(Következő ciklusra meg felírta a Clostbegytet.)

Minden esetre arra jutottam, hogy ezt megpróbálom, ha esetleg összejön a baba, akkor hurrá, és keresek másik orvost, ha nem, akkor meg keresek másik orvost. (20 éves korom óta járok a mostanihoz...)

Bocsánat, ha hosszú lett, de tanácstalan vagyok. :(
feketehaju
Budapest XIV. kerület
 
 


Akkor azt javaslod, menjek endokrinológushoz?
feketehaju
Budapest XIV. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó