Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Szeretnék tapasztalatot, meg persze sok pozitív energiát gyűjteni Tőletek. 29 éves vagyok, 2éve szeretnénk babát a férjemmel. 2018ban volt 2 mióma eltávolítóműtétem - hüvelyen keresztül. Majd zöld utat kaptunk, de 1éves sikertelenség után tovább kutattam az esetleges okokat. Akkor, orvosváltás után megállapították, hogy IR-em van, amire gyógyszert nem, de napi 2 Inofolicot, D vitamint, sportot és 160gr CH diétát kaptam, amit 1éve tartok is.  Fogytam, a közérzetem is jobb, a ciklusom is, szóval azt éreztem, hogy sínen vagyunk... Baba még mindig sehol. Elkezdtem a meddőségi kivizsgálások tömkelegét, átjárhatóság, spermiogram... ismét miómákat találtak, olyanokat, amik belefele nőnek a méhűr felé. Dr Fülöp István a múlt héten megoperált, szerencsére ismét hüvelyen keresztül, 8db miómát távolított el a méhemből. 6 hét múlva kell kontrollra mennem, akkor derül ki, hogy szükséges e második méhtükrözés, vagy van e bármi teendő. Addig hormonokat kapok, ösztrogént, progeszteront...
Valakinek van hasonló tapasztalata, sikertörténete? Köszönöm, ha megosztod!


Szia! Bár már viszonylag régen tetted fel a kérdést, azért leírom az én történetem is, hátha segít :)
Nekem is 2018-ban volt mióma műtétem, sajnos olyan nagy volt hogy csak hasi úton lehetett eltávolítani. Előtte már próbálkoztunk a babával, akihez akkoriban jártam nődoki azt mondta nem kell foglalkozni a miómával, essek teherbe. Hát nem sikerült és egyre durvább tünbeteim voltak, így kerestem egy másik orvost. Ahogy meglátta az ultrahangon kb elkezdett szentségelni, hogy nekem ez nagyon fájdalmas lehet és nem is érti miért nem vették ki amíg még kisebb volt (2 cm körül volt mikor megtalálták, pár év alatt közel 10 centisre nőtt). Azonnal előjegyzett műtétre és szerintem ez volt életem egyik legjobb döntése. 
Viszont sajnos a baba azután sem akart jönni, csak két kémiai terhességem volt ami nagyon megviselt lelkileg. Az első után nagy kivizsgálás, kiderült hogy enyhe IR és pajzsmirigy alulműködésem van. Ezekre kaptam gyógyszert plusz diéta, fogytam 10 kilót és még mindig semmi. Peteérésem volt, párom spermaképe tökéletes, nem értettük mi van. A dokim javasolta, hogy valamilyen lelki gondozást keressek magamnak, mert szerinte fizikai oka nincs a meddőségnek. 
Kb pont egy éve írtam be a googleba, hogy meddőség lelki okai, és találtam egy félig spirituális, félig pszichológiai alapokon fekvő programot (Vár rád a baba program). Szerintem nekem ez segített. Szeptemberben teszteltem pozitívat, június elejére várjuk a babát, akire tényleg majdnem 3 évet vártunk :)


Szóval semmiképp ne add fel, pszichológus, jóga, bármi segíthet, csak legyen rendben a lelked. A mióma is sajnos olyan tünet ami lelki gondok miatt alakulhat ki. 


Hajrá!


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

cron
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó