A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Érkezem 2005 április

Ari!
Írtad hogy te is a Kisfalvinál sfogsz szülni,ugye?Szóval nekem se csinált egyszer sem ilyen kenetvizsgálatot mint amiről írtatok.Érdekes,nem?!Az is kicsit furcsa hogy a méhszájat eddig összesen egyszer nézte,csak UH-n vizsgált.Neked?Végülis én megbízom bennecsak...
Az első babucival a Szentirmayhoz jártam aki meg minden alkalommal nézett méhszájat de ő sem vett kenetet.CTG-re kihez jársz?
Andi!
Mindig mondogatták a Máv-ban is meg Gödöllőn is ha néha odamentem valamiért a dokihoz ,hogy ők úgy látják hogy előbbre van a dolog, de sosem lett konkrétan módosítva az időpont csak a 34.héten az UH-n.Végülis én sem panaszkodhatoma Márknál az ügyeletes szülésznőre de most valahogy mégis úgy döntöttem hogy fogadok.És eddig nem bántam meg mert annyira kedves(ma is voltam nála CTG-n,jót beszélgettünk).

Egyébként nekem is egyre többször jelentkeznek a keményedések,pont a CTG alatt is vot.Azt mondta a szülésznőm hogy valószínűleg ezek miatt a keményedések miatt(amik már rég vannak)fogok gyorsan és könnyen szülni mert felkészül a méh és tágulgat szép lassan.Ez tényleg így volt a Márknál is.Én is elég türelmetlen vagyok már,úgy a kezemben tartanám már Kristófkát!!!
Jaj olyan jót nevettem a lábkörömvágás és szörtelenítés dolgon.Annyira vicces szituk ezek és én is pont így vagyok vele mint ti!!!Utólag is kellemes Húsvétot!!Márk ment locsolkodni,olyan édi volt!!!
Sziasztok,Üdv,.Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!
Én április 23-ra várom a második babámat, aki úgy néz ki, fiú lesz. A nagyobbik most lesz húsz hónapos és nagyon nőci. Eddig csak olvastalak benneteket, de gondoltam, Edinkát bátorítom egy kicsit Kép!
A lányom nekem sem óhajtott megfordulni, végig fenékkel lefelé csücsült. Hála Istennek, és nem utolsó sorban az orvosomnak, hagyták, hogy természetes úton szüljek. Nem tudom még, milyen "normálisan" fekvő gyereket szülni, de bizton állíthatom, farosat nem volt nehéz. Oké, nem egy vigyormenet, de semmi gond nem volt. Szépen és gyorsan jött manóm. Néhány tolófájás és kint volt.Egyetlen különbség talán a fejvégűekkel szemben (bár ezt is csak a barátnőim történeteivel tudom összevetni), hogy ott a buksi kitolása után könnyebb lesz, itt viszont folyamatosan feszítést érzel, mert a legnagyobb jön a legvégén. Nem tudom, hogy állsz a fájdalomcsillapitással,én nem kértem, és most, másodszorra sem tenném. Nekem kifejezetten segített, hogy éreztem mindent. A fájás segített a szülésben. No meg persze a férjem és az orvosom, aki végig mellettem volt.
Úgyhogy fel a fejjel, egyébként az is lehet, hogy még megfordul. Az egyik ismerősőm fia az utolsó éjszaka fordult megKép Minden jót:Atkin
atkin

Sziasztok!
A fiammal reggel jóslófájásokra ébredtem, egész nap rendszeresek voltak 10-20 percenként. Este felhívtam a dokimat, hogy mennem kell-e vagy csak vesegörcsKép. Aztán később elfolyt a magzatvíz.
Nevetve mondtam a kapucsengőn az ügyeletesnek, hogy asszem szülni jöttem. Ők azt mondták, kórterem lesz ebből. Fél óra múlva - éjfél körül - beindultak az igazi fájások, 3:47-kor meglett a kicsi - lassan tolatták, mert gátvédelemmel szültem.
Vidám volt a szülés és gyors.Kép
Egyébként 2 napot ráhúztam. Előző nap még semennyire se volt nyitva a méhszáj.

Kezdődik az esti-éjszakai tortúra.Kép

Igazatok lehet, csak tudja a dokim, mit csinál.Kép
Azt azért nem hittem volna, hogy a másodiknál aggodalmaskodóbb leszek.
De én is nagyon kíváncsi vagyok az új tagra. És én sem bírnám, ha tudnám, hogy mikor lesz meg. De nagyon izgulok!

Jó alvást kívánok!
Üdv:
Adri
Vendég

Sziasztok!
Panni!
Nekem a 36.héten vett kenetet és vizsgált méhszájat is.Holnapi CTG utánra megint igért ultrahangot és méhszájvizsgálatot is.Ő csinálja a CTG-t is.Érdekes,hogy neked nem csinált.

Atkin!
Üdvözöllek köztünk és sok boldogságot a második babádhoz.Nem tartasz a féltékenységtől a kislányod részéről?Mert én nagyon,hogy Gergő hogyan fogja fogadni Zsófit.Bár amikor megszületett a 12 éves nagylányomon is észrevettem árulkodó jeleket.Amit mondjuk megértek,mert hosszú ideig az egyetlen volt.

Adri!
Akkor elég sokáig vajudtál.Én ma kérdeztem a védőnőt,hogy mik a tapasztalatok a harmadik gyerek gyorsabban születik?Azt mondta,hogy már a második is,de nem tud jóslásokba bocsátkozni.Mire én,hogy nem szoktam sietni a kórházba.Erre ő,hogy azért most majd igyekezzek.
Bár ma már rámcsodálkozott,hogy nem jött még a baba?Mondtam neki,hogy elvileg van még két hetünk,ne siettesse.De köztünk legyen szólva,már nagyon várom.
Sziasztok

Aranka
ari3

Halihó!
NST-n az egyik szülésznőt kérdeztem a vizsgálatról, azt mondta, csak akkor vizsgálnak meg,ha panaszom van - csíp, viszket, ég...
Aranyos volt ez a szülésznő - állította, hogy nála szültem. Szerintem nem, ill. a baba után a lepény letapadt, így elkábítottak, s csak azt érzékeltem, hogy sokan sürögnek-forognak körülöttem. Lehet, hogy ő is ott volt.Kép

Ma olyan elszánt voltam egész nap, hogy szívesen szültem is volna akár, úgy éreztem, ma nagyon jól csinálnám!Kép
Persze, bármikor szívesen látnám már a kicsit, de de tegnap határozottan be voltam gyulladva....Kép

Aranka,
én azt gondolom, hogy gyors volt, hisz igazából éjfél körül indult meg a szülés, és 3:47-re már meg is lett a lurek. Egy biztos: annyi maradt meg belőle, hogy 2 fájás között végig nevettünk. Közben a párom és az Anyukám kint vártak, izgultak a padon.

Anyu tavaly ápr. 7-én meghalt. Ápr. 13-ra vagyok kiírva. Ha tényleg kislányunk lesz, akkor talán egy kicsit Anyut kapjuk vissza...

Adri
Vendég

Sziasztok

Még egyben vagyunk, és valószínű az is
maradok még
Most annyira elszomorodtam, azt gondoltam hogy talán már elkezdődött, mert sokat fájt a pocim
De még mindig szép zárt a méhszáj
Felvetődött a császár is, de a dokim azt mondta hogy várjunk még 2 hetet, mert attól is függ hogy mekkora lesz kb a baba?!!!!
De gondolom ki tudná számolni ha egy hete volt
2740gramm akkor kb 2-4 hét mulva mekkora lesz!!!!

tegnap voltunk 2* CTG, bent volt a férjem is
Neki is nagyon tetszett!!!!!
Szépen produkálta magát a pici, de méhösszehúzódásokat, keményedést nem mutatott a gép!!!!

ÚRisten milyen türelmetlen vagyok már így a vége felé!!!!!!!!!!!!

Veletek minden rendben??

Kép

Kép
edinka

Szia Edinka!

Mikorra vagy kiírva? Az előbb megnéztem a táblázatot, abban 04.25. van. vagy az a dátum nem jó? Csak azért, mert h. már szülni akarsz...Én 04.04.-re, de se kép, se hang. A baba jól érzi bent magát, én viszont egyre nehezebben bírom. Az egész derekam le van merevedve, szinte sántikálva járok már. Aludni egyáltalán nem bírok semmilyen pozitúrában, egy vergődés az egész éjszaka. Már én is nagyon türelmetlen vagyok, vannak pedig nagyon durva fájásaim, mégis abbamaradnak. Nagyon szeretném már megpuszilgatni a babámat, meg hát már jó lenne letenni ezt az "édes terhet".
Kitarás!!!!Kép
M.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Én ápr. 13-ra vagyok kiírva. Egészen máig úgy éreztem, bizti meglesz előbb, de ma vhogy végtelen türelem szállt meg.Kép
Az alvás nekem se megy. És sokat mocorog, azt se tudom, fejjel lefelé van-e. Egy hónapja úgy volt, de hát 2. baba, meg már régen volt az az egy hónap...

Aranka,
Veletek mizu? Még egyben, ugye?
Üdv
Adri
Vendég

Sziasztok!
Edinka!
Türelem,még messze van a szülésed,ne siettesd.Kicsi lesz a baba,ha sokkal előbb jön és szülés után még fogy is egy kicsit.
Marqueza!Neked már nemsokára a kezedbe adják a babádat.Irigyellek is egy kicsit,de eddig én is türelmetlen voltam.Most pár napja engem is megszállt egy nyugalom,hogy jön Zsófi amikor jön.

Adri!
Még egyben vagyunk de most már nem is görcsölök rajta.Nálam is teljesen zárt volt tegnap még a méhszáj annak ellenére,hogy elég sok fájásom van.Olyan 3100-3200 g-ra saccolta a doki Zsófit.Még egy kicsit nő és már jöhet is.

Az alvás már nálam is szörnyű,de jó későn fekszem le és így tudok valamennyit aludni.Bár napközben Gergő jól kifáraszt.Tegnap éjszaka 2-kor fűrdőszobát sikáltam,mert felébredtem és csak forgolódtam.Gondoltam megcsinálom,nem kell napközben.
Most már a mozgásom is kezd egy kacsa és bálna keverékének mozgására hasonlítani.Eléggé lent van már a pocakom is.
Itt egy tegnapi kép róla Gergő körítéssel.Kép
ari3

Szia Aranka,
szépek vagytok.

Gergő mennyivel született? Milyenek a paramétereid? (Magasság-súly az arányok miatt) Én 173cm-79kg vagyok most. Két kilóval kevesebb voltam a fiammal, s ő 52cm 3,67 kg volt (2 nap ráhúzással)

Én is bagoly vagyok,így az ebéd utáni alvásba én is be szoktam szállni a kisfiammal.Kép Egy 20-30 perc szokott is sikerülni.Kép
Nem tudom, mi ez a nyugalom,ill. türelem,ami megszállt tegnap óta. Azért persze, hogy minden rendben lesz-e, van egy kicsi drukk bennem.

Viszont bírom az ismerőseim kérdéseit, hozzászólásait. A leginkább azt, mikor megkérdezik, mi lesz a neme. S mikor mondom, hogy lány, akkor mindenkinek van min. egy sztorija, hogyan fogtak mellé másnál.Kép Aztán meg a távolság - 40 km - miatt aggódnak: nem fogok odaérni, mert volt, akinek egy óra alatt meglett a baba...Kép

De nagyon izgalmas a vége (is)!

Üdv, sok pihenést, kitartást:
Adri
Vendég

Szia Adri!

Én 165 cm-hez vagyok most 79 kg.Szóval nem egy vékonyka nő vagyok,de sohasem voltam.Illetve egyszer a lányom születése után fogytam 40 kg-ot és akkor 57 kg voltam.De legjobban akkor érzem magam,amikor olyan 64 kg körűl vagyok.

Gergő 3,10-el és 54 cm-el született.

Nekem tuti lányom lesz,minden ultrahangon megcsodáljuk azt a bizonyos bizonyítékot.De az amniocentezis is kimutatta,hogy X kromoszómás a drága.
Jó neked,hogy tudsz egy kicsit aludni napközben,nekem ez sohasem sikerűl.Illetve ha mégis nagyon fáj utána a gyomrom.De ez csak a nappali alváskor éjszaka nem.Hogy miért,nem tudom.
Téged nem idegesít,amikor századszor is rádcsodálkoznak,hogy még egyben vagytok?
Aranka
ari3

Szia Aranka!

A legjobb az, amikor mindenki megteszi a tippjeit, hogy mikor jön a bébi.Kép
Úgy tűnik, nekünk is lányunk lesz, de majd hiszem, ha látom - sikerült elbizonytalanítania a tömegeknek.Kép
Amniocentezist miért végeztek rajtad? Az mi?
Azért kérdeztem az arányokat, mert én is hasonlónak látom a pocakos testem, mint téged a képen. Ja, és a bálna-kacsa hasonlat nagyon találó.Kép

Jó éjszakát kívánok, tiszta szívembőlKép!
Üdv:
Adri
Vendég

Szia Adri!

Ugye milyen jó úgy közlekedni,hogy szinte nem látsz a pocaktól?Pláne lépcsőn lefelé.
Amniocentezis,az a magzatvízvétel hasfalon keresztűl egy tűvel.Na nem ilyen szörnyű mint ahogy hallatszik.Azért csinálták,mert elmúltam 35 éves,apa pedig 45 éves.Így arra,hogy beteg lesz a baba 3 %-os esélyünk volt,míg ennél a vizsgálatnál a doki szerint a vetélési kockázat 0,5 %.Így megcsináltattuk és tuti egészséges a babánk.Ez fontos volt,mert volt egy terhességem,ahol 20 hetesen meg kellett szűlnöm,mert genetikailag nem volt esélye a babánknak.
Ne hagyd magad elbizonytalanítani,szerintem ha azt mondják és te is úgy érzed,akkor kislány lesz.
Én pl.nem voltam benne biztos Zsófinál,sőt azt hittem,hogy csak fiú lehet.A páromnak van egy fia az előző házasságából Ugye Gergő is fiú lett és a családjukban is csak fiúk születtek.Ezért lepődtem meg,de nagyon örűltünk neki.
A nagylányom is az öcsi után egy hugit szeretett volna.
Bocsi,hogy hosszúra sikeredtem.
Szia

Aranka
ari3

Szia Aranka!

Fél 3-kor sikerült ágybaesnem, de reggel negyed tízkor keltett a kisfiam - átbabotorkált mellém az ágyba. Szóval ma jól elaludtunk. Éjjel is csak egyszer ébredtem fel, ez gyanús.Én is magzatvíz-vizsgálatra gondoltam. Van olyan huszonéves ismerősöm, akinek az AFP miatt végezték el. Az én dokim az AFP-vel nem is törődik, azt mondja, az ultrahang már pontosabb. Nagyon érdekes, hogy melyik doki mit vizsgál. Én eddig azt hittem, csak első gyereknél számít, hogy 35 év feletti az anyuka. Örülök, hogy egészséges a bébitek.
Ma megint szeretnék túllenni a szülésen, na nem sürgetem, csak tudni szeretném már, hogy épségben a világra jön a kis pocaklakó - se köldökzsinór, se más nem zavarja a folyamatot...

Szép napot nektek!
Üdv:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Még egyben vagyok, de valahogy úgy érzem, ha meg fog indulni a szülés, lehet, hogy el sem fogom hinni, hogy végre elkezdődött!!!Egyébként hajnal óta görcsölök, sokkal erősebben, mint eddig. Sőt, egy ideje mintha rendszeresebben jönnének, kb egy -két percig sokkal erősebben fáj, aztán nem annyira. Lefeküdtem olvasgatni, magamhoz vettem az órát, de egyszerűen nem tudom megmérni az időközöket, mert állandóan cseng ez a hülye telefon, mindenki érdeklődik, hogy mi van. Így nem igazán tudok koncentráni! meg hát olyan rossz mindig feltápászkodni!
Aranka, nem is olyan nagy a pocid! helyes a kisfiad!

Sziasztok, vigyázzatok magatokra!Kép

Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Marqueza. kitartás! Bár lehet, h. már a kórházban vagy?

Néha teljesen elfeledkezem a pocakról, néha türelmetlenül várom az időt, aztán meg pánikolok.Kép Kész hullámvasút ez az utolsó időszak.Kép

A jó idő és a kisfiammal a sok-sok séta azért kiegyensúlyozza a vívódásaimat.
Néha attól is izgulok, fogom-e bírni a 2 lurkóval a törődést, kellő figyelmem jut-e mindkettőre.Kép

Üdv
Adri
Vendég

Sziasztok!

Adri!Biztos,hogy bírni fogod a két gyerekkel való törődést.Azt szokták mondani,hogy nem a picihez kell alkalmazkodni,hanem a picinek kell a nagyobbakhoz.Ebben van valami,mert Gergőnek is van egy napirendje azt nem boríthatjuk fel,hiszen még ő is kicsi.Meg itt van Alexa is,aki sokat segít,de nem bébifelügyelő.
Marqueza!Hogy vagy?Lehet,hogy már babázol?Ha igen akkor irigyellek!!!!
Remélem a többiek is jól vannak!
Sziasztok

Aranka
ari3

Szia Aranka!
Még nem hallottam ezt, hogy a picinek kell a nagyobbhoz igazodni. De logikusnak hangzik.

Ma úgy érzem, hogy csak kövér vagyok, és nem szülés előtt állunk.Kép Az gyanús néha, hogy mozog a pocak.Kép
Azt hiszem, kedden megkérem a dokit, hogy kukucskáljuk meg ultrahangon. Márc. 27-én láttam utoljára. Akkor fejjel lefelé volt, de annyit csintalankodik, hogy már komolyan aggódom.
Meg nagyon kíváncsi vagyok már rá.Kép

Mi van veletek? Hogy viselitek az utolsó pocakos időszakot?
Marqueza ápr. 4-re van kiírva?

Szép és tartalmas napokat!
Üdv:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Helyesbítek: febr. 27-én láttam utoljára a picit ultrahangon, azóta csak NST-n voltam, nem is volt más vizsgálat. Szóval remélem, holnap megkukucskálhatom a lánykánkat (már ha a doki nem tévedKép ), ha már nem igyekszik kifelé a kis csipetkeKép.
Szép hetet mindenkinek!
Üdv:
Adri
Vendég

Sziaszto!

Elkezdtem jósolgatni, tegnap este 5 percenként keményedtem és fájtam, persze csak enyhén, de épp elég volt ahhoz, hogy jól bepánikoljak, még a héten nem akarok szülni. A jövő pénteket néztem ki magamnak, kérdeztem is a férjemet, hogy rá ér-e? Kép
MÉg a kórházi csomagom sincs teljesen kész, várom a fizetést és akkor holnap még leszaladok a DM-be a maradékért meg ásványvízért a közértbe. Ja, és még a héten fodrászhoz is el kell mennem, szombaton meg a férjem 30 . szülinapját ünnepeljük, úgyhogy addig semmiképp nem szülhetek.

Na szóval ez van velünk röviden Kép

Remélem jól vagytok, majd írjatok, ha van valami vagy indultok a kórházba. Kíváncsi vagyok, Marquezaval mi lehet

Andi
psandi

AndiKép
HU nagyon izgi!!!!!!

Nekem is fájdogál a pocimKép

Többiek veletek mi van??????

Marqueza csak nem már babázol????

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!
Elvileg holnapután töltöm a 40.hét végét de Kristófka úgy néz ki nagyon jól érzi magát odabennt.Tegnap voltam CTG-,meg UH-n és már most 3600 gr a bébi.Mekkora lesz?!Hogy fogom a kicsikémet megszülni...??Bár a Márk is elég nagy volt(3760)és végtére is elég könnyen megszületett.Josló fájásaiim meg keményedéseim elég sokszor vannak de a méhszáj teljesen zárt.Ma reggel volt 3 igen erős fájásom pont 15 perces közökkel de utána teljesen aabamaradt.Pedig már kezdetm izgulva reménykedniu.Már én is annyira tartanám a kezemben.Aludni én sem bírok szinte saemmit mert sehogysem kényelmes.Fáj a derekem meg mindenem,a járás is néha megterhelő. Tényleg nagyon találó a bálna-kacsa effektus...A lábaim úgy bevannak dagadva hogy csak na...És nekem is sokszor elegem van az ismerősök"Még egyben vagy?"szövegétől!!!Az előtej már elég rendesen folydogál a cicimből,már sokszor muszáj betétet beraknom mint mikor szoptattam a Márkot mert mindig ömlött belőle.
Szóval ennyi a helyzetjelentés.
Kiváncsi vagyok hogy ki kezdi a sort,lehet hogy Marqueza már el is kezdte?!De izgi!
Mindenkinek kitartást!!Jók legyetek!
Üdv.Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Hogy vagytok már így a célegyenesben?Én még elég jól,semmi jele,hogy Zsófi születni akarna.
Holnap megyek a dokihoz,meglátjuk mit mond.
Már mindent összeraktam,vettem szölőcukrot is.Ez nagyon jó,ha sokáig elhúzódna a vajudás,energiát ad.
Adri!Volt ultrahang?

Mekkorák a babák,nem mondtak nektek semmit?Nekem a múlt heti sacc óta bizti sokat nőtt,mert érzem a pocakomon.
Írjatok!!!
Aranka
ari3

Sziasztok!

Voltam ma NST-n, a szokásos 10-est kaptuk. Kértem az orvost, hogy kukucskáljuk meg. Szegény, folyamatosan csenget a telefon, mellétette, erre a mobilja zendített rá.
Azt mondta, mikor befejezte a vizsgálatot, hogy szép, egészséges a bébi. Kérdeztem, hogy még mindig kislány-e, azt mondta, azt most nem nézte.
Méretek, amelyeket megtudtam:
BPD:91mm
FL:74
THQ:89mm
A szülés várható ideje nem ápr. 13., hanem ápr. 12.
Elég nehezen bírom ezt a bizonytalanságot!Kép
Ingerült vagyok néha, néha szakad rólam a víz, a pocak is keményedik, néha nagyon érzékeny helyeken ficereg a pici. De nem sürgetem, akkor jöjjön, amikor kell...

Na, megyek még egy kis házi munkát végezni, jó éjszakát, kitartást kívánok!
Üdv:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Nagy-nagy örömmel tudatom, hogy április 2-án 11.20-kor megszületett kislányunk, Luca. 51 cm és 3500 gr, sok-sok barna haja van. Nagyon-nagyon boldogok vagyunk, nem tudok betelni vele, órákon át csak bámulom. A szülés a-tól z-ig 32 óra volt, egy rémálom, de már most az idő megszépítő távolsága kezd hatni. Még nem tudtam végigolvasni, hogy veletek mi van, remélem holnap jut rá időm. Szopizós témában is van kérdésem, de most nincs idő megkérdezni, majd azt is holnap.
Vigyázzatok magatokra, üdv KépKép
Marqueza

marq
Kép
Kép
marqueza

SziasztokKép

MarquezaKép)
Nagy-nagy gratula a kislányhoz!!!!
Jól gondoltuk hogy már babázol!!!!

Andi: Hol vagy?

Képzeljétek ma voltam dokinál, 18 -tól be kell feküdnöm a kórházbaKép Kép
Még mindig faros a babaKép
Valami vizsgálatokat fognak csinálni!!!
Annyira félekKép

Puszi
vigyázzatok magatokra

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!
Mindenekelőtt gratula az új mamának. Várom már én is azokat az édesen strapás első napokat! Bár sok dolgom van még, remélem, kihúzzuk a két hetet még. Képzeljétek, ma az NST-n egy csoda szimpi csajszival csücsültünk. 40 éves, a hetedik babáját várja, a legidősebb lánya 23. Fiatal, ápolt, vidám kismama volt és egyáltalán nem nyavajgott, hogy jaj, a lábam, jaj a hátam. Jó ilyen emberekkel találkozni!
Edinka !
Ne izgulj, biztos minden rendben lesz, ahogy korábban is írtam, nekem is faros volt az első manóm, mégis szépen kibújt! A kórházban biztos kivizsgálják majd, hogy nincs-e téraránytalanság stb. , adott- e minden a természetes szüléshez v. inkább császár.
Sziasztok:
Atkin
atkin

Sziasztok!

Marqueza!Nagyon nagyon sok boldogságot kívánok nektek.Gratulálok Lucához!!!Pihenj sokat,most más úgysem fontos,csak ti!!!!

Edina!
Ne aggódj,nem lesz semmi baj.Ha az orvos úgy látja,hogy így jobban szemmel tud tartani,annak biztosan megvan az oka és te is biztonságban érzed magad.Ne aggódj!!!

Adri!
Megértem a türelmetlenséged,de a bébi tudja mikor kell jönnie.
Most egy kicsit én is aggódom,mert nagyon magas vérnyomást mértek.140/90-et,nekem akinek az a normális,ha olyan 110/75-80 körűl van.Így mehetek holnap laborra,nincs-e fehérje stb.A méhszáj még mindig zárt,semmi jele,hogy szülni fogok.

Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!

Marqueza
hatlamas gratula Nektek!! KépKépKép
sejtettük ám, hogy már babázol Kép
aztán elő a kérdésekkel, hátha tudunk segíteni Kép
majd feldobsz egy képet a Piciről?

Edina
ne aggód, biztos mindent rendben találnak Kép
szülésig már bent tartanak, vagy csak egy 1-2 napos kivizsgálásról van szó?

Aranka
nekem első terhességnél a vége felé már mindig 140/vmi volt a vérnyomásom (előtte szintén 110/70-80) és azt mondták a vége felé ez normális. Bár most nem emelkedett meg ennyire. Nem szokott nézni a dokid vizeletet, hogy van-e fehérje?

Én ma voltam orvosnál + első CTG. Az elején kicsit lusta volt Levi, de aztán belejött és szépen kilengette a görbét 170 fölé is. KÉrtem, hogy vegyen kenetet streptora, érdekes, mert azt mondta, hogy semmi értelmét nem látja és szakmailag sem indokolt, de ha engem megnyugtat, akkor leveszi. Igaz eredmény csak 2-3 hét múlva, addig lehet, hogy meg is szülök. Na mindegy.
Legközelebb 1 hét múlva megyek.

Vigyázzatok magatokra
Andi
psandi

Hello!
Marqueza,nagyon Gratulálok,hát tényleg te kezdted meg a sort!!!De jó neked4Majd ha lesz időd írd le a szüléstörténeted.
Edina,szerintem jobb ha az orvos szeme előtt vagy .Az is lehet hogy még kiengednek szülésig,nem?
Én is tudok adatokat:
BPD:98
OFD:126
HC:371
AC:337
FL.75
súly.:3600-3700GR
Vigyázzatok csajok,jön a hidegfront!!
Üdv.Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Marqueza! Gratulálok a kislányodhoz és az összes kalapom emelem a 32 órád előtt!!! Nem semmi! GRATULA!!!!!!
Legyetek nagyon boldogok, egészségesek, szépek, okosak és minden egyéb!!!

Én is voltam CTG-n (az elsőn) hétfőn, 4-én, Barbikám nagyon jól érzi magát odabenn, méhszáj tök zárt, de már megrövidült kicsit (C2000-t kapott!)
Hétfőn megyek újra, s mivel állandóan jósolgatok, bízom benne, közeledik a vége! nem is nagyon pihizek, mert képtelen vagyok ücsörögni, feküdni sem tudok, mert az a létező legkényelmetlenebb testhelyzet, úgyhogy tipikus HTB-két teszek-vezsek, sütök-főzök folyton. Kényeztetem, hízlalom a férjem, amíg még csak ketten vagyunk...
Adataim még ápr. 2-ről vannak, ami nekem a 38. hetem első napja:
BPD 92
OFD 106
HC 316
Pannyihoz képest (mert azt hiszem mi egy napra vagyunk kiírva) picit le vagyunk maradva, de sebaj. Majd megnövök én....

Üdv és kitartás mindenkinek!
andiska

Sziasztok!

Én is gratulálok az új kis jövevényhez!

Én mára terveztem a szülést, de nem jött össze, most már hétfőig várnék.Kép (A párom holnap Pestre megy, hétvégén meg pihenjen a család.Kép Vagy nem kívánságműsor?Kép
Ez a picurkánk a kisfiamhoz képest elég picinek tűnik, de a doki azt mondta, szép, egészségesen fejlődik.(A kisfiam adatai a 33. héten: BPD=92, THQ=90, FL=61mm. 3,67kg és 52cm volt születésekor. Lehet, hogy most megúszom a gátmetszést?Kép )

Ti hogy bírjátok a végét?
Üdv
Adri
Vendég

Hello!
Andiska!
Te mikorra vagy pontosan?Nekem a legújabb ápr.12-15 között(ezt dobta ki az Uh vasárnap.)De a dokim előbbre jósolta pont a méretei miatt.Én már nem tudom de szeretnék már szülni.A méhszáj rövidülés tényleg jó jel,főleg első babánál mert a többediknél allítólag csak közvetlen előtte rövidül.Én is sokat jósolgatok de valahogy nem érzem hogy hamarosan szülnék...És úgy unom már az ismerősök"Még egyben vagy?"megjegyzéseit...
Babucim már kb.3800gr körül tarthat(kb.20-30gr-t híznak ilyenkor naponta)Mekkora gyerekem lesz???
Már szinte semmit nem alszom éjszakánként,annyira kényelmetlen minden helyzet.És ti?
Kitartás!!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Hello!
Na mi van,mindenki eltűnt???
Vagy valaki már szül is közületek??
Nektek nem szarakodott a babanet?Nekem újra kellett regisztráltatni magam.
Na jó,remélem holnapra megélénkül a net.
Mindenki jól van?!
Szia,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panni!

Nekem is újra kellett regisztrálnom, oda a több, mint 1400 hozzászólásom, amit 2 év alatt hoztam össze Kép

Egész este jóslófájásaim vannak, fáj a derekam meg a hasam is, de nem vészesen csak azért érezni. MIndjárt veszek egy meleg fürdőt, gondolom arra elmúlnak.

Andi
psandi

Sziasztok!

Andi!Ha jóslófájás akkor a meleg fürdő ellazít.Ha nem jósló akkor felerősít.
Adri!
Én már hetek óta tervezem,hogy szülünk,de nem akar.Tegnap én is görcsölgettem elég rendesen ráadásul a Bank miatt jól fel is idegesítettem magam,na mondom szülünk.De nem!

Panni!Nem tüntem el,sajna nem is szülök,csak elég sok dolgom van.Tegnap is egész nap várost jártunk.

Andiska!Majd kint megnő a baba.Túl kicsi ne legyen,majd összeszedi itt magát.

Ma főztem három félét,vasaltam,felmostam,mosogattam stb,hátha...
Írjatok,pláne ha szivágó magzatvíz,erős görcsök,fájások jönnek.Úgysem lesz akkor más dolgotok,he-he-he.
Sziasztok

Aranka
ari3

Aranka
elmúltak Kép mit is várhattam volna, mondjuk sejtettem, hogy ez még nem AZ.

Na mindegy, ma jönnek hozzánk vendégek, párom 30 éves szülinapját ünnepeljük, egész nap pörgök, takarítok, kaját készítek, már eléggé elfáradtam. Nekem amúgy tökéletes a jövő hét vége szülésre Kép

Te is írj, ha van valami ! Kép

Andi
psandi

Hello!
Hát úgy látszik ez a hidegfront nem hozott szülést senkinek.
Tegnap annyira kibuktam már fizikailag és lelkileg is hogy elbőgtem magam a férjemnek meg az apunak.Valahogy olyan kilátástalannak tűnt ez a szülés.Mára azért összeszedtem magam anyu bíztatására,meghát Márknak se jó ha így lát.Mostmár elkapott valamiféle nyugalom.Nem idegeskedem hogy mikor lesz a nagy nap már,majd eljön...Szépen tervezem a programokat napról-napra és majd csak "keresztbe tesz"a szülés...
Tegnap egész nap szinta jósolgattam de mára...semmi.
Ari!
Még a végén talizunk a kórházban?Az lenne a nagy szám ha egyszerre szülnék,Kisfalvi rohangálhatna le-föl...

Figyusz!Lehet hogy ki fogtok nevetni de én attól félek hogy nem fogom felismarni ha folyik vagy szivárog a magzatvíz.Mivel végig a terhesség alatt volt színtelen folyásom(nem kóros,normális)ezért tartok ettől hogy nem tudom megkülönböztetni.Nekem a Márknál fájásokkal indult a szülés és utána volt burokrepesztés,ezért nem tudom.Milyen színű?Most biztos hülyének néztek...(hi-hi)
Tényleg írjatok ha van valami!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni!
Holnapi tali a kórházban?KIsfalvi ügyel,tehát be sem kellene rángatni külön.Szép lenne.A kisfiam is úgy született,hogy bent volt a doki,mert rendelt.
Remélem annyi dolga lenne most neki is,mint a másiknak volt.Az nagyon gyors volt,foglalkozott is velem vagy 10 percet a doki.

Azt hiszem szintelen.Akkor van gond ha nem mert akkor magzatszurkos.A szivárgást szerintem észreveszed.Én nem szeretnék így indítani,mert nekem miután elfolytak a magzatvizeim,15-20 percen belül megszülettek a csemeték.Ennyi idő alatt még az utcára sem érek le.

Andi!
Na majd a pörgés meghozza a várva várt eredményt.
Én is ma egész nap dolgoztam,még ajtókat is mostam.Hátha!

Aranka
ari3

sziasztok!

köszömöm mindeninek a gratulációt, nagyon aranyosak vagyok! sikerült visszaolvasnom amiket írtatok, ezek szerint a babák még váratnak magukra...ezek az utolsó napok tényleg csigalassúsággal telnek, mintha soha nem akarnának véget érni. egyébként nekem is csak az ötperces fájásoknál, mikor már kezdett baromi sz... lenni, esett le, hogy na ez már szülés lesz. igaz, első gyerek, tehát tapasztalat még nem volt. a születéstörténetemet majd belinkelem, de első szülés előtt állóknak csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott!!! képet is teszek majd fel, ha a babám egy kis időt enged majd nekem. drukkolok mindenkinek, izgatottan várom a híreket, kicsit gyanús nekem ez a mai nagy csend...
szisztok, kitartás
marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Szia Marqueza!

Nagyon örülök,hogy jól vagytok!Várjuk majd a szüléstörténetedet és a beszámolót a baba mindennapjairól.Persze csak ha ráérsz.
Nálam csak azért van csend,mert egész nap dolgozom,hátha...De sem ez,sem a frontok nem jelentenek semmit a kiscsajnak.
Szia

Aranka
ari3

Sziasztok!

Nálunk sincs még semmi...SŐT!!!
vagy hozzászoktam már a jósló fájásokhoz, vagy még azok is abbamaradtak!!!!! SZÖRNYŰ ez a várakozás!!!
A gyerekem nagyon jól érezheti magát odabent, mert egyfolytában mocorog, teszi-veszi a fenekét a gyomrom alatt, nyújtózkodik, amihez a két bordámat használja láb- és háttartónak, és ugyan a fejét egyre inkább préselgeti lefelé, se magzatvíz, se nyákdugó (vagy mi?) se igazi fájások. Ezeket a feszítéseket, magzatmozgásokat még véletlenül sem tudom összekeverni a fájásokkal -bár még nem tudom, AZ milyen lesz- mert már tökéletesem ismerem a leányzó összes rúgását, tolását, szinte tudom, mekkora lesz a lábacskája.....CSAK MÁR LÁTNÁM!!!

Szóval, Panny, én ápr. 25-re vagyok kiírva, a holnap megyek reggel 9-re CTG-re, és iszonyúan izgulok, hogy mi lesz, mert annyira szeretnék már szülni, hogy az eddigi összes félelmem elszállt és szinte várom a fájdalmakat!!! Na jó, ez azért túlzás, jó lenne nem belehalni, de tényleg, most már úgy érzem, teljesen felkészültem.
Viszon semmi jel nem utal arra, hogy a babám is annyira kíváncsi rám, mint én őrá.
Tegnap este is, végig táncolta a Megasztárt, s ahelyett, hogy az egész napos vásárlás, cipelés, főzés, sütés után elindult volna, mág bulizott egy nagyot a swingekre és aludt reggelig!
Még a hidegfront sem hatotta meg... no sebaj, majd holnap kiderül, mi újság odabent!
Írjatok csajok, kinél mizujs???

Üdv és sok-sok türelem mindenkinek!
andiska

Sziasztok!

Nálunk sincs semmi, bár én most nem vagyok türelmetlen, majd jövő hét ilyenkor már az leszek Kép
TEgnap ugye nem igazán kíméltem magam, egész napos pörgés, vendéglátás,este még biliárd meg csocsó, és még csak egy jóslóm sem volt. De nem baj, majd talán jövő héten megszülök.

Most elkezdtem számolgatni, előrehoztam a kiírásomat ápr. 21-re (mert a legutsó lehetséges alkalomtól ekkor telik le a 266 nap, amennyi elvileg a terhesség), hiába mutatta néhány nappal kisebbnek az UH, nem lehet fiatalabb.

Na mindegy, valahogy majd csak lesz, Ti se türelmetlenkedjetek, baba még nem maradt bent, bár ebben erősen kételkedtem az előző terhességem végén, de mégis megszületett Dani Kép

Mávos csajok, jó lenne találkozni odabent, bár nem tudom, megismernénk -e egymást?

Kitartás mindenkinek, 1-2 hét és már babázunk Kép

Andi
psandi

Andi!

Én nem szeretnék még két hetet várni.De tény,hogy jó lenne bent találkozni.Olyan ideges voltam tegnap,na ha erre sem indult meg,akkor ez a kiscsaj már bent marad.Majd mutogatnak a tévében,újságban!

Andiska!
Tuti észreveszed,amikor már igazi fájások lesznek,bár én is állandóan azt figyelem,hogy ez már az?
Meg is vizsgálnak?Én mindig úgy várom a vizsgálatot,mintha nem is nőgyógyihoz mennék,de abban reménykedem azt mondja nyílik a méhszáj.De csak azt szokta,hogy ma sem szülünk.Remélem szerdán mást mond,ha kihúzzuk addig.
A fiamat a hidegfront hozta meg egy héttel korábban,Zsófit ez sem hatja meg.
Nem is görcsölök rajta,aztán ha elindul,majd jól meglepődök.
Aranka
ari3

Hello!
Ari!
Nemrég voltam Kisfalvinál és nálam is a szokásos"Ma sem szülünk"mondat hangzott el.Teljesen zárt a méhszáj,hiába jósolgattam nem hatott semmit.Bár azt is mondta hogy félóra alatt megindulhat a méhszáj kinyílás.Én is szerdán megyek hozzá legközelebb.Ma tök jó lett volna az időpont,mert a dokim és a szülésznőm is egyszerre ügyel,dehát...

Tényleg jó lenne a kórházbanm talizni(Máv-osok)!

Mesélte a dokim hogy a napokban tök sok szülése volt,valószínüleg a front miatt.Úgy látszik csak nekünk nem jött be?!?!
Sziasztok,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Mávosok
mit szólnátok, ha elküldenénk egymásnak e-mailben a mobilszámainkat, és ha vmelyikünk megszül, megkérdezheti a többiektől, hogy nincs-e ő is a kórházban?

Andi
psandi

Sziasztok!
Na úgy látszik,hogy mégis megyek a szerdai rendelésre,mert frontok ide frontok oda,kíirás közeledése,nem hatja meg semmi a kiscsajt.
Az E-mail címem:ari12@freemail.hu,ide elkűldhetitek a teló számot és én is kűldöm.Ez jó ötlet.
Na megyek takarítani,hátha...
Aranka
ari3

Aranka
el is küldtem Kép
de valahogy azt gyanítom, hamarabb szülsz, mint én. HÁnyadikára is vagy kiírva? Én csak 21-re, de igazán jöhetne hamarabb egy kicsit Kép
ja, szerdán megyek én is CTG-re, de csak este 6-ra

Andi
psandi

Andi!

Én is elkűldtem,de remélem hamarabb megyek mint te.Én 15-re vagyok kiíírva,szeretném már legkésőbb hétvégén megölelni a babámat.
Én 12-re megyek,de biztosan jó sokan lesznek megint,úgyhogy rákészülök a pár órás várakozásra.Jó lenne,ha már nem kellene mennem,vagy legalább valami bíztatót mondana a doki.Mondjuk,hogy hajrá...
De ettől függetlenűl,ha nekem kihúzza kiírásig és neked egy kicsit előbb jön,akkor még találkozhatunk odabent!!!

Aranka
ari3

Hello Lányok!

Andi! De jó neked, hogy ki tudod számolni A NAPOT!!! Én akárhogy próbálok, képtelen vagyok visszaemlékezni... pedig túl sok esély nincs, de az ha agyonütnek sem tudnám megmondani, hányadika volt...pedig most jó lenne! Majd amikor a tesón dolgozunk, a naptárban húzom a strigulákat...-Kép-Kép-Kép
Reggel voltam CTG-n, de sajna elszomorodtam, mert tök lapos. A baba szívhangja tökéletes, ő aztán mocorog, az ő görbéje olyan, mint a Himalája, de a méhösszehúzódások nem az igaziak. Azt mondta a dokibácsi, szerinte jövő hétfőn is találkozunk...de azért eligazított, mert a hét végén Visegrádra megy egy konferenciára. Szombatig izgis, de az is csak annyira, hogy több idő kell neki a beéréshez, mint így.

Viszont a streptoccocus negatív, DE találtak valami gombás dolgot, amire Betadine-t kell kúpoznom esténként. Azt mondja, nem veszélyes a babára, de én nagyon izgulok. És dühös vagyok, mert úgy vigyázok magamra, mégis sikerült összeszednem valamit. Hol és mikor???? Olyan mocskosnak érzem magam, pedig észre sem vettem idáig, semmi jele nem volt (folyás v. viszketés), bár még soha nem kaptam el ilyesmit, lehet, hogy nincs is tünet.
Hát ez van velem. VELETEK??????
andiska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?