A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Dalma, Judit!
Nagyon köszönöm a dicséreteket! igen, általában fiatalabbnak néznek, most is a dokim, a vérvételen, mindenhol megkérdezték, hogy első baba?? Én meg mondom, nem 3.! :shock: Na, így néznek...és azt gondolják, hogy biztos akkor 15 évesen szültem az elsőt.....
Na de még mindig jobb, mintha fiatalabbnak néznek, mint idősebbnek! Főleg így 30 felett! Ez jól esik a lelkünknek, nem??

Judit!
Nyugi, a hasam már nekem is látszik........minél többedik terhesség, annál hamarabb...remélem, ez a szülésre is igaz lesz! Én most 1-2 órára számítok a szüléskor, ha azt veszem, hogy a lányom 12 óra, a fiam 5 óra alatt lett meg....

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Zsé!
A melóra visszatérve, én kénytelen is voltam dolgozni, mert segítségre nem nagyon számíthattam. Még a (most már volt) páromtól sem :cry: .
Viszont a főnökömék nagyon aranyosak voltak. És pénzben is honorálták :) . Még a babakocsit is tőlük kaptam.

A felfázásra pedig tényleg jó a tőzeg v. vörösáfonya. Én kb. 16 éve szenvedek a felfázástól. Viszont, amikor terhes voltam Bendivel, egyszer sem volt :D . Szóval Cran-C kapszula v. Women´s Cranberry Supreme. És jó még a cickafarkfű tea.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Látom mindenkinek tetszik a nagyonbaba.hu :lol:

Ditta, nagyon fiatalnak nézel ki tényleg :)

Engem mondjuk mindig fiatalítanak, sokszor megkérdezik mikor Kyrát tologatom, hogy a hugom vagy a bébisittere vagyok :shock: Meg pár éve még a személyimet is elkérték mikor cigit vettem (akkor voltam 23.....) :? Szóval én jobban szeretem ha kicsit idősebbnek néznek :lol: Főleg, hogy mindjárt 27 leszek, és még 22nek se néznek :lol:

Dalmi, édi pocid van! Hát komolyan nekem is hasonló méreteket ölt már most! Na megyek keresek Kyrás pocis képet és csinálok mindjárt én is mostanit! Hát van különbség! :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Nekem sajna még nem látszik a pocim, de már csak pár hét...

Ditta: csini vagy nagyon ;)

Ha hazaértem én is teszek fel képet magamról, tényleg jobb, ha be tudjuk azonosítani egymást!

Judit
Kép
sonny

Hát már nekem is látszik a pocak. Már öv nélkül hordom a gatyókat.

Ha a többedik szülés gyors lesz,akkor nekem rohannom kell majd, mert 1 1/2 óra alatt megvolt Bendi.

Viszont teszek be közvetlen a szülés előtti pocakról képet. Ne nézzétek, hogy mennyire van eltorzulva az arcom :?

Anikó

Szóval, szülés előtt
Kép

Én és Bendi
Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Milyen szép itt mindenki!! :shock: :P - tényleg csinosak vagytok, és tök szuper hogy mostmár kép is van az agyamba a nevekhez!
Dalma, azta de szép nagy pocid van már! :wink:

Judit
köszi a helyesbítést a medveszőlőlevéllel kapcs!!! Van itthon sok belőle de akkor elteszem későbbre.
Akíra
igen az én könyvem is ilyen. :evil:

Kép
katica_75

Anikó : nagyon jól nézel ki te is :wink:

Biztos volt már róla szó, de ti mikor kezdtek el tornára járni? Egyáltalán tervezitek? Ha jól tudom, a 3. hónap előtt nem javasolják.

Judit
Kép
sonny

Sonny
én várandósjógára készülök de azt csak a 12. hét után szabad.

Kép
katica_75

Kép Kép Kép

Nos az első kép az esküvői ott pont annyi idős terhes voltam Kyrával mint most Zsebivel! Aztán a nászúton készült a következő! Tehát még nem igen volt hasam! Na persze nádszál már akkor se voltam, de nem volt igazán hasam! (szerencsére mert így még belefértem a már februárba megvett esküvői ruhába :lol: ) És az utolsó meg 4 hónaposan készült, és most kb. ekkora a hasam! Este ha párom hazaér lefotózzuk, holnap felteszem, de kb ekkora....na jó kicsit kisebb, de nem sokkal! :?

KépKép
KépKép
akíra

Gabi
Örülök, hogy már jobban vagy. Én is mintha ma már nem lennék olyan szarul mint eddig, de lehet csak tele a pocak és ezért jobb. Nem tudom.
Elektromos orszívóval kapcsolatban és azt tudom, hogy gyengébben szív, mint a porszívós, ezért inkább azt ajánlják mindennnapi használatra, de ha el kell otthonról menni és nem akarod a porszívót cipelni, akkor az elektromos is jó.

Üdv Sonny!
3-4d uh-val a 13. Hét környékén már egy speckó doki láthatja, de akkor még nem 100%-os.

Munka:
Én tudjátok csak gyakorlaton vagyok egy cégnél május közepéig, utána nekem vizsgaidőszak van, nyáron írom a szakdogám, nyelvet tanulok (kell 2 szakmai középfokú nyelvvizsga), így lesz dolgom elég. Júliusban költözünk elméletileg a lakásunkba, azzal is lesz tennivaló. De ha én valahol dolgoznék, akkor én tuti 2 hónappal hamarabb eljönnék, mert rá kell hangolódni a babára, le kell nyugodni, stb. Sose lehet tudni a baba mennyivel akar hamarabb jönni.

Kiskönyv!
Botrányosan néz ki! Miért nem lehetett megtartani a régit? Remélem az én védőnőmnél sem lesz új, és ad egy régi kiscsávósat!

Akíra
Én már hallottam ilyet! A másik topikban ahol írok van egy kismami, neki a 13. Hetin azt mondták fiú és most volt megint vizsgálaton, de már kislány. Nagyon örülnek neki, és eddig nem is vettek semmilyen cuccot sem. De már tuti lány!

Anikó
Nem hiszem el, hogy a két képen ugyanaz a nő van! Tuti te vagy mind a kettő? Le a kalappal!!! Csini vagy nagyon!

Lányok! Ha személyesebben akarjuk egymást látni akkor iwiw-en meg tudjuk tenni. Aki regisztrálva van, az priviben küldjön elérési módot, aki nincs regisztrálva annak fel tudok egy meghívót ajánlani, csak egy e-mail cím kell hozzá.

Kép
Kép
nati80

Ruha
Lehet már írtam, de az első uh után párommal bementünk a brendonba és vett nekem két kismama nacit. Marha csinik, sexisek. Egy szűk térdalatti farmer pocakbetéttel és egy kockás naci ami tavaszi és őszi lesz. 4 hetesen meg vettem még 2 lenvászon nacit, de az egyik már kezd szűk lenni. Bálnagatyákat én sem szeretnék hordani, főleg párom akladna ki, hogy hová lett a csaja!

Akíra
Csini volt a pocid, és ezek szerint akkor most is az!

Kép
Kép
nati80

Lányok, szerintetek az nem baj, hogy nem feszül a mellem? Érzékenyebb, de nem feszül. És nem is feszült egyáltalán :?
Szerintetek ez nem gond?

Judit
Kép
sonny

Sonny
Nekem sem feszül úgy igazán, inkább érzékeny és éjszaka, ha oldalamra fekszem néha fájdogál.
Neked rosszulléteid voltak?

Kép
Kép
nati80

Nati!

De bizony én vagyok! Sajnos az ember nem látja magán, mennyire eltorzul az arca szülés előtt :?
Abból is látszik, ha közeleg az idő. Viszont szülés után kiment egy csomó víz, sokkal jobb lett :)

Nálam amúgy a 19 hetes ultrahangon mondták meg, hogy pöcsös lesz :D . De nagyon tutira mondta a doki (bejött).
Arról az uh-ról tudok berakni képet.

Anikó

Bendi 19 hetes pocakban
Kép
Én és Bendi
Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

A tornára visszatérve, mielőtt kiderült volna, hogy babát várok, még keményen edzettem (fitness forma). 140 kg-t nyomtam lábtolón.
Aztán jöttek a rosszullétek, úgyhogy leálltam most. Nem lett volna jó kidobni a taccsot a teremben. A kemény súlyzós edzést meg egy időre el kell felejtenem. Marad a séta futógépen, meg utcán :) És futás a Bendi után.

Ja, és iwiw-en a becenevem szintén eagleszem :D Így megtaláltok.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Huha, jól lemaradtam...

Csatlakoznék azokhoz akiknek szurkal, belenyilall a hasa, ha hapcizik, sőt valaki irta, hogy járás közben is. Hát, nekem, ha egy nap túl sok mindent csinálok, akkor annyira szurkál a hasam járás közben, hogy volt, amikor lépésben tudtam csak haladni, azt hittem soha nem érek haza...

Bár én még csak 8+4 vagyok, és ez az első terhességem, de nekem is kezd már látszani a pocakom. Bár babonából a következő uh után (még 2 hét) akartam csak bármi nagyobb ruhát venni, de ha így haladok nem bírom kivárni.

A meloval kapcsolatban én kénytelen vagyok minimum nyár közepéig dolgozni, mert volt a cégnél egy kis kavar, aminek következtében folyamatos munkaviszonyom csak március 1-től van, így július közepén lesz annyi, hogy ha így alakul kihuzom táppénzen a szülésig. Nem egy álom, főleg mert épp eljöttem volna a munkahelyemről, de értelemszerűen most ezt már nem teszem. Én szívem szerint nyár végéig dolgoznék, ha olyan munkahelyem lenne, ahol szeretnék dolgozni, mert szerintem szüksége van az embernek szülés előtt 1-2 hónap nyugodt környezetre, pihenésre, hogy mindenféle formában felkészüljön az előtte álló nagy dolgokra. (bár nekem nincs még tapasztalatom ebben, csak így érzem)

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok, végre hazaértem. Töltök fel én is képeket. Kép Kép Kép Kép

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Szép nagy pocik! :) Ezekhez képest nekem nem is nagy :shock: , most vettem elő a terhesnadrágomat.

Ami még jól jött nekem a szülés után, az a mellkagyló. Rátenni a másik mellre, míg a baba az egyikből eszik, mert akkor a másikból is spriccel, és akinek sok van, érdemes felfogni és lefagyasztani.
Kézi mellszívó helyett én is elektromosat veszek most.

Sensi, én úgy szeretnék ilyen elektromos hintát, pontosabban elektromos bölcsőt. :oops: Szerintem nekem a három gyerek mellett jól jönne. :lol: De ikreset nem láttam sehol. :evil: Ami bosszant még, mindenhol csak egymásmelletti ikerkocsi van, egymásmögötti nem láttam, pedig az előbbivel nem fogok kiférni a kapun sem... :evil:

KépKép
KépKép
kornéliusz

még egy képet fel akartam tenni, de valami miatt nem engedte.

Pipal: azért próbálj meg minél többet pihenni! A szúrkálásról sajnos nem tudok többet mondani. A pihenés biztos jót tesz.

Nekem amúgy sokáig úgy fájt a hasam, mintha meg akarna jönni. De szerencsére már jó pár napja elmúlt!

Judit
Kép
sonny

Kép

Ez itt Kyra a 24.héten, itt már tuti volt, hogy lány! :lol:
De a 18.héten már 2d-n is mondta a doki, de ott azért még reménykedtünk, hogy téved, de itt már nem volt kétséges, és már remélni se lehetett, hogy megkukacosodik :lol: :oops:

Én egyébként ugy vagyok evvel mint Sensi, nagyon sokáig tartott míg el tudtam fogadni, hogy Kyra lány! És ha úgy van ahogy én gondolom, és Zsebibaba is kislány, ezt mégnehezebb lesz elfogadnom! :oops:
De persze imádom Kyrát és már 100 fiúért se adnám, de azért most még reménykedek benne, hogy Zsebi mégis kisfiú! :oops: :oops: :oops:
Remélem nem ítéltek el :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra: nem ítéllek el! :wink: én már nagyon vártam a babára, szóval felőlem fiúcska is lehet és kislánynak is örülnék. A skorpió lányok talán kicsit nehezebb esetek, de én állok elébe :)

Judit
Kép
sonny

Akíra: látom május 7-én mész orvoshoz. Talán már ki is derül addigra. Amúgy én 3. lányként születtem, a szüleim nagyon fiút akartak persze, de mindig mondják, hogy egy percig sem bánták meg, mert cuki baba voltam. :lol: Ja, és anyukám végig azt érezte, hogy kisfiú vagyok :lol:

Judit
Kép
sonny

Kornéliusz, jajj dehogynem, nagyon sok egymás elötti iker babakocsi van! Csak írd be így a keresőbe!
Én kerestem testvér babakocsit, és ott volt egy csomó jobbnál jobb iker babakocsi! Ha nem találsz szólj, linkelek én neked :)

KépKép
KépKép
akíra

Sonny, aranyos vagy :)
Sajnos sokan, akik kűzdenek egy babáért elítélnek engem akinek mindkettő rögtön összejött, hogy hogy lehetek ennyire telhetetlen, hogy még a nemét is meg akarnám szabni....Hát szóval én már néha a számat is félek kinyitni..... :oops: :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Ha már mindenki leírta a pocifájását, akkor most azt mondjátok meg, hogy van-e olyan valakinek, hogy ha ülök (pl. itt a gép elött) és utána felállok, akkor tisztára begörcsöl jobb oldalt a petefészkemnél....alig bírok kiegyenesedni! Kicsit aggódok....sőt nagyon.... :cry:

KépKép
KépKép
akíra

Sonny, tök jók a képek, csak most vettem észre.... :oops: Csini vagy nagyon :)

Iwiw-en engem is meg lehet találni az itteni nevemen :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Én ma nekem el kellett menjek a dokihoz mert szombaton megrázott az áram és féltem a csöppömet nehogy baja legyen. De semmi gond vele szép 1.1 centi kis emberke.
Mennem kell EKG-ra meg a körzetihez mert ugyan a babóval minden rendben de velem lehet gond e miatt.

Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Jesszusom Vera! Hát remélem minden ok lesz és neked sincs semmi bajod! Vigyázz magadra! :shock:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Huhh, termeltetek ám, és látom vannak új képek is! Tökjó, hogy megjött a kedvetek hozzá! :)

Beagle!
Igyál rengeteget! Nem baj, ha 10 percenként jársz pisilni, pont ezért kell, hogy kimosson. 3-4 litert le kellene nyomnod naponta addig míg el nem múlik. Vigyázz nagyon, mert ilyen korai szakaszban veszélyes is lehet!

Gabi!
Gratulálok a nem hányáshoz! :) Jó, ugye? Én is mostmár sokkal jobban érzem magam…a fáradtság is eltűnhetne már. :? Szerintem ezek a babakocsis mózesek úgy vannak kitalálva, hogy nem kell alá már semmi, tehát elég puha és vastag…gondolom. De ha nem, akkor itt pl. lehet kapni 2 féle méretben is mózesba való matracot, nemtom otthon van-e. Ha mást nem, takaró. :)

Zsemlyécske!
Még mindig elég sz*rul áll hozzá, igen. Szerencsére a főnökeim nagyon mellettem állnak, az egész család, a 2 nagymamát is beleértve, vicces, olyan mintha az ő családjukba érkezne a baby, annyira kész vannak. Pl. már Aidan hugaként emlegetik, merthogy biztosak benne, h lány lesz. :D Oda majd vihetem is magammal, úh ez nagy segítség lesz, és az anyuka felajánlotta, h néha babysittel is, de ezt persze nem fogom elfogadni. És igen, elvileg ősszel jön ki a legjobb barátnőm és a nővére, ők is nagyon várják, meg van itt is 1-2 ember… Valahogy lesz majd, olyan még úgysem volt, hogy nem lett sehogy. :) Az már eleve előny, hogy nem dramatizálom túl a gyerek témát, és nem is burokban fog felnőni…sokat tanultam az angoloktól, itt másképp nevelik a gyerekeket, százszor strapabíróbbak és önállóbb személyiségek is. Az én saját életstílusomba fogom beilleszteni őt, és nem miatta forgatom fejjel lefelé a világomat. A rasták kicsit lazábban élnek, tudod. :) Meg amúgy sem tudok mást tenni, ha esetleg….
Ja és sztem nyugodtan dolgozhatsz addig, amit írtál…itt is mindenki 2-4 héttel hamarabb fejezi csak be a melót. Én max. okt. 1-ig tervezem, kell az az egy hónap gyerek mentes pihenés, aztán úgyis jön csőstől. :P :)

Sonny!
Üdv közöttünk! További gondtalan hónapokat neked! Hastánc…hehe, vicces! Én még nem hallottam. Baby nélkül sem mennék…de ez én vagyok. :) Ja és a névnapomra várod a babydet! :) 4D-s uh-val már 12 hetesen is láthatják a nemét, ha úgy mutatja magát, de a dokik 16 héttől szeretik mondani. Szerintem a cici már nem kéne, hogy feszüljön, ez az elején jellemző. Nekem is csak max 6 hétig volt ez…viszont már kb 2x akkorák, mint voltak, tök fura…mert amúgy az enyémek tök kicsik :p Megkérdezhetem, hogy te Pesten nőttél fel, vagy máshonnan származol? Ha igen, honnan? Ismerősek nekem ezek a képek…persze lehet csak itt a bneten láttam valahol, mert régebben nézelődtem minden féle topikban.

Ditta!
Szépek vagytok! :) Te jó ég, nem semmi ez a baba. :P Már Zsé-nek leírtam a segítséggel kapcsolatos infóimat. Szüleim Mo-on laknak, talán anyukám ki tud jönni egy hétre majd, és azt tervezem, hogy kb 2 hónapra haza is megyek, ha 2-3 hetes lesz a baby…persze csak ha egyébként egyedül kéne itt lennünk. Ha más lesz a helyzet, akkor karácsony előtt egy héttel haza, és január vége fele vissza. Tesóm is szintén Mo., a szüleimmel él…de nem is sok hasznát venném, mert egy 18 éves fiúról van szó. :D Ja és még az út is kérdéses, mert állítólag katasztrófa az útlevél intézés a magyarok csigasága miatt, és sajnos nem lehet angol állampolgár a baby…van vm ideiglenes papír, amivel haza lehet vinni, de erről még semmit nem tudok. Remélem ez miatt nem ragadunk majd itt. :?

Judit!
Tökjó, akkor lehet, hogy én is tényleg őt érzem! :)

Akíra!
Engem általában 18-19-nek néznek, de max. 20-nak. :p Jók a fotóid! És neked is tökjól látszik már, ha tényleg ekkora, mint Kyra-nál volt! A nem kérdésben teljesen megértelek. De ne aggódj, ha véletlen mégis lány, az enyém meg fiú, akkor cserélünk! :D :D

Dalmi!
Szépen látszik már a pocid!

Eaglemszem!
Ti is szépek vagytok! :) Huhh, és tényleg nagyon megváltoztál! :)

Pipal!
Nekem is 8 hetesen kezdett el látszani.

Kornéliusz!
Sajnos ikres hintát én sem láttam még. Szép lesz majd 2 egymás mellett. :) Babakocsi pedig itt van rengeteg olyan is, ami nem egymás melletti, hanem mögötti. Hmm….ebay esetleg? Angliából v németo-ból…van rengeteg új cucc is, mostmár rengeteg cég is árul, legalábbis itt.

Harivera!
Huhh, sajnálom, remélem minden rendben lesz! Csak megcsapott kicsit, vagy jól meg is rázott?

Velem semmi új nincs, talán annyi, hogy ma hapciztam egy nagyot, de metrón ültem, és egy kicsit visszatartottam…és ezért annyira belenyilalt az alhasamba, nagyon fájt, azt hittem felordítok, és jól meg is ijedtem…de nem lett semmi. Soha többet nem fogom visszatartani. Ja, és mintha most is érezném kaparászni a babyt, de most egy vonalban a köldökömmel, kb 5-6 centivel lejjebb. De még mindig nem tudom, hogy ő-e az. :)

Na ennyi elég is belőlem mára, totál beálmosodtam, mire ezt megszültem! :p Vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok,
én is szeretnék végre csatlakozni hozzátok! - már egy ideje olvasgatlak Titeket, csak még meg akartam várni a múlt pénteki ultrahangot (biztos, ami biztos), ahol szerencsére mindent rendben talált a doki.

Most hirtelen nem is tudom, hogy mit is mondjak...

Első gyerek, én 30 leszek - szóval a középmezőnyt erősítem korügyileg, úgy látom :).

Jó éjszakát / jó reggelt mindenkinek,
Andi
makmacs

Kép Kiskönyv [/img]

Zsé - Anita
zsemlyécske

Sziasztok, az előbb írtam egy regényt, de ahogy becsatoltam a képet, eltűnt az egész :?
Most nincs időm újra írni az egészet, de igyekszem visszapótolni.

Zsé - Anita
zsemlyécske

Üdv közöttünk Makmacs!
Köszönöm a munkával kapcsolatos hozzászólásokat. Az a bibi, hogy én sem tudom másnak átadni a munkát, azonban olvasva a többség véleményét, valamiféleképpen kreálnom kell egy ún. „vészprojektet”, ha valóban nem tudnék addig dolgozni.
Sensi, megnyugtató, hogy azért vannak támogatóid, segítséged, örülök neki. S, bár tény, hogy az életstílusotok egyik alappillére a szabadság, drukkolok, hogy a kedvesed is megérjen(?), vagy felnőjön(?) a picike adta feladatokhoz.
A babára hangolódás, lelki-fizikai felkészülés…, a kedvesemmel lassan 13 éve, hogy együtt vagyunk és mindig is biztosítottuk egymásnak a szó nemes értelmébe vett szabadságot. Nem a nyílt kapcsolatra utalok, de sosem korlátoztuk egymást se szórakozásban, se munkában, se hobbiban, semmiben. Viszont, a babavállalás velejárója a valamiféle korlát. Az embernek át kell szerveznie az életritmusát, megbomlik az addigi stabil időszerkezete. De, úgy gondolom mi szerencsés helyzetben vagyunk, hisz’ tervezett gyermekről van szó, és folyamatosan tuningoljuk, készítjük rá magunkat :) meg egymást.
A poci fájdalmakról…, írtam már, hogy nálam szinte kezdetektől jelen van az alhas feszülés, a mensis görcsölgetések, ami független attól, hogy mikor kellene megjönnie, mert folyamatosan fájdogál. És ülőhelyzetből hirtelen felállás, trüsszögés, köhintés, sőt csuklás esetén nyilalgat a petefészkem. Tovább megyek picit: ha székelési ingerem van, vagy pukiznom kell, van, hogy egészen a petefészkemtől a gátamon át a végbélnyílásig eszeveszett szúrást érzek. De úgy gondolom, hogy ezek még beleférnek abba, ami természetesnek nevezhető.
A fotók nagyon klasszak! Hát, nekem még mindig nem látszódik semmi a hurkáimon túl, vagyis van már egy kis cipócska, de össze-összeolvad a bálnapárnával, így én még egyelőre pihentetem a saját fotóm.
Iwiwen én is megtalálható vagyok a becenevemre rákeresve. Én is agitálok, keressük fel egymást! :D

Az előző bénázásom következménye azon kívül, hogy elveszett a hozzászólásom, úgy látom az is, hogy kipurcant a vonalzóm :?

Zsé - Anita
zsemlyécske

Szép jó reggelt mindenkinek :)

Sensi: jól gondolod, láthattad a képeket a babaproject 2008-as fórumon. Oda is feltettem párat. Amúgy Esztergom környékén laktam a szüleimmel! Szóval nem vagyok pösti lány ;)

Te mikor mentél ki Angliába?

Lányok, ti már elkezdtetek vásárolni? Én már annyira várom, de babonából még nem merek. Pedig mindig epekedve nézem a kis ruhácskákat :)

Judit
Kép
sonny

:) Ha már nagyonbaba... követem a trendet :D

Zsé - Anita
zsemlyécske

Sonny, valamiféle babonából én sem vásároltam még semmi ilyesmit. A Párom lepett meg egy falatnyi kis együttessel akkor, amikor bejelentettük a családnak az örömhírt. :)
Nővérem pedig nem bírta ki és látott hozzá egy kistakarót, azt vette meg.
Ugyanakkor, a babonát félre téve, vallom Dalma (előzőleg írt) álláspontját, hogy ha a baba meg akar születni, meg fog születni, ha nem jöhet valamiért a világra - bármilyen szomorú, akkor nem jöhet. Semmi sem véletlen, még ha olykor nagyon nehéz is beletörődni. Azért persze a realizmus mellett optimistán kell tekinteni a jövő felé :wink:

Zsé - Anita
zsemlyécske

Hali!
Mindenkinek tök ari a pocakja. (Biztos nől az enyém is, de hát inkább nem fotózom le. :))
Hát, tegnap visszajött VUKK a nyaralásból. És még reggel is megtalált. :cry: :cry:

De végre ma meglátom picurkámat!!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Gabi, szorítok, hogy rendben legyen a dokinál minden!
Hát... a Vukos találkozásokhoz pedig kitartást!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Zsé, köszi!

Ma új dolog történt velem: fájt a szeméremcsontom. Elég fura volt. De gondolom ez is normális.

Unokatesómnak 10 hetesen megmondták, hogy fia lesz. :)

Dolgozni én addig fogok, ameddig jól esik. Szerintem ez teljesen egyéni. Van, aki már a 6. hónap elején elmegy betegszabira. Van aki végig bírja. Mondjuk munkahely függő is.

Akíra, szerintem senki nem kövez meg, mert fiút szeretnél. Nekem mondjuk mindegy mi lesz, sőt ha a 2. ugyanolyan nemű lesz, szerintem az sem fog zavarni, hiszen mi tesómmal lányok vagyunk és tök jó ez így nekünk.
De azért drukk a fiúhoz. Amúgy van egy kínai jóslás, ami szerint fiam lesz. A http://www.bebilap.hu-n vann fenn. De én lányt érzek :)

Be kell jelentkeznem bőrgyógyihoz. Már most rettegek, mert van egy szemölcsöm ott.... És le kell vetetnem szülés előtt. És félek, mint állat. Ma jelentkezem be oda is. Meg genetikai vizsgálatra is.

Kép
Kép
gabi82

Gabi én is drukkolok nagyon! Habár a Vukos dolgot nem értem :oops:

Anita: bejelöltetek iwiw-en! :) Amúgy én is hiszek a sorsszerűségben, csak valahogy még korainak tartom. Majd ha megmozdul a pici.

Judit
Kép
sonny

Lányok, akik szintén küzdötök a fáradtsággal: nincs valami jó gyógynövényes "serkentő" dolog? 8)
Lecsökkentettem a kávéadagot napi egyre, de szeretném ezt is elhagyni, dehát dolgozni azért csak kell...

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Kínai szerint Kyra fiú és most kislány lesz....hát ha ez nálam fordítva működik, akkor ok :lol: De egyébként már most hangolom magam a lányra, hogy minnél kisebb csalódás érjen :oops:

Gabi drukk a mai uh-hoz! És amint hazaérsz kérünk képeket! És ne addódj a szemölcs miatt! Hidd el az ember sok mindent kibír :wink: Drukkolok amiatt is! :)
Vukot pedig sajnálom, mihamarabb menjen megint szabira....végleg....nyugdíjjazd :lol:

Babona...én Kyrának októberbe kezdtem megvenni a dolgait, mert igen, én is meg akartam várni a 12 hetet, de utána már azt mondtam, hogy ha eddig velem volt itt is marad! És így is lett! És nagyon örülök,hogy így tettem, mert így visszagondolva sokkal jobb volt elosztani a költségeket, egyik hónapba babakocsi, következőleg kiságy, stb. mintha ezt mind a végén kellett volna megvennem! Sőt sokan úgy csinálják, hogy mindent összeírnak, hogy mit hol akarnak megvenni, és a férj miután megszületett a gyerek abba a 2 napba nyakába veszi a várost és megveszi a dolgokat amik kellenek, és mire anya és a baba hazajön odavarázsolja nekik a berendezett babaszobát :shock: Na az ilyenen azért én csak nevetek! Bár ha valaki ugyanígy gondolja, akkor bocsi :oops: de szerintem egy egészséges 12 heti félelem ok, de utána.... :roll: De ez csak az én véleményem :wink:

Kyrával a várandós könyvecském nekem is hasonló volt Zsé csak másik nő meg baba volt rajta, de ugyanez a típús, 2005ös azt hiszem...

Makmacs, üdv köztünk :)

Sensi, jó ez a csere dolog, tetszik... :lol:

Az iwiwen már visszajelöltem aki bejelölt :wink: :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Sonny, Vuk a kisróka....tehát a rókázást nevezik szép néven Vuk-nak :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Sonny, a VUK=róka. :D

Kép
Kép
gabi82

Ja, és serkentő gyógynövény nekem is kéne :lol:
Kyra mellett nem tehetem meg, hogy ledőlök egy órácskára mikor kedvem szottyan, szóval reggel 6-tól este 8-9-ig talpon kell lenni! Ezt a részét kicsit nehezen bírom, de remélem hamar túlleszek ezen is és a második harmad sokkal jobb volt Kyrával is, ugyhogy remélem most is így lesz :lol:
De azért ha van ilyen élénkítő szer ne kíméljetek :lol:

KépKép
KépKép
akíra

jaaaaaaaaaa :lol:
ehh :))

Na, örülök, hogy Vuk távol van :lol: Remélem mindenkitől elbúcsúzik lassan! Engem szerencsére csak egyszer látogatott meg, akkor is a Gravida miatt.

Judit
Kép
sonny

:) Akíra, hát ez fantasztikus! Éppen arról írsz, hogy azért ne maradjon az utolsó napokra a bevásárlás, én meg éppen szedem össze a fórumon leírt listákat, kiegészítéseket, meg a neten leírt tanácsolt kisruhákat, berendezéseket stb-t! Én úgy gondoltam, hogy alapos körbe járást követően a 6. hónap körül vásárolgatunk meg mindent. Most még az új házban a saját dolgainknak sincs hely :oops: egyelőre ki kell alakítanunk és el kell helyeznünk mindent.
Kisbabánkat már rendezett, tiszta környezetben szeretném fogadni. De várom, Istenem!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Köszönöm az iwiw-es jelölést, visszajelölést!
:P

Zsé - Anita
zsemlyécske

Mit szólnátok egy ilyen táblához?

Kép

Vagy valami hasonlóhoz? Mert tök jó lenne ha tudnánk hasonlítgatni adtokat! És ehhez mindíg jöhetnek majd új adatok, amikor már ülő magasságot nézünk meg ilyenek! Meg ha megszülettek is jó lenne fejlődéskövető táblának, vagy hasonló! Mit szóltok? Vagy lőjjem le magam? :roll: :oops:

KépKép
KépKép
akíra

:) ne merészeld lelőni a legfőbb kezdeményezőt!!! :D

Klassz ötlet, nekem tetszik! Ha van energiád, ötleted én bíztatlak!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?