A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!

Ikverus: Gratulálok az uh-hoz! Örülök, hogy minden okés! :lol:

Zétibébi: Jó nyaralást nektek! :lol:
zsu83

Sziasztok!

Ime a tabla!
Baba nemet masnal is jeloljem?

Kép

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok!

Macsek, köszi a táblát, jó látni, hogy milyen gyorsan haladunk :lol: . Sajnos én még nem tudok nemmel szolgálni...

Hihetetlen, hogy lassan AFP-re megyünk... Nekem már otthon vannak a kémcsöveim :? .

Verus, nagyon helyes a baba, örülök, hogy minden rendben van.

Kép
mist

Verus, szerintem tök jól látszik azon a képen a picur :) viszont tényleg furi, hogy a 13.héten nem hasit csinált a dokid, az enyém már a 12.-en azt csinált - mondta, hogy legfeljebb ha nem látunk jól, akkor megnéz amúgy is, de szerencsére látszott :D

szombaton végre felszereltük a lakásban a függönyöket (eddig fólia volt az ablakokon, kicsit építkezés feeling...), egész más hangulata lett így, kezd otthon-jelleget ölteni végre; persze nem bírtunk magunkkal - a gyerekszobában Micimackós lett 8) de megbeszéltük, hogy azért nem fogunk minden hülyeséget összevásárolni...

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!
Örülök, hogy mindenki rendben van :)

Nem akarom elkiabálni, mert a múltkor is sikerült, de egy kicsit mintha jobb lenne a pocakom. Egy hete nem volt rókakoma 8)

Macsek, gyönyörű a kislányod!
Köszi a táblát. Olyan fura, hogy ahány típusú vonalzó, mind másképp számol. Ráadásul több nap eltérés van. :shock:

Én a jövő héten kedden megyek a Bolgárkerékbe nyaki redőre, olyan jó lenne ha már lehetne látni a babó nemét.
Felhívtam őket időpontért, és kérdezték, hogy miért nem akarom az integrált tesztet. Mondtam, hogy a korom miatt javasolta az orvos az amniocentézist. Mondja a hölgy, de hát pont azért van a vérvétel, hogy ne kelljen amniót csináltatni.
Én úgy tudom a vérvételes dolog csak 75-80 % biztonságú, míg az amnió 100 %. Tudom, hogy kockázatosabb, bár a dokim szerint egyáltalán nem kell félni tőle.
Annyit szenvedek ezen a kérdésen, hogy mit csináljak. :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hol van pl. Edina? Ő is nyaral?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Én még a héten dolgozom, aztán 2 hét pihi, már nagyon várom!!
Csak pont azt számoltam, hogy közben kéne menni AFP-re. Na majd valahogy összehozzuk.

Stelly: nálunk is jó nagy kupi volt, egész hétvégén takarítottam, mert mi meg kitaláltuk, hogy galéria lesz a kisebbik szobában. Na persze ehhez új konnektorok, meg új ajtó kellett, ami a másik irányba nyílik, úgyhogy volt mit csinálni ... Szerencsére a koszolós melónak már vége :D

Az egyébként tényleg nagy kihívás lesz, hogy az ember ne vegyen meg mindenfélét, amire persze aztán semmi szükség nem lesz. De én a nagyszülőktől is várok egy-két igazán hasznos holmit. :lol:

Andus: az UH biztos jó élmény lesz, bár nálunk a kis huncut nem mutatta meg magát.

Na majd legközelebb... a héten megyünk dokihoz, hátha látunk valamit. :?:

Kellemes hetet mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Andus!

A két vérvételes integrált teszt elvileg 94%-os biztonságú. Tudom, hogy ez sem 100%, de ha összevetjük az amnió pár %-os vetélési kockázatával, már nem biztos, hogy rossz az arány...

Én úgy gondolom, hogy az életkor önmagában nem indok az amniocentézis elvégeztetésére. Ha jó a genetikai uh, és a véreredmény (akár AFP), én biztosan nem szúratnám meg magam. A vérvétel eredménye alapján még mindig el lehet dönteni, hogy bevállalja-e az ember.

Kép
mist

Az a bajom ezzel a vérvételes dologgal, hogy csak valószínűséget állapít meg. Hogy mennyi az esélyed arra, hogy beteg gyereked szülessen. És az életkot ezt nagyon lerontja, mert azt is beleveszik a valószínüség számításba.
És nem garantált, hogy ha jó az eredményed, akkor tuti nem lesz beteg a baba.
35 év alatt, mikor nem csinálnak amniót, akkor mindenképp érdemes elvégeztetni, mert ha rossz esetleg az eredmény, akkor küldenek amnióra utána.
A dokim azt mondta, ha vállalom az amniót, akkor ez felesleges pénzkidobás.
Már minden összeszedhető dolgot elolvastam az egészről a neten.
Az amnióra 0,5 % vetélési kockázatot mondanak, ez 200-ból 1, a kor alapján pedig, hogy beteg legyen a baba, 1:100-hoz, tehát a duplája.
Egyébként akiket kérdeztem az amnióról, mindenki azt mondta, hogy 20 másodperc az egész szúrás, és kellemetlen kicsit, de nem vészes. A lényeg, hogy utána sokat pihenj. A dokim is és a védőnő is azt mondta, hogy nem volt még olyan betegük, aki etől vetélt volna el, azért ez elég bíztató.
Bár én most mindennel próbálom nyugtatni magam :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus, ugyan nem vagyok valami szaktekintély :lol: de szerintem az a legfontosabb, hogy ha megvolt a vizsgálat, megnyugodj, és ne izgulj rajta többet. Ha ez a vérvételes vizsgálattal is elérhető, akkor ne tedd ki magad az amniónak. De ha a vérvétel után ugyanígy rágódnál tovább, akkor meg szerintem inkább érdemes elmenni az amnióra, és akkor tuti eredményt kapsz, és nem izgulsz többet, hogy akkor most egészséges-e a baba vagy nem. Csak akkor nagyon sokat pihenj utána tényleg, hogy ami rajtad múlik, azzal is csökkentsd a kockázatot.

Meg egyébként is - csak arra gondolj, hogy minden rendben van a piciddel, egészséges, jól érzi magát, és már alig várja, hogy megismerkedjen majd a nővérével :D

KépKép

KépKép
stelly

Bocs, én sem okoskodni akartam. Természetesen nekem is több ismerősöm van, aki megcsináltatta a magzatvízvételt, ők is azt mondták, hogy belegondolni rosszabb, mint átélni. Az egyik ismerősöm 1:25-ös kombinált teszt eredménnyel ment el, és egészséges lett a baba :D .

Egyébként én dr. Hajdú Krisztinát hallottam (lehet, hogy nem jól írtam a nevét), aki nagyon profi amniós.

Kép
mist

Sziasztok!

Macsek: Hát igen, az a baj, a nevekkel, hogy ha valakivel kapcsolatban rossz emlékeid vagy tapasztalatod van, akkor a névhez már automatikusan rossz érzések kapcsolódnak. Mi mindenképp olyan nevet szeretnénk, ami nincs a családban. Nem örökli a mi nevünket a baba.
Olyan jó, hogy mindig felteszed a táblát! Jó látni, ahogy haladunk... :D

Én azt vettem észre, hogy az elmúlt hetekben nem nő a pocim...
Biztos normális, csak fura...
Egyébként ki hány kilót szedett már fel? Én eddig egyet sem...
Kicsit fura... Nem értem... Persze így, hogy első baba egyáltalán nem tudok viszonyítani.....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok Lányok!

Amy: Bocs, kicsit régebben írtad már, de szerintem is tök jó név az Attila. Szép régi magyar, de nem olyan gyakori manapság.

Jó Nektek, akik már tudják a nemet. :) Persze teljesen mindegy, de izgalmas lenne tudni biztosan...

Verus: Nagyon alapos és hiteles kis leírást adtál, olyan jó volt olvasni! Nagyon édes a baba! Gratulálok! :)

Stelly, Zsufi: Hasonló dolgok történnek velünk. Ez biztosan nem véletlen. :) Nálunk is elkezdődött a fészeképítési láz... Kaptunk ajándékba, Amerikába távozott barátnőmtől babacuccokat, többek között egy teljesen jó kis babaágyat. A férjem elkezdte most összeszerelni, felemelni, mintha csak holnap születne a gyerek. :)
És én is, minden nappal jobban várom Őt. :)

Minden tünetem elmúlt, most viszont állandóan gyötrő éhséget érzek... Például, ma két órával az ebéd után, mint aki rögtön meghal az éhségtől. Van ezzel még valaki így? Ti, akik már szültetek, ez ugye nem lesz így végig? Amúgy sem vagyok egy vékony alkat -finoman szólva-, nem szeretnék 15 kg-ot hízni. (Sajnos rám már 3 feljött.) Viszont éhezni sem vagyok hajlandó, mert az biztosan nem jó a Babucinak... Vagy van valami jó trükkötök?

Köszi előre is, mindenkinek szép, boldog és kicsit kevésbé meleg napokat kívánok!

Julcsi
julcsi-79

Sziasztok!

Andus: Csatlakozom Mist-hez, szerintem is az integrált-teszttel jobban járnál, ha annak az eredménye nem jó, akkor még mindig jöhet a magzatvízvizsgálat! :roll:
De a legfontosabb tényleg, hogy megnyugodj, akármelyik vizsgálatot választod is!
zsu83

pocakról: nálam mindenki elájul, hogy "csak" 13 hetes kismama vagyok, mert a pocim már jó nagy - eleinte jól meg is ijedtem, hogy túl dagi leszek, meg sokat fogok hízni, de nem így van: 171 cm magas vagyok, ehhez 63 kiló voltam "előtte", most pedig 64 vagyok (mindig reggel mérek); 1 kg plusz pedig három hónap alatt szerintem ideális, úgyhogy már nem izgatom magam emiatt.

A közös picasa-ra tettem is fel képet, hogy milyen ma a pocakom, már egész babás formája van :lol: vicces, hogy olvasok olyanokat, akik rosszul vannak a terhesség alatti hízástól, nekem kifejezetten tetszik a pocakom - szerencsére férjemnek is :D

KépKép

KépKép
stelly

Hopplá, a vonalzóm lemaradt. Itt tartunk most. :)

Kép
julcsi-79

Voltam ma Uh-n, fantasztikus volt. Az ülőmagasság pont 6 cm, súly 54 g, nyaki redő 1,6 mm. (ez elég megnyugtató :D ). méhlepény mellső falon, ép koponya, normál agyszerkezet, jól telt gyomor és hólyag, zárt hasfal és mellkas. Kaptam róla dvd-t is. Zsu, asszem Te írtad, hogy nem számolták fel a 2000ft-ot neked. hát nekem igen, pedig a kombinált tesztet is náluk csináltattam. De sebaj, már vagy 10x megnéztem, nem tudok vele betellni, már alig várom haza édesapát a melóból, hogy ő is lássa. Ha sikerül, teszek fel róla képeket, sajna a 4d-s képeken csak háttal látható a pici, nem akart megfordulni :? .
Andus:Begyűjtöttem ma a rendelőben néhány dolgot, az egyikből idéznék neked: "Lehetőség van a legmodernebb, ún. intergrált-tesztelvégzésére, mely a legnagyobb, átlagosan 94%-os találati arányt biztosítja. ...bár az int-teszt későbbi időpontban hoz végeredményt, mégis megbízhatóbban tisztázza a kérdést a rendellenesség esetleges kockázatára vonatkozóan, így megalapozottabban hozható döntés a diagnózist adó, de a vetélés kockázatát magában hordozó beavatkozással járó vizsgálat szükségességét illetően." Vagyis -ahogy Stelly is írta, ezután még mindig eldöntheted, szeretnéd-e az amniót.
Macsek:nem látom magam a táblázatban, amit kitettél, légyszi szerkessz bele valahogy engem is(az eredetin már ott vagyok). Köszi
Verus, nagyon aranyos a babád, gratula hozzá!!!
Úgy néz ki saját kútfőből nem tudom feltölteni az uh képeket.
Valaki segítsen, hogyan kell??? :oops:
Hamarosan itt a vihar, őrült szél fúj itt :x
Zsuzsi
gerendai zsuzsi

Sziasztok!

Pocakom már nekem is van rendesen, bár a mérleg még nem nagyon mutat semmit (max. estére fél kiló). Kismama felsőket hordok, a nadrágjaim már nem jók, szóval ránézésre én sem 13 hetesnek látszom :lol: . A vérvételen több kismama is jött az AFP-re, szerintem nem volt nagyobb hasuk mint nekem, pedig több mint 3 héttel előttem jártak... :)

Én anno 12 kilót híztam, jó lenne most is valami hasonlót produkálni, de sajnos ez csak részben elhatározás kérdése :D .

Kép
mist

Sziasztok!

Köszi, hogy hiányoltok!
Apa szabin volt és nem volt képem netezni. Csak sutyiban olvasgatni. :oops:
Nem sok minden van... Ma pl. annyira nyomi vagyok, hogy hihetelen! :shock:
Elmentem abba a "kismamaboltba" amit valaki írt ide már: http://kismamaruci.hu/index.htm
Vettem egy gatyát őszre-télre. Mályvaszínű, tök szép, kényelmes és 3900 pénz volt. Ezen felbuzdulva egy hosszúujjú fölsőt is vettem. Remélem nem korai! :shock: Az Nlcafén a februáriak közül 3-an búcsútak már el! :shock: :cry: A csaj, aki csinálja a boltot 34 hetes és feküdnie kell, mert nyitva van a méhszáj. :( Nagyon kedvesek voltak.
Én már 2,5-3 kilóval több vagyok! :shock: :oops: :( Egyeskével 12-13 kilót kíztam. Ketteskével a 24. hétig semmit. Most meg... Nem szeretnék 12-nél többet magamra szedni! :roll:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Ja! Nektek nem fáj a melletek? Nekem még mindig annyira rossz ha leveszem a melltartót. Csillagogat látok néha! :?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok kismamik!
Bocsánat, hogy betolakodtam közétek, de van néhány szép téli kismamáknak való holmim! Mikor terhes lettem 55 kiló és 168 cm voltam, tehát a ruhák 36-38-asok! Egy kertész farmer(Mamma mia, eredeti ár 12.000ft), egy Esprit farmerszoknya(eredeti ára 17.000ft), egy babaházas barma kockás térdnadrág(eredeti ára 8.000ft), egy C&A-s fekete sportosabb 3/4-es naci(eredeti ára 5000ft), és egy fekete 3/4-es ujjú hosszú tunika, szintén C&A-s(eredeti ára 4000ft). Az összest odaadom 20.000 ft-ért. Ha valakit érdekel írjon privit, szívesen küldök képeket is!

zsebianya
Kép
Kép Kép
zsebianya

Sziasztok!

Vegre volt egy kis idom es vegigneztem az eddig feltoltott uh kepeket es a nehany pocifotot is. Ugy latom mindenki egyesz jol formalodik kivul-belul. :lol: Ezen a heten szerintem mar nalam is kezd latszani valami, legalabbis a ferjem szerint. Eddig nem igazan volt feltuno, mert egyebkent sem vagyok a nadszalvekony tipus :oops: szoval csak en eraztem inkabb, hogy szukulnek a ruhaim... Azt hiszem ideje lenne valami rendes kismamaruhatar fele nezni, de en nem igazan elvezem a vasarlast. :roll:

En is meglepodtem, hogy meg a 13. heten is belso uh-t csinaltak. :shock: Nekem csak a 6. heten volt az, a 8.-tol mar mindegyik hasi volt.

Most kaptam meg a mult heti teszt eredmenyet (kombinalt teszt) es tok jo lett 1:4400! Azt hiszem csak a korom alapjan 1:750 lenne szoval ennek most nagyon nagyon orulok! :D :D :D

Megint szornyulkodve olvastam, hogy mennyi penzt elkernek otthon a tesztekert. :shock: Igaz, hogy en itt egy kisebb vagyont fizetek a tb-ert, de legalabb most, amikor kell minden ingyen van. A down szures miatt mi is aggodtunk nagyon (igy kozel 35 evesen elso babaval) es elore eldontottuk, hogy ha magas kozkazattal jon vissza a teszt akkor amino, de mivel a kombinalt teszt is ingyenes eloszor ezt csinaltattam meg es most mar nem is kell mas!

Stelly - a Micimackos fuggony jo lehet, en is imadom es mar alig varom, hogy dekoralhassak. Meglestem a picifotodat, nagyon csini vagy! :lol:

Andus - jo hallani, hogy jobban vagy. :D Nalam csak ez a franya szajiz jon vissza rendszeresen, de rajottem, hogy a fokhagymas piritos nagyon jo ra. Persze csak olyankor, amikor itthon dolgozom es nem az irodaban. :oops:
Szerintem otthon en is ugyanebben a dilemmaban lennek, mint te a tesztekkel kapcsolatban. :roll:

Zsufi - csak ovatosan azzal a sok munkaval, nehogy megeroltesd magad. De tudom milyen jo ilyenkor tervezgetni, rendezgetni. Mar bennem is majd' szetrobban a feszekrakasi oszton, de majd csak akkor kezdek hozza, ha visszajottunk Magyarorszagrol.

Julcsi - ha a vonalzodat berakod az alairasodba akkor nem kell mindig kulon csatolni. Lap tetejen Segedletek - Profil alatt megtalalod.

Dina - mar en is eppen hianyoltalak! Tok irigylem, hogy mar vannak kismamarucijaid. En nagyon nehezen szanom ra magam a vasarlasra.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Sziasztok!
Csak a véleményem, hátha segít valakinek a döntésben:
Tesztekről annyit, hogy nekem volt ismerős, aki megcsinált mindent, magzatvízvizsgálat...egyebek, azt mondták neki, vetesse el a babát, mer beteg lesz, aztán mégis egy makk egészséges babó született, most már mingyár 5 éves, és tök okos, az ég világon semmi baja, se külsőleg, se agyilag, se sehogy!
Ezek után én nem bízok ezekben a tesztekben! Nekem az AFp-m alacsonyabb volt a 2. -al, nem csináltam semmi tesztet, semmi baja a gyerkőcnek!!!!
Na meg ha kiderül, hogy beteg, én már nem tudnám megszakítani a terhességet, főleg, hogy míg meg nem születik semmi sem 100%!!!!
Meg kell nyugodni, arra kell gondolni hogy a baba egészséges lesz, és szerintem minnél kevesebb tortúra kell a babának, és a mamának(azt is a baba rosszul éli meg, ha a mamának rossz)!
Persze ha van a családban olyan esemény, vagy valakit az nyugtat csak meg, hogy megcsinálja a vizsgálatokat, csinálja meg inkább, nehogy megbánja későb!!!!!

Amúgy gratulálok mindenkinek, mert hát beléptünk a 2. Trimeszterbe!!!!Vége a hányingernek, lehet kajálni nyugodtan!!!!
Sütöttem ma 50 palacsintát, abból 20at én ettem meg eddig.....:)
Még semmit nem híztam kilóra, nem tudom honnan megy a hasamra az a sokminden, de olyan hordó....vagy csak a mérleg rossz! Barátok szerint egyre sápadtabb, vékonyabb arccal rendelkezem...szép lehet, pedig egyre jobban vagyok! bár tény, hogy este nemigen eszek semmit, mert nem kívánok, a terhesség előőt meg folyton este zabáltam! Lehet ez tényleg jó "fogyókúra".

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!
pénteken voltam uh-n a baba 37mm.Mást nemmondott a doki az uh kb 3 perc volt.
A doki dobott nemválall mert amikorra kívagíok írva valószinű nemlesz magyarországon!
Ha esetleg valaki a Szent Imrébe jár és esetleg tudna ajánlani dokit szívessen veném ha nem kér horror árakat!
Plusz 1-2 tanács is elkellenne az ottani szokásokról.
köszi
Nekem is vanmár kiskönyvem tényleg csúnya!!

200 napnál tartok!

Kép
zümis

Hajni :D

Dina - hát nem irigyellek emiatt... nekem az elején fájt iszonyatosan, mostanában szerencsére nem vészes, még reggelente is csak kicsit húz.

KépKép

KépKép
stelly

Zümis!!! A szt Imrében akartam szülni!!!(Ha nem jött volna ily váratlanul a 3.):) A Bálint dokik nagyon jók, asszongyák, de van valami csaj is, megkérdem a barátnőmet, ő ott szült!
Meg a Szt Imrés fórumos tudsz érdeklődni!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

A másik fórumon is dekorálnak a csajok! :lol: Mi van a levegőben? :shock: :lol:
Ha érdekel valakit teszek fel majd képeket a gyerekszobánkról. Van pár dolog amit én csináltam. :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Zümis, valamelyik topikban olvastam Vass dokiról a Szent Imrében, hogy nagyon alapos és normális - de saját tapasztalatom nincs onnan.

KépKép

KépKép
stelly

Dina, naná, hogy érdekel :D

KépKép

KépKép
stelly

Dina - engem is! :lol:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Zümis! beszéltem a barátnémmal, és neki nem volt választott orvosa, csak szülésznője, de nagyon tudja ajánlani: Molnár Gabriella, vagy Kondor Kata!!! Mindekettő nagyon aranyos, nagyon jó szakember, és nagyon segítőkész!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

ja ők szülésznők!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Feltettem a képeket.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok csajok.
Na, úgy döntöttem, megcsináltatom az integrált tesztet, bár az az igazság, hogy nem nagyon bízom benne. A 94 % még mindig azt jelenti, hogy 100-ból 6 beteg gyerek születik.
Igazából ezekben a vérvételes szűrésekben nem hiszek.
Az AFP alapján Száva is rendellenes kellene legyen, mert 36 !!! volt az afp-nk, ami írtó magas. És szerencsére kutya baja, szép és egészséges.
Szóval inkább csak kíváncsiságból csináltatom meg, de valószínű, hogy meg fogom az amniót is csináltatni, mert igazából csak az a biztos.
Szerintem a környezet miatt van ekkora nyomás az emberen, mindenki a korral jön, hogy jajj, ebben a korban sokkal nagyobb a kockázat. A család is azt mondja, hogy igen, meg kell csináltatni, hogy kiderüljön egészséges.... Ha nem csináltatnám meg és ne adj isten baj lenne, egész életemben engem okolnának, hogy miattam ..... szóval értitek.
A hócipőm tele van ilyenkor a rokonokkal ,meg a csodálkozó ismerősökkel.. főleg mikor megkérdezik, hogy véletlen baba?
Miért gondolják, hogy az embernek nics annyi esze, hogy védekezzen, ha nem akar gyereket, és miért nem jut az eszükbe, hogy 38 évesen is akarhat tesót az ember a gyerekének, főleg ha még csak 7 éves a másik is, nem pedig 20 éves felnőtt gyerek.

áááááá, csak bosszankodom mindig ezek miatt a dolgok miatt.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Zsuzsi: Sorry, jovo heten tuti benne leszel a szaknevsorban!

Tettem fel a Gmail-ra egy dokumentumot, hogy mitol lesz eleg tej. Nem mondom, szerintem is korai meg, de rabukkantam, amikor a masik cuccot kerestem, ami meg arrol szol, mit lehet enni, es mit nem ajanlott szoptatas alatt. Na, az is megvan am, csak fenymasolva, nem gepen... :? Majd visszakapjuk a scannert, es felnyomatom azt is nemsokara, igerem. Frankon szet van szedve: peksutemenybol, gyuolcsbol, husokbol, zoldsegekbol mit ajanlott, mit nem.

Hizas: Emlekszem, Lucaval 4 honapig paraztam, hogy hol van az en hasam???!!! :wink: Es hogy fejlodhet o rendesen, ha en meg alig hizok?! Aztan beindult. a vege nalam is 11 kg lett, de en ezert semmit nem tettem. Alkati kerdes. Aki most nem hizik, sztem orulhet, mert az annak a jele, nem gyujtogeti meg a teli tartalekot. AMugy meg szoptatas alatt minden felesleg lejon. Ez a legjobb. EN 5 kiloval kevesebbrol indultam a mostani terhessegemmel, mint Lucaval. Ennyi lement a szoptatassal meg az emelgetessel-gyerkoc kergetessel :D

Hol van mar a lehulesem????!!! :cry:

Pa

Kép
Kép
-macsek-

Kösz a segitséget...Nézelődok!

Kép
zümis

Sziasztok!

Andus: szerintem te magad döntsd el, hogy mitől nyugszol meg, ha úgy érzed, akkor inkább csináltasd meg az amio-t, és utána ezt tényként közöld a drága rokonsággal, és ne hagyd, hogy beleszóljanak! Ja és a legfontosabb, hogy semmiképp ne mérgesítsd meg miattuk, az csak neked meg a bébinek lenne rossz.

Hajni: szuper, hogy minden oké :lol:

Zümis: remélem találsz egy normális dokit, sajnos én nem tudok ajánlani senkit, nem ismerem azt a kórházat ...

Verus: Jó, hogy már jól vagy!! Tényleg beléptünk a 2. trimeszterbe? Azt mikortól számítják?

Amy: nálam úgy van, hogy a pocak már növekszik, de a testsúlyom nem változott egy kilót sem. Tök furi .... De a védőnő azt mondta, hogy ne aggódjak, lesz még itt súlynövekedés :lol: De azért majd megkérdezem a dokit csütörtökön úgyis megyünk.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok

Zümis: Én dr. Kocsis Évához járok magánrendelésre, ő a szent Imrében van, és nagyon-nagyon aranyos, tapintatos alapos oros, csak jó tapasztalataim vannak vele. Azt még nem tudja, hogy nem nála fogok szülni, ha minden jól megy, de ez egyáltalán nem a személye miatt van. Szóval én őt ajánlom. A magánrendelésén 10ezer egy vizsg+uh. Ha gondolod, megírom a számát, címét. Jövő héten megyek hozzá én is.
Dina: Nagyon szép a gyerekszoba, megnéztem. A kicsi is ebben a szobában lesz?
A pocakom nekem még nem látszik,simán hordom minden eddigi ruhámat. Azért remélem, hogy a mellem is növöget majd egy kicsit, mert eddig még az sem alakult. A várandósság az egyetlen esélyem, hogy végre észrevehető méretű legyen :lol: (még mindig 75A)
Csatlakozva a "hol vegyek kismamaruhát" kérdéshez, van egy jó hely, ide is írom az elérhetőségeket: Buriusz Zsuzsanna Kismamaruha-készítő, XVII. ker, Bélavár u. 125., tel: 257-52-94, vagy mobil: 06-20/951-58-99. Az ismerősi körömben minden kismama tőle vásárol (én is tőle fogok :wink: ), nagyon olcsón adja, ráadásul ott a helyszínen rád igazítja, szóval megéri szerintem még a távolságot is!

Zsuzsi
gerendai zsuzsi

Andi!

Nálunk is nagy a korkülönbség, szerintem már mindenki letett arról, hogy lesz még tesó. Az ismeretségi körben szinte az összes anyuka letudta egy gyessel a két gyereket, mi most gondoltuk úgy, hogy jöhet a testvér. Így is kapok jó pár együttérző pillantást, hogy jó későn jött össze a baba... Ilyenkor szoktam mondani, hogy első próbálkozásra sikerült, de szerintem senki se vette be :lol: .

Mikor mész integráltra?

Kép
mist

Andus, ez mostanában tök furcsa hozzáállás, tőlem is volt már, aki megkérdezte, hogy véletlenül csúszott-e be a baba... - 2 éve vagyunk házasok a férjemmel, 26 éves vagyok, még nincs gyerekem, nem tudom, milyen gondolatmenet végeredménye lehetett, hogy akkor biztos véletlen :?: szerintem annyi, hogy mostanában nem "divat" a gyerekvállalás, beszélgettünk Dinával erről még kb egy hónapja. Nevess rajtuk, hogy el se tudják képzelni, milyen boldogok lesztek az új jövevénnyel :lol:

amúgy az öcsémet anyukám 39 évesen szülte, és őt is végig mindenki azzal szekálta, hogy biztos valami baja lesz, meg miért vállalta be, aztán öcsim most 15 éves, és intelligens, gyönyörűen gitározik, na persze tinédzser fiú, úgyhogy mellé pofátlan is, de azt hiszem, ez se rendellenes :D

juhééé bizonyám már második trimeszter!!!

KépKép

KépKép
stelly

Mist: 12.-én kedden megyek.

Stelly: na, nálatok tényleg nem értem, pont ideális a dolog gyerekvállalásra, nem tudom mit csodálkoznak ezen.

Én is pont 39 évesen fogok szülni. Vicces, de egyáltalán nem érzem magam öregnek. Sok osztálytarsamnak van már 16-18 éves gyereke, de én nem akartam korán, pedig 18 éve együtt vagyunk mi is a párommal.
Azt mondják különben is, hogy a későn szült gyerek fitalon tart, nagyo nremélem, hogy ez igaz :lol:

Csajok, nekem akkora a pocakom, mintha legalább 5 hónapos lennék :( Igaz 10 kiló túlsúly van rajtam sajnos, de még nem híztam. Vagyis az elején fogytam, és az jött vissza, így pont nullán állok. De nem is szeretnék hízni, nagyon oda kell figyelnem, nem akarok 100 kilósan szülni .

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Dina, szép a gyerekszobátok! Meg szépek benne a csajszik is :) Látom, nálatok is Micimackós a függöny :) Azt hadd kérdezzem meg, hogy a lepkés forgót is üvegmatricafestékkel csináltad? Hogyan merevítetted ki? (üvegfestést én is szoktam csinálni, de ezt a technikát nem ismerem)

Kangu meg Erika jól eltűntek. Rég olvastam róluk, bár mintha rémlene, hogy Erika talán nyaral.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok, tettemfel képeket Picikénkről. Sajna a 4d-n háttal látszik.

Macsek:Szerintem szuper a doc a szopiról, még sokszor el fogom olvasni addig. Köszi.
Zsuzsi
gerendai zsuzsi

Zsuzsi, aranyos a kis picid, akármilyen kis szégyenlős :)

KépKép

KépKép
stelly

Eszter!

Keményebb fóliára festettem rá. Olyanra minek sima a feülete, hogy ne jöjjön le. Mikor kész volt körbevágtam. Azóta sem kapok sehol olyan fóliát! :evil:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

ahaaaa ügyi :) köszi!

KépKép

KépKép
stelly

Zsuzsi!

Az első időben szeretném, ha a mi szobánkban lenne. De nem tudom hova is tehetnénk. A számítógépet kéne kirakni asztalostúl. Akkor beférne a kiságy. Max vele alszunk. De úgy 2-3 hónaposan már átteném a csajokhoz. Eszter ennek rendkívül örül! :lol: Meg is sértődött, hogy nem rögtön oda megy! :lol: De a szobájukba ha bemegy a kiságy, akkor meg a fotel nem fér el. Abban szoktam szoptatni. Most is csak azért van ott, mert nincs máshol helye. Szóval nagy szervezést igényel, hogy kitaláljuk ki és mi hova kerüljön. De van egy galériánk ahova ugyan még nem vezet lépcső, de na lesz akkor Eszteré a fönti szoba.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Nagyon tudom ajánlani a Kismama Szoptatás c. könyvét. Főleg első babásoknak! Az elsővel terhesség alatt többször kiolvastam, sőt, vittem a kórházba is! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Ma voltam a háziorvosnál lepecsételtetni a kiskönyvemet!
És azt mondta, hogy 1 hónap múlva akar látni! Én nem is hallottam róla, hogy a háziorvos is így visszarendeli a kismamikat! :roll:
Nemrég mentem el anyósomék, hoztak kölyökpezsgőt, mert ma van a férjem szülinapja! A kölyökpezsgővel én is tudtam koccintani! :lol:

Zsuzsi: Gratulálok az uh-hoz! :lol:
Igen, nekem nem számították fel a cd-re írást! :shock:
Most olvasom, hogy te is a Kocsis doktornőhöz jársz, én is a magánrendelésre járok, de csak jók a tapasztalataim!

Dina: Nekem a mellbimbóm fáj iszonyatosan, a melleim olyanok mintha le akarná húzni őket a súly! :roll:

Hajni: Gratulálok az eredményhez! Örülök, hogy minden rendbe van! :lol: Már én is várom a második vérvételt, és utána az eredményt, hogy megnyugodjak! :roll:

Zümis: Gratulálok neked is az uh-hoz! Én a Szent Imrébe fogok szülni, dr. Kocsis Évához járok, bár én magánredelésére járok! De úgy tudom, rendel a kórházba is! Nagyon rendes doktornő, a barátnőm most szült nála, és csak jókat mondott róla! :)
zsu83

Dina: Nagyon szép a gyerekszoba! :lol:
zsu83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?