A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Küldtem priviket.

Katicat
Neked jutott még eszembe, hogy a főúton a második körforgalomtól nem messze van egy megszűnő bolt és kismama ruha leárazás van. 30-50% érdemes megnézni.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur
megjött a privi,és be is jelöltelek!
tündéri Lilla a képeken! :wink:

Kata
én is voltam boltban,de nem fogod elhinni,a falu legnagyobb boltja pont itt van a mi utcánkban,és csak a 2. ház tőlünk.... :D úgyhogy nekem legalább nem kell messzire mennem,ha be akarok vásárolni...
egyébként meg teljesen kidőltem, 12-től csak fekszem. ez a fejfájás leszívja minden energiámat....
jó,hogy írod az átutalásokat! hétfőn kellett volna nekem is utalni,kiadta apa parancsba,de elfelejtettem. :oops: Na,lesz mit csinálnom most... :)
tök jó,hogy már "vásároltál" legalább nektek már lesz egy pár cucca a babónak! :D

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Fleur,

megkaptam a privit, most már ismerlek :D
Lilla nagyon édes, mosolygós kislány!

Edina,
jó hogy közel a bolt, nekem 15-20 perc, nem is megyek minden nap.
Csak hát apa este ér haza, kocsi nála van...
Legalább megvan ilyenkor a napi séta.
Hú, nekem a héten még nem fájt a fejem,szerencsére, de így terhesen ha fáj, besötétítek, lefekszek és hidegvizes ruhazsepi a homlokra használ.
Próbáld ki!
Vagy egy kávé.

Olyan édes holmikat néztem még, jaj, már úgy nagybevásárolnék...
Mindig elérzékenyülök az apró, pihe-puha, finom illatú babaruciktól, még a könnyeim is kijöttek.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!!

Minden rendben,egyre elviselhetőbb a dolog.Nagyon sok kisbaba van,és én nagyon elérzékenyülök,olyan édesek.....

Ma azt mondta a vizitelő orvos,hogy a jöv héten megnézi a méhszájat,még bennt leszek,aztán ad egy tüdőérlelőt és hazamehetek ha minden rendben lesz.Így azt hiszem jó is lesz.

Üdv

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,
Majd még jövök, most ismét rohanásban, mert Blani mindjárt ébred és még valami ebédet össze kel dobnom.

Nekem az alvás pont az ellenkezője, mármint Blanival együtt kelek fel reggel. Ennek viszont az a hátránya, hogy folyton időhiányban vagyok. Viszont fáradt nem vagyok :)

Móni, csak gyorsan a görcsölésről: a méhszáj nyílása többször (rendszeresen) ismétlődő és nem feltétlenül erős görcsöléssel jár. Úgy emlékszem, hogy neked folyamatos és erős volt, szóval szerintem nem az, de az a biztos, ha doki megnéz.

Görcsölésre egyébként javasolnám a Schüsler sók közül a Magnéziumot. Ez csak természetes ásványokból készül és teljesen felszívódik a szervezetben. A legtöbb gyógyszertárban meg lehet rendelni. Lehet folyamatosan is szedni megelőzésképp (max 1 hónapig), de hirtelen erős görcsölésnél lehet oldatot készíteni belőle és kortyonként meginni. Nem csak izomgörcsre, hanem kólikás panaszokra is javasolják.

Túlvagyok a foghúzáson, nem volt vészes.

Én is megnéznélek titeket a wiwen:)

A többiek kérdéseire nem feljetettem el válaszolni, jövök, amint tudok, és hozok képet is:)

Szép napot!
R

Kép
Kép
34372

Kirszta, most látom,hogy közben írtad, hogy lehet, mehetsz haza :))))

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Voltam ma házi dokinál és ráugrottam a mérlegre :)) +4 kg-nál tartok, egész jó annával 18 hetesen már +5 volt!

Próbálok pihizni ami nem nagyon megy mindig van v.mi. Már nagyon várom a jövőhetet hoigy sikerül e a dokival egyezkednem :?:

Krisztina!!!

Miért adnak tüdőérlelőt ilyen korán? Én úgy tudtam annak a 27-ik hét környékén van értelme!!!! Én is kaptam Annával....iszonyatosan csípett!!!

Látom nagyban iwiweztek:) Én is Szeretnék!!!

Most mennem kell megjöttek Annámék a boltból!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Áfonyácska, nagyon jók az iwiwes fotók!
Szépen gömbölyödsz!:D

Reni, írj még!

Kriszta, örülök, hogy minden rendben van!

Képzeljétek, Fleur-ral nem messze lakunk egymástól, priviben kiderült.

Zsuzsi, Móni, hová tüntetek?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Enikő
most már ismerlek! :wink: Anna nagyon tündéri,és mennyire hasonlít rád!!!örülök,hogy veled is minden ok!

Krisztina
tök jó,hogy mehetsz haza a jövő héten!!! Reméljük,hogy nem lesz semmi gond,és értelmetlenül kapod a tüdőérlelőt! :)

Reni
jó,hogy túl vagy a foghúzáson! küldök priviben nevet,jelölj be nyugodtan. :wink:

Na,mi van csajok,többiek merre vannak?

én holnap reggel megyek védőnőhöz,de már előre félek,hogy rá kell állni a mérlegre... :oops:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés, még megvagyok, dolgozom ezerrel :-(

Este írok részletesen én is, csak egyszer jussak már haza.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Edina!

Nem is tudtam hogy nyh-i vagy:) mi tavaly költöztünk el onnan ott laktunk 7 évig:))

Köszi a jelöléseket:)

Zsuzsi én is jelöltelek remélem téged találtalak és nem v.ki mást:))

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Enikő, Edina, visszajelöltelek Titeket. :-) Szóval Enikő, engem találtál meg.
Fleurt és Mónit pedig bejelöltem.

Nagyon sok a munkám most, 3 nagy munka van lezárás alatt, egy hete ezeken dolgozom, közben persze csak gyűlik a többi. Na, majd csak egyenesbe jövök. Meg tárgyaláson is voltam, keresztül vágta az egész napomat, délben kezdődött. Így kiszúrni egy kismamával, kénytelen voltam tízóraizni.

Szóval takarításról ne is beszéljetek, hozzánk is lehet ám jönni. :wink:

A védőnő engem még nem állított mérlegre, beírta, amit mondtam.

Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de hogy adják a tüdőérlelőt, hogy csípett Enikőnek? És mikor, mi az előzménye?

Krisztina, nagyon jó, hogy jövő héten hazamehetsz! Örülök, hogy minden rendben.

Kata, majd számolj be, hogy milyenek lesznek a ruhák. Mikor szállítják?
Mekkora konyhád van egyébként? Nekünk tavasszal lett kész, nem túl nagy, ha érdekel, megmutatom, hátha.

Jó éjszakát!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Jó sokat írtatok! :D

Én nem vagyok fennt az wiwen...

Tegnap voltam UH-n, a lepény feljebb került, de még három hét ágynyugalom. :? Mondjuk a lábam miatt amúgy sem nagyon ugrálhatok....
Babóca jól van, a doki azt mondta kb. 600 gramm, ami szerintem egy kicsit sok. Rákérdeztem a vitaminra, azt mondta szedjem továbbra is, mire figyelmeztettem, neki kell kiszednie a végén..... Jót röhögött és közölte, inkább én szüljem meg. :lol:
Mindegy, azt hiszem ennek ellenére inkább nem szedem. Vagy ez szerintetek baj?

Krisztina, nagyon örülök, hogy már nem kell sokáig bennt maradnod!

Takarításba én is el vagyok maradva, de valahogy most nem zavar. Jelenleg inkább a felgyűlt vasalnivalót próbálom eltüntetni.

Kisbaba holmit még én sem vettem, bár anyuék hoztak egy csomót, de már nagyon várom, hogy mi is menjünk nézegetni, vásárolgatni....

Szép álmokat mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

na az éjjel szinte semmit nem aludtam.
Kb negyed 2től fenn vagyok kisebb-nagyobb megszakításokkal,5kor kijöttem a hálóból, az uram meg úgy horkol...
A fia meg úgy mocorgott egész éjjel...

Zsuzsi, szegény,így eláraszatni munkával téged.
Enni- és innivaló mindig legyen nálad,ki tudja.
Konyháról küldhetsz képeket,minden jó ötletre vevő vagyok még.

Dorka, vigyázz a lábadra, mennyire súlyos?Nem fog meglátszani?Mivel kezeled?

Edina,még nem vagy fenn,remélem te tudtál aludni.

pusz,
Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Úgy látszik le kellett volna kopognom a jólalvást :)
Ma én is hajnalban keltem, de legalább két havi vasalnivalót kivégeztem.

Kata, Edina, Zsuzsi, bejelöltelek titeket:) Jó volt képeket nézni rólatok :)

Dorka, szerintem most van elég gyümi/zöldség, ha nem érzed fontosnak, ne szedd a vitamint. Én egyébként nem szedek.

Kata, én is kíváncsi vagyok a ruhákra :) Konyha: mosogatógépet terveztél? Én nagyon megbántam, hogy nem akartam, most már nagyon jól jönne...Jó,hogy Felurral közel laktok, majd tudtok együtt babátsétáltatni :)

A takarítást ne is mondjátok...Ma barackbefőzés lesz, úgyhogy lassan indulok is...

Vettetek végül kismamarucit? Mert végül úgy döntöttem, hogy varratnék valamit, jól jönne egy-két trendi ötlet:)

Enikő, hogy foglalod le Annát, hogy pihizni is tudjál? Anyukád ott van még, tud segíteni?

Móni, ügye jól vagy?
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Dorka!

Most látom, hogy neked is lepényes problémád van!!!! Neked mit mondtak hol vaolt, és most hol van? Mennyi idő alatt húzódott feljebb???

Reni!

Anya még itt van de nehéz Annával mert most rám van kapva..... senki nem fürdethei öltöztetheti stb csak én!! Úgyhogy annyi, hogy a házi munka nem az enyém most...

Tegnap Apa kinyögte, hogy legyen akkor a tesó Csongor!!!! Kicsit meglepődtem, mert azt hittem a Bátort fogja választani, és mi már Annával mindig Bátikának hívtuk. De a kollégák lebeszélték mert hogy biztos fogják csúfolni stb...... Szerintetek is????

Most megyek mert ma lehet meglátogatom a fogorvost!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Sajnálom, hogy megint nem jól aludtatok. Pedig most hűvösebb van, azt hittem, ez segít majd nektek. Én viszont alig bírtam 7-kor felkelni, hiába, az én teherbírásom se a régi már :?

Vitamin: magamtól lecsökkentettem az adagot, már csak minden másnap szedem, aztán fokozatosan ritkítom majd. A magnéziumot szedem naponta, 500 mg-t.

Enikő, szerintem minden nevet lehet csúfolni, erre felesleges alapozni névválasztáskor. Szóval most kicsit csalódott vagy a Csongor miatt?

Dorka, örülök, hogy javult a helyzet, de azért az újabb 3 hét nem hangzik valami jól.

Kata, küldöm majd képet a konyháról, e-mailen, otthonról, jó?

Nekem is nagyon tetszettek az iwiw-es képek. A babák tündériek!

Ma megint nadrágvásárlásra indulok délután. Most már muszáj, mert a meglévőek nagyon-nagyon szorítanak. Így ma a nagy szélben szoknyában jöttem. Nem mondom, hogy melegem volt.

Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Én sem aludtam az éjjel, szintén vasaltam hajnaltól. :?

A lábam kezd javulni, egy naturlandos kencével kenem, anyunál is bevált, nálam is szépen gyógyulnak a sebek.

Áfonyácska: Az én lepényem közvetlenül a méhszáj mellett volt, inkább megelőzési célokkal vagyok mindenről letiltva. Három hete tart a szobafogság, tegnap még háromra lettem ítélve.... :cry:
Nagyjából 1 cm-el van most feljebb.
Szednem kell napi 2x1 magneB6-ot, nehogy bármi baj legyen.
Ha belegondolok, a legnagyobb kitolás az a "no sex" kitétel. Nem tudom, másnál van-e ilyen tiltás, de teliholdkor a falat kaparom... :oops:

Én is azt hiszem, hogy a gyümölcs eszegetés elegendő lesz. Kicsit körbenéztem, nagyjából 500 grammosnak kéne lennie a drágának...

Kérdés: A terheléses cukorvizsgálattal mi a helyzet? A barátnőm kérdezte, voltam-e már. Engem még nem küldtek. Most egy kicsit tanácstalan vagyok.... Felhívjam a dokit, vagy ráérek három hét múlva megkérdezni?

Szép napot:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok:)
Én is megvagyok, (köszi, Reni, az érdeklődést, minden ok)csak nagyon sok melóm volt tegnap, este meg már nem volt erőm írni. Most is csak 'kutyafuttában'. Visszajelöltem wiw-en mindenkit, aki bejelölt:) és köszönöm. Majd megnézegetem a képeket is, csak nálunk is le van tiltva napközben a wiw (illetve csak a képek).

+ írok a többieknek is majd privit. (illetve ha több időtök van, mint nekem, akkor Kerekes vezetéknévvel megtalálhattok mondjuk Zsuzsi ismerősei között...):)
Légyszi-légyszi jelöljetek be.
Kata, Dorka, ez a nem alvás vasalással kombinálva elég rémes:( én most már olyan fél hatig tudok aludni, szerintem azért, mert hűvösebb van.

Én is kiváncsi vagyok a ruhákra nagyon:) főleg hétfő után, ha megtudom a baba nemét (remélem).

Fleur, én a Hajósba járok úszni már jó sok éve, soha nem kaptam el semmit a víztől .. .remélem, most sem fogok, és nagyon nagyon jól esik. Engem érdekelne az aquanatal is, majd ha lesz, írj róla légy szíves!
Enikő, drukkolok, hogy ne legyen semmi gáz a fogdokinál.

Majd még írok, és bocs, ha nem válaszoltam mindenkinek. Hasam már nem nagyon fáj, köszönöm mindenkinek, aki ezzel kapcs. válaszolt, nyugtatott, tanácsokat adott stb. Házidoki szerint nincs baj, nődokim szabadságon van 10 napig - úgyhogy nagyon remélem, tényleg nincs és nem is lesz semmi baj...

Üdv
Móni
monke

Csajok,

a mai napom jól kezdődött ezzel a nem alvással, férjem állt ki a kocsival és leszakadt az aknatető(személygépkocsink van!), frissen tusolva, ingben, vasalt naciban fél óráig szöszmötölt mire ki tudott aztán állni és úgy összevesztünk telefonon az építtetővel.Kicsit kiborultam.
A posta is elkavart egy fontos levelünket, államkincstár-szocpol, az után nyomozok és a gyerekrucikról sincs hír. :(

Móni, örülök, hogy nem fáj a pocid.
Most hogy írod, hűha,nem is veszek több rucit ajövő csütörtöki uh-ig, mert legalább 2x mondják már meg, hogy fiú.Bár csak nem nézték félre.
Egyébként találtam még 1 rendelős oldalt, innen fogok téli holmit rendelni, nagyon szépnek tűnnek:www.angolruci.hu.

Zsuzsi, jó nadrágvásárlást.Christina moda-t ismered, vagy a maternelle-t?Azoknál biztos találsz.Nekem kismamanaciból 34-es kell, még az is lötyög picit.

Reni, visszajelöltelek, az a karácsonyi bealvós kép, hihetelenül szuper és édes.Jó lekvárfőzést!

Enikő, nagyon cuki a kislányod!

Dorka, ha már nem sebes a lábad, a neogranormont próbáld meg vékonyan.

Pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Még annyit, hogy az e havi anyák lapjában lévő brendon kuponokon van piros és kék hordozókendő, kuponnal 7990 helyett csak 4000 Ft.
Én jövő csüt. megveszem a kéket, ha 100% már a fiúcska.

katicat
Szigetszentmiklós

Dorka, a terheléses vércukorvizsgálat időpontját a védőnő szerint az orvos választja meg. Nekem a 25-28. héten kell mennem.
A kolléganőmet (aki 2-3 héttel fiatalabb kismama mint én) viszont elküldték a 18. héten, mert 9 kilót hízott addigra a 150 cm-éhez. Nem is lett jó az eredménye, most dietetikus megy és diétázni fog.

Kata, igen, ezeket is ismerem. Most a Mammysticba megyek és a Baross utcában lévő üzletekbe a Klinika mellé. Kb. én is így vagyok, hogy a 34-es is nagy.
Szegénykém, nem lehetett könnyű reggeletek!

A vasalás miatt minden elismerésem a Tiétek!

Móni, örülök, hogy jobban vagy.

Most van nálunk kint az üzemorvos, aki nekem a háziorvosom, így bepecsételi a belgyógyászati vizsgálatot is a kiskönyvbe. Remélem, vért nem akart venni, mert teljesen elfelejtettem az orvost és szépen megreggeliztem otthon.

Na, próbáljatok meg napközben pihenni, aki tud, aki nem, annak kitartást!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

A tüdőérlelőt 24 hét fölött adják,mert az alatt vetélésnek számít,viszont ha 24 hetesen megszületik és kapott tüdőérlelőt,nagyobb az esélye az életben maradásnak.Még egy veszteséget nem hiszem hogy kibírnék.
Most van az intenzíven egy 300 g-os baba......

A vitaminokat még szedem egy hónapot ,aztán meglátjuk .
A magnéziumból én már 3x2-öt szedek.

Ma voltam fogorvosnál,kaptam pecsétet :D

Szép napot!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina
Ez nagyon jó hír.

Köszi a Lilla dicséreteket.

Dorka
Kitartás 3 hét gyorsan elszáll. Mit szedtél?
Terhelésessel sztem ráérsz. A doki mondja mikor kell menni.

Áfonyácska
Szerintem nem csúfolnák. Neked melyik tetszik jobban? Mert én úgy érzem a Bátor.

Kata
aknatető :evil: és most mi lesz?

Megyek takarítani, főzni ilyenek. Lilla alszik

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!
Bocsánat a közbeszólásért, de gondoltam ide is felteszem az eladó légzésfigyelőnket és mellszívónkat.
Légzésfigyelő:Angelcare,ac300 kitűnő állapotban,csak május7én született babánk velünk alszik mindig, így felesleges. 2 érzékelőpanel, érzékenységállítás
Sajnos az Avent kézi mellszívót is csak 2szer próbáltuk bevetni,de nincsen tejem,így szintén csak itt áll a dobozba. Csatlakoztatható cumisüveggel, újszülöttes cumival, 2 anyatejtároló dobozkával..
Mindkettő így csak kipróbált állapotú, Brendonban vásárolt,jótállással.
Ott a légzésfigyelő 23.990ft, 20.000ftért elvihetitek tőlem,
mellszívó 15.990ft, tőlem 10.000ftért.
Kérdésetek van, írjatok, fotót is küldök!

Még egyszer bocsánat a zavarásért és további boldogságos babavárást!
lonamisa

Sziasztok!

Hát érdekes ez a név dolog, mert a Bátort Apa találta ki a Csongort pedig én, most valamiért mégis a Bátor tetszik jobban. De igaza van Apának neki kell majd vele élni és hát nem tudom ......majd még meglátjuk.

Cukorterhelés : nálunk betöltött 23 után nézik

Megvolt nekem is a fogorvos leszedte a fogkövet de csak az alsót a felsővel majd mennem kell máskor!!! Miért nem lehet egy kalap alatt???

A tüdőérlelő azért engem csípett mert az én popsimba nyomták:) úgy jut át a babához!!

Dorka! nekem azt írták a papíromra hogy megközelíti....de hogy mennyire??? Jóü hogy te mehetsz uh-ra gyakrabban. Nekem meg könyörögni kell érte!!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Krisztina, atya ég, kb a 300grammos baba hány hetes?
Én is így vagyok egyébként és teljesen megértelek, nem bírnám elviselni mégegyszer ami tavaly történt.
Éppen ezért tök frusztrált vagyok, pedig élveznem kellene a másállapotot, nemigaz? :?

Dorka, nekem volt előrehozott terhelés múlt héten, a cukor pont határérték alatti lett.Remélem ez okozta a magzatvíz emelkedős galibát.
Amúgy nálunk a 24.-28. héten csinálják és a dokid úgyis magától elküld majd rá.

Áfonyácska, egy hős vagy, én az utóbbi években már fogkövet is érzéstelenítés mellett szedettem csak.Én még nem voltam fogdokinál mióta babóka beköltözött :oops:
Amúgy szerintem azt a nevet válasszátok, amelyik felé a szívetek húz és ne törődjetek senki mással.

Nálunk eddig a Márk volt csak talomban, erre apa kitalálta, hogy a Dávid is jó.De nekem nem szimpi.Még harcolok picit a Márkért, azt hiszem...

Én a vitaminokat, vas-folsavat ugyanúgy szedem még, de lehet csökkentenem kéne?

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Fleur, írtam privit.
aknatető ugyanúgy áll, mellé van rakva 2 hatalmas kő, a kartonfeliratot meg elvitte a szél...
Majd lesz vmi.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka

Sziasztok!

Kata: Köszi a neogranormonos tippet, meg fogom fogadni.

Köszönöm a felvilágosítást, így nem aggódom a cukros vizsgálat miatt. :D

Én sem voltam még fogorvosnál, lehet, hogy egyszerre letudom a legközelebbi orvoslátogatással.

Remélem mindenkinek jól telt a napja!
Jó éjt mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Örülök, hogy mindenki jól van!
Sajnos most csak panaszkodni tudok jönni, kisebb családi válság, ellenőrzések stb. Nem részletezem, délután jól kiborultunk mindannyian, még én tartottam a lelket a húgomban, de most már rendben vagyunk.
Miért van az, hogy mindig valami megkeseríti az ember életét? Pedig ennek kellene életem legboldogabb időszakának lenni...

Azért eljutottunk végre ruhát venni nekem. Képzeljétek, a Mammysticban egyetlen fekete vagy világos szövetnadrág sem volt S-esben. Én ilyet még nem hallottam! Volt kék, rózsaszín, bordó és fehér csíkos, de standard szín nem.

A Maternelle-ben találtunk végül két nadrágot, egy szoknyát és 3 felsőt. Nagyon kedves volt a hölgy, holnapra fel is hajtják a nadrág alját, így ezzel sem lesz probléma.

Az orvos sem tudta bepecsételni a belgyógyaszatot, mert csak az üzemorvosi pecsét volt nála, a háziorvosi nem... Jövő kedden jön megint, remélem, akkor elhozza.

Ja, és azt olvastam a maternelle-bne kiragasztva, hogy a hársfa-tea segít az álmatlanság ellen.

Mindenkinek jó éjszakát!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!
21 hetes kismama vagyok. szertnék kérdezni a GYED-ről ha tud valaki esetleg segíteni megkösznném.
2008 januártól június 16-ig 75.000 Ft bruttóval voltam bejelentve, majd június 26-tól 140.000 bruttóval egészen 2009 május 1-ig, május 1-től 225.000 bruttó. Viszont most június 15-től veszélyeztetett terhes vagyok, táppénzen vagyok.
A kérdés az lenne, hogy kb mennyi TGYÁST, majd GYED-et kapok kb????????
Elre is köszi!
kismami23

Sziasztok!

tegnap nem tudtam jönni,mert egész nap úton voltunk apival,csak este értünk haza. Akkor még csináltam egy gyors lasagne-t,megvacsiztunk,aztán zuhi után elaludtunk mindketten kb . 7:30-kor! :shock: ja,de persze kitoltam magammal lefekvés előtt,és bedinnyéztem,így egész éccaka pipilni jártam. Ma reggel 5-kor ébredtem,de halál kipihenten! :P kimostam már egy adag ruhát,csak főznöm kell,délután meg jön a fűtésszerelő,mert a gyerek szobában+ a folyosón esedékes a radiátor csere...

Dorka örülök,hogy jobban vagy! hidd el,az a hátralévő 3 hét már tök gyorsan el fog telni! :wink:

Vitamin
nekem még mindig felváltva kell szednem a gravidát+femibiont. azt mondta a doki,hogy hitalosan a betöltött 35. hétig ajánlott,utána már nem igazán,mert akkor óriás lesz a baba (persze csak ha addig nem nőtt óriásira :lol: )

Terheléses cukor
mifelénk a 26. héten kell menni... már meg is kaptam a beutalómat aug.3-ra

Kata
nekünk Manócska a 19 héten volt kb 3000 gramm :shock: :shock: :shock:
k..va jó fej a posta! én is pont tengnap reklamáltam az internet szolgáltatónk felé,hogy még nem jött csekk,viszont a határidő 15. ha nem fizetjük be időbe,8 napon belül kikötik.. de csekket még nem küldtek,mert áfa emelés volt..... :roll:

Zsuzsi
jó,hogy tudtál nagy nehezen vásárolni! én is venni akartam tegnap még egy térdnacit,mert az m-es méret már nem lesz túl sokáig jó rám,de persze ahol vettem,már annyira mérethiány van.hogy csak s kapható... :twisted:

na,nem tudom kit hagytam ki,elnézést kérek tőle! most megyek a boltba vásárolni,de később még jelentkezem!

szép napot mindenkinek! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

csajok!

ma "megint" megszóltak,hogy milyen nagy a hasam.... :twisted:
szerintetek is???????

Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok lányok,

végre aludtam, el sem hiszem. :D
A mai napom már jó lesz, most 9kor meghozta GLS a rendelt babarucikat.
El is sírtam magam,olyan cukik.
Szóval ajánlom mindenkinek ezt a gyerektrend angol használt rendelős oldalt,a 2 farmer, mintha új lenne.

Edina, csini a poci és én is kezdek "dinnyésedni".
Képzeld, már a főpostára teliztem a várt levélért és kiderült, a kihordónál volt 1 hete, nem értem, mindig itthon vagyok szinte és s.o.s-ben kihozták tegnap este.
Ha dolgoznék, nem érnék rá ilyennel vacakolni.

Én ma még mosok, meg pakolok, holnap reggel megyünk Szilvásváradra apával, vasárnap este jövünk.Tök várom már, egy kis együttlét, csak kettesben.

Zsuzsi, a Maternelle tényleg jó, én a barátnőmtől kaptam 2 ilyen nacit, szerencsére 1 a méretünk.Jó, hogy felhajtják amúgy.
Milyenek a felsők amiket vettél?
Sajnálom a családi válságot, nálunk is mindig van vmi krach.Múltkor az amúgy tök egészséges és normális 83 éves nagyapám "bolondult" meg, begyógyszerezte magát(már nem akar élni címszóval) és majdnem meghalt.Úgy bőgtem, hogy lehet ilyen önző, nem akar a dédipapája lenni a picinknek.
Terhesen kellenek az ilyen történések nekünk, feltétlenül:?

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!!
Írok privit Fleurnek, Enikőnek és Reninek wiw-el kapcsolatban.
Többieket megnéztem:) nagyon jók a képek!

Dorka, ha szeretnél iwiw-et, én szívesen küldök majd neked egy meghívót.
Ez a no sex kitétel elég szívás - kerek-perec eltiltottak tőle? mert ugye az, hogy mondják, hogy óvatosan meg stb... az még belefér.. De novemberig azért még rengeteg idő van:( Na meg utána se lesz valami felhőtlen egy ideig, azt hiszem.

Reni, hős vagy, hogy átvészelted a foghúzást...
Az én dokim elég humánus, de valamiért pont a fogkőleszedést csinálják szadistán... azt hiszem, hogy én most nem is fogom megengedni, pedig kellene. Kedden megyek - gyökérkezelésre, ha minden 'jól megy'...
Kata, csak nem tévesztették el a baba nemét ultrahangon, ha fiú, az azért elég egyértelműen látszik... a Márk név is szép. (bár nálunk a Dávid a 'menő' egyelőre).
Jövő héten rászabadulok arra a babaruhás honlapra, amit írtál:)

A folsavra nekem azt mondta a doki, h csak az első 3 hónapban kell.

Hihetetlen, hogy milyen kis karcsúak lehettek, Zsuzsi és Kata, nem semmi ez a 34-es méret!! :) még jó, hogy végül találtál magadnak normális ruhákat!
az az érzésem nekem is, hogy a kismamaruhák zöme túl színes, túl virágos, túl mintás, túl ujjatlan... ami nem baj, csak nem igazán egy irodába való.

Dy, nem túl nagy a hasad:) tök szép poci, formás.
Szerintem egyszerűen az emberek nincsenek igazán képben, hogy egy babás has mekkora általában, és mindig megrökönyödnek. Én elkezdtem azt válaszolgatni erre a megjegyzésre, hogy csak várják ki a végét, még három hónapig növesztem...
És: nagyon nem ide tartozik, de mindig álmélkodva olvasom, hogy milyen finomakat főzöl/főztök...

Cukorterhelésre én jövő héten megyek (elvileg 23-24 hét határa...) sok édességet nem eszek most (sem), de volt a családban cukorbeteg, ki tudja.. Mérlegre nem merek ráállni én se.:)

Krisztina, tök jó, akkor a kritikus rész lassan végetért!

Na, vár a munka... még jó, hogy péntek van végre.
monke

köszi csajok magnyugtató szavakat! :wink:

Kata
tök jó hogy aludtál végre! :D Nem akarsz képet felrakni a farikról? már teljesen felcsigáztál!!!! :lol:
Ja,és mi is jártunk már így mint ti. képzeld el,egy nagyon fontos ajánlott levelet vártunk. eltelik 1 hét,hát késik, a hivatalból még biztos nem postázták ki. eltelik még egy hét,még semmi. Erre api felhívja a hivatalt,hogy mi van már a válasz levéllel,erre közli a hölgy,hogy 2 hete ki van postázva! :shock: hívjuk a postát,hogy a levél? mondja a néni,hogy ő kihozta,és át is lett véve! :shock: :shock: Na,és ki vette át? hát a szomszéd,de persze ő meg elfelejtette :twisted: átadni,és 2 egész hétig a kocsijában hurcolászta.... :twisted: :twisted:

Móni
én egyszerűen imádok sütni és főzni,és elégedettséggel tölt el,ha valaki jólakottan és mosolyogva áll fel az asztalunk mellől... :D

hát csajok itt ma olyan meleg van,hogy már egy csomó ruhám beszáradt... :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, nem semmi a ti postás storytok sem.És amúgy az internet számlával kapcsolatban mit ígértek?
Nekünk a gázsszámla késett, 2 napja jött meg és 3.a volt a csekken a befizetési határidő.
Nem értem őket,komolyan.
Nagyon kis házitündér vagy!Én meg szégyenlem magam, de a hétvégék kivételével mióta itthon vagyok, rendelek, mert apa mindig eszik benn Pesten valahol, és este 7-8kor mire hazaér már nem eszik főtt kaját.
Nálunk sajna esik az eső.
Küldtem privit képekkel.

Móni, én sem szeretem alapból sem a csicsás, rikító színű rucikat, nem tudom miért nem képesek egyszerű ksimamrucikat gyártani.
Na azért te sem panaszkodhatsz alkatilag a képeid alapján...

Nekem ezt a vas-folsav cuccot végig kell szednem, mert vszínűleg a szervezetem nem dolgozza fel a folsavat normálisan(ez lehetett az ok tavaly), ezért kell óriási dózissal nyomatni már január óta.

Hú ez a no sex dolog, elég kegyetlen, bár nálunk nincs tiltva, ritkábban vagyunk együtt, főleg mióta nődögél a poci.
Olyan fura érzés így együtt lenni.Apának mindig lelkiismeretfurdallása van, hogy biztos figyel a pici és nehogy ártsunk neki.
Ti hogy vagytok vele, már akinek lehet?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata
at ígérte a szolgáltató,hogy ma vagy hétfőn postázzák... De könyörgöm,mire megérkezik,már elmúlik 15-e.... :roll: ja,és mindez csak azért fontos,mert decemberben már majdnem megjártuk... Befizettük a csekket,mert akkor is késett, és pont 15-én lett postára dobva. Nos nem volt elég munkanap karácsonyig,hogy beérkezzen,a két ünnep között meg ők nem dolgoztak,és jött az sms,hogy kikapcsolnak.... :shock: telóztunk,faxoltuk a csekket,és semmi elnézést nem kaptunk,mivel ők voltak a figyelmetlenek... Hát kiváncsi vagyok,hogy most mi lesz... :roll:
így nehéz is lehet főzni4 tudod mit,vedd rá apát a meleg vacsira!!! :lol:
ja,és a privi nem érkezett meg.....

szex
hát nálunk is eléggé ritkaságszámba menő fogalom lett belőle... :? mi is féltjük manót,na meg pont olyankor kellemetlenkedik a legjobban,amikor mi hozzákezdünk..... :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, nem semmi az internetes story.Remélem most nem jártok így.
Nem csípem, hogy minden ilyen esetben nekünk fogyasztóknak kell bizonygatni az igazunkat!
Nekem büntetés lenne, ha nem lenne net, hogy itthon vagyok.
Gondolom neked is.
Belinkelem inkább ide a 2 képet, nem tudom miért nem ment át a privi:

http://www.gyerektrend.hu/index.php?pag ... t&Itemid=1

http://www.gyerektrend.hu/index.php?pag ... t&Itemid=1

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata
tök arik a farmerek! én is akarok ilyet!!! :D
büntetés:ez? ezt tök jól megfogalmaztad!!!! Ma pl. api elment pestre alapanyag beszerzésre,engem meg itthon hagyott.... :evil: és egész nap unatkozom!!!!!! :? :? olyan korán keltem,hogy minden házimunkával végeztem 10-re. így most csak nézek ki a fejemből. :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina,

lányka cuccokból még több is van, nézegesd.:D
Én még mosok, el kell mosogatnom, de majd d.u még jövök.
Fotózd le a konyhádat addig, megígérted...

Bocs, nem emlékszem, Zsuzsi vagy te kérdezted a mosogatógépet.
azt mindenképpen tervezünk, mert elképesztő, kettőnk után is mennyi edény képes felhamozódni.
Amúgy meg a pici edényeinak is jó lesz fertőtlenítés céjából.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!

Ma egész nap sírtam,kész vagyok a dokiktól.Egyik rzt mondja ,a másik azt.Eddig haza akartak küldeni,most meg nem engednek el hétvégére.Nem az esik rosszul hogy nem enged el,hanem az hogy tiszta hülyének néznek.

Szexelni nekünk nem lehet az elejétől.Úgyhogy szinte mióta megfogant picur nem voltunk együtt.Nagyon nehezen bírom.....

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Kata, örülök, hogy végre jól aludtál! Igen, sajnos mindig vannak dolgok, ami miatt izgulni kell. A szüleim vállalkozásának van egy jóakarója és ez kezd egyre szörnyűbb lenni. :cry: Tehát szerencsére egészségügyileg rendben van mindenki és ez a legfontosabb, a többi meg majd csak lesz valahogy, ugye? :wink:

Gyönyörűek a kisruhák, na majd nézelődök én is ezen az oldalon.

Edina, dehogy van nagy pocakod!

Egyébként az utóbbi egy hétben nekem látványosan nőtt, majd csinálok fotót megint, hogy Ti is lássátok. A kolléganők mindig nézik, hogy milyen kis aranoys pocakom lezd lenni. Egyébként meg nem vagyunk egyformák hasügyileg sem, mit kell ezen csodálkozni és legfőképp beszólni emiatt az embernek.

Tegnap a húgommal bementünk egy bababoltba is a Baross utcában, jaj, alig tudtam néhány apró ruhát otthagyni! Nem is voltak drágák egyébként.

Felsők: mindegyik szűk típus, pamut, csak a hasrésze enged, két rövidujjú (akciós, mert nyári) egy rózsaszín és egy tégla, valamint egy fehér hosszúujjút, azt inkább őszre.

Bár ahogy elnézem az időt, akár ma is fel lehetne venni. Elegem van belőle, hogy minden hétvégén esik az eső.
Mi megyünk a párom szüleihez ma este, munka után.

Szex: nekünk is ritka :( , valahogy a kemény hasam akadályoz, a helyes pózt meg nem találjuk. Szegény párom meg aggódik, hogy nehogy a babának baja legyen stb...
"Örülök", hogy feljött ez a téma is, meg annak is, hogy nem vagyunk egyedül a problémával.

Kata, nagyon jó hétvégét nektek, Szilvásvárad gyönyörű hely, majd mesélj.

Tegnap a Húgommal sorakoztam a T-Mob-ban, mert nem kapta meg a telefonszámláját, így nem fizette be, ezért korlátozták a hívásait. Ez volt az első hónapja ennél a szolgáltatónál, számlás előfizetéssel, azt sem tudta, hogy mikor kap majd számlát, így várt türelmesen... Hát kár volt.

Edina, sajnálom, hogy nem kaptál nadrágot.

Mind a Márk, mind a Dávid nagyon szép nevek, nekem is a Dávid a favorit. A páromnak nem tetszik viszont, így biztosan nem kapta volna ezt a kisfiúnk.

Nekünk még nincs nevünk, talán a Zsófia az, ami mindkettőnknek tetszik, de a párom szerint egy névből nem lehet választani...

Irigyellek Titeket a főzés miatt, én is nagyon szeretek, de csak hétvégén szoktam, ha itthon vagyunk. Hétköznap mi is rendelünk.

Majd jövök még,

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!
Tud valaki ajánlani az I. Női klinikán nőgyógyászt?
Me reggel közölte velem az orvosom, hogy ő már idős és ne szüljek nála, annyi fiatal van a klinikán, ezt el is hiszem neki, de senki mást nem ismerek.
kismami23

Krisztina, nagyon sajnálom, hogy egymás ellen beszélnek a dokik, de a lényeg, hogy jó kezekben legyél.
Ne sírj, nagyon nehéz ez a babavárás olyanoknak, mint mi, de muszáj, hyogy most nektek és nekünk is minden rendben legyen.
Sok erőt küldünk neked!!!

Örülök, hogy az együttlét téma, nem csak nálam került szóba és problémás.
De mindent a babákért.

Zsuzsi, jó ruhákat vehettél, ügyes vagy.A bababoltban vettél végül vmit?
A Zsófia is nagyon szép!
Az idő, hát ne is mond, 2 napra bepakolhatnám fele szekrényt szinte.
Erdő-városnézés, hideg-meleg, eső.Kész vagyok.
Majd csinálok új képeket én is és felrakom jövő héten.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Fogorvos
Én már voltam fogkő megvolt még 2 fogam kellene tömni. Olyan nehezen visz rá a lélek, h menjek pedig én jól bírom.

Kankalin
Családi válság :( remélem hamar rendeződik.

Dy
Nyugi nekem is kb ekkora. A pocak mindenkinek más ütemben nő és máshogyan. Az tuti, h kövér nem vagy :)
Akkor megyek hozzátok enni :lol:
Gáz :evil:

Kata
Babarucik :) Engem is sikerült már az itteni postának megsz...atni párszor.

18 karikás téma: nálunk is nagyon ritka, főleg mivel nekünk Lili is itt van nehezítésnek :) Amúgy babucik szerintem élvezik a dolgot, ami jó a mamának az nekik is. Ilyenkor jó adag örömhormont kapnak ők is.
A hagyományos póz szerintem ilyenkor nem jön be, pocak miatt. Inkább kutya, vagy ülős szerintem. Remélem értitek nem nagyon akartam bele menni :) :oops:

Krisztina
Ne törj le!!!!

7végén elutazunk szüleimhez, nem hiszem, h jövök.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,
Hihetetlen aranyosak a kis cuccok:) gyorsan le is zártam a honlapot, nehogy még véletlenül elkezdjek lányruhákat nézegetni... mikor azt se tudom, fiú vagy lány a baba. na majd később.

Én is komolyan netfüggő vagyok... ha otthon lennék, biztos meghülyülnék internet nélkül (főleg, hogy nekünk tévénk sincs egyelőre).

Kata, nekem a "lánykori méretem" is minimum 38... most már 40-es kismamanadrágot hordok, és mi jöhet még.

Hétfőre szerzek pocakos képet, ígérem. Saját pocakról:) a legröhejesebb az egészben, hogy fennakadnak rajta a morzsák. Szendvicset szoktam ebédelni, és este veszem észre, hogy a dekoltázsomba hullott morzsák szépen fennakadtak:D

Dy, tök jó, hogy szeretsz sütni-főzni:) anyukáknak különösen előnyös tulajdonság! Főzni is szoktam és szeretek, de sütni... hát azzal vigasztalom magam, hogy "egészségesen élünk" legalább. pedig fenét, csak nem tudok süteményt csinálni.

"18 karikás" téma (ahogy Fleur nagyon találóan körülírta): nálunk is ritkul, a has meg miegymás miatt ... a miegymás főleg az, hogy én kilenckor már bealszom. Meg hát egyre nehézkesebb. Pedig jó lenne nem "leszokni róla". Gondolom, babával se lesz egyszerűbb a helyzet.
monke

Na tessék, én szorgalmaztam a nevek használatát, mégis Dy-t írok

Bocs.
:oops:
monke

Sziasztok!

Móni!

Jelöltelek :lol:

És lehet hogy nagyon szita vagyok, de én úgy emlékszem Zsuzsi is ismerős volt már és most sehol sem találom!!!! :roll:

18 karikás :D nálunk sincs az elejétől kezdve. Túl aggódósak vagyunk :oops: most a lepény miatt amúgy is tiltás van!

Krisztina!

Kitartás, a saját dokid mit mondd?? Nálam is ez volt minden vizitelő haza akart küldeni már meg is csinálták a zárót, de én ragaszkodtam a saját dokim véleményéhez, ő nem is tudott semmiről azt mondta szó sem lehet hazamenésről!! És valószínű jobb is volt így!!!

Edina!

Szerintem tök szép a pocakod!!!
Engem meg az akaszt ki mikor azt mondják nem is látszik :roll: szerintem meg látszik!!!

Kiakadtam ma a kutyára.........kint maradt Anna bicója és lerágta a kis ülésről a szivacsot+a kormányt is megrágcsálta :twisted:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?