A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Manó!
Pulzusszám. Nekem is magas, kérdeztem dokkert még anno. (vagy a védőbanyát? már nemtom) Aszonták, hogy azért magas a pulzusom, hogy a sejtjeim így is elég oxigénhez jussanak. Azt nem tudom, hogy az alacsony vérnyomit, vagy a vashiányt ellensúlyozza, de nekem logikus volt. Az ugyebár ismert, hogy a vörösvértestek a vas segítségével kötik meg a zoxigént, és úgy szállítják a testben a sejtekhez.
Ha alacsony a vérnyomi, akkor gyorsabban kell löketni, hogy elérjen az elegendő oxigén szint a sejtekhez (hiszen eccere csak kevesebb vörösvértest megy oda). Ha meg a vashiány miatt, akkor meg azért, mert akkor eleve kevesebb a vörösvértest (vagy azok oxigéntartalma), így a többszöri lökéssel próbálja a test a sejteket zoxigénnel ellátni.
Hogy melyik az igaz, nemtom, de mindkettő logikusan hangzik, és az egyiket tuti mondta a dokker. (csak a szenilitásomat kreativitással ellensúlyozom :oops: )
Pulzus nekem is 90 fölött van, még fekve is.

Fülgyertyát nem próbáljátok ki? Sztem az a bekeményedett fülzsírt is kihozza. Bioboltokban lehet nálunk kapni, biztos nálatok is.

Én úgy szoktam ide írni, hogy ahogy olvasom, nyitok egy word doksit, abba foylamatosan írom, ami eszembe jut, és mikor készen vagyok, bemásolom. De előtte még frissítek egyet, hogy az írás alatt bejött üziket is elolvassam. Frissítés alatt elszáll a beírt szöveg, ezért is jó wordbe írni.

Krumpli só nélkül????? Az ötlettől is elborzadok :D
Az eperrel beparáztattak múltkor, hogy allergén a picurnak, ezért már terhesen sem ajánlott, azért nem írtam. Jövő héten megkérdezem a dokkert, mert imádom az epret, és nagyon kívánom már.
Túrós palacsinta volt az ebéd. Juppi, akkor a vízhajtó hatása miatt (meg mert nem muszáj bele só).
Vendég

Sziasztok!

Nekünk van légzésfigyelőnk, egyszer riasztott is, amikor Emi 6 napos volt. Tuti nem téves volt, mert inkább túlérzékeny, az a baja, hogy nem riasztana, amikor kell, ha az üres kiságy mellé odaállok, már azt hiszi, bent fekszik valaki és lélegzik. Felkaptam, horkantott egy nagyot és aludt tovább.

Mi nem vettünk még semmit, szerintem nem is fogunk. Emi kap egy új ágyat, kistesó meg kap egy cumit meg egy cumisüveget, amit egyelőre nem tervezek használni, de azt nem lehet előre tudni, Eminél is szaladni kellett érte a boltba.
Ja, veszünk még egy rácsvédőt is. Kb. ennyi.:roll:
Elég drága lesz maga a szülés úgyis...

Orrszívó: csak a porszívós ér valamit, a kézivel bent marad a trutyi. Nem olyan gáz, mint ahogy tűnik, bár az tény, hogy a nagyobbak már ordítanak közben, hisz zúg a masina.

Mellszívó: egyénfüggő, nekem pl. csak a kézi Avent vált be, a gépi Medela nem tudott megfejni, sem a nagyüzemi kórházi Medela A8ttól csak lila véraláfutásos lett a mellbimbóm, de a tejet nem hozta ki) de mások azt dícsérik. Ha lehet, édemes vásárlás előtt kipróbálni. Anyám, Kismmanó, szopi után maradt 2 deci tejed cicinként?! Nekem összesen két ciciben sem volt annyi szopi előtt sem. Ha a kettőből egy deci összejött, fene büszke voltam. :oops:

Nálunk sem volt bébikomp, nem is lesz. Viszont volt járóka, az nagyon bevált, Emi szeretett benne játszani, 2,5 hónapos korától 9 hónaposig használtuk. Utána még egy darabig
játéktárolóként funkcionált, majd összecsuktuk és elküldtük vidékre..

Rózsa, örülök, hogy midnen rendben!
Én is izgulok kicsit, két napja fáj a hasam alja, remélem, nem a méhszáj akar nyílni. Egy hét múlva van jelenésem a dokinál.

Kissmanó, nekem azt mondta az egyik mentőtiszt rokonom, hogy azért magas a kismamák pulzusa, mert sokkal több vérük van, amit nehezebb egy ugyanakkora szívnek keringetnie, ezért jobban ver a szív. Főleg igaz ez melegben.

Lakásoff: szenvedünk a hitelátvivéssel, szocpollal és egyéb marhaságokkal, de már tisztul a kép. Tegnapelőtt jöttek elő a problémák,pedig már voltun ktárgyalni is.
Addig nem foglalózunk le semmit, amíg a pénzügyi rész nem látszik megoldottnak. Szeritnem még 1-2 hétbe beletelik, de utána hajrá :wink: . Ha elkel a kinézett, úgyis lesz helyette másik, annyit építenek arra, mint a fene. Máris van három újabb jelölt, holnap megint megyek nézni.Az már biztos, hogy cagy ikerház, vagy soprház, szóval kertesre hajtunk :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Borikám!

Krumlpi finom só nélkül, én simán megeszem..nyami
Natúr túrót egyél angyalom, na azt én nem szeresssem..próbálkoztam vele de nehezen tudom legyűrni...
:evil:
torolve_20131003125716

Csajok!

Most beszéltem Blurral... úgy volt, hogy együtt megyünk intimtornára. De sajnos nem jön. Feküdnie kell egy ideje, nincs otthon net, ezért nem jelentkezett. Görcsöl a hasa, és nem tudja, miért, de a doki sem tudja. Kérek mindenkit, hogy egy kis energiát juttasson neki az éteren át!!

Kép
zsuzsi**

Blurnek megy a szorítás!!
Pihenjen sokat kicsi Blur!!!
Kép
torolve_20131003125716

Én is lepihizek picit..

Azt mondja a férjemuram, a konyha színe brutál vad lett...és hogy majd biztos azt mondom ha meglátom, hogy akko ezt mégeccceee
szép zöd lesz, mint a gyep :lol:
torolve_20131003125716

Blurnak mennek a drukkok innen is Debrecenből, ++++++.

Kép
Kép
christine

Blur
Szorítok érted is!!

A túrót és mindenféle zölddel keverem, bazsalikom, rozmaring..Olyan mint vmi körözött! Mi 2 napig hideg gyümilevit ettünk, Bori nem szereted?? Van jó barackkrém leves receptem is! Ezekbe tuti nem kell só!! :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Blur én is küldöm az energiát!

végeztem,kipurcantam teljesen igy mostantól csak pihenek
én ugy tudtam most még ehetünk epret (több kilót tömtem be)

Barbulit is feltenném a körözöttek listájára.

Emiknek boldog névnapot kívánok!

megyünk boltba kiürült a hűtő

Bridzsi

Kép
esztora

Megy Blurnak a sok pozitív enrgia!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++

En mar elterveztem, hogy hetvegen eperhabot csinalok, persze edesitoszerrel. Valami elvezet nekem is kell. :wink:

Emik! Nagyon boldog nevnapot nektek!
molkata

sziasztok!

Rózsa örülök, hogy minden rendben.
Gurgula! Neked is mennek a drukkok, de biztos minden rendben van!

Blur! Pihenj sokat! Sok-sok drukk!!!!!!!

Nekem is magas a pulzusszámom, de azt mondták ez teljesen normális ilyenkor.
Ma voltam védőnéninél, babóval minden ok, meghallgattuk a szívhangját, és felkértek hogy legyek "próbakismama", mert államvizsgáznak a leendő védőnénik, és engem kell majd kikérdezniük, vizsgálgatniuk :lol: Kiváncsi leszek rá!

Emi

Kép Kép
emi_25

Aha, épp annyi deci.
S mindet a kagyló ette/itta meg, mett nálunk még arra is ledöbbentek (orvosok is), mikor hallották, hogy én befagyasztom.
Attól meg komplett hátast vágnak ha valaki babája netán más anyuka lefejt tejecskéjét iszogatja. Tom persze reckír és társai, ha nincs bevizsgálva, de ha pl. ismerőstől van, én nem tok kiakadni.

Blurrrrrrrrrr. Akkor semmiféle doktori végzettség, disszertáció és társai nélkül áldásom a pihenésedre. Inkább köröztessünk, mintse ennél rosszabb hírek jöjjenek felőletek.
Reméljük a pihi meghozza az eredményt, s végül utólag visszapillantva az egész egy rémálom marad, amivel csak közelebb kerültél a babóhoz.

Rózsának meg ha nem írtam volna (ja, feledek, asszem mán vót szó róla....), akkor gratula a dolog épségben megúszásához, s ahogy szokják mondani "welcome on board", azaz Isten hozott az eltiltottak táborába. Ahogy elnézem a lepedőakrobatikázók száma meg az akrobatikák sűrűsége ezennel nagyot csappant. :wink: :roll:

Bori - végülis logikus az egész pulzusos dologgal az eszmefuttatás. Csak há én még annyira komolyan sem vettem, hogy elgondolkodjak az okán.

Nem tom más hogy van vele (na nem azokra gondolok akik első pocakosságukat élik meg), de én már baromira unom ezt a bálna állapotot. Szóltam is Grétinek, hogy harag ne essék, de az annya már nagyon szeretné látni. Persze tudatában vagyok annak, hogy ez korai (elrettentő példák voltak a környezetemben), de akkor is. Harmadik, negyedik gyerkőcöt várók - nagyon hibbant vagyok?

Kép
kissmanó

Fülgyertya?
Na, tanul az ember lánya. Mi is az? Én ilyenről nem hallottam.
Mi az, mi célra használ (a fentebb javasolton kívül), miből van, ki mit tud még róla.

Bár utólag visszagondolva, a sürgősségen a doki aszonta, hogy majd kimossák a fülincét, há ehhez képest csak szipózással próbált Alice dokinéni. Remélem nem a csodaországi metódus ami a rendes Föld nevű golyóbison nem válik be.

Kép
kissmanó

Bori, olyan jól hangzik a vonalzódban az 56 nap.

Az allergizálással meg annyit, hogy van aki kapható rá, sokan meg nem. Pl. Edót 5 hetesen kiwi levével tömtem, amit sk csináltam, hisz valamivel lazítani kellett a cuccost ami nem akart a pelenkába távozni. S azóta sincs párharc Edina meg az aprómagos gyümölcsök közt.
Ja, a vasat tartalmazókkal annál inkább volt, de szerencsére kikoplaltuk.

Kép
kissmanó

Az eperrel nem akartam elrémíteni senkit. Ez csak pletyka, majd elmondom a doki véleményét is.

Túró magában? Túró zöldésgekkel? Na, ezek sem. Gyümölcsleves? Hát, nem igazán, de lecsúszik. Nehéz válogatósan diétázni. :roll: Főleg, hogy főtt ételt kívánok, azokba meg szinte mindig kell só.

Blurnek drukk innen is!

Járókát én is akarok. Azt lökném ki az erkélyre, ha már babrálós a csemete. (keleti fekvésű az erkély, így 11 után már nem süt oda a nap, direkt a csemetének vettük :lol: )
Jó ötlet egy bontatlan cumi, hogy ha kell legyen. Az nem is drága.

Mellszívó mikortól kell? Rögtön az első napokban? Szívem szerint megvárnám a mellem formáját, és a tej mennyiségét a döntéssel. Tudom, hogy sok dolgom lesz az első hetekben, de nem lehet, hogy csak akkor veszünk mellszívót és nem előre? Apa szabin lesz 2 hétig, így tudom majd ugráltatni :wink: Bár kapunk asszem egy használtat, és akkor csak a steril részekbe kell beruházni, akkor lehet, megérné inkább előre.
Na, de a kérdés adott. Legkorábban mikor kell?

Rita! Zöld konyha? Jaj. Esetleg rajzoltass rá focipályát, hátha a fiúkat lenyűgözöd vele... :lol:
Vendég

Fülgyertya. Egy viasszal gazdagon átitatott kúpos alakúra feltekert gézlap, kb. 30 cm hosszú, 1-2 cm átmérőjű, hengeres. Úgy működik, hogy le kell feküdni oldalra, a fülbe illeszteni a gyertyát és meggyújtani. Valahogy vákuumot képez, és lentebbről is kiszívja a cuccost. Amikor 5-6 cm már csak, akkor lehet kivenni, vízben eloltani. Utána szét is vághatod, jó sokminden kijön belőle. Egyáltalán nem fáj, sőt, csak furi, ahogy sistereg az ember fülébe. Lehet viccelődni, hogy akkor most nekünk is a fülünkben van a gyertya, mint a Shreknek az első rész elején...
Azt javasolja a leírás, hogy utána pár napig sapkában menjünk utcára, mert a természetes védekezéshez szükséges zsírt is kiszívja, és kell pár nap, míg az regenerálódik.
Én széles hajpántot húztam a fülemre, mintha kendő lenne. Kicsit alteros, de egyáltalán nem néznek hülyének.
Olyan boltokban árulják pesten, ahol gyógynövények, vega kaják, növényi alapú kozmetikumok vannak.

Manó! Ne irigykedj az 56 napomra! Mindennek megvan a maga ideje! :wink:
Vendég

sziasztok

jók ezek a bébikompos, mellszívós orrszívos tippek!

kata, hmmm :oops: én annyira elfelejtettem, hogy csak na! ha megkérhetlek, rám szólnál jövő héten, hogy menjek?

ma pl teljes pánikban, reggel 6kor írtam sms-t bnőmnek, hogy ne hari, hogy elfelejtettem a szülinapját, ami 13án van!
na igen, aztán párocska felvilágosít, hogy nem júli 13 volt ám, még csak április van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NEM VAGYOK NORMÁLIS!!!!!

névnapit köszi, de most emma van! uxi emi és én emi júli 19!
emi 25 te milyen emi????[size=12]
[/size]

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi Kép

kispiskóta

8)

lynia-

Nafene.
Hogy ez a fülgyertyás izé nem egy héttel korábban került szóba.
Na min1, majd a húgommal vetetek, ő jön 4 hét múlva, s akkor azért legalább legyen itthon. Mett ahogy elnézem, kölkék hajlamosak. Saját fülem nem látom, de szerintem nekem nincs gáz.

Mellszívó. Há szerintem aki nem akar venni, s majd mégis rádöbben hogy kell, akkor riaszthatja apit a bótba érte, míg ő még a szülészeten van. Mert a bedurr azért szerintem a második napon vekövetkezik. S akkor annyira, de annyira feszít, hogy sürgősen kell a megkönnyebbítés. Elviekben lehet várni vele, hisz nem teljesen tuti, hogy fog kelleni, van akinél a bedurr elviselhető, s hamar beáll a kereslet-kínálat.
De van olyan eset is, mikor a mellszívás az a szaporítás miatt kell, serkenteni cickót a minél több termelés érdekében. Persze akkor lehet nem volt durr, azt hiszed nem is kell szípószerszám, de mikor kölök éhes, s nem elég a tejcsi, akkor azért jó bevetni az ilyet. Tom, ideális, ha a gyereket tesszük ilyenkor a lehető legsűrűbben cicire, de hallottam olyan esetről is, mikor annyira nem volt tej az elején, hogy gyereknek semmi türelme nem vót a szopihoz. Ilyenkor anyuka a lefejt tejcsit pótolta föl esetleg tápival, s cumisüvegből azért (még ha kicsi lukú is), de csak jobban jött a fehér menű mint a ciciből.
Észosztás vége, menyek kölkéknek vacsit adni.

Kép
kissmanó

ezt ma mkaptam egy ügyféltől akedvességemért
saját kézzel kötött, nagyon ari, így képen kicsit nyomi, de élőben csodás!
olyan ari! :D

lynia-

Kép

lynia-

Látod, vannak azért jófej Ügyfelek is! :)
Vendég

Kérdés. De nem röhögni.
Utazóágyak mérete egységes? Mán csak, hogy tuggyam, hisz mi nem kimondott hosszútávra vennénk, hanem pl. az idei (esetleg a következő) nyárra, mikor elindulunk lakókocsival. S azétt ha lehetne választani, akkó....

Kép
kissmanó

Háj, voltam dokinál, mivel nagyon sokat keményedik a hasam, redszeres mérhető méhösszehúzódásaim vannak, és ez miatt írt fel Seduxent, meg mééééég több magnéziumot....1 ujjnyi a méhszájam , ezért sokat kéne feküdnöm ami kivitelezhetetlen. Úgyhogy ameddig bent marad a bébi addig bent marad, ha jönni akar kifele, akkor meg jöjjön, ez van! Én nem tudok se befeküdni a kórházba se elvárni az éjjel nappal dolgozó páromtól, hogy körbeugráljon+ a kölköket is ő rendezze. Elvileg a terhesség nem betegség, akkor miért ágyban fekve kéne kihordani???? :roll: :shock:

Majd lassítok egy kicsit a tempón és kész! Ez van.... :roll:
Most UH nem volt az majd kedden lesz, mert most csak a méhszájat kukkoltuk, avagy a doki. Kedden lesz a szokásos havi terhesgondozás, akkor tudok majd méreteket is....

Bori: A mellszívó akkor kell ha cicibe tej bedurran. Van akinél már másnap, van akinél 4.-5. nap. Nekem Bogival a 3. napon Violával meg az 5.-ken (ő korábban jött). De apát el lehet ugrasztani venni amúgy :lol: Nem lesz ciki nekik ne aggódj :lol: :twisted: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő, az mit jelent, hogy egy újjnyi a méhszájad? Annyira van nyílva, ? :shock: Azért egy kicsit korai,nem? Vigyázz Magatokra!!!

Egyébként tegnap késő délután engem is olyan keményedési hullám fogott el, szerintem Marci rendetlenkedett, mert baloldalon lenn is fájt, mint ha a méhszalagok nyúlnának, hát menni alig bírtam.

kispiskóta

Sziasztok!

Enikő! Vigyázz magatokra! Pihenj amennyit csak tudsz, bár gyerek mellett nem könnyű!

[size=9]Lynia: Az én névnapom júl. 5-én van (Emese), de azért köszi mindenkinek a névnapi üziket.[/size]

Emi

Kép Kép
emi_25

Na ezt jól lekicsinyítettem :lol: , nem is lehet látni

szóval Lynia az én névnapom júl.5-én van (Emese), de azért köszi mindenkinek hogy gondolt az Emikre.

Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok! :)

Tegnap a nagy örömködésben elfelejtettem ide is leírni a jó híreket. :oops: :oops:

Nos, a védőnőmet kirúgom!:lol: :lol: :lol:
Nem kell bemennem! :lol: :lol: :lol: Doki szerint nincs gond! Persze a magas vérnyomás nem jó, de a fehérje az lehet a baktériumtól is ami a vizeletben van. 1000 alatt van a normál, nekem meg 6604 lett.:?
Szóval, összeszedtem valamit... :? :? :?
Most tenyésztésre kell leadnom vizeletet, tovább irnom a vérnyomásnaplót, pihizni és 1 hét múlva visszamenni.
Csinált ultrahangot is, Andris nagyon jól érzi magát. Doki szerint szépen fejlődik. Megnézte a keringést is a köldökzsinórban. Azt mondta hogy tökéletes.
Mondtam neki a császárt is. Az volt a válasza hogy megért, de még korai ezen aggódni, most az a legfontosabb hogy Andris jó sokáig bent maradjon. :)

Nagyon kedves volt, azt mondta hogy a további leletek birtokában majd beszélünk még róla.

jujj, de boldog vagyok! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Zsú akkor v.mi volt a levegőben soha ennyire még nem keményedett a hasam mint tegnap du.-án.mondom én is hétfőn doki bácsinak,addig is visszaveszek a tempóból.

megterveztük Lurkó sarkát vettünk bordürt és glettelés után festünk.viszont semmi dekort nem tudtunk venni ezen kívül mert csak Disney figurák voltak (nem kedvelem őket) és igen húzos áruk volt.

B.nőm ma jön haza Amerikából (végre) szegény semmit nem tudott csinálni mert esett a hó,eső árviz volt...

Bridzsi

Kép
esztora

Ha szeretnétek sirva nevetni:

http://www.metacafe.com./watch/517897/sleep/

Én fetrengtem... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Találtam egy jó kis weboldalt.

http://www.helimexbaby.com/

Akinek valami még hiányzik, szerintem itt nézzen körül...

Kép
zsuzsi**

Hát nekem mára olyan mensis érzésem is van a keményedések mellé... :? Még szerencse, hogy vasárnap Marci kukk, mert ott a méhszájat is látja dokker bácsi.

kispiskóta

Sziasztok!

Megjöttünk a Praxisból. Samu szépen fejlődik, meg van mindene, 1100 gr a kisöcsi..viszont most megint faros és alig akarta megmutatni magát. Lába, keze az arca előtt, akárhogy próbálta Győrfi megmozdítani nem nagyon ment. Én is rátettem a pocimra a kezem, na akkor egy pillanatra megmoccant. Rakok fel képet..
Ja, a méhszáj teljesen zárt és nincsen megrövidülés!!! Hurráááá
Minden rendben!

Mindjárt visszaolvasok és reagálok

Gurgi
torolve_20131003125716

Enikő!
Azért próbálj meg néha lefeküdni ill. nem megterhelő dolgokat csinálni!

Emi!
Milyen jó fej az ügyfeled..cuki a kis tutyi..

na dobok egy képet Sameszről :lol: Kép
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Én is sorstárs, csak egy másik topicba szoktam irogatni, titeket meg olvasgatni. Csak azért írok, mert a Helimex-ről, amit Rózsa látott, nekünk elég rossz tapasztalataink vannak. Mi is a web oldal alapján kerestük fel őket, mert nagyon tetszett és jó áron adják a bútorokat. A tapasztalatok:

Az "üzlet" egy családiház egyik szobájában van. Helyszínen semmit nem tudtok megnézni, csak képről, de azt ugye az Interneten is lehet. A szállítási idő elvileg 5 hét, de a fickó épp arra hivatkozott, hogy azért nem tud nekünk egyetlen bútort sem élőben megmutatni, mert egy pár, akinek nem jött meg időben a rendelése (!) elvitte az utolsó kiságyat (na persze). Mondtuk nem gond, mondja meg, hogy esetleg melyik üzletben tudjuk megnézni élőben, hogy miért is adnánk pénzt. Mondta, hogy Budapesten belül nem szállítanak üzleteknek. Mondtuk nem gond, mondjon vidéki üzletet. Mondta csak Budapesttől "nagyon messze van" (na neeee!). Szerinte ez nem gond, még "híres emberek is" szoktak náluk rendelni.

Más tapasztalat. Tesómék szomszédai a kedvezőtlen előjelek ellenére rendeltek tőlük. Megjött a bútor, némi késéssel, hazavitték és otthon kiderült, hogy a 140×70-es ágyhoz 120×60 as ágyrácsot kaptak.

Bocs, hogy kívülről belerondítottam a topic-ba, csak gondoltam, akinek nem muszély, ne fusson felesleges köröket.

Mindenkinek jó pocakosodást!

Nyusziful

nyusziful76

Sziasztok! Na jól behülyítettem a népeket ezzel az Emma-névnappal. Bocsi :oops:
Emi, nagyon édi az a cipőcske!

Annee, hurrá, hurrá!!!!!!! :lol:

Gurgula, nagy cupp Samu tündéri pofijára!

Enikő, nagyon vigyázz magadra, amennyire csak lehetőségeid engedik, bár két gyerek mellett ez tényleg eléggé korlátozott. Azért szurkolunk!

Kép
nenoke

Helló lányok!

Köszönjük a hiányolást, jól esik,h így törödtök a "sorstársakkal". Elég zűrös napjaink, heteink voltak, azért nem jelentkeztünk. Kivagyunk, mint a liba. Két- három naponta elolvastam az írásaitokat, csak reagálni már nem volt erőm. Ennyi időre visszamenőleg már nem emlékszem névszerint, h kivel mi történt ezért csak általánosságban.

Akiknek pihenniük kell, pihenjenek sokat és vigyázzanak magukra.

Nagyon szépek a pocakos,babás, babakocsis, kisruhás stb. képek.

A jó eredményeknek mindig nagyon örültem és gratulálok hozzá.

Kép
szücsi

Cső csajok!

Grat a bébekhez,
Gurgikám Samika nagyon kis pofás, egyem meg!
Annee
Végre jó is történik veled doki téren!!
Enikő
Azért ne vedd félvállról, nagyik nem tudnak segíteni?
Szücsi
Jó, hogy bejelentkeztél!

KépKép

KépKép
szivvi

Velünk ezek történtek:

Túlvagyunk a cukros lötyin. Az eredmény jó lett. Vérszegénységemre kaptam vas tablettát.
Voltunk a 24-25 hetes uh-n, fejődünk szépen, továbbra sem láttak semmit a lába között, jó nagy feje van és 690 gr volt a súlya.
Megkaptuk az igazolást az apasági nyilatkozathoz, már csak a polg. mest. hivatalba kell elmenni. Ott azt is meg kell kérdeznünk, hogy ha mégis kisfiú, akkor a papa nevét itt Mo.-on anyakönyvezik -e (Enricó). Egyébként ha kislány akkor valszínű, hogy Daniellának fogják hívni.
Intézzük az ideiglenes lakcím bejelentést, hogy ne kelljen a szülésért fizetni.
Járunk szülésfelkészítő tanfolyamra egy héten kétszer 2órát. Elég sok praktikus, gyakorlati tanácsot kapunk, illetve lesz gyakorlati oktatás is pl: fürdetés. Ma du-n is megyünk. Egy nődoki fog beszélni illetve a kérdéseinkre válaszolni érzéstelenítéssel kapcsolatban.
Megvettük a kiságyakat (egy használt mezei rácsosat és egy új pelenkázós később gyerekággyá alakíthatót), a babakocsit és hordozót (ezek is használtak, de jó állapotban vannak 20.000 Ft-ért)
Nagyhirtelen ennyi jutott az eszembe.

Kép
szücsi

Gurgi: Samu nagyon ari! :D :D :D Örülök hogy minden rendben van! Vigyi Magatokra! :D
Vendég

Szivvi: Köszike! :D Én is örülök hogy ilyen jó hireket kaptam. :lol:

Szücsi: Jó hogy megvagytok! :D A Daniella tökéletes név! A lányomnak 8,5 éve nincs baja vele! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nenőke: Neked is nagyon köszi! :D :D :D
Vendég

Annee: téééééééééééééényleg, ezt eddig észre sem vettem :oops: Ja és végre vannak jó híreid is :lol:

Kép
szücsi

Szia Szücsi! Jó sok mindent vittetek véghez! Grat! Mi is megyünk majd apaságiért, de mi papaságinak hívjuk, mert úgy tök aranyos. :) A körözéslistáról leveszlek, de ne tűnj el, mert az aggódós mamik ilyenkor aggódnak!! :D

Nyuszifül! Sztem jó, hogy leírtad a tapasztalaitokat. Annyi bolt van már, és egy tűrhető honlappal a szarból is várat lehet mutatni.

Samu prutyi rágcsálja a lábujját! :D Nagyon édes gyerek!

Enikő! Amikor tudsz, azért feküdj le egy kicsit. Sztem még 5 perc is használ. Tedd fel a lábad a kanapé támlájára és relaxálj pár levegővételnyit. Én sem tudok feküdni dobozváros miatt, de ezek a lopott 5 percek azért sokat segítenek.

Esztora! Az ingyenkifestokonyv.lap.hu-n vannak nem disney figurák is. Ha esetleg találsz egy ügyeskezű barátnőt, vagy tudsz korlátlanul nyomtatni, talán tudsz további dekorokat kreálni. Esetleg be lehet vonni a fénymásoló szalonok szolgáltatásait is. 1-2 ezer forintból tuti egyedi dolgokat tudsz csináltatni.
Vendég

Sziasztok Csajok!

Nyuszifül! Köszönjük a jó tanácsokat. Abból, amit leírtál biztos nem rendelnék töölük semmit.
Jöhetsz még közzénk máskor is. :wink:

Gurgi! Samu nagyon-nagyon édes! Örülök a jó eredményeidnek!

Anne! Örülök neked és vigyázz magadra!

Eniköö! Lehet, hogy rosszul tudom, de azt hallottam, hogy a többedik terhességnél elööfordul a nyitott méhszáj és nem okoz bonyodalmakat. Azért pihizz!!!!
Èn is sokat keményedek, leginkább mikor Picur mocorog. Már napi 2000mg magnéziumnál tartok. Ti mennyit szedtek?

Szücsi! Jó, hogy te is itt vagy! :D

Lynia! :lol: Ha nem felejtem el, majd szólok neked elöötte!
Nagyon édi az a kis cipöö!

Zsú! A keményedések nekem is mensiszerüü fájásokkal járnak. Azt gondolom, hogy nem gond, mert készül a méh a szülésre. A dokim nem is nagyon foglalkozott vele. Méhszáj zárt és adott magnéziumot.

Nekem Picurka még medencefekvésüü és azóta sem fordult át, mert jól tudja rúgkapálni a méhszájamat. :shock: :D
Jovi írta egyszer, hogy van valami megfordító technika, ami neki bevált. Nem tudjátok mi az?
molkata

Köszi Bori megnézem mit tudok kihozni belőle(m)
megyek kiságyat csiszolni...

Bridzsi

Kép
esztora

Nekem az rémlik, hogy a csipőjét baromi magasra felpolcolta (40-50 cm-re), és úgy feküdt hosszabb ideig, talán napi többször negyed órát (???). Asszem a férje segített a kivitelezésben :D

De sztem még van időtök megfordulni! Asszem a 36-37. hét után zavarja a dokikat. (A gyerek meg 1 perc alatt át tud fordulni, akár a szülés anpján is).
Vendég

Molkata: Köszike! :) Nekem Andris még eddig 1x sikerült fejvégű fekvésben ultrahangozni. A többi mind medencevégű volt. Még van idejük hemperegni. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ja, Edónál is előrevetítette 2 doki, hogy császár lesz belőle, mert nincs megfordulva.
Kölök meg mán akkor tett a mások véleményére, oszt megfordult.
Akkor estem paffá, mikor saját magam meggyőztem a császár előnyeiről, s közölték: normális szülés lesz.
Na, akkor jött a visszagyőzködés: mégis miért jobb a normál szülés.
Szal idő az van még bőőőőőőven, de télleg.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?