A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok Lányok!

Kicsit elkeskenyedve írok most és a segítségetekre lenne szükségem. 2-3 napja az én kis Marcikám úgy tesz, mintha elfelejtette volna, hogyan kell ráharapni a cicire, pedig eddig ezzel semmi gond nem volt, mindig elsőre tökéletesen rákapott és már evett is. Ezért nem is igazán tudtam, hogy milyen az ha fáj. Most tudom.... mert az van, hogy elkapja a bimbómat és mivel valamiért nem ér a szájpadlásához, nem indul meg a szopóreflex és csak cibálja jobbra-balra. Már szinte szakadásig :shock:
Van itthon bimbóvédőm aventes, és krém is, próbáltam éjszaka a bimbóvédővel, de az meg úgy érzem túl nagy és nem tudja bekapni. Vagy én nem használom jól. Olvastam h többen is használjátok van hogy csak két három napot míg regenerálódik a cici. Tudna vki segíteni, hátha van ennek vmi praktikája? (mondjuk az én kisfiamnak extra pici szája van).

Pelussal kapcsolatban, Elif, biztos hogy a 2-5 kg os newborn huggies van / volt neked? mert nekem eddig az vált be a legjobban. Most már a 2-es huggies van (a pelus hátuljára van írva a méret a füles figura mellett), ami jóval nagyobb, így attól én is félek, hogy majd kifolyik... a Liberobol tegnap a bokájáig ért a kaksi... :( pedig az 2-4 kg-os babára való, de annyira gyenge az anyag, hogy nem fogja a babu combjánál meg a cuccot.
Na persze mindenkinek más válik be. Nekem a pampers newborn-el sem volt gondom, 2 dbot használtam, ami a várandós csomiban volt.

Julcsi:
köszönöm kérdésed. Naponta le tudnék fejni kb. 2-3 dl tejet. Reggel nagyon égető ez, amikor az éjszakai ritkább evések miatt totál bedurran a mellem. Meg is teszem, meg este is 1x, hogy ne legyen annyira gáz az éjszaka. De így csak gyűlnek és gyűlnek a poharak a fagyasztóban és a mellemben pedig van elég a babónak. Mit fogok ennyi pohár tejjel csinálni :roll:
Pelussal kapcsolatban, te próbáltad már az egyes huggiest?

Másik dolog, nekem az utóbbi napokban Marci vhogy kevesebb ideig szopizik. Sajna nincs mérlegünk így nem tudom mennyit. Majd a kajcsi végére totál beszunyál. Képtelenség felébreszteni. Mondjuk mohóbban, intenzívebben eszik, mint amikor fél órákat szopizott. Lehet az, hogy ez egy fejlődési szakasz esetleg és már nem kell annyit cicin lennie, de ugyanannyit képes enni? A 3 óráka lazán bírja, tehát azt gondolom nem éhes, széklete is van bőséggel.

Crocus, sajnálom a vákumot! A lényeg h jól vagytok és majd a gátad is begyógyul teljesen idővel!

Andabella
- nagyon szépen írtad le a születéstörténeted!

Zéti
- imádnivaló a "kengurud" :)

Mennem kell ébreszteni az álomszuszékot, mert eltelt a 3 óra......[/b]

KépKép
hugic

Halihó,

Nálatok nem csinált hisztihétvégét az időjárás??? Adri nagyon nyüszi volt végig, állandóan dajkálni kellett, és erre drága jó anyóspajtásék még ratoltak egy lapáttal: péntek este hétkor telefonáltak, hogy akkor másnap reggel jönnek látogatni! :shock: (persze Tomi nem mondja azt, hogy későn szóltatok, gyertek inkább vasárnap, vagy jövő héten :evil:) banyek, terveztem hajat mosni, szemöldököm kiszedetni végre, takarítani, stbstb, de akkor mindent elnapolhatok, jönnek. Szupi. Itt vannak, dajkálják a gyereket, aki kezd nyügi lenni, mert már vagy másfél órája ébren van. Mondom, hogy már azért nyűgös, mert álmos, és aludnia kéne. Mintha nem is szóltam volna, anyós babusgatja tovább, meg hurcolássza körbe a lakásban nézelődni, meg elkezdi ringatni, hogy majd ő elaltatja. Tomi megjegyzi, hogy a gyerek még nála is nagyon ritkán alszik el, ez csak anyánál megy jól. Megint semmi reakció. Mivel Tomival már párszor összebalhéztunk a szüleivel való kapcsolatomon, én nem fogom kivenni a kezéből a gyereket, de még párszor elmondom, hogy azért sír fel kb percenként, mert fáradt, és aludnia kéne már. Semmi reakció még mindig, én már majd felrobbanok. Anyós még vagy egy órát rázogatja, meg cipeli a gyereket, mire Tomi elveszi tőle, és odaadja nekem, hogy altassam el - eddigre persze már éhes is, de a nyűgösségtől elutasítja a cicit, rázza a fejét, sír, de ha a vállamra veszem, hogy elaltassam, akkor meg keres, meg nyalogat ezerrel, és persze sír. Fél órát küzdünk, mire bealszik. Aztán tíz perc múlva ébredés, kajál, és büfi után újra bealszik. Aztán húsz perc múlva megint bőg, de rajtam egy perc alatt megint bealszik. Végül egész délután rajtam aludt szegénykém :(
És persze ha veszekedés nem is volt, nem volt felhőtlen az esti beszélgetés Tomival, amikor megjegyeztem, hogy kicsit zavar, hogy mintha a falnak beszélnék, és ő se segített leszerelni az anyját. Aki persze mindezt jóindulatból csinálja. Grrrrrrrrrrrrrrrrrr
De ma végre megint kettecskén, s láss csodát, a kislányom békésen szundizik a kiságyban, mint egy földreszállt angyalka :)

KépKép

KépKép
stelly

Stelly: szerintem pedig ilyen esetben határozottan oda kell lépni, valami ilyesmi szöveggel, hogy "gyere Adri baba, megyünk aludni, látom hogy nagyon álmos vagy már, ha felébredsz, visszaadlak a mamának" és ki kell venni a kezéből, erre csak nem mondja azt, hogy NEM! Ha szerencséd van, fel sem ébred amíg ott vannak.

Elhiszem, hogy csak jót akarnak meg szeretetnől csinálják, de néha az embert megüti a guta! :twisted:

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok!

Képzeljétek, ma éjszaka Bence rekordot döntött alvás terén, 5 órát végigaludt egyhuzamba! :lol:

Hugic: Olyan szépen leírtad a szüléstörténetedet, hogy megkönnyeztem!

Bogi: Én is jártam már így, hogy félrenéztem az értéket :oops: , és azt hittem, hogy keveset eszik Bencus! :)

Hugic: A védőnőm szerint a babák rövid idő alatt is megtudják szívni a kis adagjaikat, és leteszteltem amit mondott, és igaza volt! Szerintem ne aggódj emiatt, ha Marci elégedett, akkor tuti, hogy nincs gond! :wink:

Eszter: Sajnálom a nyügis hétvégét, nagyon betett az anyós nektek! :x
Nálunk szerencsére nyugis hétvége volt!
zsu83

Sziasztok!

Hugic, tej ügyben nálunk ugyanez a helyzet, elég sokat tudnék/tudok fejni, néha kénytelen vagyok, hogy ne feszüljön annyira, de igazából nem szeretném. A poharak betöltik a fagyasztót, már nem nagyon tudom eltenni sem. És nálunk mindez annyival cifrább, hogy a jobb mellemben annyi a tej, hogy amikor szoptatás közben elkezd spriccelni a szájába, mindig félrenyeli, és elkezd fulladozni...

Stelly, az én anyósomék csütörtökön érkeztek és tegnap délután mentek haza... Egyébként Natasa is rosszul viseli a nyüzsgést, ha kettesben vagyunk, sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb. Úgy tűnik, ő egy érzékenyebb baba.

Pelus: mi most gőzerővel igyekszünk elhasználni a sok feltankolt newbornt, meg kezd szűkös lenni. Miniből liberot és pamperst vettem, egyelőre csak az utóbbit használjuk éjszakára, nincs vele gond. Sajnos hajnalban cserélnem kell, mert annyit eszik éjjel, hogy reggelig nem bírná a pelenka. A DM-es piciből kifolyt a pisi...

ÉS: volt délelőtt a doktor néni, megdicsért, hogy milyen szépen meggyógyultunk!!! Tiszta a tüdeje, az orrát is csak néha kell leszívni! :lol:

Kép
mist

Zsu, nálunk szerintem még 3 óra alvás sem volt soha egyhuzamban... Irigykedek! :wink:

Kép
mist

helloka,
de Eszti sajna csinált, na szerencsére nem egész napos dili volt,de akadt bőven! Anyós téma, hát igen, ilyenek, bakker én is ilyen leszek? :lol: na nem hiszem.....ez a falnak beszélős nagyon ismerősen hangzik! :cry:

Az infacolt használjuk, sajnos nagyon nem szeretjük, az első cseppecske nyelven, cuppnyami ízlelgeti, aztán a következő eresztésnél üvöltés, nálatok simán tűri a baba, már aki használja???? Naponta hányszor csepegtettek?

Mi liberozunk, 2 méret, nagyon bejött eddig legalábbis. azt hiszem 3-6 kg ig megfelelő,talán.
A mai méregetésnél igaz ruhába 5,30 kg volt Boticsek, jó nagyot nőtt a királyfi:) :lol kb 40 dkg mínusz ruha.Olyan édike, kis vasgyúró pockom:)

Hugic nem semmi tejmennyiséged van akkor naponta, nehéz lehet cipelni is :shock: mellbimbóvédőt nem használtam soha, de az nem jó, ha csak a mellbimbót kapja be Marcika, attól fájhat, mondják a védőnénik a kh ban is! PRóbáld meg kicsit összenyomva az egész udvart benyomni a kicsi nagyra tátott szájába!

Kép
kaandi

Stelly - hú de megértelek! Csatlakozom Erikához, próbálj meg kicsit határozottabb lenni, ellent úgysem mernek talán mondani! Te vagy az anyukája! Max ha nem tetszik nekik vmi akkor megbeszélhetitek.

kaandi - tudom, h nem jó, éppen az a baj, h eddig tök jól ment és most valamiért elkezdett ügyetlenkedni - vagy én vagyok ügyetlen! :oops: aztán meg türelmetlen lesz, és cékla lila fejjel elkezdi össze-vissza forgatni a fejét és bokszol a kezeivel.
Most a 11 órás cicinél csináltam azt, h előtte jól megsimogattam és beszélgettem hozzá, h milyen ügyes fiú, és fog ez menni, és ügyes lesz és én mindig itt leszek neki, és adok neki tejcit, bármilyen körülmények között, de azért segítsen nekem egy kicsit abban, hogy ügyesen kapja el a cicit. És működött. Remélem legközelebb is fog, de azért jó lenne tudni, h mi a bimbóvédő használatának titka.

Infacol helyett ha javasolhatom: Espumisan. Csecsemőknek 1 ml - 25 cseppnek felel meg. Az elsőt Marci kiköpte, a következőt már nem és használt is! Esetleg akinek nem válik be az infacol....

Ja azt nem is írtam, h múlt hét szerdán, 8 naposan leesett a köldökcsonk. Egy picike darab maradt belül, tegnap meg is ijedtem, mert elkezdett vérezni. De mondta a védőnő, h ne aggódjak, csak alkoholozzam és el fog múlni. Azóta a picike nagyobbik darabja is leesett, még egy mákszemnyi darabka van ott.

Most édesdeden alszik. Megint nem fog felébredni időre, nekem kell majd ébresztenem. Napközben olyan jókat szuszkázik, este meg állandóan csak ébren lenne. Valahogy meg kellene fordítani ezt. Kb este 8-9-től éjfélig megy a buli általában, utána mondjuk alszik és egyszer kelek etetni, majd legközelebb már csak reggel. Így éjféltől reggel 6-7-ig elég jól el vagyunk 1 ébredéssel.

KépKép
hugic

gerendai zsuzsi - tudnál nekem léci segíteni a vonalzóban? látom Te már ügyes voltál és megtaláltad, hogyan kell.... :)

KépKép
hugic

Úgy látszik alvás terén szerencsés vagyok... Este fél kilenc körül elalszik, felébred 2-3 körül, utána alszik 6-7-ig... :D Úgyhogy mi is egész jól tudunk aludni.

Kép
cserkészkolbász

babanyul: kérésedre felteszem a táblát

Kép

és a babámat

Kép :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok!
gyors bekukk, igyekszem majd visszaolvasni.
sajnos Milos lebetegedett, nagyon taknyos szegény kismanóm. vagy a lányomtól kapta el, vagy anyukámtól, aki képes volt ideállítani betegen csütörtökön.
másnap telefonált, hogy már lázas is, meg köhög. basszus most parázhatok azon, hogy a gyerek "csak" a takonykórt kapta-e el, vagy a torokgyulladást is...

beszéltem a doki nénivel, aki azt mondta, hogy ha hőemelkedése is van, vagy köhög, akkor megnézi Milost, és akkor egyből pisit is vinni kell. Vettem vizeletgyűjtő zacsit, de nem hittem, hogy ilyen hamar szükség is lehet rá...

Kép
Kép
Kép
iricc

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 15:04-kor.
Vendég

Volt nálunk a gyerekorvos egy hónapos kontrollon, minden rendben van Bencussal, megdícsérte, hogy szépen fejlődik! És azt mondta nekem, hogy ügyes anyuka vagyok! :lol:
Jövőhónapba beadatjuk neki a rota vírus elleni oltást is! És ami újdonság volt nekem, hogy ezt az oltást itatni fogják vele, nem injekcióba kapja! :shock:
És utána vigyázni kell magunkra, mert a székletével fogja üríteni a vírust, amit legyengítve megkap, mert mi így elkaphatjuk!

Mist: Meglátod Natasa is hamarosan nagyokat fog aludni, két hete még én se gondoltam volna, hogy Bencus ennyit fog aludni! :wink:

Kaandi: Bencusnak ízlik az Infacol, jókat cuppog lenyeli, és utána olyan kis elégedett pofit vág! :lol:
Én minden szopizás előtt szoktam neki cseppenteni!

Millye: Nagyon aranyos Andris! :lol:

Iricc: Jobbulást Milosnak!
zsu83

Köszönöm a bíztató szavakat mindenkinek! Nehéz, mert amíg más azért küzd, hogy legyen anyateje, addíg én azért, hogy elapadjon. Péntek óta szedem a gyógyszert és már sokkal kevesebb tejem van. Elkezdtük adni a tápszert, végül mégiscsak Hippeset vettünk. Szerintem borzalmas íze van, de szerencsére Hannácska megissza.
Köszönöm a tápszerrel kapcsolatos infókat is. Ha ez nem válik be, akkor átváltunk a Milupára, mert azt ajánlottátok sokan, szóval biztos jó.
Stelly, Julcsi: köszönöm nektek is az infókat!

Szájpenész: honnan lehet felismerni? Mert Manóka nyelvén fehér lepedék van már egy ideje, de a védőnő szerint ez normális, a szopcsizástól van és más egyéb jelét nem veszem észre. A széklete nem ok. még az elmúlt egy hétben, de az lehet azért is mert antibogyót kaptam és az a baba bélflóráját egy kicsit megviseli, vagy mert túl sok körtelevet iszom....
Ötletek?

Panna
pandusika

Köszönöm a tanáűcsokat lányok...
Zsu83:
A tejes ecsetelés nekünk se jött be...úgyan úgy kipattogott.De már javul a helyzet :lol:
Stelly:
Nem irigyelek én se téged.Én is csatlakozom a többiekhez.Persze a jó viszonyt megkell örizni de ha a gyerek sirásárol,evéséröl alvásárol van szó..én tuti kivettem volna a kezéböl.HA nem érti meg....nagyon sajnálom.
Bár mindenkinek más a természete.Nálunk is megy az okoskodás,és a hülye körkérdések...amit már nagyon unok.De én 2perc alatt leállitom.Megmondom a véleményem.Persze a páromnak se tetszik hogy,nem értek egyet néha anyukájával,de nagyon sajnálom.Ha hagyom magam a végén még rámszál...
Szájpenész:
Én úgy tudom hogy a penész elöször a száján jelenik meg,(fehér réteg)és ha nem tudod,vagy nagyon nehezen jön le mikor törlöd,akkor az a szájpenész.
Én is levittem a Petrát a doki bácsihoz mert a nyelve fehér volt,de azt mondta az normális...az csak tejcsi lerakodás.Megtörölte finoman neki és lejött.Erre mondta hogy az ajkait nézem.Én is szedtem antibogyót 10napig,akkor a székletünk nekünk se volt tökéletes,de erre is azt mondta hogy a gyógyszer miatt van.De ahogy abbahagytam a gyógyszert a széklet is másabb lett,és minden nap tudunk azóta.De ha nagyon aggódsz mutasd meg Hanna babát az orvosnak.
Pelenka:
Liberoval kezdtünk ami nem volt a legjobb(volt hogy kifolyt a pisi,kiprobáltunk egy "neve nincset"(na az förtelem volt)azóta a huggist használjuk és nagyon jó...nem ereszt,kényelmes a babónak.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Panna:
Egy link a szájpenészröl.
http://baba.zug.hu/hir/szajpenesz-oka-e ... se_462.php

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Sziasztok!

Stelly!7vége nekünk is igen gázos volt, Vince egész éjjel bulizott, aludni szinte semmit, utálja szelet, ahogy én is, meg a nagytesói is, már előre hisztisek, mikor szeles idő lesz! :( Ma már egész nyugi van...bár nem kiabálom el, viszont nehogy már jó legyen, itthon az összes gyerek, mert Andris kötöhártya gyull., Ági hörghurut....
Szóval buli folyt. köv.... Amúgy éjjel 3-4 fele eszik a kismanó, ami nálunk is nagyjából 6-ig eltart a pelusozás, büfikézés, és a többfelvonásos kajcsi miatt, mire kész, már kellnek a nygok...szóval alvás nuku, de már kezdek " hozzászokni"

szájpenész: ha fehér a szája, nyelve, és nem lehet letörölni, meg a belső ajkán kis fehér pöttyök vannak, az szájpenész :(

pelus:libero mini egész jó most, abból nemigen pisil ki....pampers sem vált be :(
mennem kell, mindenki ébren!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Panna: Ne szomorkodj, nem tehetsz róla hogy így alakult a helyzet! Hannácska így is nagyon szépen fog fejlődni, és nem lesz semmi gond!

Szájpenész: Tegnap azt hittem, hogy nekünk is van, de ma a doktornő megnyugtatott, hogy csak az anyatejtől van a lepedék a nyelvén, az nem szájpenész! :D

Zsancy: Már nálunk is javulófélben van a dolog! :lol:
zsu83

elfelejtettem: cicit nekem is sokszor nem találja, mert annyira be van már dilinyózva, és hammog mindenfele, meg haraspdál, sikerült is kirepedeznem, erre még a fejés persze rátett...elkezdtem kicsit fejegetni, mer nem árt, ha van egy-pár adag fayasztva :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

sikerült a 14:00-ás kajcsi is :) harmadik próbálkozásra jól vette be a cicit :)
most nagyra nyitott szemekkel figyelget az ágyban, én iszom egy koffeinmentes kávét és aztán megyek játszani vele

ilyenkor esős napokon olyan mint én, csendben fekszik, szuszkázik a szelet ő sem bírja!!!

Panna:
sajnálom a történteket, de attól hogy nem kaphat tejcit Hannácska még nagy és okos kislány lesz és egészséges. Egy barátnőm kisfia volt nagyon beteg. Mikor mentek haza a khból még minden rendben volt. 1 hónapig rendesen szopizott, majd utána egyik napról a másikra nem evett semmit, bementek a khba és mivel nagyon ritka betegsége van, ezért nagyon sokáig kellett bent lennie, csöveken stb. és nem szopizhatott. Tejci elapadt mire hazaértek. Ma elsős nagyfiú, a betegsége (hiperkalcémia) élete végéig elkíséri, de nekem ő a kedvenc gyerekem a barátnőim gyerekei közül! Nagyon helyes és okos kissrác, imádom őt!! :) És sosem viselkedik úgy, mint aki beteg :)
Gondoltam leírom, ha aggályaid lennének a tápszeres etetéssel kapcsolatban, hátha jó "erőmerítőnek" :)

KépKép
hugic

Képzeljétek, nálunk már kb. egy hete úgy telnek a napok, hogy a baba felébred, eszik, játszunk egy háromnegyed óra-órát (amennyit Ő akar). Utána elfárad, elkezd nyűgösködni, beteszem a kiságyba hasra, bekapcsolom a körforgót (néha) és negyed órán belül durmol is. Utána kezdjük elölről. Gyanús nekem ez, mert ez így több, mint ideális. :)

Kép
cserkészkolbász

szoptatási póz: kérdezném, h kinek mi vált be leginkább - ha nem túl indiszkrét a kérdésem - mert én sajna sokx bealszom a fekvésben :( babával együtt :( kellene vmi jó ülős póz.... a szopipárna nem vált be :(

KépKép
hugic

Pandusika: egy pillanatig se legyen lelkiismeret furdalásod, valakinek a babája egy percig sem szopott és mégis gyönyörű gyerek lett belőle.
Nekem is rossz néha, hogy Lili fele-fele arányban eszik tejet és tápszert ( a kezdetek óta), de látom, hogy szép és elégedett baba, nem hasfájós, nem beteges, így nem aggódom.

Te pedig tényleg mindent megpróbáltál, sokak már korábban feladták volna.

Kép
cserkészkolbász

Sziasztok,

Ugy tunik nalunk kezd kialakulni az ejszakai routine. Mar nehany napja van ugy, hogy furcsi fel 8 - 8 fele, utana kajcsi, meg egy kicsit fent van azutan szunya ugy 2-ig, akkor eves, peluscsere es legkozelebb mar csak 6 fele ebred fel. Napkozben meg nincs igazan kialakulva, surubben felebred enni es pelust is gyakrabban cserelunk. Azert az ejszakaknak orulok - ezzel kiegyeznek, ha igy maradna, amig nem alussza at az ejszakat.

Pelus - mi is Huggiest hasznalunk, eddig egesz jol bevalt. Volt olyan, hogy kifolyt beblole a pisi, de kaki meg nem es valoszinuleg en tettem fel rosszul. Ja es most valtottunk at a 2-esre, mert az elozo mar kezdett kicsi lenni. :lol:

Hugic - nekem a rugbylabda poz jott be. Amikor a baba teste a honom alatt van es feje elol a mellemnel. Mindezt a szopiparna tetejerol (az enyem kemeny szivacs). En igy konnyen tudom iranyozni a kis buksijat.

Hoztam kepet is:
Ilyen fejet vag furdes kozben:
Kép

Igy alszik a mozesben nap kozben:
Kép

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Hugic: Fekve szoptatva én is bealszom! Én a nappaliba szoktam a fotelba szoptatni!
zsu83

Milosnak jobbulást!!! Szegénykém, sajnálom nagyon a betegséget!

Hugic: Biztosan kell egy kis idő, hogy újra belejöjjön Marci a szopiba. Amit Hajni írt, a hónaljtartás, az nálunk is bejön... Mi éjszaka fekve szoktunk szopizni, tény, hogy néha én is elalszom. :) Szerintem ne dobj ki tejcit, ha elfér, szükség lehet még rá...

Verus: Nagyoknak jobbulást!

Huhh, Stelly, ez nem ahngzik jól... Bzitos haálosan ideges lettem volna... :evil: Tomi nem tudja hatékonyabban leszerelni őket? Tényleg az ő feladata lenne, nem Neked kell szembeszéllni sz ő szüleivel...

Zsu:
Én nem lepődtem meg a dícséreten, perse, hogy szuper Anyuci vagy! :D

Az én Gyermekem szombat délután,vasárnap délután is sírt órákon keresztül, és egyedül szopival lehetett mgnyugtatni (sajnos elaltatni így sem nagyon...) Az elmúlt éjjelről pedig ne is beszéljünk, 1-6 között volt fent és vigasztalhatatlanul sírt... :cry: Szerintem a szél kiborította plusz hasfájás. Szóval Verus, Stelly, Crucos, tudom, miről beszéltek! :roll:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Lányok!
A születéstörténetemben egy óriási baki van!!!!
2009. 03.23.-24-et írtam! De hát ott még nem is tartunk :oops:

Szal 2009.02.23. és 2009.02.24. természetesen :)

na helyreigazítás megtörtént, Marci sír, csak nem tudom miért.... megyek... megnézem... kitalálom

KépKép
hugic

Hajni: Nagyon édes a kisfiad! :lol:

Julcsi: Ebbe a topikba csak szuper Anyucik vannak! :lol:
Sajnálom a rossz éjszakát :( , remélem ma jobb lesz!
zsu83

Jajjj Stelly, ha tudnád nálunk milyen hatást vált ki ez az időjárás... :? Oli tényleg nagyon jó baba, nyugodt, meg minden, de ez az idő
kikészíti szegénykémet... :(

Minden baba és anyuka imádnivaló! :D

Kép

Kép
gjéti

Minden kis és nagyobbacska betegnek jobbulást kívánok, gyógypuszi a kis buksikra.

Magdi: Én a vonalzómat a nagyonbabán csináltam, és a gond az volt, hogy a megadott kódot nem másoltam át teljesen, mert csak 2 sort engedett látni, és azt hittem, annyi az egész, de volt egy 3. sora is, és amikor azt is kijelöltem másolásra, akkor már rendben volt. Most még annyi a malőr, hogy túl hosszú lesz valamiért a hsz-em, legalábbis a múltkor így volt. Rem, most már jó lesz. Szóval lehet, hogy nálad is ez lenne a probléma.

Bjuti és Nilabali, légyszi írjatok, hogy ne aggódjunk!!!!!!!!!!!!!

Hajni: De édes a fürdős képen Andrew, megkérdezhetem, mi van a homlokán? Mert az én kislányomnak is van ismertető jele, a bal szemhéján vöröses folt van, azt mondta a védőnéni, hogy ez nem fog elmúlni, de sokat fog halványodni, és felnőtt korában akkor lesz ilyen piros, ha ideges lesz, vagy erőlködik. Mondjuk engem nem zavar.

Nyugodt, alvós éjszakát babácskáknak, mamácskáknak!

Zoli babának utólagosan is NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!

Anyós: Rám is ilyen idegállapot vár, mint Eszterre, szerdán érkezik anyóspajti látogatóba. Párom sem lesz itthon, bár ő is hasonló segítség lenne, mint Tomi :?

Mi 4. napja járunk ki sétálni a kertbe, kb azóta van ilyen trágya idő. De elkörözünk a veranda alatt, általában a végére elalszik, le is tudom tenni vetkőzés után. De annyira vágyom már ki az utcára is, ezzel kapcsolatban kérdezem: Ti mit csináltok, ha az utcán sír. Mert én ettől nagyon tartok, nem tudom, miért, de nagyon kellemetlennek, cikinek érzem :oops: :oops: :oops: , bár még ugye nem volt ilyen. Csendes kis falut képzeljetek el, mindent figyelő kíváncsi emberekkel. :?

Nekünk nagyon bejött a hordozó, bár a mei tai is igen vonz. holnap teszek képet, hordozósat.

Ma lett volna fürdés, de ezek szerint a mai elmarad, 6-kor aludt el, ki tudja mikor ébred. Csak nem koszolódott be tegnap és ma annyira, hogy holnap ne látsszon ki a kosz alól :lol: :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Áááááááááááááááááááááááááá! miért lesz ilyen széles??????????? HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Avent szilikonos védő: most jöttem rá hogy két méret van, small és normal asszem, a normallal mi is küszkötünk Zétivel, Olivérnek már odafigyeltem és small-t vettem. Lehet hogy csak rossz a méret?

Pelus: 1-es és 2-es libero is bevált, az 1-est már kinőttük.

Anyós: eleinte én is hagytam neki hogy pl rázza a babakocsiban Zétit meg hasonlók, persze csak ha nem üvöltött a gyerek mert akkor elvettem tőle, mostmár nem hagyok semmit ami nem tetszik, mindig tárgyilagosan beszélek és mostanra kikezdhetetlen vagyok. Most nálunk azon megy a harc hogy Zéti hadd aludjon nála, én viszont nem akarom mert szeretném ha előbb visszaszokna a saját helyére (mert két hónapig lakott anyósomnál amíg kórházban voltam meg feküdnöm kellett). Tegnap azon filózott megúszná-e egy felfüggesztettel ha ellopja Zétit. Mondtam neki hogy nem :twisted: Azt hiszem mostmár tudja hogy amit nem akarok az nem történik meg a gyerekekkel, bár ezzel azt is elértem hogy titokban csinálja meg ezeket, pl 100% biztos vagyok benne hogy néha elviszi Zétit a mekibe, kiderül a szavaiból véletlenül. Nyíltan sosem fogja bevallani mert tudja hogy huhúúúú :evil:

Julcsi Zéti tényleg ilyen kedves a tesójával mint a képen, szinte mesébe illik, ma este pl Olivér a hasamon feküdt és sírdogált, Zéti meg megsimogatta a hátát és mondta hogy "jól van", meg betakarta a saját takarójával...olyan mint egy álom, remélem nem változik meg! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Juj ez lemaradt: mostanában Oli éjjel bealszik a kaján, így nem eszik eleget és nagyon hamar megint éhes, egyszerűen nem lehet felébreszteni ezeknél a bealvásoknál akármit csinálok, nem tudom mi lesz így mert így éjjelente nem eszik eleget amitől félek le fog fogyni, de legalábbis nem hízik/fejlődik eleget, én meg nem tudok aludni, másnap zombi vagyok. Valami ötlet? :roll: Kipróbáltam üvegből etetni, de annál is bealszik hiába tömködöm a szájába az üveget, jó ha a felét megissza.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:31-kor.
Vendég

Zsuzsi: Én még Budapesten is cikinek érzem, ha ordít séta közben, vagy a boltban, úgy néznek rád az emberek, mintha nem etetnéd, vagy ilyesmi. Úgyhogy én is jól megetetem és utána merészkedek csak ki.

Kép
cserkészkolbász

Zetibebi: nekem a védőnő mutatta, hogy a gerince mellett két oldalt lépegetsz, nyomást gyakorolsz rá és ettől felébred, vagy drasztikus módszer - szintén ő mondta - vizes vattával a szemét törölgetni. Nekünk egyik sem jön be. Van amikor annyira bealszik hogy képtelenség felkelteni. tegnap mondjuk egész nap összesen 2 órát aludt. Nagyon kis nyűgös, bánatos volt. :cry:

Kép
budabo

Barátnőm szülőszobán!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) jujdeizgulok :D

Alvás: nálunk is mint Erikáéknál - nyolc körül hami, utána ébred egyet 2-4 között valamikor, legközelebb meg reggel 6-7 körül. Szerencsém van vele :)

Anyós: na igen, csak sajna mikor egyszer-egyszer határozott voltam korábban, nagy balhé volt Tomival. De arra az elhatározásra jutottam, hogy teljesen igazatok van, inkább Tomival némi durca, mint a kislányom kínlódjon!
Sajna a szüleivel kapcsolatban Tomi iszonyat töketlen, pedig alapvetően abszolút nem az :(

Zsuzsi, gondolok majd rád sokat, hogy jól bírd a szerdát :wink:
Utcán sírás: nem vagyok rá büszke, de: cumi. Mi is nagyon csendes részen lakunk, és a babasírás odakint felveri az egész környéket...
ja és én normál méretűnek látom a hsz-eidet.

Iricc, szegény Milos :( remélem, hamar meggyógyul! Gyógypuszi a kis orrocskára :)

Zsu, hát persze hogy ügyes anyuka vagy!!! Mi ezt tudtuk már mikor pocakmanó volt Bencus :D

Hugic, jó hogy kérdezed a szopipózt, erről eszembe jutott, hogy mikor Adrinak volt egy olyan dilinapja, hogy nem kapta be rendesen a cicit, akkor a hónalj alatti tartással be tudtam neki adni simán. Kb mint egyfocilabdát a hónod alá csapod a gyereket :lol: és a kezeddel tudod irányítani a kis kobakot.
btw mi általában bölcsőtartásban eszünk, nekem bevált, pedig nincs semmi párnánk, karommal tartom a kicsit.

ZVera, de örülök, hogy ilyen jól fogadja Zéti a kicsit :) Ébreszteni próbáltad úgy, hogy levetkőzteted? Nekem az jött be ilyen "ébreszthetetlen" állapotban.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Nálunk az éjszaka megint jól telt, igaz most 3 óránként követelte a cicit, de utána már aludt is Bencus!
Ti éjszaka mindig meg tudjátok büfiztetni a babákat? mert valamikor Bencus annyira elalszik, hogy sehogy se lehet megbüfiztetni! :?

Gjéti: Remélem Olinak ma már jobb kedve van! :wink:

Gerendai Zsu: A doktornőhöz mész vissza a 6 hetes kontrollra?
Részvétem az anyós miatt! :x

Zétivera: A te anyósod se piskóta, az biztos! :?

Eszter: Megy a drukk a barátnődnek!!!! :D
zsu83

Zsu, ha nagyon mélyen alszik, én van, hogy hagyom az éjjeli büfit pár perc után a csudába, eddig nem volt belőle gond, meg bukás se.

KépKép

KépKép
stelly

Adri csupa pattanás lett :( de gyorsan elszaladt ez a tizenegypár év a pubertásig, csak egy hónapnak tűnik... :roll:

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Hát, pár napig nem jövök, és máris le vagyok maradva!

Panna: nagyon sajnálom, hogy le kell állnod a szoptatással, de hidd el, hogy minden rendben lesz így is Hannácskával, és tényleg az a legfontosabb, hogy meggyógyulj!

Iricc: Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen Milossal, és minél hamarabb elfelejtsétek ezt az egészet.

Mi tegnap töltöttük a 6 hetet, 4910g-mal...
Már meg sem lepődöm, hogy most egy hét alatt 300g-ot hízott kereken.
Azt veszem észre, hogy mintha kezdene beállni a tejtermelés, már nem jön le 200ml mielőtt a szájába tudnám adni a cicit, csak mondjuk 50. Jó lenne, ha beállna. MOndjuk ma hajnalban megint 200at fejtem, de azért mert Vendel este 10 től reggel fél5ig aludt, ami a ciciknek egy kicsit sok volt... Nekem viszont nagyon jól esett, jó lenne, ha máskor is így aludna... Általában azért 2 körül nekünk is van még egy szopi, és azzal reggel 6-7ig húzza... De most 6 és fél órát aludt egyben...
Egyébként mostanában sokkal rövidebb ideig szopik... Van úgy, hogy csak 5-6 perc... UTána az istennek sem lehet a szájába gyömöszölni a cicit... De gondolom, hogy elég neki, merthogy azért elég szépen nő.... :D :D

A hétvége nálunk is nyűgösebb volt, főleg a szombat... Biztosan az idő viselte meg őt is.. Szerencsére mára ez már elmúlt.

Kép

Veronika:
Kép
amy81

gerendai zsuzsi: én is utálom, ha sír útközben, pedig városban tologatom. De csatlakozom a beetetők táborához: indulás előtt fullra kajál, és akkor aztán nincs mentség a bőgésre. De persze így is előfordul, és akkor Forma 1-es versenyzőket megszégyenítő tempóban tépünk haza! :D

zsu: Ha csak nem muszáj, én éjszaka semmivel sem bolygatom meg. Így nem mindig büfiztetem, csak akkor, ha hallom, hogy úgy evett, mint aki meg akar fulladni...

Jelenleg meg a "Megöl az unalom" drámai nagymonológ van porondon... De egyszerűen csak akkor hallgat el, ha feldobom a vállamra...
Kicsit kezdem magam úgy érezni, mint egy Harlow kísérletben (kismajom és a szőranya összefüggésben) :D
Asszem igaz, hogy a 6. hétre megtanulja, ki az anyja!!

ladmon

Ladmon: ezen nagyon jót mulattam... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Elképzeltem magunkat szőranyaként, ahogy lógnak rajtunk a kismajmok... :lol:
Egyébként tényleg tudja, hogy ki az anyja.... Legalább is úgy veszem észre, hogy akár mi is van csak nálam nyugszik meg leghamarabb...
Én is jártam már úgy, mint Stelly anyósommal, csak én fogtam, és kivettem a kezéből a gyereket, amikor láttam, hogy ahelyett, hogy megnyugodna egyre inkább felbosszantja magát az ölében... Láttam, h anyósnak nem tetszett, de nem érdekel, nem fogom hagyni, hogy felpörögjön a gyerek...

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Séta: tele pocival plusz viszünk muníciót! :D

Köszi az ébresztős tippeket, valamit muszáj lesz mert ez így nem jó.

Lehet velem valami, mert ugyanaz történik mint a másik védőnőmmel...amíg terhes voltam olyan kedves volt meg biztatott meg dícsért, aztán ahogy megszületett Zéti nagyon ellenséges lett, elbliccelte a látogatásokat pedig egyébként nagyon alapos, és egy jókora ajándékcsomit is kapott :? rendesen örült mikor telefonon bejelentettem hogy elköltözünk :shock: A mostani védőnővel lejátszódik ugyanez, amíg gondozásra jártam olyan kedves volt, aztán az első és egyetlen látogatásakor már kezdett piszkálni, most két látogatást ő is már elbliccelt és ma felhívtam hogy bevihetem-e Olivért lemérni és hát valahogy nem örült, pedig ő mondta hogy vigyem nyugodtan... velem van valami vagy ez véletlen egybeesés... :roll: pedig nagy szükségem lenne rá mert nincs a faluban gyerekorvos ( :x ) és az apró-csepró dolgokat vele akartam megoldani. Hát, ha ma megyünk méricskélni szerintem kap egy kis motiváló csokit :wink: hátha.

Kép ilyen nagyon csinos voltam tegnap

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Pedig még egy papírt is aláírtam hogy együttműködök vele!!! Januártól vezették be hogy alá kell írni hogy mivel értek egyet meg mivel nem a csecsemőgodozással kapcsolatban, nektek is van ilyen? Akkora ökörségnek tartom, nem is értem mire jó.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jaj de vagány Olivér ebben a szerkóban :)
aláiratják, hogy együttműködsz a védőnővel? :shock: ilyet még nem hallottam...

Adrival vonzzuk az esőt :( tegnap kimentünk sétálni, a végére eleredt az eső, robogtunk haza. Ma kimentünk sétálni (korábban, mint szoktunk, mert tök szépen sütött a nap, gondoltam, nem várom meg, míg megfordul az idő, kb félúton jégeső kezdett esni, fordultunk vissza, iszkiri haza :( legyen már meleg, meg jóidő, meg napsütés!!!!!

Ja ugye mondanom sem kell, hogy mostanra megint hétágra süt a nap... de most legalább látok vésztjósló fekete felhőket, maiktől megijedek, és nem akarok kimenni.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!!!

Gratulálok a sok babához.Visszaolvasni nem tudok de a képeket néztem nagyon édesek.Sajnos nincs otthon netem azért csak ritkán tudok jönni.
Mi jól vagyunk Hanna 2750g volt mikor hazajöttünk és egy hónaposan már 4150g elég jól gyarapszik. :D :D
A szülés viszonylag gyorsan ment este 11kor burkot repesztettek mert szivárgott a magzatviz és fál háromkor meglett.Gátvédelemmel szültem rossz élményeim nincsenek. :D Köszönet a dokimnak.Majd ha lesz több idöm akkor irok kicsit bövebben szüléstörténetet.
Ma megyek a hat hetes kontrollra.Az ortopédián tegnap voltunk és minden rendben van. :D
Rakok fel pár képet a kislányomról.
Jó babázást mindenkinek. Kép Kép Kép Kép

phpBB: Kép
andrea17

Eszter, Bencének is lett egy pattanása az állán! :D

Amy: Szépen gyarapszik Vendi!
Bár én se panaszkodhatom Bencusra, 4 nap alatt 240 g-ot hízott! :lol:

Ladmon: Az a baj, hogy Bencus is úgy eszik éjszaka, mint aki soha nem evett, de ahogy bekajál már szunyál is! :?

Zétivera, nagyon vagány Olivér! :lol:
Nekem nem kellett aláírnom semmi papírt! Nem is hallottam még ilyet! :shock:

Andrea: Örülök hogy írtál! :lol: Nagyon édes a kislányod!!!! :lol:
zsu83

Zetibebi: eleinte nálunk is az volt a probléma, hogy Hannácska bealudt nagyon hamar. Erre azt találtam ki, hogy tisztába tettem, ami mindig felébresztette, aztán folytattuk tovább a szopcsizást. Az utóbbi időben már nem volt ilyen gond. Mostanában addig eszik, amíg ki nem folyik már a száján... :D

Súlygyarapodás: szerintetek 5 hét alatt kb 1 kg az jó? Mert Én valahogy kevésnek találom, olvasva, hogy milyen nagyok már a babáitok. Bár ahogy olvastam a neten, még ez is normális.

Nálunk a program a következő éjszaka: 2-3 között ébredés, aztán kb. fél 6 körül, amikor apa is kel. Eddig mindig könnyen visszaaludt, de az utóbbi napokban 2-től 4-ig szórakoztat és utána fél 6-kor megint kel és aztán már nem akar visszaaludni... :? Nem tudom miért, lehet hogy a tápszerre való átállás... :?

És most aggódom is egy kicsit, mert az utóbbi napokban túl folyékony, nyálkás és büdi a kakija... Remélem semmi komoly. Még várunk 1-2 napot és ha nem rendeződik, irány a doki.

Panna
pandusika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?