Nnna fotóztam... töltöm a képeket...
elkezdtem visszaolvasni 5 oldal!!!
Veletek egyszerűen nem lehet lépést tartani!!!
Addig is...
fájdalomcsillapításról
Emi
Én egyáltalán nem akartam gerincérzéstelenítést. A gázt kipróbáltam volna, de az nem volt, csak bódító szurit kaptam ami jól esett.
Végighallgattam a dokim előadását a gerincérzéstelenítésről... szerintem sok maminak elvette a kedvét, igaz nekem addig sem volt... a hideg kiráz a gondolattól is hogy a gerincembe tűt szúrnak... brrrr.
Elvileg nem jár fejfájással, viszont nagyon gyakran rosszul adják be és ugyanúgy erős fejfájás kíséri meg egyéb problémák... olykor viszont előre lendítheti a szülés folyamatát a tágulást (én ebben az egy esetben egyeznék bele)
A fájdalomcsillapító szurit, én csak bódítónak hívom mert ez jobban kifejezi a hatását.. viszont nagyon ajánlom, de ne úgy készüljetek rá, hogy csillapítja a fájdalmat mert akkor csalódás lesz, csak elbódít, mintha kicsit berúgtál volna... nekem tetszett ez az állapot sokat segített rajtam. Mi úgy vajúdtunk, hogy fájások alatt férjem a hónaljam alatt tartott én teljes testsúlyommal rá nehezkedtem. Ezt a pózt amúgy nagyon ajánlom, mert így gyorsul a folyamat a baba ügyesen be tud helyezkedni a szülő csatornába és segít a gravitáció is. (másnap férjem a zuhanyrózsát sem bírta felemelni

)
Ami viszont nagyon fontos a ti hozzá állásotok... a fájdalmat várni kell és befogadni mint egy jótékony segítőt, így saját hasznotokra fordíthatjátok, ha féltek tőle, elutasítjátok sokkal fájdalmasabbnak, kilátástalanabbnak fogjátok megélni. Ha sikerül a fájdalommal "jól bánni" belekerültök egy módosult tudatállapotba ami magával ragad és fantasztikus élmény lehet a szülés. Nekem így volt.
Amikor már azt éreztem, hogy na innentől már nem bírom tovább az adott erőt, hogy akkor minden bizonnyal vége is lesz... és igazam lett jöttek is a tolófájások.
Biztos a ti kórházatokban is vannak egyéb fájdalomcsillapító módszerek... szerintem a gáz is jó lehet...