Kata, nekem szinte tuti a 38. hét, mert a baba ilyen bazi nagy. A méreten kívül amúgy más oka nem lenne a császárnak egyelőre (még jövő héten megyek szemészetre, de az nem romolhatott annnyit, hogy indokolja), szóval ezért is várom annyira izgatottan minden héten az uh-t.

Szerintem valahogy úgy van, hogy ha ezen a héten vagy a jövő héten beindulna, akkor lehetne szülni, de amilyen ütemben nő, utána valószínűleg császár. De még nem beszéltem meg pontosan az orvossal, mert mindig a befekvéssel jön, ezért inkább nem kérdezek, és addig is szabadlábon vagyok. Minden hét ajándék.
Izomügyben az igazság szerintem (odaát

) valahol a kettő között van, mert ha erőnléti sportokat (futás, gyaloglás, biciklizés) csinálsz nagy mennyiségben, az kötött izmokat csinál, és akkor a tágulás ellen hat, ha meg lazítósokat (pl. jóga, úszás, öregesebb torna) akkor meg még segíti is. De nemsokára kiderül mi a helyzet, majd összevetjük a gyakorlati tapasztalatokat.

Én azt magamon érzem, hogy nem rendeződött át úgy a testem a terhességtől mint a korábban szült barátnőimnek, ugyanúgy megyek és mozgok mint régebben, és nem is érzékenyebb sehol, csak elől van hozzá egy jó nagy hasam, ennyi a különbség. Pedig szerintem nem ez a normális, legalábbis mindenki máson észre lehetett venni az utolsó hónapokban, hogy készülődik a teste a szülésre. De nem akarok mindeből mindenáron problémát kreálni (kezdek olyan lenni, mint Füles

), mert közben meg nagyon kényelmes, hogy nem teher az utolsó hónap sem és mindent tudok csinálni amihez kedvem van.
Erre a vizesedés dologra kíváncsi vagyok, a többieknél is akikkel beszéltem (orvosra várakozás közben) egyik napról a másikra jött elő. Én még nem vettem észre magamon sose, pedig munkanapokon sokat ülök és lógatom a lábam. Hízásügyben most 9 kiónál tartok (mióta misztikus módon fogytam egy kilót, miközben a gyerek a duplájára nőtt a hasamban, tök nem értem mitől).