A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Köszönöm kérdésed, már sokkal jobb. Csak néha jön elő nappal, így egyértelműen jó volt a diagnózisod. :wink: Babó viszont még mindig meglepően aktív, nem tudom mi van vele. Élvezi az utolsó bent töltött heteket (napokat)? :)
Hát igen, taknyosan még élni, létezni is nehéz, nem még babát világra hozni. Most azért szurkolunk, hogy még maradjanak a porontyok. 8)
csillag25

Csillag! Es megvalosult mar az elso kozos gatmasszazsotok is? Azt aztan nem lehet semmire fogni! Azert jol teszed,ha nem kezded el azonnal a teat, ha fajdogalsz, sokaknal eleg eros gorcsoket valthat ki...par napot nyugodtan varhatsz vele.

Meli! Kitartas, mar csak par het, es aztan jol besutizhetsz! Multkor volt az origo babazos oldalan egy cikk arrol, hogy mi az, amit az utolso napokban megtehetunk...persze,tulajdonkeppen szinte minden...vagyis bezabalni mindenbol. na de honnan tudom, mikor vannak az utolso napok? Meg ha betermelek nyers sonkabol, vagy valamit tenyleg beszedek akar az utolso napon is, az ugyanugy atmehet a babara, mint honapokkal elobb, nem? Nna en persze varok...mar az a par nap ide, vagy oda...de aztan elso nap tutira bezabalok nyers lazacbol :):)

Gio! Nekem az ujjaim vizesednek szerintem par napja, de csak akkor vannak feldagadva, amikor jogazom, aztan nagyjabol elmulik, nem latszik semmi, de azert ha okolbe szoritom, erzek feszulest, bar nem faj, ha megerintem. Azert most mar ilyenor nem gaz ez a vizesedes, bar labon biztos kellemetlen lehet. Anyum velem total vizes volt szinte a kezdetektol, 25 kilot szedett fel, nagyon csinos volt kozben is, nem latszott rajta ez a tobblet, csak a pocija volt hatalmas. Aztan megszulettem en 2,70-nel, es szinte azonnal eltunt minden. 2 honap mulva a hugommal mar tok vekonyan esett teherbe. En mar nem is parazok ezen a vizesedesen, ha most kezdodik el ezzel az ujj dologgal, akkor mar csak nem lesz olyan veszes...remelem :)

csajok! Szerintem Mustyi tenyleg szulni ment! O fent van levlistan? Tudja a szamokat? Izgi lenne, ha meglenne az elso baba..vegulis mar 20. van ma.

Kép
pumipumi

Kata, nekem szinte tuti a 38. hét, mert a baba ilyen bazi nagy. A méreten kívül amúgy más oka nem lenne a császárnak egyelőre (még jövő héten megyek szemészetre, de az nem romolhatott annnyit, hogy indokolja), szóval ezért is várom annyira izgatottan minden héten az uh-t. :lol: Szerintem valahogy úgy van, hogy ha ezen a héten vagy a jövő héten beindulna, akkor lehetne szülni, de amilyen ütemben nő, utána valószínűleg császár. De még nem beszéltem meg pontosan az orvossal, mert mindig a befekvéssel jön, ezért inkább nem kérdezek, és addig is szabadlábon vagyok. Minden hét ajándék. :lol:

Izomügyben az igazság szerintem (odaát :lol:) valahol a kettő között van, mert ha erőnléti sportokat (futás, gyaloglás, biciklizés) csinálsz nagy mennyiségben, az kötött izmokat csinál, és akkor a tágulás ellen hat, ha meg lazítósokat (pl. jóga, úszás, öregesebb torna) akkor meg még segíti is. De nemsokára kiderül mi a helyzet, majd összevetjük a gyakorlati tapasztalatokat. :lol: Én azt magamon érzem, hogy nem rendeződött át úgy a testem a terhességtől mint a korábban szült barátnőimnek, ugyanúgy megyek és mozgok mint régebben, és nem is érzékenyebb sehol, csak elől van hozzá egy jó nagy hasam, ennyi a különbség. Pedig szerintem nem ez a normális, legalábbis mindenki máson észre lehetett venni az utolsó hónapokban, hogy készülődik a teste a szülésre. De nem akarok mindeből mindenáron problémát kreálni (kezdek olyan lenni, mint Füles :lol:), mert közben meg nagyon kényelmes, hogy nem teher az utolsó hónap sem és mindent tudok csinálni amihez kedvem van.

Erre a vizesedés dologra kíváncsi vagyok, a többieknél is akikkel beszéltem (orvosra várakozás közben) egyik napról a másikra jött elő. Én még nem vettem észre magamon sose, pedig munkanapokon sokat ülök és lógatom a lábam. Hízásügyben most 9 kiónál tartok (mióta misztikus módon fogytam egy kilót, miközben a gyerek a duplájára nőtt a hasamban, tök nem értem mitől).

/
lemonsong

Kata
köszi! Szval sima konyhasó, semmi extra darabos-tengeri nem szükséges hozzá. Kamillával már csináltam a héten - én sem bírom max. 10 percig:-) - de akkor ma még sóval megdobom.
Nem volt ezekben a kis fájásfélékben semmi rendszer, jött egymás után 3, majd félóra múlva megint majd egy óra múlva megint. Gondolom helyezkedik a gyermek. Illetve tegnap amúgyis annyira intenzív volt hogy majd kiugrott a hasamból, ezért is videóztunk pókhálóval :D Biztos megörült hogy vége a szaunának anya testében:)

Póki
Éniséniiiiis ilyen szülést akarok, szeretnék, kívánok. Bár tudom, mesélted anno hogy azért volt izgalom mikor majdnem leesett a gyermek :shock: De ez egyszerűen fantasztikus. Nem véletlen tartasz már Te is a 3. babónál, erre mondaná a férjem hogy szülni-szülni, amíg lehet 8) Ő ffiként milyen egyszerűen látja ezt.
Te akkor tulajdonképpen a szüléstől nem is félsz, ugye?
Vendég

Póki, de jó hogy írod, ilyenkor mindig elképzelem, hogy nekem is lehet ilyen gyors szülésem. :lol: Pedig ha valakinél, akkor nálam lehet aggódni a (túl)súly miatt, de szerencsére a dokim nincs rákattanva a témára. Az kéne még, hogy ezzel szekáljon! :evil:
Így is van bennem egy kis ellenérzés, mert mikor nővérem szült utána benyögte, hogy ezt nehéz lesz utána csinálni/felülmúlni vagy valami ilyesmi. Úgyhogy Gio, nem csak nálatok van elvárás tesó ürügyén, ezt már multkor is akartam írni. :x Nem tudom mit szólna a doki, ha én végigüvölteném az egészet? :twisted: Na jó, ez nem valószínű, de ha nekem úgy lenne jobb, hogy kiadnám magamból, akkor ő ne hasonlítgasson!
csillag25

Csillag
:lol: Én is ezen paráztam be mikor mondta hogy hogy szüljek (mint tesó), hogy mi van akkor ha végigüvöltöm vagy elájulok vagy lehányom vagy mittudomén:-)
Mindegy. ELdöntöttem, akkor majd dokit váltok a következőnél :)
Nem hiszem hogy a szülés az a helyzet amikor diplomatikusan figyelve magamra tudok majd viselkedni. :P
Már attól is tartok hogy bírom majd elviselni a férjem állandó poénkodását és intézkedési mániáját. Szerintem ha tehetné tényleg szülne is helyettem
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.20 08:20-kor.
Vendég

Jó reggelt!

Bepótoltam lemaradásom, a tegnap délutáni vásárlás után lemaradtam kicsit. Megnyugtató, mindenki még egyben, és főleg gyógyultan :)

A málnalevél tea ivásának megkezdésétől én is tartottam, nehogy nagyon hatásos legyen, de látjátok, itt vagyok 10 nappal szülés előtt, minden nap iszom a teát, és híre-hamva sincs annak, hogy valami készülődne, azon kívül, hogy napról-napra lentebb van a pocak és napról napra vastagabb a bokám :( Már nem mernék tengerpartra menni, félnék a bálnavadászoktól :D

Hozom a táblázatot is, igaz, friss infók nem kerültek bele, de legalább láthatjuk egyben a dátumokat és helyeket, egyre fontosabbá válnak :)

Üdv. Gabi

Kép
Vendég

Dejó Gabi! Köszi szépen!!

Lemon
szerintem fantasztikus hogy nincs semmi nyavalyád neked sem a kismamiság alatt, holott lám az orvosod már legszívesebben befektetni a biztonság kedvéért, meg gondolom a cukorka miatt. Én nagyon drukkolok hogy ne legyen császár!
Vendég

Amúgy kicsit esténként már én is vizesedek. A gyűrűimen látom, hogy megmarad a helyük, és a bokám olyan dundus :oops: :lol:

Lemon: akkor december elejére pályázol te is??? Egy cukros kismami aki a mávban a dokimnál szült - második baba és az első is csaszi volt - csak bement, megcsászározta, és 4 nap után mehetett is haza a babával. Nem volt szó befekvésről!!! Kb a 39. héten volt a műtét! Akkor még te is lehetsz dec 12. Dorka is arra pályázik, és nekem is tutira jó lenne, mert túl lennék a betöltött 35. héten. Te meg kb 39. hétben járnál. :D :D :D Na mit szólsz???

Erőnlét tekintetében... nekem egy barátnőm, aki amúgy nem igen sporti, és nem is igen mozog, a fájdalomküszöbe is alacsony, nehezen szült meg. Én annyiban vagyok edzettebb nála, hogy idegesítenek a kilók, és nem akarok elfolyni, ezért amikor kell, hát tornázok. Általában kazettákra itthon. Nekem két igen gyors szülésem volt, burok repesztéstől 2 óra mindkettő! Szóval szerintem némi edzettség kell, de nem az a RR féle, ami már gátolja a kitolást. Én pl szülés előtt valamikor gyakoroltam az intim izomzataim mozgatását is, és talán ez is segít, hogy ha azt mondja, a doki, hogy nyomj, akkor tudjad mit nyomj... Hogy ne olyan kakilósféle nyomás legyen, hanem a medencébe irányuljon. No ennyit a témához 8)

Kata
labkat

Egyetertek a tobbiekkel Poki, en is ilyen szulest szeretnek :):) Plane, ha belegondolok, hogy most a harmadiknal meg talan mar baboca fejevel a kezedben erkezel nagy vigyorral a korhazba :):) Kivansci vagyok, hogy most meg rovidebb lesz-e...nna nem mintha verseny lenne, persze. A dokitol is bunkosag, ha ilyen osszehasonlitgatasokat csinal. Abban SAJNOS igazad van, hogy a szules minosege nem fugg edzettsegi allapottol. ha biztosak lehetnenk egy konnyu szulesben par havi konnyu sport utan, szerintem tele lennenek az uszodak kismamikkal (es kifolyna aviz). Egy edzettnek is lehet konnyu vagy nehez szulese, es egy tunya kovernek is lehet konnyu vagy nehez szulese, ez sajnos tutira nem befolyasolhato. van ismerosom, akinek SEMMI baja, tunete nem volt az egesz terhesseg alatt, pont, mint nekem, aztan masfel napot szenvedett halalra, vegul csaszi jogosan. De az azert nagyon egyertelmu szerintem, hogy ha mar mindket esetben nehez szulesnek kell lennie, akkor azt edzett allapotban konnyeben at lehet veszelni, mint koveren, kifulladva, ellankadva. De lemon, nagyon jol leirtad most, hogy mi lehet a kulonbseg az edzetteseg es az erosport kozott...szerintem is valahol itt lehet az igazsag. 9 kiloval ugyes vagy nagyon! Sok helyen olvasni, hogy az utolso hetekben 1-2 kilot fogynak akismamaik...nna, en sem kozejuk tartozom, nekem is 13-14 kozott ingadozik, de szerintem mar nem lesz tobb...remelem, mert nalunk 16 kilo a felso hatar :(

Kép
pumipumi

Igen Pumi, már rajta vagyunk a témán rendesen. :D Először nagyon furi volt, főleg, hogy jó régen nem járt már arra semmi és a pókhálót el kellett távolítani előbb. :oops: :lol:
Gio, nyugi szerintem jó is hogy a férjed ilyen, legalább eltereli majd a figyelmed és nem érsz rá izgulni. Ha meg már nagyon magadra akarsz figyelni majd lecsapod őt. :)
csillag25

Gio: ja ja, nem kell csak sima konyhasó :wink:

Egyébként hány kilónál tartotok, hogy ennyire féltek a szüléstől? Én épp tegnap találtam meg a kismama könyvet - amit a védőnőtől kaptam - és abban ugye 14kg a megengedett max, és ilyenkorra mint én vagyok úgy 10kg plusz az előirányzat. No én már ott tartok a plusz 10kg-nál, ami esküvőt nézve plusz 20-21kg, első gyerekvállalás előttihez képest pedig 16-17kg.

A vajúdástól amúgy kissé én is tartok. Az tuti, hogy a dokival előre közlöm, hogy köszönöm nem kérek EDA-t, de ordítani azért fogok!!! :lol: :lol: :lol:

Tényleg tervez valaki EDA-val szülni???

Kata
labkat

Én 14 kg-nál tartok, de nem a súly miatt félek a szüléstől, hanem a fájdalom miatt:-) Meg amolyan ismeretlentől való félelem.
Ha nehezen tágulok és ajánlja a doki én élni fogok az EDAval, mert sokat segített a hugomnak is, hirtelen eltüntette a méhnyakat és már szült is, de előre nem tervezem, mert egyelőre a tűtől azért jobban tartok mint a szüléstől
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.20 08:39-kor.
Vendég

Koszi Gabi a tablazatot...nezem is, hogy en kinek irhatnek majd sms-t, bar a telefonos tablazatom nincs meg, bena vagyok. Valakit a vegefelerol kell keresnem, aki meg nem lesz annyira elfoglalva a babazassal. Az tuti, hougy legkesobb dec 20-an szulok, mert csak par napot huznak ra a barmok, akkor is, ha minden rendben. Itt meg igazandibol csak most, vagyis par eve kezdett el terjedni, hogy a cukrosok is lehetnek egeszseges allapotosok, azelott annyira mumus volt ez a dolog. Meg most is vannak hatalmas plakatok kiteve, hogy mar ok is fellelegezhetnek, mert rendszeres kontrollal igenis lehetseges. Persze, tudjuk a veszelyeket, na de ugy csinaltak, mintha a cukor valami olyan akadaly lenne, amitol keptelenseg kihordani egy egeszseges babat. Aztan meg itt van lemon is, akinek meg sem kottyant a terhesseg...meg szerencse, hogy vannak ezek a plakatok..egyebkent (nna jo, itt azert sokkal butabbak, kevesbe informaltak a nok) nem is vallalnanak babat...Az meg lemon, hogy nicsenek ilyen fajdalmaid, nem azert van, mert abnormalis modon nem valtozol...en sokkal inkabb szerencsenek hivnam...meghozza jo nagynak...en emiatt nem aggodom, hanem inkabb halas vagyok erte :):) Azt akartam kerdezni, hogy tenyleg meginditjak a szulest hamarabb a baba meretei miatt, mintsemhogy idoben csaszarozzanak? Nekem ez szimpatikus.

Nna jo, en most lekoccolok par orara..at kell alakitanom kicsit a terveinket...a konyhat mashova rakjuk, de igy mas formaju lesz, ujra kell terveznem az egeszet...nna nem mintha megeroltetes lenne, imadom :)

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Gabi nagyon köszi a táblázatot!
Majd valaki levlistára feltehetné a telszámosat is,mert én is a tipikus egyből törlő vagyok,és tuti letöröltem véletlenül azt is!

Szülésről: Hát én nem vagyok egy nagy erőgép....gondolom a vérszegénységem miatt is,de hamar elfáradok!Én vagyok az akinek igenis nehezére esik lépcsőzni...gugolni nem is tudok :D...!(ezt milyen vidáman írom):D
Na de a lényeg az,hogy 2gyereket is megszültem már így!Igaz,hogy szülés után az egész ágy rezgett/remegett a fáradságomtól!

Szóval mindenkinek sikerülni fog szülni!
Vendég

Kata, igen, határozottan december elejére gyúrok! Remélem találkozunk, ha neked az nem túl korai! Én a december 7-i hétre gondoltam szülésre, de nekem megfelelne egy héttel korábban is! Mert a táblázatban ugyen dec. 27-re vagyok kiírva, de az nagyon korai uh alapján volt, és a későbbiek alapján és a mensi alapján is már dec. 20 az időpont. Szóval már két hét múlva sem lenne koraszülött, ez a lényeg!

A te dokid tutira lazább mint az enyém, ő nagyon szereti ha ott lézengenek a kórházban a kismamák hetekkel a szülés előtt. De én ellenállok, csak azon a héten szeretnék bemenni, amikor szülök.

/
lemonsong

Tulip
épp minap néztem wiwen, hogy 29 éves vagy és már a 3. babó és ez annyira fantasztikus szerintem!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Látom már nagyon frissek vagytok! :lol:
Én egész éjszaka nem aludtam, nem tudom mi volt babóval, de egész este mocorgott és most folytatja :roll:

m&g köszi a táblázatot.

labkat nekem van ismerősöm aki kifejezetten kérte, azt mondta, hogy "életet mentett", de van aki nem. Ez az adott helyzettől és a dokitól is függ. Ha sikerül elég későn bekerülni, már nem is adják be, úgy tudom. Én csak azt szeretném elkerülni, hogy nagyon elhúzódjon. Nem lehet túl kellemes 10-12 órát a szülőszobán tölteni.

Én most 9,5 kg-nál tartok, félek valamit nem jól csináltam? Eszem mindent nem is keveset és elég sok édesség is bement, annak ellenére, hogy nem vagyok édesszájú :lol:

Kép
Kép
akella

Pumi, azért a "meg sem kottyant a terhesség" erős túlzás, mert konkrétan senkit nem ismerek, aki ennyit szívott volna terhesség alatt mint én vagy ennyit mászkált volna orvosokhoz. Én csak azt emelhetem ki pozitívumként, hogy mozgékony maradtam a végére, de napi 150g szénhidrát és mozgás mellett asszem mindenki az maradna. :lol:

/
lemonsong

Ja, Pumi és mindig kérdezi a férjem, hogy Jó? Én meg mondom neki, hogy itt nem az a lényeg, hogy nekem jó legyen. :) Maradjunk annyiban, hogy nem rossz. Persze hozzáteszi, hogy még mindig nagyon óvatosan/lightosan csinálja. Most bele sem gondolok milyen lenne, ha nem így csinálná. :shock:
csillag25

Naaaaaaa...azert ne tulozzunk!!! Szerintem senki nincs, aki a felszedett kilok miatt felne a szulestol...legalabbis enyhenszolva rohej lenne. Az elobbiek kapcsan a koversegrol beszeltunk, nem a terhesseg alatt felszedett akar 15-20 kilorol!!! Nem ugyanaz!
En tutira nem EDAzok, ha akarnek, sem lehetne...de nyilvan nem akarok. Mar tul keso lenne nekem hozza.
Tulip! Nna, az tuti, hogy mindenkinek sikerulni fog...az meg kit erdekel, hogy utana minden remeg, foleg az agy? akkor mar ugyis tulvagyunk rajta, es lehet babazni, juhejjjjj!!! :):):)
Igen, jo lenne a telszamos lista nekem is, nekem sincs meg...meg azt hiszem, abban meg talan csak a fele bandanak volt meg a szama.

Kép
pumipumi

Bocsi Lemon, nem akartam elbagatizalni a helyzeted, tudom, hogy mivel jart...arra gondoltam, hogy bajok, rosszulletek, szovodmenyek, fajdalmak nelkul megusztad, ugy, hogy a baba is egeszseges....ez pont errol veltek azt, hogy nem lehetseges. Elhiszem, hogy nagyon zurosek ezek a honapok, de legalabb megvan az esely, hogy valodi problemak nelkul egy cukros no kihordjon egy babat, amit itt messzirol elvetettek, es csak most kezdenek felismerni.

Kép
pumipumi

Csajok nem tudom ez segít-e valakinek, de priviben elküldöm a táblázatot ami nekem utoljára el van mentve. Aki kéri írjon, abban vannak telefonszámok. Ide ugye nem akarom feltenni.

Kép
Kép
akella

Pumi, az igaz, hogy régebben is sokat ijesztgették a cukorbetegeket a magzati szövődményekkel, de azért akkor is voltak normálisabb orvosok, akik bevállaltak rizikósabb terhességeket. Nekem több idősebb (most 50-60 körüli) ismerősöm is szült már cukrosan, és mindegyiknek tök egészséges gyereke lett! Az más kérdés, hogy egyiknek közben még papírja is volt róla, hogy nem lehet szülnie, mert tutira nem képes rá. :evil:

/
lemonsong

Kitartas csillag! Ha nem rossz erzes, akkor mar jo :):) Nem baj, ha lajtos a parod...majd ugyis eszreveszed, amikor mar nagyon belejott a dologba, erzi az izmokat, es akkor mehet batrabban, bar erolkodnie ugysem kell, csak finoman :)

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, de látom, már a mai termés is jó nagy :shock:

Uram ma szabin van, várjuk, hogy birtokba vehessük a padlásunkat :)

Tegnap nagyon jó volt a ctg. Dokim szerint gyönyörűszép :lol: De én is láttam, hogy időnként mocorog a bébi, akkor szépen felmegy a pulzusa, aztán pihen kicsit, akkor szépen lemegy. Szóval ok volt. A vérképem is jó. Bár végül kinyomtatni és odaadni persze elfelejtette, de nem baj, legalább én nem tudom elemezgetni :lol:
Amúgy a fájások hol látszódnaka görbén? Mert én csak a baba pulzusát tudtam kivenni.

Ja, és tegnap elhoztuk a mosogatógépet :D Bár bekötve nem tudom, mikor lesz, de már alig várom, mert iszonyat szenvedéseket okoz nekem a mosogatás.

Na visszaolvasok kicsit, de most hétvégén nem nagyon leszek.

briell

Akella! nekem kuldheted priviben!
hat lemon, itt amugyis nagyon el van maradva az egesz terhesgondozas...szules utani helyzet, gyerekorvos, ilyesmi mar nagyon szupi, de a terhesseg ellegge elmaradott..szerintem kicsit affele tabu is. Es tenyleg kint latom ezeket az oriasi plakatokat, ujak. Nyilvan itt is voltak esetek regebben is, nekem nincs nagy ismeretsegem, ugye. De tema most lett belole. SZerintem itt az orvosok is sokkal idiotabbak...a nogyogyaszok mindenesetre.

Kép
pumipumi

Akella semmi para,tök szerencsés vagy,hogy csak ennyit híztál!
Én legutóbb 9órát töltöttem a szülőszobán.....:(..,na de a Jánosban jó volt,mert csak ketten voltunk párommal és így olyan volt mintha otthon lennénk!A szülésznő persze azért néha rámnézett!
Gioia erről jut eszembe..még nem tuti,hogy meglesz a kép a szülésznőröl,mert a másik gépen volt...ami most rossz!Na de kutatok még utánna!:)
Hát megvan az előnye és hátránya is ennek a 30alatt 3 gyerekenk!Tök jó,hogy így van,én is örülök neki,hogy fiatalon túl vagyok a 3 csemetén,viszont első fiamat sajnálom,mert neki át kellett mennie egy váláson így!Szóval sokszor jobb kivárni a dolgokat,hogy ne sérüljenek emberek(lelkek)!

Tegnap este ahogy feküdtünk egymással szemben a párommal azt mondtam neki: milyen jó nemsokára itt lesz a babánk közöttünk,akit mi teremtettünk...(aztán javítottam)...vagyis nem mi teremtettük csak kaput nyitottunk Isten egyik lelkének!
Így biztosra tudom,hogy volt értelme az életemnek...
Vendég

Briell! nekem a papiron ket gorbe van...felul a baba adatai nagy gorben, es alul, egy piciken vannak az en adataim.

Kép
pumipumi

Csajok nem gond, ha nem priviben megy? Felteszem a levlistára levélben, mert itt azt írja nem megfelelő a formátum. Ne haragudjatok!

tulipános aranyos vagy! Én sajna nagyon parázok a szüléstől, nem tudom, hogy addigra sikerül-e ezt az érzést legyőznöm :?

Kép
Kép
akella

Pumi, nagyon nem irigyellek az ottani orvosokért, ha az ittenieknél is gázosabbak. :lol: :lol:

Briell, én is csak a gyerek szívhangját látom a ctg-n, de a doki látni vélte azt is, hogy nincsenek összehúzódásaim, nem tudom honnan. Csak egy görbe megy, ami kiugrik, mikor mozog, és ennyi. Nekem múltkor ugyan lefele is ment a görbe, odaírta, hogy "negatív", és mondta, hogy ez nem jó, de nem kellett megismételni miatta. Más kérdés, hogy az szerintem attól volt, hogy szóltak, hogy ébresszem fel és rázogassam a hasam, miközben rajta voltak az érzékelők (de persze a baba nem kezdett mozogni tőle, nem hagyja magát ilyenektől befolyásolni).

/
lemonsong

Lányok meg tudjátok nézni a táblázatot a levlistán? Nem tudom ki van feliratkozva rá. Ha nem akkor elküldöm saját email címre, ha úgy jó nektek!

Kép
Kép
akella

Nekem van egy csík, ami kb úgy néz ki, mint egy vonalkód, időnként vastagabb vonalakkal, néha meg semmi. Próbáltam figyelni, hogy akkor van-e valami,a mikor érzek egy kis keményedést, de nem tudom biztosan, hogy ez az-e.

Mindegy, fogok én még menni párszor, majd kitanulom :lol:

briell

Akella, én meg tudtam nézni!

/
lemonsong

Tuli
Nekem is van vashiányom, de sajnos nekem nem tudnak csinálni vele semmit, mert nem szívódik fel a szervezetemben a vas, szülésnél viszont nem volt semmi gondom.
A hajolás lépcsőzés nekem is elég gondot okoz, így nem vagy egyedül.

Jövő héten kedden megyek megint NST-re és a dokihoz is, remélem minden oké lesz megint.

manocskak

lemonsong, tulipános akkor jó :wink:

Én hétfőn megyek uh-ra, nst-re és vissza a dokihoz.
Remélem minden rendben lesz és nagyon kíváncsi vagyok, most mekkora babóca.

Kép
Kép
akella

Most megyek vasalni még egy kicsit :lol:
Ti mindennel készen vagytok már? Én már azon is parázom, hogy a szülésig készen legyek mindennel.

Kép
Kép
akella

Akella megjött a tábla, én is látom :)

Nekem nst-s papíron 2 görbe van. Egyik a baba pulzusa, a másik a méhtevékenység görbéje. Mindkettőt látom kiírva a gépen is, amíg rám van kötve. Mindezek után a doki megnézi, és eddig még mindig közölte, hogy méhtevékenység reaktív, pulzus rendben :)

Manócskák én is kedden megyek ismét, ha addig a hétfői front nem okoz meglepetést :)

Üdv. Gabi
Vendég

Nekem a sima becsatolt táblát rendesen megnyitotta, a másik bemásolt szétesett.
Akella
én is parázok a szüléstől és remélem eljön az idő amikor már kívánni fogom, hogy mindegy hogy csak jöjjön ki:)
Vendég

Jó reggelt!
Nem semmi, mennyit termeltetek!

Póki,"életemben két botot nem tettem edzés terén keresztbe " ez tetszik :lol:

Rajtam kb évente úrrá lesz a "na, akkor mozogjunk, tornázzunk" dolog, tavasszal, de ahogy bejön a meleg, mindig feladtam.
Most nem fogom!!

EDA: az, hogy tervben van, túlzás, de mindenképpen kérek, ha úgy fogom érezni, és ha lesz lehetőség.

Én sem tudom, hogy jelölik a fájásokat, bár nekem nem nagyon volt még. Vagy csak nem tudok róla. :shock:

A homeo-s szerekkel és in rendelkezem egy kis szkepticizmussal, mert először az allergiámra próbáltam, 2 éve, kiváltandó a rendes gyógyszert, ami egyébként nagyon jó volt.
Sajnos, semmit nem használt, pedig próbáltam még hinni is benne.

Most is csak a tej miatt vettem, hátha jó lesz, mert nagyon sokan dícsérték, olyanok is akik úgy voltak evvel, mint Kata.
Meglátjuk.
Vendég

Judyka milyen allergiád van?
Vendég

sziasztok
tegnap voltam nst-n és akkor bezzeg se keményedés se fájás.minden rendben.levette a dokim a kenetet is.vérvételen is túl vagyok most már várom az eredményt.vettem tegnap málnalevelet a gyógyszertárban én úgy csináltam ahogy rá volt írva 1 evőkanál leforázva 2-3deci vízzel és 10 perc állás után iható.ti is így csináljátok?és naponta egyszer?olvastam a zacsin mire jó és hát hasmenés meg torokgyulladás :? akkor hogy használt a kismamiknak :shock: na mindegy veszíteni nem fogok vele ha iszom csak így is mostanában nehézkes a wc-re járás remélem nem fogja tetőzni.bár ma arra ébredtem hogy gyorsan szaladnom kell még örültem is hogy végre sikerül rendesen erre szinte semmi sem volt az is olyan mintha hasmenésem lett volna.bocsi hogy ilyeneket írok :oops:
gio örülök hogy jobban vagy.
olga így nem lettünk okosabbak hogy vajon mi történt a fájásaid hatására.
azthiszem ma kitakarítom a házat vagy legalábis megpróbálom nem akarok nagy kupit hagyni a mosógép már megy.
azért tényleg furi hogy még mindig mindenki egyben van :D

Kép
Kép
anitaaa03

hú most nézem már csak 14 nap :shock:

Kép
Kép
anitaaa03

Most latom en is Anita, hogy ma mar terminusban vagy! Gratula, nagyon nagyon irigyellek!!! bar nekem jonne mar el ez a franya jovo vasarnap! Utana minden reggel hatalmas vigyorral ugy kelunk majd fel: talan ma?

Kép
pumipumi

Az en teamra 5 perc van irva, de nem mindig egyformak...az enyem szinte porzeru, es olyan pokhalos anyagu, olyan tapintasa van szarazon...eleg gaz, es nekem nem is izlik. 1 evokanal van nekem irva 2,5 decihez. De ugy erdemes csinalni, ahogy annak a teanak a papirjan van, mert lehet, hogy mashogy dolgoztak fel, vagymittudomen :)

Kép
pumipumi

pumi ne aggódj gyorsan el jön

Kép
Kép
anitaaa03

Ja...ha belegondolok, milyen gyorsan elteltek ezek a honapok... De mindig az utolso napok telnek a leglassabban, foleg, ha ilyen varakozassal teliek :)

Kép
pumipumi

ÓÓÓ már én is olyan izgalomban vagyok mint ti pedig még messzeb vagyok a végétől!
Páromat minden reggel hívom,hogy már csak ennyi(ma:28nap) nap ééés....! :D
Mondtam is neki,nemsokára már három gyereket kell fürdetnie!Ő meg azt mondta erre,már alig várja! :D (nálunk ő fürdet!)
Vendég

Tulip
ez olyan aranyos, hogy a párod fürdet. Mi is így szeretnénk, hisz az egyetlen (majdnem) alkalom amikor úgymond testi kapcsba kerül a pici apával amire mindkettejüknek szüksége van.
A mi szülésünk is közel van egymáshoz. 2 nap!

Én kezdem azért igazán terhesnek érezni magam...Megfogadtam hogy mától nem eszem csokit, hisz már a méz is elég kalóriadús. De valahogy úgy érzem magam, mintha 2 nap alatt 10 kilót híztam volna. Lehet a vizesedés miatt. Meg vannak pillanatok akkor úgy mozdul meg lefelé a kicsike hogy azt hiszem ki is jön :shock:
Vendég

Egyszerűen nem tudok visszaolvasni, pedig nagyon szeretnék, de nagyon lemaradtam.

A betegeknek jobbulást kívánok!

Csillag!

Megkaptam a csomagot, köszönöm szépen!!!!!

Tegnap voltunk dokinál, minden rendben, zárva vagyok még. Két hét múlva kell legközelebb menni, ctg nálunk csak a 37. héten kezdődik, uh pedig egyáltalán nincs a 18. hét után. A dokimnak ezért van egy egyszerű gépe amivel megnézi, de hát nem túl jól látható - legalábbis nekem. Ilka buksija lefeléé van, remélem így is marad. A legnagyobb gáz, hogy egyre rosszabb a hemoglobin szintem, hiába eszem a vasat. A doki most már mondta, hogy nem biztos hogy el tudjuk kerülni hogy szülés után vért kelljen kapnom, pedig nagyon nem szeretnék. Most vettem egy gyógynövéses vastartalmú szirupot, talán ez majd segít egy kicsit, bár azt írja hogy legalább 2 hónapig kell alkalmazni, annyi időnk meg már nincs. Ráadásul abban maradtunk a dokival, hogy a 38. héten meglátjuk hogy mi a helyzet, de lehet hogy előcsalogatjuk a kiscsajt, mert a véralvadásgátló miatt nem biztos hogy érdemes megvárni a 40. hetet, jó lenne ha nem lenne túl nagy szülési sérülés - bár arra semmi garancia nincs, hogy a 38. héten könnyen fogok szülni.

tücsökbogár

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?