A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Ancsurti!

Dodi:En ezt is durvanak talalom...
Mit? :oops: Mert amit leírtam az szerintem is nagyon gáááz, szóval nem értem mire írtad :roll: ...
Nagyon szééép a pocak :wink: !

Boo!

Pont tegnap este jutott eszembe, hogy ma reggel írok Pagikának, hogy küldjön életjelet :wink: :D ! Egy rugóra.... :wink: !

Bond!

Óó, nehogy azt hidd! Ezeket a szülőket láttam is: ápolt, jólszituált 30-asok, látszott, hogy vlsz. pénz is van, (meg diploma is) és kislányon a cuccok is minőségiek voltak. Pont ezért lepődtem meg! És anyuka tényleg baromira szégyellte magát, mikor anyu rákérdezett, hogy UGYE, dohányzott a terhessége alatt?, még szabadkozott is... Ezért gondolom úgy, hogy az ilyen "aprócska" szövödményekkel kéne elsősorban hatni a cigiző anyukákra, mert ezek mindig, minden bagósnál előjönnek :( !
Az persze megint más kérdés, hogy ha valaki a szenvedélyéről nem képes lemondani a gyermeke érdekében, hogyan lesz képes lemondani az "addigi életéről", és maga elé helyezni a gyerek érdekeit minden körülmények között?! :roll:
De lehet, hogy ezt csak én ragozom túl, és nincs semmiféle összefüggés, csak nekem ez kicsit olyan jelképes...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Breki: azért most elgondolkodtam, hogy vajon én miért választottam anyámat anno.... :? (bár az is lehet, hogy aput választottam)

Gabi1: remélem nem lesztek betegek. Torkom nekem is kapar, de talán ennyivel megússzuk! :)

Ancsurti: kösz a felvilágosítást a kalciumról. Eddig epeköveim miatt nem mertem szedni, de mivel a kb 10 felsorolt tünetből 9-et felfedeztem magamon, lehet, hogy egy kis pezsgőtablit benyomatok.
Amúgy a HGB-ről: nekem 108 volt utolján. Dokim szerint szinte normális, hogy egy 30 éves 2. gyermekes kismama a tél vége felé enyhén vérszegény. Védőnő szerint: ez már nagyon alacsony, vasat szedjek mindenképp, mert félő, hogy a babó is vérszegény lesz....

Kisbabák: vasárnap láttam egy ismerős 2 hetes kislányát. Tündéri volt, írtóra meggyömöszöltem volna, de végig aludt, amíg beszélgettünk.

Reggel hívott a munkaügyes kolléganőm, hogy beszélt a főnökömmel, és mégiscsak irassam ki magamat. Úgyhogy holnap irány a doktorbácsi.
Bár reménykedtem, hogy még mehetek (a pénz is jól jött volna, na meg persze szeretem fontosnak érezni magam 8) ), de talán jobb is így. Babónak és Nócinak mindenképp.
Na meg a lakásnak is, ami végre kezd tiszta formát ölteni magára...

Kép
Kép]
hendegabi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Elvileg pár napon belül kiderül :wink: !

(Off!)
Most neki kéne feküdnöm a netnek, mert májusban szigorlatozom 4 tárgyból, ami azért fura, mert a Bolognai-rendszerben elvileg már nincs szigorlat :? ! Most úgy tűnik ezt valójában minden iskola saját szabályzatban kötheti ki, és a mi sulinkban lehet szigorlatoztatni :evil: ! juhúúú :evil: ! Viszont az úgy tudom, hogy tényleg szabályozva van, hogy csak min. kétféléves tantárgyból lehet szigorlatoztatni, de nekem lesz két olyan tárgyból is, amik csak egy félévesek voltak, magyarul újra le kell vizsgáznom ugyanabból a tárgyból, ugyanazokkal a tételekkel, ugyanannál a tanárnál :shock: ! Ennek semmi értelme!!! Újra meg kell csinálnom szögre ugyanazt a vizsgát :shock: ?! Minek? Mindegyikből ötöst kaptam amúgy, mi a tökömnek egrecíroztatnak?! :evil: Filozófia, meg politológia még oké, mert két félévesek voltak, de a másik kettő (pszichológia, szociológia)...
Szóval most ennek kéne utánanéznem, hogy valóban van-e ilyen megkötés, vagy törvény vagy mi.... Én simán fellebbezek, ha van :twisted: !
Nincs ötletetek, hogy hol keressem?
Bond! Te ilyenekben jó vagy :wink: !

Bocsi az off-ért :oops: , de nem mindegy, hogy 2 szigorlat, vagy 4 :roll: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok
Pagikáról hozok nektek híreket:hétfőn feküdt be a kórházba,jól vannak mindannyian.Még szerencsére zárt,még mindig mindhárman kislányok és szépen,egyformán fejlődnek.
Pagika 2 ágyasban fekszik,még erkélye is van,jól érzi magát.
Ha gondoljátok,hozok nektek infot róla,amikor beszélek vele.
Vendég

megjártam a banki és bevásárló körutat...

moncsy gratulálok Jázminnak a bicajozáshoz és a fogacskához, és Neked a 30. héthez. :wink: Mi szombaton töltjük, és most döbbentem rá, hogy nagyon repül az idő :lol: Nekem amikor mocorog, és fordul Dorkili, akkor inkább feszítő érzés, és ott teljesen megkeményedik, ahol kitolja egy-egy alkatrészét, de nagyon cukor :lol: bizti a fiadnak is egyre kisebb a hely, de szeret ficánkolni.
Szerintem a bp-i utat simán bevállalhatod, ha nincs semmi panaszod, és bírod az ülést, járkálást stb. én Szolnokról járok fel Bp-re, a dokimhoz, vásárolni, szóval mindenért, nekünk is kb másfél óra, sőt ha dugó van akkor még több is...

boo: az autóról leírtakat maximálisan meg tudom érteni, mert én is teljesen így gondolkodom :wink: Nálunk 2 autó van, egy apának és egy nekem. De szerencsére a felfogás mindkettőnknél ugyan az, mint Nálad! A bevásárlókp-okban a parkolást is hasonlóan oldjuk meg, a legvégén, mindenkitől távol, és lehetőség szerint keresztben :lol: :lol: sajnos az egyik előző autónk így végezte egy mama végigtolta az oldalán a bevásárló kocsit....de rá is nyitották az ajtót máskor, szóval nagyon gáz, és azért nem két forint, mi is inkább gyalogolunk. Az autók a szokásos ápolásokat, tisztítást is megkapják, nekem olyan ellenemre van, amikor valaki nagy igénytelen mocskos autóval jár, egyrészt az autó miatt, de kérdem én, akkor mi van annál otthon?!

Dodi: ezt én is így tudom, és a Szolnoki Fősulin is így van, mi voltunk a "kifutó szak", az alattunk lévők már bolognai rendszerben vannak/voltak, és nincs szigorlatunk, nekünk még volt 6 :twisted: ebből egy módszertani ami a leggázabb, 6 tantárgyat foglalt magába (gazd mat I.-II, operációkut., informatika, Stat I.-II.), de minek kell egyben vizsgázni belőle, amikor már külön-külön bizonyít valaki, én is hülyeségnek tartom! De hogy ennek hol tudsz utánanézni pontosan azt nem tudom, de hogy így van, az egészen biztos, legalábbis a SZOLF-on tuti.

f.nikici

sotske ez szuper, nagyon jó hírek, akkor megy a további drukk Nekik, hogy minél tovább maradjanak bent a csajok :wink: :wink: És természetesen (gondolom Mindenki nevében mondhatom), hogy szívesen fogadjuk, sőőőőőőt várjuk a híreket Róluk, köszi előre is! :D

f.nikici

Köszi sotske az infot. Már többen emlegettük Pagikát.
De a többiekről is várunk híreket: Nellike, Szkarabeusz, és akik most épp név szerint nem ugranak be, írjatok, mi újság veletek!

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok, ha gondolkodtatok már azon, kire fog hasonlítani a gyerek, ez segít ;)
http://www.facebook.com/apps/applicatio ... 4589537572
ferenczyeva

Bizooony! És Krissyről is :D ...

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok

Én nem tudok autót vezetni, de utasként is rémálom közlekedni. Gyalogosként pedig kész életveszély :evil:
Már nem vagyok a régi fürge és bizony sokszor félek átmenni egy nagyobb kereszteződésen. Mert zöld jelzés ide vagy oda, már számtalanszor kellett megugranom az autók elől. Amik gyakran még dudálnak is, mert miattam le kell lassítaniuk :twisted:
És ugye már nem nagyon tudok ugrálni....

Nemrég értem haza a boltból és valahogy olyan furcsa fájdalmat éreztem a bokámban. Lenéztem a lábaimra és... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Bokáim mint az elefánté :(
Ez meg mifene?? Semmit nem csináltam ma, a bolt 3 percre, tehát nem értem. ÍGY még soha nem nézett ki a bokám. Ill. egyszer, amikor kifordult és szalaghúzódásom lett.
Ha lefekszem és felpolcolom a lábam az segít? Vagy talán nem kellene annyit inni, de olyan szomjas vagyok!

Apa becézgetései...
Amikor elkezdett kerekedni a pocakom, micimackónak hívott.
Kicsit később így becézett: gombóckám :)
Mostanában: kicsi bálnácskám :D
Vendég

Sillia: ha tényleg "csak úgy" megdagadt, próbáld meg felpolcolni.
Ha tudod, mérj egy vérnyomást, és ha van otthon, egyél almát, esetleg kiwit. Ezek jó vízhajtók.
Nekem is eléggé dagadt, most istenes, de a reggeli és esti súlyom között 1,5-2 kg is van, amit aztán éjjel mindig kipisilek.

bálnácskám: :D hát ez nagyon kedves.... Mit mondana rám?

Kép
Kép]
hendegabi

Na, gut morgen! :wink:

breki76!

Most nem akarnék ebbe belebonyolódni. :roll: Maradjunk annyiban, hogy így más. :wink:

kicsidodi!

Van pénz? Az jó. Akkor majd lesz miből finanszírozni az orvosokat meg a gyógyszereket. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Sajnos a lóvénak és a diplomának (még ha hegyekben is áll otthon) semmi köze az igazi tudáshoz, felvilágosultsághoz, műveltséghez, kulturához és még vagy huszonhat millió dologhoz. Hiába szeretnénk azt hinni, hogy ezek kéz a kézben járnak, ez valójában csak egy illúzió... :? :? :? :? :? :?

A felsőoktatásról jelenleg ez a hatályos törvény rendelkezik (ha nem haragszol, nem olvastam át :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: ): 2005. évi CXXXIX. törvény.
Ha gondolod, akkor szétnézhetsz a

http://www.magyarorszag.hu-n

illetve a

http://www.jogiforum.hu-n és a

http://www.okm.gov.hu/main.php?folderID=555-n. Ezen az oldalán találsz elérhetőséget az Oktatási Jogok Biztosához illetve a Hallgatói Információs Központhoz.

Hirtelenjében ennyi tellett tőlem. :roll: :oops: Remélem, mész velem valamire. :wink:

f.nikici!

Már akartam neked írni, hogy hülye fejjel elfelejtettem megkérdezni a Klinikán tegnap a fülbevalót. :oops: :oops: :? :? :? De holnap 2x is megfordulok ott, csak eszembe jut... :roll: :roll: :roll:

A doki szerint okésak a fogaim egyébként, csak az egy adta meg magát ennyire a korábbi lyuk miatt. (Tegnap megnéztem a Neten, hogy milyen a fogkő, csakhogy tudjam már. Közöm szál se hozzá. 8) )

Jól tetted, hogy letudtad az államvizsgát, ügyi vagy! :wink:

moncsy.78!

Ha azért nem jössz sűrűn, mert annyit vagytok kint ebben a jóidőben, akkor az bocsánatos bűnnek számít. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: A lényeg, hogy jól vagytok.

Szerintem a befordulást érezheted zsibbadásként, de ezt csak az hozzá nem értő, de mindenbe belszóló lepcses szám mondja. :oops: :oops: :oops: :oops:

Ha minden okés, akkor bátran ülj kocsiba, gyertek fel nyugodtan. Csak pihenjetek rendszeresen (és próbáljátok elkerülni a hülyéket itt fent. :x :x :x :x ).

hendegabi!

Most már próbájanak ne kitalálni több variációt. :x :x :x

boo!

Ne legyél már ennyire szigorú! Jó, nem 2 fillér egy fényezés és -jó esetben- félti az ember a kocsiját, de legalább elnézést kértek. Ma már -sajnos- ez is nagy szó.

sotske!

Köszi az infókat pagikáékról és légyszi, mondd meg neki, hogy drukkolunk értük! :wink:

sillia!

Mondanám neked, hogy alma almával, de az ödéme tudtommal nem jár fájdalommal. Nem lehet, hogy rosszul léptél csak nem vetted észre? :roll: (Esetleg lehet, hogy a meleg rátesz egy lapáttal arra, hogy az izületied kevésbé bírják a megnövekedett terhelést?)
A sok folyadékfogyasztást mindenesetre ne hagyd abba, nem az a ludas és melegben amúgy is nagyobb szükség van rá!

Kép
Kép
200907?

Erős idegzetűeknek egy "valódi bálna":

Kép

Kép

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Ma voltam 4D-s uh-on de nem nagy élmény volt, mert a drágám befordult az egyik felével a lepényhez, a másik oldalát meg a kezecskéjével takarta el. Akárhogy mozgattuk, békésen szunyókált. De a lényeg hogy minden rendben van vele, szépen fejlődik. És jó nagy. Eszerint is nagyobb 31 hetes méretekkel rendelkezik. És 1756 g azt mondta a Györfy a praxisban hogy kb 3800 g körül lesz. hát én is erre számítok. Rendes volt, mert nem kellett csak a 2 D uh-ot kifizetni. Így aztán kép sincsen sajnos.
Ma a medence csontom a baloldalon feszeget, nyilallgat.

Nikici neked is jobbulást. Én ma éjjel alig aludtam annyira fájt a torkom, és most is nagyon fáj. Nem tudom hogy szopogatós strepfent be lehet e venni. Nekem csak az szokott használni.

Moncsy szerintem nyugodtan bevállalhatod. Én a dokimat most kérdeztem hogy elmehetek e Egerbe 4 napra a 34. héten azt mondta igen. Úgy hogy szerintem akkor te is bevállalhatod az ikeát.

Sotske örülök hogy hoztál híreket. Annak még jobban örülök hogy Pagikáék jól vannak. Reméljük még egy jó darabig bent is tudnak maradni a csajszik. És várjuk a további híreket róluk.

Sillia nekem azt mondta a dokim hogy ha nem társul hozzá magas vérnyomás és fehérje vizelés akkor teljesen normális a vizesedés, egyrészt okozhatja a meleg is, másrészt pedig az hogy kevesebbet mozgunk és így a keringés is lelassul, ezáltal a boka is vizesedik. Ebben lehet valami, mert ha többet megyek akkor nem annyira vizes a lábam. A folyadékot nem kell vissza szorítani, sőt az a jó ha sokat iszol hogy folyamatosan kiválasszon a vese vizeletet.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Holnapi előadás a Klinikán:

A gyermekágyas időszak higiénéje. A családdá szerveződés korai időszaka.
(Dr. Rigó Barbara klinikai orvos és Borsodiné Safranyik Erzsébet szülésznő)

Kép
Kép
200907?

Méreteket elfelejtettem

BPD 78 mm
OFD 100,8 mm
HC 28,42 cm
APD 8,46 cm
TAD 9 cm
MAD 8,73cm
AC 27,44 cm
FL 5,99 cm
Súly 1756 g És eszerint szülés várható ideje 06.26.

Kép

gabi1

GAbi1: szép nagy babád van!

Kép
Kép]
hendegabi

sillia: a felpócolás egészen biztosan segít! Meg én is csak azokat tudom mondani, mint az előttem szólók. 8) Apa becézgetése nagyon jó, nálunk is fokozódik/fokozódott, jelenlegi kispocok :lol: :lol:

Bond: holnapi előadás is egészen jó lesz, én is szívesen eljárnék ha Bp-n laknék. A fülbevalót előre is köszi, hogy megkérdezed, mert jó lenne tudni, hogy miket kell csinálni előre, pl. ha meg kell venni, vagy mennyibe kerül, meg stb, stb. köszi :D Örülüök, hogy a fogaid rendben vannak, ha nincs fogkő akkor semmi baj a calciummal a szervezetedben, szerintem :lol:

gabi: nem baj a kép, a lényeg, hogy rendben van a kis manócska!! :wink: Én anno 3700grammal születtem :lol: Hals cukorkát vettem, hátha visszajön teljes egészében a hangom, remélem segít, mert idegesít, hogy a mondat közepe pl. nem jön ki, akárhogy beszélem :lol:

f.nikici

Sziasztok!

Röviden bejelentekezem, curkom oké, sokat keményedek, vizsgálat után 1 napig véreztem, de jól vagyunk. A magas AFP miatt kezdődik a figyelgetés, mert nem biztos, hogy tökéletes a tápanyagellátás.
Ééééés a mai termés:

Kép Kép Kép

Üdv!

Éva

KépKépKép
agmano

hendegabi! :)

Ez egy szééééééééép naaaaaaagy poci. És ez így van jól. :wink:

gabi1! :)

Szép nagy lány! :D Mindegy mikor érkezik a lényeg, hogy Ő TUDJA mikor van itt az ideje és egészééges legyen.

agmano! :)

Jó, hogy jelentkeztél! :D

Éljen a cukrodnak! :D Vigyázz nagyon magatokra és ne hagyd magad, ha úgy érzed, hogy valami nem kóser. :wink: Tudósíts gyakrabban, ha tudsz!

Klasszak a képek. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Ancsurti! Döbbenet, h mennyire félvállról veszik a kinti orvosok a dolgaikat :x …nem tudok sajnos semmi okosat mondani. De mintha írtad volna, h vannak anyuka ismerőseid akik kint laknak és ott is szültek, ők nem tudnak vki lelkiismeretes orvost ajánlani? Vagy segíteni esetleg? Nagyon sok kitartást Nektek, én tuti depis lennék főleg első babóval a pocakban, ha ilyesmiken mennék keresztül..de perzse ez én vagyok, Te pedig erős, egészséges csajszi vagy :wink: , így nem is lehet semmi gond, úgyhogy kitartást és reméljük minden jól alakul majd!!
Egyébként meg Hanga-lak nagyon helyes! :D

Marietta, édi a kutyusotok! Nekünk vizslánk van, Barnus imádja gyűrni, és most hogy ilyen szuper idő van szinte egész nap kint játszanak, Zénó legtöbbször a kenelből figyeli mit művel a fiam, de amikor szabadon van huhúú micsoda kergetőzések, ugrabugrák vannak! 8) Olyan helyesek, nagyon imádom!! Zénó olyan drága simán engedi, h a fiam nyúzza, nyomkodja az orrát, meg ilyesmi, nagy hős! Barnus meg hatalmasakat kacarászik, meg sikong tőle.. :lol:

Torokfájós mamiknak jobbulást, mézes tea, egy kis inhalálás, nekem általában ezek használnak. (Gabi, a strepsils-t én úgy tudom, h nem lehet, de strepfent, tantum verde-t szerintem használhatsz nyugodtan!)

Autósok: engem a Bosnyák téren ütöttek majdnem el még Barnussal a pocakomban, két sávos úttest jelzőlámpa nélküli gyalogos átkelővel, a külső sávban haladó autó megállt én elindultam, amikor hirtelen a belső sávban egy száguldó autó kb a pocakomat súrolta :shock: :shock: …a szívem a torkomban dobogott, tényleg egy hajszálon múlt, h nem vitt el… :x :(

Bond, a pici orra miatt ne izgulj, én anno attól paráztam, h Barnabásnak nem lesz füle :shock: , mert a 4d-s felvételen nem lehetett látni csak vmi kis csonkot, ettől teljesen magam alatt voltam pár napig, aztán már úgy fogtam fel, h ez legyen a legnagyobb baj az életében. De amikor megszületett örömmel láttam, h olyan helyes ici-pici fülecskéi vannak, mint az apjának. :D Nagy megkönnyebbülés volt!
Már akartam kérdezni Tőled, h Manót átszoktattátok már az emeletes ágyra? Mi még nem vettük meg a srácoknak, viszont a gardróbok már megvannak. Az ággyal egy kicsit még várunk, mert Barnus még eléggé ragaszkodik a rácsos verzióhoz, és az az igazság, h én se nagyon tudom elképzelni a sima ágyban, mert elég izgága a lelkem, sokat dobálja magát. Ti csináltattatok hozzá leesésgátlót, vagy lehet külön ilyet venni az ikeá-ban?
Manó nagyon tündéri!!! :D

Niki, nagyon sajnálom, h ismét kórházba kerültél!! :cry: Reméljük minden rendben lesz, a kórházban jó helyen vagy! Rania hiánya borzasztó lehet, Ő is elég pici nem igazán értheti Anya miért is van távol..van segítségetek, vagy most a férjed van otthon a kislányotokkal? Pihenj sokat és ne keseregj, most a pici a legfontosabb!, reméljük gyorsan elszaladnak ezek a kórházi napok..

Dodi, gratula a jó vizsgádhoz! :D A szigorlathoz nem tudok hozzászólni, én anno még nem a bolognai rendszer szerint végeztem, volt is bőven szigorlat :x , viszont most h belegondolok nálunk simán volt egy féléves tantárgy is a szigorlatokban...

Gabi, a dokim azt mondta, h 32. hétig szigorú fekvés, h elkerüljük a koraszülést. Ezért inkább betartom amit mond, mert mégiscsak Ő az orvos, ismer engem, Barnust is nála szültem, szóval a bizalom igen nagy felé. Én is és a férjem is nagyon adunk a szavára, tényleg irtó lelkiismeretes pasi, és már az apró jeleket sem bagatelizálja el.
Most ezt a 4 hetet valahogy ki kell húzni, persze próbálom hasznosan elütni az időt, Barnussal is sokat vagyok, de már nem emelgetem, nem pakolászok, stb. A suliba is betelefonáltam, h most pár hétig nem tudok se órákat látogatni, se vizsgázni bemenni, szerencsére megértőek voltak.
Szép nagy baba Dorka! :D

Én most, h kevesebbet ténykedek napközben (szinte semmit 8) 8) ) Zalán irtó sokat mocorog odabent, nagyon tündéri, úgyhogy ezerrel megy a pocaksimi és a sok-sok figyelem felé (ami eddig csak nap végén járt Neki..)

Sillia, Apa becézgetései :lol: :lol:

Agmano, pihenj sokat!! Nagyon tündéri a kissrác! :D
o.heni

o.heni! :)

Nem izgulok az orrmány miatt, úgyis az én lányom lesz a legszebb a világon nekem. 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az emeletes ágyat már beüzemeltük, igaz Manó még nem aludt rajta egyedül. (Max. délelőtt, amikoris engem használ kispárnának, de úgy, hogy esélyem sincs kilopózni alóla. :? :? :? :? :? :? :lol: :lol: :lol: )
Köztes megoldásként leszereltük a kiságy egyik oldaláról a rácsot. Így tulajdonképpen úgy alszik, minta sima ágya lenne. Korábban rendre lefejelte az ágy oldalait, de amióta nincs fent a rács csak egyszer gurult le álmában. De az sem volt gáz, mert a biztonság kedvéért azért odatesszük esténként a kanapé egyik párnáját.
(Inkább azt kell megoldanunk, hogy ne ébredjen fel általában fél háromkor és jöjjön át a mi ágyunkba. Ahogy a feje leér a párnára, már alszik is tovább, de ilyenkor Apa kiköltözik a kanapéra. :? Korábban vissza tudtam tenni a kiságyába, de mostanában mintha nem aludna olyan mélyen és felébred, ha bepróbálkozom. Elaltatni se könnyű, mert ő este tizenegykor is motorozna, építőkockázna vagy bármi mást csinálna, mint az alvás. Tegnap is még megszerelte kicsit a telefont, mielőtt bekómázott volna. :? :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok
Átadtam Pagikának a drukkokat,nagyon örült neki és nagyon-nagyon szépen köszöni.Ma is volt uh-n,minden rendben továbbra is a babókkal,úgy hogy kéretik továbbra is nagyon drukkolni nekik :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nos visszaolvasgattam!

Köszi mindenkinek a lakásdrukkot.

Katy: Remélem most már javulni fog párod lába!

Niki: Sanálom, hogy megint vissza kellett menned a kórházba!:( Kitartás, már nincs sok hátra!
Bele sem merek gondolni. Nagyon szorítok, hogy ne legyen nagyobb baj. Már ez is elég bőven.Babus jól van a pocakban?

Zsú: Cuki a poci! :)

Csibe: Szupi a tábla, csak egyre nem tudok rájönni!! Mit jelent a piros? a többi(rózsaszín, kék, sárga stim).

Lidike: Nagyon szép ez a kiságy!

Marietta: vigyázz ám magadra, nehogy baj legyen a cél előtt!!
A kutyusod nagyon ééédes, zabálni valóan cuki!!

Hendegabi: Szerintem most felesleges ezen idegeskedned, és ezt a tesód is elfogadhatná,nem tesz jót ha stresszelsz!! Csak nyugi, majd Babus születése után ha már erőre kaptál, szépen elrendezitek. Ez az én meglátásom.

Bond: "Majd Fáninak hívom. EleFáninak..."
Ne máááár, engem Dumbóztak a füleim miatt. :lol: :lol: :lol: :lol:

Dodi: Gratulálok a vizsgához, ügyi vagy!! Én is most vettem 3 felsőt, és a cickóim nekem is csak a 42-be férnek be! Szó szerint úgy érzem magam, mint akinek 2 hatalmas sárgadinnye van a cickók helyén, és egy 15 kilós görögdinnyét lenyelt... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi van veletek csajok????? Sorban jönnek a rossz hírek!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Marietta: Köszi! Te mikor dobsz fel képet? :)

Telokin: Családban a tapasztalat, hogy a Libero a legjobb! Pempörsztől egyik családtagnál begombásodott a pici. Pedig nagyon tiszta és rendesek, szóval nem a higiéniával volt a gond, hanem tényleg a pelussal. És a Libero árban is jobb!Anyósom már most beszerzett 2 nagy csomi baby soft Liberot!

Fogak: Amikor nekem leszedték a fogkövet, nekem is nagyon vérzett, és azóta vérzik az ínyem fogmosáskor. Bár nálunk egy sintér van nem fogorvos, és nagyon fájt az is amikor szedte a fogkövet!! Az én fogdokim már nem dolgozik, akinek arany keze van. Igy maradt ez a sintér.

Heni: Amilyen sűrűn errefelé vagy nem csodálom, de köszönöm a köszöntést és a drukkot is!:D
Egyébként engem is vérszegénynek tituláltak, de én sajnos az is vagyok. Nekem anyukám szokta elemezni a leleteim, ő nővér, ért hozzája.:D

Bond: Mano nagyon nagyon nagyon nagyon édes volt!! Most is az!!

Gabi: Na ezt jól kifogtad! Tessék kúrálni magad!! És sokat pihizni!

Ancsurti: szééép naaaaaaaaaaaaaaagy pocak. Én csupi pocit nem nagyon merek fotózni. Az én pocimnak "bajsza nőtt" a védőnéni azt mondta a hormonok miatt erősödött meg egy csíkban a szőr, és elvileg ez ki fog hullani. Szóval nekem eléggé csufi a poci csupin.
Kanadában merre laktok? Torontoban vannak rokonaim, ott már van pár poronty, akik kint születtek. Ha ti is arrafelé vagytok, akkor valahogy megpróbálom elkérni a rokonok elérhetőségét, és akkor tudsz velük beszélni, ők biztos tudnak valami dokit. A kérdés, hogy merre vagytok??
Ez már hallatlan amit művelnek veled!!!

Nikici: A lakás intézem fokozatban van. Most kértek tőlem mindenféle papírt, amivel nagyobb az esély, hogy megkapjuk. Végleges döntés, majd május utáni 60 napban lesz sajnos. Addig meg tülkön ülünk apájával.

Moncsy: közelebb nincs ikea???? Egyébként szerintem ha beiktattok egy pihenőt, és soksok folyadékot, akkor nem lesz gond.

Sotske: Pagikáról mindenképp hozd a híreket, én is sote II-n szülök, és úgy tudom ő is. Jól jön a bajtárs:D

Hendegabi: Te is szép kerek vagy már!!!

Húúú lányok már nem bírom tovább! Fannika totál szétrúgdos, hogy már irány az ágyikó, és ne a gép előtt üljek, és persze apa is célzott erre. 204. oldal kivégezve, holnap folytatom a többi oldal visszaolvasásával, és a reakcióimmal!!
Pusszantás, és jóéjt. Azért én még bevágok egy nagy adag fagyit lefekvés előtt!!!!!! :D:D:D:D

Kép
szisz89

Sziasztok csajok!

Breki:Az az igazsag,baboka nem jott volna letre ha nem jovok ki a paromhoz :wink: Ez is 1 ev intezkedes es varakozas utan tortent...es almomban sem gondoltam volna hogy ez igy fog majd mukodni.De koszonom a biztatast!Es tenyleg mas nem maradt,mint tovabb bizni abban,hogy minden rendben van,es rendben is lesz!

Nikici:Koszonom Neked is,jol esik!Miert nem ehetsz epret?Ez osszefuggesben van az epeddel?Vagy allergias vagy?

Moncsy:Gratula a 30.hethez!Hanga ha ficereg erosen,nekem is erdekes az erzes,kicsit zsibbados,kicsit izomlaz szeru.De imadom!Tegnap meg sem allt egesz nap :lol:
Menj csak batran Ikeazni!Ha semmi nem akadalyoz,akkor siman!Jo vasarlast!

Dodi:Megy a drukk a vizsgaidhoz!Lehet valamit felreolvastam :oops: ...valami olyat irtal,hogy nem csak a "durva"dolgokrol kell a kismamikat tajekoztatni,hanem a dohanyzas veszelyeirol...erre irtam :oops:

Hendegabi:Valoban "normalis"ha anyuka lestrapalodik,de inkabb most kell rendbe szedni ezeket,mint kesobb megnagyobb hianyallapotok mutatkozzanak :wink: Szoval hajra!En is igyekszem nagyjabol szinten tartani a dolgokat,bar a vizesedessemmel nem tudok sokat tenni :(
Szep nagy poci :wink: !

Boo:Igen,torom a fejem mit is csinalhatnek...ha nem jon ossze ma sem a lelet megszerzese,tenyleg lepni fogunk most mar!Ma igeretet kaptunk,hogy valahogy megszerzik a leleteimet!A doki beteg,az aszisztensnoje baszik bent lenni a helyen.Ma a tegnapi incidens utan,hogy apa kiverte a balhet,es tobb uzenetet hagyott felhaborodva,hivott a csaj,hogy sajnalja,de nem adhatja ki :shock: Apa mondta hogy olyan nincsen,es keritse elo,mert az minket illet,igy is ugy is.Ha nem,balhe lesz!Hat ma meg varunk...
Igazad van kocsi ugyben!De akarmi is az,engem is ugy neveltek hogy becsuljem meg,es vigyazzak a dolgaimra...es felhaborit ha mas meg tonkre is teszi!!!

Sotske:Koszi a hireket!Pagikanak es a csajszijainak kitartast!!!Meg par hetig maradjanak egyutt!!!!

Sillia:Baszki!Utolert teged is a vizesedes?Eppen azt almodtam,hogy szetallo ujjakkal ebredtem!Es fenyes volt a borom a labfejemen a dagadastol!Hesss rossz alom!
Felpocolni!!!Alma,alma-kompot,petrezselyem,kiwi,uborkasalata....en is ezekkel probalkozom!!!

Gabi:Micsoda meretek!Van is helye lanykadnak a novekedesre!
Gratula a szep eredmenyekhez!

Agmano:Edes kis tunderpofa a kisfiatok!Csak ugyesen!

Heni:Koszi neked is a biztatast!Nem akarok paramaminak latszani,bar nem is vagyok az azt hiszem,csak a normalis mertekben.Az elso orvosm,akitol eljottunk,ot a legkozelebbi ismerosunk ajanlotta..neki rendben mentek a dolgok.Aztan amiota kezd a hocipom tele lenni,erdeklodtunk masoktol is.Mire elertuk oket,csak telt az ido...es mar egyik ajanlott dokinal sincsen hely,nem fogadnak.Most van egy aki majus 12.-en var minket...Remenykedem,de mivel az elozo dokim semmit nem csinalt,csak marc.23.-an ramnezett,mi husvet elott sajatmagunk egy haziorvostol kertunk ver-vizelet labort....most azota is azt az erdmenyt varjuk....talan a vegre lesz valami...Egyenlore ennyi....
Kitartast a piheneshez,nem lehet konnyu egy pici mellett!

Szisz:Igen,Torontoban lakunk.Mekkorak a picik a rokonoknal?
Koszi a felajanlast!Nehezen talalok normalis ismerosoket itt,mert eleg csunyan viselkednek sajnos a magyarok egymassal.Es meg nem tudok angolul...de jo lenne ha ismerkedhetnek babasokkal...
A "szorosebb"pocot en fius anyukaknal hallottam!Es lattam is mar!De nyugi,tenyleg lekopik majd szepen!!!

Rolunk:Semmi kulonos,faj a fejem ma nagyon,lehet a tegnapi mergelodesem eredmenye!Bar elegge esore all... :evil:
Vegre aludtam egy igazit,mar honapok ota bajlodom.
Hetfon megyunk szuloszoba latogatasra,kedden gyerekdoki...Pasikam ma probal jelentkezni szulesfelkeszitesre...legalabb ezek sikeruljenek,ha mar kicsit maskeppen alakulnak a dolgok,mint ahogy.....

Kép
Kép
ancsurti

Nem vagyok nagy vicc olvaso,lehet hogy mar ismeritek,ma olvastam :wink: :

A férj hazaér a munkából, és a három gyermekét pizsamában találja a kertben, a sárban hemperegve játszanak, körülöttük üres kekszes dobozok, chips-es zacsik, üdítős dobozok mindenhol szanaszét.

A feleség autójának az ajtaja tárva-nyitva, ahogy a kert bejárata is, a kutyának nyoma sincs.

Amikor belép a házba, még nagyobb rendetlenség fogadja. Egy csillár leszakadva törötten hever a földön,
A szőnyeg a falhoz gyűrve. A nappaliban a TV teljes hangerővel üvölt, és mindenhol szanaszéjjel ruhadarabok és játékok hevernek. A konyhában a mosogató dugig edényekkel, Az asztalon és a tűzhelyen ételmaradékok, a hűtő ajtaja tárva-nyitva, a kutyakaja szétszórva a földön, egy törött pohár Az asztal alatt, kis kupac homok az ajtó mögött...
Egyből rohan fel a lépcsőn (átgázolva a további játékokon, ruhadarabokon és egyéb akadályokon, aggódva keresi a feleségét, attól tartva, hogy valami baja esett. A hálószoba felé vezető úton észreveszi, hogy a fürdőszoba ajtaja alatt ömlik ki a víz a folyosóra, bent csurom víz minden, a WC-papír legöngyölítve, borotvahab és fogkrém van a tükörre kenve...

Most már rohan a hálószobába, felkészülve a legrosszabbra.

És a feleségét ott találja az ágyban...édesen összekucorodva könyvvel a kezében, aki észrevéve, hogy megjött, felnéz, és mosolyogva megkérdi tőle:

- Szia drágám, hogy telt a napod?

A férj dühösen nézi:

- De mi a fene történt ma itt?

A feleség ártatlanul:

- Tudod, mikor hazajössz a munkából, meg szoktad kérdezni, hogy mi a fenét csinálok egész nap.

HÁT MA NEM CSINÁLTAM SEMMIT

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok Lanyok!

Most ment el apa es Rania, uuuugy mentem volna veluk... :cry:
De erosnek kell lennem!!!

Heni, sajnalom, hogy neked is vannak gondok, de ha sokat pihensz, akkor biztosan minden rendben lesz! Barnabassal minden rendben lesz, ezek a babak olyan ugyesen tudnak alkalmazkodni Rania parommal van, ez azert megnyugtato szamomra, sokkal jobban ki lennek akadva, ha massal lenne. Apa teljesen szuperul ellatja, es imadjak egymast, azota, amiota itt vagyok meg szorosabb a kapcsolatuk. (Szerintem ez a helyzet egyedul engem visel meg... :? )

Szisz, koszi....Baba teljesen jol van, nagy baba a korahoz kepest, es nagyon-nagyon aktiv. Szivhangjat csekkoljak 3-4-szer naponta, es mindig teljesen rendben van. Hetvegen elkezdik ctg-vel is figyelni. Majus 5-en uh. lesz megint.

Ancsurti, nagyon-nagyon bosszanto lehet a helyzet, a tehetetlenseg, ami engem is nagyon ki tud akasztani....Az a szerencse, hogy minden ok volt veled a 7 honap alatt, aztan mindjart vege ennek a torturanak..Csak nyugodtan duhongd ki magad itt!! :!: :D

Dodi, gratulalok a vizsgahoz! :D

Bond, nagyon edes volt Manocskad!

Pocikepek nagyon szepek, nekem eleg kicsi van, es tipikus "fius".... :roll:
Vendég

Nagyon jo a vicc!!! :lol: Enyem apa mar a 2. nap utan szembesult mindezzel!!! Azt kerdezte, hogy en hogy a fenebe csinaltam eddig? Es meg azt mondta, hogy ha sokaig kell csinalnia, valoszinu o is elkezd verezni! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!
Ne haragudjatok a zavarásért! Lenne pár könyvem a terhességgel kapcsolatosan, hátha érdekel Benneteket!

Gonzalo Pin, Babánk édes álma (Új ára 3000.-) 2100.-
Lelki köldökzsinór (Új ára 3490.-) 2500.-
Új Zita West, Gyereket szeretnénk (Új ára 3000.-) 2100.-
Új Babavárók naplója Meséld el kilenc hónap történetét (Új ára 1490.-) 950.-
Willy Breindholst, Hahó, megérkeztem! (Új ára 1490.-) 900.-

A használt könyvek is teljesen új állapotúak!
A könyvek a Népstadion és annak környékén vehetők át!

kecskemetiandrea@freemail.hu

Kép
andaka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.14 09:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ma apát elkísértem fodrászhoz, hát elég érdekes, amit az emberek a terhességről gondolnak. Először egy csini kis csajci kérdezte, hol tartok. Mondom a 7. hónapban, mire ő, jaj de jó, akkor most már bármikor megérkezhet. :shock: A fodrász srác is érdekesnek találta a dolgot. Hát igen, mondta, hosszú az a 8 hónap terhesség. :twisted: Egy kicsit turbózni kéne a biológiai ismereteket. :lol:

Sillia,
Hogy állsz bokaügyileg? Segített a felpolcolás?
Nálunk nincs én kicsi bálnácskám...csak kárörvendő kacaj. :twisted:

Kicsidodi,
Szerintem ne fáraszd magad a felsőoktatás megreformálásával. :lol: Az évfolyamom egyszer petíciót nyújtott be, mert törvényileg csak két szigorlat lehetett egy vizsgaidőszakban, nekünk meg volt három. Igazat adtak nekünk, így csak két szigorlatunk lett és egy összevont vizsga. :twisted:
Elv vagy sem, szigorlatok vannak máshol is.
A gyerekért lemondtam az alvásról, utazásról, a saját testem egyedüli birtoklásáról, remek fizetésről stb. Nem te vagy az egyetlen aki nemigazán érti, hogy miért nem lehet lemondani a dohányzásról.

Moncsy,
Én semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy felgyertek Pestre, nem olyan nagy az a távolság. Munka közben én sokkal többet töltök ülve, semmi problémám nincs tőle. Nem beszélve a számítógépről, ami előtt kifejezetten kitekert pozícióban tudom tölteni az időmet. :wink:

Ancsurti,
Fogalmam nincs, ki lehet a felettes szerv Kanadában, de csak kell lennie. :roll: Lehet, hogy az a káposztaföld mégsem olyan elvetendő megoldás. :?
Ha enyém férj kólával és mekis kajával kezdené etetni a gyerekeket, monván, hogy hagyjam az én hülyeségeimet, valószínűleg enyém ex-férj státuszban díszelegne elég hamar. Ő úgy lett nevelve, hogy otthon mindig volt kóla, más italt ebédhez el nem tudtak volna képzelni, mégis leszokott róla miután összeköltöztünk, a gyereknek meg eszébe nem jutna adni. Van egy csomó dolog, amit csinálok és szerinte hülyeség, de az az alapvető tisztelet jele sztem, hogy elfogadjuk a másiknak fontos dolgokat akkor is, ha mi spec nem tartjuk fontosnak. Csak csendben jegyzem meg, hogy az ő fogai sokkal jobbak, mint az enyémek. :lol:

Gabi1,
Az én hgb-m sem éri el a 110-et, de nem volt róla szó, hogy kéne bmilyen drasztikusabb megoldás, mint pár vasbogyó.

007,
A dadust az oviban ne nagyon vedd bele a gyerekre felügyelők körébe. Nekik a feladatuk az, hogy a körülményeket biztosítsák, pl a kaját vigyék. A mi csopinkban a 20 gyerek is bőven elég, ha egy mód van rá, kerüld azt az intézményt.
Nem hiszek abban, hogy a baba választ szülőt. Egy kicsit erős hozzá bennem az európai keresztény hit, hogy elfogadjam a reinkarnációt, még ha nem is vagyok vallásos. Pláne abban nem hiszek, hogy bmiféle bűnünkért így vezekelünk, mert akkor el kéne fogadnom azt, hogy szellemi sérültek, krónikus betegségben szenvedő emberek jogosan szenvednek, mert most ők ezzel fizetnek. Nekem a meg nem született gyermek az ártatlan, inkább azt nehéz elfogadnom, hogy az is ember, aki egy csecsemőben bűnöst lát. Ezekről nekem Auschwitz jut eszembe, azok a csillogó szemű gyönyörű gyerekekről készült képek, amiket a bejárat melletti terem falát "díszítik".

Hendegabi,
Valószínű, hogy munkahelytől is függ, de én mint aranytartalékra vigyázok szabinapjaimra. A mostani 140-hez még hozzá fogok csapni vagy 60-at, azért jól fog az még jönni, biztos vagyok benne.

Boo,
Már ezer éve akartam ezt írni... :lol:
A szülés dolog vhol azért túl van parázva. Egy többszörös csonttöréstől lehet sokkot kapni, egy szüléstől nem. Átéltem már olyan szitut, hogy a fájdalomtól kb elájultam, de az nem szülés körül volt, "csak" egy drain csövet szedtek ki műtéti hegből és egy kicsit beragadt. :evil:
A gátmetszést mindkétszer meg kellett kérdeznem, hogy volt-e, pedig elég rendesen ki lettem csipkézve, de nem a naaagy elviselhetetlen fájdalom miatt nem tűnt fel. A filmekben látható visítozós szülés jelenetektől általában max röhögőgörcsöt tudok kapni, nem sok köze van a valósághoz. Amikor a baba feje már majdnem kint van és csak a gát tartja vissza, az feszül, ezért nem lehet érezni. Abban a pillanatban, ahogy átbillen a feje, a fájdalom nulla. Olyan apró dolgokat is meg lehet érezni, hogy milyen ívben csusszan ki a baba a bordáim alól.
Az utána következő varrogatás az az én egyéni pechem volt, általában tényleg van érzéstelenítő és működik is. Szerintem az egész Péterfy-s szülészeten én szívtam vele a legjobban. Egy jó tanács, ha fáj, visíts, ne pedig csendben tűrd, mint én. :lol:

Kép KépKép
lorca

sotske! :)

Köszi a tolmácsolást és a drukkok folyamatosan mennek továbbra is! :wink:

szisz89! :)

IKEA két helyen van az egész országban: Pesten és Budaörsön. :?

Ezek szerint a lakásra még várni kell és nem keveset. :( :( :( :( :( :( :( :( Reméljük, összejön. :wink:

ancsurti! :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fejfájásnak pedig hussssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

niki72! :)

Addig jó, ameddig "csak" téged visel meg ez a szitu. Sokkal rosszabb lenne, ha még az otthoni gondok miatt is gyötrődnél bent. Te most csak magadra és a picire figyelj! :wink:

Mindenkinek köszönjük a dícséreteket! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: Mire kettőt pislantotok már ti is sorra kerültök és ott lesz a kezetekben az a kis aranyos, vörös, ordítós csomag. Attól a pillanattól kezdve már csak akkor fognak titeket irigyelni, ha csak gyönyörködni kell benne. Teendő esetén érdekes módon mindenkinek máshol támad hirtelen dolga... :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok mamik!

Ágiék már hétfőn befeküdtek a kórházba a saját akaratából.Ott biztonságban érzi magát.Két ágyas szobába került és ma kapott egy szobatársat is.Kicsit unatkozik, de jól vannak.A csajok 8oo g-osak.Szerintem csúcs... :D A férjecskéje meg minden hétvégén fönt fog aludni Pesten,h.együtt lehessenek.Ez csodás dolog.Egyenlőre ennyit tudok.Vigyázzatok magatokra!Lassan itt a várva várt nap. :wink:

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

lorca! :)

Élből mindenképpen oda kell, hogy felvegyék Manót, ha tetszik, ha nem. Utóbbi esetben nézhetek ugyan másik ovit, de csak akkor veszik át, ha ott van hely.
Látatlanban azt gyanítom, hogy nagyon másutt sem lehet más a szitu. :? :? :? :? Illetve ez az épület legalább ovinak készült -alig több, mint 10 éves-, de vannak olyanok is, amik régi villákból lettek átfabrikálva vagy rosszabb levegőjű környéken illetve olyan messze vannak, hogy nehézkes lenne megoldani az oda-vissza hurcibálást á lá BKV.
Szóval, első körben egyelőre ez marad, aztán a többi meg majd kiderül menet közben.
(Apropó! A térítési díj -nem tudom pontosan, hogy mi a hivatlos neve :oops: :oops: :oops: - állítólag a fizu mértékétől függ. :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: )

timcike81! :)

Köszi neked is az infókat! :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Sziasztok, jó reggelt! 8)

Tegnap este már negyed 8kor elaludtam, kicsit görcsölgettem, vagyis inkább olyan nyúzott voltam, de szerencsére az alvás segített. :wink: Remélem minden rendben, jövőhéten kiderült, hogy áll a méhszájam...

agmano: nagyon édessss a pici fiad, gratula hozzá, és a cukorhoz is! :wink: Pihenj, amennyit csak tudsz!

sotske, timcike: köszi ismét az infókat, továbbra is megy a drukk, még jó, hogy ilyen szép ütemben fejlődnek a lányok, szép súlyban vannak. :wink:

niki: elhiszem, hogy rossz, de kitartás, Veled vagyunk!! :lol: apa belátása nagyon tetszik: "az én is vérezni kezdek" szöveg, nagyon jót nevettem rajta :lol: Kb. nálunk is így lesz, igaz amikor a magzatvízlevétel volt, és 5 nap szigorú fekvés, és 2 hét kímélet, akkor már ő is ízlelgette. Eddig nem sok dolga volt itthon, általában mindent elintéztem. De most megtudta, illetve majd ha bent leszek, vagy amikor hazajövünk :lol: :lol: :lol:

ancsurti: Nem allergia, hanem sajnos az epe miatt nem ehetem. Az epekövemmel is amikor bementünk este a kórházba, kiwit ettem...az aprómagvas dolgoktól az epések begörcsölnek nagyon könnyen. Így a paradicsomot, uborkát is úgy eszem, hogy kiszedem a magokat, de már megszoktam :lol: De az eper nélküli 2 év, még most is nehéz, úúúgy ennék sokszor, de azt nem tudom hogy lehetne kimagvazni, ugyan ez a helyzet a málnával is...de enni meg nem merek.
A vicc nagyon-nagyooooon yooooooo! :lol: :lol: :lol: Eddig még nem hallottam, de ötletes. Ha apa majd egyszer lázadna, én is kipróbálom. :lol: Bár Ő mindig észreveszi, és megdicséri a napi munkámat. 8)

Bond! A fülbevalós infókat ne feledd légyszii!!Köszi! :wink:

f.nikici

Sziasztok

Lorka pedig igen fontos terhesség alatt hogy a vasháztartás rendben legyen, nyilván nem kívánja el az ember hogy ugyan olyan jó legyen mint normál esetben, de azért jó ha nem sokkal alacsonyabb mint kellene. Azért a 103 elég kevés úgy hogy még van 2 hónap hátra és most fog csak igazán hízni a gyerek. Nem beszélve arról hogy szülés alatt igen sok vért veszít az ember. Ez többedszer szülők esetében mindig nagyobb kockázat, mivel a méh jobban ki van tágulva mint első gyereknél. Főleg ha még nagyobb is a gyerek mint normál estben kellene. Szülésnél könnyen lemegy a 103-ból 90 vagy az alá és akkor meg vért kell adni, mert az azért már elég rossz eredmény. Ezért ilyen óvatos az én dokim és inkább megelőzi a transzfúziót pár vénással ha kel minthogy szülés után vért kelljen adni, na meg a másik mi van akkor ha műtétre kerül a sor, mert ezzel is mindig számolni kell, akkor meg különösen jó ha a vérkép rendben van, mert ott még nagyobb esélye van a vérzésnek. Úgy hogy én abszolút egyet értek a dokimmal és megbízom benne hogy ennyire odafigyel. Az megint más kérdés hogy én félek a vénástól. De ez megint csak szakmai ártalom, ez leküzdhető. A lényeg hogy én is és a gyerek is jól legyünk, és biztonságban.

Kép

gabi1

Sziasztok! :)

f.nikici!

MOST még eszemben van... :roll: :roll: :roll: :roll: :wink:

Egy kis cikk ajánló mindenki figyelmébe :wink: :

http://cegegeszseg.origo.hu/20090410-mu ... zagon.html

http://fogorvos.origo.hu/20090422-amit- ... -resz.html

Kép
Kép
200907?

Gyorsan bekukkantottam még a házidokim előtt, ugyanis megyek kiiratni magam....

Éva: jó, hogy jöttél, édi a picibabód a képeken. Vigyázzatok magatokra.

Ancsurti: ez nem is vicc,amit leírtál, hanem maga a Valóság!

Lorca: Az nap, amikor befeküdtem Nócival a kórházba, mivel letellt az időm, egy nő (akkor kb.35 éves kisebbségi anyuka) a 4. gyerekét hozta világra éppen. Hát mit ne mondjak, 4-5 csukott ajtón és 20-30 méter folyosón keresztül is "élveztük" a visítását!!!
Ugyanezt eljátszotta varratszedésnél is.

Gátmetszés: Nekem Nócival kívül felfelé 1, lefelé 3 varratom volt, bellül viszont töménytelen. Doki azt mondta, hogy a baba nagyobb helyet csinált magának, mint amekkorára ténylegesen szüksége volt. Magát a vágást (se a varrást) nem éreztem, de előtte kaptam arra a részre injekciót.... na, arra emlékszem a mai napig. 4-5 helyre szúrta be, ahogy a fogdokik szokták...

Kép
Kép]
hendegabi

sziasztok kismamik!

gratula Dodi a jó vizsgádhoz!!!

szisz: a piros jel azt jelenti,hogy régen hallottunk felőlük :wink: :wink:

majd hamarosan döntenünk is kéne a folyamatos pirosan lévők sorsáról is
sztem...kegyetlennek hangzik igaz,de az én munkámat is megkönnyítenénk
majd vele.

timi,niki pihenjetek sokat!!!!

köszönjük a híreket pagikáról...

Fúúú Gabi a te lánykád majdnem kétszer akkora mint az enyém...
nagyion szép a kertetek és a pocakod is szép és nagy...

hendegabi a te pocid is szép nagy már...

ancsurti a tied se semmi.hasonló az enyém is csak nekem még nincs teljesen
kibukva a köldököm...bár nekem nagyon mélyen volt annó...

íme a friss tábla:

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Norka eljárunk majd várandósok délutánjára?Domival nagyon terveztem,de épp akkor volt lezárva a szülészet az influenza járvány miatt.Mikor meg újrakezdődött,addigra megszültem :lol: :lol: .
Szerdánként van 15 órától,én májustól tervezek menni.Hmm?

Csak lesem ám itt a pocakméreteket :lol: :lol:

Kép

Kép
lidike

közben megérkeztem, és feltettem főni a majdnemingyenes ebédünket:
sóska: szomszéd adta (most szedte frissen a kertben)
krumpli: anno nagymamám adta
tojás: tikok tojták

Így kell egy gazdaságos ebédet összehozni :D

Jelentem nálunk beköszöntött az ősz. Esik, fúj, hideg van, és ordítani tudnék!

Sillia, hogy van a lábad? ha felétek is hűvösebb van, biztos jobb egy kicsit.

Niki, Heni, Timi, és többiek hogy vagytok ezen a szeszélyes áprilisi napon?

Kép
Kép]
hendegabi

Nos, úgy látszik a fennmaradó időben hívhattok elefántlábnak. A felpolcolás nem segített az esti séta viszont kifejezetten rontott a helyzeten. Reggelre majdnem visszanyerte az eredeti formáját de aztán pár óra fenntlét után megint eltűntek a bokacsontjaim. A vérnyomásom normális . Kedden megyek a védőnőhöz, majd néz vizeletet. Nem hiszem hogy nagy gond lenne ez a duzzadás, csak számomra furcsa mert sosem volt ilyenem. Igaz, nyári kismama sem voltam még.

007

Azt írtad a duzzanat nem fáj. Nekem igen. Na, nem valami kínzó fájdalom ez, inkább csak feszül zsibbad nehéznek érzem és általánosságban végtagfájdalmat érzek. Élesebben akkor fáj, ha megnyomom a felpüffedt szövetet. Egyszer kipróbáltam azóta nem nyomkodom :)

És most csokikát fogok enni. Ilyet: Kép a retro jegyében :)
Vendég

Sziasztok! :)

Kismama torna kipipálva a hétre. 8)
Igaz, most nem esett annyira jól, de azért jó volt, hogy elmentem. Jövő héttől a 30. hét örömére már hétfőnként is el akarok járni, így hetente 2x mennék. Kíváncsi vagyok...
A napokban megszült az egyik lány, aki eddig járt. 4600-as babája lett, császárral. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Egészségesek mindketten.

Nem tudom, hogy másutt milyen a felhozatal, de ide egy csomó olyan kismama jár, aki valamilyen orvos. :o :o :o :) :) :) :) :)

Volt szó a szülés utáni hasszorítóról.
A következőt kell róla tudni: arra jó, hogy a szülés a belső szerveket a "helyükön tartsa", ne legyen kellemetlen érzés. Ezt alapból elvégzi a hasfal, ahogy fokozatosan húzódik vissza, de van akinek több időt vesz igénybe illetve jobb érzés ilyennel mászkálni. De 2-3 napnál többre akkor sincs rá szükség. Ugyanis, ha a hasizom nincs "rákényszeritve", akkor hülye lesz dolgozni. Laposabb) hasat pedig csak ő tud csinálni, a hasszorító nem!
Ha valaki nem szeretne erre a pár napra venni ilyet, akkor vászon vagy damaszt törülköző is megteszi, amit maga köré teker és összetűz 2 biztosítótűvel. :wink:

Kombinós tapasztalat: nőtársaim hozták a szokásos formájukat. :? :? :?

Roppant büszke vagyok magamra, ugyanis nem felejtettem el megkérdezni a fülbevalót! 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) Meg kell venni és a hazamenetel napján beleteszik a kicsi fülébe, 3.000.-Ft.-ért.

Még egy roppppant fontos téma. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ki látta a tegnapi Dr. House-t? Szerintetek mi lesz...? :roll:

sillia!

Én nem a duzzanatra mondtam, hogy -szerintem- nem fáj, hanem az terhességből adódó ödémára. De nem tudom, mert nekem csak a legeslegvégén volt egy kicsi Manóval.

Kép
Kép
200907?

gabi: az én dokim is hasonlóan fontosnak tartja, nekem is 109 volt legutóbb, jövőhéten meg majd kiderül..ha rosszabb akkor nekünk is szuri. Szerintem ez így van jól :wink: és nem csak a szülésről van szó, hanem a kicsi ezen keresztül kapja az oxigént is amíg bent lakik...emiatt is fontos, hogy jó legyen.

Bond: legyen eszedben MOST is :lol: :lol: feltéve, ha ott vagy éppen már :lol:

csibe: köszi a friss táblát :wink: szerintem nem kegyetlenség, ha kitörlöd, aki piros, hiszen, ha nem tudunk Róluk semmit, akkor nem sok értelme van...Neked mekkora a lánykád súlyra? nekünk 28 hetesen volt 920gramm. köv uh-ra majd jöv héten megyek, kíváncsi vagyok mennyit nőtt egy hó alatt :D

hendegabi: nagyon helyes, ha megoldható, én is így főzöm :lol: :lol: nálunk meg csirkemellből lesz husileves, és majd a főtt hús mellé készítek krumplipürét, egy kis paradicsompürével, nyamm. Hamarosan én is nekilátok a főzésnek, mire menni kell apáért (negyed 4) addigra meglegyen. Nálunk tegnap volt ilyen bolond idő: képzeld egy hatalmas zivatar, jégesővel :shock: :shock: :shock:

Dél körül ment el a védőnő, kb. egy órát volt itt. Előtte meg rohangáltam, piac, bolt, szabó, bank, stb. Úgyhogy most be kell hoznom a lemaradást. Képzeljétek két poharat is törtem ma :twisted: Mióta kismama vagyok összesen 14-et :roll: :roll: pedig esküszöm nem szándékos, teljesen véletlen esetek.

f.nikici

Nikici: én csak 2-nél tartok. Abból az egyik totál véletlen volt, a másik..., no az se direkt, de elkerülhető lett volna. :oops:

Főzéssel én is nagyon ráérek, Nóciért 4 körül megyek az oviba, apa meg legjobb esetben is 1/4 5 körül esik be.
Bár ma 1 órával korábban ment, és megígérte, hogy siet, úgyhogy gyanítom, lesz 6 óra is, mire hazaesik :twisted:

Kép
Kép]
hendegabi

f.nikici! :)

Még azt akartam mondani, hogy vannak, akik szerint nem mindegy, hogy hol lukasszák ki a fület. Mondván lehet, hogy pont olyan akupunkturás pontot találnak el, ami mittudoménmire hat.
Szerintem lehet benne valami, de döntően nem ez határozza meg a dolgokat.

Belegondoltam egy kicsit és arra jutottam, hogy pagika 800 grammos babái szép eredménynek számítanak. Egy baba alig 20-30 dekával kisebb, mint Hugi és még 3 héttel fiatalabbak is. Összesen már majdnem 2,5 kiló gyereke van. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Egyébként még a mai naphoz:
A házidokim persze nem rendelt ma (az éjjel ügyelt, és ma szabit vett ki), de szerencsére az asszisztensnője nagyon rendi volt, bevitt a rendszerbe, oszt majd hétfőn megint mehetek....

Kisebbik csemetém mai nap folyamán (hasonlítva Nócira) hiperaktivitás jeleit mutatja. Minden ponton mindent érzek, akkorákat rángok, mintha csuklanék.

Gázpalackom meg a kifogyás jeleit mutatja :x , már gondolkodom melyik szomszéd lesz a szenvedő alanya a cserének :twisted: . (megcsinálnám én is, mert magam szoktam, de nem tuti, hogy a közel 20 kg-os palackot nekem kelljen cipelnem)

Kép
Kép]
hendegabi

sillia: anyumnak is ez a kedvenc csokija :lol: a lábadat sajnálom, próbáld meg hogy egy nap pl. csak almát eszel, vagy ha azt nem bírod, akkor a kaja mellett de sokat, kb. egy kilót egy nap :wink:

Bond: nem semmi az ismid bébije, szép súlyban van :shock: de a lényeg, hogy egészségesek :D A hasszorítón én is erősen gondolkodtam, és gondolkodom is. De nem tudom mire jutok...ezek után meg pláne nem :lol: Sógornőmnek nagyon jót tett, igaz ő ikres volt, gondolom az megint más...S KÖSZIII, hogy nem felejtetted el a fülbevalót, éreztem, hogy ha Te elfelejted, akkor mindenki :lol: :lol: De azt gondolom csak tudják, hogy hová kell lőni nem?!?! Hát én nem sokat értek ehhez...
Én a második felét láttam a House-nak, hogy mi lesz, azt már tudhatod, ha letöltöd az amcsi változatot, ott már előrébb jár a sorozat, az angol, de Neked ez nem okozhat problémát :lol: Mi is onnan követjük soron, csakúgy, mint a Szökést, mert mi azt is nagyon szeretjük.

hendegabi: akkor nyugisan főzhetsz legalább, én is, csak majd a szomszédhoz még közben fel kell ugranom segíteni neki egy utalásban. A 2 még gazdaságos, de nekünk már két új szett van azóta :lol: :lol: Pont tegnap gondoltam rá, hogy milyen jó, azokból még egy sem törött, de nem is fog, mert vigyázok rá, erre tessék.. 8) A palack cipelést szerintem ne vállald be, nem ér annyit :wink: Sokszor nekem is olyanokat rúg Dorkili, de ma egész nyugis, éjjel egyszer ébredt, és reggel is viszonylag finoman mocorgott. De tegnap, teljesen be volt indulva :lol: de gondolom megérezte a jégesőt :roll:

f.nikici

f.nikici! :)

Szívesen! :wink:
Persze, hogy tudják hová kell lukasztani. :lol: :lol: :lol:
Itt inkább arra gondoltak, hogy van, a mikor valaki kiluggatja végig az egész fülcimpáját és ott figyel vagy 8 fülbevaló.

Ööö...már valóban tudom, hogy mi lesz a folytatás, de nem nézem meg előre, inkább kivárom. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

(A Babanetet lassan át lehet keresztelni BabaNyetre... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?