A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Közben licitaltam az ebay-en egy babakocsira es sikerult meg is venni. Chicco tech 3 WD es uj es 50 euro hazaszallitassal egyutt. Szinte minden van hozza, babahordozo, autosules...

Teszek fel kepet, ha sikerul.

Kép Kép
molkata

Na hellóka,
köszi a pocak dicséreteket, bár én úgy érzem magam, mint elefánt a porcelánboltban, még csak 5 kg-t híztam a terhesség alatt, előtte viszont a hormontól 15 kg-t... majd csak lemegy valamikor.

Szivvikém neked is nagyon szép (nagy) pocakod van,
Bori a válaszunk megegyezik, és köszike a névnapi köszöntőt.

De kérdem én mi lesz később beférünk majd az ajtón???? :roll:

Sulit halasztottam, valamikor nyár vége felé kellene vizsgáznom még 2 tantárgyból, az meglesz, utána pihenés, szerencsére tudom majd folytatni, bár annyira türelmetlen vagyok (most) mindenhez.
Karambolos helyzet okés, "megcsináltak", lefényeztek, kerülöm a tatákat az úton.

Az utazás témáról : én max, Balatonig meg vissza, nyüglödöm, fáj a hátam, vizesedem, úgyhogy letettem a hosszabb utazásokról.

Andrea
Kép
kindernay

Nálam is GMT+2. Otthon majd megnézem.

Kata - marha jó dolgokat bírsz kifogni.
Ez a babakocsi pedig ollan amit én is elképzelek magamnak tosszantani, s Grétinek belecsüccs.

Kép
kissmanó

Ja, a vizesedőknek télleg nem egy kánaáni érzés utazni. Akkó inkább az othoncsüccs.
De aki nem, s van lehetősége, télleg jó egy kis kikapcs a bébike előtt.

Monnyuk minket apjuk épp péntek délben hagy magunkra, s majd csak kedden gyün haza valamikor, megy ótóversenyezi. Há nem mondom, hogy nem töröm a kobakom, hova is bírnánk kiszabadulni mi többiek ezekre a napokra.

Kép
kissmanó

Sziasztok! Mindjárt visszaolvaslak Titeket, csak egy gyors hír rólam:

Szombaton véreztem, nagyon megijedtem, mert kb. annyi jött, mint egy megjövéskor. Orvos ma meguh-zott, baj nincs, minden ok, csak át kell mennem kímélő üzemmódba, tehát mától itthon vagyok, nem dolgozhatok. Pedig úgy terveztem, hogy még egy hónapot lehúzok. No mindegy, így legalább kipihenhetem magam. Valszeg sokat guggoltam, hajolgattam, lépcsőztem szombaton. Azóta csak barnázgatok, egyre kevesebbet, de előbb-utóbb csak eláll teljesen.

kétfiús anyuka
babdorka

Szücsi!!

Eddig négyszer voltam védőnőnél. Ezt az időpontot Ő adta, mert máskor nincsen nála hely. Juni 11. azaz 7 hét múlva..és akkor egy csomó mindent el fog mondani+megkapom a receptek a babaápoláshoz (popsikrém, fürdetőkrém, stb..)

Szerintem nincsen kötelezően meghatározva, hogy a 28ik hét után 3 hetente kéne menni..mert pl. a saját dokimhoz is 4 hetente járok.
A lényeg, hogy a kötelező vizsgálatok meg legyenek, azok meg vannak, sőt még több is..úgyhogy ez van nálunk :lol:
torolve_20131003125716

Mütyürke, nekem a dokim azt modnta, hogy csakis a második harmadban szabad repülni, mert a harmadikban már megindulhat a szülés a légnyomáskülönbségtől.

A napozásról meg csak annyit tudok, hogy 1. nem szabad leégni, mert ugye nem szabad lázas állapotban lennünk, 2. akik anyajegyre hajlamosak (mint pl. én) azok még több anyajegyet, májfoltot, egyéb foltokat szerezhetnek, mert érzékenyebb a bőr. De szerintem a nem túl sok napozás inkább jót tesz. Úgyhogy Szivvi, csak hajrá, a tengeri levegő meg tuti jót tesz PIcurkának és Neked is.

Nekem Noémi lett volna a bébi, ha nem Dávid lenne. :wink:

Kép
nenoke

Dorka!
Vigyázz magadra, pihenj sokat..lehet, hogy egy erecske megpattant..azt olvastam, hogy ilyenkor simán előfordulhat..a lényeg, hogy a babuci jól van!
torolve_20131003125716

Dorka!
Ha mán így adódott, ez van. A lényeg, hogy az ijedtségen kívül nincs semmi gubanc.
De azért vigyázz magatokra.

Kép
kissmanó

Dorka! Pihenj sokat-sokat! Örülök, hogy minden rendben. Nagyon vigyazz magatokra!
molkata

Fúú, Dorka! Pihenjél sokat! Láb felpakolás, tv nézés, olvasgatás. Majd jövő héten jobb lesz!
Örülök, hogy ilyen nyugodtan fogadtad! Én parásabb lennék!
Nyugtató puszi a törpének!
Vendég

Gurgula, én is erre tippeltem, vagy legalábbis ebben bíztam. Igyekszem pihenni, csak még nem vagyok hozzászokva, hogy ki vagyok szolgálva. Csak nehogy aztán jól hozzászokjak. Kép
Bár gondolom, azért sétálni már csak lehet. Nem tudom, mit lehet pontosan, hogy vigyázzak magunkra. Házasélet is mától tiltva, azt tudom.

Vérvétel: én a Margit kórház honlapján lévő gondozási terv szerint vagyok ellátva, tehát 4 uh, 4 labor. Eddig 3 laboron és 3 uh-n (pontosabban a maival együtt 4 uh-n) vagyok túl, mindegyikből 1 van még hátra, ha nem lesz semmi komplikáció.

kétfiús anyuka
babdorka

Bori, a párommal szombaton mi is paráztunk rendesen, egész nap azon tanakodtunk, hogy most kórház, vagy nem kórház, most baj van, vagy nincs, mi a fenét csináljunk, még éjszaka is pörgött az agyam, hogy jól döntünk-e. Az bíztatott, hogy sem fájdalommal, sem görccsel nem társult, és magzatmozgásokat is éreztem. De ma megnyugodtam, mert babó is rendben, méhlepény is.

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka
Pont rád gondoltam az előbb! Meg lehet szokni a kiszolgálást!! :lol:

off off off
csajok nem kell vkinek iwiw-es meghívó?

KépKép

KépKép
szivvi

Kata a miénk pont ugyan ilyen színű csak a 6wd tech és négykerekű.
ugyanezek vannak hozzá.írj majd ha hazahozták mert a miénken van egy pánt amit nem tudunk hova tenni.hátha tudsz ebben segíteni majd.

Szivvi de jó nektek én is utaznék.amugy pedig a "bálna"jelzőt tessék hanyagolni ha magadról irsz.szép pocid van már neked is.

én ugy tudom hogy a 3. harmadban már orvost is meg kell kérdezni a repülésről.addig ha nincs gond lehet.

Dorka nekem a kimélésre azt mondta dokibácsi hogy tilos emelni,sietni
és minden olyan ami hirtelen méhöszehúzódást eredményezhet.
először furcsa de aztán teljesen átállsz.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Én is vagyok, olvasgatlak benneteket, csakhát az írás megint nem nagyon megy :oops:

Nálunk megint mosolyszünet van mert merészeltem elmondani a férjuramnak, hogy rosszul esik, hogy érzelmileg még mindig az a másik érdekli én meg sehol nem vagyok :twisted: Na ezen megint jól összekaptunk :cry: Nem tehetek róla, muszáj elmondanomtök szar érzés, hogy látom rajta, hogy nem én érdeklem, hanem másvalaki kell neki. Velem meg csakis a gyerekek miatt van. Érdekes ezt mondja, de a gyerekekkel meg nem is foglalkozik. Én látom el őket én fürdetem én készítek nekik kaját, ha sírnak én vígasztalom meg őket, én játszom velük, akkor miről beszél???

Kisbabám jól van, sokat mocorog! Szerdán megyek orvoshoz, már alig várom, hogy lássam. A srácokhoz akkor is anyós jön! Kiváncsi vagyok, hogy eljön e velem, bár majdnem biztos, hogy nem. Írtam neki egy hosszú e-mailt, hátha így könnyebben megérti mi is a bajom. Meglátjuk mi jön le neki belőle :oops:

Látom hatásos volt a körözés sokan jelentkeztek :lol:

Andi, Szivvi: nagyon szép pocitok van!

Kata: nagyon vagány a bébijárgány!

Dorka: vigyázz magadra! Elég ilyesztő lehetett :cry:

Gratula mindenkinek a jó eredményekhez akinek meg kell megy a drukk!

Én is elég sokat keményedek és néha fájdalmas is. Nem is csodálkozom, inkább azon, hogy még bent van. Komolyan félek ha ez sokájig folytatódik nem húzom már sokáig :cry:
Lépek is nem fárasztalak beneteket!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Dorka, nagyon sajnálom , hogy ilyen történt veled, nálam is volt u.e. csak kicsit korábban, vérzés, kórház -ügyelet , aztán mindent rendben találtak. Sok pihenést, és napi 3x2 MgB6 írt fel a doki, plusz lehet kapni egy vitamint (nem tudom a nevét, de most elmegyek és megkeresem neked) ami kifejezetten az érfal erősítésére szolgál. Mivel nekem is ezt mondták, hogy elpattant egy ér attól véreztem. Szóval jobbúlást és jó pihenést neked. Leírom a vitamin nevét..... csak keresem..... :wink:

Brigi nagyon sajnálom, most olvasom ,hogy otthon nem állnak jól a dolgok, remélem idővel megjavul a helyzet, főleg ha megérkezik a baba. Azért benyomhatsz egy-két olyan dumát, hogy nem mindig leszel te állapotos.... :wink: jön még kutyára dér....
Egyébként meg ne idegeskedj, (ez tudom, hogy hülye tanács), de próbáld meg kizárni most magad mindenből, és csak a jó dolgokra koncentrálj, lesz még időd a szülés után rendbetenni a dolgokat, csak úgy jó keményen!

Én sajnos nem nagyon érzem mindig a babát - mivel sok a magzatvizem - ez fura érzés, mert mindig van bennem egy kis aggódás, hogy minden rendben van-e?! Egyszer elég erősen rugdos, aztán meg néha-néha egy-egy dörömb, és kész. De tudom, hogy jól van és a Mami komplett úszómedencét alakított ki neki ott bent. :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Dorka, meg is van:
Rutascorbin (lehet, hogy nem jól írom) napi 3x1

Andrea
Kép
kindernay

Brigi! Jo, hogy ujra jelentkeztel. Nem csodalom, hogy kivagy, en is nehezen turnem a helyedben...persze, lehet hogy nem is turnem, nem tudom... Nem lehetsz konnyu helyzetben. Probalj kikapcsolodni es elefeljteni a ferjed....persze, konnyu mondani...

Esztora! Ok. Ha megerkezik majd megirom.
molkata

Brigi! Nehéz bármit mondani! Tiszta seb mindkettőtök lelke, érzékenyebbek vagytok. Légy erős, babázz sokat, őt meg hagyd főni a saját levében! Veled vagyunk, jelentkezz, ha kell segítség! És sose félj az érzéseidről írni, mindannyian aggódunk Értetek!

Dorka! Hajrá! Tuti csak egy ér volt.
Andi! a rutascorbin-nól az ascorbin az a C vitamin, ha jól tudom.

Főni szétrúgja az oldalamat. Órák óta alkotgattunk, és elég sokat görnyedtem, asszem most büntet :D
Vendég

Bori, azt hiszem igazad van, mindenesetre nekem azóta (18. héten volt) semmi baj nem volt a vérzéssel... (lekopogtam)

Én most ettem egy nagy tányér lecsót, olyan csipős lett, hogy Dunduskám az úszómedencéjén keresztül jelzett vissza: hogy köszike...

Andrea
Kép
kindernay

Dorka!Élvezd a kényeztetést, ne is foglalkozz egyébbel, csak magatokkal!

Andrea, Szivvi, de szép pocik :wink: .

Kata, nagyon jó a babakocsi, jó stabilnak tűnik. Bárcsak a miénk is meglenne már...De még mindig semmi.

Hova érdemes bevásárolni menni, ahol minden megvan egy helyen és nagyából jó árban, jó minőségben? Kenguru Gold? Vagy valamelyik babaoutlet?Kérlek adjatok tippeket,köszi!

Kispiskóta, de izgi, hogy bizonytalan a neme :) . Nem is tudtam, hogy mennyasszony leszel, hogy álltok az előkészületekkel? Biztos olyan szép leszel, majd várjuk a képeket :wink: .

Csajok, úgy repülnek a hetek, hogy hihetetlen......
Vendég

Sziasztok,

sajna, nem tudok mindig visszaolvasni, de azt a kötelező pihit tessék betartani!!

én csak bejelentkeznék, hogy jól vagyunk. Egy tisztázatlan problémám van, időnként sikerül rávenni magam, hogy süti és palacsinta helyett gyümölcsöt egyek, ahogy ez ma is történt körte és eper formájában. Viszont teljesen megkeményedett a hasam, ez vajon összefüggésben van a gyümölcs fogyasztással?
Valaki tapasztalt hasonlót?

Kitartást Mindenkinek, hűűű, ez a 84 nap egészen megrémisztett...(( Csütörtökön fogok először talizni a szülésznénivel, kérdezte, hogy látogassunk-e szűlőszobát, nagyon megrémisztett, mondtam, hogy én nem vagyok erre felkészülve.... de nagyon nem... Ti már jártatok ott látogatóban? Persze tudom, van aki többször is, de én ettől szabályosan félek...(((

Vigyázzatok Babuskákra,

Üdv,
Ildi

Kép
lidikoka

Sziasztok! Megjöttünk!!!! 1200 gr, hosszúkás fejű, és befordult, úgyhogy lefelé áll a feje. :lol: És nem estek le a golyók, úgyhogy még mindig Dávidnak néz ki. :wink: Madarat lehet fogatni velem, úgyhogy bőven küldök mindenkinek a pozitív energiákból, Briginek, Dorkának, fel a fejjel!!!!! Egy órája még itt bőgtem, mert a vezérigazgató visszadobta egy munkámat, most meg nem érdekel semmi, csak ez a kis rúgdosós Pocok. Ti is csak vele foglalkozzatok (na persze, ne az enyémmel, hanem a sajáttal :wink: )!!!

Kép
nenoke

Nenoke, gratulálok!
Nekem sem fordult még be, de nem érek rá ezzel? Tudja valaki? Én úgy tudom, hogy ráér ez még akár a 36 hétig is....

Ildikóka én is keményedek, de állítólag ez normális ebben az időben, ha nem állandóan van, és nem jár erős görcsökkel.

Még én sem jártam a kórházban, de találtam (végre) egy kismama masszázzsal foglalkozó volt szülésznőt, aki nemcsak meggyurmáz,hanem fel is készít a szülésre. Jövő héten jön hozzám, már alig várom leszakad a hátam. :cry:

Andrea
Kép
kindernay

Írtam egy levelet, ami nagyjából arról szólt, hogy minnyá kidobom a házból a kettő darab külső munkatárs kölkem, mett tiszta csupa hisztériák. S nem bírom. A kicsi ma ha hozzászóltam azétt, ha meg nem akkó azétt hisztizett. Szal bármin bármikor felszívta, s jött a hiszti.
ÁÁÁÁÁÁá, inkább mék, s hívom apát mennyünk a belső munkatárs lurkónkat vigyük el moziba. Háha jobb kedvem lesz.

Kép
kissmanó

Andrea, Szivvi
Jók a pocakok! :D

Dorka,
sorstársad vagyok! totál átérzem, a helyzetet!
Nálunk ma reggel volt izgalom. Wc után vér is volt a papíron. Dokit hívtam, irány be hozzá. Mondta, hogy készüljek úgy, ha bármit talál, befektet rögtön a a kórházba. Na de - Istennek hála - semmi bevérzés, méhszáj tökéletesen zárt, kicsikénk nagyon jól van és elérte az 1 kgot Mivel ez egy egyszeri kis löket piros vér volt, doki szerint a nagy növekedésben megpattanhatott egy ér. Ma- holnap szigorú fekvés, szerdán cukor és újabb uh.

Nenoke
Örülök, az örömödnek!

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Babdorka Emma! Pihi, pihi, pihi és vigyázzatok magatokra!

Nenoke! Gratula Dávidhoz!

Brigi! Kitartás! Azért jelentkezz ha tudsz, és van erőd írni!

Holnap megyek én is dokihoz, de szerintem most nem csinál uh-t. A hasamon megjelentek a hajszálerek, nem tudom hogy fogja bírni a további tágulást, mert már nagyon feszül a bőröm, pedig kenegetem, és az orrom is egyre sűrűbben vérzik, na mindegy majd lesz valami :wink:

Emi

Kép Kép
emi_25

Nenoke! Annyira lehet "hallani" az írásodból a boldogságot! Maradj ilyen vidám mindig! A baba mindig ott van neked, és egy kicsit fontosabb, mint a vez.ig. :D

Emma! Hát Te is pihenj le szépen, polcold fel a lábad, és szolgáltasd ki magad. Ez ilyenkor jár. Jó, hogy az ijedtségen kívül más baj nincsen! Vigyázz magatokra!

Ildi! Talán annyi köze lehet a gyümölcsöknek a keményedéshez, hogy több gázt képeznek, mint mondjuk a kenyér, és ettől keményebbnek érzed a hasad. De ezek bélgázok, és nem méhkeményedés, csak a feszítő érzés ugyanaz. De ez persze csak saját tapasztalat, nem orvosi látlelet :D (és igazából a zöldségek gázképzése jelentősebb, mint a gyümiké)
Nekem a para mindig enyhül, ha megyek a kiképzésre. Sztem a para egy része az ismeretlentől való félelem. A szülésznő meg válaszol a leglükébb kérdésre is, amivel csökkenti a bizalmatlanságot/aggódást bennünk.

Zsanett! Tesóm dícsérte a Kenguru Goldot. Én is megnézem majd, de sztem nem érdemes egy helyen megvenni mindent, mert akkor meg szívod a fogad, amikor valami mégsem válik be, hogy persze, máshol biztosan jobbat találtál volna...

Dátum döbbenet.
Ádám 6 hét, és 4 nap múlva érkezik az orvostudomány szerint. (jún. 16 és 14 volt a két dátum eddig, és nem változtattak rajta) ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
és mi még addig költözünk, konyhabútort veszünk, festünk, gyerekszobát alakítunk ki. Jaj
Holnap megyünk láthatásra (32. heti uh, állítólag kötelező), meg délután dottoréhoz. Kíváncsi vagyok, mit látnak az okosok. :? :shock:

Manó! Respect.
Anyámnak van egy sztorija erre. Én még nagyon pici voltam, rábízott nagyimra, míg ő levitte a nővéremet a játszóra. Ősz volt. A kiscsaj elkezdtett iszonyatosan hisztizni, és nem tudta elmondani, mi baja van. Csak a natúr hiszti. Belevágta magát a tócsába (!) és zokogott. Anyám csak állt mellette, nézte döbbenten, és csak arra tudott gondolni: "És nekem ebből otthon van mégegy!" Ezen aztán jól elröhögte magát. Azóta családi mondás lett, ha valamelyikünk fárasztóan viselkedik.
Vendég

voltunk dokinál Lurkó faros éppen, nagyon szép kerek feje van(föntről nézve) 76 mm,lába most a csontom mögött van igy nem lehett benézni közé.köldökzsinór nincs a nyakánál.
minden rendben vele és velem is jó lett a kenetem is.méhszáj teljesen zárt.3 hét múlva megyek megint a laboreredményekkel.(szülinapomon)akkor lesz a kötelező nagy uh-is.

én is anno rutascorbint kaptam érfalerősítő.jó darabig szednem kellett még.

Bridzsi

Kép
esztora

Nenoke, Esztora
Veletek örülök a jó híreknek, jó nektek, hogy voltatok láthatáson..
Dorka, Emma
Relax..

KépKép

KépKép
szivvi

Bori tényleg nagyon közel van az a 6 hét és 4 nap. :shock:

Emi csak javasolni tudom a rutascorbint, próbáld ki, napi 3x1 kellett szednem és használt.

Gratulálok a jó eredményekhez mindenkinek, én holnap megyek dokihoz.

Andrea
Kép
kindernay

Csak bekukkantok dolgozatírás közben...
Sikerült lefoglalnunk végre a lakást, ha minden rendben megy, augusztusban :shock: :shock: költözünk Dunakeszire. Kérek drukkokat, még el kell adni a mostanit... :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Jaj, de nincs kedvem tanulni!!! :evil:

KépKépKépKépKép
uxi

Gratula mindenkinek a jó eredményekhez!

Én ma voltam az új védőnéninél. Sokkal aranyosabb mint a régi volt :lol: Halgattunk szívhangot is amitől teljesen el volt ájulva, hogy milyen jó és milyen erős :lol: A srácok is tátott szájjal halgatták :lol: Holnap meg dokibácsilátogatás lesz! Jaj, már alig várom, hogy láthassam a manócskámat!

Uxi: drukk, drukk, drukk :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

HÁÁÁÁTTT,egész nap nam tudtam feljelentkezni, mert rossz volt a babanet..... :evil: :evil: :evil:
Tegnap dögrováson voltam, mert annyira fájt a hasam, hiába ettem a magnéziumot, hogy azt hittem megszülök.
Ehhez még egy jó adag depi is társult, szóval hisztipók voltam.
Ma meg már kisuvickoltam a lakást, ma nem fáj semmim és élvezem...

Babdorka és Emma:pihenjetek sokat,megy a drukk..++++

Gurgika:neked millió puszi(Samunak is, ha szabad.)

Brigi:minden csodálatom a tiéd és örülök, hogy a picikével minden rendben, biztos csodás volt hallani a szívhangját.

Nenoke:Gratulálok Dávidkához, szépek a méretei, kicsit irigyellek érte...
de csak jóindulatúan....

Uxi:megy a drukk a tanuláshoz, küldök kedvet, nekem már 4 vizsgám megvan így nyár előtt, bár nekem sem volt kedvem tanulni, no meg a memóriám is hanyatlik...

Számolgatom a napokat és szerintem ha nyuszi június végéig bennmarad , akkor már megnyugszom.Néha rámjön a para a koraszülés miatt, hogy nehogy baja lgyen.
Jövő hét csütörtökön megyek uh-ra, bejelentkeztem egy fizetősre, mert félek, hogy vissza van maradva a pici a fejlődésben, szóval átnézetek mindent...., akkor talán megnyugszom picikét...
:roll:
Millió puszi mindenkinek, akit kihagytam a felsorolásból, azoknak is gratula mindenhez, amihez kell...

Kép
Kép
christine

Ja és védőnéni megmérte a pocakomat: 112cm :roll: A súlyom meg 82kg. Ha azt vesszük, hogy 80kg-ról indultam nem is híztam semmit mert ez a +2kg a baba meg az összes többi mellé :lol: Meg lettem dicsérve. Szegény nem tudja az okát :oops:

brigi73

Rózsa és Mindenki!
Köszi a biztatást, de sajnos egyáltalán nem vagyok erős :cry: Kifele muszáj mutatnom, hogy jól vagyok, de nagyon sokat sírok :cry: És ahogy telik az idő egyre jobban azt érzem, hogy ezt már nem lehet helyrehozni :cry: Én még szeretném, de nemtudom! Már szinte nem is tudok a férjemhez szólni úgy, hogy azt ne piszkálásnak vegye! Nem tudom mit vár még tőlem...

brigi73

Bori - jó a humora az anyukádnak.
Amúgy meg előtted is le az összes kalapokkal, nem tom azért hányan lennének képesek bevállalni egy költözés teljes körű lebonyolítását 6 héttel a kiírt időpont előtt. Ezért is jár a minden elismerésem

Brigi - akkor tied a fődíj. Csak sajna hiába mondom, viheted, mett nem volt kitűzve mi is legyen az. Saját mérésem alapján az én pocakom "csak" 108-as méretű. Akkor versenyben maradok a pocakosság alatt felszedett kilókkal. Ja, utolsó alkalommal beszámoltam mennyivel mutat többet a mérleg, azóta nem kérdeztem tőle, ő meg kéretlen nem mondja.

Ma gyermekeim megtagadták az oxigénes víz további fülbe csöpögtetését, így elmék a füles dokihoz, aki visszahítt a kölkekkel kerek délre. Na, akkor majd pofára estem, mindkettőnek, de főleg a nagyobbiknak annyi trutyákot kiszípózott a füléből, hogy ha ez lett volna elsőszülöttem alkalmi süketségének az oka, akkor nem csodálkoznék. Holnaptól tortúra lévén végetért, irány ismét az ovi. Hurrá. Hátha ott kissé jobban ki bírják tombolni magukat.

Én meg ma álldogáltam a szervízben szűk másfél órát, hogy az apjuk kocsiját soron kívül megnézzék, mett nem elmondhattam róla, hogy semmi baja. Na, de most mán magamról sem, mett a derekam totál kivan. Kölkék mentek vóna játszótérre, de én nem vittem. Inkább csüccs itthon, meg minnyá menyek egyet jót fürcsizek, s utána meg óvasok, nyugisan (remélem nem álom, álom, édes álom).
Szal kettő kinti kölök megszervízelve, apa autója szintúgy, holnap vihetem a pocakot is szervízelni. Mi jöhet még?
Továbbra sem tom mi lesz a 7végén, ha apa elmegy, már kiterveltem, hogy elmék a nagyváradi rokonokhoz. De sajna eddig csak Grétussal bírtam megbeszélni. Ő pedig nem nyilatkozott. Szal most legyek okostojci ebben a témában.....

Kép
kissmanó

Brigi!!
Én ennyit azért nem tűrnék, mint te.Most neked a legfontosabb a nyugalom lenne,ha ezt nem érti meg,én választás elé állítanám.Mindent te csinálsz a gyerkőcökkel, a háztartásban,és még meg sem hallgat téged.
Azért rajta is sok múlik, hogy ezt a babát te ki tudd hordani, mert azért ilyen idegállapotban a bébire sem , meg magadra sem tudsz koncentrálni.....
Én megkérdezném azért tőle, hogy mit akar a jövőben, mert ez így neked sem , a születendő bébinek sem, és a többi babócátoknak sem jó....Bocs, hogy belepofáztam, de úgy kitört belőlem, hogy ennyi év után nem te és a ygerekeid számítanak neki, én úgy tudnék vele mit kezdeni, én lehet beolvasnék neki.....szemétség , amit veletek művel...

Kép
Kép
christine

Sziasztok Csajok! Hat, nemtom mi volt ma a babanettel.... :twisted:

Rozsa! Orulok, hogy jobban vagy, de azert vigyazz magadra. Es a babaval minden rendben, ha kicsit kisebb, az a te alkatodbol is lehet es lesz ideje kint megnoni... :D

Uxi! Megy a drukk!!!

Esztora! Orulok a jo eredmenyeknek! :D

Bori! Hat, igen. Kozeledik az ido.....

Brigi! Ezt meg kell irjam neked, mert annyira bosszant a ferjed. Szal: nagyon igazsagtalannak tartom, hogy erzelmileg magadrahagy ebben a helyzetben. Es persze a gyerekek.... Konnyu lehet neki, hisz massal is foglalkozhat (pl munka) es baromi biztosnak kepzeli a helyet melletted, ha ennyi mindent megenged maganak.
Gondolkozzunk mar egy kicsit! Kinek van nagyobb veszteni valoja? Azt hiszem, te ugy gondolod, hogy neked, pedig ez nem igy van. Te maximum elveszted ot, de o veled egyutt a gyerekeket is, az egesz csaladjat. De erre nem kell gondolnia, mert toled mindent megkap, raer gondolkodni, ketsegben tartani, hiszen ugy is csak azt varod, hogy vegre teljesen mellettetek dontson. Nagyon kenyelmes helyzet lehet. Persze, kozben kuzd a lelkiismerettel, a feltessel....de megis, lassuk be, nagyon jo helyzetben van.
Es mindez miert????!!!! Mert van egy idealja, egy elkepzelt vilaga, ami egyaltalan nem biztos, hogy olyan tokeletes, sot!!! Mert belekepzel dolgokat abba a nobe, aminek valszinuleg a fele sem valosagos.... Mert almodozik....
Es miert ne? Hiszen megengedheti maganak. Es ha szolsz, akkor meg jogosnak is erzi es kozelebb kerul az idealhoz es mer vegre haragudni rad. Rad, aki kozben varja a kozos gyereketeket es kozben nevel meg harmat es mindent megteszel erte.
Fogalama sincs, hogy mit jelentesz te valojaban, mert ha tudna, soha nem tenne ezt. A gond csak az, hogy altalaban csak egy veszteseg utan jonnek ra (nem csak a pasik)....

Nagyon duhos vagyok a ferjedre, mert azt gondolom, hogy nem ezt erdemled.

Remelem, nem bantottalak meg. De feltelek es le kellett ezt irnom. Talan, ha te magad is rajosz a sajat ertekedre es eretketekre (a gyerekekkel egyutt), akkor nem hagyod magad ebben a jatszmaban. Ne erts felre, nem azt mondom, hogy lepj, de ne engedd, hogy tovabb ezt tegye!! Legy sokkal hatarozottab es hidd el, hogy "rengeteg" van benned, amit igenis lehet ertekelni, de csak akkor ha ugy adod es annak adod, aki megerdemli....
molkata

Rózsa, Kata!
Tökéletesen igazatok van! Én is pont így érzek, de nem tudom mit tehetek :cry: Próbáltam elküldeni, de nem megy! Nekem sajnos nincs hova és miből mennem :cry: Ha lenne, már rég nem lennék itt.!
Rózsa: már kérdeztem, a válasz " nem tudom"! Sőt mindenre ez a válasza!
Kata: igen, nagyon kényelmes neki! De egyszerüen tényleg nem tudom mit csináljak! Szeretem, szeretném megmenteni a házasságunkat, de egyedül nem megy!

brigi73

Sziasztok!

Én ma vagyok egy picit depis. Rámtört a félelem: jó anya leszek? És ezen morfondírozok egész nap. Komolyan egy tudathasadásos állapot. Illetve a koraszülés ténye engem is foglalkoztat... Nem tudom, miért. Szóval a mai nap nem olyan jó! :(

kispiskóta

Brigi! Ne szolgaltasd magad ki ennyire. Miert kellene neked mindent megoldanod. Dontson es ha kell, nem egyedul neked kell megoldanod a helyzetet, hanem segitenie kell (ertem itt az anyagiakat is), mert kotelessege a gyerekek miatt is. Es ne akard megmenteni a hazassogod, hanem akarja es akarjataok kozosen. Mert ez a gond, hogy nekem ugy tunik, csak te akarod....

Zsu! Nekem is van ilyen. Egyik ejszakat, szegeny apat nem hagytam aludni, csak probalt nyugtatni, hogy biztosan jo anyuka leszek.... :oops:
molkata

Úgy érzem semmit nem tudok a gyerekekről! Mindenki azt mondja ez majd jönni fog magától, de én félek, mi van ha nem? :roll: Mára teljesen bekatt!!! Remélem csak a hormonok, idáig nem voltam egy sírós fajta, sőt, de ma...

kispiskóta

Sziasztok!

Nna, ez a babanet ma nem állt a helyzet magaslatán :(...

Andi: Jó, hogy itt vagy, és naon cukker a pocid!!! :D

Szivvi: Anyukáááám!!! Tök jól nézel ki! Méghogy bálna!! Haggggyyyá máááá! :D :D

Mi jól vagyunk, engem is egyre többet foglalkoztat a szülés gondolata. A koraszüléstől nem parázom, remélem, nem lesz... és Királylány bent marad végig. Csak május 31-én megyek dokihoz...Annyira rendben volt minden legutóbb.

Rózsa: Gratulálok, hogy átlépted a bűvös 100-as határt. Közben én is :D

Kép
zsuzsi**

Kispiskóta:én tegnap voltam így.....de mára elmúlt.
Szerintem is csak a hormonok játszanak velünk.
Én már gyermekgondozás könyvet lapozgatok, hogy tudjam mi vár rám, de csak még jobban megijedtem, nem kiokosodtam.Le is zártam magamban a dolgot, hogy ezt könyvből nem lehet megtanulni, majd belejövünk együtt babócával, no meg apájával.
Addig meg nyugodtan növelgetem(már amikor nem parázok) és VÁROM , hogy teljenek a napok, míg láthatom a kiscsillagom pofikáját....

Szerintetek hány hét az, amikor a baba ha megszületik, biztosan életképes lesz?

Kép
Kép
christine

ZSUZSI:gratulálok neked én is,majdnem egyszerre halad a vonyalzónk :lol: ,
Én már naptárat csináltam és átikszelem a letelt napokat, ami még hátravan :lol: . Remélem hamar eltelik.
Olyan türelmetlen lettem, kismamik lőjetek le, vagy altatást kérek, majd egy nyuszi-tlanítást, mondtam is apának, de azt mondta nem lehet.
Szerintem a másodikat ő fogja hordani, meg megszülni , én csak asszisztálok :wink: .

Kép
Kép
christine

Én is nagyon félek már szinte mindentől ami a bébivel kapcsolatos.Koraszülés,jó anya leszek-e,nincs e lemaradva a fejlődésben.Még semmit nem vettünk se neki, se nekem ha esetleg koraszülés lenne.Már ez is kicsit aggasztó.
pillangó7

Helló lányok!

Andi, Szivvi: szép nagy pocitok van

Molkata: szuper járgányt vettél

Babdorka: ennyi kényeztetés neked is jár, pihenj sokat

Nenoke, Esztora: gratula az eredményekhez

Bori: én már biztosan paráznék, ha ilyen közel lenne az idő

Brigi: nagyon sok erőt kívánok neked. Ez a pasi meg sem érdemel téged. Tapasztalatom szerint
(Gyerekkoromban részesültem mindenféle "jóban" az alkesz apám miatt és az anyám csak a 3 gyerek miatt nem tudott lépni illetve a miből és hová kérdés sem volt megoldott ezért hosszú éveken keresztül tűrt. Miután felnőttünk és elkerültünk otthonról akkor lépett, de addigra egészségileg teljesen lezakkant. Szerencsére minket ez a helyzet teljesen megkeményített, és nem gyengévé, gyámoltalanná tett. De milyen hatással lesz a te gyerekeidre?) nem érdemes a gyerekek miatt tönkretenni magad egy szemét pasi miatt (bocsáss meg)

Kép
szücsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?