A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Bocs a dupla vonalzó miatt!

Juli

Kép
ajulia

K. Timi, köszi, még nem látom, hogy a fogacska kint lenne, lehet, hogy csak hónapokkal később jelenik meg.

Amúgy nagyon el vagyok kenődve, mert hiába adtam neki ma chamomillát, kentem le az ínyét, 2-kor nagy fájdalmasan üvöltött szegénykém, addig, amíg úgy döntöttem, hogy fájdalomcsillapító. Tudom, hogy itt a fórumon többen ellenzik a fájd. csillapítókat, de én nem tudom nézni, ahogy órákon keresztül tekeregve a fájdalomtól üvölt. Úgyhogy Germicidet kapott. Holnap felhívom a dokit ismét. És persze aggódom, mi van, ha emögött valami más (is) áll... már tényleg tiszta depressziós leszek, nincs egy nyugodt napunk sem... :cry:

Majd jövök, ha javult a helyzet....

Kép
Kép
irina

Sziasztok !

Mióta olvastam Rolika történetét anyukájának (Tündének ) blogját mindennap olvasom.
Mai bejegyzése :

ROLIKA végső nyughelyére 2007.11.28-án szerdán kerül, a pécsi köztemetőben. A kápolnában 12:30 órai kezdettel gyászmise, majd temetési szertartás következik 13 órakkor.

Sajnálom, hogy szomorú eseményt írok de engem nagyon megrázott a történetük.
20200310173350

Szisztok Nőcik!

Hát bizony, a szerdai tapintatlan várakoztatásunknak meg is lett az eredménye. Tegnapra a lányom megbetegedett! :twisted: :twisted: :twisted:
Úgyhogy antibiózunk! Ma ismét voltunk vérvételen a kórházban. Már vártak minket, mert ugye szerdán egy kicsit ki mertem akadni. Oké, percek alatt levették a vért. Majd kérdem a pultnál a nőt mikor lesz eredmény: válasz: hát legalább másfél-két óra. Aha, gyerek becsomagol-irány az anyuék, alig telt el egy óra hívnak a kórházból !!!!!
-Hol vagyunk?
-Hol lennénk, anyukáméknál,még a másfél órából is fél vissza van.
- Az butaság, az asszisztens rosszul mondta, siessünk mert ránk vár a doki.
Gyerek becsom újra-irány a kórház ezerrel-odaérünk lejelentkezünk.
Fél óra múlva behívnak, és közlik, hogy csak a vérvétel ereményének egy része van kész. ( Hála Istennek a fontosabb része ) A másik miatt már ne várjak, holnap telefonáljak be!

Nem pite, de legalább odafigyeltek ránk, így hogy beteg a gyerek.
Ortopédián is voltunk. Jót röhögtem magamban.
Doki:
- Időre született?
- Nem 31 hétre, 930 grammal
Vizsgálja, gyerek ordít, Uh-zni kezdi....
Doki: -és most hat hetes?
( magamban: Igen bzmeg, és hat hét alatt hízott 3 kg-t )
:lol:

De egyébként nagyon kedvesek voltak, és nem kellett várni!
Vendég

Hello Lányok,

Gremese, nagyon ari vagy! :lol:
Ja, egyébként lehet, h elolvasták a topicot, besz.rtak, és ezért válaszoltak :lol: Hirtelen mindenkinek küldeni akarják a cuccokat.

Hozzátáplálás: én is kíváncsian várom. Mivel táposak vagyunk, szerintem én sem várom ki a 6 hónapos kort. És a védőnő is azt javasolta, ha rossz evő a baba (hát igen, eléggé az), akkor el lehet kezdeni előbb is, sőt. Hátha az új ízek bejönnek és többet nyamizik. Bár még nem aktuális, mivel érdemes inkább kezdeni: házilag készített kajával vagy üveges bébiétellel?

Juli, mikor alvás közben nézegetem én is azon szoktam filózni, hogy vajon miről álmodhat??? Jó lenne tudni :lol:

Era, szegény kis Bea! Én felnőttként is rühellem az antibiókat, szegénykének meg ilyen pöttöm korában már ezt kell adni. :cry:
Idióta doki! Bár sztem ez is azt mutatja, hogy le se sz.rják, hogy mit mondasz nekik. Oda se figyelnek az emberre... (a legmélységesebb tiszteletem a kivételnek :lol: )!

Irigyellek Titeket csajok! :oops: Nálunk nagyon nem megy az ágyban elalvás. Sem nappal sem éjjel. Még akkor sem, ha pokoli fáradt, pedig ilyenkor mindig bepróbálom a cumit. Az meg az esetek többségében nem kell. Most is hullára ki van purcanva, hasra fektettem, simiztem, erre elkezdte emelgetni a fejét :shock: Vazze, nekem bezzeg ilyen még sosem jutott eszembe, hogy este lefekvéskor, mikor baromi álmos vagyok, alvás helyett inkább nekiálljak felüléseket csinálni :lol: :lol: :lol:
Szóval marad az ölben ringatás meg az éneklés közben. Aztán vagy sikerül vagy nem. Rossz vége lesz ennek... :roll:

silka
silka

Irina! Szerintem ebben az esetben teljesen érthető a fájdalomcsillapító.

Silka! :lol:

Era! Hát egy kissé nem figyelt rád a doki... :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Jócskán le vagyok maradva, nem ígérek részletes elolvasást.
Édesek vagytok, hogy aggódtatok értem. Nem súlyos depi volt és megtaláltuk az orvoslás módját is. Először is nem olvasni Tündi blogját, mert bár nagyon
együtt érzek vele, ő most írja ki magából a fájdalmát és ha elolvasom teljesen beleélem magam én is és akkor vége.
Sok csoki :) (szerencsére eddig nem híztam, de nem is fogytam, szval most már le kell állnom) és vaterázás. Tőlem már hülyét is kapott a postásunk, de nem tudom mit van annyira felháborodva, nehezére esik feljönni a 4.-re.
Erre ma beadta a csomagokat egy idős bácsihoz meg nénihez és az idős néni mászott fel :shock:
Inkább dobná be a cetlit.

Minden babó csuda szép, olyan szépen fejlődik mindenki, Zsófka hurkicáit nem is említve :)

Üdv az újonnan érkezetteknek

Irina
igen az az nsts kép a vajúdáskor készült, közvetlenül az elején
nekünk itt miklóson a helyi szakrendelésre kell menni, de a héten megyünk újra. az oltás miatt eltoltuk egy héttel.
:( Szegénykém..biztos, hogy minden rendben van!!!

Oltás
Mi az oltást nagyon jól viseltük. Csak akkor volt nagy sírás, mikor bele szúrta a dokinéni, de aztán anya ölébe gyorsan vigasztalódott :) gyorsan le is pisilt.
De úgy, hogy a mellemtől a gatyámig tartott a pisi vonulat :) hogy fér el ennyi egy ilyen pici gyerkőcben :)
Mi a legutóbbi mázsálás szerint lassítottunk a növekedési tempón :) már csak 50 dkg-t hízott. De nagyon is jók vagyunk, mert már 5 kg felett van és még közel sem vagyunk a fél
évhez :) elvileg addigra kell dupláznia, de ő sem olvassa a szakirodalmakat :) Különösebben nem izgat szép egészséges kiscsaj.

Granda
Akkor a születéstörténet fent van gmail-en? Szeretném én is elolvasni küldesz jelszót?

Minket is utolért a koszmó és kezdődő szájpenész is. A dokinéni amúgy csúnya volt, mert kicsit rosszallóan nézett rám, hogy feltételezni mertem esetleg a foga??? Mert csak egyetlen egy ponton van a szájában az ínyén és nem a szájpadlásán.
A Babe samponja koszmó ellen amúgy télleg tök jó. Nekünk már nagyon szép.

Babamasszázs
Valaki azt hiszem írta szeretné csinálni. Mi tegnap voltunk 2. alkalommal. Lillus nagyon élvezi a masszázst is meg a többi baba társaságát is.
Pl. tegnap előtte tök nyűgi volt, de ahogy letettem a szőnyegre és meglátta a többi babát már vigyorgott is. :) persze pasizott :) ja és olyan dumálásban állandóan, hogy csak na.
Ő a legfiatalabb, de ő a legnagyobb hangadó mindig :)

Mi hidegben is megyünk sétálni. Szélben is kimegyünk, de akkor inkább csak a boltig, mert kinek van kedve szélben sétálgatni. Védőnőt is megkérdeztem ő is azt mondta ki lehet vinni szélben is, védve van a kocsiban.

Motiot
férjed, hogy van??

bfagi
gááz a védőnő

Ide kapcsolódóan a mi védőnőnk nagyon rendes, 4 gyereke van, de még így sem hagyom hogy csak az befolyásoljon, amit ő mond. Ahány ember annyi féle.
De azért neki már van nem kevés tapasztalata. Szerinte lehet teáztatni a picit, én ennek nem vagyok híve, csak a poci miatt adtam neki..már nem adom neki a teát amúgy kb másfél hete.
Meg annak sem, hogy cukor kerüljön a teába. Az öcsém pl. a játszócumit nem fogadta el és két és fél évesen még a nagy cumi lógott a szájából teával persze. Naponta nem tudom hány liter cukros lötyit benyakalt.
Mondanom sem kell, hogy 3 évesen tiszta feketék lettek a fogai :(((( na én ezért nem.
Viszont pl én nem akartam nagyon nyugi cumit sem adni Lillának, de ő igényli nagyon. (inkább az mint az újja :) ha nem adom neki oda a cumit már egész ügyesen megtalálja az újjait :)
Arról talán könnyebb lebeszélni. Viszont a védőnő szerint 4 hónapos korában vegyük el tőle
Háát az érdekes lesz..nagyon cumis...nektek mi a véleményetek erről??

Viranka
wow már 3 évesen lehet néptáncolni?? És mit szól hozzá Míra?

Gremese
Pont ma vagytok 3 hónaposak!! Gratula :)Azaz voltatok tegnap csak nem sikerült a hsz-t elküldeni.

Becka
ez vicces, nekünk is ezt csinálja a kazánnal és már én is befeküdtem alá, hogy mifene szórakoztató lehet rajta :)

Marica
Hogy vagy? Kiderült valami?

Angol nyelv
Na itten jól összegyűltünk nyelvészek meg miegymás, én meg eredetileg angol tanár vagyok :) azaz angol közgáz. Szóval a témában Irinával és Grandával értek egyet.
Ha valaki nem anyanyelvi szinten tanult egy nyelvet, sohasem lesz képes úgy kifejezni magát mint a saját anyanyelvén. Tehát az, hogy az egyik szülő magyarul a másik meg angolul (hangsúlyozom tanult nyelv)
beszéljen hozzá a kezdetektől nem túl jó ötlet.
A Helen Doron amúgy engem is érdekel, de csak szakmailag, hogy végül is mit is takar. Természetesen Lilivel én szeretnék foglalkozni, ha majd nagyobb lesz és csak meghatározott időben foglalkoznánk az angollal.
Heni a ti esetetek más mert te 2 nyelvet beszélsz anyanyelvi szinten, ha jól értem :).

Császár
Na szerintem meg pont az a hős aki császárral szül. Nekem egyik barátném is mindkét fiát császárral kellett, hogy megszülje. A második programozott volt és
utolóag gyerek születés nélkül végigélte a szülési fájdalmakat. Na meg ott van az a hasi seb is, ami szerintem tovább is okozhat gondot mint a gátseb. Legalábbis a problémák felmerülésének
rizikója azért jóval nagyobb. Nem is értem miért van az, hogy valaki úgy gondolja a császár könnyebb....az még biztosan nem próbálta..

Era
azé nem semmi én nem is tudtam, h. van 40-es, meg ilyenek..:)

Sense
Velem van a lányom is így nincs olyan érzés, hogy otthagyom meg ilyesmi

Én nagyon benne vagyok babás taliban...legyen mááááá

Na most mááá azért is elküldöm majd írok még, ha eszembe jut valami :)

KépKép
KépKép
fleur

Era
Most olvasom, hát no comment magyar eü :(

Mi is ma voltunk csípőszűrésen, nagyon jól tűrte a kis drága, azt is, hogy majd 2 órával csúszott a kaja ideje. Azt hittem lesz nagy reklamálás, de nem :)

Ne tudjátok meg újabban az a szokása, hogy sikít :shock: de olyan élesen, hogy néha a fülem is cseng bele. Persze sikít, ha boldog az kicsit lájtosabb és sikít, ha nyűge van ....na az gáááz :lol:
már látom lelki szemeim előtt ahogy sikoltozva rohangál a lakásban le és fel. Imádni fogja az alsó szomszéd öreg néni :)

Tündiékre visszatérve van egy nagyon rendes pécsi barátnője, aki sok ismerőssel felvette a kapcsolatot és mivel mi már több mint 3 éve chatelgettünk úgy éreztem nekem is küldenem kell valamit, úgyhogy virtuálisan én is velük lehetek egy koszorú képében a bucsúzáskor. Én ezt az idézetet választottam, gondoltam csak útjára engedjük...

Valahol a fényeken túl, ami szép volt
s elmúlt újra vár, valahol az álmon is túl,
ott a kikötő s a távoli táj.

Legyen szép utad Roli.

Amúgy nagyon szeretem a Padlást, már nagyon sokszor megnéztem és bár "mese" én képes vagyok hülyére bőgni magam rajta..

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok.

Ma túlestünk a szurin.Nagyon sírt a drágám közben és utánna is.
Kapott fél germicidet mondván ettől majd alszik,hát aludt kemény 30 percet.Du. nyüglődés aludt kb.1,5 órát.Fürcsi után be is ájult rendesen.Szegénykém..:(

A méreckedés eredménye :
Születési súly 3560gr haza jöveteli súly 3380gr 54cm,1 hónapos súly 5240gr 64cm,2 hónapos mostani súly 6400gr és 67cm.:shock: :shock: Én meg itt aggódtam a szopi miatt. Maradjon is így és ennyi(kopp-kopp-kopp):) mielőtt elszólom magam.

Neharagudjatok de lekellett írnom.. :oops: :oops:

Irina: Nagyon sajnálom Ádikát..Remélem hamar túllesztek ezen a szakaszon.:)Fel a fejjel..:):)

Most megyek és megszeretgetem a nagyfiamat..:):)
varga tünde

Ui: játszvelem.hu? áhh még mi sem kaptunk semmit,de már nem is foglalkozom vele.. :evil: :evil:

U.era: Ennyit az orvosokról,biztos van kivétel,csak nem nagyon lehet meglelni...:)

Ti is most vittétek csípő uh-ra meg látom fleur is most vitte..Engem meg lecsesztek telóban,hogy miért most viszem a Domit (jövőhét hétfőre kaptunk időpontot),miért nem 3 hetesen vittem, mert nagy a gyerek már.. :evil: Mondom mert most kaptunk beutalót és most mondta az orvos meg a védőnő..Nem értem ezeket sem.. :evil: :evil: Különben meg nézték a kórházban rajta van a papíron,hogy csípő nega..Ők sión születésekormit néztek? nem azt amit most ők fognak?Áhh na hagyjuk..

Ó a másik amin kiakadtam,gyerekorvos sión, és gyógyszertárban a germicid felezésénél felhívták a figyelmemet,hogy hosszában vágjam,ne keresztbe.Most meg a védőnő, miért hosszában vágtam keresztbe kell.Mondom nekem azt mondták több helyről ne úgy vágjam,erre ő az hülyeség..Na most???Kinek higyjen az ember?

Na most már tényleg megyek..:)
varga tünde

Tíz jel, amelyből arra következtethetsz, hogy esetleg agyadra ment a gyes...
1. Sokdiplomás, vezető értelmiségi létedre olyannyira romantikus sorozatfüggővá válsz, hogy még az étkezési és tisztálkodási időket is a kezdéshez igazítod.
2. Ha jókedvedben dudorászni kezdesz, rájössz, hogy már csak a kiszámolókat és a rajzfilmslágereket ismered.
3. Ha – véletlenül – kilépsz az utcára, muszáj valamit megragadnod – a babakocsi fogantyúja nélkül ugyanis bizonytalannak érzed a járásodat.
4. Pároddal társaságba mentek. A vacsoránál azon kapod magad, hogy beszélgetés közben kis katonákra vágtad össze a melletted ülő tányérján a húst.
5. Állásinterjúra mész. Viszel mindent magaddal, ami kell - a biztonság kedvéért a retikülödbe dugod a cumit, a plüssmackót és a kisautót. Persze ezek fognak legelőször előkerülni a tárgyaláson.
6. Ugyanezen az állásinterjún a menedzser legnagyobb megdöbbenésére egyszerre csak söprögetni kezded a zakójáról a morzsákat. Te észre sem vetted a mozdulatot - ő annál inkább.
7. Eredeti szakmádba való visszatérésed attól függ, tudsz-e újra normális előadást tartani. Ám neked rendre olyan szavak jönnek a szádra, mint bibi, nyunyó, lecsicsom. És a legnagyobb nyilvánosság előtt hisztérikusan vihogsz rajtuk!
8. Rájössz, hogy a legkomolyabb üzleti partnereidet is az alapján ítéled meg, van-e gyerekük vagy sem. Kár, hogy ők nem így vannak veled.
9. Amikor kijön a mellékhelyiségből, automatikusan visszaküldöd kezet mosni - a főnöködet.
10. A nyilvánvalóan csinos, fiatal és jóképű fickónak egyszerűen nem jut eszedbe a neve. Évek óta úgy szólítod: papa…

Heni
KépKép
heni81

elszállt minden, amit írtam! :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Help : lányok bajban vagyok. Ádinak nagyon piri a feneke. A sudocrem-mel kenem mióta haza jöttünk a kórházból. Ja és fosik a drágám ezerrel.
Ja és amikor kakil rá 5 percre üvölt. Ja és pelenkázás közbe is sír amit soha nem szokott.
Mit csináljak ???????
20200310173350

KTimi! Biztosan van egy vírus a szervezetében, és most halad át a bélrendszerén. Nekünk is volt nagyon piros popónk. Sudocrem-et is használtunk, de ami meggyógyította, az a melegvizesvattás-lemosás, és a Bepanthen krém.

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi: talán mosd meg neki fosi után,langyos vízzel a popoját.Hátha csak csípi neki a kaki..
varga tünde

KTimi! A Sudocrem is nagyon jó, csak mi megszoktuk, azért váltottunk. a Bepanthen is isteni!
Biztos kicsípi a kaki a popsiját, a kakilóját, és ez fáj neki. Jól kend be a lukacskáját.
Remélhetőleg átszalad rajta ez gyorsan, és hamar meggyógyul.

Kép
Kép
Kép
gremese

Én már nem is használok törklőkendőt. Utálom az összeset!!! Beviszek melegvizet, a vattát belemártom, kicsavarom és azzal tisztítom Zsófi baba popóját. Még élvezi is, mert nem hideg, mint a törlőkendő, hanem fincsi meleg.

Kép
Kép
Kép
gremese

Egyre gondoltunk Emese.:)
varga tünde

A tapasztalt mamik biztos megmondják, hogy lehet-e, de én 1-2 kanál reszelt alma levét odaadnám neki, az fogná a pociját, és vitamin is van benne.

Kép
Kép
Kép
gremese

Tündi! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese annó Beninek inkább fostit csinált az alma leve.Akkor adtam,ha nem tudot kakilni.De ezt tipus függő.Mert banán is fogó,elviekben, ha jól emlékszem, de attól is ment a hasa.. :shock: :)
varga tünde

No, ami korábban elszállt:

Babcikát letettem aludni. (Ez még 8-kor volt).
Ma voltunk Zsófi babával postán, meg gyogyótárban. Kiváltottuk a rotarix-et. Huhh.... Egy vagyon volt!

Irina! Hogy vagytok???

Fleur! Örülök, hogy újra köztünk vagy. Én nem mertem végigolvasni a történetét Rolikának, viszont a topikod hozzászólásain bőgtem rendesen. Minket, akiket villámcsapásként ért a hír, borzasztóan megviselt, pedig nem is tudtuk az előzményeket. Te 3 éve követed nyomon Tündiéket, nem csodálom, hogy magad alá kerültél és "eltűntél" egy időre.
28-án majd gondolok Rolikára.

Nagyon klassz, hogy benne vagy Te is egy babanetes-taliban. Szerintem szervezzük meg tavasszal, akkor a babák nagyobbak lesznek, az idő is jobb lesz és Irináéknál sem lesz már poci- és fogfájás. :wink: (Irina! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy tavaszig kell várni arra, hogy ne legyenek Ádinak ezért azért fájdalmai!!!!)

Heni! Ezt már Granda korábban feltette, de még mindig nagyon jó! :lol:

Era! Ilyen érzéseket váltott ki belőlem a sztorid: :lol: :evil: Nem is kommentálom...

Zsófi baba olyan okos! :oops: Ugye ma volta vásárolni. Végig aluszkált a babakocsiban. A hazamenetel macerás, mert a bazi nehéz babakocsit fel kell cipelnem egy lépcsősoron. Ahogy letettem, kipattant a szeme. No - gondoltam - elkezdem tologatni a teraszon körbe-körbe, hogy visszaaludjon. (Ha az utcán felébred valami miatt - mondjuk megállok -, a babakocsi mozgására elalszik). De vágta, hogy otthon vagyunk, és esze ágában nem volt aludni. Ki akart jönni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Tündi! Az alma egy csodaszer. Ha szorulás van, akkor könnyít a dolgokon, ha hasmenés, akkor fogja a hasat. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Viszont amikor Beninek volt fostia,azt mondták,hogy sok folyadék!Ha nincs láz,akkor nem olyan nagy gond,persze csak egy-két nap.De semmi képp nem szabad megfogni a hasát,hogy a baci tudjon távozni.
De Timi azért kérdezz rá az orvosodtól:)
varga tünde

Igazad van Tündi, tényleg, inkább a doki mondja meg, hiszen pici babáról van szó.
Nagyon remélem ,hogy holnapra jobban lesz!

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja!!!! Hol vagy????

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Köszike a segítséget.

mindent kipróbálok.

mennyi idő alatt kell lássam a változást ?

jó éjt.
20200310173350

KTimi: ha tényleg sok a fosi vidd el dokihoz, piciknél ez nem játék! Könnyen kiszáradhat! És tömjed folyadékkal!!!!

Jaj, ma nem tudok kommentálni, annyi mindent tudnék írni, de nincs időm! :(

De együtt érzek mindenkivel, akiknek nehezebb napjaik vannak :( :( és együtt örülök azokkal akiket öröm ért!!! :D :D

Puszi és jó éjt!

Kép
Kép
timi26

Passz Timi..Sz.tem sok mindentől függ.

Nem lehet,hogy csak túlette magát?

Tündi
varga tünde

KTimi! Én csak a tüneti kezelésre tudok megoldást. A piros popó nálunk 2-3 nap alatt jött rendbe. De nálatok az okot kell megszüntetni. Egy ekkora babát meg nehéz folyadékkal tömni, ha nem akar, nem iszik. Reggel beszélj dokival, ígérd meg!!!!

Lehet, hogy megfázott, és a gyomrára ment.

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: nem úgy gondoltam, hanem hogy többször meg kell kínálni folyadékkal!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Gremese!
Én direkt azért nem küldtem a játsszvelemnek lemondó e-mailt, mert kíváncsi vagyok, hogy maguktól mikor jelentkeznek. Holnap lejár a plusz 1 hét várakozási idő. Erre a hétre ígérték. Ha jelentkeznek, akkor szólok, hogy kösz, de nem kell. Ezek után úgy érzem nem gáz ! Alapban nem csinálnék ilyet, ennél gerincesebb vagyok :lol: , de ez a hozzáállás ezt hozta ki belőlem.

Nem semmi napunk volt ma. Laura 10-kor kelt, fél 11-kor megszoptattam, aztán elindultunk a bankba (tegnap akartam pénzt felvenni, és kiderült, hogy lejárt a bankkártyám). Ott közölték, hogy sétáljak át a másik bankfiókba, mert ott van náluk a kártyám. Ott 20 perc várakozás után még semmi sem történt. Közben anyósom elindult a munkahelyéről (nem volt sok ideje), hogy elmenjünk együtt a Gulliverbe, megvenni a gyerekeknek a karácsonyi ajándékot. Szerencsére aki előttem volt nő maga elé engedett. Közölte az ügyintéző, hogy itt nincs kártya, kipostázták a címemre. Fasza :x ! Na jó, akkor legalább vettem ki pénzt, ha már kártya nélkül maradtam mert kb. 200 Ft volt nálam, a többi a számlán. Séta vissza a kocsihoz, Gulliverbe vásárlás. 2-kor átadtam Laurát babakocsistól egy ismerősömnek, ő tologatta addig, amíg én elmentem a 6 hetes kontrollra. Gyorsan végeztem, a dokim mondta, hogy előre fog venni. Felrakta a spirált, minden rendben van, 1 hónap múlva ellenőrzés. Aztán hazajöttünk, beszedtem a kiteregetett ruhákat, és elindultam a gyerekekért a suliba, oviba. Negyed 5-re értünk haza ( itthon megtaláltam azt a levelet, amiben kipostázták a kártyámat, még ki sem volt bontva, úgy elpakoltam egy kosárba, mikor jöttek a festők vagy valami munkás :oops: ), Laura még mindig aludt :shock: ! Én már kész voltam. Ez a hordozó cipelgetés, autóból ki-berakosgatás elég fárasztó. Fél 5 körül kezdte kinyitni a szemét. Gyorsan megszoptattam, mert már éreztem, hogy keményedik a cicim. Aztán fél 6-ra vendégek jöttek hozzánk, közben babát lefürdettem, és 7-kor lefektettem. Na megyek, elteszem magamat holnapra.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

csak egy gyors bejelentkezés: Jól vagyunk, minden rendben, nő Gergő, mint a bolondgomba. Jövő héten megyünk oltásra és mázsálásra, kiváncsi leszek, mennyi lesz az annyi... :)
Nagyon jó baba, sokat mosolyog, néha sikkantgat, és nevet. Ez főleg apának jár. :)
Fejtartás: Hason feküdni Geri is utál, de ahhoz képest már elég jól megemeli a buksiját. Főleg függőleges tartásban, a kezemben mutatkozik meg, milyen jól tartja már a fejét.
Sokat mozog, jár keze-lába, általában keresztben találom meg a kiságyban, mikor felébred. "kukacmozgással" ellökdösi magát egészen a kiságy végéig a feje irányába. Oldalra fordul egyedül.

Fogzás: Két nagyobb gyerkőcöm is korán fogzott, ami azt jelentette, hogy kb. 5 hónaposan már áttörtek az első fogak. (alsó két metsző) Az azt megelőző nyálzás 3 és fél-4 hónaposan kezdődött mindkettejüknél.

na, felébredt, úgyhogy megyek is, mert éhes!

egy kép az első - lefotózott - mosolyról!

szép napot mindenkinek

Zsu

Kép mosolygó Gergő

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Jó reggelt!

Játsszvelem: Még jó, hogy nem előre fizettétek ki!!!

Banita: Jó sűrű napod volt akkor!

Zsu! De édi mosolya van Gergőnek!!!

Tegnap jó nagyot sétáltunk, és kimentem az Interspárba (tőlünk fél óra gyalog) Szelivel. Elkezdtem a karácsonyi bevásárlást. Szeli nagyon ügyi volt, végigaludta az egészet! :wink: Csak a hazafelé úton az utolsó pár méteren sírt már (jött a kajaidő).
Nagyon jó idő volt tegnap, és úgy tűnik, hogy ma is az lesz!!! Ti is menjetek a levegőre!!!

K.Timi! Hogy vagytok?

Emese! Akkor ezek szerint megint jól meg a külön elalvás kiságyban?

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! Azt akartam még írni, hogy kitaláltam, hogy Szelinek újra megpróbálom emelni az adagját. Reggel 10 millivel többet kapott, egy óra múlva ki is bukta (de kb. azt a 10 millit)... :shock: Szóval ezt a próbálkozást asszem megint eltoljuk egy héttel. :?

Kép

Kép
regcsiken14

Timi26! Persze, persze! :oops:

Regi!
Hála az égnek semmi gondunk nincs a kiságyban való alvással. Ez volt a második éjszaka, minden flottul ment. :D
Kisasszony 19.00-07.00-ig aludt. :D

KTimi, Irina! Hogy vagytok?????

Banita! Teljesen egyetértek Veled! Ahelyett, hogy megfognák a vevőket (mert már minden bokorban van internetes rendelő oldal), lesz.rják őket. Én minimum odaültettem volna a gépük elé valakit, aki sorra írja a bocsánatkérő e-mail-eket, aki türelmet kér, vagy nem is tudom mit.
Én meg naívan (és már dühösen) érdeklődöm 3x is, hogy mi van a pihenőszékemmel, és egyáltalán nem reagálnak.... Bezzeg, ha lemondom a rendelést, válaszolnak.... :evil:
Hol rendelted a pihiszékedet?

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Hidd el, nem 10 milit bukott vissza! Sokkal kevesebbet! Csak nagyon soknak néz ki, mert "szétterül" az ember vállán. Abban még gyomorsav is van.

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsu! Gergő nagyon huncut! És mennyire hasonlít a testvéreire! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Köszi mindenkinek.
Most nem adok Ádinak teát így most a reggeli széklete kicsit sűrűbb volt.
A popsija még mindig piri de sajna az nem egy perc alatt múlik el.
Eddig a Sudocremet kentem a fenekére mióta haza jöttünk a kórházból most kipróbálom a Bepenthent. Már tegnap este óta azzal kene. Majd meglátjuk milyen sikerrel.
Szerintetek ha elmúlik a pirosság akkor vissza állhatok a Sudocrem-re ?

Most megvárom a következő kajálást akkor majd látom, hogy milyen a széklete és minden esetben hívom a doki nénit.

Bár este még elolvastam a injekció és a kúp leírását is.
Sajna mind a kettőbe benne van a hasmenés mint mellékhatás. :(
Lehet nálunk így jött ki.

De hála istennek aludni azért alszik rendesen.
Azon izgultam, hogy éjszaka ne kakiljon be, hogy ne csípje egész éjszaka az amúgy is piros popsiját. Lefekvés elött volt egy adag kaki és reggelig semmi. Most meg kaja után volt.

Na most lépek aztán ha beszéltem a doki nénivel jelentkezem.

Puszi mindenkinek !!
20200310173350

A felforralt anyatejet meddig lehet hűtőbe tárolni? SOS

Kép
hajagosné szabó éva

Éva! az anyatejet nem szabad felforralni! ha nem csinálsz vele semmit 24 órát lehet a hűtőben.
bocsi hogy ennyi idő után csak így belepof.....

judis

Éva! Nehogy felforrald az anyatejet! És ne is mikrózd! Nem szabad!!!!!!

Lányok! Mennyi idő után kaptátok meg a családi pótlékot? Mi szeptember 27-én igényletük, és még mindig semmi! :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Aranyosak a babucik és milyen szépek.

K.timi!
Jaj nagyon sajnálom Ádit,
de szerencsére pirosság hamar rendbe jön.

Irina!
Ti hogy vagytok?
Hogy telt az éjszaka?

Hát nem azért de én nemhogy családit de még az anyaságit se kaptam meg.
Telefonon elérni meg egyszerűen nem lehet őket már
olyan mérges vagyok most pont jól jönne már és még nemutalják.
Ráadásul még papírt se kaptam semmiről.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Szia Judis, hogy vagytok???

Horcsog: én megkaptam a határozatot tegnap az anyaságiról és a családi pótlékról is.
Az anyasági megjött, a családinál kavarnak, 2 hónap lógásuk van. Hogy mikor kapom meg?
Ja, telefonon én sem tudom elérni őket!
Meg a bankot sem ahonnan a fészekrakót vettük fel. Előlegezték Viktorkára is a szocpolt, azzal a kikötéssel, hogy haladéktalanul jelentsük be, ha megszületett a pici.
3 hónapja próbálom őket felhívni!!! Amikor meg sikerül össze-vissza kapcsolgatnak. Amikor meg végre odakapcsolnak az ügyintézőhöz üzenetrögzítő válaszol!!! :shock:

Kép
Kép
timi26

Délelőtt kint voltunk, fát vágtam a kandallóra.
A rugira csak egy polár melegítőt adtam, meg a takaró, nagyon élvezte, hogy szabadon mozoghat a keze. Persze nem aludt semmit, magyarázott a csörgőnek!
Marha jó idő van!!!

Kép
Kép
timi26

KTimi! Szerintem visszatérhetsz a Sudocrem-re később.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Azt mondod, nem volt 10 milli? :roll: Akkor holnap folytatom az adagemelést, szépen, lassan.
Családi pótlék: Én a következő fizukor (okt. 3-án kaptam a két havit). De a munkahelyem kifizetőhely, így nem vagyok mérvadó.

K.Timi! Szerintem :!: ne térj vissza a Sudocreme-re, mert az nagyon erős neki. Inkább valami gyengébbet használj, és ha újra bepirosodik, akkor a Sudocreme-t.
Én egyébként nem adtam kúpot Szelinek. Nem volt lázas, így tök feleslegesnek tartom. Akkor lehet, hogy tényleg attól volt fofi… :(

Timi26! Fát vágtál??? :shock: Nem semmi!
Nemsokára mi is megyünk sétálni, csak megvárom Anyut, és hogy Szeli felébredjen, bár mintha nyöszörögne… megnézem.

Ja! Megrendeltem a naptárat Anyunak karácsonyra. Sikerült 6 képet készítenem photoshoppal. Elég egyszerűek lettek, mert már se időm, se ötletem. De majd jövőre felfejlesztem magam! :twisted:

Kép

Kép
regcsiken14

Emese! Jó, hogy tök mást javasoltunk K.Timinek. Timi! Most döntsd el!!! :lol: Szóval, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: igazából csak hasogattam, mert az egész farönk nem ég el a kandallóban! :oops:
Apa meg mindig elfelejt hasogatni! :evil:

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?