Gio! Orulok, hogy tunderkent ebredtel

Multkor a ferjem haverja megkerdezte tole e-mailben, hogy mi igaz abbol, hogy a nok terhesseg alatt harpiava valtoznak, erzekenyek, ingerultek, valtozekonyak lesznek, stb. Parom valaszolta, hogy nekem valoszinuleg nincsenek terhessegi hormonjaim, mert a pocakon kivul tenyleg semmi nem valtozott...ugyanugy erzeketlen vagyok (de kedves), hanyok, ha egy szomoru-romantikus reszlet van egy filmben, bla-bla...Aztan hozzatette: de emn alapban hazisarkany vagyok, ugyhogy tulzottan nem valtozhatott ez a dolog...es milyen igaza van
Meli! Ugyes vagy! Ram most var egy kb 3 oras maratoni vasalas...most allitottam ossze egy jo kis listat, talaltam regi zoltan erika, neoton, meg hasonlo dalokat...ugyhogy ugy allok hozza, hogy egy 3 oras riszalas kovetkezik..persze csak finoman
Gabi! nagyon irigyellek, barcsak en lennek mar a helyedben! Bar vasarnap (jujj de jo, mar ez a het!!!) mar nekem is kezdodik a terminus, es onnantol minden nap remenykedem majd

:) nagyon remelem, hogy nem fogja megvarni a kiirt napot, bar eddig nem sok jele van a keszulodesenek...a koponya behelyezesen, a mehnyak rovidulesen kivul egy nagy nulla. most mar legalabb nem felek a meretetol, hogy igy lelassult a draga...meg ha var is 3 hetet, akkor is boven 4 kilo alatt lesz...ha nezem, hogy az utolso honapban 600 g-t szedett fel, vagyis heti 150-t az atlagos 250 helyett.
kata! Te meg igy, az utolso 2 hetben is varsz az orvosnal? Nalunk a 7. honaptol automatikus elsobbseg van...igaz, hogy sok helyen az van, kirva, hogy "legyenek szivesek engedni", vagyis az emberek joindulatara bizzak a dolgot...nna en itt sem kerdezek, megyek...es szerintem ez igy normalis. De jo, mar neked is csak kb 10 nap...hu de izgi
Jo ez a gyerek-kirohogeses sztori. Gombi! tenyleg, neked meg eselyed is van ra
Gio! Jo ez a focimeccses pelda. Eszembe jutott a mountain-bike versenyes idoszakom, mikor 100 km-t kellett letekerni hegyen, erdoben, akar 20 km-t is folfele, uttalan, gyokerekkel teli osvenyeken, vagy sarban emelkedon a vallamon cipelni a bringat...sokszor sirtam kozben (szinte mindig), es volt, hogy uvoltottem a fajdalomtol (nem csak en), mikor besavasodtak az izmok tekeres kozben...es tulajdonkeppen egy szenvedes volt, de ugyanakkor hatalmas boldogsagerzes is, nyilvan a fajdalom-kivaltotta hormonok hatasara. Mindig megfogadtam kozben, hogy soha tobbe...aztan alig vartam a kovetkezo versenyt

A fajdalom nelkul sosem mentem volna elore, ez az, ami segit, ami tol, ami hajt, hogy az ember legyozze a hegyeket. EZ nyilvan nem hasonlit egeszeben a szuleshez, de az alapgondolat jo, amit irtal. Marmint annak, aki effele belegondolos tipus. Aki meg egyszeru technikai kerdeskent kezeli a szulest, ahonnan aztan minden kezdodik majd, annak meg szerintem egyszeruen felesleges tulreagalni a dolgot, ennyit gondolni ra. Persze, hogy sz.r, de konyorgom...1 napig tart. nekem persze nincs tapasztalatom, igy nyilvan nem tudom, hogy mirol beszelek, de pont ezert nincs is okom felni. Nehogy mar parazzak valamitol, amit meg csak nem is ismerek..ez sokkal inkabb izgalmas...szerintem. Vannak, akiknek mindent egybevetve pozitiv elmeny, es vannak, akiknek egy remalom. Semmi okom nincs azt gondolni, hogy nekem a masodikba kellene tartoznom. Van egy resze, ami rajtam mulik, a hozzaallasomon, es van egy masik, amit nem tudok befolyasolni. Az elsot megprobalom a legjobbra hozni, es ezutan egyszeruen nem is gondolok ra. bar en egyebkent sem a szulesre, hanem sokkal inkabb a szuletesre koncentralok, es ez a nezopont szerintem rengeteget valtoztat. Nekem a terhesseg 9 honapja es a gyerekneveles evei mellett a szules olyan kis dolog (marmint maga a szules technikai ertelemben), hogy egyszeruen nem erdemes tullihegni, honapokig felni tole. En soha, tanarkent sem alkalmaztam a katasztrofa-pedagogiat,sosem lennek kepes a rosszra felkesziteni magam, csakhogy utana kellemesen csalodjam. Nagyon sok esetet ismerek, mikor egyebkent rendben ment a szules..egeszen addig, amig el nem kezdtek valora valni a rettegett gondolatok, amikhez az agy ugye honapokon keresztul hozzaszokott. Azert szerintem nem rossz nehany "balesetes" szulest megnezni, mert igy legalabb az ember tudja, hogy mi minden tortenhet meg, nem lesz varatlan, es tudja azt is, hogy van ra megoldas, tehat nem kell felnie...de aztan ezeket az infokat jol eltemetni, es nem hallgatni tobb remtortenetet.
na jo, lekoccolok, szep napot mindenkinek, legyetek tunderek! jajj de jo, mindjart babazunk!!!