A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok!
Gio: a mosógéphez csak annyit, hogy nagyot nevettem a megfogalmazáson "életre kel egy gép".... Az előbb dvd-n a Terminátor 4et néztük, most meg megy a Transzformersz :-))))))

O'hara: a vérnyomásom jól alakul, bár ez lehet a napi 2-3 kapuccsínónak köszönhető...
És front, vagy nem front, nem tudom, de este fél6 óta félóránként fájásaim vannak. Az előbb T. kérdezte, hogy minden ok-e, mondtam, hogy még nincs dec 10. (ezt a dátumot tűztem ki magam elé, hogy addig egyben maradunk), úgyhogy ma nem szülök éstök nyugodt vagyok. Na erre úgy elkerekedett a szeme és kiült a félelem az arcára, hogy kinevettem :-) gonosz vagyok... de tényleg nyugodt.. de azért már abbamaradhatna...

Olyan nehéz a levlistán gratulálnom a képekhez, mert összevissza jönnek a levelek...ma kaptam pl. olyat, amit 17-én küldtetek...
De amit megkapok, azok szuperek :-)
pl.Póki, azt már tudom, hogy csodszép szemű kislányod van, de a képet még nem láttam :( csak a többiek reakcióját!

Köszönöm a gratukat tesókámhoz, képzeljétek, még kollégiumigazgatói dícséretet is kapott, de nem személyesen, hanem POSTÁN küldték anyunak :shock:
Ennél már csak az lett volna jobb, ha emailt küldenek...
Vendég

Sterilizálás: kaptunk kölcsön Tefalbaby 2in1 sterilizálót! Csak vizet kell beletölteni és kb 7perc alatt sterilizál mindent, és később ételmelegítésre is lehet használni..
Megmutattam T-nek, hogyan kell használni, és ezért nem sterilizálok most semmit... majd a mellszívót dec 10-én :-))
Vendég

ÁÁÁ! Én is Tefalbbaby sterilizálót kaptam kölcsönbe egy kolléganőmtől, de ahhoz hogy használjam , előtte azt is sterilizálnom kéne valahogy :shock:

Szval gonoszkodsz szegény pároddal:) Bár 34. héten még tényleg ne akarjon kijönni a kicsike! :wink:
Vendég

Gio: én csak elmostam az alkatrészeket és elindítottam egy sterilizálást egy vajon honnan? kapott használt cumisüveggel!
Ez így nem elég szerinted?? (Bár mi nagyon szép állapotban kaptuk a szerkentyűt..)
Hát ez nem múlik.. és minden alkalommal egyre jobban fáj a hüvelyem :shock:
Magnéziumot már nem akarok többet bevenni... asszem ellépek tusolni...
vicces, de tényleg nyugodt vagyok...
Vendég

Nem küld nekem senki tel.számot??? :cry:
Gombi,még kitartás.Nekem, is volt már jóslóm,de nem fájt nagyon,csak éreztem,h a keményedés után kihat a fájdalom a gerincembe.De ez még nem volt vészes.A mikrós sterilizáló a legjobb!!!!Csak víz kell bele és kész.Én a miénket először ecettel és vízzel mikróztam,aztán sima vízzel üresen,aztán a dolgokkal.Dénesnek is volt cumi,cumisüveg,de nem is használtuk,így előre én fölöslegesnek látom.Még ki sem vettem a miénket az ágyneműtartóból.

Szülés.Na,még szép,h fáj,valamennyire,mindenkinek máshogy,másképpen.Soha nem szerettem a rémtörténeteket.Hát még azt,amikor a jóérzésű anyuka szinte utálkozva beszél róla.Fájni fog.Tény.De soha nem szabad így elindulni.Ez olyan dolog,ami jó esetben csak párszor történik meg az életben,nem egy krónikus fájdalom :? és valóban.K végig tudta,h engem feldob,megnyugtat,ha ő vicces,meg öcsaém is tudta,h a vicces zsívatásai,humoros megjegyzései engem teljesen jó irányba fordítanak.Tényleg,órák múltak el szinte perceknek tűnve és jó hangulatban telve...pedig fájt!!!

Kép Kép
meli1118

Épp Spritot akartam kérdezni, mert úgy rémlett mikor kezdődtek nála a fájások ő is hüvelyfájdalomra panaszkodott. Nekem is ilyesmi kezdődött ma, csak totál rendetlenül, a lényege az volt hogy egyszerűen nem tudtam állni csak így: :shock: :shock:
Aztán ledőltem és megbeszéltem a lánykával hogy ne szúrjunk ki egymással, mert elhiszem hogy ami nekem rossz - pl. betegség - az neki is, de ez fordítva is igaz és hogy mi nők tartsunk össze...stb. Lehet túl realistán és pongyolán fogalmaztam, de anyja lánya ergo :arrow: megértette, nyugi van
Vendég

Tényleg, lehet ecetes vízzel is elindítom egyszer... köszi Meli a tippet :wink:
Ez nem mikrós, hanem bedugom a konnektorba és elindítom a "programot".. az ételmelegítős része meg olyan, hogy be kell állítani, ? ml a kajcsi van az üvegben.

Na jó, ez most már nem vicces. Ha jósló, akkor miért nem múlik el? Most 25 perc volt a két fájás között. Volt már jóslóm, de csak kétszer, mindkétszer hajnalban és mindkétszer kb 3 órán keresztül tartott, de egyik alkalommal sem fájt ennyiszer az időn belül..
Vendég

Gombi: nem erőltetted meg magad tegnap? Nekem már háromszor volt olyan, hogy gyakorlatilag nonstop, rendszeresen keményedett a hasam. Akármit csináltam, pihentem, feküdtem. Picit javult, de amint felálltam, újrakezdte, aztán másnap már semmi. Nem mértem, de tíz-húsz percenként voltak kb. Kétszer Sopronba való autózás, illetve a visszaút után. Múlt héten, meg azutáni nap, amikor előzőleg egész nap Pesten járkáltam.

Én is kaptam mikrós sterilizálót, de előtte vennünk kéne egy mikrót, mert azunk még nincs :lol:

Szereljük a komódot. Enyémek a fiókok :D Hogy örülhetnek a szomszédok... :oops:

briell

Briell: pont az az érdekes, hogy amíg "éjszakáztam", semmi baj nem volt.. most a szédülések miatt egész nap csak pihizek, és most jön rám? :shock:
Vendég

Hát Gombi akkor nincs más választásod mint bulizni kifulladásig - azaz szülésig. A gyerek megszokta hogy anya pörög és most reklamál 8)
Vendég

HJa és majd a Gingerből megyek szülni :D :D :D
Vendég

Igen:-) Elvégre úgyis szilveszterre vagy kiírva. Pont ünneplésre alkalmas időpont, csillámpor, duda, kalap :)
Vendég

Buli a szülészeten :D
Hát kb 1 órája abbamaradt... szerencsére, azért ez a rendszeresség a végén már megijesztett!
Tényleg érdekes, hogy mióta pihenő üzemmódra váltottam, gyakrabbak ezek a "kényelmetlenségek"...
Írtam egy listát a köv 2 nap teendőiről, időrendben :lol:
Így talán nem felejtek el semmit, és minden klappol mire anyósom megérkezik... Le kell szoknom erről a megfelelési kényszerről...
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Remélem a front hatására senki nincs még a szülőszobán 8) Fájdogáltam én is egész éjszaka, ezért sem tudok már aludni :? de majd pótolom, ha mindenki elment itthonról :)

Jó, hogy emlegetitek sterilizálást, az én kismami agyammal napról-napra elfelejtem, hogy még azt is meg kellene csinálni. Napok óta készülök a 2. papucsot is berakni a kórházi cumóhoz, de még nem sikerült :oops: Olyan szétszórt lettem, mint szerelmes tiniként voltam :P

Meli elküldtem e-mail címedre a tel.számos táblázatot. Hirtelen korán hajnalban nem is tudom, hogy levlistán rajta vagy-e.

Gombi, Gio tetszik a szilveszteres/szülőszobás buli gondolata... nagy kár, hogy én semmiképpen sem tudnék nagy pocakkal ott lenni.

Üdv. Gabi
Vendég

Jóreggelt!!:-) ENgem is kidobott az ágy. Te jó ég, Gabi Te már 39. hét?? 7 nap?? Hogy vagy? Megérzésféle?
Húh, nagyon kíváncsi vagyok ki fog szülni először.
Mustyi merre vagy?
Nekem még venni kéne 2. papucsot...Hihetetlen. MIntha wellnesre készülődne az ember, de akkor is be fogok férni 1+1 táskába!!!
És igyexem wellnesként felfogni, hisz lesz sarokkád pezsgőfürdővel, sárga meleg falak, labda, fotel, férj a szülőszobán.:)

Kiszámoltam hogy én is jelentős túlhordásban lennék már szilveszterkor de a petárdák zajától legalább nem hallanák az üvöltésemet.
Most hogy már jobban vagyok taknyilag, lázilag visszatért a szülési kedvem is, aminek megvallom örülök, mert tegnap már teljesen elkeskenyedtem hogy a 37. hétben még mindig azon problémázok, hogy jaj de fog fájni nekem, holott a kisember bennem mégnagyobb próbatételnek lesz kitéve - ettől a gondolattól amúgy mindig elpityeredem és ha még bőgni is akarok akkor előveszem a CSendes születés c. könyvet amiben aztán egyértelműen közlik az ember lányával, hogy no hiszti, mert a gyereknek sokkal.de sokkal nehezebb.

NOs ennyi korareggeli okos elmélkedés után megyek megcsinálom férjecskémnek a mai ebédet - tegnapi sárkányüzemmódból ma tündérként ébredtem :oops: :wink:

Kata (labkat)
Remélem Te is úgy ébredtél ma hogy szeretre méltó vagy :wink:
Vendég

Sziasztok!

Igyekszem leírni mégis milyen egy jóslófájás,bár nem tudom írásban mennyire megy: Egészen az alhasamnál kezdődik,felhalad az egész hasamra,átsugárzik a derekamba és a belső combomba.Természetesen befeszül a poci,de nem úgy mint a keményedésnél.És egyértelműen görcs érzés.

GABI!
Lehet,hogy már nem sokat pihenhetsz?Mindenesetre pótold amíg lehet.Sikerült nevet találni a kislegénynek?Vagy maradt a Zalán?

GOMBI!
Unokanővérem január 1-én született,mert az anyukája szilveszter éjszaka annyit nevetett az esti műsorokon,hogy beindította a szülést :D Mindig mondta,hogy ő kiröhögte a gyereket magából :lol:

Szülés: Zizunál és most is úgy vagyok vele,hogy tudom,hogy marhára fog fájni,de akkor is megkell csinálni.Ennyi!Én ezen nem parázom,fölösleges is lenne 2 szülés sem egyforma.

GIO!
A születésházat Geréb Á-ék "üzemeltették".És egyébként most is van születésház:
http://www.szules.hu/
Itt minden info megvan róla.

Na ma megint megyek dokihoz,hátha most be is jutok hozzá... :roll: De tuti kiakadok ha még semmi előjele a szülésnek.NA de a 37. héttől majd elkezdem a Caullophyllum-ot szedni így is-úgy is.
Vendég

Sprite
jé tényleg még "csak" 35. hét. De nyílni nyiltál már biztos!
Azt láttam hogy Pesten van ez a születésház az Ágival, csak azt nem tudtam hogy Érden is volt.
Mikor mész dokihoz? Ilyenkor uhu van vagy manuális vizsgálat is már?
Vendég

Jó reggelt!

Mennem kell ma háziorvoshoz táppénzes papírért. Remélem nem kell sokat várnom a betegek között, olyan rendes szokott lenni a dokim, általában pontosan hív be és nem kell várakoznom.

Nekem sem volt teljesen jó éjszakám, pedig mostanában idilli alvásaim vannak! (ez már önmagában gyanús :) ) szóval ma biztos voltak fájdalmaim mert olyan felületesen aludtam. Egyszer felébredtem hogy nem tudok átfordulni egyik oldalról a másikra mert kőkemény volt a hasam és lehúzott. :lol:

Gombi,

a kényelmetlenségekről: ne feledd hogy az idő múlásával egyre nagyobb a kisember a pocakodban! Az is okozhat ezt-azt! Nekem ha Réka-baba kifeszíti magát, abban a másodpercben megfekszek. Milyen kicsi és máris kifekteti az anyját 1 perc alatt! :lol:

Kép
apkata

'reggelt!!!Kösziköszi a táblát GABI és a csajoknak a telszámokat priviben!!!!!

Gombi,gondoltam rád éjjel,jól vagy???Remélem semmi,tényleg csak jósló...

Olga jóslói hasonlóak az enyémhez,csak én nem combba,hanem gerincbe kapok kisugárzást...

Tegnap nekem is volt egy-két finomabb....front volt,valóban.

Nálam az emésztés is nagy szerepet játszik.Gergő súlya már olyan nyomást gyakorol a belekre,h egy-egy görcs emiatt is bejátszik.

Viszont jóóót aludtam!!!!!!!

Kép Kép
meli1118

Jah és tényleg mindennel készen vagyok!!!!!!Kimosva,kivasalva,letakarítva minden ,kiságy felöltöztetve,mi ágyneműnk kiszellőztetve,kimosva,Dénes összes ruhája kimosva,összehajtogatva.Lakás kitakarítva.Ma még mosok egy adag ágyterítőt,plédet(a zöldeket....én is imádom ám)és KÉSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Reszkess mosógép.....

Kép Kép
meli1118

Jó reggelt!

jajj, druszám ez a 39. hét nagyon izgalmasan hangzik :D :shock:
De látom, Kata is mindjárt ott jár. ;)

Én kezdek nagyon-nagyon izgulni. Tegnap este az ágyban úgy néztem férjemre, miközben azt latolgattam, hogy milyen lesz, hogy fog kiférni a Picúr, meg, hogy ezután mindig itt lesz velünk, hogy azt mondta, ne nézzek így, mert megszakad a szíve. :lol:

Na inkább nekiállok tenni-venni. Jobb mintha gondolkodnék :lol: :roll: Főleg, mivel én még semmivel nem vagyok kész...

briell

Én már a munkahelyről jelentkezem (behozott a férjem, és neki is bent kell lenni 8-ra) szóval korai műszakkezdés van. :lol: Más kérdés, hogy 10-kor lelépek az orvoskörtúrára (ctg, nőgyogyi, diabetológia). Valami hihetetlenül nincs kedvem hozzá, kezdek úgy igazán besokallni az orvosoktól, inkább csinálnék bármi mást, mint a kórházba járjak. Ha kibújik a Maki, 10 évig a közelükbe sem megyek, az tuti, csak ha olyan rossz állapotban vagyok hogy visznek. :lol:

Mi is készen vagyunk egyébként mindennel, össze van rakva az összes bútor, gyerekülés, székecske, miegyéb is, már tényleg csak a gyerek hiányzik belőle.

Ma én is tök jót aludtam (majdnem 7 órát!!!) viszont rémálomra keltem, ami ugyan hepienddel végződött, de azért elég szörnyű volt, úgyhogy nem is mesélem el inkább. Ja, és már jópár napja abbahagytam a magnéziumot, várom, hogy nekem is legyen jóslófájásom, de eddig semmi, a vérnyomásmérős eset óta még egy kósza keményedés sem.

/
lemonsong

Szép reggelt :) Gyors bekukk, mielőtt még elpályázok dokibácsihoz. Már nem tudok aludni. Ég a gyomrom! :(

Gio: az élet az anyaméhben volt az első, amit láttam szülést, és hát engem is megrémített első körben. Én is nagyon féltem, de hát bent akkor sem marad az a gyerek :) Na és ne izgulj, a pánik szinte pontosan vésődött az agyamba, szóval bizonyára te is emlékezni fogsz rá!!! Egyébként én arra próbáltam koncentrálni, hogy a babának is fáj, és ezért legyünk rajta túl minél hamarabb. No és arra, hogy ez véges, és az eredmény csodás! Mert minden fájdalom elmúlik ahogy megszületik majd a kiscsajotok.
Amúgy azt hallottam vetekszik a tökönrúgás fájdalmával :roll:
Én cumisüveget, de még mellszívót sem sterilizáltam. Úgy gondoltam, majd ha kell behozatom a férjemmel! Anyumat meg megbízom a sterilizálással.

Judy: én mindent forró vízben fogok átmosni. Ennyi! A kádat meg ecettel, és aztán bojler meleg vízzel áttusolom. Nem kell annyira hú de steril környezet a gyerkőcnek. Gondolj bele mi lehetett a mi gyerek korunkban, és mégis itt vagyunk!!!
Ma veszek magunknak is egy kis divx-es lejátszót! Oriont láttam, USB porttal, és veszek mellé egy kis pendrive-ot 2G-t. Aztán nézem a filmeket :D
Az igazából szerelmet én is most néztem meg valamikor! Annyira szeretem, már csak a zenéket is, meg az ilyen több szálon futó sztorikat! :)

Póki: a kiscsajunk is nagyon utánozza Verust, folyton másolja, és talán épp ez a baj. Így tanult meg Johi is hisztizni, meg ilyenek :roll: Tényleg az a baj, hogy Verus bár nagyon ügyes lány, könnyen teremt kapcsolatot, nagyon találékony, és jó a megfigyelőképessége, azért itthon csak elhagyja magát. Nagyon tud hisztizni azért, amit akar. :( Az alvás pedig, ma éjjel 2 kor azt mondta, hogy ő megy az apukájához és a saját ágyában alszik. Aztán Johi felébredt, és ő jött át hozzám :? Bízok benne, ha már olyan nagy és ügyes, értelmes lesz mint a ti lányotok, akkor nem fogja csinálni ezt a hisztit éjszaka!
A korkülönbség terén is egyet értek veled. Jó lesz a gyerkőceinknek felnőni egyben 2-2 év korkülönbséggel, de azért sokkal nehezebb így az eleje, mint amikor egy kisbabánál már ott egy segítség egy nagy lány képében. Persze, nem csinálnám másképp...
Jó, amit a fájdalomról írtál. Szerintem is jobb ha tudja az ember lánya, hogy ez igen is fájni fog, nagyon! De jó ha azt is tudjuk, hogy véges fájdalom... legutóbb én is azt mondtam, hogy hát nem akarok én még egyszer terhes lenni, és tessék, itt vagyok :D Tudom, hogy fájni fog, ha szülhetek természetes úton, de ki fogom bírni!

gombi: aranyos ez az elhatározás, hogy dec 10-ig nem szülsz. Remélem a fájások elmaradtak. Ah, már olvastam, hogy elmaradtak! Én egyébként veled tartok, mert dec 10-én már betöltve a 35. hetet, én is szülnék, de addig jó lenne ha bent maradnának a srácok!

meli: hát a görcsök a belekben nekem is elég kínzóak tudnak lenni. Én nem is tudom hogy mit esznek a kölykök, mert amint bevitel van, van kiadás is az "árnyékszéken". Pedig most is éhes vagyok, és korog a gyomrom :roll:

Briell: 35. hét után pedig már mindennek készen kell állnia! Szóval csomagot tessék bepakloni :wink: :D

Kata
labkat

Nem vagyok ám én sem károgó fajta, egyszer sem meséltem el a szüléstörténeteimet és nem is fogom. Csak épp nem értek egyet azzal a tegnap linkelt írással. Persze ettől lehet benne igazság, csak épp nem rám "öntötték". :P

Gombi, miközben olvastam úgy izgultam, hogy mire befejezem az oldalt, azzal búcsúzol-e, hogy indultok szülni. De azért jó lenne, ha a Kicsi még bírná egy picikét.

Gabi, viszont te már nagyon ott vagy időben! :wink:

Nekem olyan nyugodt nappalaim vannak és éjjeleim, hogy csak na! Se egy jósló, csak néha pici keményedés. Mióta apa "így megnyugtatott" az ez előtti éjjel, azóta teljesen nyugodt vagyok. :D

Lemon, ha jól emlékszem, te már nem dolgozol...vagy rosszul emlékszem?

Nekem is elektromos sterilizálónk van, a mikróst nem mertem megkockáztatni, mert vacakolni szokott a mikró, mindig eltörik benne a csillámpapír és félek, nehogy elromoljon, akkor aztán nincs sterilizálás. Előre semmit nem sterilizálok, majd ha meglesz a tejtestvér, ráérek akkor. Mivel nincs cumi, cumisüvegünk, nem használok mellszívót, így nincs is mit. Aztán lehet, hogy ennél a babánál lesznek szoptatási nehézségek és akkor szükség lesz rá.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gio! Orulok, hogy tunderkent ebredtel :) Multkor a ferjem haverja megkerdezte tole e-mailben, hogy mi igaz abbol, hogy a nok terhesseg alatt harpiava valtoznak, erzekenyek, ingerultek, valtozekonyak lesznek, stb. Parom valaszolta, hogy nekem valoszinuleg nincsenek terhessegi hormonjaim, mert a pocakon kivul tenyleg semmi nem valtozott...ugyanugy erzeketlen vagyok (de kedves), hanyok, ha egy szomoru-romantikus reszlet van egy filmben, bla-bla...Aztan hozzatette: de emn alapban hazisarkany vagyok, ugyhogy tulzottan nem valtozhatott ez a dolog...es milyen igaza van :)

Meli! Ugyes vagy! Ram most var egy kb 3 oras maratoni vasalas...most allitottam ossze egy jo kis listat, talaltam regi zoltan erika, neoton, meg hasonlo dalokat...ugyhogy ugy allok hozza, hogy egy 3 oras riszalas kovetkezik..persze csak finoman :)

Gabi! nagyon irigyellek, barcsak en lennek mar a helyedben! Bar vasarnap (jujj de jo, mar ez a het!!!) mar nekem is kezdodik a terminus, es onnantol minden nap remenykedem majd :):) nagyon remelem, hogy nem fogja megvarni a kiirt napot, bar eddig nem sok jele van a keszulodesenek...a koponya behelyezesen, a mehnyak rovidulesen kivul egy nagy nulla. most mar legalabb nem felek a meretetol, hogy igy lelassult a draga...meg ha var is 3 hetet, akkor is boven 4 kilo alatt lesz...ha nezem, hogy az utolso honapban 600 g-t szedett fel, vagyis heti 150-t az atlagos 250 helyett.

kata! Te meg igy, az utolso 2 hetben is varsz az orvosnal? Nalunk a 7. honaptol automatikus elsobbseg van...igaz, hogy sok helyen az van, kirva, hogy "legyenek szivesek engedni", vagyis az emberek joindulatara bizzak a dolgot...nna en itt sem kerdezek, megyek...es szerintem ez igy normalis. De jo, mar neked is csak kb 10 nap...hu de izgi :)

Jo ez a gyerek-kirohogeses sztori. Gombi! tenyleg, neked meg eselyed is van ra :)

Gio! Jo ez a focimeccses pelda. Eszembe jutott a mountain-bike versenyes idoszakom, mikor 100 km-t kellett letekerni hegyen, erdoben, akar 20 km-t is folfele, uttalan, gyokerekkel teli osvenyeken, vagy sarban emelkedon a vallamon cipelni a bringat...sokszor sirtam kozben (szinte mindig), es volt, hogy uvoltottem a fajdalomtol (nem csak en), mikor besavasodtak az izmok tekeres kozben...es tulajdonkeppen egy szenvedes volt, de ugyanakkor hatalmas boldogsagerzes is, nyilvan a fajdalom-kivaltotta hormonok hatasara. Mindig megfogadtam kozben, hogy soha tobbe...aztan alig vartam a kovetkezo versenyt :) A fajdalom nelkul sosem mentem volna elore, ez az, ami segit, ami tol, ami hajt, hogy az ember legyozze a hegyeket. EZ nyilvan nem hasonlit egeszeben a szuleshez, de az alapgondolat jo, amit irtal. Marmint annak, aki effele belegondolos tipus. Aki meg egyszeru technikai kerdeskent kezeli a szulest, ahonnan aztan minden kezdodik majd, annak meg szerintem egyszeruen felesleges tulreagalni a dolgot, ennyit gondolni ra. Persze, hogy sz.r, de konyorgom...1 napig tart. nekem persze nincs tapasztalatom, igy nyilvan nem tudom, hogy mirol beszelek, de pont ezert nincs is okom felni. Nehogy mar parazzak valamitol, amit meg csak nem is ismerek..ez sokkal inkabb izgalmas...szerintem. Vannak, akiknek mindent egybevetve pozitiv elmeny, es vannak, akiknek egy remalom. Semmi okom nincs azt gondolni, hogy nekem a masodikba kellene tartoznom. Van egy resze, ami rajtam mulik, a hozzaallasomon, es van egy masik, amit nem tudok befolyasolni. Az elsot megprobalom a legjobbra hozni, es ezutan egyszeruen nem is gondolok ra. bar en egyebkent sem a szulesre, hanem sokkal inkabb a szuletesre koncentralok, es ez a nezopont szerintem rengeteget valtoztat. Nekem a terhesseg 9 honapja es a gyerekneveles evei mellett a szules olyan kis dolog (marmint maga a szules technikai ertelemben), hogy egyszeruen nem erdemes tullihegni, honapokig felni tole. En soha, tanarkent sem alkalmaztam a katasztrofa-pedagogiat,sosem lennek kepes a rosszra felkesziteni magam, csakhogy utana kellemesen csalodjam. Nagyon sok esetet ismerek, mikor egyebkent rendben ment a szules..egeszen addig, amig el nem kezdtek valora valni a rettegett gondolatok, amikhez az agy ugye honapokon keresztul hozzaszokott. Azert szerintem nem rossz nehany "balesetes" szulest megnezni, mert igy legalabb az ember tudja, hogy mi minden tortenhet meg, nem lesz varatlan, es tudja azt is, hogy van ra megoldas, tehat nem kell felnie...de aztan ezeket az infokat jol eltemetni, es nem hallgatni tobb remtortenetet.

na jo, lekoccolok, szep napot mindenkinek, legyetek tunderek! jajj de jo, mindjart babazunk!!!

Kép
pumipumi

De, én még dolgozok, csak nem nagyon intenzíven. :lol: Bár most épp alkotok, de mindjárt kész.

Pumi, teljesen egyetértek abban, hogy a szülés legfeljebb - ha rosszul sikerül is - csak egy sz.r nap az ember életében, ezért felesleges túl sokat aggódni rajta! Gondoljatok arra, a terhesség alatt is meg azelőtt is hány igazán rossz napotok volt, annak is vége lett valahogy! A lényeg, hogy a végeredmény rendben legyen, és ne történjen közben semmi zűr!

/
lemonsong

Pumi!
Mindig időpontra megyek, amit előre telefonon egyeztetünk, de ha előttem valami kis csúszás van, akkor várnom kell pár percet. Csak a sok köhögő-prüszkölő ember között én 10 mp-et is úgy élek meg, mintha kínzókamrában lennék... :? Próbálok olyankor nem venni levegőt de ez még nem megy! 8)

Kép
apkata

Gio most ébredtem másodjára, ebben a kis időben rólatok álmodtam, hogy azt olvasom, elindultál szülni, Te voltál az első köztünk, és még a szülőszobáról is bejelentkeztél hozzánk :)
Valószínű azért van, mert az utóbbi napokban (én legalábbis) érted aggódtam a legtöbbet.
A topic indulásakor Csillag volt, akinek rengeteg pozitív gondolatot, írást és energiát próbáltunk küldeni, akkor is, amikor még a 20. hét tájékán is erős hányingerrel küzdött. De elmúlt :D rég el is felejtette már, mennyire rossz volt.

Meli igazán nincs mit, ezért vagyunk :)

Olga nagggyon várlak a dokitól a hírekkel, én holnap találkozom vele a kórházban. Szerencsére mivel minden héten megkeresem a kórházban, így magánban már nem akar látni.

Egyébként totál kiíváncsi vagyok, ki és hogyan fogja megélni a szülést, főleg akiknél az első... Márcsak azért is, mert annyira másképp élte meg mindenki a terhességet, annyira máshogy érzékelte mindenki a saját testének változásait. Ez így is van jól, hiszen mindenki teljesen más alkat és habitus, természetes, hogy mindenkinál már. Egyben biztos vagyok... életünk meghatározó élménye lesz, és a nők 90%-a simán bevállalja ismét, így ha kicsit elbagatellizálom a dolgot, akkor mondhatnám, hogy ez is olyan mint egy bárányhimlő óvodás kórban, át kell rajta esni. Csak az nem mindegy, hogy hogyan, és mennyi idő alatt. Szerintem az utóbbi tényező még, ami rengeteget jelent.

Pókica én már régebben írtam, hogy köztem és a tesóm között 9 év különbség van, ezt gyerekkorunkban is, és most is előnyként tudom kezelni. Egyszerűen imádom. NÁlunk ugyebár fordított a helyzet, van 2 nagy, akik együtt nőttek fel eddig is, nagyon szoros testvéri kapocs van köztük, talán szorosabb is, mint az átlag testvérek között. Igaz, így is lettek nevelve. Nekünk most születik egy egykénk, bár egyáltalán nem így akarjuk nevelni, de a nagyok, már nagyok :) Tudom, ilyenkor kell majd pár év múlva még egy, hogy legyen 2 kicsi... Ugye Manócskák?

Szép, mosógépzűrös és autózűrös (a nyáron ebből volt sok :( ) mentes napot mindenkinek!

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek!
Ti aztán termeltetek! A hétvégén nem nagyon volt kedvem gép elé ülni. Először is szombaton olyan depis voltam, hogy csak na. Sírtam is sokat...kicsit olyan volt, mint a terhesség elején, amikor nem tudom mi bajom, csak bajom van. Aztán tegnap már teljesen normális voltam, takarítottunk, pakoltunk, úgyhogy teljesen kész a gyerekszoba, az egész lakást felporszívózta a férjem és fel is mosott. (egy igazi hős :lol: )
Éjszaka minden fordulásnál keményedik a hasam, de ezen kívül semmi...úgy tűnik az apróság tényleg kivárja a dátumot. Legalábbis remélem.
Én holnap megyek dokihoz, előtte uh, és ctg ráadásul korán, fél 8-ra bent kell lennem, mert ha a dokim lelép műteni, akkor sose kapom el, és várhatok rá órákat.
tedorka

Sziasztok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni...Most találtam meg ezt az oldalt és azon belül titeket akik decemberben fognak szülni...Hú,próbálok bekapcsolódni a témába.. :D
anda-vivibaba

Jó reggelt kismamik, akik mind szeretetreméltók! :lol:

Én 4:44-kor ébredtem. :shock: Utána már csak felületesen aludtam valamicskét. Forgolódva.

Nagyon jó hétvégénk volt Apával kettesben, senki nem akart "ránk mászni."
Megbeszéltük Áronnal, ha úgy érzi ő is, akkor tök jó lenne, ha szombaton elkezdene kifelé pályázni a kuckóból. Mint a focimeccen, mondta neki: Gyere ki! Gyere ki!
Ari volt.

Látom, azért már lassan tetőfokára hág az izgalom, én is várom, az első hírt!! Meg a többit!
Vendég

Na jövő héttől,de lehet,hogy már ezen a héten nekem is beindul az NSt-re járkálás.
Elképzelni sem tudom hova teszem addig Zizut :roll: Ez most a fő gondom.

Én ma reggel már bevettem egy Panadolt,már este is fájt a fejem,de csak nem aludtam ki.Ráadásul iszonyat nyűgös vagyok és semmihez nincs kedvem.Szerencsére Zizum olyan jó kislány ma,hogy most eljátszik már vagy fél órája egyedül.
Bár jól indította a napot,a bundáskenyeret a hajába kente :shock:

LEMON!
De jó,hogy még mindig dolgozol.Bár biztos nem lennék ilyen lelkes,ha nem több mint 2 éve nem mentem volna dolgozni.De most mit nem adnék 1 munkanapért.Ezért szeretem ha jönnek körmözni,mert akkor legalább van avlami változatossá,amit nem mellesleg imádok.

PUMI!
Tegnap néztema tv-t és olasz kaják voltak az egyik főző műsorban.
Nincs valami jó kis recepted ami igazi olaszos és tészta-tonhal vagy szardínia az alapja?Úgy csinálnék.Jöhet priviben!Ja és ami nem túl babrás :oops:
Vendég

Szia ANDA-VIVIBABA!
Üdv köztünk,mesélj magadról-magatokról....Mikorra várjátok,hanyadik,mi lesz stb...
Vendég

Szia Sprite!

Köszönöm szépen... :lol: Andreának hívnak,a második gyermekemet várom aki várhatóan fiú lesz.. :P dec.26-ra vagyok kiírva,de biztos hogy elöbb fog megszületni..Az első gyermekem Vivien aki már 2 éves,tündéri egy kislány.Hál égnek nincs sok gond vele...Korához képest már nagyon tisztán beszél és sok mindent,így nem unatkozom mellette.Igaz nagyon elfáradok,mert hát mellette nem lehet sokat pihenni,pedig nagyon húzódik a hasam is és sajna már 2 hete egyedül vagyok vele.Férjem katona aki sajnos februárban megy ki misszióba,és most kiképzésen van,és most pénteken jön haza.
Vivien 36.hétre született meg,mert felment a vérnyomásom és császárral született..46 cm és 2610gr.de egészséges nincs semmi baja..Most is császárral szeretnék szülni,most is várható hogy lehet felmegy a vérnyomásom.Az elsö terhességem elött magas volt a vérnyomásom,(sajna családi örökség)de a terhességek alatt normális volt,csak a végén ment fel...Hú most hirtelen nem jut más eszembe.. :oops:
anda-vivibaba

Abban segítsetek légyszi,hova kell a vonalzó kódját bemásolnom,hogy nekem is látszódjon,ahogy nektek?Még nem találtam meg mindent itt az oldalon.. :oops:
anda-vivibaba

sziasztok
látom még mindenki egyben.még én is.tegnap kicsit fájdogált a hasam aalul meg keményedett de nem az igazi.viszont a csípőmet nagyon erőszakosan nyomja szét van hogy olyat belenyilal nem bírok állni :oops: és eléggé le ment a hasam pedig az elejétől lent volt.félek a szüléstől de azért már mennék is :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

szia Andrea
a profilban az aláíráshoz kell bemásolni és kipipálni az aláírás hozzáadásád.
olga találtál valamit végülis a málnalevélről?

Kép
Kép
anitaaa03

Hú Andi, nem irigyellek! Kemény lesz az a fél év, amíg nem lesz a férjed. Egyébként üdv közöttünk! Hol fogsz szülni?
tedorka

Sziasztok.
Ma megyek NST-re és a dokihoz is, úgy volt, hogy holnap megyek, de a párom ahol dolgozott volna most szakad az eső így jön haza és eltud vinni.
Remélem minden oké lesz.

Andi
Üdv. közöttünk.
Az elkészített vonalzód kódját fönn a "segédletek" alatt a "profil" menü pontnál az aláírások helyére illeszd és a "küldés" felirat van azt hiszem ott úgy tudod elmenteni. Amikor írsz nekünk akkor meg pipáltasd ki az "aláírás hozzáadása" kockát és látni fogjuk mi is.

manocskak

andi én attól is félek hogy este 6ra ér haza a párom és addig egyedül leszek a gyerekekkel.de az hogy estére se legyen segítségem :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítséget,most megpróbálom. :D
Hát igen nehéz lesz,de úgy gondolom nem lesz gond,mert még az első 2 hónapban itthon lesz,így remélem az idő alatt kialakul a rendszer,és a késöbbiekben minden rendben fog menni.
Tatabányán fogok szülni...
anda-vivibaba

Üdv Andi!
Jó lett a vonalzód! :)

Kimostam az első adag babruhát. Olyan boldog vagyok tőle :D :lol:

briell

én most kértem szívhangra időpontot csütörtök fél 6.de nem bánnám ha akkor már szülni mennék :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

briell hogy bírtad ki edig?

Kép
Kép
anitaaa03

Üdv Andi!
A két hónap után azért lesz valami segítséged?
És még én nyavajogtam, hogy a párom heti 2x vidéken marad, hát ez sokkal rosszabb. De, ha ez van, akkor ez van.

Briell, grat. az első adag ruhához! :lol: :lol:

Nekem a héten kimarad a doki, ma lezs UH, meg CTG, de nem vele, és csak jövő hétfőn megyek, ha addig nem lesz semmi "eksön".
Laborra szerdán megyek, kíváncsi leszek, dőlt-e a tökéletes leletem. Szinte biztos! :oops:

Gio, hogy vagy?
Remélem, nem megint valami háztartási géppel hadakozol?! :lol:
Vendég

anita: könnyen kibírtam, ugyanis tegnap estére szereltük össze a komódot, amiben a Picúrka cuccai lesznek. Eddig nem tudtam mosni, nem volt hova rakni. :)

briell

Szia Judyka!

Nem lesz segítségem,mert a férjem szülei vidéken laknak,pontosabban Szabolcsiak,az én anyám szokott eljönni a lányomhoz,de nem kérek az ő segítségéből.Annyira nem vagyok jóba vele..Ha nagyon vészes a dolog akkor a lányom keresztapjának tudok szólni,de bízom magamban hogy nem kell nagyon sok segítséget kérnem.
Aki ilyen helyzetben van hogy két gyermeke van,írhatna egy pár sort hogy ő hogy bírkozott meg a kistesó érkezéssel és a vele járó feladatokkal.. :lol:
anda-vivibaba

értem nekem már rég készen áll az is amibe haza hozzuk apának csak fel kell kapnia és már jöhet is értünk.hát lányok én egyre jobban tartok attól hogy észre veszem-e hogy picuri jönni készül.remélem ad valami jelet :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Andi
Aranyos lett a vonalzód. :wink:
Én egy kicsit most leszek bajban, mert igaz, hogy van 2 nmagy fiam 14 és 12 évesek, de ők hét közben suliban vannak, így majd az lesz érdekes, hogy ha megyek szülni akkor a Joelt kire hagyom, bár lehet, hogy azon a napon a fiukat inkább elkérjük a suliból, hogy amíg a párom bent van van velem a szülés alatt addig ők vigyáznak a picurra.
Nekem anyukám 200 km-re lakik tőlünk, de ő sajnos még a Joelt sem látta eddig, csak azokon a képeken amit a bátyámnak küldtem e-mailben.
Anyósomék sajnos már nem élnek.

manocskak

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?