A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

de előbb felteszem a pocakfotót:

Reggel 70.5 kilót mértem

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szép pocak! :D Milyen kis álmosak vagytok!

Kép
babyteve2

Na, megnyugodtam...barátunk, gugli segített....

"A gyermek adószámának intézése:

Területileg illetékes APEH-nál lehet igényelni az újszülött adószámát. Mivel az adókártya elkészítéséhez több napra van szükség, először csak adószámról szóló igazolást kapnak kézbe, de ez elegendő a munkáltató felé. Adószámra a babakötvényhez is szükség lesz. "

Forrás csaladeselet.hu

Kép
babyteve2

Csak ennyire vagyok szőke...szóval forrás www.eletescsalad.hu :oops:

Kép
babyteve2

SZÓVAL AKKOR LEHET JELÖLGETNI LÁNYOK!!!!

Április-májusi kismamák és babák 2008. néven fut az iwiw-en a cuccunk... de ha valakinek a jövőben van jobb névötlete, szivesen veszem!!!!!!
Vendég

Aztat a babakötvényt nem lehet inkább elkérni lében??? :lol:
Mert tuti, hogy fizetni nemigen fogunk rá pluszban, az meg marha kevés, amit az állam ad bele évente...
Adószám kell hozzá a gyereknek? Atyaég, még egy papirmunka... nagyon jóóóó!!!!
Vendég

Szi Zita!!
Nagyon örülök neked!
Látom a vonalzó is sikerült!
Mi van veletek... a babán kívül... már tudjátok, hogy fiú vagy lány? Hol laktok?
Privit is tudsz küldeni, gondolom tudod, hogyan!
A közösségbe még valamilyen formán jársz? Ma lenne mezo, de nem megyünk... Óbuda most nagyon messze van és nagyon álmos vagyok, ugyanis kicsit elaludtam Áronom mellett... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Csak úgy pörögnek ma a témák, alig tudlak utolérni titeket, pedig csak 1 órára tüntem el, mert az óviban szülői volt.
Gyerek adószáma témához mondanám azt is, hogy ha nem is igényled meg, akkor is megkapod automatikusan ugyanúgy, mint a TAJ számot, csak győzzed kivárni. Ez csak a babakötvényhez kell. Ha nem te döntöd el, hogy melyik banknál akarod megnyitni a babakötvényt, akkor azt az állam is egy idő után megnyitja neked egy banknál, és arról értesít. Noha én sem fogom megvárni ezeket az időpontokat, hanem amint lehet egyből intézünk mindent.
Nálunk a kórházból már születési anyakönyvi kivonattal és lakcímkártyával jövünk haza, másnap lehet menni apának TAJ számért.
Tavaly csak 5 kismamának kellett igénylőlapokat kitöltögetnem ilyen ügyben, úgyhogy ebben járatos vagyok.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Akkor majd még lehet, hogy kérdezünk... :oops:

Milyen Miklóson a gyerekdoki? Kijár házhoz? Ha igen, mennyiért?

Kép
babyteve2

Lányok, ha adózás stb. ügyben érdekel valami nyugodtan keressetek meg priviben, szívesen segítek, és hamarabb tudok válaszolni is, mint mire néha elolvasom a napi hozzászólás termést.

És két friss kép rólunk.
Kép Kép

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Jelöltem egy-két embert, aki nálam fenn volt... inkább azt tegyétek meg, hogy aki fenn van iwiw-en, az küldjön nekem priviben egy nevet hogy jelöljem... valamiért nem tudok rákeresni a nevünkre.... másik név kell, nemtom, miért irja ki, hogy nincs találat, ez hülye ez az iwiw!

Brigi! Igy nagyon nem foglak megtalálni! Valamit még amit a keresőbe be tudok irni adatot....
Vendég

Pumpóka - Micsoda közös ismerőseink vannak .. honnan neked is a Junkies-os ismerettség? :lol: :lol: Andris még nem regélt a SISAO-ról? Ő énekel benne ;) Nah .. nem OFF-olok .. csak jelöltem a babavárókat, és ott nézelődtem :oops: :oops: :lol:

Kép
szösszenet

Pumpóka - Kell talán egy nap, míg a keresőben rá lehet keresni .. de én a SISAO ismerősei között megtaláltam :)

Kép
szösszenet

Én nagyon meg vagyok elégedve a gyerekorvossal, ha kell ki is jön, illetve megmondja, ha vélaetlenül mégse tud. Azt mondta bármi van rendelési időn kívül akkor először őt hívjuk fel telefonon, és megmondja, hogy jön vagy ügyelet. Neki is van három, 8 éves lány, 6 éves fiú ikerpár. Gyerekpárti doktornő. A védőmőm is egy fiatal tünemény. Mikor ide került a mi körzetünkbe, akkor a Betti volt az első babája, akihez kijött, úgyhogy állandó a kapcsolat. Egyébként a védőnönk az ovi melett van, a gyerekorvos pedig a suli melett.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Mamacka!

Anyukám nem akarja, hogy több gyerekünk legyen a férjemmel...Azt mondta, hogy nekünk elég egy közös gyerek, még sok is, és majd lesz valaki mástól nekem még....
Hogy lehet ilyet mondani :twisted: :twisted: :twisted:
Gondolhatod, hogy ki voltam/vagyok akadva...
Azért mert a férjemnek már van az első házasságából gyereke, miért ne lehetne több közös gyerekünk! Őket is úgy szeretem, mintha sajátjaim lennének, de mégis a közös az közös csöppség...
Szóval úgy néz ki, igen azt szeretné, ha elválnánk...
Lehet szólnom kéne neki, hogy hétfőtől ügyvezető lesz a cégnél....a pénzéhsége lehet, hogy jobb modort parancsolna kedves anyukámnak... :roll:
Áh nekem ez már sok amit művel...
Ja a legjobb, hogy anyámat a gyerekünk jobban fogja szeretni...ezt ő mondta...
Nem tudom, mi baja van velem/velünk??? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok

Újra itt vagyok.

Képzeljétek, iszonyat mázlim van.
Voltunk barátnőmnél, és nem túlzok, 3 nagy kartonnyi babruhát kaptam tőle. A legkisebbtől kb. 8-9 hónaposig. Azt hiszem, h ruhatéma nálam ennyivel le is van zárva. :D :D

Szösz
A XX. kerbe kellene jönni, ha úgy döntünk, h nálam legyen. Egy wc-nk van, de megoldjuk, viszont a nappali nagy, így elférünk.
És azért is ajánlom fel, mert így mindenkinek tényleg sokkl olcsóbb lenne, mint beülni vhova.
Csak a vidékiek tudják megoldani.
De majd jelezzetek, h mi a vélemény, és akkor összeszervezzük.

GAbo
Én is a Graco-ra zavazok. Szerintem az miegbízható márka.

Atiz
Üdv itt a topikban.
Én is Imrés vagyok, tök jó :D :D
Ki a dokid??

Visszatérve a háziorvoshoz:
Cukros löttyöt nem innék semmi pénzért még 1x. Elég volt azt kb. 8-10 hetesen benyelni, amikor még a rosszúllétes időszakom volt :twisted: .
Most csak annyi lenne, h éhgyomorra megszúrnak, hazamegyek, reggelizek rendesen, aztán vissza 2 óra múlva és újra szúrnak.
De megkérdezem majd nőgyögyit, h erről neki mi a véleménye.

Támogatás
XX. kerbe nem tudtok ilyen kedves kezdeményezésről a mamák felé. :D
Én azt hittem, h az egyszeri támogatás kb. 80-100 e ft. :oops:
Most megint naív voltam??
:oops:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Pumpóka!
Írtam privit.
Nem találtam meg az iwiwen.

Kép
blani28

Mary!
Gondolj bele, nekünk ha összeadjuk a gyerekek számát, akkor Zsófibabával együtt 4 lesz... az én két ördögöm, Zoli hercegnője és a közös kisasszonyunk.... az én családomnak is kellett idő mig megszokták a gondolatot! :wink:
De NYUGI!!!!! BABÁNAK NEM TESZ JÓT AZ IDEGESSÉG (mondom ezt én)

Próbáld meg minél hamarabb kizárni a köreidből és ne hallgass rá! Nem őt fogja szeretni, a gyerek mindent megérez, hidd el, jobban, mint gondolnánk, csak még nem tudja elmondani!!!! :wink:

Szöszi! Ős-Junkies-os voltam... azért csak voltam, mert igazából az utolsó két lemezük már katasztrófa szerintem.... de annak idején tábortól kezdve mindenhova jártam... sörkert-PeCsa... minden... :lol:
Vendég

Lányok!

Én még mindig nem olvastam vissza, csak átfutottam és ahol láttam a nevem arra reagáltam... :oops:
Ígérem legkésőbb holnap visszaolvasok, biztos lesz pár óra mire végzek... :lol:
De nem baj, csak pörögjön a topic!!! :wink:
Még este benézek, most megyek a házunkba, csináljuk a kádat!!! :D Juhéjjjj!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szössz, tényleg kicsi a világ, mi meg egy suliba jártunk... :D :D :D

Köszi Zsuzsa az infót. :D A nevét még meg tudod mondani?

Mary, kapcsold ki a mamidat mert ki fog idegelni a szülésig...és utána is, ami meg aztán főleg nem jó... :(

Szerintem is jobb, ha házibuli lesz. (A XX. ker. az Erzsébet? Sosem tudom :oops: )

Kép
babyteve2

Zsuzsa - Köszi a felajánlást :) nekem lehet lesznek a későbbiekben kérdéseim, de megkereslek vele priviben, ha aktuális lesz ..
Most intézem a bejelentésemet :)
szép a pocakod, gyönyörűen növekszetek :)

Kép
szösszenet

[quote="pumpóka"]
írta:
pumpókaSzöszi! Ős-Junkies-os voltam... azért csak voltam, mert igazából az utolsó két lemezük már katasztrófa szerintem.... de annak idején tábortól kezdve mindenhova jártam... sörkert-PeCsa... minden... :lol:

Hát akkor még az is lehet, hogy ezer helyen találkoztunk :D
Én is elvetemült Junkies fan voltam :D
Néha beszabadulok még most is koncertre :D

Kép
szösszenet

Köszi Pumpóka!

Igyekszem nem foglalkozni anyám hülyeségeivel. Csak az a baj, hogy a saját anyámtól ezt azért nem vártam.... :cry:
Nekünk ő lesz az ötödik!!! Páromnak van négy gyereke már...
Anyukám ki van akadva....hogy ez az egy se kellett volna...
:cry: :cry: :cry: :cry:

Babyteve!

Ha lenne rajta valami állítási lehetőség, akkor a kedves, szerető anyuka fokozatra kapcsolnám....
Nem csodálom, hogy teljesen kivagyok....
Tudom, hogy nem jó, hogy így kivagyok, mindig mondom Boginak, hogy nincs semmi baj, majd csak jobb lesz.... :cry: :cry: :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="babyteve2"]S írta:babyteve2zössz, tényleg kicsi a világ, mi meg egy suliba jártunk... :D :D :D

Komoly :)
Akkor te jelöltél :lol: :lol: :lol: most már összeállt a kép .. :)

Kép
szösszenet

Mary
Ez elég sérült lélekre vall... gondolom ő nem keresztény :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én a helyedben átengedném a férjemnek, hogy rendezze le... mégis mit képzel magáról... azért a férjed nem egy taknyos kölyök, meggondolhatná miket beszél.

Kép
Kép
Kép
mamacka

na szóval..hozzá sem birok szolni.
:)
a iwiwen keresek énis..mire javasolni akartam h a májusiak is kerüljenek be már be is kerültek..jó név pedig nekem sem jut eszembe :?

a pici pairjairol is már mindent tudok igy legalább..föleg h amugyis nemrég intéztem mert juliusban uj nevem lett :lol:
Vendég

Én is bejelöltem az iwiw-en.
Bár a kereső semmilyen kulcsszóval nem jelenítette meg nekem sem.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Mamacka!

Hát ő nem keresztény...eltaláltad.
Minket állandóan csesztet, hogy minek megyünk gyülibe vasárnap, minek megyünk dicsőítő próbára...stb...
Áh semmi se jó neki.... :cry: :cry: :cry:
Drága férjem meg inkább hallgat, látom, hogy neki is nagyon fáj!!! És ő is látja, hogy nekem is nagyon. Múltkor is ahogy beszélgettünk anyámról, hát elsírtam magam....férjecském meg vígasztalt.
Miért nem jó anyámnak, hogy boldogok vagyunk????
A másik két testvérem házassága/kapcsolata romokban. Nővérem elvált, mostani párjával szétmenőfélben. bátyáméknak sem jó a házassága.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary! Ahogy Atis fiam mondaná, ki kell belőle venni az elemet és nem sipol tovább.... :lol: küldd el melegebb éghajlatra!

Szöszi, elképzelhető, hogy taliztunk ezer helyen... uhh, már bizti nincs meg fényképem azokból az időkből, de veszettül néztem ki... :lol:

Aki nem találja semilyen cimszóval az iwiwen a kismamikat, az irjon privit névvel és jelölöm én... valamiért én sem találom... :roll:
Vendég

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:28-kor.

Kép
1bambi

Nekem érkezett Bambi, megkaptam, köszi...
Vendég

Mary,

szegénykém. Bárcsak tudnék segíteni, de sajnos a családját nem választhatja meg az ember. Gondolj arra, hogy van egy aranyember férjed, aki nagyon szeret és mindent megtesz érted, anyukáddal pedig ne is foglalkozz.

Kép
emi29

Én nem annyira bánom, hogy még 2 kismama lesz mellettem a Szent Imrében .. persze csak ha a fórumosok közül válogatnak :D :D
Én annyira nem tudom, hogyan fogok megbírkózni a babával kapcsolatos dolgokkal egyedül .. és a csecsemősökről hallottam jókat és rosszakat is ..
És én császáros leszek .. nem tudom mennyire fogok tudni mozogni .. lehet örülni fogok még 2 kismaminak :) ki tudja ..
Picik azok a szobák?

Kép
szösszenet

[quote="emi29"]M írta:emi29ary,szegénykém. Bárcsak tudnék segíteni, de sajnos a családját nem választhatja meg az ember. Gondolj arra, hogy van egy aranyember férjed, aki nagyon szeret és mindent megtesz érted, anyukáddal pedig ne is foglalkozz.

Ehhez csak csatlakozni tudok ..
A legnagyobb kincsed a szerető férjed .. és a benned növekvő pici csöppségetek :)
Anyukádat szereld le .. oszd le egyszer rendesen!
És koncentrálj arra, hogy milyen szerencsés vagy, hogy egy ilyen társat, és kisbabát adott neked a Sors .. vagy nevezzük akárhogy :)

Kép
szösszenet

Mary!
Ez borzasztó, amit anyud művel Veled!!!
Hogy lehet egy anya ilyen a saját gyerekével???
Szerintem is próbálj meg minél kevésbé foglalkozni vele, bár elhiszem, mennyire fáj.....

KépKép

KépKép
gabcika

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.20 15:29-kor.

Kép
1bambi

Zsuzsa, Szöszke, Mary, Ági,
iwiwen bejelöltelek titeket. Szerintem a képről fel fogtok ismerni :)

Kép
emi29

Köszi csajok a véleményeket, asszem marad a Graco... én is affelé húztam inkább!

Ollem! Sürgősen költözzetek el, nehogy titeket is tönkretegyen. Párom öccsének a házasságát is anyós zúzta szét! Legalábbis nagy szerepe volt benn!!! (állandóan a nyakukon volt, beleszólt mindenbe, csesztette férjem öccsét...pedig ő is baromi sokat dolgozott a családért, különmunka stb, és anyósnak mégis szemét volt)

Olyan jó lenne találkozni veletek, csak nekem baromi messze van! :(

Sikerült ipari mennyiségű sajtos husit csinálni, így meghívtuk apóst vacsira! (elváltak anyóssal, anyós ránk sem néz, max karácsonykor meg húsvétkor találkozunk. szóval gyakori ez csajok! szerencsére anyumék tündériek, itt laknak a közelben, gyakran megyünk hozzájuk)

Ma vettem cseh tetra pelust, meg tetra fürdőlepedőt. Egy kipipálva! Ja és anyu mondta, ők majd fizetik a kiságyat és a belevalókat (matrac, hálózsák...) :D

Kép
gabo001

Én is szeretnék elmenni a talira, de elég nehéz lenne innen Makóról eljutni, főleg ilyen állapotban.

Megérkezett nekünk is a kiságy és a matrac. Most örülök ennek. :lol:

Kép
blani28

Ja, én az iwiw-en Bali Annamária néven vagyok

Kép
blani28

CSak ha valakit érdekel.

Kép
blani28

Mamacka,

hűha, te is gömbölyödsz rendesen :) :)

Kép
emi29

Blani - Pumpóka majd jelöl téged, ő csinálja az iwiwes oldalt :)
Milyen az ágy és a matrac? Van fotód? :)

Mamacka
- Én lemaradtam a pocakfotódról .. aztán látom Emi említette .. visszakerestem, és megtaláltam :) Nagyon szép nagy már!
Az ébredős kép meg olyan cuki :D :D :D

Gaboo
- Ti családotok is jó fej .. ezekben a nagy tételekben nekünk is segítenek :) mi szombaton megyünk a kiságyért :)

Kiscica - Nekem jó a XX. kerület.

Akkor próbáljunk meg időpontot egyeztetni .. nah ez nem lesz egyszerű :lol: :lol:
Célozzunk meg egy februári hétvégét, annyira előre csak nincs betáblázva mindenki :)
Ötlet? (nekem a febr.8-9 koncertek miatt nem jók)

Kép
szösszenet

Hát a pocikat elnézve, lassan szép kis méreteket öltünk mindannyian! :D Továbbra is csini-topic néven futunk.... :lol:

Uhh, most reagálom le, mert közben jelölök ide-oda meg vissza... XX. kerben lesz a tali valszeg??? Nem lakik vki aki autós a II. ker közelében??? Atyaég, Erzsébet tőlünk jó messze van bkv-val... sebaj, majd leintem Szöszit gazdagrétről... :lol: :lol: :lol: najó nem riogatlak Szösz, ne félj! :lol: Nekem jár a szám, van aki vidéki...

Mindenesetre a topic-talival kapcsolatosan, szerintem nem ártana február végéig max. megejteni, mert utána már eléggé bajosan fogunk közlekedni,főleg aki bkv-zik.... :roll: no meg addigra valószinü, hogy külön toi-toi wc-ket kell majd kölcsönözni, mert egy nem lesz elég.... :lol:
Vendég

Azt el is felejtettem nektek írni, hogy megvettük a babakocsit. Graco Quattro Delux TSB Retro(bordó) színben. Használt volt, de csak két hónapig használták, azt is 2. emeleti erkélyen. Így még garanciás, és az ára 110e helyett 50 ezer volt. Azt hiszem alkalmi vétel volt.
Kép

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Igen, én is februárban tartanám ideálisnak, mert utána már tényleg duplán kell mindenkivel számolni .. mármint ülőhely szempontjából :lol: :lol: :lol:

Pumpóka - Én a XI. ker-ben lakom a Fehérvári úton, már majdnem Budafoknál .. Persze még nem tudom hogy mennék .. egyelőre a kocsimat a párom bitorolja .. de biztosan tudunk akár csapatosan is menni .. vagyunk egy páran budapestiek :)

Február 16.? :D

Kép
szösszenet

Mi a véleményetek erről a babaplédről?
Babakocsis sétához nem jó ötlet?
Április-Május azért még hűvös ..
Szerintetek?
(Szombaton megyünk a boltba, összeírom mi kell ..)

Kép
szösszenet

Az szombat Szöszi?? Nincs előttem naptár, igaz, nem is vettem még 2008-as asztali naptárt... :roll: holnap veszek valahol, mert csak akkor látom, mit mikor hogyan...
:lol: akkor én gyors lefoglalok egy helyet nálad (de akkor kölkök nélkül megyek)... valahol lehet találkozni is középúton-félúton... fingom nincs, hogy kell Erzsébetre menni kocsival a XI.kerből.... de még innen sem tőlünk, komoly budapesti vagyok mi??? :lol:
De én egyenlőre bólintok a 16-ra, majd akkor úgy intézem, ha mindenkinek jó, hogy ráérjek...
Vendég

És hol a pléd amit nézni kell???? :D
Vendég

Innen roppant egyszerű .. mert csak kimegyek a Szerémi vagy Budafoki útra és át a Lágymányosi hídon .. ki végig a Soroksárin .. aztán gondolom valahol ott :D :D
16-a az szombat, igen!

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?