[quote]S írta:ok vitamint azért meg lehet nézni a vérből is (a belgyógyászom pl. a D vitamint sasolja folyton, a kálciumot, a vasat és az azzal összefüggőket...
Csakegy! A D-vitamint nem nézik rutin vérvizsgálaton, a többi meg nem vitamin, amit írtál.
[quote]A írta: 12. hétig tudtommal csak a folsav kell, a B vitamin nem
Nyuszika! A folsav az egy B-vitamin!
A B-vitamin kifejezetten magzatvédő - legalábbis Dr. Ceizel szerint.
"A magzatvédő vitaminok közül a legfontosabb a B11 (ennek természetes, táplálékban lévő formája a folát, míg a gyógyszertárban kapható mesterségesen előállított formája a folsav), de a B12-, B2- és B6-vitamin fejlődési rendellenességeket kivédő hatása is igazolt..."
Idoru! Egyetértek. Amúgy semmi baj az elevittel, csak aki szorulásos, annak nem igazán jó. Pl. nekem. De hál'istennek ott a Gravida, a Materna...és egyebek.
Mágnes! Nem hiszem, hogy a túlpörgés miatt lett volna szines cucc - ami remélem, azóta elmúlt. Mindenesetre ne pörögj annyira

és Mg. Szerintem közeleg a 2. kimaradó mensesed, és azzal próbálkozik a szervezeted.
Azért szertintem nem szabad kihagyni a terhelésest, mert nem mindegy, mennyi az eredmény, és hogy milyen gyorsan/lassan dolgozik az inzulin.
Gest. diabeteshez kapcsolódó diéta szerintem nem öncélú (még egészségesen is javasolják a felesleges szénhidrátok visszafogását).
Ido! Már megint veled vagyok

Hízásra hajlamosaknak és dagiknak - lásd én - alapból CH-diéta javasolt.
A baba súlyát illetően: anyu mindhármunkkal iskolai menzakosztot evett terhességei alatt, nem voltak vitamin tabletták, gyümölcsre meg csak néha futotta. Este vajaskenyér... Tesóm 3200-zal, és 4600-zal születtem. Ugyanazon kaja, ugyanazon apa tehet rólunk