A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Csak egy gyors életjel, hogy még megvagyok! Olvasgatok, de írni valahogy nincs kedvem. Bocsi mindenkitől ezért!
A lényeg, hogy Samu jól van, sokat mocorog. 10-én megyek 4d-re a praxisba. Már alig várom!

Vigyázzatok magatokra, akinek meg pihenést írt elő az orvos vegye komolyan!

Puszi!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

JÓ REGGELT MINDENKINEK!!!!!
Bocsánat, hogy nem jelentkeztem, de tanultam, meg levizsgáztam!!!Sikerült, minggyá kész a félévem :lol: .
Nagy gratula mindenkinek a lurkókhoz, meg a babaszobákhoz, babaholmikhoz...
Akinek pihenni kell, küldöm álommanót, hogy jobban menjen.
Akinek nyílik, a méhszáj, annak meg őrangyalkát a kicsikhez....Már nagyon hiányoztatok ám.
Mi jól vagyunk, csak lassan telik az idő... :cry: , annyira várom már a betöltött 30.hetet, hogy csak na...
Sok puszi mindenkinek, még majd délután benézek.
ZSÚ:Sok boldogságot az esküvőhöz, minden alakuljon a terveitek szerint és minden jót kívánok a nagy napra és utána is...Isten áldja meg nagyon ezt a szövetséget, amit egy életre köttök...

Kép
Kép
christine

Sziasztok!

Dorka az alsó vonalzót!Köszönöm.

tudjátok mit vettem észre?nem jött ki az allergiám.kb 2 hete eszméltem hogy mindjárt május és semmi.pedig nagyon tudtam szenvedni

Rózsa ügyes vagy!
ne sietessd az időt akkor sokkal lasabban tellik.

Bridzsi

Kép
esztora

Zsú! Sok boldogságot, kitartást, szerelmet, őszinteséget és mindenféle jó érzéseket kívánunk mi is a jeles nap alkalmából!

Andi! A Faktumot ismerem, az nagyon jó. Szép, és az árak csak kicsit horrorisztikusak. De sztem náluk nem tudsz egyedit rendelni, ha nem jó a szín!
Vendég

Jó reggelt Csajok!

Zsú. Minden elképzelhető jót kívánok nektek! Legyetek nagyon boldogok!!!

Csajok, a Faktum árait hol lehet megnézni?

Kép
zsuzsi**

Kép
Zsú
Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

KépKép

KépKép
szivvi

Hali!

Kispiskóta: sok boldogságot kívánok Nektek!

A BPD határértékeket a debreceni Klinikán megadják, de pl. Berettyóújfaluban nem volt rajta a papíron. Pánikoltatják itt a kismamikat :twisted: Amúgy is, mióta itthon vok, jobban beindult az agyam, pl minden reggel mérem a súlyom, és ingadozik. Egyszer több, egyszer kevesebb. Lehet ezen is parázni :twisted: Míg melóztam, nem voltak ilyen gondjaim. Ezért gondolom, h kicsit ki kell mozdulni. Kérdeztem a dokit, h napi 1 óra séta engedett-e. Nem mondott se igent, se nemet. Azt mondta, az elővigyázatosság a fontos. 5 percre van egy újságos, egy virágbolt és egy lángossütő, óvatosan lemászok oda. Anyukámak nem tudok Anyák napjára a virágon kívül mást kitatálni most. Amúgy egész nap tényleg szinte csak fekszem. Pedig úgy mennék babacuccokat vásárolni.
Jövő héten min. 3 vizsgálatra kell mennem.

Rózsa: grat a vizsgákhoz. Ha jól emlékszem, Debrecenben május 13-án lesz Babaexpo a Hódosban.

bori, nincs mit ;)

zsú, szép időt mára! :wink:

esztora, de jó neked, én már nem tudom lassan hogy mi bajom is van. megfáztam v. allergia... taknyom nyálam egybe + úgy köhögög hogy kiszakad a tüdőm.. :((
na és a fájásaimról nem is beszélve... + ez a sz.r idő... ehhhh... kissé leeresztettem.
nekem ma semmihez sincs kedvem :?

KépKépKép
mütyürke

Zsú! Nagyon sok boldogságot Nektek a Nagy naphoz! Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Lányok, tudjátok, mi lesz vasárnap? A mi napunk!!! :lol: :lol: :lol: A többgyermeseknek ez persze nem újdonság, de nekünk még igen!!!! Hátha kapunk egy kis veserúgdosást, vagy egyéb kedvességet a Kispicurjainktól! :lol: :lol: :lol:

Bori, nekünk ikeás felnőtt matracunk van, Sultan, és imádjuk, és 30 év garancia van rá.

Zsu! Sok boldogságot, és várjuk a képeket!!!!!!!!

Kép
nenoke

Nenoke
Ez annyira aranyos volt :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora, cseréltem.

De jó Nektek, hogy örömmel gondoltok anyák napjára! Nekem ez a nap még mindig szomorú. Valahogy még nem tudtam túltenni magam Anyu tavalyi halálán... bocs, lányok az ünneprontásért, csak ki kellett írnom magamból.

Brigi, mi van veletek?

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka, ne haragudj, nem akartam sebeket felszakítani.

Köröztetés: Gurgula, Mary, Hencsi, és még sokan mások, hol vagytok/hogy vagytok?

Kép
nenoke

Haliho!

Itt vagyok, költözködés van meg rengeteg ezzel kapcsolatos ügyintézés+tesóm esküvője+munka..

A lényeg, hogy jól vagyunk, samukám mostanában hullámosat játszik :lol:
Jövő héten dokker bácsi..

Zsu!
Nagyon sok boldogságot kívánunk nektek! :lol:

Mindenkit puszilok!!
(visszaolvasok)
torolve_20131003125716

Ná!!

Pihenj sokat vízszintesen, minden rendben lesz!
A lényeg, hogy zárt legyen a méhszáj.

Nem lehet a derekat maszírozni??
Nekem a férjem viszonylag sokat maszírozza a hátamat..bár főleg a gerinc mentén..oh-oh.. :roll:
torolve_20131003125716

Dorka köszönöm!
nem vesszük ünnep rontásnak amit írtál,nem lehet könnyű ilyenkor neked.

Bridzsi

Kép
esztora

Semmi baj, lányok, még sokat sírok emiatt, de majd csak begyógyítja az idő. Ez a topic most nem erről szól, hanem a boldog, leendő anyákról.

Képzeljétek, most voltam elhozni a házassági anyakönyvi kivonatot, amit ugyebár kér a kórház, és amikor odaadták, kiderült, hogy nem is tartozom a MÁV kórházhoz. Én már nem értem ezt az egész káoszt. Kép
Sőt, azt is mondták, hogy ha területi kórházban szülök, nem is kell bevinni a házassági anyakönyvi kivonatot, csak ha nem területiben szülök.

kétfiús anyuka
babdorka

Az orvost választó szülő nőnek július elseje után sem kell kifizetnie az ellátás költségeinek harmadát - ez derült ki csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón. A beutalási rendtől eltérő, vagyis orvost választó betegeknek ugyanis úgynevezett részleges térítési díjat, az ellátás költségének 30 százalékát, legföljebb 100 ezer forintot kell fizetniük a kórházi ellátásért.

Sokáig tisztázatlan volt, hogy e szabály vonatkozik-e vagy sem a szülészorvos megválasztására vagy sem. E vita végére tett pontot a kormány szerdán: egyértelművé tette, hogy a szülő nőknek nem kell megfizetniük ezt a részleges díjat.

Kép
nenoke

Aha, akkor ezek szerint, ha nem területi kórházba mennék, és még az orvosomat sem viszem, akkor sem kell fizetnem a kórháznak még júli 1 után sem. Jól értem?

kétfiús anyuka
babdorka

yessssssss!!!!!!!!!!!!! :lol:
nenoke

köszi Kép
babdorka

Sziasztok!

Mivel többüket érint, rákerestem, és ezt találtam a méhszájról:

Kérdés:
Mit jelentenek a méhszáj vizsgálatára utaló értékek? 3000,2000, mit jelent a két ujjnyira való nyitottság? A szülést, vajúdást megelőző értékek általában milyenek?

Válasz:
A cervicogramm értéke egy négyjegyű szám: első jegye a nyakcsatorna hosszúsága. Az érintetlen terhes méhszájat 3-mal jelöljük, a 2 a megrövidült, az 1 a gyakorlatilag kifejtett (elsimult, tehát a szülési táguláskor bekövetkező változás) jelölése.

A következő számjegyek sorrendben a nyakcsatorna külső-középső-belső részének nyitottsága cm-ben. Terhesség alatt a C=3000 az optimális, zárt méhszájat jelöli.

A kétujjnyi nyitottság egy régebbi terminológia, nagyjából 3-4 cm-nek felel meg, de semmit nem mond arról, hogy a méhszáj megrövidült-e. A szülés során a kétujjnyi méhszáj a tágulás kb. félidejét jelenti.
A méhszáj nem statikus valami, a szülés közeledtével "felszedődik"- megrövidül és lassan elkezd nyílni. Ez érett magzat esetén ( általában 36. hét után) természetes jelenség.

KépKépKépKépKép
uxi

Ná, pihenj sokat!

És ne aggódj, annyira nem biztos, hogy gáz lesz!
Emivel a 32. héten cx 2000 volt, a 33.-on meg már cx 1000, és mégis a 41. héten született. Én nem tudtam feküdni sem, mert attól is keményedtem, csak félig fekvő-félig ülő helyzetben voltam egy fotelban 8 héten át.

Most viszont már nekem is cx 2000, de feküdni, pihenni nem tudok másfél éves gyerek mellett. Viszont nem keményedik.

Koraszülés: a másik topikomban van egy kislány, 28 hétre született 670 grammal, és teljesen egészséges. Emivel szoktak játszani, szeptemberben lesz 2 éves.

Kissmanó, én nem akarok ilyen rövid szülést... :shock: ha csak 30 percig vajúdnék, tuti itthon születne. A szüléstől nem is félek, inkább azon filózok, mikor kell majd indulni. Emivel egyszer 4 órát, egyszer meg 8 órát vajúdtam, mire bementünk. Elsőre leállt, még jó, hogy nem mentünk be, tuti adtak volna valami fájáserősítőt.

Bori!
PP Veneziát szoktak árulni a babaszoba.hu oldalon, ki lehet fogni egész árban. Újonnan pedig nem csak a Brendonban van, legalábbis tavaly még volt a Kikában is.

Meg itt is:
http://bababolt.echt.hu/babakocsi/pegperego

Na most értem oda, hogy belinkeltek egy csomó hirdetést... nem baj, már itt hagyom.

Kispiskóta! Sok boldogságot nektek előre is! Csak óvatosan a mulatással! :wink:

MOst értem a fietős részhez: honnan tudjátok, hogy nem kell fizetni majd a szülésért?? Ez nagyon jó hír!!! :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKépKépKépKép
uxi

Nekünk még mindig nincs végleges fiúnevünk.
Csak lány. :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Nenőke. Ez biztos? Hogy nem kell fizetnünk a kórháznak? Én be akartam jelentkezni a XI. kerületbe, hogy a Szt. Imrébe tartozzak. Szerintetek változik ez még? Most megint tök bizonytalan vagyok...

Kép
zsuzsi**

Uxi: Már én sem tudom, mit higgyek.

Kép
zsuzsi**

Haliho!

Zsuzsikám msn??? :lol:

Teszek egy keddi pocak képet.. :lol: Kép
torolve_20131003125716

Nem tudom, én sem, mi a biztod. De ha kormányszóvivő kijelenti, az már csak végleges, nem?

http://www.nol.hu/cikk/445151/

Kép
nenoke

de szép gurgi, enyim pocak is kb ilyen forma! még bízok akkor a fiúban!!!! mert a tied sem hegyes, engem meg mindenki elkap és rámnéz: lányod lesz! áááá, még mindig nem szoktam a gondolatához sem! :o

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Ez a pocakforma dolog elég relatív. Engem kaptak már el, úúú, ez tuti lány, és úúú ez tuti fiú felkiáltásokkal is!

Zsuzsi! Faktum bútorcsalád teljes kínálata a Mini Manó honlapján, árakkal: http://www.minimano.hu/index.php?main=m ... 04&start=0
A Faktum Tomi ágyról tudom, hogy az Elefáni bababoltban 35 900 Ft volt ma. A minimanó 38800-t ajánlja.
Sztem azért jelentkezz be, ha nem nagy hajcihő, mert ami eddig biztos volt, az mára mind megváltozott...

Anyakönyvi kivonat – területi illetékesség: kórházfüggő. Egyszerűen annyi, hogy le tudják-e (akarják-e) kérni az önkormányzattól a papírokat.

Vettem 1 paplant+párnát, rácsvédőnek és játszószőnyegnek való szivacsot + vatelint, textilpelust, olyan anyagú fürdőlepedőt.

Gurgi! Szép a pocid.
Vendég

megvan a laborom.egyre jobb lesz :wink:
vas már 15,9 és hemoglobinom sem csillagos mert 1-el a legalsó határ felett vagyok.

Gurgi szép pocak.
nekem tipikus hegyes fiús van (többen mondták már) de én sem hiszek az ilyen mondásokban.

a fizetésről én sem tudom mi a legujabb hír.utolsó dokibácsi látogatásig nem is kérdezősködöm addig csak kialakul v.mi.

Bridzsi

Kép
esztora

Ez a nemfizetés nagyon jó hír[i :P

Uxi! Kösz az infókat. Amikor Emivel voltál várandós, és pihenned kellett, kimozdultál azért néha?

Felhívtam a dokimat, a tegnapi vérvétel teljesen jó, toxémia kizárva, még a vércukor is elmegy, pedig nem éhgyomorra volt. Azt mondta, h ne aggódjak, csak pihenjek és feküdjek, az egy szépen fejlődő terhesség! Végre vmi jó jír![/i]

én is voltam beszerzésen hálóingek,meg ami kell Lurkónak még abból 1-2 dolog (üvegmosó,cumi hátha kell majd stb).én is dm-es melltartóbetétet vettem itthon néztem ezen van ragasztócsík.

Bridzsi

Kép
esztora

Na megjöttem, feladtam a további nézgelődést, óriás dugó van! A Nyugatinál állítólag az OTP-ben két őrült fogvatart 2 alkalmazottat, és az egész város áll! Így hazajöttem...

Rózsa: gratulálok a vizsgához, és örülök, hogy jól vagy!

Brigi: hiányzol, remélem jobban vagy lelkileg, és kívánom, hogy alakuljon úgy minden, ahogy te szeretnéd.

Bori: A faktumok az RS -ben vannak vasárnap is nyitva, megnézem, bár én az árakat még nem tudom, bár gondoltam, hogy kicsit vészes, de ha nem annyira, akkor meggondolom a Tomi ágyat! Az színben olyan, mint az én bútoraim.

Ná: nagyon jó pihenést neked, csak óvatosan járkálj, és keveset, tudom, hogy uncsi, de pihenj sokat! Kívánom, hogy minden jó legyen!

Andrea
Kép
kindernay

Na mégegyszer, itt (visszaolvastam)

Gurgi nagyon szép pocak, én nem tudom megkülönböztetni, hogy kinek kerek, kinek hegyes, én mindegyiket olyan szép/nagy kereknek látom. :lol:

Bori, kösz az ár-infót, szerintem azt még ki lehet bírni, a sima 120*60 kiságyak kerülnek 25-28 ezer forintba, ez meg nagyon tuti baró, imádni fogja a kis Dundus! Köszi, fellelkesültem.

Nincs valakinek listája, hogy akkor most milyen papírok kellenek a kórházba?

Andrea
Kép
kindernay

Ná, az akkori dokim nem mondott semmit, csak annyit, hogy könnyű szülés lesz majd. (az is lett)

De nem tudtam mást csinálni, csak pihenni, mert iszonyatosan keményedett a hasam, ahogy fölkeltem, máris betonkemény volt és alig kaptam levegőt.
Jó nagy adag magnéziumot szedtem (napi 3500 mg, a végén 4000mg) a 37. hét betöltéséig.
Érdekes módon utána könnyebb lett, már fel is tudtam a végén kelni, a 39-41. hét már nem volt oylan rossz, mint előtte.

Én nem mentem sehova, csak a lakásban a "szükséges" helyekre, meg a dokihoz. Egész nap olvastam, meg netfüggő lettem :oops: ...

KépKépKépKépKép
uxi

Hasforma: nekem mindkét gyerekkel ugyanolyan alakú.

KépKépKépKépKép
uxi

És most is nagyon lent van, soha nem is volt fönt. Talán most nagyobb a köldöksérv :? :x

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok!

Egy kicsit eltűntem, mert a cégnél rengeteg munkám volt, pedig már szabadságon vagyok!

Zsu! Sok-sok boldogságot kívánok!

Én csak háton tudok aludni, ha oldalra fekszem annyira elkezd babóca rúgdosni, hogy megfájdul mindenem!

Ma megérkezett a bababútor (Faktum), vasárnap összeszereljük, utána rakok fel képet. Már majdnem megvan minden a kiscsajnak :P

Szegénykém állandóan csuklik, épp most is, úgy sajnálom, pedig azt mondták hogy neki ez nem rossz, de azért én sajnálom.

Mindenkinek kellemes hétvégét! :lol:

Emi

Kép Kép
emi_25

Andi! Sztem is egész reális a Faktum Tomiért kb. 36e ft, nálunk is ő vezet. Nagyon jó volt mellette állni, mintha már a mienk lenne! Asszem, ez a tetszés jele lehetett (nagyon-nagyon válogatós vagyok!) Pedig még csak ez az első, ami tetszik! Ha nem jön kistesó, akkor kb. 4-5 évig használjuk ezt, ha jön kistesó, megkapja ő, és majd ő is használja 4-5 éves koráig ;)
Üllői úton van egy novotex bolt, asszem ott veszem meg a matracot, csak nem találom őket a neten, így nemtom, ők mennyiért adják. Elefániban 12990, brumimaciban 14e, többit nemtom még.

Nagyon belelkesedtem. Csapjatok le nyugodtan, ha unjátok a bevásárlásaimat hallgatni!!!
Vendég

Ha megtaláltátok az ideális kiságyat (140*70) szóljatok ám nekem is!

Nem tudom, abban pl. létezik-e leengedhető elejű? Én még nem láttam, de nem lenne rossz.

Juj, egy kicsit tiritarka lett a két vonalzó együtt. Na nem baj, most marad egy kicsit, aztán úgyis csere...

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Úgy leengedhető, hogy nem levehető, hanem használat során lenyitod, majd vissza?
Vendég

basszus csajok
az én gyerekem tuti, hogy csak a nagyi sütijén fog felnőni :(
épp keksz szalámit csinálnék, de ááááááááááá, nekem még ez sem sikerül!
aszongya a massza harmadát tekerjem fel először, ha ha ha, massza???? kekszdarabok és sűrű lötyi :roll:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Bori: most teljesen egyetértek veled,én is fellelkesültem, nagyon jó lenne ha színben passzolna a Tomi, most vasárnap elmegyek az RS bútorházba, és megnézem, jó lenne. Én is válogatós vagyok... Meg is kaptam érte az anyóstól a megjegyzést. :twisted: Miután közöltem, hogy ne vegyen mindenféle felesleges sz@rt nekünk, inkább beszéljük meg, meg nagyon szívesen elmegyek vele, vagy megmondom mire gondoltam stb.... Nem tetszett neki, így majd ha olyat vesz ami sz@r megy a szekrény aljára. Aki a szép szóból nem ért. :wink:

Uxi ilyenre gondoltál? Amit oldalt le lehet tolni?
Kép

Andrea
Kép
kindernay

Hú, tök jó ez a Faktum...
Nekem a Rozi tetszik. Az átalakítható, és nem is olyan húzós... 26000 körül van...:D

Kép
zsuzsi**

Lynia! Ne bánkódj, bele fogsz jönni! Anyukám az első gyerek születése után fogott először fakanalat a kezébe, és mára már bármit megfőz.

Andi! Nekem is volt nézeteltérésem az anyósommal. Nehéz kérdés. Nálunk az volt a fő baj, hogy a lerázások miatt ő azt érezte, ki akarjuk hagyni az Ádám életéből, és ezért undokabb lett. Múltkor mondtam neki, hogy én is szeretném, ha részt venne a gyerek életében. Szerencsére viszont ő magától megértette, hogy én szeretnék dönteni, mit veszünk, mit nem. De a nem tetsző ajándékokat, ha mégis lesznek, én is az elfekvőbe küldöm...
Vendég

Én ilyen ágyat néztem ki:
19 900 ftba kerül, tömör fa (jó nehéz, stabil) alul van ágyneműtartó és később a rácsokat le lehet szedni és a 2 végén a tömör végeket kisebbre lehet állítani (felénél van kb az elválasztó) és akkor rendes ágyként tudja majd használni, kb 8-10 éves koráig, a gyermek nagyságától függően :wink:
Kép

És egy mostani pocakfotó:
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bori, Andi!
Igen.
120*60-asban láttam olyat, 140*70-esben még nem.
Pedig több értelme lenne, ált. ezt már nagyobb gyerekek is használják, akik így ki tudnának mászni később.
Mi Eminek vennénk ezt a nagyobb méretet, a kicsi meg megkapná Emi mostani ágyát.

Még valami a kiságyhoz: érdemes keményfából készültet (nem fenyőt) venni, ugyanis előszeretettel rágják :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

...és ezért az sem mind1, hogy milyen festékkel, lakkal van kezelve... :roll:

KépKépKép
mütyürke

Zsú, nagyon sok boldogágot Nektek!!! Várjuk a képeket:).

Gurgi, Enikő, de szép pocik, csinosak vagytok!

Bori: gáttorna= intimtorna? Bocsi, ha hülyét kérdeztem...

Sok minden megvásároltunk a héten, nagyon elégedett vagyok:).Megvan a babakocsi, van amit tologassak a nappaliban, alig várom, hogy baba is legyen benne. A Baby Outletben vásároltunk meg több mindent, úgy tűnt jó áraik vannak. De pl az Elefaniban nem jártam, lehet az jobb bolt, az többen emlegetitek.

Zsuzsi: köszi az üzit, csak most vettem észre.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?