pörög a topik, de jó nem győztem visszaolvasni
Kri, mi a baj Zsombival?
Honey, tegnap volt nálunk védőnéni (szomszédunk lánya, szeretjük aranyos nagyon) és mondta, hogy elméletileg kötelező 1 éves korban a szemészet, Ő ad beutalót, ha gondolom vihetem Gyöngyösre

de nem akaromm ert szomszéd kisfiú korababa volt és elvitték Gyöngyösre szemészetre és nem csináltak vele semmit

és anyuka kérdezősködött és Jászberénybe találtak spéci gyer.szemész doktornőt ő kezelte Bálint szemét és most már rendbejön, idén kezdte a sulit.
Mi is visszük szemészetre Lillát, én már korábban is aksrtam, de a szomszédasszony mondta, 1 éves kor előtt nem csinálnak semmit a babákkal.
Lilla b. szemmmel befelé kancsalít és nálunk is apa szemüveges.
Ne legyél megijedve nem lesz semmi gond, nekem Martin szemüveges és nagyon jól viselte/viseli kicsi kortól, természetes neki, hogy van ( nála se találtak semmit Gyöngyösön 3x vizsgálták, Budára vittem egy spéci gyerekszemészhez, azóta is odajárunk)
Egyébként én azt vettem észre, hogy egyre több gyerkőcnek kell szemüveg

Martinéknál nyolcadikra az osztály kb. 40%-a szemüveget hordott (számítógép, TV ? )
Áramszünet otthon volt nem a munkahelyemen, hétfőn mindig szabadnapos vagyok
Bence, szerintem kezd kamaszodni, azért is viselkedett így tipikus kiskamaszkori tünet.
Martin is iskolás koráig velem aludt

nagyon nehezen szokott át a szobájába, de Ő félt éjszaka egyedül és én nem is erőltettem. én detto ilyen voltam anyukám mesélte

nem kényelmes az biztos, most már nem fél
Eagleszem! Gratulálok szép nagy fiad van!
Dalma, Panna , hogy pózol

már most milyen csajos!
Szerintem a z a csizmi még S- méret , nekünk az már kicsi lenne, most 19-es cipit használ, de azt már vastag zoknival nem tudom ráadni.
Kaksival kapcsolatban : allergiára gyanakszom, mert van mikor nyákos ! Lilla már annyi mindent eszik, most nehéz lenne kiszűrni, ha tényleg túlérzékenységi reakció.
Holnap megyek dokihoz (Papát viszem) és megemlítem neki.
Lányok, ezt mindenkinek írom akinek még nem indult el a babája, nem szabad sürgetni!!! Senki nincs lemaradva semmiről, sőt!!!
Ők tudják mikor van itt az ideje az önálló járásnak.
Én ezt a cipő témát csak azért dobtam fel, mert mi még akkor javában kint éltünk az udvaron, mikor Lilla próbálgatta a járást.
Képes volt egész nap vezettetni magát, de csak egy kézzel és szigorúan a jobb kezét kellett fogni és ez így neki annyira kényelmes volt, hogy 2-3-4-lépésnél többet nem tudott/akart megtenni. Ezért döntöttünk úgy, hogy nem vezetgetjük bevállaljuk inkább a hisztit és le kell róla szoktatni, mert vagy másszon vagy induljon egyedül.
Az első lépés cipő is biztos segített, vagy nem tudom, de elindult és megy, megy, megy egy darabig még mászott is , de most már egyáltalán nem mászik.
( van egy cipője ami nem bundás, de zárt azt hiszem bobby shoes, csini nagyon, de nem tud benne menni, olyan mintha ólmot emelgetne )