A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Hello!

Fogkrém: nekünk anno a nagyokkal kellett szednünk dentocart (fluorid tabletta) manapság a dokik a fogkrémeket szorgalmazzák mivel azokban is megtalálható a fluorid!

Berci Boldog Szülinapot!

Kornél Boldog Szülinapot!

Le ne vágassátok a gyerkőc haját az nem attól függ, hogy hányszor vágják hanem, hogy mit örökölt!

Képzeljétek tudom a részleteket sógórnőm szülésével kapcsolatban: Elfolyatatták neki a magzatvizet, és rá 8 percre megvolt a baba! Mondja nekem, hogy az a 8 perc borzalmas volt, mire én tényleg? nekem a 3.-nál is 45 percig tartott az elsőnél meg 5 órát! Nem is tudom, hogy meddig tartott volna el a szülés ha nem repesztik meg a burkot.
1. gyerek: 14 óra
2. gyerek: 8 óra oxitocinos segítséggel (fájás nélkül elfolyt víz miatt)
3. gyerek: 12 óra
Pedig azt igérték, hogy a harmadik már kipottyan az emberből :cry: :cry: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

[size=18]B. és Kornél!!!!!
Nagyon boldog szülinapot kívánok!!!![/size

Kép
Vendég

Én is szoktam Marci fogát mosni, mi Vademecum-ot használunk, eper ízű.Az a baj,hogy ráharap mindig a fogkefére. :D
Csak sajna reggel tudom neki megmosni, mert este a tápin elalszik és már nem akarom cseszegetni.
Vendég

Kata, kutyus :cry: régebben nekem a spaniel " ugrott " ki az autóból Pesten. Hosszú kocsisor, kinyitottam az ajtót, hogy miért nem haladunk, de sötét volt és nem vettem észre, h. a kutya ki....ez a városligetnél volt a Cházár András utcában és én csak az M3 kivezetőnél vettem észre :roll: visszamentem kerestem egész éjjel- nem lett meg. Ez nagypénteken történt és húsvét hétfőn mentem vissza Várpalotára ( akkor még ott laktam ) megálltam és ki volt plakátolva,- fekete spanielt találtam+ telefonszám- szegény ott az első bérház 4. emeletére szaladt ( én is 4. emeleten laktam ) és ott nyüszizett az ajtóba. Szerencse, hogy állatbarát nyugdíjasok laktak ott ( Koltay szülei) és befogadták :D :D :D

Kata, előkerül a kutyusod, csinálj Te is pár plakátot, hogy elveszett és keresed....3 éves kutya nem könnyen szokik be máshoz.

Klarissza, ez tényleg gyors szülés volt sógornődnek!!!
A 3. nem , de a 4. már biztos kipottyan :lol:

BERCIT ISTEN ÉLTESSE 1. SZÜLETÉSNAPJÁN!

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Fürtöske: köszi szépen

Évi:de jó hogy neketek meglett,megprobálok plakátot csinálni de ha valaki elvitte nem hiszem hogy vissza adná mert ezek nem olcsó kutyák :cry: Nagyon hiányzik :cry: :cry: Kevin is kereste :cry: :cry:

000kata

Barninak Nagyon Sok Boldog Születésnapot! :lol:

Kép

000kata

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntést!

Honey,
műanyag pályán csúsznak:
Kép

Ske,
mi még nem mosunk, mert nincs mit. :lol:
Lehet már adni nekik ilyenkor fogkefét(utánzatot), én mindig fürdéskor adtam Beninek, játszott vele, de mindig "meg is mostuk", had szokja. Azt mondják fogkrém csak akkor kell majd, ha ki tudja köpni, bár nekem a mai napig van, hogy lenyeli, remélem nem lesz baja hosszútávon. Mi a homeós Elmexet használjuk, mással nem is hajlandó fogat mosni.

Klarissza,
nem semmi, 8 perc! :shock:
Nekem Beni 2 óra 20 perc volt, Berci 47 perc (szintén oxitocinnal, víz elfolyt, fájás semmi). Na jó, én sem panaszkodom. :D

Torta kész, várja a délutáni végzetét :D
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba:de jó torta :lol: ügyes vagy :lol:

000kata

Berci, Kornél :)

Isten éltessen benneteket, nőjetek nagyra!!! :)

Kép

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Ilba
Boldog születésnapot B.-nek!
Szuper lett a torta, biztosan tetszeni fog az ünnepeltnek.

Dalma
Boldog születésnapot Kornélnak!

Katica
Nekem azt javasolták, h ne vágjam le a haját, nem attól függ h megerősődik vagy sem.

Kata
Sajnálom h, eltünt a kutyus, drukkolok h, meglegyen :cry:

Évi
Köszi, akkor adok, neki én is. Akkor én is elfelejtettem megkérdezni újra, csak most h írod eszembe jutott. :)

Klarissza
Nem semmi a sógornőd, ügyes. Lehet, ez inkább alkat kérdése, ki milyen könnyen/gyorsan szül, nem?
Nekem 4 óra volt elsőre, az első fájástól a legvégéig.

Kri
Jobbulást Zsombinak! Gyógyszer árak :evil:

Móni

Kép
ission

Ilba :leirod hogy csináltad a tortát?

000kata

Ilba
A torta nagyon jó lett, biztos finom is. Várom a beszámolót, hogy ízlett a fiúknak. :) És várom a képeket is!!

kata
Sajnálom a kutyust. :(

Bocsánat, mindig rohanok, de rengeteg a tennivaló. :(

Kép
Kép
anya1118

Kata,
a torta pofonegyszerű (és élőben jobban néz ám ki :wink: )
A piskótát a link szerint csináltam, dupla mennyiséggel dolgoztam, kivéve a cukrot. Vettem biopudingot (hamá tojásmentes a piskóta :lol: ) és laktózmentes tejet, és ebbe is bio nádcukrot tettem. 2 csomaggal csináltam. Mikor kész volt a puding, a felkockázott piskótát elkezdtem belekeverni, annyit, hogy egy formázható masszát kapjak. Megformáztam a sünit és rászortam a csokireszeléket. Éjszakára ment a hűtőbe.
Ezután a ropikat beleszúrkáltam, vettem marcipán gyümölcsöket rá, mintha a tüskéin fennakadtak volna. A szeme Smartries cukor, az orra kölesgolyó, de kinek mi tetszik. :wink:

Anya,
ha sikerül feltölteni ma, este megy a link. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba: köszönöm :lol:

000kata

Kornél nevében köszönöm szépen csajok! :)

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok! Napokba telt mire visszaolvastalak Benneteket, eléggé le voltam maradva. Szokásunkhoz híven, az elmúlt hónapok is nagyon mozgalmasan teltek számunkra - szerencsére - így nem igazán tudtam időt szánni a babanetre.
Sajnálom a betegeskedéseket, a zűrös magánéleti problémákat, ugyanakkor jó olvasni, hogy ennyire klasszul összekovácsolódott egy mag és összetartotok, támogatjátok, biztatjátok egymást. Amikor az október 23-ai hozzászólásokat olvastam, elérzékenyültem. Köszönjük a jókívánságokat, a köszöntéseket, kedvesek vagytok!
Név szerint lehetetlenségnek tartom, hogy hozzászóljak a párbeszédekhez, így a témákat felidézve igyekszem megosztani Veletek, hogy Nálunk, hogy s mint mennek a dolgok.
Bendegúz csodálatos gyermek. Elbűvöli a környezetét, nagyon jókedélyű, kedves kisemberke. 71cm-nek és 8730gr-nak mérték a múlt héten, a szokásos védőnői felülvizsgálat során két kérdésre volt nem a válaszunk, az egyik, hogy iszik-e már pohárból a másik, hogy mutogatja-e a képeket a könyvekben. Ugyanakkor ez utóbbit már másnap produkálta. :)) Érdekes, hogy általában Ő is magától szeret csinálni dolgokat, felszólításra nem igazán hajlandó pl. pápázni vagy mutatni valamit, pl. ha kérdezem, hogy hol a lámpa stb. Önmagától, amikor kedve tartja akkor int sziát, mutatja, hogy "ott". Bezzeg a gyerét és a tapsikolást azt nagy szeretettel alkalmazza. Ácsorog már jóideje, kapaszkodva araszolgat, de a biztosra megy, ha labilitást érez, akkor csüccs van. Csak akkor kezdett el ülni és akkor kezdett el mászni illetve fel-lemászkálni az ágyra is, amikor már stabilnak érezte a helyzetét. Azt mondják, hogy nem általános ez a veszélyérzék, sokkal inkább olyanok a kicsik ilyen korban még, mint a kos, mennek a falnak is fejjel. Hát, Bendegúz ezt éjjelente teszi. Ráfogással végigalussza az éjszakát, két-három alkalommal nyöszörög egy kis innivalóért, máskülönben, mint a ringlispír forgolódik, és nyomja felfelé magát, furakodik a fal felé, ami óriási párnákkal van körberakva az ágyon. Szerencse, hogy hatalmas (2x2m-es) az ágyunk, mert így bőven van helyünk, bár egyszer-kétszer már keltem szájbaverésre illtve hasbarúgásra. Tehát Bendegúz Velünk alszik ismét, amióta a fogzás elkezdődött - egyelőre négy van kint neki, eléggé megszenved vele szegénykém - , s most próbálgatjuk átszoktatni ismét a kiságyába. Vettünk egy utazóágyat, aminek vannak kerekei, mobil, s esténként a nappaliból átgurítjuk az ágyunk mellé. Az egyik végénél lecipzározható az anyag, így lesz az ágyon egy kis kapu, ezen ki-be tud közlekedni. Szereti, kuckónak tekinti, nem idegenkedik tőle. Viszont eddig ahányszor próbáltuk betenni éjjel, egyideig elalszik benne, aztán arra kelünk, hogy pánikszerűen törtet előre az ágyra, majd közénk fekszik, leejti a fejét és durmol tovább. Párommal nem tudunk haragudni érte, nem frusztrál bennünket, tehát nincs semmi rosszérzésünk a közös alvás miatt, csak pihentebbek lennénk, ha mindenki a saját kényelmes helyén aludna :) Ugyanakkor csodálatos élményként éljük meg ezeket az együttalvásokat is, nem egyszer gyönyörködünk az esti fényben békésen alvó kicsifiúnkban.
Az esti altatás érdekesen alakul nálunk. Most már, hogy mindent ehet, nem kell annyira félteni a pocakját, hét körül vacsorázunk apával valami szendvicset, amiből Ő is kap, majd játék ezerrel, ezt követi nyolc körül a fürcsi, ami szintén vagy apával vagy anyával történik, van, hogy a fürdetés végére Bendegúz is elpilled már és dörzsizi a szemét, illetve küzd a törölközés ellen, ilyenkor kicsit felültetem (én még fekve teszem tisztába, és úgy is öltöztetem esténként általában, napközben hajlamos Ő is, hogy elkolbászoljon, izeg-mozog), szóval felültetem, lássa úgy is a környezetét, van, hogy tükörjátékozunk, aztán vissza, tisztába tétel, öltöztetés. Ezt követi még egy kis játék, majd fél kilenc-kilenc körül jön a BEBA-tejcsi (táp) - a cicitől kilenc és fél hónapos volt, amikor búcsút intett, pedig nagy cici-bolond volt, megmaradt a cumi imádata :-S sebaj. Ahogy megeszi a kajcsit, utána van, hogy még játszik kicsit, de aztán el kezd beájulni. Szinte átmenet nélkül szabályos "kokiábrázatot" ölt, dülöngél jobbra-balra, én simizgetem, dúdolok Neki, és röpke idő alatt elalszik. Ahogy említettem is, persze van, hogy fel-felkeldegél, de már nincs úgy, mint régen, hogy szenvedős legyen a visszaaltatás.
Napközben Ő is még kétszer, van, hogy háromszor is alszik. Délelőtt, az ébredést követő 3-4 óra után alszik kemény fél órát és délután 3-5 között is egy felet. Ilyenkor többnyire Ő kéredzkedik fel az ölembe, jelezve, hogy fáradt. Ringatom kicsit és bealszik. Viszont, ha nem teszem le az ölemből, képes elaludni másfél órákat is. Tekintettel arra viszont, hogy mi már harmadik hónapja, hogy bejárunk 8 órában dolgozni, ez nem tud általános lenni. Így marad a kevéske alvás, viszont le a kalappal előtte napközben (is), mert szinte zökkenőmentesen tudok mellette melózni. Nekem kellett nyilván alkalmazkodni, nem idegeskedni, ha egy-egy munkafázis kellős közepén meg kell állnom, etetni, tisztába tenni, játszani vagy épp altatni stb. Nincsen, sosem volt kényszerű rendszer nálunk, pl. hogy ebéd után rögtön alvás, vagy egyéb időponthoz kötött tevékenység, pl. pontban 8-kor fürcsi este... Minden úgy van, ahogy a maga rendszerében kialakult, és szerencsére ez beleillik az életritmusunkba. Nem okoz gondot, ha reggel kelni kell menni a dolgozóba, tán kétszer történt, hogy fel kellett simogatni az álmából, és ha elhúzódik egy-egy nap és este későn érünk haza, nem borítja meg az sem. Bendegúz tehát még mindig együttműködő gyerkőc ;)
Az étrend reggel-este 210ml BEBA-tej, napközben joghurt, gyümölcs, olykor tejpép, illetve, amióta "engedélyezték" a felnőttes light-os étkezést is, azóta már nem csak egy-két kóstoló katonát kap a kajánkból, hanem bővebb adagokkal kínáljuk (ilyenkor esténként van, hogy csak 180ml tápitejcsit készítünk).
Járunk mi is babaúszásra, amit Bendegúz nagyon élvez. Szereti a vizet, végig strandoltuk az egész szabadságunkat, hála égnek nem nyaltunk be semmi betegséget, csak engem csipkedtek meg többször a darazsak. Ezzel gyerekkori élményemet élhettem újra, elfelejtettem már, hogy mennyire qrvára tud fájni. Nahh, de szerencse, hogy engem találtak meg és nem a picurkát.

Bendegúz születésnapja csodásan telt. Rokonokkal tartottunk zsúrt Neki, úgy gondoltam a kisbarátok majd jövőre jöjjenek, amikor már rendezettebb lesz nálunk a ház (még mindig tart a házfelújítás). Epres túró tortával köszöntöttük - aljas mód ragaszkodtam ahhoz, hogy az elsőt én készítsem :D hagy dögönyözze szanaszéjjel - szatmári szilva torta tűzijátékkal, kaptunk trüffel és somlói tortát, készítettem tökmagos pogit, szezámmagos rudacskákat... nahh, nem is sorolom mert hirtelen ehetnékem támadt :) Volt kölökpezsgő, szeszes pezsgő, borlikőr, házipálesz, sok-sok üdcsi. Szóval jó hangulatban telt az ünnepség.
Kedvesemmel képeslapokat írtunk Bendegúznak kis versekkel, megköszönve, hogy van Nekünk. S köszöntöttek engem is. Úgy, mint édesanyát, mint gyermeket s unokát adót. Megható volt. Sok-sok ajándékot kapott Bendegúz, de úgy érezzük, hogy az a szeretet, ami körbeveszi Őt űberel mindent. Jó látni, ahogy közelednek felé, ahogy körberajongják és csodálják. Végülis, eddigi életünk remekműve :)

Elnézést a regényért, igyekeztem összefoglalót írni, de miután régen nem írtam már, nem sikerült rövidre.
Ahogy lesz időm, jövök képekkel is!

Minden októberi, s persze novemberi babának nagyon szép, boldog gyermekkort, jó egészséget és örömöket kívánok!

Dalma, Kornélnak külön nagyon szép ünnepséget kívánok, istenke éltesse sokáig! Puszillak!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Sziasztok!

Látni, hogy beköszöntött a rossz idő, nagyon pörög a topic….! De ez jó!!!! :)

Jajj, a nagy hírt nem is írom: tegnap elindult ÁgiBági! (sokszor így hívjuk itthon…) :lol: :lol:
Először csak 1-2 lépést, de azóta egyre többet, többet…..

Dalma!
Isten éltesse Kornélt!! :) Akkor most ünneplés-hegyek jönnek!?
Nálunk is elég mozgalmas a november, Ágoston nov. 5, Atikám nov. 23, én pedig nov. 30!

Evi!
Nálunk is vannak ilyen zizis napok…amikor semmi se jó neki…jön, kapaszkodik a lábamba, húzza rajtam a nadrágot….és nyíg….. :roll:
Én is dettó így érzek a halottak napjával kapcsolatban! Olyan lehangoló…hát, én lehet, hogy kihagyom, mondván, akkor szokott aludni, vagy valami….majd a párom elviszi a 2 nagyot, ők úgyis élvezik a faggyúzást! :lol:
Emlékszem, tavaly is mennyit imádkoztam, hogy csak ne 1-jén szülessen…….valójában viszont 1-je Mindenszentek napja, és 2-a a halottak napja!
NA mindegy, jó nekünk ez az 5.-e is!
Nekem is császár lett, szintén indították!! De engem az arctartás miatt kellett csaszizni!

Kata!
Kitartás a hugodnak!! :wink:
Kevinnek meg jobbulást! Nálunk a középső fiam nem akar kikevergőzni…kezdődött hasmenős vírussal, majd fájt a torka lázzal, utána köhögött, ami még most is tart….már unom!! :roll:

Vera!
Én is OTP-s vagyok, de semmi ilyet nem kaptam! Biztos, valami átverés ez, vagy nem tudom…..

Ilba!
Mi is napi 10 csepp Cebiont szedünk, gy.orvosi javaslatra, a téli időszakban!

Kri!
Zsomborkának is gyógyulást!! :)

Honey!
Sajnálom Bettike szemét! De talán jobb, hogy most észrevették, és kicsi korban nagyon jól lehet ezt korrigálni! Nekünk nem kell vinnünk egy évesen…..legalábbis itt nem írják elő kötelezően!

Fogmosás: én fürdéskor átsikálom neki, ha közelítek a szájához, már nyitja is a száját! Szépen engedi mosni! Viszont még nem teszünk rá fogkrémet! Állítólag ez nem szükséges, amíg nem tudnak egyedül köpni!

Zsé!
Örülök, hogy jelentkeztél, képek is kérnénk a nagyfiúról! :)

Na megyek, mert megint ráncigatja a nadrágomat, nyűgi!

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Kornélnak és Bercinek Nagyon Boldog születésnapot kívánunk Isten éltessen sokáig titeket!!!!

Kata:Sajnálom Zsepit szegénykém :cry: Tegyél ki plakátokat reméljük hamar megtalálod!!!!Szurkolok nagyon!!!!Írd oda,hogy egy 1éves kisfiú várja haza és nagyon hiányzik neki.Reméljük vissza adják.Hugodnak kitartást!!!

honey:Sajnálom Bettike szemcskéjét reméljük nem lessz vele semmi.Drukkolok!!

Fogmosás:Én is mosom neki bár még nem fogkrémmel hanem sima vízzel.Babavilágban hallottam,hogy még elég ha sima vízzel átmossuk.

Zsé:Örülök,hogy te is jelentkeztél és,hogy jól vagytok :D Képet várjuk :D Örülök,hogy ilyen jó gyerkőc irigy-irigy :lol: Én gyerkőcöm is jó csak néha nagyon nyűgös tud lenni.Mi külön ágyban alszunk.Én félnék nehogy ráfeküdjön valamelyikünk.Meg nem is tudnám magam úgy nagyon kialudni.Bár aludt velünk sokat még az elején na akkor eléggé ki voltam.Magaddal viszed dolgozni? :shock: :D Nálunk se nagyon van semmilyen rendszer.Én is úgy csinálom ahogy ti :D Már feladtam,hogy rendszer legyen,mert úgyis felrúgja valami :D Krisztiánnak is van veszélyérzete pedig ilyenkor nekik tényleg nem szokott lenni azt hittem csak nálunk van ez,de akkor nem :D

Képzeljétek óraátállítás óta hamarabb alszunk el :lol: kopp-kopp.Remélem már így is marad.

Évi:Hát olyan napok nálunk is vannak amikor Krisztiánnak semmi sem jó.Általában akkor amikor front van.

Hát a halottak napját én sem szeretem.De én kimegyek tuti,mert a keresztapám sírjánál szoktam az összes halottunkért gyertyát gyújtani.Tavaly se hagytam ki.Persze engem is lehangol,de legalább ilyenkor kimegyek mert évközben nem szoktam.

klarissza:Nem semmi ahogy sógornőd szűlt :shock: :D Nekem az egész 6órán át tartott.A burok repesztés után olyan 3 órára rá született meg Krisztián.Irigy-irigy :D Én is oxitocinnal szűltem meg ennyi idő alatt.Azt mondta a szülésznő,hogy amúgy reggelig is eltarthatott volna :shock:

ilba:Nagyon klassz lett a torta ügyes vagy :D

kri:Jobbulást Zsombinak!!

Neharagudjatok,hogy most csak ennyi voltam,de Krisz nem bír magával.

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
reni_24

Ilba!
SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kicsi B.-dnek!

Nagyon tetszik a tortád! Ügyes vagy/vagytok nagyfiaddal. :) Remélem jól sikerült a nagy nap?!
Na ez a síelés se semmi :) mi annó gyepsíztünk, az úgy ment mint a szél. ez is tud gyors lenni? És milyen a kétnyelvű ovi?érzitek már hatását??

Kata
a fene! :cry: :cry: én is belebetegednék ha a miénk eltünne. Plakátoljatok mindenfelé! Hátha... lehet ellopták , de ha nem úgy viselkedik' ahogy elvárnák gyorsan ki is fogják dobni.

Ission, Honey
köszi, én is úgy gondolom ez valami elavult nézet.Hajrá hajacska!

Évi
nem értem, a kutyus hazament Pestről? Vagy hogy is? :lol: Én egyszer a telefonfülkénél felejtettem az enyémet , 1óra múlva jutott eszembe :roll: és Ő ott ült ahol utoljára látott. (pedig póráz nélkül vittem.)

Mammuci
nem riogatni akartalak ám :lol: :lol: na de enyim gyerek kicsit nehéz eset. :wink: De már egy igazi tündér!

Zsemlyécske
üdv itt újra! Jó olvasni h. ilyen harmónikusan éldegéltek így hármasban!

Ditta
Gratu Ágostonnak a lépésekhez!

Képzeljétek ma elbeszélgettünk Lénussal:
Én:-éhes vagy Kicsim?
Ő: - hammmm!!
:shock: :lol:
Én: - mit ennél?
Ő: - keksz!
:lol: :lol: ilyenkor döbbenek h. valójában milyen okosak már!!! na jó az már az én személyes szégyenem h. nem főzeléket kért. :roll: :lol:

Kép
katica_75

Nagyon boldog szülinapot Bercinek!

Kép
Kép
kri29

Katica:de édes Léna,én milyen okos :lol:

Reni:örülök,hogy már korábban alszotok.Mama hogy van?

Zsemlyécske:jó hogy jöttél,kérünk képet. :lol:

Kutyus továbbra sincs meg,már bizto hogy ellopták :cry: :cry:

000kata

hahó

katica de okos kutyád van!milyen fajta? a miénket nem lehetett elengedni soha mert nem jött volna vissza :roll:

oookata sajnálom de sztem is plakátolj!meg ajánlj fel vmit apámnak igy adták vissza 3x is a kuytáját h fizetett érte :? sztem már direkt ebből éltek (gondolhatjtok kik)

ilba de jó a torta!ügyes vagy!finom lett?hogy tetszett?

na megyek mert nem akar aludni

andy

Kép
andy30

Andy: hogy hogy 3* is visszadták?ellopták?és hogy fizetett mennyit?elmeséled?

000kata

Katica, de édes lehet Léna, ahogy dumcsizik :lol:
A kutyusom 3 nap múlva került vissza hozzám, amikor mentem vissza húsvéthétfőn Várpalotára kersgéltem a ligetbe és abba az utcába is bementem, ahol kiszökött a kocsiból, na ott volt a plakát, azon telefonszám és felhívtam :lol: azt mondták, ha megismer a kutya megkapom, de idegennek nem adják oda.
Persze, hogy megismert, örömébe bepisilt... :D :D :D
Bocs, ha nem volt egyértelmű, de nem akartam ezzel a storyval teleírni az oldalt :oops:

Rendbe jöttél már?

Kata, ne add fel, meglehet még Zsepi :wink: még hónapok múlva is megismer, akutyák nagyon ügyes állatok, még magától is haza taláhat :)

Zsemlyécske, olyan szépen írtál a családról jó volt olvasni. Gratulálok a kisfiadhoz :) és irigykedem, hogy együtt tudtok dolgozni, nekem ez az iroda közvetlen udvarra nyílik ilyen időben már nincs lehetőségem Lillát lehozni ( augusztusban itt volt velem :D ) de készül a másik és ott már külön szobája is lesz :lol: :lol:

Ditta, édes kis Ágoston is elindult, de jóóóóóóóó, puszi neki :D
Barátnőmnek megszületett a kisfia (3. baba) és Ágoston nevet kapta, mondtam már "ismerek" egy szépséges Ágoston fiúcskát 8)
Nekem Martinom szeretett volna arctartással érkezni, de már csak fogós születés jöhetett szóba. Hála az orvosomnak és a szülésznőnek minden rendbe zajlott a babával- velem már nem annyira, de az nem lényeg :oops:

Reni, veled mizujs? Jobban vagy már?

Lányok, Lilla harap :roll: de nem gyengén!!! Odajön a hátamhoz, átöleli a lábam és beleharap, de már a vállamba is sikerült :cry:

Tegnap megérkezett a nagylányos ülésünk, este próbáltunk vele barátkozni a nappaliba, hogy ne reggel egyből zsupsz bele.
Csak anyuékig utaztunk kb. 500 méter, de nem volt elragadtatva...sőt :cry:

Szülinapi ajándékot megvettem, de muszály eldugni apa elől még 1 hétig, mert képes és megmutatja :evil: ilyenek ezek az apák

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kri, hogy van Zsombi?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi: jó lenne ha hazatalálna.Mit vettél Lillának?

000kata

Kata, tanulószéket és Bartos Erika könyvet :lol:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Évi: de jó a tanulózék nagyon jó én is gondolkoztam rajta de kevin egy percet se tud ülni még kajánál se,igy lemondtam róla :lol:

000kata

először a képekkel jövök
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
dalminha

Kata, pont azért vettem , hogy tanuljon meg min. 1 percig a seggén(bocsi) ülni :lol: :lol: :lol:
Á, nem én örülök, hogy ilyen aktív csajom van 8) :oops: de rossz is lenne , ha feküdne egy helyben egésznap :cry: :cry: :cry:

Eladtam egy autót, hitelt elküldtem....asszem megyek haza , túl teljesítettem a tervet :D

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Vendégek jöttek megint, már megint nem tudok írni... na majd este megpróálom megint!

Kép
Kép
dalminha

Dalma:nagyon édes Kornél meg Panna :lol: Mit kapott szülinapra Kornél?

Évi:kiváncsi vagyok meg fog e ülni Lilla a széken :lol:

000kata

Dalma, Kornél és Panna is gyönyörűségesek! Panna olyan kis hölgy, hogy csuda! Kornél meg hát, no, igen, aki három éves már az kész nagyfiú ;)

Én is rakok fel néhány képet, a többit az iwiw-es ismik ott láthatják :)

Kép Kép /tarsalgo/attach Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

A melóba járás azért is szerencsés, mert majdhogynem bababarátabb az irodám, mint itthon a lakás. Pl. az asztal lábak nem olyan hivalkodóan élesek, hanem henger alakú, és egy légtér van, Bendegúz folyamatosan szemmel tarthat és fordítva. Vittünk be egy járókát, az egyik asztalt kialakítottuk pelenkázónak. Szerencsére nem nagy nálam az ügyfélforgalom, olykor a postás nézett bambán, amikor épp tisztába tétel folyt, de hát ez van. Valahogy meg kellett oldani és úgy tűnik, hogy jól működik így, együtt. Örülök, ha lejön a harmónia. Valóban kiegyensúlyozottnak mondhatjuk magunkat, csak azért némi árnyékot vet az idillre, hogy sokat nélkülözzük még mindig a Kedvesemet. Sokat dolgozunk mind a ketten, s mikor haza érünk nem egyszer éjjelekbe hajló munkálatokat végez még a házon.
Hát így jár az, aki a pórul járásai miatt elutasítja a szakembereket és nem akarja terhelni a rokonait, barátait a segítségkéréssel. Lassan megy, de az biztos, hogy rengeteg lóvét spórolunk így és ha meglesz, akkor az olyan lesz, amilyet mi szerettünk volna. Csak ezt az átmeneti időszakot vészeljük túl szerencsésen :wink:

Katica, elképesztő, hogy Léna már így beszél! Nagyon kis ügyes! Olyan hihetetlen, nem rég még szorítottunk, izgultunk értetek, most meg már... :)

Folytköv. Bé hív!

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Zsemlyécske : nagyon édesek a képek :lol: Szépek vagytok :lol:

000kata

2 tortát is kapott?

000kata

Tőlünk kapta az epres-túró tortát, ami a szétmancálós volt, és ez kifejezetten az Ő pocakját kímélő összetevőkből állt, és kapott a nagyszüleitől is egy gyertyásat... kicsit nekem is furi volt, hogy kétszer is gyújtunk-fújunk, ráadásul külön tortán volt a tűzijáték (a szilván). Végül poénosan jött ki, mert először behoztam az epreset Neki, nagy éneklés közepette elfújtuk a gyertyát, aztán kimentem, és, mintha nem is lett volna az első, úgy hoztam a másodikat majd a harmadikat is... volt mosolygás, tettetett ámulás. Hm, ezt így vissza sem tudom adni, szóval jól jött ki, némi dilemma után úgy alakítottuk, hogy jópofa legyen. Felesleges lett volna levenni a gyertyát a kapott tortáról és egy bocsi közepette mondani nagyapáéknak, hogy van már gyertyás torta... Így legalább mindenki örült.
:D

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Zs, örülök, hogy jelentkeztél! Tök jó, hogy ennyire alkalmazkodó a kisfiad! Hihetetlen, hogy ennyire jól elvan az irodába is, tényleg csodás kiskrapek lehet. Mondjuk én együtt nem bírnék aludni egyik gyerekkel sem, mert kitúrnak minket az ágyból. Írod, hogy nem szeret felszólításra cselekedni. Kori is ilyen volt, sosem pápázott, nem sütött sütit, nem mutogatott, aztán mégis jó köszönő lett, szeret sütögetni, és felszólításra énekel és produkálja magát. :) ezzel szemben Panna mindenkinek integet, mondja hogy pápá, sütit süt, mutatja a lámpát, tiktak-ot, mondja is, hogy tik taaak, cicc-eg ha cicát lát. :)Ja, és a házhoz! Hidd el, így, hogy Gyuszi dolgozik házon, még jobban fogjátok értékelni ha elkészül. aztán jöhet a tesó... :) tényleg, terveztek?

Ditta, gratula szép Ágostonnak a járáshoz!

Kata, úgy sajnálom, szegény kutyi. Milyen fajta?

Évi, biztos nagyon fog örülni a széknek Lilla.

Kép
Kép
dalminha

Zsé
Nagyon édi nagyfiú már Bendegúz is!!!
ismerős a story, nálunk is 3 tortája volt, csak nálunk különböző napokon és helyszíneken. :lol: És ez még csak az első szülinapjuk volt! :lol:
Kicsit belegondoltam hogy tudnék Léna mellett dolgozni...és arra jutottam h. sehogy.Tuti h. vagy a munka nem haladna vagy a gyerek látná kárát. Félre ne érts ! :) Ti/Te biztos sokkal ügyesebben rendezitek a dolgokat, meg gondolom Bendegúz is szépen el tudja foglalni magát -amire Léna nagyon hamar ráun. Mindíg is tetszettek az olyan nők akik az irodájukban megtehették h. babázzanak is! :lol:

Dalma
látom jól sikerült a buli!! Szépek vagytok és olyan cuki Panna ahogy ott sertepertél....milyen jó az a kis tűzhely! Hol lehet ilyet venni? Léna mániája az enyém nyomkodása :twisted: hátha beérné egy ilyennel.

Évi
bocs, inkább én értetlenkedtem.
Ügyes vagy, gratu az eladáshoz! Szereted a munkád?
Bizti fog tetszeni Lillának a szék, az autós is csak meg kell szoknia.
Köszi az érdeklődést _Mammuci neked is- az antibió megtette hatását, duplán is, ott is írtott ahol nem kellett volna, most laktobacit szaporítok :? de amúgy ok! :)

Andy
drótszőrű foxiaink voltak mindíg, most is :) . Pedig a tacsik is okosak.

Ilba
küldesz nekem is képeket!!?? Annyira édesek a kis ámuló Szülinaposok!

Kép
katica_75

Hú csajok nagyon pörögtök nem is tudok mindenre reagálni.

Amire emlékszem :D

Kata! Sajnálom a kutyit hátha meglesz ne add fel a reményt tényleg kéne plakátolni! Kevin jobban van?

Katica! Köszi! :lol: Nem ijesztettél meg már kezdem megszokni egyszer csak abbahagyja :lol:

Bercinek és Kornélnak is utólag Boldog-boldog Szülcsinapcsit!!!!

Dalma! Annyira gyönyörűek a gyerekeid!!! Tényleg mit kapott Kornél?

Zs! A Te kisfiad is nagyon cukimuki! Jó hogy megtudod oldani h viszed magaddal munkába :D

Tegnapelött volt egy ultrabrutál éjszakánk. Alig aludtunk reggelre kijött az 5. fogunk!!!! :lol: sztem a 6. is mindjárt kinn lesz mert elég púpos az ínye :( sőt alul is elég duzzadt neki! Jól belehúzott a kis lurkóm! :wink:

Mi is megvettük tegnap a szülinapi ajcsit Domcsinak! fel kellett vinnem anyukámékhoz hogy ne adjam oda neki! :roll:

Mi ezt vettük:
http://www.bababorze.hu/popup_image.php/pID/712

és meglehet fordítani és a másik oldala építőjáték! nekem nagyon tetszik remélem az ünnepeltnek is fog!!! :lol:

Bocsi ha valakit kihagytam.. :roll:

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Ilba!
privi ment! :D

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Mammuci:mi is ezt vettük Kevinek szülinapra :lol: Már jól van meggyogyult hálistennek.Jártok még úszni?

Képzeljétek felraktuk az expresszre hogy eltünt a kutyus és rá fél órára felhivott egy nő hogy tegnap este befogta a gyepmester itt érden,Holnap lehet érte mennni,Remélem ö lesz az.Ugy örülök, :lol: :lol: :lol: :lol:

000kata

Ja a kutyusról beszéltem azt kihagytam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

000kata

Sziasztok!

Köszönjük szépen az összes köszöntést! :D

Levettem a videót :oops: , aki kéri még priviben küldöm.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ilba 2009.10.31 20:04-kor.

Kép
Kép
Kép
ilba

hu ilba a tengerbemászos nagyon durva nem féltetted?:)hogy milyen bátor egy krapek!:)
ja és hogy autózik a végén:)

oookata cigányok akik ismerték apámat lopták el és pénzért adták vissza. később jó üzletnek vélték.
remélem a te kutyád lesz

katica tul okos is volt ja. kan volt és vadászkutya és nem volt elg hűséges.megőrült a szagoktol és szabadságtol de áltban nem lehet elengedni az ilyeneket látom másokon is

na ma csak ennyi voltam

szuperek a képek!

holnap meg kell rendelnem a szülinapi tortát és még mindig nemtom milyen legyen:(

andy

Kép
andy30

Ilba! köszi , hogy megosztottad velünk , gyönyörű kisfiad van :lol: sikerült jól elbőgni magam annyira megható volt, ez a kedvenc zeném.
Mielőtt bejelentkeztem pont a fotokat válogattuk mi is, de még sehol se tartunk :roll:
Furcsa érzés kavarog bennem, gyorsan eltelt ez az 1 év, sajnálom nagyon, pedig nem volt könnyű :cry:

Zsemlyécske, nagyon hunci a fiad és mennyire rád hasonlít, a mosolya ...

Dalma, szép család vagytok :lol: Panna olyan nagylányos, milyen helyesek Kornéllal!

Anikó, nálunk 3. éjszaka már, hogy nyugi van :D kopp-kopp, de tudom még ez nem végleges, jönnek még fogak :evil:

Kata, de jó , de jó , biztos a Te kutyusod lesz, csak pozitívan!!!Ma nem tudtál már bemenni érte?

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Kata!

Bizti a Te kutyusod!örülök h meggyógyult Kevin! Apa jobban van már?

Évi!

Én karácsonyra szeretnék olyan tanulószéket,majd tapasztalatokat oszd meg,arra gondolok,h ott ül-e rajta,mert Betti sem hajlandó 5mp-nél hosszabb ideig megüli sehol!
Dejó,h nemsoká kész az iroda!az itt lesz ugye gyöngyösön?
majd meglátogatlak :lol: :lol: :lol:
kocsiülést majd megszokja Lilla!

Dalma!

Olyan szépek a gyerekek!szép családod van!mit kapott Kornél?
mikor ketditek az ovit?hétfőn?

Erika!

Köszi a videót!nagyon édi Berci.én is hol pityogtam,hol nevettem a képeken,videón.

Mammuci!

nagyon jó ez a játék is!na még várok Évire,h mit szól a székhez Lilla,aztán majd döntök :lol:
tegnap nekünk is brutál éjszakánk volt.fél óránként sírt fel.kipróbáltam,h nem megyek oda,de addig üvölt,amíg meg nem itatom. :cry: nekünk 8 fog van,remélem még nem a rágók jönnek,és azért ilyen.de tegnap délelőtt is végig sírt,nyafogott,ezért is nem jöttem.délután meg kint voltunk sétálni közel 3 órát.olyan rossz,h már fél 5 felé sötétedik.mire hazaértünk már sötét volt mindenhol.

Zsé-Anita!

Olyan jó h jöttél!nagyon aranyos Bendegúz!én szoktalak nézni iwiw-en!azért ha tudsz gyer kicsit gyakrabban!

Katica!

Kis okos Léna!nekem alig mond pár szót Betti.inkább mutogat,jelbeszéddel mindent megértünk már :lol: meg ő is mindent megért,azt is amit nem kéne :lol:
tegnap itt beszélgettünk a párom keresztanyjával,és szóba jött apa,h mennyit dolgozik,de ezt csak úgy magunk közt beszéltük,Betti meg pont játszott elmélyülten,én úgy gondoltam észre sem venné,ha akár kimennénk,mert annyira elvolt( 3 percig persze).és amikor meghallotta,h apa,rögtön elindult kifelé,azán felült rázta a fejét,h "nem",meg mutatja ,h nincsen,és szólogatja az apját,aztán odament a bejárati ajtóhoz,és ott várta,h bejöjjön.de nem jött,és szomorú volt,láttam rajta.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Kri!

Hogy vagytok???

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32