A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Jegyzeteltem, de csak témákat, hogy miről volt szó az elmúlt 1-2 napban.

Alvás: ez nagyon érdekes nálunk, sokkal többet aludt mellettem eddig Levi baba, mint a kiságyában. Tegnap este nagyon fáradt volt és arra az időre, amíg megágyaztam a nagyágyat, betettem a helyére, egy pillanat alatt elaludt ott. Most határoztam el, hogy mindig megpróbálom betenni a helyére, miután mellettem, szopizás közben elalszik. (Nekem nagyon hiányzott ma éjjel. :( )

Tápszer: mi a BEBA HA Start-ot használjuk a kezdetektől, néha babateával keverjük, de nincs semmi gondunk vele. Mellette még mindig szopizik. (Először szopi, utána tápi)

Tali: szeretnék menni, hogyha senkit nem viszek, akkor addig nem ígérem meg 100%-ra, majd lehet, hogy aznap dől el, milyen a babám kedve, mikor eszik délelőtt.

Baba-mama jóga: ma voltam délelőtt a Brendonban, nagyon tetszett nekem is és a bébimnek is. Az első fél órában őket maszíroztuk, tornáztattuk. (Volt fejjel lefelé lógatás és lábunkon görgetés is. :lol: ) Utána babák pihentek és mi mozogtunk. Jól esett, nagyon! Levi annyira elfáradt, hogy délben hazaértünk, evett és elaludt (nem szokott olyankor), 1/4 5-kor én keltettem, hogy egyen, azóta újra alszik. Hú, nem tudom éjjel mi lesz?

TV: én is észrevettem, hogy szereti nézni, ha szopizik, akkor nem, viszont amikor a cumisüvegből eszik, akkor nagyon keresi a tv-t, érdekes. Ha a játszószőnyegen van, akkor is inkább a tv-nek magyaráz.

Ivás: engem az érdekel, hogy külön vizet, babateát adtok inni a babáknak? Apukám folyton ezt kérdezi tőlem, hogy miért nem iszik ez a gyerek? Nem szereti üresen a babateát és sima babavizet próbáltam, de az sem kell. Mit adtok inni, hogyha adtok nekik?

Súly: mi tegnap mértük csupaszon, 5310 gramm a súlyunk.

Tudjátok mit kap Levi a gyerekorvostól Mikulásra? A 2 hónapos oltást. :? Szép ajándék.[/b]

KépKép
becka

Becka: én sima babavizet adok Neki, és elfogadja, sőt ezerrel cuppogja befelé. Teát nem szeretnék adni a koffeintartalma miatt, az édesköménytea pedig ízlett Neki cukor nélkül is, de attól is fájt a poci (pontosabban nem múlt el tőle). Nem tudjátok, zöld teát lehet Babáknak adni? :?:

Tápszer: Beba HA Start Aktív. De marha drága :shock: , jó lenne valami ugyanilyen jó, de kedvezőbb árfekvésben.

Becka, Silka, Irina: ügyes és gyors altatást kívánok ma estére! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Jól indul az ittlétem! Egész nap nem volt internetünk, úgyhogy semmit nem tudtam olvasni belőletek, most lett net, most meg már nincs időm, mert az esti evések, fürdetések ceremóniája következik. Viszont napközben, amíg a gyerekek aludtak, írtam wordbe egy "kis" bemutatkozást, azt gyorsan bemásolom! (Aztán, ha elül az esti banzáj, próbálok a felvetett témákban is alkotni.

Szóval ahogy már írtam és előbb-utóbb a vonalzókból is látszódni fog, három gyermekem van. Levente nyáron volt négy éves, Ákos októberben múlt kettő, a kicsi tündér leánykánk, Zita pedig most szeptember 08-án született. Persze imádjuk mind a hármat, de bevallom még külön öröm, hogy a harmadik csemete kislány lett. Aki egyébként természetesen gyönyörű és tényleg igazi tündér, legalábbis, ha nem fáj a pocak. Igen, sajnos ahogy a bátyjai és itt is sok bébi, ő is hasfájós, de remélem, hogy már csak egy-két hét és ezt múlt időben mondhatom. Egyébként igazi nő, halkan nyögdécselve tűri a fájdalmat! Látszik, hogy szenved, de tűri, tűri. A bátyjai bezzeg ilyenkor visítva üvöltöttek naphosszat…..!
Szerencsére tudok neki csak anyatejet adni, ahogyan ez a többi gyerkőcnél is volt. Őket hat hónapos korukig csak ciciztettem, azután pedig még a nagyobb 13, a kisebbik (amúgy most már középső) 17 hónapos korukig szopiztak!

Hú, születéstörténet! Hát nem tudom, lesz-e annyi időm egyben a közeljövőben, hogy leírjam! Lehet, hogy majd egy rövidített változattal próbálkozom!

Fényképeket még teszek fel, egyrészt, hogy lássátok a fejemet is, nem mintha odáig lennék érte, de akkor legalább a mondataim mögé arcot is tudtok képzelni. És persze Zituról is teszek képet, aki meg kell, hogy mondjam, dagika, de ezt is imádjuk benne. (Amúgy mindkét fiam egy éves koráig volt igen jó húsban, aztán ez magától elmúlt, ahogy egyre többet mozogtak)
Zita 2960 grammal született és amikor 10 hetesen kapta a kéthónapos oltását, akkor 6060 gramm volt. És amit szintén látni a képeken, hogy sajnos elég kopaszak vagyunk, de ezt is megszoktam már a fiúknál, nekik is nagyon soká lett rendes hajuk. Mondjuk egy kislánynál jó lenne, ha látszódna valamicske a fején, de hát ez van…. Nekem ráadásul természetes göndör a hajam, és amikor hosszabbra nő, mindkét fiú haja hullámos, úgyhogy apa nagyon szeretné, ha Zita igazi hajasbaba lenne!

Azt hiszem, hogy ha most nem állítom le magam, akkor három oldalt teleírok, úgyhogy egyelőre vége, próbálok folyamatosan írni is ide, nem csak olvasni.

Kép Kép Kép

KépKépKép
bongyi

Bocs, hogy ilyen óriásiak a képek, nem tudom, miért, majd legközelebb megpróbálom máshogy! :oops:

KépKépKép
bongyi

Átolvasni nem tudtam,csak bele-bele kukkantottam mit írtatok..

Kiskolbi: igazad volt,még több az ablak,mint a fűtés. :( ..szerintem zöld tea túlságossan frissítő hatású,inkább ne adj neki..hacsak nem akarod még jobban felturbozni.. :lol:

Lányok pelus ügyben:nekünk van tescos pelus meg pampers is..arra jöttem rá,hogy a pampers nem annyira jó éjszakára,mert nem fér annyi bele,mint a tescosba..de tökre durva,hogy a tescosat drágában vettem,mint a pamperst.. :shock: tehát pampers nappali,tescos éjszakai pelus nálunk.. :lol: :lol:

Kaki nálunk van,hogy csendben jön észrevétlenül :lol: ,van mikor meg kell érte szenvedni,de ez már csak ilyen,majd elmúlik.. :) :)

Ahhoz képest,hogy még csak most születtek,és már lassan 3 hónaposak lesznek a babák.. :) :roll:

Nagyon megy az idő...:)
varga tünde

Anitja, köszi az 5letet, én a cumis+simis Apa-féle megoldást gondoltam ennek, majd próbálkozom!

Kép
Kép
irina

Huu ÜDV az újjaknak...:)
varga tünde

Bongyi, üdv a csapatban! Nagyon szépek vagytok!!!

Kiskolbi, köszi, Nektek is minden jót!

Kép
Kép
irina

bongyi: micsoda husos Zituka..:)..ari nagyon..:)
varga tünde

Irina:remélem ti is jobban vagytok már..:)

Cumira:én nem szeretném rászoktatni Domit a cumira,csak apa..de hála a fiam sem szereti,csak nagyon-nagyon ritkán marad egy percre a szájában.. :lol: :lol: Benivel kb. 9 hónaposan volt egy olyan hónapunk,hogy mikor kiesett a szájából,akár éjjel akár nappal,ordított.Nem sokat aludtam és nagyon kimerítő volt.na ezt szeretném most kihagyni..:)majd kiderül,hogy sikerül-e..:)
varga tünde

Bongyi: szép család vagytok! :D
Tünde, tényleg drágábban vetted a Tescós pelust? :shock: Pedig nálunk egy ezressel olcsóbb! Most átmenetileg megint pempink van, de én is azt hiszem, jobb a tesco pelus (csak most látom, mikor visszatértünk az előzőre). Tényleg több fér bele, masszívabb, és van gumírozás hátul a derekán! :D Az nekünk nagyon kell. :oops: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Van egy könyv,ami igaz régi,de ott azt írják,hogy 3 hónapos korukig szoptassák csak a babát az anyukák.Utánna meg vezesék be a krumplit,sárgarépát,tököt stb...most meg csak 6 hónapig szopi utánna normál kaja.. :shock: :roll: ..most légy okos..:)

Amúgy engem meg a nővéremet már 3 hónaposan krumpliztattak stb.Sőt a nővéremet lisztes tercezték vagy mit kapott tápi helyett,holott 6 hónaposig most nem is adhatsz liszteset..elviekben..DE nincs allergiánk..nem alakult ki miatta,hogy korán elkezték bevezetni a különböző ételeket...
Ha a családban van allergiás hajlam,akkor tök mindegy mennyire vigyáz az ember,akkor kialakul ígyis úgyis..nem? :? :shock:
Ez mindenkire rávan bízva,hogy mikor és,hogy kezdi el..A lényeg,hogy nem pörivel kell kezdeni :lol: és szépen fokozatossan :)
varga tünde

Nekünk is kell a gumirozása,ma is telerotyiztunk a bodynkat.. :lol: :lol:
Drágáb volt,jumbo pakkot vettem 2900-ért,a tescos meg 2800 felett van a mennyi darabos is 62 aszem,de nem vagyok biztos benne.a lényeg,hogy ott számolgattam,hogy melyikkel járok jobban...így a rossmannba vettem meg a pamit....nem a tecsoba a tecsosat.. :lol: :lol:
varga tünde

Amúgy kiskolbi mi is Beninek 1,5 éves koráig csak vízet adtunk..se cukort,se sót ,semmit egyik kajájában sem raktam,és mindent megeszik!nem válogatós,és szépek a fogai is..:)
varga tünde

Szerintem ízfokozó tökre felesleges egy gyereknek,úgyis elrontják később a hiper-szuper finomságok meg kaják... :lol: :?
varga tünde

Sziasztok!

Mennyit tudtok írni egy nap alatt :lol: :lol: :lol:

Karácsony Nálunk is a Jézuska hozza az ajándékot és az angyalkák díszítik a fát. Mikulás idén még nem jön de jövőre tuti :wink:

hajGrétusomnsk is kezd kikopni hátul :cry: Viszont látszik már az új, szöszke lesz a drága :lol:

Betegeknek jobbulást.

A bébik nagyon-nagyon édesek :lol: :lol:

K. Timi Jó az album

Hajni Jó, hogy mégis :wink: :lol:

Új topiklakóknak üdvözlet. Az olvasó üzemmódban levőknek is :wink:

Era Nagyon szépen gyarapszik Beatrice :lol:

Ma végre eljutottam a fodrászhoz, vittem magammal Grétust is. Mindenkit elbűvölt. természetesen ott nem mutatta be, hogy reggel óta milyen nyűgös. Gondoltam megtanulom Irina dalát és eléneklem neki. A mai napjára ráillik :twisted:

Altatás. Nappal sokszor rajtam :roll: :oops: vagy szorosan hozzámbújva. Este egyedül a saját ágyában. Szopi után bújás, puszi, simi aztán elalszik egyedül. Mindig ott ülök a fotelba ha valami gond van akkor rögtön számíthat rám.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nagyon jó a cikk, a nőklapjás, altatással kapcsolatos. Teljesen megnyugtat, hogy nem rontom el, hogyha gyakran mellettem alszik. Annyian ijesztgettek már, hogy sohasem fogjátok kitenni a nagyágyból, stb.. bla-bla-bla. Most mondtam apának, nyomatékosan, hogy ő is olvassa el ezt a cikket.

Teszek fel pár fotót, Móni segítségével. Köszönöm! :D

Kép Így olvassuk a fórumot, néha Kép már úsztunk a nagykádban, apával Kép pihiszék helyett! Kép gyújtottunk egy gyertyát, nem szülinapit :)

KépKép
becka

Sziasztok Mammikák!
Ezt írta a Nóri az Asramból:
"nem kérek érte pénzt, ha eseteleg egy doboz teát (gyümölcsös vagy gyógynövényes) fejenként bedobnak a közösbe, akkor jók vagyunk:))
Azért az infót közöld velünk,hogy a nagyobb babakocsik a liftbe nem fognak beférni, de jöhetnek fentről is, a Rózsahegy 10-ből"

Szóval Csajok! A belépő 1 doboz tea :lol: aki meg jógázni is jön annak 1500pénz. A jóga 11-12.15-ig tart, de elcsúszhat 12.30-ig, így mindenképp utána jöjjön az aki csak jóga után csatlakozik.

Puszi! Jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Becka: azért én tudok ellenpéldát a nagyágyra szoktatásra! Rebeka a mai napig nem alszik egyedül! Viktorka meg igen. Tehát, ha jól elvan a saját kiságyában véleményem szerint nem kéne elrontani, akármennyire jó is neked. Később majd ki sem lehet robbantani onnan!
Sőt, a nagy vagány 11 éves szomszéd fiú anyukája is elárulta, hogy fiacskája bizony még mindig köztük alszik! :shock: :shock:

Kép
Kép
timi26

Sziasztok képzeljétek pénteken rendeltem a játsszveleméktől egy hintát és már ma meg is kaptuk. Néztünk is apával, mint a moziban:-)
Még 1000 Ftos kedvezménykupont is kaptunk ajcsiba.
A hinta nagyon bejön a fiamnak, mert rögtön elaludt benne. Ez a mikulás és a karácsonyi ájándék egyben. Kép

Heni
KépKép
heni81

Altatás: Na, ma jól rácáfoltunk az 5 perces esti elalvásra.... Az én drágaságom egy órán keresztül vergődött.
Esti szopi, büfi, vergődés, kiságyba be, fejemelgetés, erőlködés, bökék, peluscsere. Gyerek ki az ágyból. Mászkálás, bealszik, kiságyba, fejemelgetés, nyökögés, bökék, fej alatti peluscsere, gyerek ki az ágyból. Bónuszcici, bealvás, be a kiságyba, fejemelgetés, nyökögés, bökék, peluscsere.
Na itt már gőzölt az agyam, mert ezt egy órán keresztül csináltuk. Utána rábíztam Apára, mert tök csúzli lettem. Persze a vége az lett, hogy Apa letette, már majdnem elaludt, és én ottmaradtam mögötte. Nagy nehezen elaluszkált. :D

Lehet, hogy közrejátszott a Rotavírus elleni oltás, mert ma fejlődtek ki a kis beleiben a telepek. Ettől is lehetett nyűgösebb. Nyűgösebb??? Horoszkópjához méltóan igazi dühös kisoroszlán volt. :D

Becka, Bongyi! Szépek vagytok! :D

Bevallom, kb egy hónapja megint visszatértem a rendszeres kávézásra. Pocakosan nem ittam, cxak a végefelé, de akkor sem minden nap, és csak fél adagot.
Most azonban minden reggel bevágok egyet.
Zsófin semmilyen változást nem látok. Egyáltalán nem pörgős, ugyan úgy elalszik szopi után 1,5 órával, mint ha nem kávéznék.

Anitja!
Oké, akkor beszerzek valami fini teát.

LMóni! Frizurafotót kérünk!!!!! :D

Iszi! Én már ritkán adok neki teát, mert már nem kell neki. Mármint megy a kaki, meg a puki.
Vizet szoktam neki adni, ha csuklik, vagy ha nagyon ordít. Nem babavizet, mert miután Niki írta, hogy a rendes ásványvíz ugyan az, mint a babavíz, így a sima ásványvizet adom.

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Nagyon klassz a hinta. Úgy látszik, Veled kivételeznek. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Milyen édesek ezek a Törpicsekek!!!! :D :D

Tünde: egyetértek ízfokozó-kérdésben. Ha majd édesíteni kell, akkor valószínű mézzel fogjuk, amit lehet, bár nem tudom, azt mikortól lehet nekik adni. :roll: A só szerintem sem létszükség eleinte (mármint ízesítés-értelemben, amúgy természetesen az), de ha fogok is használni, akkor is csak mutatóba. Különben tényleg szörnyű, hogy mi felnőttek is mennyi mesterséges ízfokozót tömünk magunkba a különböző kajákkal :shock: (májkrém, felvágott, szószok, stb.), ráadásul a túlsózás remekül megágyaz a szív-és érrendszeri nyavalyáknak...
Anitja: ez jó hír! Köszönjük! :D
Heni: dögös a hinta! 8)

Kisfiam ma végre valami jót is produkált! :D Az egész napi nyűgi után vidáman ébredt, megfürödtünk, evett rendesen :!: , és megpróbálta bepótolni az egész napi kíváncsiskodást és mosolygást! :D Így megy ez kérem, ha épp nem fáj semmi! 8) Most pedig már alszik szépen! :D

Nektek is jóéjt! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Gremese: sok szerencsét az oroszlánjegyű lányodhoz!!! :D
Régebben nem nagyon hittem a horoszkópokhoz, de mióta Rebeka megszületett (oroszlán), egyre többször szembesülök a horoszkópjában írottakkal! :shock:

Kép
Kép
timi26

Timi26! Az oroszlánból egyelőre csak az jutott nekem, hogyha valamit akar, akkor nagggyon kitartóan tud üvölteni azért. A végére teljesen behergeli magát, olyan dühös lesz, hogy csak na.
Én nem ismerem az oroszlán jegyet (olvastam róla, de még nem tapasztaltam, hogy milyen), de szerintem a kitartást, és a makacsságot borítékolhatom. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok

Látom, evés-alvás a fő téma. Linda kezdettől fogva velünk egy szobában alszik (u.is a nappalin kívül nincs más) :D , de külön a kis bölcsőjében. Semmi sírás problematika. /Erről jut eszembe - Kiskolbi: még tartozom az ilyen volt-ilyen lett lakásképekkel.../
Tápszer: Milupa Milumil HA Start (Anitja, köszi, most már én is úgy csinálom, mint Te, szopival kezdek, több a tejcsi) :P

Nem akarom elkiabálni, de a pocifájás múlóban, Lindával egyre inkább értjük egymás nyelvét, nyugodtabbak, alvósabbak a nappalaink...Szerintem egyre jobb és könnyebb lesz mindenkinek, bár a tapasztaltak szerint kis gyerek- kis gond, nagy gyerek - nagy gond.... :shock:

Az édesítés témában csak annyit mondanék, ne egyetek cukrot... A diétás hónapok alatt sok mindent megtanultam...

És most egy pár fotó, méghozzá a koszmó elleni küzdelmünkből :P :P Eltüntettük!!!!

Először sapkát tettek a fejemre, hogy jobban hasson a pakolás:
Kép

Aztán sűrű fésüvel kapirgálták a sérómat, de még jól is esett :)

Kép

És fürdés után megint fésülgettek, ezért PUNKS NOT DEAD!!!!

Kép

Kép
granda

fésüvel=fésűvel

Kép
granda

Sikerült bepótolnom olvasásban az elmaradásomat!

Altatás: Ahogy a másik két gyermek annak idején, úgy Zita is cicifüggő, és előszeretettel rögtön el is alszik, amint megtelik a pocak. Szóval: kézben. Az éjszakát saját ágyában kezdi, aztán a hajnali 1-2 közötti szopi után vagy visszakerül vagy nem :oops: ! Az eszem tudja, hogy vissza kellene mindig tenni, de mégis ez a ritkább. A nagyobbik fiam azt példázza, hogy akármennyit alszunk együtt, eljön az az érettségi fok, amikor gyönyörűen el tud aludni magától. A kisebbik fiam meg az ellenpéldája, képtelen magától elaludni, annyira megszokta. Az együttalváshoz még annyit, hogy én a gyerekeket sose vittem a nagy ágyba, hanem korábban a fiúknál volt egy szivacs, most a lánynál egy pótágy és bár saját ágyamban fekszem le, ott ébredtem/ébredek.
Egy idő után az alvással és altatással kapcsolatos összes elvem és elméletem megdőlt és csak egyvalami számít, mindenkinek jó legyen, és mindenki a lehető legtöbbet tudjon aludni. Ez leginkább engem érint.

Fejlődés: Zita nagy lelkesedéssel ütögeti a felaggatott játékokat, de (legalábbis tudatosan) nem fogja meg azokat, és még a kezét se fedezte fel.

Kopaszodás: :D :D :D MI észre se vesszük, mert eleve kopaszok vagyunk, így aztán a hajszárításra se kell sok időt pazarolni! :D

Ünnepek: Nálunk a nagyobbak miatt már mindenre tudatos és átgondolt magyarázatra van szükség, ami nem mindig egyszerű. Pl. amikor már mikulás előtt két héttel, aztán naponta mindenfele mikulásokat látnak és látják, hogy nem ugyanaz az ember. Aztán ez az őrült amerikai bekavarás, amikor a télapó a karácsonyi ünnepekbe is bekever.... aztán miért hagyott a mikulás a mamáéknál, unokatesóéknál, nagybácsiéknál is csomagot neki, vagy az másik mikulás? És ha karácsony este Jézuska hozza az ajándékot, akkor amikor másnap a nagyszülők, nagynénik, nagybácsik hadával találkozunk, miért adnak ők is nekünk és miért adunk mi is nekik...stb...Ja, és hogy a rokonoktól annyi ajándékot kapnak, mi szülők nem adunk semmit?Stb....
De annyira rááll az anya agya ám a praktikus válaszokra, hogy néha én magam is meglepődök, milyen válaszokat tudok kitalálni.

ZItának még mindig nem tudok vonalzót feltenni! :evil:

Úgy látom, képtelen vagyok rövid hozzászólásokra.....

KépKépKép
bongyi

Gremese! Én is iszok kávét, mindhárom gyereknél kipróbáltam nélküle és vele is, és nem volt különbség!
Most olvasom, hogy oroszlán! Gratulálok, a nagyobbik fiam dettó!
Nagyon nehéz eset.... Igen, iszonyú makacs, akarnok, énvagyokafőnökazleszamiténakarok, de rettenetes okos!

Granda! Mekkora szeme van Lindának!

KépKépKép
bongyi

Gremese: kb ez jellemző az oroszlán gyerekekre, csak minél nagyobbak annál kitartóbbak, makacsabbak, énközpontúak (bár Rebekánál az is közrejátszik, hogy egyke volt sokáig), ja és akaratosabbak!

Granda: nagyon szép pofija van Lindának!

Kép
Kép
timi26

Na, már úgyis rég kezdtem én oldalt! :D

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Jó későn írok...Elkerül az álom,pedig apa 4-kor fog bejelentkezni... :shock:

Mennyit írtatok! :D Megnézegettem a képeket,ennyi szép baba nincs is máshol mint itt. :D Úgy raknék fel képet én is,de nem tudok.Majd apa ha hazajön.

A mai dokis menet érdekes volt.Főleg délelőtt kicsi oroszlán fiam folytatta a tegnap este megkezdett óriási hisztijét. :shock: :shock: :shock: Még ekkora akaratos ordítást!Semmi baja nem volt,csak ölben akart lenni.Én meg ugye készülődtem...Nagy nehezen kikecmeregtünk a taxihoz a szakadó esőben.6-os sorszámom volt és megjegyzem senkinek eszébe nem jutott előre engedni.Így kiültük a kis két óránkat,úgy voltam vele csak akkor szólok ha nyűgi lesz manó.Szerencsére áldott jó gyerek volt,mindenki elalélt a dumálásától és boldog mosolyaitól.Amikor bementünk a dokihoz aludt egy nagyot,amikor kijöttünk csak akkor ébredt. :D

Nincs nagy baj,kis felfázás csak.Kaptam gyógyszert,felírta amit kell a vérnyomimra stb.Ja és azt mondta a hőemelkedés a mellem miatt lehet mert csomós. :shock: Fejni kell és jó lesz.

Azért nem fejek mostanában,mert alig volt tejem amióta párom elutazott.Örültem,hogy van mit enni Zétinek.Már alakul,szedem a homeos bogyót.Hazajöttünk és teljesen kiszopizta megint a csomót,semmi nem jött fejésre...

folyt.köv.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Ja és nem lesz kistesó...Az én sebemmel még jó ideig nem is szabad.Írt rá a doki krémet,mert nem az igazi...Pedig jártam kezelésre is jó sok pénzért. :(

Alvás:Zéti még mindig velem alszik. :oops: Főleg most apa nélkül. De napközben bárhol elalszik.Nem szoktam altatni,ha látom,hogy álmi lerakom és elalszik magától.Megsimizgetem,dob egy hatalmas mosolyt érte és már alszik is. :D Olyan kis tündérmanó! :D
Este 11 körül még egy picit szopizik,aztán csak 7 körül kel.Szerencsére akkor már csak kevés kell neki,mert estére nincs valami sok tejem.

Haj:kihullott,volt egy kopasz szakasz,de már kinőtt.Most hátul kopi és kétoldalt csíkban. :D

Megyek lassan megpróbálok aludni.Egyre jobban hiányzik a párom,pedig még sokára jön. :cry:

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hello Lányok,

nagyon tündériek a babák!

Emese, Zsófi annyira cuki profilból!! Én is úgy szeretem oldalról nézegetni Lizit. Ahogy a kis homlokuk púposodik, hát az zabálnivaló :lol:

Bongyi, édesek a gyerkőceid, a középső képen pont úgy néz a lányod, ahogy az enyém :lol: Mondjuk egy napon is születtek :lol:

Húú, Marica, én sem merek egyedül elindulni babóval. Ráadásul nekem hátra kell benyomergálnom (Irina, bocsi a szóért :wink: ) Lizit. És ez 3 ajtós kocsiba nagykabátban, folyamatos visítás mellett nem kis mutatvány. Parázom, hátha vmi történik vele út közben és nem tudok hátrahajolni hozzá. Pedig szeretek vezetni. Ha esetleg sikerülne úgy összehozni a jövő hetet, hogy a férjem elvinne a talira... ...hát, majd meglátjuk.

Emese, jelentem nálam 7vége óta újra játszik a lekváros kenyér!!! :shock: :wink:

Regi, Ti meddig eszitek a bebától a Start aktívot? A múltkor mondta a gyógyszertáros, hogy 1 hónapos kor felett nyugodtan lehet sima beba ha-t enni, a start csak indulásnál kell. És az kicsit olcsóbb és több (750 gr) van benne. Legközelebb rákérdezek a dokinál.

Jaj, képzeljétek 7végén olyan fejlődési ugrásunk volt, hogy vasárnap 955-öt (!!! :shock:) ettünk. Nem hittem a szememnek. Visított a kaja után.

Éljen a babamasszázs! Mi is elkezdtünk ma egy tanfolyamot :wink:

silka
silka

Karácsony:annyira várom már!Én olyan vagyok mint a gyerekek,imádom!Együtt lesz a család anyukáméknál,közös fa díszítés van,stb.Nagyon szeretek ajándékot adni! :D
Tényleg,ti mit adtok a párotoknak?Akinek publikus és nem olvassa a párja ha van kedve írja le!Én most gondolkodom mit is adjak. :)

Anyukám jön pénteken,már nagyon várom.Legalább ez a hétvége jobban fog telni,nem leszek egyedül manóval.

Már tényleg befejezem,bocsi ha sok voltam. :oops:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hajacska: nálunk hátul eleve foltos volt... :oops:, úgyhogy nem tapasztalom a kopaszodást.

silka
silka

Szép jó reggelt :)

Granda!
de gyönyörű szemei vannak Lindának :)

Irina!
Bálint napirendeje a következő :felkel vmikor,kb. 1/2 1-2 órát fent van,mikor már semmi nem jó kiságy és cumi(nem mindig) és elalszik.Az alvásideje a 1/2 órától a 4 óráig bármennyi.
Míra uez volt,csak egyszer beteg lett és onnantól fogva csak Velem alszik el.kivéve ha tudja h. nem vagyok itthon :)

Emese!
Igen Míra is kopasz volt tarkótájékon,Bálint is kezdi,csak rajta nem látszik mert szőke :)

Meryke!
Nem gödi,pesti a lány és lakott Csillaghegyen is :)

Silka!
Lizi a hajpántos képen tündér :)

KTimi!
Mi is megyünk,majd küldök privit :)

Miléna!
Jobbulást!
Gőzőm nincs mit kapjon karácsonyra Robi :(
Most épp obejktív és vakukat néz egyfolytában :roll:

Bongyi!
üdv itt :) Nagyon szépek a gyermekeid :) Nekem is alapjáratban hullámos a hajam,de Míra apja lánya szögegyenes,Bálint meg még kialakulóban :) Míra épp hogy szűz leány lett,de esküszöm néha mint egy oroszlán :evil: Most a legújabb dili h. ordít ha vmi nem tetszik neki.Ilyenkor megkérdezem hozhatom a parazsat a nyelvedre?ez hatásos egy kicsit :)

Heni!
Anyukám füzetéből kiderül h. öcsémet és hugit is már 6 hetes korától etette minden mással,pedig állítólag rengeteg teje volt.Vszínű velem is ezt csinálta,de az a füzete nincs meg.

Timi26!
Gondolkodom én is h.hozzam-e Mírát,ne unatkozzon rebeka(bár szerintem kicsi még hozzá) még kitalálom,meg attól is függ h. mennyire vagyok bátor és oviban mit szed össze :) holnaptól újra mehet,most már jól van :)

Árzuhanás:
én is rendeltem onnan kíváncsi vagyok mikor jön meg :)

Bálint meg fél 5 óta dumál és nem tudok Tőle aludni :evil: Hajni megértelek :)

Mikulás és Télapó mikor mit mondunk,ajándékot meg az angyalkák hozzák,mert Jézus életét Míra kívülről fújja(esti altató cd-n rajta van vers formájában).Fát együtt díszítjük,az olyan jó móka.Nálunk azt hiszem Anyukám díszítette,de miután meghalt kiskorunkban onnantól én nem hittem semmiben :(

S Bálint elaludt :lol:

szép esőmentes napot kívánok :) :)

Vera

KépKép
viranka

Jó reggelt!
Tehát az alvás még mindig téma...
Irina, az a cikk nagyon jó, és szerintem mindenkit megnyugtat, akinek problémája van. Szerintem nincs receptje az átaludt éjszakáknak, az idő old meg mindent, bár tudom, hogy ez közhely :roll: .

Szia Bongyi! Nagyon szépek a gyerkőceid, amit az alvásról írtál (megdől minden elmélet): végig bólogattam, miközben olvastam. Szerintem nagyon cuki Zita ezzel a "séróval", az én Pankám kimondottan idétlenül kopaszodik: elől kétoldalt, mint az apja ( :wink: :lol: ), hátul pedig tenyérnyi foltban... :cry:
Bence anno teljesen hajat váltott, csak a feje tetején volt egy 10 cm-es csigás fürt, mint a törököknek... :lol: .Na, egy fél éves kisfiúnak az is elég hülyén állt... :lol: .

Mmoni, Zéti még mindig veled alszik?! Ejnye-bejnye :lol: :lol: :lol: . Míg Panka nem született meg, Bence is mellettem aludt, ha apa éjszakás volt :oops: . Messze van a szobája, nekem is jobb volt, hogy ott szuszog mellettem :oops: :roll: . És még most is előfordul néha :oops: :oops: . Ahogy Bongyi írta: az a lényeg, hogy mindenkinek jó legyen, és mindenki minél többet tudjon aludni, de főleg én... :oops: :lol:

Granda, Lindának sem állnak jól még a szemei sem... :lol: , nagyon szép kis zsivány a csaj... :lol:

Én vezetek egyedül Pankával, dehát itt, a kisvárosban, max Pilisre az országúton nem lehet annyira gáz, mint Pesten. Jobb is, ha nincs ott apa, mert bár nincs jogsija, egyfolytában navigál, pedig már hátraültettem :evil: :? :lol:
dettyk

SZiasztok !

Lányok itt zuglóba süt a nap.
Tegnap megjártam a nőgyógyászt.
Babám itthon nagyon jó gyerek volt.
Doki első kérdése : Hol a gyerek ?
Közölte, hogyha nem akarunk Ádinak kistesót akkor nagyon kell védekezzni mert ilyenkor esik legkönnyebben teherbe egy nő.
Egyenlőre várnék a kistesóval mert tutti kihullana a hajam ha most ismét terhes lennék.
Szeretném kiélvezni az össze percet amit kettesbe tölthetek Ádámmal.
Mi kb úgy tervezzük a kistesót, hogy Ádi megy oviba és majd akkor jöhet a tesó.

Lányos anyukák : tessék jönni a talira ! Előnybe vannak a fiúk most.

Tökre para vagyok. Ma jön a doki néni és beadja Ádinak a Pneumococcus elleni oltást.

Na lépek megyek pihizni kicsit.
20200310173350

Süt a Nap vazze!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Miléna! Örülök, hogy rendeződik a helyzet. Elhiszem, hogy Apa hiányzik.... Mikor én röpitornákon voltam - többek között Szolnokon is :wink: -, majd megf.szoltam, hogy Apa nincs ott. Pedig csak egy hétvégére mentem el.

Silka! Éljen a nyelvújítás! És a lekváros kenyér! :D

Timi26! Igen, makacs az én kisoroszlánom, és eléggé kitartó. Remélem felnőtt korában is ilyen lesz. Mármint kitartó. Igaz, én mérleg vagyok, de bennem megvan az "akkor sem adom fel és megcsinálom" tulajdonság.
És okos az én kicsi lányom! Nem lehet csak úgy átverni, megvezetni. Ennek örülök! :D
Ami a makacsságot illeti, bennem emberére talált, remélem letöröm a szarvát, ha kell. Viranka! Jó a parázs a nyelvre! :lol:
A 4 éves unokahugom egy nagy EGO, rettentően makacs, és a figyelemfelhívásért - ami csak önmagára kell, hogy irányuljon - bármire képes, még agresszióra is. Borzasztóan nehéz eset, sokszor még az anyja sem tudja leállítani. Nekem általában sikerül.

Granda! Te még nem nyilatkoztál. Tudtok jönni a talira? Erősítsük a lányos vonalat! :wink:
Lindus nagyon édes! Hogy tűrte a kezeléseket - amik persze gondolom kellemesek voltak, mert azt én is imádom, ha a fodrásznál vagyok, és mossák a hajamat. Volt, hogy egyszer majdnem elaludtam. :oops:

És a koszmó ilyen? Ennyi jön le a kis fejbőréről? :shock: Huhh....

Ma lepasszolom a gyereket Apának, mert dolgom van. Elég sok. Persze megkértem Anyumat, hogy vigyázzon rá, mert Apaának dolgoznia kell, de hát az nem olyan egyszerű...
Ki látott már olyan frissnyugdíjas nagyit, akihez előre be kell jelentkezni?????? :shock:
Nyilas anyukám, és állandóan jön-megy.
Hétfőn városban vásárol, kedden megy hugomékhoz, csütörtökön barátnőzik......
:lol:
Nem lehet elkapni a grabancát. :lol:
Már azon röhögök, hogy sokkal elfoglaltabb most, mint mikor dolgozott. :lol:
De mondtam neki, hogy holnap szervezze át a napját, mert mennünk kell a szemészeti klinikára, és Apa nem tud jönni.
Szupernagyi! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok! JÓ reggelt! Ragyogó napfény van mifelénk is!

A kis tüzes oroszlánok szüleinek üzenem tapasztalatból: Hát ha még a dackorszak is eljön......! De akkor is imdánivalóak! Én sokszor elnevetem magam, ha hisztizik vagy méregből sír valamelyik, még ezt is szeretem bennük!

Képzeld Dettyk, nekem a középső gyerek (fiú) dettó ahogy Bencét írtad, a fejtetőn egy sávban haj, mégpedig a homlokától a végig a fejtetőn a tarkójáig hosszú haj, kétoldalt végig rövid. Ilyen lett a kezdeti kopasz után és még most kétévesen is ilyen.....

Lányok én kénytelen voltam újratanulni a vezetést, miután az első gyerek született. 15 évig nem vezettem, pedig volt jogsim, de pici faluban lakunk, kell mindegyikünk lelkének, hogy kimozduljunk néha, úgyhogy muszály volt! Most a nagy család miatt már egy hétszemélyest vezetek....mondjuk csak a környéken, Budapesttől kb. 40 km-re lakunk, oda azért nem merészkedem be, csakúgy mint dettyk. Mióta pedig ovis is van a családban, napi vezetés van, mivel ovi csak a szomszéd faluban van, három gyerekkel pedig nem buszozom....

Ne haragudjatok, hogy mindig emlegetem a nagyobb gyerekeimet is, itt a picikről folyik főleg a szó, de nekem a témák kapcsán nem csak az jut eszembe, hogy nálunk most hogy van, hanem, hogy a fiúknál hogy volt, az is.

Na , most megyek is tovább, mert főznöm is kéne, és még sétálni is szeretnék ebben a szép időben a gyerkőcökkel!

KépKépKép
bongyi

Sziasztok!

Jaj, de nagyon lemaradtam… :?
Nagyon jó volt tegnap is a babamasszázs. :lol: Illene már itthon is elkezdeni, csak olyan béna vagyok még. Bele kell jönni! :lol:

Reggel úgy zuhanyoztam, hogy Szelit bevittem a fürdőbe (rátettem az autósülést a mosógépre), és közben énekelgettem meg bohóckodtam neki. Úgy tetszett neki. :lol: Össze-vissza mosolygott! Ha kint hagyom egyedül mindig sír. Amikor alszik, akkor meg felébred rá… :shock:

Jézuska: Én emlékszem, mikor észrevettem, hogy nem is a Jézuska csilingel, hanem csak Anyu az előszobában! Annyira nem voltam kiakadva.
Ja! És a Télapó dobatta ki velem a cumijaimat (mert 2 volt… :oops: ).
Párom kisfia (8 éves) még nem tudja az igazságot. Szerintem az iskolában felvilágosítják az idén a többiek… Szerintem ő is megmagyarázza majd, hogy ezek hülyék:lol:

Kiskolbi! Őmátésága? :lol: Ez tetszik!

Sense! A játékok pár napja kerültek a kiságyba, mert kint nem érdekelték szelit. De úgy látom, ott sem, így száműzve lesznek egyelőre... :roll: Alvásnál nem zavarják. Nem változott semmi, hogy odatettem őket.
Járókánk még nincs. Nekem a fa keretes tetszik, mert masszívabb, viszont ott beütheti a fejét, és drágább is. Szóval még nem is tudom, hogy mi legyen… :roll:
Hogy ment az elalvás este???

Becka! Jana babavíz, vagy csipkebogyótea (cukor nélkül). Eleinte egyiket se szerette, de már megszokta az ízét. :D

...még olvasom tovább...

Kép

Kép
regcsiken14

Emese
A kaparászós kép az a pakolással együtt van :lol: Sok koszmó jött le, de azért nem ennyi :lol:
A taliról még nem tudok nyilatkozni, már vagy 4 napja küzdök egy rejtélyes betegséggel, az orrom eltömődik, de trutyi nem jön belőle, viszont tiszta vér az egész. Kezdetben csak az egyik orrlyukam volt ilyen, mostanra már mind2 és reggelente levegőt sem kapok, úgy beleszárad a vér. Infralámpázom, ma jön az inhalálás, valami melléküreg lehet eldugulva :shock: Ha nem javul, akkor háziorvos (de én a várandósság alatt egy életre meguntam az orvosokhoz járkálást, nem mintha azelőtt sűrűn és szívesen menetm volna...)

Viranka
Vaku jó ötlet!!!! És FANTASZTIKUS természetfotó albumok vannak!!! Tegnap ámulva-ájulva néztem "Az év természetfotói 2006"-ost :P

Miléna
Mi most épp reformáljuk a Karácsonyt :) ami azt jelenti, hogy csak a rokongyerekeknek veszünk ajándékokat, a felnőtteknek nem, közös elhatározás alapján. Évek óta u.is egyre feljebb kúsztak a vásárlásra fordított összegek, ami ugye némileg ellentétes a meghitt ünnep hangulatával...Azért egy tálca házisütit vagy kézzel készített karácsonyfadíszt biztosan kap mindenki :wink:

Kép
granda

Viranka! Megmondanád nekem, mi ennek az esti cd-nek a címe? Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet, mert bár mi a férjemmel nem vagyunk vallásosak, a nagyfiamat beírattam az oviban hittanra, ismerkedjen meg ezekkel a dolgokkal is! És egy ilyen cd-t beújítanék neki!Képzeld, pont ma reggel van az első hittan órájuk, nagyon kíváncsi vagyok rá!

KépKépKép
bongyi

Bongyi! Szép a családod!!! :lol:

Tünde! Persze, mindenkire rá van bízva, hogy 3 és 6 hónapos kora között mikor kezdi a hozzátáplálást. Én majd a dokinkkal akarom megbeszélni. Rá fogok hagyatkozni. Egyébként nálunk sincs allergiás a családban.
: Hát Szelinek az orrába cseppentek a tengervizes orrcseppel, így néha a szájába is kerül… na, mindegy.
Szerintem sem kell se só, se cukor. Hadd érezzék az étel eredeti ízét. Ezekkel csak el lehet rontani.

Becka! Így én is szoktam fórumozni néha! :oops: Levi nagyon cukor! :D

Timi26! 11 évesen??? :shock: Durva!!!
Szeli már nem is alszik máshol, csak a kiságyban. Nem volt vele baja éjjel sosem. A nappali rajtam alvásról kellett csak leszoktatni. De a cumival rögtön sikerült.
Ja! Bocsánat! (Már elfelejtettem :oops: .) Gond volt az esti alvással is, hogy mindig büfiztetés közben aludt el. Most már fél óra van a kaja és az lefekvés között. Ezt is sikerült megváltoztatni! :D
Viszont én egy szobában alszom vele, mert a nagyszobai sarokülőn (kinyitva) fáj a hátam :evil: .

Én úgy gondolom, hogy a baba azt követeli, amire rászoktatjuk. Teljesen logikus. De: úgy olvastam, hogy 3 hónapos koráig 3 nap alatt bármilyen rossz szokásról le lehet őket szoktatni. :wink:

Heni! De jó a hinta!!! :lol: Majd oldalról is fényképezd le légyszi, hogy megnézzem!!!

Emese! Szerintem nem volt álmos Zsofka. Tegnap én is így jártam… Aztán meg még kakilt is egyet Szeli… :shock: Én meg korán akartam lefeküdni. Hát nem jött össze… :?
Szerintem Zsofkának nem sok gondja lesz az életben. Az Oroszlánok elég céltudatosak! Csak Ti bírjátok! :wink: (De bírni fogjátok!) :P

Kiskolbi! Méz: 1 éves kortól.

Granda! Tuti a koszmótlanítás!!! Lindus milyen értelmesen figyel! :lol:

Bongyi! Szerintem az a baj, hogy nem fér ki a 3 vonalzó… :roll:

Silka! Szerintem is hasonlítanak Lizi és Zita azon a képen!
A BEBA-t megkérdezem a dokitól, ha megyünk legközelebb. Igaza lehet a patikusnak! És még olcsóbb is? Hurrá! :lol:

Ajándék: Apa nagy motoros, így az új Talmácsi könyvet kapja. :lol:

Jaj Viranka! Már az előtte lévő pár sorból is sejtettem. :cry: Hány éves voltál?

Felébredt a Kicsi Angyal. Megyek etetni. :D

…még mindig nem olvastam végig…

Kép

Kép
regcsiken14

Ne viccelj, Bongyi, miért lenne baj, hogy leírod a tapasztalataidat?! Én is mindig Bencével jövök, bár Panka egészen más. :lol:

Ja, gmailre küldtem videjjót, de nem sikerült :cry: . Majd ha kicsit több időm lesz, nekihasalok. :wink:

Hörcsög! Hahó, merre vagy?!
dettyk

K.Timi! Én mennék, tudod! Dunaújváros felől nem jön senki??? :roll:
Itt is süt!!! :lol: Délután séta!!!!!!! :lol: :lol:

Granda! Mi lehet ez? :roll: Jobbulást!

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Meryke!Mikiné!Bongyi!
Legyetek üdvözölve itt!

Minden egyes baby és tesó fotó csodálatos,olyan jó nézni őket.
Persze élőben még jobb.

Dettyk!
Ari vagy.
Vagyok is meg nem is.
Betegek voltunk a fiúkkal,serencsére a lány nem kapta el,
pedig 2-3 napig sőrnyű hangom volt inkább csak suttogtam.
Meg mire végig olvaslom ki mit írt addigra kisfiam csinál nekem munkát és egyszerűen nemtudok írni.
Vagy épp megyünk valahova.

Tali!
Én még nemtudom.
Anyumat kell meg kérdeznem,hogy tud-e vigyázni a fiúkra.

Tv!
Nálunk is nyerő néha.
Bizonyos távolságból ha jól tudom nem káros.

Ünnep!
Nálunk van Mikulás és Jézuska is.
Együtt díszitjük a fát a többi a Jézuska dolga.
Kicsilányom is kap Mikulásra ajándékot az első amit kap
1 puha plüs maci.

Miléna!
Mi is úgy vagyunk mit ti csak annyi a külömbség mi apánk
hétvégén haza jön,de megy is visszajövöhéten is.

Mivel jó idő van megyünk sétálni.
Megpróbálok du.is írni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Helló, Lányok!

Granda, szépséges a lányod! ;-)

Na, nálunk még mindig HELYZETEK vannak, nem RENDSZER (kivéve a meghonosodni látszó rossz szokások rendszerét). 10 napja megy az, hogy Ádi hajnali 3-4 felé elkezd tekeregni, próbál pukizni-kakilni, ettől -- ha beveri magát a kiságyba, hamarabb, ha nem, előbb-utóbb -- felébred. Én meg ott állok vele hajnalban mondjuk két etetési idő között és kössem le... :shock: A hajnali szeánszok miatt aztán napközben elég álmos, most már többet tud aludni, de ugye az előbbiek miatt nem tudom, hogy most azért alszik többet nappal, mert nem volt meg éjjel az elég, vagy azért, mert ezt most már így szokja.
A "nem tudok magamtól elaludni"-ról tegnap írtam, ezen dolgozom, bár tegnap az apjának sem sikerült elaltatnia (ő szokta este), és csakis a ringatás jött be. Ami oké, ha nincs belőle rendszer. De vajon nincs?
Azt kívánom a Jézuskától, hogy most már normalizálódjunk, mert én ehhez kevés vagyok. Az a baj, hogy leírva sokkal bagatellebbeknek tűnnek ezek a problémák, de végigélni... már a tyúkokkal fexem le aludni, apát alig látom (fürdetés + altatás után pár mondat), persze megtehetem, hogy nem fekszem le fél 10 körül, csak akkor ki fogja bírni a hajnalt és a másnapot?

De hogy néha pozitív is legyek: Ádi néha már meg-megmarkolász valamit tudatosan, a ruháit, plédjét stb. nagyon szereti fogdosni. És még mindig gyönyörűen mosolyog. Hason most már pár perccel tovább elvan, és időnként emelgeti a fejét. :-)

Kicsit folyik a nózija, de napi 1 orrszívás elég. Hétfőn fogja kapni a 3. havi oltást, szerintetek enyhe náthával is beadja neki a doki?

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?