A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Granda, tök jó, hogy ezt a "csak gyerekeknek ajándékozunk" dolgot keresztülvittétek a családban. Nekem is szimpatikus lenne a dolog, bár gyerek itt széltében-hosszában most csak egy van: Ádi. De nekem is évek óta böki a csőröm, hogy minek annyi dologra elszórni a pénzt. Oké, örülök a csokiknak, de olyan nagy eredeti ajándékot senki sem szokott adni (sajnos, a férjemet leszámítva, aki jól ismer). Most akkor a 120. dvd minek? Remélem, idővel meg tudjuk változtatni ezt itthon és a tágabb családban is. Nem az ajándékok eltörléséről lenne szó, inkább a minimalizálásról és a személyességről. De nyilván nem várom el, hogy a nulla kézügyességű rokon díszt fessen vagy ilyesmi. ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Míra Shrek-et néz,Bálint próbál aludni :) S hétágra süt a nap :) Olyan márc.15-ei idő van :)

Emese!
Míra is egy igazi terrorista,haraMí(r)a,ördögfióka :) Enyhén szólva akaratos,amit a fejébe vesz azt végigviszi mindenáron :) Néha kiakasztó :)

Bongyi!
Inkább felírom Nektek cd-re,mert Apu feleségének volt ismerőse ez az öreg néni,felvették anno kazettára,majd cd-re felírták :) van rajta mondóka meg minden egyéb :) Mi már unjuk enyhén szólva,de Míra :lol:

Regi:
8. szülinapom előtt 8 nappal :(

Granda!
Vakut majd megveszi tavasszal objektívvel együtt,addigra talán 200 e alatt lesz a 2 :) Fotóskönyvek meg nem igazán jönnek be neki,de a könyv nem is rossz 5let :)

Irina!
Az ötlettelen ajándékokon mi is ki szoktunk akadni :roll: akkor már inkább semmit ne vegyen.

Anitja!
A tea tök jó ötlet :) viszek :)

mék tojásos nokedlit csinálni :) azt még Míra is megeszi :)

napsütésest :)

vera

KépKép
viranka

Sikerült videót küldenem :P :lol: !
Egyébként itt is süt 8) :lol: ! Hurrá!
dettyk

Hello Lányok,

Regi, nem sokkal, kb 100 Ft-tal olcsóbb, de az is vmi és több van benne :wink:

Viranka, tojásosnoki, nyami-nyami! Nagy favoritom, de utálom csinálni, mert a mosogatás utána...hááát! Milyen ügyi vagy, hogy 2 gyerkőc mellett is neki tudsz állni ilyeneknek! :lol:

Kari: a férjemmel mi idén biztos, h csak jelképes ajcsikat veszünk egymásnak. Baromi sok volt mostanában a kiadás. És ugye a nagy karácsonyi vásárlás még hátravan. Én sztem könyvet fogok kérni, mostanában rákaptam az éjjeli olvasásra :wink: Fél 1-től fél 2-ig...

Jaj, éjjel agyonkarmolászta magát Lizi! Úgy megijedtem, mert még a lepedő is véres volt! Most meg tiszta seb a nózija. Pedig nem is volt még hosszú a körme...

silka
silka

Itt is süt a nap..:)
Fiam meg alszik mint a tej.. :shock: :lol: :lol:
Csajok holnap meg jönnek kopácsolni a cég emberei,vizet szétválasztani, mi lesz így velünk ? :shock: :cry: :cry:
Tegnap óta Domi eszik kicsit játszik és alszik,ha most akar kialakítani egy rendszert a nappalból,akkor holnap fel is borítják.. :cry: :cry:
Ti mivel videoztok?Nekünk régi kamcsink van,szalagos,és azt mire átveszük gépre :cry: :evil: ...

Na megyek pihizni,míg lehet...:)
varga tünde

Viranka
Gondoltam, hogy nem egy forint, de hogy 200000??? :shock: Jól megkérik az árát...

Tünde
Mi a digitális fényképezőnkkel videózunk. Addig tudsz felvételt készíteni, amíg a memóriakártya bírja (ha jól tudom) :shock:
Kopácsoláshoz kitartást :)

Irina
Minimalizálás: egyetértek :) Tuti, hogy Jézuska teljesíteni fogja a kívánságod!

Regi
Ez a fürdőszoba-előadás klassz lehetett :lol: És milyen jó ötlet!
Nekem is soxor fejtörést okoz az időzítés...

Kép
granda

Megint itt vagyok, ma sok időt hagynak a gyermekeim!

Silka, Regcsiken! Most hogy visszanéztem a képeket, én is látom a hasonlóságot! :D
Igen, a vonalzóval az a baj, hogy ha hármat teszek be, kiírja, hogy túl hosszú! Viszont egy csomó embernek van akár még négy is, tehát valahogy meg lehet oldani! Én már kértem segítséget a szerkesztőnek írt topikban is, mert olyan kismamiktól is, akiknek sikerült megoldani a dolgot, de egyelőre még nem kaptam választ. :(

Szia Hörcsög! Hát ha nem megy a három vonalzó, úgy fogok eljárni, mint te, a picurkáét teszem csak fel!

Viranka, te nagyon rendes vagy! Most nézem, hogy Gödön laksz, az nincs is olyan messze innen, én Gödöllő mellett lakom egy picinyke faluban! És hogy kiviteleznénk az ügyletünket a gyakorlatban?

Valaki megírná nekem, hogy mi a helyzet ezzel a gmail címmel? Van egy közös, ahova mindenki be tud lépni és oda küldtök videókat, amit aztán mindenki meg tud nézni? Megadjátok nekem is a címet és a jelszót? Én egyelőre videófelvételt készíteni nem tudok, de szívesen nézném a tiéteket!

KépKépKép
bongyi

Sikerült a vonalzó!!! :)

KépKépKép
bongyi

Bongyi,

info-t átdobtam priviben :wink:

silka
silka

Sziasztok Csajszik!

Silka! Nekem is bejön Lizi baba hajpántos képe. A baba is ari, meg a hajpánz is. Hol lehet ilyen pici hajpántot venni?

Nokedli: Én úgy csinálom, hogy egyszer jól felfújom a pofám ( mert én is útálok mosogatni ) és megfőzök egy rakat nokedlit. De tényleg sokat. Majd lefagyasztom. Semmi baja nincs, és egy csomó mindenhez eszünk mi nokedlit, csak előkapom a fagyasztóból és bele a kajába: ( pl: én a paradicsomlevesbe, borsólevesbe is csak ha kész beledobom. Vagy röpkölt nokedli, vagy tojásos nokedlinek ) előkapom, forró vízbe beledobom pár percre és olyan mint a friss!!!

Granda: Tényleg tök szupi ez a karácsony reformálás. Azért a sütireceptre kíváncsi lennék :lol: Hátha kedvet kapok, én is sütni az idén a családnak.

Regcsiken: én is a fa járóka híve vagyok, a múltkor lemaradtam a teszveszen egy 130x130-as méretűről 9000,- ft-volt, most vettem egy 100x 120 ast 10.000,--ért.

Kari aji: hát összeírtuk mi is, de iszonyat mennyibe kerül. Legalább már azt tudjuk, hogy ki mit kap. Apuka nálunk egy sportpulcsit kap egy nagyobb méretű sporttáskával, plusz egy bekeretezett fotót Rólunk.

Alvás: én nem ragaszkodom csak az ebéd utáni és az esti alváshoz. Ilyenkor szigorúan kiságyban altatom!!! A többi időközönként hol a nappaliban, hol a játszószőnyegen, hol a halóban a franciaágyban alszik ha álmos. Annyira rutinszerű, mert tudja, hogy csak akkor kerül a kiságyba ha aludni kell. Ha megjön a járóka akkor a kiságyból minden játékot kiveszek majd, és áttelepítem oda.
Vendég

útálok= uuuuuutálok :lol:
Vendég

az én vonalzóm meg eltűnt :cry: :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok az egész napom egy rohanás! Péterkém sem alszik úgy ahogyan kellene, állandóan felébred:-(
Nagytakaritás+főzés= tiszta hülye vagyok

Csajok ez a hinta dolog nálunk nagyon bejön, alszik benne mint a tej.
Tegnap este fürcsi után nagyon ébernek tűnt, gondoltam akkor még egy kicsit hitázunk, hát sokáig nem tartott.

Regi a zuhi jó lehetett:-)

Emese örülhetsz ott kéznél van a szupernagyi:-)

Méz: nekem állitólag állandóan mézbe mártották a cumimat, mert kiköptem és nem akartam aludni. Akkor most már miért csak 1 éves kortól lehet adni?

Heni
KépKép
heni81

U.Era a nokedlit én is szeretem megenni, de csinálni:-( Nem szeretek lisztel dolgozni, mert minden csupa liszt.
Nagyon szeretem a szilvás gombócot, azért képes voltam liszteskedni, de már azt sem teszem mert nagyon finomat lehet kapni lefagyasztva. Ez a modern háziasszoknyok titka. :wink:

Heni
KépKép
heni81

Regi a hinta teljes egészében: Kép

Heni
KépKép
heni81

Granda, köszi! Azt kívánom tiszta szívből, hogy Nálatok is rendeződjön a pocifájás!!!
2 órát voltunk most a levegőn, mert kint a ringatózás és a levegő elnyomja a pocifájást (bár volt nyüszi). Meg hétfőn rákérdezek a dokinál, hogy ez az újfajta hasfájás vajon még mindig az a bizonyos, csak egy más változatban. Remélem, azt mondja: igen...

Heni81
: ez a hinta isteni! És ahogy Peti durmol, megzabálom! ;-)

Kép
Kép
irina

Irina küldtem privit

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Heni81 Jó a hinta

AjándékCsak jelképes lesz nálunk is. Ha minden igaz még idén megírjuk a szerződést a házra akkor meg sok előleget ki kell fizetnünk. Tehát ajándékra nem marad.

Emese Igérem lesz kép, ha apa hazajön lefotóz és felteszem :wink:

Granda De jó nektek, hogy a ti családotok belement abba, hogy csak a gyerekek kapjanak ajándékot. Ezt már mi is felvetettük de le lett szavazva :cry:

Miléna, K.Timi Jó, hogy nincs semmi gond

Fleur Hol vagy :?: :?: :?: :?:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hello Lányok,

Era, megmondom őszintén fogalmam sincs, hol lehet kapni a hajpántot, mert egy nagyon kedves barátunktól kaptuk. De tuti módon leszorítja a nagy fülecskénket :wink: Szuper vétel volt a járóka!

Heni, Nektek mióta van hintátok? Milyen sebességgel hintáztatod? Zenével v nélküle? Nálunk egyenlőre nagy riadalom van a hintában, max 5-10 percet bír ki benne. És inkább fölébred, mint elalszik. :shock: Pedig én is az alvás miatt szereztem. Még jó, hogy kölcsönbe kaptuk! Ha kiadtam volna érte a pénzt és Lizi nem szeretné meg, akkor bizti gutaütést kapnék. Hát, egyenlőre bízom benne, h később megszereti. Ha nem, visszaadjuk.

Irina, húúú, 2 óra kint! Szép teljesítmény! Regivel Ti vagytok a topic sétálóbajnokai.

silka
silka

Heni81, én úgy tudom, a méz allergizál. Végülis, ha belegondolsz, virágpor...pollen... :roll: . Én olyanról hallottam, hogy a sírós gyerek altatónak pálinkás kenyeret kapott :shock: :shock: :shock: . Azért ez durva, nem ?!
Tünde, én a telefonommal videózok, a digitális gépemen nincs hang...kameránk meg nincs.
dettyk

Heni! Dettyk jól mondja, a méz allergizál, nem szabad 1 éves kor alatt adni. A hinta qva jó!!!! :D

Tünde! Én a digitális fényképezőmmel filmezek. Ahogy Granda írta, a memóriakártya max. kapacitásáig.

Kép
Kép
Kép
gremese

Nem volt kedvem sétálni, ehhez képest 2 és fél órát lent voltunk megint. :shock: Szeli olyan jól bealudt, nem volt szívem felébreszteni. :)

Szelit ma majd megzabáltam!!! Nagyon sírt, gondoltam kólika tartásban fogom. Aztán sétálgattunk. Mikor a tükörhöz értünk, elkezdett mosolyogni magának (!) és gagyorászott. :lol: :lol: :lol: Le akartam videózni (a fényképezővel), de aztán úgy döntöttem, nem zavarom meg.

Irina! Mi kicsit taknyosan is megkaptuk az oltást (az elsőt). A doki szerint a nátha ÁLLAPOT, nem betegség. :shock:

Ajándékok: Hát elég nehezen találom ki, hogy Apa rokonainak mit vegyünk (3 éve vagyunk együtt, alig ismerem őket). A mi családunk elég kicsi, így anyukámon kívül csak két felnőtt és két gyerek van, ők is az unokatestvéremék…

Era! Hú! Ez jó ár egy járókáért. :D Körülnézek én is a vaterán és a teszveszen.

Heni! Nagyon tuti a hinta!!! És hogy alszik benne! Hihetetlen. :lol:
Szeli nem alszik el máshol, csak a kiságyban vagy a babakocsiban. Eleinte elaludt a nappaliban is a kanapén, de csak ha már nagyon fáradt volt. De ez így jó! :D

Apának fáj a foga, most elment fogorvoshoz... :shock: :(

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi a dicséretet csajok!

Silka tegnap hozták, és a fiam mint akit meghipnotizáltak ült benne, aztán meg elaludt. Nagyon szeret aludni:-) Csak nem mindig hagyja a pocakja:-(

Emese, Dettyk akkor én miért nem vagyok allergiás? :-)

Regi napközben nekem Petyka egyáltalán nem alszik a kiságyban, csak a babakocsiban, abban is inkább a teraszon.
Ma délelőtt a hintában szunditott és addig én gyorsan felmostam és amikor felébredt nem sirt csak szépen nézegette a játékokat a hintán. Majdnem megzabáltam:-)

Heni
KépKép
heni81

l. móni: köszönöm, válaszoltam Neked!

Granda: Lindus nagyon szép kislány, és annyira értelmes tekintete van! :D

Regi, köszi, bár a dokiddal nem értek egyet... persze, a náthát okozó izék mindig körülvesznek minket, csak éppen a legyengültebb immunrendszerűeken tör ki (ha jól tudom). Na ezért nem gondolom, hogy akkor kellene oltani... pszichoszomatikus szempontól meg tipikus fáradtságjelző betegség.

Kép
Kép
irina

Járóka: anyuéktól azt kap Ádi karácsonyra. Javaslom az Astit, mert a Brendonban a hasonló járókacuccok kétszer (!) annyiba kerülnek. Az Asti a Soroksári út Vágóhídhoz közeli részén van (Soroksári út 110-112.).

Silka: hát csak ma mentünk ennyit, mert már annyira be voltam idegesedve a fennálló helyzetek miatt, hogy muszáj volt mennem... amúgy is nagyon menős voltam ezelőtt, csak közben meg féltem is a gyereket a széltől, hidegtől... remélem, nem lett jobban náthás, most csak épp hogy az.

Kép
Kép
irina

Sziasztok,

Granda, Linduska tényleg nagyon nagyon értelmesen néz, mint egy kis tudós! Tündéri!

Heni, tényleg tuti a hinta, én is úgy szeretnék, de úgy vagyok vele, mint Silka, mi van, ha nem is jön be neki, én meg kiadtam rá egy csomó pénzt? De majd még karácsonyra kitaláljuk, hogy esetleg a nagyszülökkel közösen kapjon egyet.
Tényleg, jövö hétvégén jönnek a szüleim és két teljes hétig maradnak, beleértve a karácsonyt! Úgy örülök neki!!!

Méz, földimogyoró és citrusfélék csak 1 éves kor fölött! Na meg a tej is "nyersen", mert allergizál/hat/nak.

Ajándékok: még jó, hogy mi ilyen távol vagyunk és a gyerköcök miatt nem járunk haza mostanában karácsonykor, így nem várja el senki, hogy adjunk. Mert szerintem is fölösleges pénzkidobás a 120. dvd. :?
Persze az unokaöcsik kapnak ajándékot, ök a keresztgyerekein is, majd anyuék hazaviszik a nekik szánt csomagot. Szülöknek pedig tegnap este´rendeltem meg a fényképes naptárat.
Apával közösen veszünk magunknak egy fritut, mert nagyon kéne, rengeteget használnánk, vagyis fogjuk használni.

Na menem is kell, mert Ábel menni szeretne aludni! :shock: Magától! :shock:

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Ma délelőtt elszaladtunk Levivel a Kenguruba, vettem pár darab 62-es rugit, mi még most kezdjük ezt a méretet. :) Nem volt kedve a fiatalembernek vásárolgatni hosszan, valószínűleg melege volt, úgyhogy siettünk kifelé. Ti hogy oldjátok meg, hogyha vásároltok és az üzletben meleg van, viszont nincs hol levetkőztetni, felöltöztetni a babákat?

Délután a gyönyörű napsütésben sétáltunk (volna) egy jó nagyot, de kisfiam szeretett volna inkább itthon aludni, kicsit elfáradt. Úgyhogy egy órát voltunk csak levegőzni.

Most pedig apának sütöttem hurkát, hagymás krumplival, eddig azért nem jöttem hozzátok.

Variálok, hogy pihiszék vagy hintát vegyünk-e Levinek. Tetszik mind a kettő! :?

KépKép
becka

Sziasztok!

Altatás tegnap este:
19.30 szopi
19.40 Botond bealszik a szopiba, fel sem lehet kelteni. gondoltam, ma nem lehet elkezdeni az elaltatást
20.20 botond ordítva ébred. bemegyek hozzá. sztem vmi szélgörcs lehetett
20.40 még mindig ordít. cumi be. csend. (a cumit még indig fogni kell a szájában, mert kiesik neki.)
21.40 asszem elalud!!!
21.50 feriad, mert bekapcsolt a konvektor
22.00 levetkőzöm, és magam mellé veszem az ágyban. bónuszszopi
22.10 durmol : nincs szívem megmozdítani, így velünk aludt a hajnal 3 órás szopiig...

na ennyit a terveimről. balázs röhögve jött be, hogy ahhoz képest, hogy nem akartam hozzá bemenni, most úgy fekszik a nagy ágyban, hogy ő nem fér be...

járóka:
én a teszveszen vettem pár hete egy fa 110x100-eset. 6500 ft-ért (megjegyzem, hogy az utolsó percben is 5000-en álltam, és 2x túllicitáltak. :evil: de még így is bőven jó.)

ő az:
a díszítést ma huzta a Mikulás. hát eszméletlen sikere volt...
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Becka miután nekünk már van mindkettő, én a hintát javasolnám, vagy még nekem nagyon tetszett a hinta és pihenő szék egyben, ráadásul az 18! kgig használható, ez azért nem mindegy.

Itt találod, a 2.:
http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136.html

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Ma feladtam postán a kuponokat! Pelusos anyukának szereztem még egy kupont kárpótlásul. :D

Annyira nyűgi napunk volt... :shock: Most készül bealudni,addig én elrohanok fürödni a következő hiszti-féle sírdogálásig.
Mindent a szájába rak és dörzsöl.Védőnő szerint a foga...

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Ja én a járókával vagyok úgy hogy félek rá beruházni.
Nekem az olyan mint egy börtön, ahová beteszik a gyereket csak hogy el ne mászhasson. ( ez csak a privát véleményem, nehogy valaki megsértődjön)
A bébikompról pedig azt hallottam, hogy akinek van, annak sokkal nehezebben fog majd menni az egyedül járás, mert mindig azt fogja hinni, hogy tartja őt a komp.
Szóval lehet én ezt a két dolgot nem veszem meg, aztán meg majd ha csatolom a képet ezekről, kérlek emlékeztessetek. JÓ?????

Amúgy meg már lassan az etetőszéken kell gondolkodnunk:-)

Heni
KépKép
heni81

Heni! Hidd el, nagyon hasznos lesz az a "börtön", mikor Petike ezerrel fog majd mászni, és nem tudod hova lerakni, miközben majd' bepisilsz, mert nem tudod letenni, mivel nem marad meg egy helyben.
Vannak olyan járókák - én olyat akarok venni -, ami állítható magasságú. A fa rácsos mindenképpen jó, a hálóson nem lát ki, a rácsoson meg igen. És nem kell benne tartani órákig. Ha meg játszik, akkor nem a rácsokat nézi, hanem tök jól elvan. Nem beszélve arról, hogy a rácsok segítenek a felállásban! :wink:

Bébikomp: Szerintem egy nagy baromság!!!!!!

Irina! Gratulálok a 3. hónaphoz! Most már jön a változás! :wink:

Sense! :lol: Ennyit a tervezésről...

Kép
Kép
Kép
gremese

Képzeljétek, mit csinált ma Anya kicsi Csücsöriborsója!
Feküdt a hátán az ágyon, én meg fölé hajoltam, beszélgettünk. :D Egyszercsak emeli a kis karját, ökölbe szorított kézzel, és mikor az arcomat megérintette, kinyitotta a tenyerét és MEGSIMOGATOTT! :oops: :D
(Na persze olyan volt, mintha a játékát ütögetné, és a nyitott tenyerével megmarkolta az arcomat, de...... akkor is megsimogatott! :twisted: )

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Erre gondoltál? Én ezt rendeltem meg az árzuhanástól:

http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... t2593.html

Kép
Kép
Kép
gremese

Igen Emese erre gondoltam, szerintem sokkal jobban kihasználható mint egy sima rezgő pihiszék. Jó választás volt!!!!!Igy utólagosan én ilyet vennék.
Jó kis marketinget csináltál a járókának. Amúgy még megvan az enyém is, lehet azt fogom helyrepofoztatni apával :wink:

Heni
KépKép
heni81

Heni! Apa tegnap utalta nekik a pénzt, kíváncsi vagyok, mikor jön meg.

Ezt egy másik topikból csórtam. Annyira jó! Én fetrengtem a röhögéstől, mert számos dolgot már átéltem (átéltünk), és visítottam azokon, amik még jönnek. :lol:
Jó szórakozást!

Az első 3 hónap:
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után
egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis
lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira
fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik
valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz
észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl
befogod.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután
kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd
agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre
megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan
méretű melled miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy
ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért cseszegeted a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek
aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel
végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig
vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az
eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos
őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben
vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok
múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan
régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2
mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy sz.r, csak arra találták ki,
hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek
emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a
hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig
forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van
hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora
és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
2.
3-9 hónap:
- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az
öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és
textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit
visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós
hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak
tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta
is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a
távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy
reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek
játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja
a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem
távolodik el jobban és még a wc-re is követ
négykézláb.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a
szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve
sz.rni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet
nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a
káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a
lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a
mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény
koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot,
mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd
kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint
futó vadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember
szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már
a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a
játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert
te is nyitod és csukod a szádat.

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese! Hát ez tényleg f@sz@, én speciel nem ismertem, de jókat röhögtem rajta
Vendég

Mesi, ez tényleg qrva jó volt :lol: :lol: . Megalapozta a hangulatomat mára :wink: . Akárki is szedte össze, beletrafált :lol: :lol: .

Egyébként csak nekem fáj a hátam?! Az ágyammal van gond? Rohadtul bosszant, hogy a tündér lánykámtól alhatnék nyugodtan, erre minimum 2x felébredek pisilni éjszaka, a többi időt pedig forgolódással töltöm, mert besz*rok, úgy fáj a hátam :cry:. Hugom szerint a szoptatástól (mármint a póztól), meg attól, hogy cipelem a kisasszony seggét ...Nálatok?
dettyk

Dettyk! Nekem az első időkben rettenetesen fájt a hátam úgy, mint még soha. A szoptatás, a pelenkázó feletti görnyedés, kiságyba be-ki.... Huh... Kb. az első 1-1,5 hónapban.
Utána megedződtem, és elmúlt.
De aludni nagyon jól alszom.

Nemsokára indulunk a szemészeti klinikára... :(

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Tegnap megkaptunk a Pneumococcus oltást. Erre ma reggelre hőemelkedése lett Ádinak.
És szegénykém tök fáradt és nem tud aludni.
Azt hiszem ma egésznap a kezembe fog aludni.

Ma kevesebbet leszek de délután benézek ha már itthon van apa.
20200310173350

Gremese
Telitalálat a leírás :lol:
Ma: :shock: :shock: Linduska bukása rekordot döntött, elindult a saját karjáról az apja karjára, majd egy ügyes félfordulatot téve Apa lábszárán végigcsorgott, hogy a lábfején kössön ki :D És még a padlóra is jutott természetesen!!!

Járóka
ügyben egyetértek: nem nélkülözhetetlen, de jó, ha van - még klassz kis játékkuckó is válhat belőle. A tesóm kisfia nem szokott bele, így a húgom nem is tudott WC-re menni... :D

Motiot
Írd le lécccci a tapasztalataidat a fritu-val (ha jól értem, ez a fritőz vagy friteuse..)

Sense
Ikertesó is bekeményített... :) (Ha nem haragszol, én így hívlak Titeket, szinte ugyanakkor nyűgösek és nyugadtak a gyermekeink)
Linda tegnap 3/4 11-kor méltóztatott elaludni, de úgy, hogy röhögött a képünkbe... :lol: Egyénként imádom, egyre többet mosolyog!!!!

Égőket én is teszek majd a járókára (mi örököltük), nagyon jó ötlet!

Másfél hete Linda is kapott játszószőnyeget, imádja! Ilyen:
Kép

Kép
granda

Csajok Én is tudok postázni valakinek C § A kuponokat. Írjatok címet privibe.

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok Mamcik!
Dettyk! Jóga :wink: ! Én nagyon jókat "nyújtózkodom" (néha így hívom a jógát), meg egész terhesség alatt jógáztam, erősítettem a hátizmaimat, karizmaimat. Egyébként a kórházban nekem is fájt a hátam, meg utána kb. 1 hétig, az valószínű, hogy a súlyelosztás hirtelen megváltozásától volt.
De könnyen lehet az ágy is oka a hátfájásnak, új az ágyatok? Mert ha eddig nem fájt a hátad, nem valószínű, hogy az ágy a hibás.
Egyébként meg tényleg kerüld a sok görnyedést, ha tudod. Én pont ezért kértem a pelenkázót több mint 1m magasra (más kérdés, hogy néha pont a cickómat rugdossa Noel :shock: egy kicsit túl magas lett :roll: )

Emese! jót nevettem :lol: :lol: :lol: köszi

puszkó!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, nem új az ágyunk, nekem is gyanús volt, hogy terhesen semmi baj nem volt vele... :? Köszi a tanácsot, bár én csak könyvből tudnék jógázni (még pár éve kaptam), és időőőőőt kellene szakítanom rá... :roll: Tudom, csak elkezdeni nehéz... :roll:
A pelenkázóm nekem is jó magas, de észrevettem, hogy ülve szoptatáskor is görnyedek kicsit, hiába van párnán Panka.
dettyk

Sziasztok!

Én kissé nyűgösen ébredtem, a kisasszony szokásos hajnali négytől történő nyögdécseléséhez még hozzájött, hogy már este elkezdett fájni a fejem, úgy feküdtem le, aztán éjjel, hajnalban és reggel úgy ébredtem, hogy még jobban fáj......De most már jobb!
Emese, nagyon jó, amit betettél, én nagyon régen olvastam már, de megint nagyon jókat röhögtem rajta!

A kompot én is hülyeségnek tartom és szerintem tényleg késlelteti a járás megtanulását.
Járóka! Mi saját kérésünkre kaptunk az első gyereknél ajándékba, hát találn ha kétszer volt benne. A második gyerek kicsit többször, de tényleg csak kicsit! Most Zitát néha beleteszem, egész jól elvan, hanyatt fekve, ha egy csomó játék lóg a feje felett. De olyan féléves koruk után én nem tudtam beletenni a srácokat! Rettenetesen utálták ! Akármivel pakoltam tele, és még ha melletük ténykedtem mondjuk a konyhában, akkror is csak üvöltöttek benne! Olyan volt, mintha büntetném őket.
Úgyhogy mi egy extra méretű járókát használtunk.... A konyha-nappali-étkező részünk egyben van és elég nagy, ennek az ajtajában volt a lépcsőrács beszerkesztve, a helyiségen belül egy méter magasan minden veszélyes elpakolva és itt szabadon garázdálkodhatott. Ha meg pisilnem kellett, csak átléptem a rácson.

Silka, köszi, megkaptam!

Gremese! Ez a simogatás nagyon jó lehetett! Én néha mikor puszilgatom, a kis szájához nyomom az arcomat, amit nyitott szájjal jól összenyálaz és akkor szoktam viccelni, hogy na most megpuszilt!

KépKépKép
bongyi

Sziasztok Anyukák!

Régóta nem jelentkeztem, kicsit lefoglalnak a bébik. Nem egyszerű velük pláne azért, mert mindkettővel szeretnék nagyon sokat foglalkozni és hát sajnos ez nem, hiszen ketten vannak. :wink: Amúgy már nálunk is megy a gőgicse, nagyon édesek. De érdekes, hogy egymással egyenlőre még nem foglalkoznak. Kiváncsi vagyok, mikor fedezik fel egymást...

Viszont képzeljétek úgy látom Zsuzska popsija gombás kezd lenni. Kis apró fehér pöttyök vannak a végbélnyilása körül.
Tud valaki valami jó szert rá? Gremese, mintha Zsófikának is lett volna hasonló problémája. Mi használt?
Segítsetek légyszi!

Tápos anyukák!
Hányszor és mennyit esznek mostanában a babáitok? És milyen időközönként? Tudom, ez már sokszor volt téma, de megint elgondolkoztatott a dolog. Mi 4 óránként eszünk, de már csak 5x. A tápszer szerint 120 ml-ből kell még mindig csinálni a tápot, de ha átalusszák az éjszakát ( ami lassan úgy érzem megtörténik), csak napi 4-re jön ki a kajcsi. Vagy úgyis jelezni fogják, hogy éhesek és visszaállunk napközbeni 3 órás evésekhez?

És már mindenki tornázik? Nekem nagyon fáj a derekam, úgyhogy ideje lesz...
Puszi Mindenkinek!
Gica

Kép
gica1

Anitja! Nekem a második gyereknél fájt ennyire a hátam és egyértelműen a szoptatási testtartásom miatt!
Az sem mindegy, hogy hol ülök,, vagyis milyen magasan! A fotel kényelmesnek tűnik, de alacsony, ha széken ülök, a talpam meg egy kis sámlin felemelve, nekem így a legjobb. Nem kell előregörnyedni, de mivel a térdem fele emelkedik a lábam, azon támasztva a karomat, a karomban tud szopizni Zita és a karom se fárad el. Remélem, érthetően tudtam leírni, közben itt mocorog a kezemben a bébi!

KépKépKép
bongyi

Sziasztok!

Dettyk Nekem is fáj a hátam elég sűrűn, ha mindenigaz jövőhéten megyek masszíroztatni :lol:

Granda nagyon jó a játszószőnyeg.

járóka mi vettünk utazóágyat, mondván az járókának is jó lesz. Egyik oldalán van egy nagy lezippzározható (lehet rosszul írtam ) rész, jó nagy, teleraktuk játékkal. Hát a kicsikém nagyon utál benne lenni :shock: Nem lát ki a hálón, úgyhogy tényleg olyat vegyetek ami rácsos. Én is beújjítok egy olyanra.

Emese kérésedre a frizurafotó Kép

szép napot mindenkinek
kaja után mi megyünk egy nagyot sétálni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Granda!Az objektív és a vaku kerül összesen annyiba.A vaku 40-60 e közt van ez attól függ használt-e vagy vadonatúj, az objektív a drágább sokkal.Igazándiból az objektívre fáj a foga,de mint mnden műszaki kütyünek megy le az ára,főleg ha kiadnak egy újabbat :) S kitalálta tavasszal veszi meg.

Emese!
:) :) s mennyire igaz :) itt kuncogok magamban,hátha elalszik Bálint :)

L.Móni!
Nagyon tetszik a hajad fazonja :) S jól is áll :)

Gica!
Emese Canestennel kenegette ha jól emlékszem,de majd jön és elárulja :) Képeket nem teszel fel az ikrekről? NApjaitok hogy telnek? Nem lehet egyszerű 8)

Dettyk!
Szerintema gyerek nehéz :wink: Szerintem a szoptatástól fájhat a hátad,ezt magamon észrevettem már.

Silka!
Nokedlitészta pillanatokon belül készen van amíg nem tudtam,hogy teljesen lágy tésztát kell csinálni utáltam :) A mosogatását meg rögtön megcsinálom mert utálom vakargatni ha rászárad :)

Járóka:
Míra szó szerint utálta,most elő sem szedem (mondjuk régi hálós van)

Tali:
süssek somlóit? Ezt tudok :oops: Van aki szereti? Kinézem belőle a kalóriát és akkor senkit nem fog hízlalni :) NA?

Vera

KépKép
viranka

Sziasztok Nőcik!

Hajnalban kukorékoltam, majd visszaaludtam a lánykámmal, erre most úgy elaludtam a nyakam, hogy a fejem forgatni sem bírom. :evil: Minden mozdulat fáj :evil:

Viszont rájöttem, hogy hogyan lehet egy örökmozgó baba orrlyukaiba 1-1 csepp orrcseppet cseppenteni!!!! (Hajnali 2 kor jöttem rá!) Titka: A szoptatás alatt!!!!

L. Móni: tényleg jó a séród, lehet, hogy én is lecsapatom, mert utálom, hogy hullik.

Tápszer: valszeg fejlődési ugrás lehet Beatrice-nél, mert visszatértünk a napi 7 x -i evésre. Egyszerűen ordít a kajáért. 3x eszik este 100 ml-t napközben meg 4 x 150 ml-t. Nem aprózza el a kiscsaj. 900ml tej/ nap ha ennyit nekem kellene meginnom meghalnék!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?