A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

A Gyűrűk ura alapján választottátok?
20150601134430

Szly! Nem tudod véletlenül, hogyan lehet kiszedni onnét a vonalzó elől azt az írást????
Mert engem marhára idegesít, hogy emiatt félrecsúszik a vonalzó

Kép
Kép
pumácska

Az Apja találta Picurkának ki ezt a nevet.
Egyébként igen, onnét.
Nekem a legfontosabb az volt, hogy ne lehesen csúfolni.

Kép
Kép
pumácska

Pumácska4 Nem tudom az az írás hogy került oda! De lehet hogy valamennyivel többet másoltál be a kódból mint kéne!

Kép
szly27

Na megyek felkeltem Rolit! Már megint három órája húzza a lóbőrt. Így sosem végzek a boltal meg a postával, stb.

Kép
szly27

Pumácska,
én is "lehetetlen" nevet választottam - a nagyszülők szerint... Tas, Tasi, Kistasi egyelőre a gyerkőcöm tervezett neve, és a nagyszülők egyetértésben tiltakoznak. (nem tudom igazán, mi a bajuk vele, mert a Szonját is elvetették három éve, merthogy idegen név... :? )

Az Arwen nagyon szép hangzású név szerintem, kitartás!

Én nem akarok hadakozni a családdal, de semmi más névben nem tudtunk megegyezni eddig. Persze még ez sincs véglegesítve, de egyelőre ez tetszik...

Köszi az Algopyrin infót, nem tudtam, hogy lehet szedni! Szerintem vár rám még egy-két főfájós nap a hátralévő időben...

Jajj, lányok, ezt akartam megkérdezni, csak fecsegek minden másról!!! Most kaptam meghívót az iwiwre, asszem, sikerült regisztrálnom, de hogyan tovább? Ha valaki tudja, jelöljön be 8vagy mit kell), mert én teljesen amatőr kezdő vagyok ebben! Szent-Királyi Ágnes néven vagyok fenn (ha minden igaz :D )

KépKép
szkagi

Szkagi! Nekem azt írja iwiwen, hogy nincs találat!
Vendég

nem is voltam sokat oda, megis mennyi minden tortent....
hat jocskan beborult, ugyhogy orulok, hogy idoben elmentem. Sikerult kicsi ttul vasarolnom magam, pedig nem is kellett sokmindent vennem. De mar maga a wc papir egy kez ugye, meg beneztem a c&a ba tenyleg 20% kedvezmeny, ma meg holnap, uramnak vettem 2 polot- buszke vagyok magamra, hogy megalltam es magamnak nem vettem semmit, ar lehet holnap is benezek, mert lattam jo bikinifolsoket, es bar strandra en sem megyek, talan az erkely egyszer kiurul annyira, hogy kiuljek- neztem kismamarucit de semmi nem tetszett, valami elegansabb szoknyat neztem volna mert megyunk eskuvore 2 het mulva, meg aztan a Dm ben is vettem par dolgot, na meg ramjott, hogy megcsinalom a turmixot es az ananaszkonzerv olyan nehez volt! No de mindjart megcsinalom es akor mar tuti ugy fogommegerte cipelni:)
Ja es ma 20 eves a meki es ezert egy big mac melle egy ingyen jar. Hat hoztam mert parocskam nagyon oda van erte, de miert is ne, az egyiket sikeresen megettem en:( remelem nem csinalja ki nagyon a gyomrom. Mert sajna az en gyomrom a mekis kajat egyaltalan nem birja.

NA akkor most jon a turmix gyartas, meg holnapra fozes.
Kozben muvelodunk, szol a Mozart:) meg van a Metro ujsagnak az uj konyvsorozata, termeszettudomanyos enciklopedia, es megvettem a masodik kotetet is. Nem gogjuk mind a 16 reszt megvenni, de az erdekesebbeket igen, mert tudom jol a gyerekeket mennyire erdekli minden ami alalt es novenyvilag, meg dino, meg bolygo....es mikor baby sytter voltam igen csak ultem a pacban a asokkerdes hallatan, pedig csak 3 eves volt a kissrac. Szoval ugy dontottunk, elkezdjuk gyujteni a csalad legifjabb tagjanak, mert nincs itthon semmi enciklopediank.Na es most azt fogom attanulmanyozni:)
Vendég

Pedig a Tas nagyon szép név.
Nálunk is a nagyszülőkkel van a probléma: mért nem lehetett szegény gyereknek magyar nevet adni???? :roll:

Vagy anyám nagy ötlete, hívják úgy mint engem. Mondtam neki nem vagyok olyan egos, hogy a saját nevemet adja a gyerekemnek.

Meg azt sem szerettem volna ha bármelyik ismerősünk neve lett volna, mert akkor jönnek az bájvigyorok: JAJ, hát rólam neveztétek el???!!!
Milyen tündéri :x

Kép
Kép
pumácska

Pumácska! Látom sikerült helyre hozni a vonalzót ügyi vagy! :D
Egyébként az Arwen milyen eredetű név?
Vendég

ha nekünk kislányunk lett volna, az első név ami lett volna a listán az az Oxána. aztán abból is galiba lett volna :(
utána a Nadin mellett döntöttünk de sajna a párom elvetette, mert hogy akkor azt Dinkának becézik... nem dinkának hanem dinának. nah mindegy. ő persze dinkázta volna tuti :oops: :shock:

aztán végülis eldöntöttük hogy ha lány lesz akkor Csenge lesz.

nah maradtunk a legkényelmesebb megoldásnál :D fiut csináltunk :D

Kép

Kép
timi1982

Pumácska!
Nálunk az apja nevét kapja, ha puncis lett volna akkor tuti nem az enyémet kapja. De fiúnál nálunk nem is akartunk mást.
20150601134430

ARZÉN
- görög-latin eredetű; jelentése: erőteljes, férfias.

nah ilyen nevet ki ad a gyerekének??????

Kép

Kép
timi1982

Marcsi, jó hogy újra itt vagy köztünk!!!! :lol:
Ami, gratula a jó eredményhez!!!

Én most elköszönök. Megyek kismama tornára.

Sziasztok!

Kép
sziszka82

Anyjuk, miért nem működik az iwiwen a nevem??? Mit csesztem el :oops: ? Én be tudok lépni, de így minek, ugye :?

Pumácska,
igen. nálunk most ez vicces, mert a Tas név meg túl "magyaros", és ne tegyük tönkre a gyereket - ez a szöveg. Ja, meg hogy én mint magyartanár meg pszichológus tudhatnám, hogy ez nem jó név... hát lehet, hogy szűk látókörű vagyok, de nem tudom, miért nem jó az a név, azon kívül, hogy a nagyszülőknek nem tetszik. Ők a hagyományos neveket részesítik előnyben (a közepesen hagyományosakat, mint Gergő, Péter) Szerintem vagy aranyos lesz a gyerek és jófej, és akkor normálisan használják a nevét, vagy nem lesz aranyos, és akkor lehet akár Mátyás király is a neve, akkor sem fogják szeretni a többiek.
Hát, fontolkodunk még rajta, mert Szonjának még nagyon tetszik a Nándi, Nándor, és a gyerekem kedvéért hajlandó vagyok persze elfogadni...

KépKép
szkagi

nálunk a suliban van egy ilyen nevű gyerek: Kaskó Tas, és tündéri és jófej :D

Kép

Kép
timi1982

Én is elmentem tornázni!

Jók legyetek és Vigyázzatok Magatokra!
Vendég

Hú, én most ettem meg 3 pipi alsócombot párolt zöldséggel :) És asszem eszem most még egy kis hideg tejberizst lekvárral! Mert vacsiig nem bírnám, mert 5-kor ha hazajön párom, akkor vásárolni megyünk rögtön, hogy még nyitve legyenek a boltok!

Mi ugy választottunk nevet, hogy kinyitottam a magyar naptárat és a svédet is... és kiirtam azokat ami mind a kettőben van, és tetszik is (ugyanis ki tudja meddig maradunk itt vagy haza kell e valamikor költöznünk). és azokból amiket kiírtam, azokból meg párom választott.... szerintem kicsit csalódott volt, hogy nem kaphatja a gyerek az ő nevét ha fiu (Attila) de hát néha a vezetéknevünk is bajos, hogy ennyire magyar itt kinn.
A másik amit nem értenek meg (mondtam is a páromnak hogy a korházba ne csak én vigyem az irataim hanem ő is) hogy a párom miért Dezső, én meg miért Dezsőné :) . Aztán nem ám azt anyakönyvezik az én irataim alapján hogy Dezsőné Erik ( vagy Laura Alice) :D.

d.dodó

Az Arwent biztos lehet anyakönyveztetni?

Mert én a babázós névkeresőben nem találtam :oops:
20150601134430

Viki! Nekem Enikő a rendes nevem és nagyon utáltam ,ugyanis rengeteg féle csúfolását hallottam az évek során.
Anyámnak az csak egy kifogás volt, hogy nem vagyok egos azért nem adom a saját nevemet a gyerkőcnek.

Igen sikerült, valami lemaradt a végéről azuért nem akarta az igazságot, de aztán csináltam újat és az jó lett :lol:

Az Oxána és a Nadin név is nagyon tetszik, de az Arzén sem rossz. Csak kicsit furcsa lenne: Hoztam Arzénkát oltásra! :lol: :lol:

Nekem tetszik, a gyerekem biztos megölne ha ilyen nevet adnék neki, pedig poénos. :D :shock:

Kép
Kép
pumácska

megjegyzem, a férjem fiúnévben elsődlegesen Móricot akart... :roll:
ellenálltam, erősen! Szerinte nem csúfolták volna Mórickának... na... Hát azzal győztem meg, hogy akkor legyen a második neve Zsigmond... erre letett róla.
Nem egyszerű nálunk fiúnevet találni!!!!

KépKép
szkagi

Annak még utánna kell nézni, hogy anyakönyvezik-e , de ma már annyi féle nevet anyakönyveznek, miért is ne?
Volt egy kislány akinek az apja Fradi rajongó volt és a gyerek második anyakönyvezett neve FRADIKA lett.

Ha meg nem lehet kénytelenek vagyunk másik név után nézni.

A Nándor nagyon szép név, nekem mondjuk van ismerősöm akit így hívnak, (jaj hogy régen milyen szerelmes voltam belé :wink: :wink: )

Kép
Kép
pumácska

agi nem en irtam, hogy nem talallak, hanem tan babuli, de en is most megprobaltam es az egyetlen szent kiralyi akit talal, o csaba.
Vendég

Ági!
Sehol sem talállak....
20150601134430

Anyjuk, bocs, tényleg Babuli írta.
A Szent-Királyi kötőjellel van, lehet, hogy az hibádzik? Mégis fel kellett volna vennem a férjem nevét (Suga) 8) :shock: :lol:

KépKép
szkagi

hat jo volt ez a koktel:) nyamm. pedig nem is szeretem az ananaszt

hat nevekkel mi is bajban vagyunk. Meg Angliaban, mikor csak terveztuk, hogy ha gyermekunk lesz sikerult talalnunk egy fiu egy lanynevet amiben egyet tudtunk erteni, igy a flora es a filip. De aztan mikor kiderult babat varunk, lanynevkent azonnal az Anna letta kozos nevezo, aztan a fiunev azota is kerdeses. Illetve vitas. en igy hogy MAgyarorszagon vagyunk, magyarosabb nevet szeretnek , o ragaszkodik a makedonhoz. Hat 2 nevet talaltunk ami van makedonban es magyarban is es csak irasmodjaban kulonbozik ez a Filip es a Marko. en ha mar muszaly ilyen nevbol valasztanom a Markot valasztanam, de o nagyon Filipet szeretne. Amivel nincs is nagy bajom, csak az, hogy olyan kemeny a hangzasa, meg becezhetetlen szamomra:(
Remelem kegyes lesz hozzank a kis joveveny es lanyka lesz:)
Vendég

Kép

itt van nektek egy pocifotó

Ági!
Én is kerestelek de nem talál. Póbálj eg te megjelölni valakit.
Vendég

kotojellel sincs:(

nem lehet valamnnyi idonek el kell telnie, hogy mi is lassuk az adatlapod?
nem tudom enmar nagyon reg regisztraltam- oh meg akkor mikor nem volt ez divat, es csomo ideig semmire nem hasznaltam
Vendég

Írok ám. Szóval próbálj meg :D
Vendég

Mav!
Hová dugtad az ikreket? Nagyon csini a Pocód!!!
20150601134430

maverick!

szép nagy poci! de ha nem haragszol meg, igy oldalról nem is kettős pocakod van!
persze szép nagy :shock: , de tényleg nem olyan nagynak látszik képen, hogy ketten lakjanak benne.

Kép

Kép
timi1982

jaj lányok!

apa mekibe akar menni, vagy fagyikelyhezni...
nah mármost a fagyikehely minimum 3 gombóc + a gyümölcsök...
holnap meg védőnő :shock: 8) :lol: :shock: 8) :lol:

Kép

Kép
timi1982

Bondi!
most néztem a a fagyis receptedet! Nagyon gyere be!
20150601134430

Timi!
Akkor inkább a meki.... :D
20150601134430

szerintem nem akarja megenni az anyja főztjét :D
pedig csomagoltak ugy hogy nem kéne főznöm ezalatt a 3 nap alatt. ünnepekben meg nem leszünk itthon.

habár meg is értem hogy nem nagyon akarja... néha kicsit zsirosabban főz, meg máshogy mint én. aztán ezalatt a 4 év alatt átszokott az én light-os főzési tudományom ízére :D :D

Kép

Kép
timi1982

megnéztem én is a receptet.
ez nagyon tuti!!! ha előbb olvasom még ma megcsináltam volna.

nah holnap ha nem kapok babapiskótát a sütihez, akkor ezt csinálom meg.
ne mondja már anyós hogy nem viszek semmit, ha már megigértem.

Kép

Kép
timi1982

Most néztem az uh adatokat és a femurt pont annyinak irták mint 3 héttel ezelőtt.Szerintetek ilyenkor mi van? Létezik az hogy semmit ne változzon? A többi adat stimmel,azaz mind nőtt.

Valahol csak bújkálnak méghozzá igazi kis boxolok :D
Vendég

maverick!

és akkor te mikor mocorognak 8 helyen is érzed akár egyszerre?!?! :D :D

nah de komolyan. egyszerre vannak fent, vagy külön-külön is? vagy hogy működik ez nálatok? bocs hogy ilyet kérdezek, de tökre érdekel :oops:

Kép

Kép
timi1982

Szerintem ezek még az életben nem aludtak :D Valamelyikük mindig fent van,de nem nagyon lehet megkülönböztetni őket,mert mindig helyet cserélnek. Eddig nem volt olyan uh,ctg ahol aludtak volna és ugyan úgy se feküdtek még soha. Nem tudom ha kibujnak hogy fogok szaladni utánnuk :D :shock:
Vendég

hat "izgis" lesz az biztos! vannak itt a kornyeken is ikres anyukak, e smindig elnezem oket, hogy egyedul eleg nehezen tud elindulni a gyerekekkel, meg hogy ikreskent biztos masra nincs ido csak a gyerekek koruli teendok elvegzese.
Ennek ellenere szamomra olyan nagy csoda az ikerterhesseg es az ikerparok fejlodese, testveri kapcsolat. En nem bannam lennenek ikreink- de hat eleg csekely ra az esely, egyikunk csaladjaban sincs ra pelda.
Vendég

hahhó, kaphatnék egy iwiwes listát? Hogy be tudjak jelölni én is mindenkit, hátha sikerül... bár annnnnyira béna vagyok ezekhez a dolgokhoz :oops:
Ja, és adatlap: én csak a lakóhelyet meg a nevet írtam be. Lehet, hogy ez a baja? ááááááánemértemhogykell

Anyjuk, ha lányod lesz, Anna lesz? Vagy más nevet kap? (Nálunk a választott lánynév a Maja)

KépKép
szkagi

agi az nem baj, ha csak azt adtad meg, csak nev alapjan is meg kene hogy talaljunk....nem tudommi lehet a baj.
igen ha lany lesz Anna lesz.
keress ram: tenyi Tamara a wiwen. Hatha akkor neked sikerul es nekem kiirja hogy jeloltel es en visszajelollek akkor!
Vendég

Maverick:
szerintem gyorsan fogsz szaladni utánuk!!! Nálunk is vannak ikresek a lakóparkban, és igen mozgalmas az életük. Nagyon édesek ám!!! Az anyuka panaszolta eleinte, hogy a babakocsi be sem fér a liftbe... nála az egyik hordozókendős baba volt, a másik babakocsizott. Aztán csere. Biztosan nem buszoztak sose!!! Két imádnivaló eleven kislány amúgy!
Ha ikreim lettek volna elsőre, biztos nem híztam volna meg szoptatás alatt... 8)

KépKép
szkagi

visszajelolni vissza tudtalak, viszont meg mindig hiaba keresek rad. Az ismerosok kozt ot vagy, de ugy osszessegeben a keresoben nem ad ki a nevedre talalatot.:(
Vendég

Anyjuk, megtaláltalak, hurrrrrá :D :D :D :D
mégsem vagyok annyira ügyetlen

Az Anna nagyon tetszik nekem, és sokféleképpen lehet szólítani, mindenhogy szép!

Timi, hajrá fagyikehely!!! Bár én a mekis csokifagyiért is odavagyok. Ma már ettem is egyet :D
A védőnőért viszont nem vagyok oda. Úgyhogy egyértelműen a fagyi nyer!

KépKép
szkagi

Sziasztok!

Elvileg visszaolvastam, de reagálni már nem tudok.
Hulla vagyok, volt három órám délelőtt, abból egy technika, na, az jó fárasztó volt. Aztán még a délután is, Zsuzsi teniszen, végre haza. Most még vacsi, aztán beígértem egy kis biciklizést. Csak az a baj, hogy ennek ellenére nem tudok aludni. Már sehogy sem jó.

Ági, megtaláltalak, jelöltelek!

Muffin, nagyon sajnálom, sok erőt ahhoz, ami rátok vár.

Marcsi, örülök, hogy hazaengedtek!

Képzeljétek, két hete egy kilót sem híztam! Remélem megdícsér a doki bácsi :D

Kép
Kép
patr

Valaki tudja, miért vagyok láthatatlan az iwiwen, ha ma regisztráltam?
biztos valamit be kellett volna jelölnöm még.

KépKép
szkagi

Patr, igen, megvagy, hurrá, működik!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Hamarosan talán azt is fogom tudni, hogy ez mire is használható :D

De jó, hogy LÁTLAk benneteket!

KépKép
szkagi

http://www.babakozelben.hu/hordozok/tablazat1.htm még egy link a babahordozó cuccokról. És ha vkit érdekel, itt a bneten az életmódban van hordozókendős topik.

potyka

Patr!
Ügyi vagy nem hízásügyileg!
20150601134430

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?