Miléna! Köszi a figyelmeztetést, ha forgolódunk, majd figyelek erre is.
Megjártuk a szemészetet. Hát le a kalappal az orvosok előtt. Mind szakmai, mind emberi szempontból.
Nem vártunk nagyon sokat, talán 10 percet. Mikor bementünk, egy nagyon kedves fiatal doktornéni fogadott. Zsófikám a szemébe nézett, elmosolyogta magát, majd egy jó hangosat rotyizott a pelusba. (Ismerős?

)
Mondtam nekik, hogy bocsánat, egy kicsit nyűgös, mert 10-kor kellene szopiznia.
Ó, nyugodtan szoptassam meg, itt, a játszószobában. No, ez meg is történ.
Előtte kapott kétféle szemcseppet, ami a pupilláit volt hivatott tágítani. No, ott üvöltött, hogy miért macerálják, de amint a vállamra vettem, minden rendben volt. Szóval szopi, majd bealvás.
Olyan volt a pupillája, mintha egész éjjel nyomta volna az amfetamint. Ilyen:
Megvizsgálták - kicsit nehéz volt, mert üvöltött.
Minden rendben a szemével.
Azonban kisbabáknál teljesen normális, hogy a könnycsatornájuk kicsit be van szűkülve. Nálunk is ez a helyzet. Az esetek nagy többségében ez magától rendeződik fél, de legkésőbb 1 éves korukra.
Ha gennyesen váladékozna, vagy begyulladna, akkor kell visszemenni átmosásra.
Ilyenkor fognak egy fecskendő-szerűséget, aminek a vékén egy hosszú hajlítható vékony csőszerűség van. Megerőszakolják a gyereket (lefogják, a szülőket kiküldik), és a könnycsatornájába azt beledugják, majd átmossák.
Állítólag nem fáj, csak éppen nem szép látvány, és kellemetlen.
Nincs baj, remélem nem is lesz, egy évesen kell mennünk kontrollra.
Képzeljétek, inkubátorban hoztak egy kisfiút (Zsombor). Ott szoptatta az anyukája a vizsgálat előtt. 23. hétre született 610 g-mal, majd a kórházban lefogyott 430

g-ra. Most 3 hónap körül van, és 1800 g. Nagyon picike. Még kórházban van, el kell érniük a 2 kilós álomhatárt. Megvizsgálták a szemét (neki egy fém izével kipeckelték - láttam), és minden rendben volt. Nem is sírt, csak inkább prüszkölt, mint egy kiscica.
Mondtam neki, hogy én ismerek egy olyan babát, aki 900 g körül született, és már majdnem 5 kilós.
Nem lesz semmi gond!
Egyébként a mentősök (akik hozták az inkubátort) mondták, hogy van nálunk egy lista a kórházban, amin a koraszülött zsenik vannak feltüntetve.
Úgyhogy Era, Beatrice egy kis zseni!
Ja, és 5-re megyünk a 3 hós oltásra....
(Amúgy lakás most besötétítve, mert a gyerek két nagy pupilla. 4 óra múlva áll vissza rendes méretűvé).