A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Gumimaci! Elevitet én is szedek a mai napig, emellé próbálkoztam napi egy vassal, de annyira székrekedésem volt tőle, hogy a végén már csak 3-4x vettem be egy héten. Ezért döntött az orvos az infúzió mellett. Ettől szerencsére emésztés-ügyileg rendben vagyok, csak hát már megint mehetek a kórházba emiatt hétfőn. :( De ki lehet bírni. Ha te tudod szedni a vasat rendszeresen, az biztosan elég.

Az aszalt szilvát vízzel én is próbáltam, de úgy semmi hatása nem volt. Jó ötlet ez a tej :lol: . Most szerencsére nincs szükségem rá.
Vendég

Pumpóka - Már elmúlt éjfél .... így aktuális: Boldog Névnapot kívánunk Neked!!! :)

Gumimaci
- Alíz köszöni a dícséreteket :) Szerencsére nem változtatott nemet odabent ;)
A kocsipléd szerintem 3800-ért nem volt drága .. ennél olcsóbban még sehol nem láttam :roll: de mondjuk tény, hogy az elmúlt években rohamosan szöktek fel az árak minden téren .. biztos babaholmiban is ;)

Székrekedés: Ne is mondjátok .. :lol: :lol: Nekem megvannak a gyomorra cseppet sem kíméletes eszközeim .. mint pl. gyümölcslé után 5-10 perccel tej és hasonlóak .. Muszáj ilyesmihez folyamodni, mert annál nagyobb a kínszenvedés, minél tovább várja az ember a "csodát" .. ami magától úgysem jön .. :? :?

Kép
szösszenet

Téjé - Talán te írtad, hogy csatlakoznál a táblába .. :roll: :roll: ( :?: )
Küldd el nekem az adatokat priviben, mert az nem kerüli el a figyelmem ;) :)

Kép
szösszenet

Látom, nem csak én vagyok még fenn...

Most sikerült elolvasni mindent...

Látom, jelentkezett Kis-csillag. Örülök, hogy jobban van, és hogy megpróbálnak tovább lépni. Elfelejteni ezt sohasem lehet, de fontos, hogy az ember tudjon előre nézni. A levelét még nem olvastam, de majd megnézem. :(

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Virág! Megnyugtattál. Nekem sohasem volt bajom a vassl. Gondolom azért sem, mert mióta szedem, mellette a magéziumot is kapkodom. Amúgy decemberben egyszer ettem szílvaízes derelyét... Ne tudjátok meg, hogy mit szenvedtem. :? Ha egyszer székrekedésem lenne, már tudom, hogy ez beválik... :oops: :) :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pumpóka! Én is kívánok sok-sok boldog névnapot! És kitartást a bíróságon!

Most már elteszem magam holnapra.

Jó éjt mindenkinek!

:D A vonalzóm szerint, már csak 100 nap van hátra!!! :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pumpóka: Boldog Névnapot neked,és kitartást a bíróságon!!!

gumimaci: köszi szépen a dícséretet a pocaklakóm nevében is,akinek még mindig nem tudjuk a nemét,így leginkább BenceBlankának hívjuk... :lol: Vicces,mert egyszer már látták fiúnak,aztán lánynak is... :roll: Majd kiderül a szülőszobán úgy látszik. :lol: Addig meg a kis hamis,csak ő tudja a nagy titkot,hogy milyen nem mellett döntött,senki más. :wink: :lol:

Hjjajjj én is elolvastam ám Kiscsillag levelét,mert érdekelt... :cry: Tényleg határtalan erő van Kiscsillagban. :cry: :cry: :cry: Egyszerűen hihetetlen mit kellett nekik átélniük.... :cry: :cry: :cry: Kiscsillag:kívánok nektek a továbblépéshez sok-sok erőt,és kitartást.Remélem mihamarabb össze tudjátok szedni magatokat,és rátok is rátok talál a boldogság.Zsombor baba pedig nyugodjon békében,és a Jó Isten vigyázzon rá... :cry:

Kép

Kép
mezsó

És miért is vagyok én máris fent?Hát mert férjecském hajnalban indult 48órára melóba,legközelebb csak szerdán találkozunk. :cry: És már nem akartam visszafeküdni,mert 6.15körül szándékszom indulni vérvételre :? ,és inkább ideültem hogy visszaolvassalak benneteket.
Meg ma rakják rám a 24órás vérnyomásmérőt is...élmény lesz... :? Napközben 15percenként mér,este 20percenként. :? Wááááá :twisted: előre rühellem hogy el kell viselni magamon... :twisted:

Kép

Kép
mezsó

Hali!

Ágiknak boldog névnapot!

Hála a Jó Istennek székrekedési problémáim nincsenek. :)

Nekem is lesz szülésznőm. Már decemberben beszéltünk és akkor voltam is bent nála a szülőszobán. Én rákérdeztem az összegre, de azt mondta rám bízza. A dokimtól még nem kérdeztem, olyan kínos, de muszáj lesz legközelebb. Az a helyzet, hogy szerintem én még csecsemőst is fogok fogadni, tudván, hogy a Szent Imrébe nem jöhet be látogató. Két gyerekkel, azért elég húzós lenne tök egyedül. A Szent Imrés csecsemősök meg nem arról híresek, hogy olyan nagyon sokat foglalkoznának a friss kismamákkal.

Szerdán megyek cukros vizsgálatra. :)

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok lányok!

Valamikor régen (fél éve) regisztráltam, aztán végül is nem sikerült sokat itt lennem, most újra szeretnék csatlakozni a fórumhoz. Mi április 8-ra várjuk hivatalosan Dominikot. A baba szép nagy súlyú és kicsit sok a magzatvizem igy a dokim most pár hét pihenést rendelt el, remélem azért még visszaenged kicsit dolgozni.

Egyébként Brüsszelből irok, itt dolgozom, az apuka belga. Küldök UH képet a babánkról ami 3 héttel ezelőtt készült.

Mindenkinek jó babavárást és egészséges kisbabát kivánok :)

Andi Kép Dominik

KépKép
andee73

Hú, bocsi, jó nagy képet csináltam :)
Még tanulnom kell a fórum használatát :oops:

KépKép
andee73

[quote="kamilla306"]N írta:kamilla306ekem is lesz szülésznőm. Már decemberben beszéltünk és akkor voltam is bent nála a szülőszobán. Én rákérdeztem az összegre, de azt mondta rám bízza. A dokimtól még nem kérdeztem, olyan kínos, de muszáj lesz legközelebb. Az a helyzet, hogy szerintem én még csecsemőst is fogok fogadni, tudván, hogy a Szent Imrébe nem jöhet be látogató. Két gyerekkel, azért elég húzós lenne tök egyedül. A Szent Imrés csecsemősök meg nem arról híresek, hogy olyan nagyon sokat foglalkoznának a friss kismamákkal.

Ha belegondoltok ez annyira durva már!!! Hamarosan még a takarítószemélyzetet is le kell ahhoz fizetni, hogy megfelelő kórházi elbánásban részesüljünk. Eddig csak a dokit kellett, most már a szülésznőt és a csecsemősöket is!! Valahol én ezt annyira felháborítónak tartom!!! :evil: :evil:

Kép
emi29

Andi,

üdv köztünk és gratula Dominikhoz!!

Kép
emi29

Jó reggelt!

Andee, nagyon édes a kép, gartulálok a fiúcskához!

Pumpókának boldog névanpot!!! :D A bíróságon pedig kitartást.

Én ma utálok mindenkit.... :oops: :( Pedig olyan szép idő van, ilyenkor jókedvűnek kéne lenni, de most mindenki idegesít. otthon kellett volna maradnom.

Kép Kép
szõlõ

[quote="emi29"]
írta:
emi29Ha belegondoltok ez annyira durva már!!! Hamarosan még a takarítószemélyzetet is le kell ahhoz fizetni, hogy megfelelő kórházi elbánásban részesüljünk. Eddig csak a dokit kellett, most már a szülésznőt és a csecsemősöket is!! Valahol én ezt annyira felháborítónak tartom!!! :evil: :evil:

Emi, annyira igazad van!!!!! Anyu csak lesett mikor mondtam neki ezt a szülésznő dolgot.

Kép Kép
szõlõ

Kora reggel óta olvasgatom a hétvégi "termést".

Klarka! Az övterelős ajánlatot, amit írtál lekéstem, és én normál áron megvettem aZ Elefániban. Viszont szerintem is nagyon jó!

Haskeményedés... hát igen. Nálam a 19. héttől elég durván van, van, hogy naponta kb 30-szor is. Az orvosom előtte még azt mondta, hogy 10-ig normális, ha több, feltétlenül jeletkezzek nála. Persze pont szilveszter előtt sűrösödött be, így vidékről, a szüleimtől rohanzunk vissza az ünnep előtti munkanapon. Megvizsgált, a méhszáj nem nyílt tovább, azt mondta, hogy ez akkor nálam alkati dolog. 3X2 MagneB6, és kálcium pezsgőtablatta. Nem akarom elkiabálni, de mostanában már kevesebbszer érzem, de ha mozgok, hajolok, akkor tuti a keményedés. Naponta változó.

Ti a váranós csomaghoz már az elején megkaptátok a kupont? Én csak egy Kismama különszámot kaptam a védőnőtől a legelső alkalommal, igaz azóta csak egyszer voltam nála. Január végén megyek, akkor rákérdezek. (Egyébként először egy kicsit csodálkoztam rajta, hogy ilyen ritkán hív be, de menet közben annyira nem hiányzott.)

Szent Imrés kismamák! A keddi szüléselőkészítő előadásokra apukák is szoktak menni? Én még egyszer sem voltam, de itt lenne az ideje elkezdeni.

KépKép
KépKép
atizka

Emi, ez tényleg durva. Végülis a szülésznőnek az a dolga, hogy ott legyen veled vajúdás alatt és segítsen. Ennek ellenére a sógornőmet le se szarta senki egy egész napig a vajúdóban, aztán jöttek, hogy császár és kész pasz. Pedig ha segített volna neki valaki simán meg tudta volna szülni, mert jól feküdt és nem is volt nagy.

Aztán arról is hallottam rémtörténeteket, hogy hogy viselkednek a csecsemődök a frissen szült anyukákkal. Hát nekem arra nincs szükségem, hogy idegeskedéssel töltsem azt a pár napot a kórházban.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a doki kapja a legtöbb lóvét és ő csinálja a legkevesebbet. Na jó császárnál nem, de egy síma szülésnél....

Szőlő, süt a napocska és jó meleg van, ne utálj mindenkit. :)

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla! Neked ki lesz a szülésznőd? Ahogy a vonalzodat nézem, ti jó időben beszéltetek. Ezk szerint már nekem is kéne mozgolódni ez ügyben :?:

Pumpóka! Hogy pont a névnapodon van az a fránya tárgyalás! De legalább túl leszel rajta! Isten éltssen!

KépKép
KépKép
atizka

Hát lányok, engem veszettül kinoz a hányinger... most bizti idegesebb is vagyok, de annyira azért nem...
most várom a reggeli "termést", hátha hat az esti hunyadi-viz... :roll:
eszem kis joghurtot, talán nem jön ki felül, de valamit meg muszály, mert el fogok ájulni...
Köszönöm mindenkinek a névnapi köszöntést és a többi ÁGINAK IS BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNOK!!!!
És köszi a drukkokat a biróságra.... :)
Majd jelentkezem...
Vendég

Nekem Kondor Kata. Meg még asszem másoknak is itt a topikból. Állítólag ő a legjobb, de én is csak annyira ismerem, hogy egyszer találkoztunk és kétszer beszéltünk telefonon. Aranyos, szimpatikus nagyon.

Pumpóka! Hajrá. Nyugi. Drukk.

Kép

Kép
kamilla306

Andi: üdv itt a topikban,és gyere gyakran! :D Uh kép a kisfiadról nagyon aranyos,és gratula hozzá. :wink:

hűű ti már jól előre vagytok... :shock: vagy én vagyok ráérős? 8) :roll: Nem hogy a dokimmal nem beszéltem még,hogy hány forint nála a szülés/mert szerintem is erről olyan kellemetlen beszélni,és eddig húztuk halasztottuk a férjemmel,de mostmár lassan elő kell állni a dologgal :oops: /,de szülésznő kérdésben még abszolút nem hoztam döntést... :? Nem is ismerek itt nálunk egy szülésznőt sem,és nem is hallottam még róluk... :shock: :shock: :shock: Így nehéz lesz... :roll:

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok lányok!!!!!

Ágik, BOLDOGSÁGOS NÉVNAPOT!!!

Köszi a válaszokat, megnyugtató volt. Joghurtot meg sajtot meg más tejterméketket eszünk már szerencsére. A fél liter tej még nekem is sok lenne naponta. A tápszer meg esélytelen, mert azt soha nem fogadta el Csenge.

Emi, csatlakozom hozzád, részben amiatt a pénzsóvár, mindenért fizetni kell bánásmód miatt nem megyünk vissza a szent imrébe ( de főleg a doki miatt nem)
mango.

Sziasztok Lányok,

Gratulálok a szülinapokhoz, és a névnapokhoz!!!!!
A babák gyönyörűek!!!! Na és persze a mamik is!
Mi már nem megyünk 4D-re többet, de jan. végén megyünk sima UH-ra, remélem még mindig Alma és nem váltott Tasra út közben!!!

Próbálkoztam a 4d dvd-vel, hogy képet szedjek i belőle, de majd ma este apával és utána felteszem én is. Kismam képet még nem tettem fel, de ígérem azt is teszek, csak mi mindent kamerával rögzítünk, de majd ma este abból is kicsalatok apával 1-2 képet!

KépKép
kisfruzsi

Emi- rá bizony. Egy tizes a szülésre, és egy ezres minden látogatáskor. Annyira meg is sértődtem, hogy nem köszöntem meg, csak kivágtattam az ajtón. (tudom gyerekes, de tehetek arról, hogy évváltás van) Igen, magánban. Nem is ajánlott mást. Itt mondjuk annyiból jó, hogy nincs tömegnyomor, nyugodtan ki tudom használni az időt, és ki is fogom. Mindent kérdezek. Az előző orvosomnál mindenkire 10 perc volt, és már az zavart, hogy tömege voltak utánam. Persze az ember zavarában mindent elfelejtetett megkérdezni. Ő legalább türelmes, mosolygós.

Atizka Kérdezz rá a Felicitas könyvecskére, mert ez jár. (még ha szerény is a csomag, bár még nem próbálkoztam máshol), én úgy tudom havonta kötelező járni, ő ad időpontot. Sőt nekem azt mondta most, hogy minden trimeszterben 1x még családlátogatásra is jönni kell. Nálam most pénteken volt először, mert már a második védőnőm,az első nem tudott jönni, mert még dolgoztam. A családlátogatásnak annyi az értelme szerinte, hogy a kismamák nyugodtabban tudnak kérdezni, mint a rendelőben.

Kamilla306 ez melyik kórházban volt? És fogadott volt? Mert akkor biztos egy fillért sem adtam volna a szülésznőnek!

Pumpóka – Boldog Ági napot! Reméljük a bíróságon is így gondolják!
téjé

Mi a hétvégén végre szétválogattuk a kapott babholmikat! Nagyon sok minden használható volt benne, főleg a kisebb méretekben, mert a nagyobbakon már erősen érződik a fiú hatás! De nem baj, mert én szeretem a vagányan öltöztetett kislányokat!

De még nem nagyon vettünk semmit eddig sem, pár ruci kivételével.
De nemsokára elkezdjük mi is.
Mellszívó ügyben mi a véleményetek??

A kézi hatékony eléggé?
Ja és apa hallani sem akar az orszívóról....Tapasztalt anyukák, szereintetek tényleg brutális???????

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Olyan szépen süt kint a nap, muszáj ezzel kezdenem :P :P

Hétvégén nem írtam, de szorgalmasan olvastam, így nem vagyok lemaradva!

Kamilla
Nekem is K. Kata lesz a szülésznőm. Nekem a dokinénim nagyon megörült, mikor hallotta, h őt választottuk. :P

Atiz
Ha tehetem, én is vinném a páromat a tanfolyamra.
Van egy másik szülésznéni a kórházból, aki ott szokott lenni a tanfolyáson, fel fogom hívni, és kicsit kifaggatom :roll:

Szösz
Nekünk is ilyen babakocsink van :P !
Nagyon jó áron adnak minden az üzletben, én is oda fogok menni vásárolni még!

Pumpi
Sok sikert, vagy egy kalappal :D . Inkább a második, és akkor duplán hat, mind a két dologra :P :P

Székrekedés
Én gyógynövény boltban vettem erre való port, amit joghurtba kell elkeverni.
Nature Care a neve, és kismamák és szoptatós anyák is szedhetik. Előnye, h nem csinál hasmenést, csak könnyebb ürítést eredményez, mert lágyítja. Kb. 1300 Ft, de sokáig elég, és elég napont 1x enni belőle.
Viszont sokat kell inni mellette, mert olyan mint a gríz, elkezd dagadni..

Keményedés
Nekem is szokott néha, és nekem azt mondta doki, h ha több mint napi 3-4 alkalom, akkor pihenni kell szigorúan. EGyébként 3*2 magneb6.

Na most röviden ennyi

Szép napot mindenkinek

És üdv az újaknak.

Brigi

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

kISFRUZSI,

nálunk mindig üvöltés vann orrtisztításnál, pedig mindig megpróbálok óvatos lenni :( mi nem is orrszívóztuk, csak amikor egyszer picit náthásnak tűnt, amúgy a kézivel szippantjuk ki. Vagy ha olyan van, akkor fültisztító pálcával szedem ki. Hát ez guszti így leírva :)
mango.

Kisfruzsi, próbáljátok ki :) Nem gáz, csak ahogy szívja ki a trutyit, az roppant csikis, és ezt utálják a babók. De pl amíg KAta kicsi volt, rendszerese nelaludt orrszívás közben, mert a monoton zajokra bealudt, így a porszívóra is. Aztán jó ideig üvöltött, de most pl már magának szívja ki.

És hogy kell-e? KELL. A porszívós. Az elemes nem ér semmit. De ha nem akarod hogy arcüreg, vagy középfülgyulladása legyen a kicsinek, akkor kell.

A kézi mellszívótól én ínhüvelygyulladást kaptam, nekem nem jött be. Másnak meg igen :)

De most nem veszek megint. Ha szívtam, fejtem, úgyse volt elég a tej. INkább többször teszem majd mellre a kicsit (remélem nem lesz olyan sárga mint a Kata)

Mango, a fülpálcikás megoldás azért nme jó, mert az csak épp az orrából szeid ki a trutyit, és mélyebben sokkal-sokkal több van.

Menek dolgozni, ott nincs net :(

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Téjé!
A védőnők állítólag itt a XI. kerületben nagyon leterheltek, amúgy azt mondták személy szerint az enyémre, hogy lelkiismeretes. Hogy jön-e majd "terepszemlére" azt nem tudom, de szerintem csak ha meglesz a baba. Mezsó biztos tudja, hogy mi az elvárható a védőnők részéről.

Kiscica!
Csak érdeklődtem, hogy az elvi lehetőség megvan-e, hogy jöjjön a férjem a felkészítésre, mert olyankor rendszerint még nem ér haza a munkából. Viszont az "együttszülés" témára mindenképpen jó lenne. ha jönne, mert egyenlőre még idegenkedik attól, hogy bejöjjön velem a szülésre. Puhítgatom, de erőltetni sem akarom. Egyszer már úgyis összekaptunk rajta, mert én alapból azt gondoltam, hogy neki is természetes, hogy ott akar lenni.
atizka

Sziasztok Lányok!

Tegnap én is elkezdtem a 3x2 Magne B6-ot (eddig is szedtem, de csak 3x1-et). A babó is nagyon aktív pár napja, meg elkezdett zavarni a poci is, úgyhogy én is nézek haskötőt. Úgy látszik növünk! Ma még nem volt keményedés (kopp, kopp, kopp), de majd meglátom, ha továbbra is sok, konzultálok a dokimmal. (de az is érdekes, hog egyik doki 10-et tart normálisnak, a másik csak 3-4-et?)

Nálunk is szépen süt a nap! Úgy várom már a tavaszt...!

Kép
gabo001

Mezsó!
Ezek szerint Kecskemétre jössz a szülésfelkészítő tanfolyamra?
Mert oda én is megyek 4-én, de előtte most szerdán lesz a Piaristák terén szoptatásfelkészítő előadás délelőtt 10-12-ig.Én oda is megyek.

Kép
ágnes27

Sziasztok!

Andi! Üdv. itt! Nagyon aranyos Dominik! :D Ez a kép olyan, mintha nem is uh-on készült volna, minden vonása szépen látszik.

Mezsó! Nem irigyellek a mai napért. De a babáért mindent! És az eredményeket neked kell feljegyezni, vagy ez a masina elmenti?

Most már mindenkit nagyon foglalkoztat az orvos díja, a szülésznő... Én még nem beszéltem erről a dokival, de már nagyon nyugtalanít. Van majdnem 4 hetem, amikor a magánrendelőjében találkozunk. Addig ki kell találnom, hogy mit mondjak, hogy kérdezzek. :? Nincs ilyen téren tapasztalatom. Olyan kellemetlennek érzem ezt az egészet! Azt viszont tudom, hogy szülésznőt nem fogadok. Nem ismerek senkit, így fogalmam sincs, kivel beszélhetnék. :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Zsuzsófi,

én is szeretnék már ott tartani, hogy a kicsi lányom magának szippantja ki :) De édes lehetett, ahogy bealudt orrszívás közben. Én fülpálcikával azt a bizonyos reggeli kikandikáló kemény fajtát szoktam kiszedni :)
mango.

köszi lányok a véleményeket és a tapasztalatokat!

KépKép
kisfruzsi

26. hét!!!

KépKép
kisfruzsi

Andee73, udv ujra koztunk :!:

Emi, Kamilla, Mango... :!: A magyar egeszsegugyet ugy ahogy van le lehet huzni a budin az osszes leterhelsegevel, halapenzevel, omladozo vakolataval egyutt. Beteg rendszer romlott lelku dolgozokkal.... :oops:

De majd most a kormany megmutatja..... he-he-he :roll:
katavirag

Én gazdagítom a későn fekvők .. későn kelők táborát :D :D :D

Csecsemős:
Én hallottam a Szent Imrés csecsemősökről jót is, rosszat is .. gondolom szerencse kérdése, éppen milyen "típus" lesz munkában, amikor én bent leszek ...
Elolvastam a másik topicban a véleményeket .. ott is kapnak hideget, meleget :(
Elszomorító, hogy még abban sem lehetek biztos, hogy az egészséges kisbabámat lelkiismeretesen látják el ... :(
Én is gondolkozom, hogy fogadni kellene .. de Szőlőhöz hasonlóan már engem is nagyon bosszant ez a dolog .. tényleg lassan ott tartunk, hogy takarítónőt is fogadni kell, különben nem húzzák le alattad az ágyneműt .. ez felháborító :evil: :evil:
Kinek van tapasztalata Szent Imrés csecsemősökről? Érdemes velük felvenni a kapcsolatot?

Tegnap kiköltöztünk a hálószobánkból :) :) megürült Alíz birodalma .. olyan a lakás, mintha most költöztünk volna - feje tetején áll minden :? Ráadásul Hugimmal megejtettünk egy cserét, ő kapott tőlünk egy kihúzható kanapét, ami 2 személyes. Mi meg tőle egy fotelágyszerű egyszemélyes bútort, ami Alíz szobájában lesz :) Szegény Páromat nem irigylem .. kemény hétvége volt, hajnalban érkezett a szombati koncert után, vasárnap ment próbálni .. és du.-este még ágyakat cipelt ..

Nah, reggeli után visszaolvaslak rendesen titeket :)

Kép
szösszenet

Szösszenet,

csecsemősök: amíg mi benn voltunk, volt kedves és kevésbé kedves csecsemős is. Én azt találtam felháborítónak vagy nevetségesnek, vagy már nem is tudom hogy fejezzem ki azt, amit akkor éreztem, hogy volt olyan csecsemős, aki névjegykártyát adott, hogy tőle lehet kérdezni. A szobatársam potom 10ezer ft-ért megtudta tőle, hogy kell gyereket fürdetni. Szóval ez már szerintem elég erősen a felháborító kategóriába tartozik. DE volt ott olyan is, aki nagyon kedves volt, pl. egy őszes hajú hölgy, ő nagyon kedves és segítőkész volt.
mango.

Mango!

Ez felháborító! Az lenne a dolguk, hogy mindent megmutassanak! Én nem tudom megérteni az ilyen embereket. Én sem voltam megfizetve amikor dolgoztam, de sohasem jutott volna eszembe, hogy ezért az ártatlanokkal szúrjak ki! :evil: És az egészségügyben ezt főleg nem lenne szabad megengedniük maguknak! Sem csecsemősnek, sem szülésznőnek és főleg nem az orvosoknak! Ők még fel is esküdtek!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci,

hát igen, és én ott tényleg azt éreztem, hogy páran nagyon visszaélnek azzal, hogy az ország egyik legigényesebben felújított korházában dolgozhatnak. Amúgy ha megfigyelitek, amikor az egészségügyi reformról szó van a tvben, legtöbbször a Szt. Imrét mutogatják, mintha ez lenne az általános állapot, hogy ilyen igényesek a kórházak. Nem akarok általánosítani, mert tényleg voltak nagyon kedvesek is, de volt 2 fiatalabb, akin látszott, hogy szinte fizikai fájdalommal jár az, hogy dolgozni kell és ez nagyon kiábrándító volt.
mango.

[quote="katavirag"][ írta:kataviragcolor=red]Kiscsillag sorait [/color]a tortentekrol a Fogamzas/Beultetes elotti es utani erzesek 238 oldalan olvashatjatok egy kinyithato fajl formajaban.

Csak annak ajanlom, aki eros idegzetu :oops:

Komolyan

Jó reggelt!

Tegnap én is elolvastam Kiscsillag történetét, minden elismerésem az Övék, hogy ennyire erősek tudnak maradni!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Egyébbként kórházban nem létezik olyan, hogy panaszkönyv? Mert én simán beírnék. És ha sok ilyen beírás lenne, nem hiszem, hogy nem járna következményekkel. :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Hát .. elszomorít, amit írtok ..
Főleg, hogy én elég heves vérmérséklet vagyok .. nem is tudom, mit fogok csinálni, ha egy flegma fiatal, "dolgozni nem akaró" csecsemőshöz kerülök :shock: :shock: Sajnon én nem tudok lenyeli dolgokat, vagy szó nélkül hagyni .. :oops: :oops: most agyalok, hogyan legyen .. :roll: :roll:

Meg ez számomra más okból is megdöbbentő ..
Logikusnak tűnne, hogy csecsemősnek az megy, aki imádja a babákat, szeret velük foglalkozni, és lelkiismeretesen el tudja látni a feladatát ..
Én Anyukám pl. gondozónő volt évekig, most Bölcsődevezető .. és nem a pénzért (mert mint tudjuk az ott sincs), vagy nem azért, mert Karácsonykor kap néhány csomag kávét meg bonbont .. hanem mert mindenei ezek a pici kisgyerekek .. imádja őket - a munkája a hobbija ... ez máshol miért nem működik így???
Nah - én is befogtam a szám (ahogy Pumpóka szokta :D :D)

Kép
szösszenet

Szülésznő: szerintem is lényegesen fontosabb szerepe van, mint az orvosnak. Nálunk Dominóval úgy nézett ki a dolog, hogy 1.45-kor hívtam a szülésznőt éjszaka, hogy megyünk szülni, mert elfolyt a víz... bent találkoztunk, onnantól kezdve leste a kívánságaimat. Mondta, hogy szerinte mikor mi lenne a jobb, hogy csináljuk.. közben beszélgettünk, annyira megnyugtató volt. Ő vizsgált, így a dokimat be sem hívták...csak reggel fél 8-kor. Akkor Ő beadta az EDÁ-t, aztán jött-ment, de a szülésznő végig ott volt mellettünk. Nyilván ha látta, hogy szívesebben vagyunk kettesben, akkor kiment.. A doki már csak 9-től kezdett vizsgálgatni, talán 2-szer, és legközelebb már csak akkor érkezett, mikor jöttek a tolófájások. Szóval összesen talán 30-40 percnyi szerepe volt.
A szüléssznőm minden nap bejött látogatni, kicsit beszélgeni, nagyon jól esett.
Valaki írta hogy Ő azért nem fogad szülésznőt, mert az Ő kórházukban minden szülésznő kedves, így mind1 kihez kerül. :) Ez nálunk is így van, csakhogy nem mindegy, hogy egy szülésznőre mondjuk 4-5 kismama jut, vagy csak Rád tud figyelnui egész éjjel. Hiába szuperkedves, ha tömegnyomor van a szülőszobákon, és lót-fut egyik kismamától a másikig. Szerintem. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Boldog Névnapot Pumpóka és minden Ágnesnek :)

már gondolom későn irom de pl 1000 ftért lehet venni bio szilvalevet az székletlazitó..sok kismama használja és napi kb 20 ml kell meginni reggel vízben oldva éhgyomorra mintha szörp lenne.
nekem is olyan van itthon habár még nem volt rá szükségem eddig...
a tamrinlax tul erős..nekem azt mondták a patikában :?

megvettem a cukrot..még pénzt is kérnek érte alig hittem el...:) 88 ft volt csak de akkor is furcsa..
másfél hét mulva kell rá mennem..már előre kivagyok... :x

kiscsillag levelét énis elolvastam..én már akkor is teljesen kivoltam mkior olvastam amikor megtörtént a dolog..akkor egy másik topicban azt mondták nem szabad h magammal ragadjon egy ilyen hir és h nem szabad ilyenekkel foglalkozni és ne irjak oda ilyne rémes hireket..noshát én nagyon is érzékeny ember vagyok..és engem már akkor 2 napra gondolkozo üzemmodra tett..föleg h aznap mikor a kis Zsombi elment...és reggel arra ébredtem h vmiért Zsombor legyen a kisfiam ne Máté...azt álmodtam..pedig az egész esetről akkor még mit sem tudtam csak orákkal utána olvastam..ezért is döbbentem le..mert elötte fel sem merült a Zsombor név mert apa nem akarta..szoval furcsa álom volt...
KIscsillag nagyon erős vagy...és nagyon drukkolok hogy a továbbiakban is ennyi erőd legyen...

MA voltam a dokinál...holnap mehetek vissza a hematologushoz Győrbe megbeszélni mi a teendő a trombofiliámmal kapcsolatban szülésnél..be kell e elöbb feküdnöm stb.....már tiszta para vagyok...azt hiszem a természetes szülés nem kizáró ok..de nagyon oda kell figyelni rám..ez kicsit aggaszt.. :cry:
nincs vkinek olyan ismeróse vagy szüléstörténete ahol az anyukának trombofiliája van vagy már tul volt több trombozison szülés elött??

Olyan jó elnézni ahogy vásároltok :)
mellszivo téren én kézit veszek ..aventet..igy is 21 ezer csomagban sterilizálóval meg ilyesmikkel...azt mondják a kézi jobb..de kinek mi..én az ára miatt sem veszem meg a másikat..mert az 30ezer felett van...
Anyukám szerint a légzésfigyelő sem feltétlen szükséges mindnyájan felnöttünk nélküle...itt mindenki fog venni ilyet???

igen a csecsemősökröl a győri korházban is riogatnak...habár egy ismerősöm most szült neki kellemes a tapasztalat..de nagyon sokan pedig panaszkodnak..majd kiderül...én a szüléstől nem de a korháztol igenis tartok... :roll:

mindenesetre Máté maradt..de furcsa nap volt...
Vendég

lányok,

ne haragudjatok, hogy belepof... csak olvasgatni szoktam időnként a topicot, én is árilis közepére várom a harmadik babánkat, aki a két fiunk után kislány lesz.

az orvosi díj ami miatt írni támadt kényszerem...

miért kérdezitek meg az orvostól, mennyibe kerül a szülés?? egyáltalán, miért kell ilyesminek felmerülnie? ez HÁLAPÉNZ. amit mellesleg jó lenne lassanként elfelejteni. a hálát pedig utólag rója le az ember, annak függvényében mennyire volt megelégedve a szolgáltatással, illetve attól függően, kinek mire van kerete! mert igenis szerintem nem kell egy szülésbe belerokkanni, arra a pénzre szükség lesz szülés után is, mikor megszületik a baba!
úgy érzem nagyon elrontjuk az orvosokat. MI, terhesek, nem más.

nagyon kiakadtam azon amit írt valamelyikőtök, hogy az orvosa azt mondta 10ezerrel több lesz a szülés áremelkedés miatt. páromnak meséltem, azt mondta ő feljelentené, én ennél finomabb vagyok, csak azt kérdezném, ugye majd számlát is ad??

lányok, baba még nem maradt benn. nekem harmadik császárom lesz, tehát nem sima, egyszerű szülés, mindkét gyerekemet ugyanaz az orvos segítette világra, mégse féltem volna orvost váltani, ha nem vagyok valami miatt elégedett.

ne verjük fel az árakat... mindenki adjon nyugodtan annyit, amennyit a pénztárcája enged és amennyit _jószívvel_ ad. szerintem.

nehari, hogy osztom az észt, csak nem értem, frusztráljátok magatokat, holott ez anynira egyszerű...
meglepi-baby

hát Szössz, orvosnak se csak az megy el, aki szereti az embereket sajnos. Az én előző nődokim szó szerint azt mondt pl, hogy várjunk pár évet a következő gyerekkel, ha nem akarok úgy kinézni, mint egy tehén. Kedves, nem?
mango.

mindenesetre Máté maradt..de furcsa nap volt...
na ezt a mondatot mé kiscsillagékhoz irtam..csak nem láttam h lecsuszott...
bocsiiii...
Vendég

Sziasztok!
Szép napsütéses napot mindenkinek.

A szülinaposoknak sok boldog születésnapot, így utólag!

Szösszenet: légyszives írd át az én életkoromat sajna 30-ra, (el is felejtettem) és a korház tutira a ll.SOTE.
Nagyon szép dolgokat vettetek én is pont tegnap láttam a sárkány centerben olyan fürdőlepedőt de ott 1800 volt, bár többször nem vagyok hajlandó oda menni.

Nem tudom nektek mi a véleményetek de a kínaiak által árult rugik némelyike olyan szép és jó az anyaguk 1500-2300 között láttam de nem mertem venni ugy láttam nem kínai termék, és van amelyik szettben van. Hiszen a híres bababoltokban is megtalálhatóak sokszor sokkal magasabb áron.

Örülök hogy már 3-an vagyunk akik a SOTE ll. szülünk Tim lehet egy szobába is kerülünk aztán ki tudja melyikőnknek jön elöbb vagy később a bébi mire Szölő odakerül már mindent fog tudni a korházról!
Sajna nekem nincs lehetőségem szülésfelkészítőre járni mert még dolgozom, de légyszi tájékoztassatok a hallottakról, az infó mindig jól jön.

Kamilla: a 24 héten még nekem is havonta kellett dokihoz járni, én például nagyon meglepődtem hogy azt mondta hogy a 28.-ik héttől kéthetente kell menjek.
Kiszámoltam hogy a 10 000 forintos tarifája mellett még csak a vizsgálatokért annyit kell majd fizessek mint a szülésért( a szülés még nem tudom pontosan mennyi) és az utolsó hetekben biztos hetente majd naponta kell mennem, gondolom akkor is elkéri a megszokott összeget.
Elég megterhelő kiadások jönnek.
És ráadásul még egy 4D is lesz a héten.

Na nem panaszkodom. Legalább normális ellátásban részesülök minden egy helyen megoldható és nagyon aranyos a dokim.

Kép
geni

[quote="kisfruzsi"]D írta:kisfruzsie még nem nagyon vettünk semmit eddig sem, pár ruci kivételével.
De nemsokára elkezdjük mi is.
Mellszívó ügyben mi a véleményetek??

A kézi hatékony eléggé?
Ja és apa hallani sem akar az orszívóról....Tapasztalt anyukák, szereintetek tényleg brutális???????

fruzsi, mellszívóból én az Avent Isis mellszívóra esküszöm! Igaz, hogy nem olcsó, de biztosan nem fog csalódást okozni. :) Ez a kézi verzió...van elektromos is, azt nem próbáltam, de szerintem a kézi is bőven jó.
(De lehet hogy érdemes először valami kis olcsót beszerezni, mert ha minden jól megy, és igény szerint szoptathatod a babádat, akkor nem is biztos hogy kelleni fog. ) Ha meg mégis, akkor még mindig ráér apuka megvenni a drágábbat)

Orrszívó: nekünk volt mindenféle. És semmi nmincs olyan hatékony mint a porszívós. Semmi ijesztő nincs benne, próbáld ki magatokon, max csikiz. :) Nekünk volt elektromos egy vagyonért, szart sem ért :? Volt kézi, na az tényleg csak szobadísz. :evil: Szóval bőven a porszívós viszi a prímet. Nem kell tőle félni. :) A babák egyébként nem azért sírnak mert fáj nekik, hanem mert lefogjuk őket...de tényleg nem rossz dolog.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?